Beste mierengel van 2023

Top 5 best geteste mierengels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:57

beste_mierengel

Jij bent op zoek naar de beste mierengel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mierengel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 mierengels uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Homegard mierengel als beste mierengel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mierengels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een mierengel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste mierengel een werking heeft tot wel 3 maanden? Lees snel verder…

#1 Beste mierengel
HomeGard Mieren Gel. Uiterst krachtige mierengel

Uiterst krachtige mierengel

Deze mierengel komt in een handige spuit van 10ml. Hiermee kun je ruim 25m2 beschermen tegen mieren. Het middel is zeer aantrekkelijk voor mieren en de kolonie zal binnen enkele dagen sterven.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€16,95 bij bol.com
bol.com (€16,95)

Naar de top 5

Top 5 beste mierengels van dit moment

Hoe komt deze top 5 mierengels tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 12 mierengels uitvoerig getest en vergeleken.

12 mierengels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mierengels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HomeGard Mieren Gel

  #1 Beste mierengel
  HomeGard Mieren Gel. Uiterst krachtige mierengel

  Uiterst krachtige mierengel

  Deze mierengel komt in een handige spuit van 10ml. Hiermee kun je ruim 25m2 beschermen tegen mieren. Het middel is zeer aantrekkelijk voor mieren en de kolonie zal binnen enkele dagen sterven.

  €16,95 bij bol.com
  bol.com (€16,95)
 2. 2. Knock Off Mieren Gel – Ter bestrijding van de zwarte wegmier en tropische mieren

  #2 Goed alternatief mierengel
  Knock Off Mieren Gel – Ter bestrijding van de zwarte wegmier en tropische mieren
  Werkt tot 3 maanden. Deze attractieve gel is onweerstaanbaar voor mieren en werkt tot wel 3 maanden na plaatsing. De gel dient aangebracht te worden bij het nest of op de looppaden. Hierdoor werkt de gel het snelst.
  €16,79 bij bol.com
  bol.com (€16,79)
 3. 3. VOORDEEL PAK: 3 stuks mierengel

  #3 Voordeelverpakking mierengel
  VOORDEEL PAK: 3 stuks mierengel. voor extreme overlast

  voor extreme overlast

  Deze HomeGard mierengel is gelijk aan onze nummer 1 maar nu krijg je maar liefst 30ml. Daarmee ga je extreme mierenoverlast vakkundig te lijf. Deze mierengel werkt tot maar liefst 3 maanden na plaatsing.

  €35,95 bij bol.com
  bol.com (€35,95)
 4. 4. IMIDALUX MIERENGEL TUBE

  #4 Goedkoop alternatief mierengel
  IMIDALUX MIERENGEL TUBE. Werkt tegen alle mieren

  Werkt tegen alle mieren

  Deze gebruiksklare mieren gel komt in een verpakking van 5ML wat ruim voldoende is voor een gemiddeld huishouden en een gemiddelde mierenplaag. Het middel werkt langdurig, ook na hevige regenval.

 5. 5. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #5 Mierengel met lokdoos
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. Mierenlokdoos met mierengel

  Mierenlokdoos met mierengel

  Kant en klaar voor gebruik, deze HomeGard lokdozen zijn voorzien van mierengel en zijn veilig in gebruik. Deze mierenloksdoosjes zijn opnieuw te vullen met de HomeGard mierengel.

Voorkom mierenplaag met behulp van de beste mierengel

Heb je last van mieren in huis? Deze insecten komen overal ter wereld voor en kunnen nog wel eens voor overlast zorgen. Het is dus niet gek dat je op zoek bent naar de beste mierengel om de schade te beperken. In dit artikel geven we je meer informatie om erachter te komen hoe je mieren kunt vermijden en hoe je de beste gel kiest.

Wat zijn mieren?

Mieren zijn kleine insecten die leven in kolonies. Je ziet ze daarom vaak samen in grote groepen. Ze zijn te vinden op bijna elke plek op aarde en zijn beroemd om hun georganiseerde nesten en gedrag. Mieren hebben elk hun eigen specifieke taak binnen de kolonie, zoals het verzamelen van voedsel of het verdedigen van het nest. Mieren zijn ook bekend om hun sterke zuurgif, dat ze gebruiken om zich te verdedigen tegen indringers. Mieren zijn nuttig voor het ecosysteem, omdat ze helpen bij het afbreken van plantaardig materiaal en het verspreiden van zaden.

beste_mierengel_01

Waar leven mieren?

