Beste mini beamer van 2023

Top 5 best geteste mini beamers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 december 2022 @13:48

beste_mini_beamer_04

Jij bent op zoek naar de beste mini beamer? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mini beamer van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 mini beamers uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Anker Nebula Vega als beste mini beamer uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mini beamers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een mini beamer. Wist je bijvoorbeeld dat de beste mini beamer een ingebouwde accu en Apple Airplay heeft? Lees snel verder…

 

#1 Beste mini beamer
Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer. Haarscherp beeld

Haarscherp beeld

Net zo compleet als een smart TV en dat is bijzonder te noemen. Met een speciale licentie van Google is deze mini beamer zeer rijk uitgerust. Met ingebouwde accu voor draadloos plezier.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€480,22 bij bol.com
bol.com (€480,22)

Naar de top 5

Top 5 beste mini beamers van dit moment

Hoe komt deze top 5 mini beamers tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 16 mini beamers uitvoerig getest en vergeleken.

16 mini beamers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mini beamers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer

  #1 Beste mini beamer
  Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer. Haarscherp beeld

  Haarscherp beeld

  Net zo compleet als een smart TV en dat is bijzonder te noemen. Met een speciale licentie van Google is deze mini beamer zeer rijk uitgerust. Met ingebouwde accu voor draadloos plezier.

  €480,22 bij bol.com
  bol.com (€480,22)
 2. 2. UpLiving® LCD Mini Beamer met WiFi

  #2 Beste koop mini beamer
  UpLiving® LCD Mini Beamer met WiFi. Overal een thuisbioscoop

  Overal een thuisbioscoop

  Verbind eenvoudig met Wifi of Bluetooth en stream dat wat jij wilt zien. Ook het koppelen van speakers of draadloze koptelefoon behoort tot de mogelijkheden.

  €132,45 bij bol.com
  bol.com (€132,45)
 3. 3. Philips NeoPix Ultra 2TV Thuisprojector

  #3 Beste Philips mini beamer
  Philips NeoPix Ultra 2TV Thuisprojector. Tot 120 inch beeld!

  Tot 120 inch beeld!

  Een enorme bioscoop waar jij dat wilt. Natuurlijk de kwaliteit die je van Philips gewend bent. Deze mini beamer is niet geschikt voor lichte ruimtes, daarvoor is de lens niet sterk genoeg.

  €369 bij azerty.nl
  azerty.nl (€369,00)
 4. 4. Xgimi HORIZON PRO mobiele LED beamer

  #4 Beste 4K mini beamer
  Xgimi HORIZON PRO mobiele LED beamer. 4K beeldkwaliteit

  4K beeldkwaliteit

  Misschien voor jou een onbekend merk maar vlak Xgimi niet uit. Met de kracht van Harman en Kardon speakers en een beeld tot 300 inch is deze mini beamer echt groots in prestaties.

  €1286,99 bij bol.com
  bol.com (€1.286,99)
 5. 5. LG PH510PG draadloze LED beamer

  #5 Beste stille mini beamer
  LG PH510PG draadloze LED beamer. Plug & Play

  Plug & Play

  Een zeer stille mini beamer met de kwaliteit van LG. Je streamt eenvoudig vanaf je smartphone of tablet. Wordt geleverd met een mooie draagtas waardoor je de mini beamer eenvoudig en veilig meeneemt.

  €347,74 bij azerty.nl
  azerty.nl (€347,74)

Wat is de beste mini projector?

Met een mini beamer kun jij overal een presentatie geven, en/of een unieke televisie of game avond creëren, zonder dat je daarvoor een kantoorruimte, bioscoop of gameroom nodig hebt. Helder en mooi beeld op een groot beeldscherm. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste mini beamers en tref je hierover een mini beamer review.

Een beamer in mini formaat kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De mini projector, mini beamer die voor jou het beste is, is niet perse de beste mini beamer van 2020, de beste mini beamer 2021 of de beste mini beamer 2022. De inhoud van een mini beamer test is handig om te lezen, maar een goede mini beamer die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is pas een beste mini beamer. Voor jou persoonlijk dus, en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om.

De mini projector die het beste is, is dus degene die goed bij jouw situatie past en voldoet aan al jouw wensen en ook eisen. Ongeacht jaartal, mini beamer review of merk. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de mini projectors.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de vraag, ‘wat is de beste koop mini beamer’? We bespreken onder andere de beste mini beamer, de mini beamer die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy mini projector’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope mini beamer te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en is daardoor wel een beste koop mini beamer. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een mini beamer gaat kopen. Nu eerst meer over de top 5 beste mini beamer!

