Beste mierenlokdoos van 2023

Top 5 best geteste mierenlokdoosjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:57

beste_mierenlokdoos

Jij bent op zoek naar de beste mierenlokdoos? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mierenlokdoos van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 23 mierenlokdoosjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is HGX Mierenlokdoos als beste mierenlokdoos  uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mierenlokdozen  van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een mierenlokdoos . Wist je bijvoorbeeld dat de beste mierenlokdoos uiterst effectief en vooral langdurig werkt? Lees snel verder…

#1 Beste mierenlokdoos
HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

Doet wat het belooft

2 Mierenlokdoosjes die geschikt zijn voor binnen en buiten. Deze mierenlokdoos werkt door tot in het nest en dus ben je binnen enkele dagen van de mieren overlast af.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€6,63 bij blokker.nl
blokker.nl (€6,63)

Naar de top 5

Top 5 beste mierenlokdozen van dit moment

Hoe komt deze top 5 mierenlokdozen tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 23 mierenlokdozen uitvoerig getest en vergeleken.

23 mierenlokdozen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mierenlokdozen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HGX mierenlokdoos

  #1 Beste mierenlokdoos
  HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  2 Mierenlokdoosjes die geschikt zijn voor binnen en buiten. Deze mierenlokdoos werkt door tot in het nest en dus ben je binnen enkele dagen van de mieren overlast af.

  €6,63 bij blokker.nl
  blokker.nl (€6,63)
 2. 2. ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten

  #2 Beste koop mierenlokdoos
  ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten. Werkt enkele weken

  Werkt enkele weken

  Deze Ecostyle mierenlokdoos is erg krachtig en werkt wekenlang. De mieren nemen de gifstoffen mee naar het nest en zullen binnen enkele dagen sterven. Plaats de lokdozen bij het nest of in de looprichting van de mieren.

  €7,49 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€7,49)
 3. 3. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #3 Meest professionele mierenlokdoos
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. voorzien van lokstofgel

  voorzien van lokstofgel

  Dit mierenlok middel is van oorsprong een professioneel middel maar nu ook beschikbaar voor de consument. De mierenlokdozen bevatten een zeer attractieve gel welke onweerstaanbaar is voor mieren.

 4. 4. Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks

  #4 Goed alternatief mierenlokdoos
  Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks. Goed voor 20m2

  Goed voor 20m2

  Deze mierenlokdoos van Luxan bevat een aantrekkelijke gel voor mieren en werkt door tot in het nest. Binnen enkele dagen zul je verlost zijn van de gehele mierenkolonie.

  €10,95 bij bol.com
  bol.com (€10,95)
 5. 5. Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos 

  #5 Goedkoop alternatief mierenlokdoos
  Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos . Discreet en geurloos

  Discreet en geurloos

  Deze mierenlokdoos is geschikt voor binnen en buiten en bevat een aantrekkelijke gel welke de mieren zullen meenemen naar hun nest.

Mierenlokdoos gezocht

In ons land zijn er veel dieren en insecten te vinden. Niet vreemd dat je er daarom ook regelmatig een aantal in en rondom de woning ziet. In veel gevallen levert het geen problemen op. De dieren zijn namelijk op zoek naar eten en zodra ze niets vinden, verdwijnen ze weer. Er zijn echter ook dieren, waaronder mieren, die niet goed weg te krijgen zijn uit de woning. Terwijl ze wel een grote plaag opleveren. Door een mierenlokdoos te plaatsen voorkom je dat je binnen een korte tijd veel mieren rond hebt lopen en jouw wooncomfort verslechtert. Maar waar dien je dan allemaal op te letten? Onderstaande informatie laat jou zien wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een mierenlokdoos?

Een mierenlokdoos is een klein doosje dat mieren aantrekt, waarna ze in de val lopen en er niet meer uit kunnen. De doosjes zijn op een dusdanige manier ontworpen dat de mieren de ingang wel vinden, maar gedesoriënteerd worden. De mieren die in het lokdoosje zitten, worden tevens blootgesteld aan gif. Dit zorgt ervoor dat de mieren sterven. Ze planten zich niet meer voort en zullen hierdoor ook niet meer voor een plaag zorgen. De mierenlokdoos kan daarom grote veranderingen opleveren in jouw woning en je voorkomt dat je binnen een korte tijd ook mieren in jouw etenswaren hebt zitten.