Mieren komen voor op bijna elke plek op aarde, van tropische regenwouden tot woestijnen en polaire gebieden. Ze kunnen nesten bouwen in de grond, in muren, onder stenen en in bomen. De kans is dus zeer groot dat je vroeg of laat mieren tegenkomt in je huis of tuin. Sommige mierensoorten leven daarnaast ook in gebouwen, zoals keukens of badkamers. Mieren zijn sociaal en leven in kolonies die bestaan uit duizenden individuele mieren, elk met een specifieke taak. Mieren zijn hardwerkende insecten die voedsel verzamelen en hun nesten verdedigen. Het zijn dus erg bijzondere dieren, maar kunnen ook voor overlast zorgen en het is dus niet gek als je op zoek bent naar de beste mierengel om de overlast in te perken.

Hoe herken je een mierenplaag?

Er zijn een paar kenmerken die erop wijzen dat je last hebt van mieren in huis. Als je regelmatig mieren ziet rondlopen in je huis of tuin of als je een mierennest vindt, is het waarschijnlijk dat je te maken hebt met een mierenplaag. Het is ook een teken dat je een mierenplaag hebt als je ziet dat mieren een specifiek pad volgen om voedsel te verzamelen of als er plotseling grote hoeveelheden mieren in of rond je huis of tuin verschijnen. Als je denkt dat je te maken hebt met een mierenplaag, is het aan te raden om professioneel advies te vragen om het probleem op te lossen.

Een mierennest herkennen

Het is niet altijd gemakkelijk om een mierennest te herkennen, omdat ze sterk van uiterlijk kunnen verschillen. Sommige mierennesten zijn gemaakt van zand en zijn vrij eenvoudig te herkennen, terwijl andere mierennesten gemaakt zijn van materiaal zoals bladeren, bast of grond en moeilijker te herkennen zijn. Veel mierennesten zijn te vinden in de grond, en kunnen gemakkelijk worden herkend aan de ronde, heuvelachtige vorm. Andere mierennesten vind je onder stenen, in muren of in bomen. Sommige mierennesten zijn zelfs te vinden in gebouwen. Kijk dus goed rond wanneer je vermoedt dat je last hebt van een plaag. Over het algemeen zijn mierennesten gemaakt van een combinatie van kleine tunnels en kamers die dienen als voedselopslag en als broedplaats. Mierennesten kunnen ook grote uitgangen hebben waardoor de mieren naar buiten en naar binnen kunnen gaan om voedsel te verzamelen.

beste_mierengel_02

Welke soorten mieren zijn er?

In Nederland kom je meer dan duizend verschillende soorten mieren tegen. Wanneer je op zoek bent naar de beste mierengel is het dus handig om uit te zoeken met welk type mier je te maken hebt en of de gel daar ook tegen werkt. De zwarte wegmier is de meestvoorkomende mier in Nederland, deze mier is zwart en vind je vaak in tuinen en gebouwen. De behaarde bosmier vind je dan weer vaker terug in het bos. De faraomier zie je vaak terug op warme plekken en ook de zwarte zaadmier en de steekmier kun je in of rondom het huis aantreffen.

Waar kun je mierengel verkrijgen?

Tegenwoordig is het mogelijk om op vele verschillende plekken mierengel te kopen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het tuincentrum of bouwmarkt bij jou in de buurt, maar ook online zijn er erg veel soorten mierengel te vinden. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt zoeken naar de specifieke mierengel die je zoekt en dat je de specificaties kunt vergelijken. Zo kan het voorkomen dat de bouwmarkt net niet het juiste product op voorraad heeft, terwijl je online wel de beste mierengel voor jou kunt vinden.

Hoe gebruik je mierengel?

