Beste marterverjager van 2023

Top 5 best geteste marterverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:03

beste_marterverjager

Jij bent op zoek naar de beste marterverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de marterverjager van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 marterverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 23 uur onderzoek is Vulpes verjager tegen marters als beste marterverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste marterverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een marterverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste marterverjager ook op batterijen werkt? Lees snel verder…

#1 Beste marterverjager
Vulpes Verjager® Marterverjager – Ongedierteverjager. Ook voor in de auto

Ook voor in de auto

Deze marterverjager is op meerdere manieren aan te sluiten. Zo kun je deze verjager op batterijen plaatsen maar ook bijvoorbeeld via de USB poort in de garage hangen. Deze verjager werkt met ultrasone geluiden maar ook met flitslicht waar de schuwe marter absoluut niet van houdt.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste marterverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 marterverjagers tot stand?

23 uur getest door experts Onze experts hebben 16 marterverjagers uitvoerig getest en vergeleken.

16 marterverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 marterverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vulpes Verjager® Marterverjager – Ongedierteverjager

  #1 Beste elektronische marterverjager
  Vulpes Verjager® Marterverjager – Ongedierteverjager. Ook voor in de auto

  Ook voor in de auto

  Deze marterverjager is op meerdere manieren aan te sluiten. Zo kun je deze verjager op batterijen plaatsen maar ook bijvoorbeeld via de USB poort in de garage hangen. Deze verjager werkt met ultrasone geluiden maar ook met flitslicht waar de schuwe marter absoluut niet van houdt.

 2. 2. Marterverjager 12V KEMO/TEG M208 – Marterbestrijder

  #2 Beste koop elektronische marterverjager
  Marterverjager 12V KEMO/TEG M208 – Marterbestrijder. Aansluiten op de accu

  Aansluiten op de accu

  Deze marterverjager is speciaal gemaakt voor in de auto. Je sluit deze zeer eenvoudig aan middels de 12V aansluiting in de auto. Deze marterverjager produceert agressieve hoge tonen welke niet horen zijn voor mensen. Hierdoor vermijdt de marter de gebieden waar de toon te horen is.

  €22,68 bij bol.com
  bol.com (€22,68)
 3. 3. Marterverjager Auto Outdoor

  #3 Goed alternatief elektronische marterverjager
  Marterverjager Auto Outdoor. Overal te plaatsen

  Overal te plaatsen

  Deze marterverjager kun je plaatsen waar jij overlast ervaart. Hij werkt namelijk op netstroom, 12V accu stroom maar ook op batterijen. Variërende ultrasone geluiden weren de martere uit het gebied. Deze marterverjager heeft een werking van maar liefst 30 vierkante meter.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 4. 4. Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml

  #4 Beste marterverjager spray
  Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml. Marterverjager ins spray vorm

  Marterverjager ins spray vorm

  Spuit deze spray op de kabels in de auto en marters zullen absoluut wegblijven. Dit product is alleen te gebruiken of in combinatie met een elektronische marterverjager.

  €13,40 bij bol.com
  bol.com (€13,40)
 5. 5. Motip anti-marterspray – 500 ml.

  #5 Goed alternatief marterverjager spray
  Motip anti-marterspray – 500 ml.. Perfect voor in de auto

  Perfect voor in de auto

  Deze marterverjager is ook te gebruiken op de draaiende delen van de motor waardoor het voor de marter zeer onaangenaam is om te verblijven onder de motorkap. Deze spray heeft een werking van maar liefst 3 maanden.

  €16,95 bij ab-marineservice.com
  ab-marineservice.com (€16,95)

Schade aan je huis, tuin of auto? Ga op zoek naar de beste marterverjager

Heb je last van marters? Deze dieren zien er misschien erg schattig uit, maar kunnen ook voor overlast zorgen. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn, veroorzaken ze wel veel schade, vooral met hun tanden. Marters vormen ook overlast in de vorm van geur en geluid, maar zijn bijvoorbeeld ook de oorzaak van doorgebeten kabels in de auto. Ook laten ze wel eens hun prooi voor je achter, wat niet fijn is om te volgende ochtend aan te treffen! Bovendien brengt de reparatie van je auto hoge kosten met zich mee. Met de beste marterverjager houd je dit ongedierte uit de buurt en voorkom je in het vervolg schade aan je huis of auto.

Wat is een marterverjager?

