Beste mierenbuffet van 2023

Top 5 best geteste mierenbuffetten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:57

beste_mierenbuffet

Jij bent op zoek naar de beste mierenbuffet? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het mierenbuffet van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 mierenbuffetten uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is HGX Mierenlokdoos als beste mierenbuffet uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mierenbuffetten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een mierenbuffet. Wist je bijvoorbeeld dat het beste mierenbuffet een zeer krachtig middel is van HG? Lees snel verder…

#1 Beste mierenbuffet
HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

Doet wat het belooft

2 mierenlokdozen die werken als mierenbuffet. Dit mierenbuffet werkt door tot in het nest en daarmee schakel je het complete nest uit. Zowel geschikt voor binnen als buiten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€6,79 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€6,79)

Naar de top 5

Top 5 beste mierenbuffetten van dit moment

Hoe komt deze top 5 mierenbuffetten tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 8 mierenbuffetten uitvoerig getest en vergeleken.

8 mierenbuffetten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mierenbuffetten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HGX mierenlokdoos

  #1 Beste mierenbuffet
  HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  2 mierenlokdozen die werken als mierenbuffet. Dit mierenbuffet werkt door tot in het nest en daarmee schakel je het complete nest uit. Zowel geschikt voor binnen als buiten.

  €6,79 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,79)
 2. 2. ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten

  #2 Beste ecologische mierenbuffet
  ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten. Ecologisch mierenbuffet

  Ecologisch mierenbuffet

  Dit mierenbuffet op natuurlijke basis werkt enkele weken en bestrijdt het gehele nest. Je krijgt twee doosjes die geschikt zijn voor binnen en buiten. Per ruimte is 1 lokdoos voldoende.

  €7,49 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€7,49)
 3. 3. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #3 Meest krachtige mierenbuffet
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. Uitgevoerd met gel

  Uitgevoerd met gel

  Dit mierenbuffet op basis van gel werkt maar liefst 2 tot 3 maanden. De gel heeft een hoge aantrekkingskracht op de mieren en nemen dit mee naar hun nest waar de complete kolonie zal sterven.

 4. 4. Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks

  #4 Beste mierenbuffet op maismeel basis
  Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks. 2 blikjes op ecologische basis

  2 blikjes op ecologische basis

  Dit mierenbuffet werkt met natuurlijke bestanddelen zoals maismeel dat mieren niet kunnen verteren en zullen sterven. De mieren nemen dit meel mee naar het nest waar de kolonie zal worden gevoed en uiteindelijk zal sterven.

  €10,95 bij bol.com
  bol.com (€10,95)
 5. 5. Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos 

  #5 Meest attractieve mierenbuffet
  Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos . Geurloos en discreet

  Geurloos en discreet

  Dit mierenbuffet werkt op basis van Spinosad. Een natuurlijke stof dat ook gebruikt mag worden in de biologische landbouw. Dit mierenbuffet werkt zeer attractief op mieren en deze zullen de lokstof meenemen naar de kolonie waar de complete kolonie zal sterven.

Beste mierenbuffet

Een goede mierenbestrijder gebruikt altijd het beste mierenbuffet om de kleine, ijverige insecten te bestrijden. Heb je last van een ware mierenplaag? Dat is vreselijk: mieren kunnen uit allerlei piepkleine openingen in de vloer tevoorschijn komen: rond het kozijn, spleten in de vloer, gaten in de deur, maar ook van onder de gootsteen langs de rioolpijpen. Mieren zijn zo klein dat je ze niet ziet voordat het te laat is en ze in grote getalen je huis doormarcheren en de voedselkruimels mee naar hun holen nemen. 

Oorzaken voor het ontstaan van een mierenplaag

Om een probleem op te lossen is het vaak belangrijk om de oorzaak te weten van het probleem. Vaak komen mieren in actie als het kwik ’s zomers en in het voorjaar stijgt: er moet voedsel worden verzameld voor als het weer winter wordt. De ijverige beestjes gaan op zoek naar plaatsen waar ze eten kunnen vinden en komen zo soms terecht op plekken waar jij ze niet wil hebben. In de winter en in de herfst zullen mieren zich minder actief laten zien. 