De verschillende varianten van een mierenlokdoos

Een mierenlokdoos kennen veel mensen waarschijnlijk van de kleine doosjes die al jarenlang op de markt te vinden zijn. Er zijn echter een groot aantal varianten te verkrijgen. Dit maakt het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. De lokdoosjes verschillen voornamelijk op basis van de ingrediënten die erin zitten. Zo zijn er lokdoosjes die voorzien zijn van chemicaliën, maar ook varianten die gebaseerd zijn op biologische middelen. Ieder lokdoosje zal echter dezelfde resultaten opleveren en aangepast kunnen worden aan de toepassing waarvoor je deze nodig hebt.

beste_mierenlokdoos_01

Een grootte voor iedere situatie

Waar de varianten voornamelijk op verschillen zijn dus de ingrediënten. Ook de groote van een mierenlokdoos kan verschillen. Bij een grotere plaag mieren is het goed om vooral te kijken naar de omvang van het probleem. Als er te veel mieren zijn, kunnen de kleine mierenlokdoosjes het niet bijbenen. Ook kan dit ertoe leiden dat je sneller tot het vervangen over moet gaan. Terwijl dit helemaal niet nodig is. Met de grotere doosjes kun je meerdere mieren tegelijkertijd vangen en geef je jezelf de gelegenheid om de mierenlokdoos aan de situatie aan te passen. 

Drie tips voor het kopen van de beste mierenlokdoos

Een mierenlokdoos komt dus in meerdere varianten. Je moet er daarom ook rekening mee houden dat je een goede keuze maakt. Er zijn een aantal factoren van belang voor het maken van een keuze en de uiteindelijke resultaten die je krijgt met het gebruik. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je een eerste voorbereiding kan treffen voor de aankoop van de beste mierenlokdoos en wat er allemaal bij komt kijken.

Tip 1: De grootte van de mierenlokdoos

De mierenlokdoos moet je aanpassen aan de situatie. Je moet daarom als eerste naar de grootte van de doos kijken. Hiervoor let je op de hoeveelheid mieren die in de woning rondlopen en hoeveel plaats je hebt om de lokdoosjes te plaatsen. Zorg daarom ook dat je weet waar de oorzaak van het probleem zit, zodat je de plaatsing van de doosjes kan bepalen en dit als uitgangspunt kan nemen voor de aankoop. De grootte van de beste mierenlokdoos zal dan een verschil opleveren met de resultaten die je krijgt en kan voor een gerichtere bestrijding van de mieren zorgen.

beste_mierenlokdoos_02

Tip 2: De ingrediënten van een mierenlokdoos

Waar de mierenlokdoos vooral in verschilt, is de lijst aan ingrediënten die erin zitten. Met een groot aantal ingrediënten is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. De samenstelling van de ingrediënten geeft wel verschillen in de uiteindelijke uitwerking. Zorg ervoor dat je als eerste goed bekijkt waar de mierenlokdoos aan moet voldoen. Ook moet je voor jezelf bepalen of je voor een biologische bestrijding gaat of dat er chemicaliën in mogen zitten. Wanneer je de ingrediëntenlijsten met elkaar vergelijkt, weet je zeker dat je een goede keuze maakt en ook de gewenste resultaten kunt verkrijgen. Iedere lokdoos zorgt dan voor een miervrije woning.

Tip 3: Extra opties voor het bestrijden van mieren

Hoewel de mierenlokdoos een belangrijk middel is voor het bestrijden van de mieren in jouw woning, moet je ook goed kijken wat je nog meer in moet zetten. Vooral als er veel mieren in de woning zetten, kan een mierenlokdoos niet altijd voldoende helpen. Professionals bieden daarom ook altijd andere benodigdheden aan die je in combinatie met de lokdoos gebruikt. Ook hiervoor dien je als eerste naar de omvang van het probleem te kijken. Door de benodigdheden voor jezelf op een rij te zetten, voorkom je dat de mieren binnen een korte tijd weer terug zijn in jouw woning. 

Hoe voorkom ik problemen met de mierenlokdoos?

Veel mensen plaatsen de mierenlokdoos zonder vooraf te bekijken wat hier allemaal bij komt kijken. Dit levert vaak verschillende problemen op, die voorkomen hadden kunnen worden. De problemen komen bijvoorbeeld voor bij de bestrijding zelf, maar ook doordat kinderen en huisdieren ermee in contact komen. Je wilt de problemen zo goed mogelijk voorkomen. Maar hoe zorg je hier dan voor?

Een goede plaatsing van de val

Een eerste probleem is dat veel mensen het idee hebben dat de mierenlokdoos niet werkt. De mieren lopen nog altijd rond in huis en lijken zich zelfs te vermenigvuldigen. Dit komt voornamelijk doordat de mierenlokdoos niet op de juiste plaats staat. Een goede plaatsing is daarom een vereiste om de eerste problemen te voorkomen. Ook kan je met de juiste plaatsing ervoor zorgen dat de lokdoosjes niet in de weg staan en je er met het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden niet direct over struikelt. Vooraf nadenken over de plaatsing kan direct helpen bij het maken van een betere keuze voor de aanschaf en het voorkomen van de meest voorkomende problemen.

Ingrediënten die bij je passen

Een ander probleem die veel mensen ondervinden met een mierenlokdoos is dat de mieren deze niet interessant genoeg vinden. Er zijn verschillende mierendozen die niet voorzien zijn van de beste ingrediënten. Je moet daarom de ingrediëntenlijst per merk en variant met elkaar vergelijken om te zien wat het beste bij je past. De mierenlokdoos werking kan hiermee aanzienlijk verschillen. Ook als je zelf een lokdoos maakt, zul je dus rekening moeten houden met de ingrediënten die je hierin doet. Je voorkomt hiermee dat de mieren rond blijven lopen en niet naar de lokdoos worden geleid. Ook voorkom je hiermee dat de mieren niet doodgaan.

Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden

Let er daarbij ook op dat je de mierenlokdoos buiten het bereik van kinderen houdt. Zelfs de beste mierenlokdoos kan namelijk irritanties opleveren aan de huid. Kinderen zien vaak het gevaar niet in van de middelen en zelf heb je niet altijd de tijd om op te blijven letten. Bij de plaatsing let je er daarom op dat de kinderen er niet zomaar bij kunnen komen. Als er huisdieren in huis rondlopen, moet je hier ook goed op letten. Ook deze zijn geneigd om te bekijken wat voor doosje er op de grond staat. Sommige dieren zullen er zelfs mee spelen. Houd de beste mierenlokdoos daarom buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Hoe om te gaan met mieren in en rondom de woning?

Mieren komen overal voor. Het is daarom ook niet vreemd dat ze in jouw woning verschijnen. Alleen moet je er dan wel weer zo snel mogelijk vanaf. De mieren gaan immers overal inzitten, waardoor jouw etenswaren binnen een korte tijd onder zitten. Een enkele mier kan je vaak zelf nog doodmaken, maar bij een plaag is het niet eenvoudig. Op zoek gaan naar de oorzaak is dan de eerste stap die je moet nemen. De oorzaak weghalen maakt het al minder aantrekkelijk voor de mieren om in jouw woning te verblijven en geeft jou de gelegenheid om de plaag beter aan te pakken.

Een goede hygiëne toepassen

Ook is het van belang dat je een goede hygiëne toepast. Hoewel een mierenlokdoos de mieren voor een groot deel weg kan halen uit jouw woning, moet je namelijk ook kijken naar waar de mieren op af komen. Door jouw huis goed schoon te houden, etenswaren direct op te bergen en daarbij vooral zoetigheid beter op te bergen voorkom je dat de mieren zich blijven verspreiden en jouw woning aantrekkelijk blijft. Een goede hygiëne helpt daarnaast bij een groot aantal andere ongemakken en ongedierten. Je hebt dus altijd een win-win situatie als je de hygiëne in jouw huis verbetert.

Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de mierenlokdoos

De mierenlokdoos aanschaffen is een eerste stap naar een woning waarin geen mieren meer voorkomen. Alleen moet je dan ook weten welke stappen je moet doorlopen om goede resultaten te behalen. Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de mierenlokdoos staat hieronder vermeld. Zo kun je de beste mierenlokdoos al beter toepassen in de woning.

De oorzaak van het probleem vinden

Voordat je aan de slag kunt met de mierenlokdoos en andere middelen is het verstandig om de oorzaak van het probleem te onderzoeken. De mieren komen op iets af, waardoor ze het ook aantrekkelijk vinden om te blijven. Vooral als je meer mieren in huis hebt, heeft dit te allen tijde een reden. Door de oorzaak van het probleem te onderzoeken en hier al maatregelen tegen te nemen, kan je de mierenlokdoos zijn werk laten doen en heb je ook in de toekomst minder last van mieren in huis.

De mierenlokdoos op de juiste plaats zetten

Aan de hand van de oorzaak kan je de mierenlokdoos ook de juiste plaatsing geeft. Een goede plaatsing is belangrijk om de mieren er naartoe te lokken en zelf geen hinder meer te ondervinden van deze dieren. Let er dan wel op dat je de mierenlokdozen buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt. Door verschillende factoren in het achterhoofd te houden en goed te bepalen waar je de mierenlokdoos het beste kan plaatsen, voorkom je een grotere plaag. Daarnaast zal de doos ook geen hinder meer ondervinden tijdens het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. 

Extra lokmiddelen toevoegen aan de plekken

Als je te maken hebt met een grotere plaag, heb je in veel gevallen niet genoeg aan een mierenlokdoos. Je moet daarom de omvang van het probleem bekijken, waarna je ook bekijkt welke extra lokmiddelen er nodig zijn. Zo kan je de oorzaak waar de mieren op af komen verplaatst worden naar de lokdoosjes, zodat je een gerichtere bestrijding toe kan passen. Deze lokmiddelen kunnen er ook voor zorgen dat je weer betere resultaten behaalt. Houd er wel rekening mee dat de lokmiddelen ook kunnen zorgen voor nog meer mieren. Zorg daarom dat je niet zomaar lokmiddelen plaatst naast de doosjes.

De mierenlokdoos vervangen

De mierenlokdoos kan na verloop van tijd vol komen te zitten. Vooral als je meerdere mieren rond hebt lopen, moet je regelmatig overgaan tot het vervangen van de lokdoosjes. Daarnaast verliezen de ingrediënten van de mierenlokdoos hun werking na verloop van tijd. Je moet daarom goed bekijken of je verandering ziet in de mierenplaag en de lokdoosjes op een bepaalde tijd vervangen. In de omgeschrijving lees je hoelang de werking aanhoudt, zodat je hier jouw werkzaamheden ook aan kan passen en voorkomt dat de mieren weer tijd krijgen om te overleven.

De eindinspectie en extra hygiëne

Als je voor langere tijd de mierenlokdoos hebt staan, moet je deze goed inspecteren. Zelfs als je de doosjes na verloop van tijd weghaalt, moet je de controle blijven uitvoeren. Kijk bijvoorbeeld of je geen sporen meer ziet van mieren. Daarnaast is het toepassen van een goede hygiëne belangrijk. Voorkom dat er etenswaren blijven liggen, zorg ervoor dat zoetstoffen niet beschikbaar zijn en maak iedere dag de keuken schoon na het koken. Als je de hygiëne toepast, zorg je ervoor dat de mierenplaag verdwijnt en ook niet zomaar terugkomt.

Veelgestelde vragen over de beste mierenlokdoos

Wat is een goede mierenlokdoos?

Een mierenlokdoos is ervoor bedoeld om de mieren uit de woning te krijgen. In het doosje zitten verschillende ingrediënten welke ervoor zorgen dat het een aantrekkelijke plek wordt voor de mieren. De mieren gaan in het doosje, waar de ingrediënten zijn werk doen en de meiren zullen sterven. Dit zorgt ervoor dat de plaag steeds minder wordt en je ook de voortplanting kan voorkomen. De mierenlokdoos geeft jou de gelegenheid om alles zo goed mogelijk te regelen en voor een goede bestrijding te zorgen.

Welke mierenlokdoos past het best bij mij?

Een mierenlokdoos komt in een groot aantal varianten. Je moet daarom goed bekijken wat het beste bij je past. Er is geen een merk beter dan de ander. In plaats daarvan moet je juist bekijken welke wensen en eisen je hebt. Deze wensenlijst zorgt ervoor dat je gerichter kan kijken naar de specificaties en de ingrediënten die in de middelen zitten. Let daarbij ook op of een bepaald middel schadelijk is voor huisdieren. Door alle factoren mee te nemen in het maken van een keuze, voorkom je dat de beste mierenlokdoos voor jouw situatie niet gevonden wordt.

Wat kost een mierenlokdoos?