Meer informatie over onze top 5 mini beamers

Nummer 1:

Net zo compleet als een moderne smart tv maar dan in een zeer compact jasje. Deze mini beamer van Anker (het merk dat je o.a. kent van Eufy beveiligingsystemen) is een zeer rijk uitgeruste mini beamer.

Deze mini beamer is voorzien van Bluetooth en WiFi waardoor jij op alle mogelijk wijze kunt streamen. Laten we daarbij niet vergeten dat deze mini beamer is voorzien van een ingebouwde Chromcast en Apple Airplay waardoor je met 1 druk op je smartphone alles kunt streamen op de mini beamer.

Deze mini beamer is voorzien van een accu waardoor je zelfs op de camping je eigen mini bioscoop bij je hebt. Met een beeld van van maximaal 120 inch heb je een ware thuisbioscoop in je broekzak.

Nummer 2:

Wanneer een mini beamer een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit in een mini beamer test.

Deze beste koop mini beamer wordt ook wel een krachtpatser genoemd. Deze full hd mini beamer biedt de mogelijkheid om te streamen met WiFi en apparaten te koppelen met de nieuwste bluetooth functie! Het gemak om ook op je telefoon alle gewenste beelden te zetten is geweldig. Daarnaast kun je jouw boxen, oortjes of koptelefoon connecten met de beamer. Zo kun je bijvoorbeeld ook een optimale filmervaring creëren voor jezelf! 
Deze mini beamer met wifi heeft tal van mogelijkheden en de kwaliteit alsmede het scherpe prijskaartje maakt deze mini beamer hd terecht de beste koop!

Nummer 3:

De kracht van Philips in een compact jasje. Uiteraard komt deze Philips mini beamer met een Full HD beeldkwaliteit. Wij vinden vooral de ingebouwde speakers in deze mini beamer beamer noemenswaardig. Externe speakers zijn eenvoudig te koppelen maar dit is niet perse nodig.

De mini beamer heeft Android TV ingebouwd en daarmee is het kinderlijk eenvoudig om te streamen wat jij wilt.

De ingebouwde lamp van deze mini beamer of mini projector gaat maar liefst 30.000 uur mee. Dat betekend elke dag 4 uur kijken en dat 20 jaar lang.

Nummer 4:

De beste 4K mini beamer… en dat zonder twijfel. Met een maximale beeldgrootte van wel 300 inch is dit echt een beest van een mini beamer. De ingebouwde speakers van het gerenommeerde merk Harman en Kardon zullen je doen verbazen. Je koopt echt een complete thuisbioscoop. Deze mini beamer van Xgimi is wel wat duurder geprijsd maar wij vinden deze prijs meer dan redelijk.

Nummer 5:

Wordt jij ook zo kriebelig van een blazende beamer? Deze mini beamer van LG maakt slechts 30dB geluid. Vergeleken met andere mini beamers is dat beneden gemiddeld. Wel zo prettig toch? Deze beamer is voorzien van een accu waardoor je tot wel 2,5 uur kunt genieten van films, sport of een concert. Wij raden aan om de ruimte wel enigszins te verduisteren. Een mini beamer is nu eenmaal niet voorzien van de meest krachtige lamp.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste mini beamer?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste mini beamer, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn. We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de mini beamer die voor jou het beste is, tot een succes. Deze kun je vinden door middel van onderstaande punten van aandacht.

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een mini projector is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je perse een mini beamer kopen, of past een beamer met reguliere omvang beter bij jou en je gebruiksdoel? En ben je op zoek naar een mini beamer  die aan je telefoon gekoppeld kan worden, een goedkope mini beamer van Action, een mini beamer 4k wellicht, of specifiek een mini beamer met bluetooth bijvoorbeeld.

En zo zijn nog meer voorkeuren te bedenken die je kunt hebben, bijvoorbeeld een mini beamer met hd of een mini beamer met led optie. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze voor wat betreft mini beamers is best groot, en dit maakt beslissen niet per definitie makkelijker.

Een mini beamer werkt vaak via Bluetooth of Wifi. Wil jij streamen vanaf je telefoon denk dan wel aan een goede wifi verbinding in je huis. Hiervoor selecteerden wij al eens de beste wifi router en beste wifi versterker. Ben jij van plan om vooral in je eentje te genieten van goede films? Denk dan ook eens aan de beste noise cancelling koptelefoon.

beste_mini_beamer_06

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een mini beamer zal over het algemeen zijn, het projecteren van een presentatie, foto’s of bijvoorbeeld het afspelen van een film of video. En dit op zo’n optimaal mogelijke wijze.