Een marterverjager is een klein product waarmee je marters uit de buurt kunt houden. Een marterverjager maakt gebruik van geluid, omdat dit iets is waar de dieren niet tegen kunnen. Er wordt een zeer hoog geluid verspreid, wat mensen niet kunnen horen, maar wat de marter wegjaagt. Omdat de marter een beschermde diersoort is, mag je ze alleen op een diervriendelijke manier verjagen en ze dus niet zomaar vangen of doden. Bovendien is het erg lastig om te jagen op een marter, omdat het een roofdier is. Het dier zal dus niet snel in een val trappen en wanneer je hem buitenzet, is de kans groot dat hij weer de weg terug naar je huis vindt. Daarnaast is de kans groot dat het territorium al snel wordt ingenomen door een andere marter.

Leefwereld van de marter

Marters eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Ze eten bijvoorbeeld insecten, maar ook grotere dieren zijn niet altijd veilig. Als je bijvoorbeeld kippen houdt, doe je er dus goed aan om een oogje in het zeil te houden en het hok te bedekken met gaas. Marters leven niet alleen buiten, maar kunnen ook je huis binnendringen. Doordat ze door de kleinste gaten passen, komen ze overal binnen. Je kunt dus ook in je schuur of in huis overlast van marters meemaken. Binnen vind je ze vaak in ruimtes die lastig toegankelijk zijn, zoals de spouwmuur, maar ook op zolder en in schuren verblijven ze graag. Hoewel marters veel overlast veroorzaken, hebben ze ook een nuttige functie. Zo eten ze bijvoorbeeld ander ongedierte zoals muizen en ratten op.

Hoe herken je een marter?

De steenmarter is ongeveer een halve meter lang, met nog een staart van zo’n 25 centimeter. Daarmee lijken ze tot op zekere hoogte op een smalle kat. Over het algemeen is het dier bruin van kleur, met een witte vlek op de borst en een roze snuit. Oorspronkelijk stonden marters bekend als roofdieren, maar je komt ze tegenwoordig ook tegen in de bewoonde wereld. Ze zijn schuw en zullen dus snel vertrekken als er mensen in de buurt zijn, maar kunnen wanneer het ’s nachts rustiger is alsnog toeslaan. Dat betekent dat je goed moet uitkijken met deze dieren!

beste_marterverjager_02

Verschillende varianten van de marterverjager

Als je de beste marterverjager wilt aanschaffen, hangt het er vanaf waar je precies naar op zoekt bent. Omdat marters een beschermde diersoort zijn, mag je ze alleen op een diervriendelijke manier weren. Dat betekent dat je geen vallen mag zetten. Hoewel vrijwel alle marterverjagers hetzelfde doen, zitten er wel degelijk een aantal verschillen tussen de beschikbare soorten marters. Zo heb je bijvoorbeeld marterverjagers die op batterijen werken, terwijl anderen gebruik maken van een accu. Deze laatste variant kun je vaak aansluiten in de auto. 

Daarnaast zijn er marterverjagers beschikbaar voor zowel binnen als buiten. Sommige marterverjagers moet je op een droge plek ophangen, terwijl andere juist werken op zonne-energie en dus uitermate geschikt zijn voor buitengebruik. Ook de manier van bevestigen kan bepalen of de verjager geschikt is voor de plek die jij in gedachten hebt. Daarnaast komen sommige verjagers met een extra LED-licht, wat het verjagen van de marters bevordert. Als laatste is het bereik van de marterverjager belangrijk.

Andere dieren verjagen

Houd er rekening mee dat een marterverjager een toon produceert op een zeer hoge frequentie. Dit geluid is voor mensen niet te horen, maar voor sommige andere dieren wel. Je kunt er dus ook andere dieren, waaronder muizen en ratten, uit je woning of auto weren. Ook zwerfkatten kun je met de hoge toon weg houden uit je tuin. Als je huisdieren hebt, is het dus belangrijk om na te gaan of zij de frequentie ook kunnen horen, om ongemak te voorkomen.

Hoeveelheid die je moet gebruiken

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar het bereik van de marter. Omdat marters territoriale dieren zijn, laten ze hun geur achter en is het voor andere marters in de buurt erg gemakkelijk om te achterhalen waar hun soortgenoten zijn geweest. Zorg er dus voor dat marters helemaal niet meer in de buurt kunnen komen! Het bereik van een marterverjager kan erg verschillen van 40 m² tot 200m². Voordat je te werk gaat is het dus belangrijk dat je opmeet hoe groot het oppervlak is dat je ongediertevrij wilt houden. Een groter bereik betekent vaak ook een duurder apparaat, dus maak voor jezelf de balans op.