Bij mierengel ontvang je de gel meestal in een tube en een klein spuitje. Hiermee breng je een aantal druppels aan op het oppervlakte zeer specifiek waar de mieren komen. Je legt één of twee druppels neer op de looproute van de mieren, waardoor ze van de gel zullen eten en het meenemen naar de rest van de kolonie. Met een paar hele kleine druppeltjes kun je de mierenplaag zo goed tegengaan. Dat maakt het een zeer efficiënt product!

Waar moet je op letten bij het gebruik van mierengel?

Als je mierengel wilt gebruiken om mieren te verdelgen, is het belangrijk om eerst het etiket te lezen en de aanwijzingen op het product te volgen. Zoek het mierennest op en bepaal de plekken waar de mieren het meest actief zijn. Breng vervolgens de mierengel aan op deze plekken, volgens de aanwijzingen op het etiket. Je kunt de gel beter niet in de zon of bij een warmtebron plaatsen. Soms is mierengel bijvoorbeeld schadelijk voor andere insecten of organismen. Check ook hoelang de gel houdbaar is, want ook dit kan verschillen per merk.

Hoeveel mierengel heb je nodig?

Omdat mierengel een erg efficiënt middel is om insecten te bestrijden, heb je aan een paar druppels al snel genoeg. Plaats de gel op de juiste plekken, zodat de mieren het opeten en meenemen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van insecticiden, waaronder mierengel, kan helpen om mieren te verminderen, maar dat het ook schadelijk kan zijn voor andere insecten en het milieu. Zorg er dus voor dat je kinderen en/of huisdieren het niet innemen om problemen te veroorzaken.

3 Tips voor het vinden van de beste mierengel

Als je op zoek bent naar de beste mierengel, kan het zijn dat je overweldigd wordt door het grote aanbod. Hierdoor kan het zijn dat je misschien eindigt met de verkeerde gel en dat is uiteraard niet de bedoeling. Om je verder te helpen in je keuze hebben we 3 tips om een rij gezet om de beste mierengel te kopen.

Tip 1: Lees het etiket van de mierengel

Misschien spreekt het voor zich, maar lees het etiket zorgvuldig voordat je product aanschaft. Ook bij online producten is het vaak mogelijk om alvast de gebruiksaanwijzing door te lezen. Hierdoor weet je zeker dat je de mierengel op de juiste manier gebruikt, maar daarnaast kom je ook te weten of de gel schadelijk is voor huisdieren of andere spullen in huis. Het is immers niet de bedoeling dat de oplossing van het ene probleem weer een ander probleem veroorzaakt! Door de gebruiksaanwijzing goed door te lezen, voorkom je verdere schade of problemen.

Tip 2: Zoek uit met welke soort mier je te maken hebt

In Nederland komen vele soorten mieren voor en het is niet altijd duidelijk met welke soort mier je te maken hebt. Om zeker te weten dat je de juiste gel koopt, is het dus belangrijk dat je uitzoekt van welke soort mier je overlast ervaart. Om de juiste soort mier te herkennen, kijk je naar de plek waar je de mieren tegenkomt en hoe de mieren eruitzien. Zeker de kleuren en de vorm van de mieren zijn vaak gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden.

Tip 3: Onderzoek hoelang het product werkt

Afhankelijk van de situatie waarin je de mieren wilt bestrijden, is het belangrijk om uit te zoeken hoelang de mierengel werkt. Sommige producten werken alleen op het moment van aanbrengen, terwijl andere producten langere tijd effectief blijven. Als je een product koopt dat alleen op het moment van aanbrengen werkt, kan het nodig zijn om het vaker aan te brengen om het mierenprobleem op te lossen. Dit is misschien geen probleem als het om slechts één ruimte in je huis gaat, maar wordt een stuk lastiger wanneer je de mierengel wilt inzetten in een gehele kantoorruimte.

Wat zijn andere manieren om mieren te bestrijden?

Naast het inzetten van een mierengel en andere insecticiden zijn er ook andere manieren om een mierenplaag te bestrijden. Als je niet gelijk naar de bestrijdingsmiddelen wilt grijpen, kun je kijken of je het probleem in eerste instantie ook kunt verhelpen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende natuurlijke afweermiddelen die mieren kunnen afschrikken of doden. Bijvoorbeeld borax, neemolie en koffiedik kunnen allemaal worden gebruikt om mieren te verjagen of te doden.