Waarom je mieren wel moet bestrijden (en snel)

Op het eerste oog zijn mieren behoorlijk onschuldig. Wij mensen hebben zelfs een soort respect voor het hardwerkende beestje. De manier hoe ze samenwerken heeft veel mensen geïnspireerd. Er is zelfs een tweetal animatiefilms gemaakt over het leven van de kleine zes-poot. Toch is het belangrijk om op tijd een mierenplaag aan te pakken. Mierennesten en stelsels van mierengangen kunnen in je tuin een hoop schade aanbrengen: de constructie van terrassen, klinkers en tegels en de grond in je tuin kunnen worden ontwricht. Het is zelfs mogelijk dat mieren de draagconstructie van grote gebouwen kunnen beschadigen. Mieren zijn dus veel minder onschuldig dan ze lijken. Natuurlijk is het ook niet heel hygiënisch om de insecten aan je voedingswaren te laten knabbelen.

beste_mierenbuffet_01

Mieren zijn ook gevaarlijk voor de oogst in de moestuin

Naast dat mierenkolonies met hun gangenstelsels en kolonies je grasveld kunnen ondermijnen, je klinkerpad naar de Filistijnen helpen en wellicht zelfs de constructie van je huis aantasten, is het ook een belangrijke reden voor een mislukte oogst in de groentetuin. Wist je dat mieren namelijk ook bladluis mee kunnen nemen en verspreiden? Het is bekend dat sommige boeren hun graan- en fruitoogst hebben moeten weggooien na een mierenplaag: de oogst werd mislukt door de mieren en de infecties die ze aan bomen en planten, groenten en fruit, toe             brachten. Mieren mag je dus gerust ongedierte noemen en ongedierte mag worden uitgeroeid. Reken dus zo snel mogelijk af met het ongedierte.

Wat het beste mierenbuffet voor voordelen heeft

Een mierenbuffet kan wel worden beschreven als een mierenlokdoos. Het grote voordeel van zo’n buffet is dat je de verschillende soorten lokaas bij kan vullen. Dankzij het lokaas in het doosje zullen mieren met alle plezier het doosje inkruipen omdat ze denken dat er eten is te vinden voor de winter. De theorie is dat als mieren in aanraking komen met de giftige stof in het lokaas, dat ze die niet alleen zelf opeten, maar dat ze die ook terug meenemen naar het nest waar de hele kolonie in contact komt met het gif. Het is een van de meest effectieve manieren om de hele mierenkolonie in een keer uit te roeien.

Effectief strijden met beste mierenbuffet

Om het maximale rendement te halen uit je mierenlokdoos is het belangrijk het voorwerp op de juiste plek te zetten. Je kunt de mieren een tijdje gadeslaan om te kijken uit welke kieren ze kruipen en waar ze het liefst op jagen. Je zet het beste mierenbuffet op de route die de mieren dagelijks maken om van hun slaapplek naar hun ‘dineerplek’ te komen. Mierenexperts zeggen dat de verschillende mieren door middel van een reuk- en geursysteem met elkaar communiceren. De ijverige insectjes volgen elkaars route dus precies, ruikend aan de geur die ze achterlaten. Doe dus eerst een kleine observatie, voordat je het beste mierenbuffet klaarzet om de mieren uit te roeien.

beste_mierenbuffet_02

Waar je het beste mierenbuffet kunt plaatsen

Heb je een tijdje de mieren gadegeslagen en weet je precies waar ze lopen, dan is het goed om het doosje precies op drie plekken te zetten. Ten eerste kun je de plek kiezen met een kier of een gat waar de miertjes je huis binnenlopen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een lokdoosje te plaatsen langs de dagelijkse looproute. Helemaal perfect zal het doosje werken als je het mierennest zelf kan vinden. Vaak is dit moeilijk omdat zo’n nest onder je huis of onder stenen te vinden is. Heb je toch het nest kunnen vinden, dan is de beste mierenbuffet plek exact bij de ingang van het hol of nest. 