3 Tips voor het aanschaffen van de beste marterverjager

Wanneer je eenmaal overlast ervaart van de marter, doe je er goed aan om uit te zoeken hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen. Er zijn vele verschillende apparaten op de markt, maar welke is de beste? Je vindt een aantal tips om de juiste marterverjager aan te schaffen.

beste_marterverjager_01

Tip 1: stel vast dat het om een steenmarter gaat

Als je de indruk hebt dat er een dier in rondom je huis rondloopt, hoeft het nog niet per se een marter te zijn. Ook ratten en muizen kunnen rondkruipen in huis. Je onderscheidt een marter van een muis of rat doordat het geluid dat ze maken harder is, alsof zich een persoon in huis bevindt. Ook maakt een marter een krabbend geluid, in tegenstelling tot muizen en ratten, die meer trippelen. Verder kun je een marter herkennen aan zijn uitwerpselen die lang zijn en op een hoop in de hoek liggen. Je kunt ook bijtsporen terugvinden in kabels of resten van de prooi die de marter heeft achtergelaten.

Tip 2: kijk naar het bereik van de verjager

Als je een marterverjager wilt aanschaffen, is het handig om te kijken waar je het apparaat precies wilt gaat gebruiken. Gaat het om een kleine tuin die je wilt beschermen tegen de dieren? Dan zit je met vrijwel alle verjagers goed, maar wanneer je een grote tuin of zelfs een deel van een huis wilt bereiken, is het belangrijk om je te verdiepen in het bereik van de marterverjager. Omdat je zelf niets merkt van het geluid dat de verjager produceert, is het belangrijk om de specificaties van het apparaat goed te lezen. Zo weet je zeker dat de juiste ruimte bestand is tegen het ongedierte.

Tip 3: welke functies biedt de marterverjager?

Niet elke marterverjager biedt dezelfde functies aan. Sommige verjagers hebben naast het geluid dat ze produceren ook andere functies. Als eerste heb je marterverjagers die ook een LEDlicht hebben. Met dit licht krijgen marters het idee dat er iemand in de buurt is, bijvoorbeeld om te patrouilleren, dus zullen ze zeker wegblijven. Ook bestaan er marterverjagers met hoogspanningsplaatjes. Deze plaatjes geven bij aanraking een schok om de marter te verjagen. De schok zal de marter afschrikken, maar niet verwonden of doden. Als laatste heb je apparaten die waterdicht zijn, maar ook apparaten die je op een droge plek moet ophangen.

Zelf aan de slag gaan

Lees je goed in voordat je begint aan het bestrijden van marters. Deze dieren zijn een beschermde diersoort en dat betekent dat je zelf geen marter mag vangen of doden. Het is toegestaan om marters te verjagen met een marterverjager, maar zorg ervoor dat het apparaat geschikt is voor het diervriendelijk verjagen van de dieren. Het illegaal verjagen van marters kan namelijk leiden tot hoge boetes. Schakel, als je niet zeker weet hoe je het verjagen het beste kunt aanpakken, hulp in van een professionele ongediertebestrijder.

Extra hulpmiddelen naast het inzetten van een marterverjager

Hoewel je marters goed kunt bestrijden met een marterverjager, is het ook handig om actie te ondernemen zodat de dieren in het vervolg je huis niet meer kunnen binnendringen. Marters kruipen makkelijk door kleine gaten heen, dus dicht alle gaten die in ieder geval groter zijn dan 5 centimeter. Als je de mogelijkheid hebt om je auto binnen te parkeren, is dit ook een aanrader. Zo wordt het voor de marter lastiger om binnen te dringen en onder de auto te kruipen. Wil je de kans vergroten dat marters wegblijven uit je huis en auto? Dan kun je naast een marterverjager ook een spray inzetten. De spray bevat alleen natuurlijke stoffen en heeft een geur waar marters niet van houden.

Het gebruik van de marterverjager

De marterverjager is een eenvoudig te gebruiken apparaat, dus als je eenmaal een apparaat hebt aangeschaft, kun je gelijk aan de slag. Het is een kwestie van het aanschaffen van het apparaat, het installeren van de batterijen en het gebruiken van de marterverjager. Je kunt het apparaat op verschillende plaatsen gebruiken, zoals binnenshuis of buitenshuis in de schuur, tuin of auto. Zorg ervoor dat je het apparaat op een droge plek installeert.