Maar de vraag is natuurlijk wel belangrijk, waarvoor ga jij een mini beamer kopen in het specifiek? Voor zakelijk gebruik, voor ontspanning, of voor beide misschien? Mede afhankelijk van het gebruiksdoel kun jij het beste beslissen welke mini beamer voor jou de beste koop is.

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een mini (led) beamer is de lichtopbrengst. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

De contrastratio en resolutie

De contrastratio van een mini beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de mini projector. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een mini beamer dan wanneer jij een mini beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

Alvorens een mini projector aan te schaffen, is het tevens handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken.

Het design (gewicht en grootte)

Ben je op zoek naar een mini variant beamer omdat je deze regelmatig mee wilt nemen? Het is goed te weten dat het gewicht van een mini beamer erg kan verschillen. Van zo’n 1,5 kilo tot 5 kilogram. Wil jij je mini projector regelmatig meenemen, is het verstandig om hier (ook) op te selecteren voor aanschaf!

mini_beamer

Overige opties (mini beamer hd en led beamer)

Elke mini beamer kan natuurlijk projecteren, maar verder heeft elke mini projector ook zijn eigen opties en mogelijkheden. Zo heb je een mini beamer hd, waarbij de afkorting hd staat voor high definition. Dit is een beeld met meer beeldpunten en daardoor scherper en gedetailleerder beeld. 

Zo heb je bijvoorbeeld een mini beamer full hd met 1080p. Deze mini hd beamer is een full hd mini beamer met ook nog eens een flink aantal pixels. Hoe hoger deze resolutie, hoe scherper het beeld. Een mini beamer 4k bijvoorbeeld, is een 4k mini beamer met een enorm hoog aantal pixels (8 miljoen plus) en dit zorgt mede voor een topkwaliteit beeld. 

Een mini led beamer is een mini beamer met led verlichting. Led staat voor Light Emitting Diode, het is een zuinige lamp die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren en die nauwelijks warmte afgeeft. Een mini beamer met led verlichting is sowieso duurzaam. Dit kan een overweging zijn voor jou wellicht om een led mini beamer aan te schaffen.

Mini beamer en iphone

Een mini beamer voor je telefoon, bestaat die? Nou, je kunt zeker een mini beamer kopen die je met je iphone kunt bedienen. Een mini beamer gekoppeld aan je telefoon, hoe handig is dat? Je kunt dan presentaties, filmpjes en foto’s die op je telefoon staan projecteren, wanneer je mini beamer is gekoppeld aan je iphone. Een mini beamer en telefoon, gaat dat samen, zeker dus wel! Opgelet, niet elke mini beamer werkt met telefoon, dus hier zul je vooraf wel even onderzoek naar moeten doen.

beste_mini_beamer_03

Prijskaartje

Wil jij een mini beamer die goedkoop is? De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende mini beamers die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar mini projector beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een beste koop mini projector met een scherpe prijs. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Jij zoekt de beste mini beamer van 2023. Misschien wil je thuis een bioscoop inrichten of maak je graag gebruik van een beamer bij zakelijke presentaties. Of misschien wel beide…

Het aanbod mini beamers is behoorlijk groot en zoals alles in de technologische sector zijn er nogal wat prijsverschillen. ANSI, contrastratie, minimale afstand, aansluiting… je ziet al snel door de bomen het bos niet meer.

Wij hebben 5 mini beamers uitgezocht die voldoen aan de (meeste) wensen. Daarbij maken we verschil in segment, prijs maar zeker ook reviews. Daaruit filteren we onder andere de beste koop en de best beoordeelde mini beamer van 2023.

Veelgestelde vragen over de beste mini beamer

Wat is de beste mini beamer?

De beste mini beamer (ook wel mini projector), dat is niet één type model of merk, een mini beamer die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede mini beamer is in ieder geval een mini projector inclusief de mogelijkheden die jij wenst. Wat de beste mini beamer voor jou is, hangt dan ook sterk samen met je eigen voorkeur en gebruiksdoeleind(en).

Wat is een goede mini beamer?

Een goede mini beamer muis is gebruiksvriendelijk, redelijk compact c.q. handzaam en doet wat hij moet doen, scherp projecteren van presentaties, foto’s of andere multimedia.

Welke mini beamer moet ik kopen?

De mini beamer (ofwel mini projector) die jij het beste kunt aanschaffen, is degene die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een beste mini beamer te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk zorgt voor hetgeen jij zoekt in een mini projector. Namelijk scherp kunnen projecteren.

