Beste mini kamado van 2023

Top 5 best geteste mini kamado’s volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 28 maart 2023 @15:21

beste_mini_kamado

Jij bent op zoek naar de beste mini kamado? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mini kamado van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 mini kamado’s uitgebreid getest en vergeleken. Na 18 uur onderzoek is Kamado Joe Junior als beste mini kamado uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mini kamado’s van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een mini kamado. Wist je bijvoorbeeld dat de beste mini kamado wordt geleverd met platesetter en van zeer goede bouwkwaliteit is? Lees snel verder…

#1 Beste mini Kamado
Kamado Joe ® – Joe Junior. Compact maar ijzersterk

Compact maar ijzersterk

Deze mini Kamado (Joe) is de duurste in deze koopgids maar is dan ook van professionele kwaliteit. Een grilloppervlakte van 34 cm inclusief grillrooster en een warmtedeflector voor de allerbeste resultaten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€0 bij bbqkopen.nl
bbqkopen.nl (€0,00)

Naar de top 5

Top 5 beste mini kamado’s van dit moment

Hoe komt deze top 5 mini kamado’s tot stand?

18 uur getest door experts Onze experts hebben 8 mini kamado’s uitvoerig getest en vergeleken.

8 mini kamado’s vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mini kamado’s worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Kamado Joe ® – Joe Junior

  #1 Beste mini Kamado
  Kamado Joe ® – Joe Junior. Compact maar ijzersterk

  Compact maar ijzersterk

  Deze mini Kamado (Joe) is de duurste in deze koopgids maar is dan ook van professionele kwaliteit. Een grilloppervlakte van 34 cm inclusief grillrooster en een warmtedeflector voor de allerbeste resultaten.

  €0 bij bbqkopen.nl
  bbqkopen.nl (€0,00)
 2. 2. The Meat Boys Compact – Keramische BBQ

  #2 Beste koop mini Kamado
  The Meat Boys Compact – Keramische BBQ. Inclusief afdekhoes

  Inclusief afdekhoes

  Een prachtige mini kamado in het diepzwart van The Meat boys. Wordt geleverd met platesetter en regenhoes. De bouwkwaliteit is bijzonder goed te noemen en de thermometer is nauwkeurig genoeg voor slow cooking.

 3. 3. Grill Guru Compact

  #3 Goed alternatief mini Kamado
  Grill Guru Compact. Perfect voor op het balkon

  Perfect voor op het balkon

  Deze Grill Guru mini kamado weegt 19 kg en is relatoef eenvoudig te verplaatsen. Het grillrooster heeft een diameter van 33cm en deze mini kamado heeft een verwijderbare aslade.

  €0 bij bbqkopen.nl
  bbqkopen.nl (€0,00)
 4. 4. BluMill Kamado BBQ Egg – Kamado 13 Inch

  #4 Budget alternatief mini Kamado
  BluMill Kamado BBQ Egg – Kamado 13 Inch. Budget kamado

  Budget kamado

  Deze mini kamado van het Nederlandse merk BluMill is bijzonder compact en gunstig geprijsd. Geschikt voor de niet veeleisende barbecuer. We zien qua bouwkwaliteit absoluut een verschil met de duurdere modellen maar hier is de prijs dan ook naar.

  €129,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€129,95)
 5. 5. Patton Kamado Grill 13″ – Keramisch

  #5 Budget mat zwart mini Kamado
  Patton Kamado Grill 13″ – Keramisch. In prachtig mat zwart

  In prachtig mat zwart

  Deze Patton Kamado Grill 13 inch is een voordelige keuze. Wij raden deze kamado aan als je incidenteel wilt barbecuen. Hiervoor is deze kamado bbq zeer geschikt.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)

Op zoek naar de beste mini kamado?

Als je op zoek bent naar de beste mini kamado, zul je er al snel achter komen dat het aanbod bij vlagen overweldigend is. Bedrijven stunten maar al te graag met de prijzen van deze producten. Dat maakt de keuze vaak des te moeilijker. De veelzijdigheid van de mini kamado is onovertroffen. Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan deze barbecue. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek bent naar de beste mini kamado? Lees verder voor tips als je een mini kamado wilt kopen.