Onbereikbare plekken ook bedekken

Marters kunnen de meest onbereikbare plekken in huis bereiken. Als je denkt dat je een marter in huis hebt, is het daarom belangrijk om op onderzoek te gaan en indien nodig een marterverjager aan te schaffen, voordat je grote schade aan je huis hebt. Schakel voor dit onderzoek een specialist in, want de marter bevindt zich op plekken in huis die erg lastig te bereiken zijn. Zo kun je je hele huis goed inspecteren en vaststellen dat het daadwerkelijk om schade van een marter gaat.

Wat gebeurt er na het gebruiken van de marterverjager?

Als gevolg van de marterverjager zullen de marters wegblijven. Omdat ze het geluid dat het apparaat produceert niet kunnen verdragen, zullen ze voortaan uit de buurt blijven. Helaas worden marters pas ontdekt nadat ze hebben toegeslagen en dus zul je de schade alsnog moeten repareren, maar in het vervolg is je huis dus veilig voor verdere aanvallen. De marterverjager is continu actief, dus je hoeft alleen rekening te houden met de levensduur van de batterijen. Ga na bij de fabrikant na hoeveel tijd je de batterijen van de verjager moet vervangen.

Feiten en fabels

Als je op zoek bent naar de beste marterverjager zul je niet de eerste zijn en dus zijn er ook al vele verschillende middelen en manieren die de ronde doen. Lang niet alle trucjes werken echter. Zo zijn er mensen die aanraden om wc-blokjes, mensenharen of ammoniak in de auto neer te leggen. Marters zijn hier echter niet gevoelig voor en omdat deze stoffen zich in de buurt van de motor begeven, komen er ook nog eens chemische stoffen vrij!

Ook het verplaatsen van de auto is een fabel. Als je je auto ergens anders parkeert, is de kans aanwezig dat dit in het territorium van een andere marter is. De marter in jouw auto zal je auto via de geur alsnog kunnen opsporen en daar met de andere marter vechten om wie de baas is. Niet erg fijn als dat gevecht in jouw auto plaatsvindt… 

Zoek online naar ervaringen van anderen

Als je op zoekt bent naar de beste marterverjager is de grote vraag natuurlijk of het apparaat dat je wilt aanschaffen goed werkt. Zoek hiervoor ervaringen van andere consumenten die eerder een marterverjager hebben aangeschaft. De een heeft namelijk een verjager voor in de auto nodig, terwijl de ander wilt voorkomen dat de schuur nogmaals wordt beschadigd. Door het vergelijken van eerdere beoordelingen kun je kijken welke verjager het meest aan jouw wensen voldoet.

Veelgestelde vragen over een marterverjager

Wat merk ik zelf van een marter?

Je kunt de aanwezigheid van de marter op verschillende manieren merken. Lichamelijk zul je geen klachten krijgen van de marter, omdat het schuwe dieren zijn en ze mensen niet aanvallen. Voor je spullen is het echter een ander verhaal en merk je de aanwezigheid van een marter door getrappel in huis, of wanneer je schade aantreft. Marters snuffelen graag rond in huizen en tasten daarbij bijvoorbeeld de isolatie aan. 

Ook in je auto merk je de aanwezigheid van een marter wanneer je last krijgt van technische problemen. De dieren bijten graag kabels door en bouwen een nest onder de motorkap. Als laatste merk je de aanwezigheid van een marter door schade aan je kippenhok, want marters stelen regelmatig eieren als ze de kans krijgen en vallen daarbij ook de kippen zelf aan.Zijn marters gevaarlijk?

Nee, marters zijn niet gevaarlijk. Ze leven graag in de buurt van mensen, maar zijn ook schuw en zullen daarom ook geen mensen aanvallen. De kans dat je wordt gebeten door een marter is dus zeer klein. Wel dragen marters de ziekte van hondsdolheid met zich mee. In een zeldzaam geval kunnen marters voor kortsluiting zorgen of brand veroorzaken door het doorbijten van kabels.

Welke overlast veroorzaakt een marter?

Een marter kan veel overlast veroorzaken, op verschillende manieren. De eerste vorm van overlast is in de vorm van materiële schade. Marters slaan vaak toe in auto’s en bijten daarbij kabels door, waardoor je niet meer de weg op kunt. Ook binnenshuis kunnen marters problemen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan schade aan de dakisolatie. Daarnaast veroorzaken marters vaak een vervelende geur met hun uitwerpselen wanneer ze zich in je huis bevinden. Als laatste zorgen marters voor vervelende geluiden. Marters krabben veel en deze geluiden zijn in huis duidelijk te horen.