Beste mierenbuffet is effectiefste en beste mierenlokdoosje

Een mierenbuffet is een effectief middel om te strijden tegen een mierenplaag. Er zijn een paar grote voordelen. Als je het beste mierenbuffet hebt besteld op internet, kun je daarna ook navulling bij bestellen. Dat zorgt ervoor dat je onder aan de streep voordeliger uit bent. Bovendien zit er in de meeste buffetten een blauwe gifstof: als je wilt zien of het beste mierenbuffet werkt, dan kun je gewoon kijken of de mieren de blauwe stof met zich meenemen langs de route. Een ander groot voordeel is dat een mierenlokdoosje zoals het beste mierenbuffet ook goed buiten te gebruiken is: immers, het omhulsel is gemaakt van stevig plastic.

Hoe je een mierenbuffet navulling installeert

Ook als je beste mierenbuffet leeg is, hoef je het plastic nog niet weg te gooien. Het is goed mogelijk om via internet of in je dichtstbijzijnde ongediertebestrijding winkel extra spul te kopen. Deze mierenbuffet navulling is natuurlijk veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe set mierenlokdoosjes. Dat is overigens ook het grootste voordeel van het beste mierenbuffet, dat hij opnieuw bij te vullen is. Bestel dus, als het beste mierenbuffet leeg is, snel een mierenbuffet navulling bij. Let op: ook voor mensen is het niet heel gezond om in aanraking te komen met het mierengif. Het is dus belangrijk dat nadat je aan het beste mierenbuffet hebt gezeten, dat je je handen goed wast met zeep. Het is ook goed om tijdens het behandelproces handschoenen te dragen.

Zelf een beste mierenbuffet ontwerpen en maken? Doe het niet!

Het is niet verstandig om zelf aan het klussen te gaan met huismiddelen tegen mieren. Experts waarschuwen daarvoor en zeggen dat het een te groot risico is dat je de mierenplaag daarmee niet oplost maar juist verergert. En hoe groter de mierenkolonie, hoe instabieler je grasveld, terras of zelfs huis. Mensen gebruiken lavendel, uien en knoflook en mint om mieren mee weg te jagen. Ook kruiden zoals nootmuskaat en kaneel en verschillende (etherische) oliën kunnen mieren wegjagen. Ook zouden mieren niet tegen gist kunnen: ‘oma’s lifehacks’ zou dan zijn om gist te mengen met meel en honing. De mieren die het gistmengel eten, zouden dan opzwellen is de theorie. Ook zou je een mierennest kunnen bevloeien met kokend water: voeg er bijvoorbeeld citroen of azijn aan toe. Ook zou koffieprut helpen om mieren te bestrijden. Je kunt het natuurlijk altijd proberen, maar met het beste mierenbuffet ben je zeker van je zaak.

Tips voor het bestrijden van mierenplaag

Voordat je begint met het effectief bestrijden van een mierenplaag is het belangrijk om deze tips en tricks door te lezen. We hebben alle tips op een rij gezet, zodat je alles weet over het bestrijden van de ijverige insectjes die je keuken terroriseren.  

Tip 1: Plaats meerdere mierenbuffetten voor een groter effect

Een goed mierenbuffet werkt al goed, ook als je er maar ééntje plaatst. Dankzij het gif dat de mieren binnenkrijgen en ook nog eens verspreid wordt, gaat al gauw een hele kolonie aan een mierenlokdoosje dood. Ook als de mierenplaag niet heel groot is, is het belangrijk om effectief te bestrijden. Eén doosje is echter al gauw te weinig voor het aantal mieren dat in één nest past. Het is dus zaak om niet één, maar meerdere doosjes neer te zetten langs de looproute, bij de kier of het gat waar ze je huis binnenkomen of bij het nest zelf. Zeker als een mierenplaag erg groot is, is het zaak om veel doosjes neer te zetten. Denk eraan dat je na het behandelen van de mieren of het neerzetten van het beste mierenbuffet dat je goed je handen wast met zeep: het gif is niet heel gezond voor mensen.

Tip 2: Bedenk goed waar je het beste mieren verdelgingsmiddel neerzet

Voordat je het doosje of het beste mierenbuffet neerzet, is het belangrijk om goed te observeren waar de mieren naartoe gaan en waar ze vandaan komen. Kijk of je de bron van de ellende – het nest of het hol van de mieren – kan vinden. Heb je het nest gevonden, dan kun je het beste daar een lokdoosje neerzetten. Heb je meerdere beste mierenbuffet doosjes, dan is het goed om zowel bij de plek waar de mieren je huis binnenkomen, als de uitgang van hun nest, als de route die ze lopen vol te zetten met het beste mierenbuffet.