De beste mini kamado voor joul

De vraag wat de beste mini kamado is, laat zich niet zo makkelijk beantwoorden. Met deze houtskool grill kun je veel kanten op. Niet alleen kun je de mini kamado gebruiken om te grillen, maar ook om vlees te garen en te roken. Het formaat van een midi kamado is, zoals de naam al doet vermoeden, buitengewoon compact. Dat heeft als groot voordeel dat je de barbecue makkelijk mee kunt nemen als je op vakantie gaat. Maar daarmee zijn nog niet alle toepassingen van deze handige barbecue besproken.

Het buitenleven

Draag je het buitenleven een warm hart toe? Zoals gezegd is het meenemen van een midi kamado op reis buitengewoon eenvoudig dankzij het geringe formaat. Dat maakt een midi kamado de perfecte compagnon als je op fietsvakantie gaat. Ook kun je het product zonder enige moeite meenemen naar bijvoorbeeld een feestje. Voor je het weet tover je de lekkerste gerechten op tafel met de mini kamado. Dat wil jij toch ook?

beste_mini_kamado_02

Het uiterlijk van de beste mini kamado

Het design van de mini kamado is opvallend fraai. Met dit product zul je zeker opvallen als je je in de openbaarheid vertoont. Het oppervlak dat bedoeld is om te grillen, is opvallend groot. Daar kun je dus meer dan genoeg vlees op kwijt. Vaak is het oppervlak meer dan 27 centimeter. Je kunt met meerdere mensen eten van het vlees dat je op de mini kamado grilt, gaart of rookt.

Japanse traditie

Zoals je wellicht al hebt kunnen herleiden uit de naam, is de mini kamado gebaseerd op een eeuwenoude Japanse traditie. Namelijk die van aardewerken uit Japan. Dat maakt de mini kamado zo bijzonder. Deze unieke barbecue heeft zich honderden jaren kunnen ontwikkelen tot de bijzondere vorm die het nu heeft. Dat heeft geleid tot bijzondere specificaties. Vaak zijn mini kamado’s niet zwaarder dan rond de twintig kilo. Deze relatieve lichtgewichten zijn tegelijkertijd ook krachtpatsers die de hele familie desgewenst van vlees kunnen voorzien. Zo combineert de mini kamado al eeuwenlang het beste van twee werelden. In Japan, maar nu ook gewoon in Nederland.

Een tussenoplossing

Twijfel je tussen een gasbarbecue en een keramische barbecue? Veel mensen vinden het moeilijk om tussen deze twee opties te kiezen. Een gasbarbecue klinkt ideaal, maar is ook erg eenvoudig en beperkt. Bij een keramische barbecue zijn de mogelijkheden schier eindeloos, maar daar staat een hoop gedoe tegenover. Waarom kies je niet voor een tussenoplossing? Dit is waar een mini kamado om de hoek komt kijken. Veel mensen kiezen voor dit product om deze reden. Dat neemt echter niet weg dat veel mensen ook verliefd worden op het Japanse uiterlijk van de mini kamado. Een mini kamado is vele malen kleiner dan bijvoorbeeld een keramische barbecue. Uiteraard heeft dat talloze voordelen. Niet tenminste als je op vakantie gaat. Wist je dat een mini kamado ook een relatief goedkope optie is?

beste_mini_kamado_03

Meenemen naar het strand

Wat dacht je van het meenemen van de mini kamado naar het strand? Niets is zo heerlijk als op het strand vlees bereiden terwijl je uitkijkt over zee. Terwijl de zon onder gaat, ruik je het lekkerste vlees en schenk je voor jezelf nog een wijntje in. Wat kun je nog meer wensen? Deze droom kan werkelijkheid worden met een mini kamado. Buitengewoon handzaam en helemaal niet duur. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je urenlang in een handleiding moet lezen om de barbecue te kunnen gebruiken, want een mini kamado werkt buitengewoon eenvoudig.

Hoe gebruik je de beste mini kamado?

De beste mini kamado werkt hetzelfde als elke andere kamado barbecue. Uiteraard werkt het product anders dan een Westerse barbecue. Deze barbecues hebben de vorm van een ei. De temperatuur beheers je met een luchtschuif. Ook is er een schoorsteen aanwezig om de temperatuur te reguleren. Als je de mini kamado eenmaal uit de verpakking hebt gehaald, spreekt het redelijk voor zich. Wat dat betreft hoef je je dus nergens zorgen over te maken.