Wat trekt marters aan?

Marters eten zowel vlees als plantaardige producten en worden dus aangetrokken door verschillende voedselwaren. Ze houden zich graag schuil op steenachtige plekken (met name de steenmarter), maar ze verblijven ook graag in konijnenholen, boomholtes en ruimtes in huis zoals de garage of zolder. Daarnaast houden marters van fruit, dus wees op je hoede als je een moestuin hebt of als er fruitbomen in de tuin groeien. Ook met kippen kun je beter goed opletten, omdat marters vaak uit zijn op zowel eieren als de kippen.

Waarom is mijn auto aangevallen door marters?

Naast overlast in huis veroorzaken marters vaak schade aan huis, maar het is niet helemaal duidelijk waarom ze graag in auto’s rondsnuffelen. Een theorie is dat veel kabels en leidingen in auto’s een bepaalde stof bevatten die marters erg aantrekt. De visgeur en -smaak die de leidingen bevatten zorgen ervoor dat de dieren aan de kabels gaan knagen. Daarnaast bevatten auto’s isolatiemateriaal, wat marters gebruiken voor het bouwen van een nest. 

Ruik je een urinelucht of vind je haren, voetsporen of resten van een prooi onder de motorkap? Dan zou het goed kunnen dat er zich een marter in je auto heeft genesteld. De marter heeft geen voorkeur voor een bepaald type auto, maar komt af op warme en makkelijk bereikbare motoren. Ook als er geen andere schuilplekken in de buurt zijn, komt het dier al snel op jouw auto af.Nogmaals onze top 5 marterverjagers op een rijtje

 1. 1. Vulpes Verjager® Marterverjager – Ongedierteverjager

  #1 Beste elektronische marterverjager
  Vulpes Verjager® Marterverjager – Ongedierteverjager. Ook voor in de auto

  Ook voor in de auto

  Deze marterverjager is op meerdere manieren aan te sluiten. Zo kun je deze verjager op batterijen plaatsen maar ook bijvoorbeeld via de USB poort in de garage hangen. Deze verjager werkt met ultrasone geluiden maar ook met flitslicht waar de schuwe marter absoluut niet van houdt.

 2. 2. Marterverjager 12V KEMO/TEG M208 – Marterbestrijder

  #2 Beste koop elektronische marterverjager
  Marterverjager 12V KEMO/TEG M208 – Marterbestrijder. Aansluiten op de accu

  Aansluiten op de accu

  Deze marterverjager is speciaal gemaakt voor in de auto. Je sluit deze zeer eenvoudig aan middels de 12V aansluiting in de auto. Deze marterverjager produceert agressieve hoge tonen welke niet horen zijn voor mensen. Hierdoor vermijdt de marter de gebieden waar de toon te horen is.

  €22,68 bij bol.com
  bol.com (€22,68)
 3. 3. Marterverjager Auto Outdoor

  #3 Goed alternatief elektronische marterverjager
  Marterverjager Auto Outdoor. Overal te plaatsen

  Overal te plaatsen

  Deze marterverjager kun je plaatsen waar jij overlast ervaart. Hij werkt namelijk op netstroom, 12V accu stroom maar ook op batterijen. Variërende ultrasone geluiden weren de martere uit het gebied. Deze marterverjager heeft een werking van maar liefst 30 vierkante meter.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 4. 4. Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml

  #4 Beste marterverjager spray
  Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml. Marterverjager ins spray vorm

  Marterverjager ins spray vorm

  Spuit deze spray op de kabels in de auto en marters zullen absoluut wegblijven. Dit product is alleen te gebruiken of in combinatie met een elektronische marterverjager.

  €13,40 bij bol.com
  bol.com (€13,40)
 5. 5. Motip anti-marterspray – 500 ml.

  #5 Goed alternatief marterverjager spray
  Motip anti-marterspray – 500 ml.. Perfect voor in de auto

  Perfect voor in de auto

  Deze marterverjager is ook te gebruiken op de draaiende delen van de motor waardoor het voor de marter zeer onaangenaam is om te verblijven onder de motorkap. Deze spray heeft een werking van maar liefst 3 maanden.

  €16,95 bij ab-marineservice.com
  ab-marineservice.com (€16,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.