Toegangswegen afsluiten: Mieren komen naar binnen via kleine spleten en gaten. Door deze toegangswegen af te dichten, kun je voorkomen dat mieren naar binnen komen. Gebruik een speciaal middel om kleine spleten en gaten af te dichten.

Het verwijderen van voedselbronnen: Sommige soorten mieren worden aangetrokken door mensenvoedsel en zij zullen dus naar binnen komen als ze een voedselbron ontdekken. Door ervoor te zorgen dat er geen voedsel of drinkwater op de vloer ligt en door je afval op te ruimen, kun je mieren helpen om je huis te mijden.Een ongediertebestrijder inhuren: Als je het mierenprobleem niet op eigen kracht kunt oplossen, overweeg dan om professioneel advies te vragen. Een ongediertebestrijder kan helpen om het mierenprobleem op een efficiënte en veilige manier op te lossen, maar kost uiteraard wel meer dan wanneer je een mierengel gebruikt.

Hoe ontstaat een mierenplaag?

Als je op zoek bent naar de beste mierengel heb je waarschijnlijk overlast van mieren. Mierenplagen kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals een overschot aan voedsel, het gebrek aan natuurlijke vijanden, de juiste leefomstandigheden en de nabijheid van mensen. Als er bijvoorbeeld veel voedsel beschikbaar is voor mieren, zoals suiker of afval, kunnen ze snel in aantal toenemen en een plaag vormen. Ook als mieren weinig natuurlijke vijanden hebben, kan dit leiden tot een plaag. Verder kan het voorkomen van een plaag bevorderd worden door gunstige leefomstandigheden, zoals een vochtige of warme omgeving. Ten slotte kan het probleem ontstaan als mierenkolonies te dicht bij mensen wonen en huizen of tuinen binnentreden om voedsel te zoeken.

De voordelen en nadelen van mierengel

Als je mierengel gebruikt om mieren te bestrijden, zijn er verschillende voordelen en nadelen vergeleken met andere bestrijdingsmiddelen. Een voordeel is dat mierengel gemakkelijk te gebruiken is en op verschillende manieren kan worden aangebracht. Je kunt het middel aanbrengen op de looproute van de mieren en ze kunnen het vanzelf opeten. Ook is het een snelle en effectieve manier om mieren te bestrijden, omdat de mieren het gif dus meenemen naar hun nest en zo de hele kolonie kunnen helpen bestrijden. Mierengel is daarnaast over het algemeen veilig voor mensen en huisdieren, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Al met al is het dus een veilig en effectief middel. 

Er zijn echter ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van een mierengel. Mierengel kan schadelijk zijn voor andere insecten en diersoorten, dus het is belangrijk om het alleen te gebruiken op de plaatsen waar het nodig is en om het uit de buurt van bloemen en andere planten te houden. Ook zijn sommige mensen allergisch voor mierengel of kunnen ze last krijgen van huidirritatie of andere bijwerkingen als ze ermee in contact komen. Zoek van tevoren dus goed uit wat voor stoffen er in de gel zitten en of jij en je huishouden hier goed tegen kunnen. Als laatste kan mierengel op de lange termijn minder effectief zijn, omdat mieren stammen kunnen ontwikkelen die immuun zijn voor het gif.

Veelgestelde vragen over mierengel

Hoe werkt mierengel?

Mierengel bevat chemische stoffen dat mieren verdelgt wanneer ze het eten. Je kunt een aantal druppels mierengel op de looproute van de insecten plaatsen, zodat ze in contact komen met het middel. De mieren nemen het gif mee naar hun nest en delen het met de rest van de kolonie, waardoor de hele kolonie kan worden bestreden. Mierengel is daardoor een effectief middel en werkt vaak ook erg snel, je ziet soms op dezelfde dag al resultaat.

Hoe gebruik ik mierengel?