 

Hoeveel weegt een mini beamer?

Het gewicht van de verschillende mini beamers die er te koop zijn, verschilt enorm. De lichtste mini beamer weegt zo’n 1,5 kilogram. Een zwaardere variant kan zo richting 5 kilogram gaan.

Hoeveel kost een mini beamer?

Ook de prijskaartjes die horen bij de verschillende mini beamers verschillen enorm. De bedragen verschillen van zo’n 100 euro tot 1000 euro plus. Hoe geavanceerder de mogelijkheden, hoe hoger de prijs van een mini projector, over het algemeen.

De beste mini beamer, de eindconclusie

De beste mini beamer is uiteraard ook een goede mini beamer, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van de beste mini beamer zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We bespreken ze hieronder met je.

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een mini (led) beamer is de lichtopbrengst. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

De contrastratio en resolutie   

De contrastratio van een mini beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de mini projector. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een mini beamer dan wanneer jij een mini beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

Alvorens een mini projector aan te schaffen, is het tevens handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken. 

Het hangt weer enorm af van het uiteindelijke mini beamer gebruiksdoel hoe hoog de pixels en de beeldverhouding van je aan te schaffen mini beamer moeten zijn. Over het algemeen geldt, hoe meer er sprake is van kleur en intensiteit (films), hoe meer wenselijk het is dat er een hogere/ grotere aspectratio en resolutie qua pixels is. 

Het gewicht en de grootte

Wanneer jij op zoek bent naar een (led) mini beamer, dan is de kans groot dat het voor jou belangrijk is dat deze makkelijk mee te nemen is. Naar kantoor, de klant of misschien wel naar vrienden of familie. Vandaar ook de mini variant?! Het is goed te weten dat het gewicht van een mini beamer erg kan verschillen. Van zo’n 1,5 kilo tot 5 kilogram. Wil jij je mini projector regelmatig meenemen, is het verstandig om hier (ook) op te selecteren voor aanschaf!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste mini projector en je uitgelegd dat de mini projector beste koop, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste mini beamers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer

  #1 Beste mini beamer
  Anker Nebula Vega – Full HD Smart Mini Beamer. Haarscherp beeld

  Haarscherp beeld

  Net zo compleet als een smart TV en dat is bijzonder te noemen. Met een speciale licentie van Google is deze mini beamer zeer rijk uitgerust. Met ingebouwde accu voor draadloos plezier.

  €480,22 bij bol.com
  bol.com (€480,22)
 2. 2. UpLiving® LCD Mini Beamer met WiFi

  #2 Beste koop mini beamer
  UpLiving® LCD Mini Beamer met WiFi. Overal een thuisbioscoop

  Overal een thuisbioscoop

  Verbind eenvoudig met Wifi of Bluetooth en stream dat wat jij wilt zien. Ook het koppelen van speakers of draadloze koptelefoon behoort tot de mogelijkheden.

  €132,45 bij bol.com
  bol.com (€132,45)
 3. 3. Philips NeoPix Ultra 2TV Thuisprojector

  #3 Beste Philips mini beamer
  Philips NeoPix Ultra 2TV Thuisprojector. Tot 120 inch beeld!

  Tot 120 inch beeld!

  Een enorme bioscoop waar jij dat wilt. Natuurlijk de kwaliteit die je van Philips gewend bent. Deze mini beamer is niet geschikt voor lichte ruimtes, daarvoor is de lens niet sterk genoeg.

  €369 bij azerty.nl
  azerty.nl (€369,00)
 4. 4. Xgimi HORIZON PRO mobiele LED beamer

  #4 Beste 4K mini beamer
  Xgimi HORIZON PRO mobiele LED beamer. 4K beeldkwaliteit

  4K beeldkwaliteit

  Misschien voor jou een onbekend merk maar vlak Xgimi niet uit. Met de kracht van Harman en Kardon speakers en een beeld tot 300 inch is deze mini beamer echt groots in prestaties.

  €1286,99 bij bol.com
  bol.com (€1.286,99)
 5. 5. LG PH510PG draadloze LED beamer

  #5 Beste stille mini beamer
  LG PH510PG draadloze LED beamer. Plug & Play

  Plug & Play

  Een zeer stille mini beamer met de kwaliteit van LG. Je streamt eenvoudig vanaf je smartphone of tablet. Wordt geleverd met een mooie draagtas waardoor je de mini beamer eenvoudig en veilig meeneemt.

  €347,74 bij azerty.nl
  azerty.nl (€347,74)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.