Tip 3: Combineer de verschillende tips met de beste mierenlokdoosjes

Het is heel goed om verschillende tips en tricks te combineren. Doe dat wel wijs: als je een mierenlokdoosje plaatst om een hele mierenkolonie in contact te laten komen met het gif, terwijl je tegelijkertijd het mierennest vol laat lopen met water, dan zet je de lokdoosjes voor niets. Je kunt bijvoorbeeld proberen om koperen muntjes of koperdraad te spannen – dat is iets waar mieren een hekel aan hebben. Maar doe dat altijd in combinatie met het plaatsen van het beste mierenbuffet, want alleen dan weet je dat de mieren echt uitgeroeid worden.

Tip 4: Voorkomen is beter dan genezen dus ruim eens op

Als er mieren in je huis zijn, betekent dat niet per se dat je een vies huis hebt. Toch is het goed om eens kritisch naar jezelf te kijken: ruim je alles goed op? Met een beetje discipline is het mogelijk om de mieren geen reden te geven om in je huis te zijn. Als je geen etensresten meer hebt liggen en alles is met een goed schoonmaakmiddel afgenomen, dan zullen de mieren minder snel bij je op bezoek komen. Ga dus gauw aan het schoonmaken en laat de strijd tegen de mieren beginnen.

Tip 5: Lukt het echt niet – go professional

Stel, de mierenplaag is erg groot en geen enkel lokdoosje werkt, dan is het altijd mogelijk om een professional in te schakelen. Je kunt een mierenverdelger of mierenbestrijder inhuren voor een klein bedrag die je alle professionele tips geeft om op maat de mieren te bestrijden. Met het beste mierenbuffet is de kans dat het zover komt natuurlijk erg klein. Een goed buffetje zorgt er al gauw voor dat jouw ‘favoriete’ mierenkolonie binnenkort verdwijnt.

Vaak gestelde vragen als het gaat om het beste mierenbuffet

Je weet nu al een hele hoop over het bestrijden van mieren en wat je moet doen om de mieren te bestrijden in je huis. Toch is het goed om ook nog wat vaak gestelde vragen en hun antwoorden te lezen. Dan ben je helemaal op de hoogte van hoe je het beste mierenbuffet aanschaft en hoe je het best mieren uitroeit.

Veelgestelde vragen over het beste mierenbuffet

Wat als het bestrijden van mieren écht niet lukt?

Heb je alles al geprobeerd? Heb je al tientallen mierenlokdoosjes gebruikt? Zie je zelfs dat de mieren het gif naar hun hol verplaatsen, maar heeft het geen effect? Dat kan gebeuren: dat is een teken dat de mierenplaag zo groot is dat je het niet alleen op kan lossen. Het is geen zonde om een professionele mierenverdelger in te huren. Laat je niet teisteren door de kleine insectjes en los het probleem snel op. Natuurlijk is het inhuren van de beste mierenbestrijder of de beste mierenverdelger een ‘last resort’ en zul je de eerste weken of maanden gewoon de beste mierenbuffetten moeten gebruiken.

Waarom zijn mieren een probleem in huis?

Mieren zijn over het algemeen onschuldig. Toch kan het hinderlijk zijn als je steevast mieren hebt die over je aanrecht marcheren. Ook is dat niet heel hygiënisch om ze over al je etenswaar te hebben lopen. Er zijn ook verhalen over dat mieren de grondconstructie onder je terras of huis kunnen aantasten met instortingsgevaar tot gevolg. Het is dus belangrijk om in vroeg stadium te beginnen met het bestrijden van de zes-potige insecten om zo min mogelijk schade op je huis en keuken te incasseren.

Wat is het beste mierengif of beste mierenpoeder voor thuis?

Er zijn veel soorten van het beste mierengif of het beste mierenpoeder wat je kan bestellen tegenwoordig. Je kunt gebruik maken van poeder, maar ook van andere consistenties. Vaak is de werkzame stof van het gif precies hetzelfde, maar komt het op verschillende manieren. Het is erg belangrijk dat je weet wat er in het mierenpoeder zit, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan: je wilt geen illegaal product aanschaffen. Het beste mierengif bestaat niet alleen uit gif maar ook uit aantrekkelijk lokmiddel: je wilt immers dat de kleine ijverige insecten zich er tegoed aan gaan doen en dat ze het spul het waard vinden om naar hun hol en nest te dragen. Daar zal de hele kolonie worden geïnfecteerd met het gif.

Wat is de beste mierenspray voor in de tuin?

Naast korrels, poedertjes en poedertjes die zijn te mengen met water, is er ook speciale spray tegen mieren. Je kunt een nest met het ongedierte bijvoorbeeld spuiten rondom, zodat de insecten in contact komen met het gif terwijl ze over het zojuist gespoten oppervlak lopen. Je kunt ook met een spuit direct in een hol spuiten. Natuurlijk is zo’n spray wel dodelijk voor andere insecten zoals de waardevolle bijen en vlinders: het is dus een redelijk heftig middel. Met het gebruiken van alles soorten vergif geldt: gebruik handschoenen, was je handen goed na gebruik en zit tijdens het toebrengen nooit met je handen aan het gezicht.

Wat is biologisch of chemisch de beste mierenbestrijding in Nederland?

Er zijn twee soorten manieren om mieren te bestrijden: je kunt kiezen voor chemische goedjes, die vaak het beste werken. Maar er zijn ook biologische goedjes die wellicht wat minder werken, ze zullen veel gezonder zijn voor de omgeving. Chemische poeders en gifstoffen zullen meer effectief zijn: mieren die het spul innemen zullen gelijk doodgaan. Biologische middelen zijn volgens experts echter niet minder effectief, maar het zal wat langer duren: mieren die ermee in aanraking komen zullen het halen tot het hol, maar zullen daarna snel sterven. Met biologische middelen zullen mieren nog een tijd met andere mieren kunnen leven, maar worden daarna gedesoriënteerd en zullen hun nest niet meer kunnen vinden: ze sterven een langzame dood. 

Nogmaals onze top 5 beste mierenbuffeten op een rijtje

 1. 1. HGX mierenlokdoos

  #1 Beste mierenbuffet
  HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  2 mierenlokdozen die werken als mierenbuffet. Dit mierenbuffet werkt door tot in het nest en daarmee schakel je het complete nest uit. Zowel geschikt voor binnen als buiten.

  €6,79 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,79)
 2. 2. ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten

  #2 Beste ecologische mierenbuffet
  ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten. Ecologisch mierenbuffet

  Ecologisch mierenbuffet

  Dit mierenbuffet op natuurlijke basis werkt enkele weken en bestrijdt het gehele nest. Je krijgt twee doosjes die geschikt zijn voor binnen en buiten. Per ruimte is 1 lokdoos voldoende.

  €7,49 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€7,49)
 3. 3. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #3 Meest krachtige mierenbuffet
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. Uitgevoerd met gel

  Uitgevoerd met gel

  Dit mierenbuffet op basis van gel werkt maar liefst 2 tot 3 maanden. De gel heeft een hoge aantrekkingskracht op de mieren en nemen dit mee naar hun nest waar de complete kolonie zal sterven.

 4. 4. Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks

  #4 Beste mierenbuffet op maismeel basis
  Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks. 2 blikjes op ecologische basis

  2 blikjes op ecologische basis

  Dit mierenbuffet werkt met natuurlijke bestanddelen zoals maismeel dat mieren niet kunnen verteren en zullen sterven. De mieren nemen dit meel mee naar het nest waar de kolonie zal worden gevoed en uiteindelijk zal sterven.

  €10,95 bij bol.com
  bol.com (€10,95)
 5. 5. Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos 

  #5 Meest attractieve mierenbuffet
  Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos . Geurloos en discreet

  Geurloos en discreet

  Dit mierenbuffet werkt op basis van Spinosad. Een natuurlijke stof dat ook gebruikt mag worden in de biologische landbouw. Dit mierenbuffet werkt zeer attractief op mieren en deze zullen de lokstof meenemen naar de kolonie waar de complete kolonie zal sterven.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.