De hoeveelheid houtskool

Je dient de kamado te vullen met houtskool tot en met de vuurring. Het meteen wegsteken van het houtskool als je hebt gegeten, is niet nodig. Je kunt het houtskool gewoon nog een keer gebruiken. Ideaal toch? De prijzen van mini kamado’s verschillen onderling enorm. Je kunt al een mini kamado kopen voor 250 euro, maar er zijn ook modellen van bijna 1000 euro. Wat is de grootte van jouw budget? Dit bepaald in hoge mate wat voor jou de beste mini kamado is.

Dit moet je weten over een mini kamado

Een mini kamado is dus buitengewoon handig als je graag in de buitenlucht verblijft. Buiten eten is nog nooit zo makkelijk geweest, maar je kunt de mini kamado ook meenemen naar het strand. Je kunt jouw leven zo snel mogelijk met een mini kamado verrijken door vandaag nog een exemplaar te bestellen. Dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de barbecue. En weet je al welke eisen je stelt aan een mini kamado? Dat vergemakkelijkt de zoektocht naar de beste mini kamado aanzienlijk.

Veelgestelde vragen over een mini kamado

Waarom zou ik een mini kamado kopen?

Een mini kamado heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere barbecues. Zo is een mini kamado makkelijker mee te nemen en goedkoper dan bijvoorbeeld een keramische barbecue.

Is een mini kamado echt gebaseerd op een eeuwenoude Japanse traditie?

Aan het ontwerp van een mini kamado is eeuwenlang gewerkt in Japan. Dat is aan alles terug te zien. Van het prachtige ontwerp tot de buitengewone praktische kwaliteiten.

Voor hoeveel mensen kan ik eten bereiden met een mini kamado?

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de barbecue een relatief klein formaat. Je kunt voor vier personen eten bereiden op een mini kamado.

Nogmaals onze top 5 beste mini kamado’s op een rijtje

 1. 1. Kamado Joe ® – Joe Junior

  #1 Beste mini Kamado
  Kamado Joe ® – Joe Junior. Compact maar ijzersterk

  Compact maar ijzersterk

  Deze mini Kamado (Joe) is de duurste in deze koopgids maar is dan ook van professionele kwaliteit. Een grilloppervlakte van 34 cm inclusief grillrooster en een warmtedeflector voor de allerbeste resultaten.

  €0 bij bbqkopen.nl
  bbqkopen.nl (€0,00)
 2. 2. The Meat Boys Compact – Keramische BBQ

  #2 Beste koop mini Kamado
  The Meat Boys Compact – Keramische BBQ. Inclusief afdekhoes

  Inclusief afdekhoes

  Een prachtige mini kamado in het diepzwart van The Meat boys. Wordt geleverd met platesetter en regenhoes. De bouwkwaliteit is bijzonder goed te noemen en de thermometer is nauwkeurig genoeg voor slow cooking.

 3. 3. Grill Guru Compact

  #3 Goed alternatief mini Kamado
  Grill Guru Compact. Perfect voor op het balkon

  Perfect voor op het balkon

  Deze Grill Guru mini kamado weegt 19 kg en is relatoef eenvoudig te verplaatsen. Het grillrooster heeft een diameter van 33cm en deze mini kamado heeft een verwijderbare aslade.

  €0 bij bbqkopen.nl
  bbqkopen.nl (€0,00)
 4. 4. BluMill Kamado BBQ Egg – Kamado 13 Inch

  #4 Budget alternatief mini Kamado
  BluMill Kamado BBQ Egg – Kamado 13 Inch. Budget kamado

  Budget kamado

  Deze mini kamado van het Nederlandse merk BluMill is bijzonder compact en gunstig geprijsd. Geschikt voor de niet veeleisende barbecuer. We zien qua bouwkwaliteit absoluut een verschil met de duurdere modellen maar hier is de prijs dan ook naar.

  €129,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€129,95)
 5. 5. Patton Kamado Grill 13″ – Keramisch

  #5 Budget mat zwart mini Kamado
  Patton Kamado Grill 13″ – Keramisch. In prachtig mat zwart

  In prachtig mat zwart

  Deze Patton Kamado Grill 13 inch is een voordelige keuze. Wij raden deze kamado aan als je incidenteel wilt barbecuen. Hiervoor is deze kamado bbq zeer geschikt.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews