Vind jouw mini beamer in 1 minuut.

Een mini beamer kopen; creëer je eigen thuis bioscoop!

jordy_ubari Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 31 augustus 2022 @10:58

Jij wilt een scherpe presentatie kunnen geven,altijd en overal, of een game of film echt beleven. Je bent dus op zoek naar de beste mini beamer. Wij hebben hem voor je gevonden : klik hier voor de mini projector top 5. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste draadloze muis is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer is.

 

beste_mini_beamer_04

Dit is ‘m! de beste mini beamer van 2022!

Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer

beste_mini_beamer
Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer Bekijk op Bol.com

Wat is de beste mini projector?

Met een mini beamer kun jij overal een presentatie geven, en/of een unieke televisie of game avond creëren, zonder dat je daarvoor een kantoorruimte, bioscoop of gameroom nodig hebt. Helder en mooi beeld op een groot beeldscherm. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste mini beamers en tref je hierover een mini beamer review.

Een beamer in mini formaat kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De mini projector, mini beamer die voor jou het beste is, is niet perse de beste mini beamer van 2020, de beste mini beamer 2021 of de beste mini beamer 2022. De inhoud van een mini beamer test is handig om te lezen, maar een goede mini beamer die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is pas een beste mini beamer. Voor jou persoonlijk dus, en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om.

De mini projector die het beste is, is dus degene die goed bij jouw situatie past en voldoet aan al jouw wensen en ook eisen. Ongeacht jaartal, mini beamer review of merk. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de mini projectors.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de vraag, ‘wat is de beste koop mini beamer’? We bespreken onder andere de beste mini beamer, de mini beamer die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy mini projector’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope mini beamer te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en is daardoor wel een beste koop mini beamer. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een mini beamer gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5 beste mini beamer!

1

Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer

Beste mini beamer

beste_mini_beamer

Haarscherp beeld dat in je broekzak past

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Contrast ratio: 1000:1 Minimale projectieafstand: 0.58 m Maximale projectieafstand: 3.08 m App werkt op besturingssyteem: Android | iOS ANSI Lumen: 200 lm

Net zo compleet als een moderne smart tv maar dan in een zeer compact jasje. Deze mini beamer van Anker (het merk dat je o.a. kent van Eufy beveiligingsystemen) is een zeer rijk uitgeruste mini beamer.

Deze mini beamer is voorzien van Bluetooth en WiFi waardoor jij op alle mogelijk wijze kunt streamen. Laten we daarbij niet vergeten dat deze mini beamer is voorzien van een ingebouwde Chromcast en Apple Airplay waardoor je met 1 druk op je smartphone alles kunt streamen op de mini beamer.

Deze mini beamer is voorzien van een accu waardoor je zelfs op de camping je eigen mini bioscoop bij je hebt. Met een beeld van van maximaal 120 inch heb je een ware thuisbioscoop in je broekzak.

Wat we goed vinden:

 • Handzaam en goede bouwkwaliteit
 • Eenvoudig via je smartphone te bedienen
 • Goede kwaliteit speaker

Wat we minder goed vinden:

 • Deze mini beamer werkt niet zo goed als het licht is
2

UpLiving® LCD Mini Beamer

Beste koop mini beamer

beste_koop_mini_beamer

Grootse prestaties voor een zachte prijs

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Contrast ratio: 10000:1 Minimale projectieafstand: 1.35 m Maximale projectieafstand: 3.8 m App werkt op besturingssyteem: Android | iOS ANSI Lumen: 200 lm

Wanneer een mini beamer een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit in een mini beamer test.

Deze beste koop mini beamer wordt ook wel een krachtpatser genoemd. Deze full hd mini beamer biedt de mogelijkheid om te streamen met WiFi en apparaten te koppelen met de nieuwste bluetooth functie! Het gemak om ook op je telefoon alle gewenste beelden te zetten is geweldig. Daarnaast kun je jouw boxen, oortjes of koptelefoon connecten met de beamer. Zo kun je bijvoorbeeld ook een optimale filmervaring creëren voor jezelf! 
Deze mini beamer met wifi heeft tal van mogelijkheden en de kwaliteit alsmede het scherpe prijskaartje maakt deze mini beamer hd terecht de beste koop!

Wat we goed vinden:

 • De wifi/ bluetooth connectie is een dikke plus.
 • Deze beste koop mini projector beschikt over meerdere hdmi aansluitingen
 • Eenvoudig en praktisch in gebruik.

Wat we minder goed vinden:

 • Het is mogelijk om de beamer buiten te plaatsen door de hoge contrastratio. Het is echter niet aan te bevelen.
3

Bimi Mini Beamer – Full HD

Best beoordeelde mini beamer

best_beoordeelde_mini_beamer

De echt all in one mini beamer

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Contrast ratio: 10000:1 Minimale projectieafstand: 1.00 m Maximale projectieafstand: 5.00 m App werkt op besturingssyteem: Android ANSI Lumen: 2200 lm

De mini beamer die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde mini beamer noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde mini beamer met accu is een echt all-in-one product. Bimi is het nieuwste merk met geavanceerde technologie. Deze goede mini beamer met een ingebouwde batterij kan tot 2 uur mee. Met deze mini projector je dus niet snel zonder scherm (van maarliefst 5 meter groot). Geef presentaties, filmavonden of houd een zoom sessie overal en wanneer je maar wilt. 

Deze mini beamer full hd 1080p heeft een resolutie van 1920x1080p en 220 Ansi lumen.

Deze best beoordeelde mini beamer krijgt overall een hoge waardering van zijn gebruikers van maarliefst 4,9 uit 5 sterren.

Wat we goed vinden:

 • De lichtsterkte en scherpte zijn van een top kwaliteit!
 • De gebruiksvriendelijkheid en het allround gebruiksgemak is groot.
 • Het design van deze best beoordeelde mini projector is mooi.

Wat we minder goed vinden:

 • De beamerlamp is niet vervangbaar (wanneer deze kapot is, zal de beamer in zijn geheel vervangen moeten worden).
4

UpLiving® LCD Mini Beamer met 221cm breed projectiescherm en beugel

Beste mini beamer onder de 350 euro

beste_mini_beamer_onder_de_350_euro

Een complete bioscoop!

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Contrast ratio: 10000:1 Minimale projectieafstand: 1.00 m Maximale projectieafstand: 5.00 m App werkt op besturingssyteem: Android ANSI Lumen: 2200 lm

Deze beste koop mini beamer net onder de 350 euro heeft ingebouwde dubbele stereoluidsprekers van 3W met een SRS-geluidssysteem dat een geweldige auditieve zintuiglijke ervaring biedt zonder externe luidsprekers. Deze mini projector is uitgerust met een vernieuwd geavanceerd en stil koelsysteem dat het geluid van de ventilator vermindert.

De UpLiving Q6 1080P WiFi-projector kan presentaties, maar ook films, video’s of games rechtstreeks van je smartphone naar een groot scherm spiegelen via wifi of een USB-kabel (geen noodzaak om extra kabels te kopen).

Wat we goed vinden:

 • Het zeer eenvoudig aansluiten van deze mini beamer mede door de vele hdmi aansluitingen.
 • Deze mini beamer is door zijn formaat makkelijk mee te nemen.
 • De hoge contrast radio en mede daardoor het heldere beeld is top.

Wat we minder goed vinden:

 • Er zijn geen usb c poorten aanwezig.
5

Knikker Mini Beamer

Beste mini beamer onder de 160 euro

beste_mini_beamer_onder_de_160_euro

Een mini beamer in een stijlvol jasje

Beeldschermresolutie: 1280 x 800 Contrast ratio: 4700:1 Minimale projectieafstand: 1.30 m Maximale projectieafstand: 4.00 m App werkt op besturingssyteem: Android | iOS ANSI Lumen: 250 lm

Deze beste koop mini beamer onder de 160 euro zorgt dat je gebruik kunt maken van prachtig beeld voor je presentaties én al je favoriete apps (Netflix, HBO, Videoland, Spotify etc) met de mobiele Smart Mini Beamer en Bluetooth Speaker van Knikker, inclusief afstandsbediening.

Nu met het nieuwste Android TV 9.0 besturingssysteem voor de soepelste gebruikservaring. Daarbij is de prijs en kwaliteit verhouding erg goed te noemen.

Wat we goed vinden:

 • Het beeld en geluid is top van deze beste koop mini beamer!
 • Het gebruiksgemak en de installatie zijn goed/ eenvoudig te noemen.
 • Het design van deze mini projector krijgt een dikke plus.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze mini beamer is niet de meest stille mini projector die er te koop is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste mini beamer?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste mini beamer, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn. We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de mini beamer die voor jou het beste is, tot een succes. Deze kun je vinden door middel van onderstaande punten van aandacht.

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een mini projector is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je perse een mini beamer kopen, of past een beamer met reguliere omvang beter bij jou en je gebruiksdoel? En ben je op zoek naar een mini beamer  die aan je telefoon gekoppeld kan worden, een goedkope mini beamer van Action, een mini beamer 4k wellicht, of specifiek een mini beamer met bluetooth bijvoorbeeld.

En zo zijn nog meer voorkeuren te bedenken die je kunt hebben, bijvoorbeeld een mini beamer met hd of een mini beamer met led optie. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze voor wat betreft mini beamers is best groot, en dit maakt beslissen niet per definitie makkelijker.

Een mini beamer werkt vaak via Bluetooth of Wifi. Wil jij streamen vanaf je telefoon denk dan wel aan een goede wifi verbinding in je huis. Hiervoor selecteerden wij al eens de beste wifi router en beste wifi versterker. Ben jij van plan om vooral in je eentje te genieten van goede films? Denk dan ook eens aan de beste noise cancelling koptelefoon.

beste_mini_beamer_06

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een mini beamer zal over het algemeen zijn, het projecteren van een presentatie, foto’s of bijvoorbeeld het afspelen van een film of video. En dit op zo’n optimaal mogelijke wijze.

Maar de vraag is natuurlijk wel belangrijk, waarvoor ga jij een mini beamer kopen in het specifiek? Voor zakelijk gebruik, voor ontspanning, of voor beide misschien? Mede afhankelijk van het gebruiksdoel kun jij het beste beslissen welke mini beamer voor jou de beste koop is.

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een mini (led) beamer is de lichtopbrengst. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

De contrastratio en resolutie

De contrastratio van een mini beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de mini projector. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een mini beamer dan wanneer jij een mini beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

Alvorens een mini projector aan te schaffen, is het tevens handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken.

Het design (gewicht en grootte)

Ben je op zoek naar een mini variant beamer omdat je deze regelmatig mee wilt nemen? Het is goed te weten dat het gewicht van een mini beamer erg kan verschillen. Van zo’n 1,5 kilo tot 5 kilogram. Wil jij je mini projector regelmatig meenemen, is het verstandig om hier (ook) op te selecteren voor aanschaf!

mini_beamer

Overige opties (mini beamer hd en led beamer)

Elke mini beamer kan natuurlijk projecteren, maar verder heeft elke mini projector ook zijn eigen opties en mogelijkheden. Zo heb je een mini beamer hd, waarbij de afkorting hd staat voor high definition. Dit is een beeld met meer beeldpunten en daardoor scherper en gedetailleerder beeld. 

Zo heb je bijvoorbeeld een mini beamer full hd met 1080p. Deze mini hd beamer is een full hd mini beamer met ook nog eens een flink aantal pixels. Hoe hoger deze resolutie, hoe scherper het beeld. Een mini beamer 4k bijvoorbeeld, is een 4k mini beamer met een enorm hoog aantal pixels (8 miljoen plus) en dit zorgt mede voor een topkwaliteit beeld. 

Een mini led beamer is een mini beamer met led verlichting. Led staat voor Light Emitting Diode, het is een zuinige lamp die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren en die nauwelijks warmte afgeeft. Een mini beamer met led verlichting is sowieso duurzaam. Dit kan een overweging zijn voor jou wellicht om een led mini beamer aan te schaffen.

Mini beamer en iphone

Een mini beamer voor je telefoon, bestaat die? Nou, je kunt zeker een mini beamer kopen die je met je iphone kunt bedienen. Een mini beamer gekoppeld aan je telefoon, hoe handig is dat? Je kunt dan presentaties, filmpjes en foto’s die op je telefoon staan projecteren, wanneer je mini beamer is gekoppeld aan je iphone. Een mini beamer en telefoon, gaat dat samen, zeker dus wel! Opgelet, niet elke mini beamer werkt met telefoon, dus hier zul je vooraf wel even onderzoek naar moeten doen.

beste_mini_beamer_03

Prijskaartje

Wil jij een mini beamer die goedkoop is? De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende mini beamers die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar mini projector beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een beste koop mini projector met een scherpe prijs. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Jij zoekt de beste mini beamer van 2022. Misschien wil je thuis een bioscoop inrichten of maak je graag gebruik van een beamer bij zakelijke presentaties. Of misschien wel beide…

Het aanbod mini beamers is behoorlijk groot en zoals alles in de technologische sector zijn er nogal wat prijsverschillen. ANSI, contrastratie, minimale afstand, aansluiting… je ziet al snel door de bomen het bos niet meer.

Wij hebben 5 mini beamers uitgezocht die voldoen aan de (meeste) wensen. Daarbij maken we verschil in segment, prijs maar zeker ook reviews. Daaruit filteren we onder andere de beste koop en de best beoordeelde mini beamer van 2022.

Veelgestelde vragen over de beste mini beamer

Wat is de beste mini beamer?

De beste mini beamer (ook wel mini projector), dat is niet één type model of merk, een mini beamer die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede mini beamer is in ieder geval een mini projector inclusief de mogelijkheden die jij wenst. Wat de beste mini beamer voor jou is, hangt dan ook sterk samen met je eigen voorkeur en gebruiksdoeleind(en).

Wat is een goede mini beamer?

Een goede mini beamer muis is gebruiksvriendelijk, redelijk compact c.q. handzaam en doet wat hij moet doen, scherp projecteren van presentaties, foto’s of andere multimedia.

Welke mini beamer moet ik kopen?

De mini beamer (ofwel mini projector) die jij het beste kunt aanschaffen, is degene die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een beste mini beamer te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk zorgt voor hetgeen jij zoekt in een mini projector. Namelijk scherp kunnen projecteren.

 

Hoeveel weegt een mini beamer?

Het gewicht van de verschillende mini beamers die er te koop zijn, verschilt enorm. De lichtste mini beamer weegt zo’n 1,5 kilogram. Een zwaardere variant kan zo richting 5 kilogram gaan.

Hoeveel kost een mini beamer?

Ook de prijskaartjes die horen bij de verschillende mini beamers verschillen enorm. De bedragen verschillen van zo’n 100 euro tot 1000 euro plus. Hoe geavanceerder de mogelijkheden, hoe hoger de prijs van een mini projector, over het algemeen.

De beste mini beamer, de eindconclusie

De beste mini beamer is uiteraard ook een goede mini beamer, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van de beste mini beamer zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We bespreken ze hieronder met je.

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een mini (led) beamer is de lichtopbrengst. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

De contrastratio en resolutie   

De contrastratio van een mini beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de mini projector. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een mini beamer dan wanneer jij een mini beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

Alvorens een mini projector aan te schaffen, is het tevens handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken. 

Het hangt weer enorm af van het uiteindelijke mini beamer gebruiksdoel hoe hoog de pixels en de beeldverhouding van je aan te schaffen mini beamer moeten zijn. Over het algemeen geldt, hoe meer er sprake is van kleur en intensiteit (films), hoe meer wenselijk het is dat er een hogere/ grotere aspectratio en resolutie qua pixels is. 

Het gewicht en de grootte

Wanneer jij op zoek bent naar een (led) mini beamer, dan is de kans groot dat het voor jou belangrijk is dat deze makkelijk mee te nemen is. Naar kantoor, de klant of misschien wel naar vrienden of familie. Vandaar ook de mini variant?! Het is goed te weten dat het gewicht van een mini beamer erg kan verschillen. Van zo’n 1,5 kilo tot 5 kilogram. Wil jij je mini projector regelmatig meenemen, is het verstandig om hier (ook) op te selecteren voor aanschaf!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste mini projector en je uitgelegd dat de mini projector beste koop, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste mini beamers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer

Beste mini beamer
beste_mini_beamer
Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer Beste mini beamer Bekijk op Bol.com

UpLiving® LCD Mini Beamer

Beste koop mini beamer
beste_koop_mini_beamer
UpLiving® LCD Mini Beamer Beste koop mini beamer Bekijk op Bol.com

Bimi Mini Beamer – Full HD

Best beoordeelde mini beamer
best_beoordeelde_mini_beamer
Bimi Mini Beamer – Full HD Best beoordeelde mini beamer Bekijk op Bol.com

UpLiving® LCD Mini Beamer

Beste mini beamer onder de 350 euro
beste_mini_beamer_onder_de_350_euro
UpLiving® LCD Mini Beamer Beste mini beamer onder de 350 euro Bekijk op Bol.com

Knikker mini beamer

Beste mini beamer onder de 160 euro
beste_mini_beamer_onder_de_160_euro
Knikker mini beamer Beste mini beamer onder de 160 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!