Een mierenlokdoos in verschillende varianten zorgt ook voor meerdere prijsklassen. Je hebt verschillende A-merken die in de hogere prijsklassen zitten, maar ook B-merken die tegen een lagere prijs komen. Hierdoor kan je de beste mierenlokdoos aan de hand van jouw budget vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijsklassen enkele verschillen opleveren. Zo kan de samenstelling van de ingrediënten aanzienlijk verschillen, waardoor er ook andere resultaten komen.

Je hoeft bij een mierenlokdoos niet voor het duurste te gaan. Vaak heeft de prijs te maken met het merk waarin deze komt, maar niet direct met de mierenlokdoos werking. Je kan daarom beter een goede vergelijking maken tussen de verschillende varianten en op basis hiervan een keuze maken. Zo heb je niet altijd de duurste oplossing om aan te schaffen, maar kan je wel de goede werking realiseren.

Waar let je op bij het kopen van een mierenlokdoos

Voordat je een mierenlokdoos aan kan schaffen moet je goed weten waar je allemaal op moet letten. Er zijn een aantal factoren belangrijk. Denk aan de samenstelling van de ingrediënten die in de lokdoos zitten. Alle ingrediënten hebben een andere werking en zorgen dat je weer andere resultaten krijgt. Daarnaast let je op de grootte van de mierenlokdoos. De beste mierenlokdoos past volledig bij de omvang van het probleem en de ruimte waarin je deze plaatst. Als laatste kan je ook nog letten op de prijs. Door alles aan te passen aan jouw budget, weet je zeker dat alles goed bij je past.

Waar kan ik een mierenlokdoos kopen?

Een mierenlokdoos kopen kan bij een groot aantal plekken. Er zijn verschillende speciaalzaken en bouwwinkels waar je de lokdozen aan kan schaffen. De mierenlokdoos van Gamma is bijvoorbeeld een van de oplossingen. Daarnaast kan je een mierenlokdoos bij Kruidvat of Action aanschaffen. Vooral als je meer informatie nodig hebt voordat je de aankoop kan doen, is het goed om naar een van de verkooppunten te gaan. Ook online zijn er verschillende verkooppunten beschikbaar. Het grootste voordeel van online kopen is dat je er niet voor naar buiten hoeft en op je gemak de varianten met elkaar kan vergelijken.

Nogmaals onze top 5 beste mierenlokdozen op een rijtje

 1. 1. HGX mierenlokdoos

  #1 Beste mierenlokdoos
  HGX mierenlokdoos. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  2 Mierenlokdoosjes die geschikt zijn voor binnen en buiten. Deze mierenlokdoos werkt door tot in het nest en dus ben je binnen enkele dagen van de mieren overlast af.

  €6,63 bij blokker.nl
  blokker.nl (€6,63)
 2. 2. ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten

  #2 Beste koop mierenlokdoos
  ECOstyle MierenLokdoos – Mierenpoeder voor Binnen en Buiten. Werkt enkele weken

  Werkt enkele weken

  Deze Ecostyle mierenlokdoos is erg krachtig en werkt wekenlang. De mieren nemen de gifstoffen mee naar het nest en zullen binnen enkele dagen sterven. Plaats de lokdozen bij het nest of in de looprichting van de mieren.

  €7,49 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€7,49)
 3. 3. HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen

  #3 Meest professionele mierenlokdoos
  HomeGard Professionele mieren lokdozen 2 kant en klare zwarte lokdozen. voorzien van lokstofgel

  voorzien van lokstofgel

  Dit mierenlok middel is van oorsprong een professioneel middel maar nu ook beschikbaar voor de consument. De mierenlokdozen bevatten een zeer attractieve gel welke onweerstaanbaar is voor mieren.

 4. 4. Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks

  #4 Goed alternatief mierenlokdoos
  Luxan Mierenlokdoos – 2 stuks. Goed voor 20m2

  Goed voor 20m2

  Deze mierenlokdoos van Luxan bevat een aantrekkelijke gel voor mieren en werkt door tot in het nest. Binnen enkele dagen zul je verlost zijn van de gehele mierenkolonie.

  €10,95 bij bol.com
  bol.com (€10,95)
 5. 5. Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos 

  #5 Goedkoop alternatief mierenlokdoos
  Ant Ninja – Mierenlokdoos -dicreet en geurloos . Discreet en geurloos

  Discreet en geurloos

  Deze mierenlokdoos is geschikt voor binnen en buiten en bevat een aantrekkelijke gel welke de mieren zullen meenemen naar hun nest.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.