De precieze manier waarop je de gel gebruik hangt af van het product dat je aanschaft. Het is daarom belangrijk om de gebruiksinstructies op het etiket te lezen en het product op de juiste manier te gebruiken om te voorkomen dat er schade ontstaat of dat mensen of huisdieren ermee in contact komen. Mierengel zit vaak in een tube of bevat een dispenser waarmee je een aantal druppels verspreidt op plekken waar de mieren vaak komen. De gel is erg sterk, dus je hoeft hiervoor niet veel druppels te gebruiken.

Is mierengel veilig voor mensen en huisdieren?

Over het algemeen is mierengel veilig voor mensen en huisdieren, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Het is echter wel mogelijk dat je allergisch bent voor mierengel of dat je huidirritatie of andere bijwerkingen krijgt als je ermee in contact komt. Het is daarom belangrijk om het product op de juiste manier te gebruiken en ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren er niet mee in contact komen.

Kan mierengel schadelijk zijn voor andere insecten en diersoorten?

Ja, mierengel kan schadelijk zijn voor andere insecten en diersoorten, dus het is belangrijk om het alleen te gebruiken op de plaatsen waar het nodig is en om het uit de buurt van bloemen en andere planten te houden. Lees van tevoren goed wat voor soort stoffen er in de mierengel zit, zodat je bloemen en planten er niet onder lijden.

Is mierengel op de lange termijn effectief?

Mierengel kan op de lange termijn minder effectief zijn, omdat mieren stammen kunnen ontwikkelen die immuun zijn voor het gif. Het is daarom een idee om voor de lange termijn ook andere bestrijdingsmethoden te overwegen en om te voorkomen dat mieren zich in de buurt van je huis vestigen. Het voordeel is echter dan mierengel erg effectief is en dat de kans groot is dat je de mierenplaag met enkel mierengel voor een groot deel kunt inperken.

Nogmaals onze top 5 beste mierengels op een rijtje

 1. 1. HomeGard Mieren Gel

  #1 Beste mierengel
  HomeGard Mieren Gel. Uiterst krachtige mierengel

  Uiterst krachtige mierengel

  Deze mierengel komt in een handige spuit van 10ml. Hiermee kun je ruim 25m2 beschermen tegen mieren. Het middel is zeer aantrekkelijk voor mieren en de kolonie zal binnen enkele dagen sterven.

  €16,95 bij bol.com
  bol.com (€16,95)
 2. 2. Knock Off Mieren Gel – Ter bestrijding van de zwarte wegmier en tropische mieren

  #2 Goed alternatief mierengel
  Knock Off Mieren Gel – Ter bestrijding van de zwarte wegmier en tropische mieren
  Werkt tot 3 maanden. Deze attractieve gel is onweerstaanbaar voor mieren en werkt tot wel 3 maanden na plaatsing. De gel dient aangebracht te worden bij het nest of op de looppaden. Hierdoor werkt de gel het snelst.
  €16,79 bij bol.com
  bol.com (€16,79)
 3. 3. VOORDEEL PAK: 3 stuks mierengel

  #3 Voordeelverpakking mierengel
  VOORDEEL PAK: 3 stuks mierengel. voor extreme overlast

  voor extreme overlast

  Deze HomeGard mierengel is gelijk aan onze nummer 1 maar nu krijg je maar liefst 30ml. Daarmee ga je extreme mierenoverlast vakkundig te lijf. Deze mierengel werkt tot maar liefst 3 maanden na plaatsing.

  €35,95 bij bol.com
  bol.com (€35,95)
 4. 4. IMIDALUX MIERENGEL TUBE

  #4 Goedkoop alternatief mierengel
  IMIDALUX MIERENGEL TUBE. Werkt tegen alle mieren

  Werkt tegen alle mieren

  Deze gebruiksklare mieren gel komt in een verpakking van 5ML wat ruim voldoende is voor een gemiddeld huishouden en een gemiddelde mierenplaag. Het middel werkt langdurig, ook na hevige regenval.

 5. 5. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #5 Mierengel met lokdoos
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. Mierenlokdoos met mierengel

  Mierenlokdoos met mierengel

  Kant en klaar voor gebruik, deze HomeGard lokdozen zijn voorzien van mierengel en zijn veilig in gebruik. Deze mierenloksdoosjes zijn opnieuw te vullen met de HomeGard mierengel.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.