Beste mini retro koelkast van 2023

Top 5 best geteste mini retro koelkasten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 12 januari 2023 @15:28

beste_mini_retro_koelkast

Jij bent op zoek naar de beste mini retro koelkast? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mini retro koelkast van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 18 mini retro koelkasten uitgebreid getest en vergeleken. Na 23 uur onderzoek is Primo PR110RKC Retro Koelkast als beste mini retro koelkast uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mini retro koelkasten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een mini retro koelkast. Wist je bijvoorbeeld dat de beste mini retro koelkast maar liefst 47 liter inhoud heeft? Lees snel verder…

#1 Beste mini retro koelkast
PRIMO PR110RKC Retro Koelkast. Met 47 liter inhoud

Met 47 liter inhoud

Klein van stuk maar groot in prestaties. Deze retro mini koelkast heeft een klassieke crème kleur en koelkt bijzonder snel. Het vriesvakje is niet bedoeld om producten in te vriezen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€139,95 bij blokker.nl
blokker.nl (€139,95)

Naar de top 5

Top 5 beste mini retro koelkasten van dit moment

Hoe komt deze top 5 mini retro koelkasten tot stand?

23 uur getest door experts Onze experts hebben 23 mini retro koelkasten uitvoerig getest en vergeleken.

23 mini retro koelkasten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mini retro koelkasten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. PRIMO PR110RKC Retro Koelkast

  #1 Beste mini retro koelkast
  PRIMO PR110RKC Retro Koelkast. Met 47 liter inhoud

  Met 47 liter inhoud

  Klein van stuk maar groot in prestaties. Deze retro mini koelkast heeft een klassieke crème kleur en koelkt bijzonder snel. Het vriesvakje is niet bedoeld om producten in te vriezen.

  €139,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€139,95)
 2. 2. PRIMO PR110RKR Retro Koelkast

  #2 Beste rode mini retro koelkast
  PRIMO PR110RKR Retro Koelkast. Een echte retro eyecatcher

  Een echte retro eyecatcher

  Onze nummer 1 beste retro koelkast maar dan in een dieprode kleur. Echt een verschijning die ook nog eens zeer degelijk gebouwd is. Ook hier is het vriesvakje niet bedoeld om producten in te vriezen. Daar is het vermogen te laag voor.

  €144,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€144,95)
 3. 3. Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge

  #3 Meest compacte retro koelkast
  Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge. Marmer look retro koelkast

  Marmer look retro koelkast

  Perfect voor het bewaren van skincare en beauty producten. Maar deze retro marmeren look koelkast schuwt natuurlijk ook het koel houden van drankjes niet. Met 10 liter aan de kleine kant.

 4. 4. Klarstein Solve koelkast

  #4 Meest opvallende retro mini koelkast
  Klarstein Solve koelkast. Rubiks Kube design

  Rubiks Kube design

  Wat is er nu meer retro dan een koelkast in de befaamde kleuren van een Rubiks Kube? Met 48 liter inhoud behoorlijk ruim en de perfecte aanvulling in elke bar of kantoor.

 5. 5. Klarstein Audrey Koelkast 70 Liter

  #5 Meest ruime mini retro koelkast
  Klarstein Audrey Koelkast 70 Liter. Een stijlvol statement

  Een stijlvol statement

  Een dieprode retro koelkast met chroom elementen. Je waant je zo weer in de vijftiger jaren. Maar wel met de techniek van nu waardoor drankje snel op de juiste temperatuur zijn.

Kleine retro koelkast kopen

Je bent op zoek naar een mini koelkast met een oude look, een retro mini koelkast. Tenminste, daar gaan we vanuit. Anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. 

Een retro mini koelkast hoeft zeker niet altijd een oude koelkast te zijn. Er zijn veel mini koelkasten die in deze tijd zijn gemaakt, met een retro look. Een kleine koelkast retro style, wat is dat eigenlijk? Wij vertellen je er hier meer over.

Wat is een retro koelkast (mini)?

Retro, dat is een brede term. Retro houdt dan ook in zijn algemeenheid in, dat je voor wat betreft producten en ontwerpen teruggrijpt op het verleden. De geschiedenis. Dichtbij en soms verder weg. De vormgeving hoeft niet altijd een kopie te zijn van een product uit het verleden, soms is er alleen sprake van inspiratie en slechts bepaalde aspecten of elementen die terugkeren. Retro komt voor op echt allerlei terreinen en is meer dan hip deze dagen. Te denken valt aan kleding, architectuur, auto’s, muziek, speelgoed en dus bijvoorbeeld ook (mini) koelkasten! 

En hoe leuk is dat! Een retro mini koelkast is dus een -over het algemeen- nieuwe, kleine koelkast in een ‘ouder jasje’ qua design. We snappen dan ook helemaal dat jij enthousiast bent over een mini koelkast retro.

Wat zijn eigenlijk de verdere voordelen van een mini koelkast (retro)? We bespreken ze hieronder met je!

Retro mini koelkast, de voordelen

Een kleine koelkast retro heeft verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere koelkast. Los van het feit dat een retro mini koelkast gewoon al een mooie accessoire op zich kan zijn, door zijn mooie (retro) design, brengt een retro mini koelkast ook veel praktische voordelen mee. We bespreken ze in onderstaande alinea’s met je.

Naast ruimte, want het woord zegt het al, een retro kleine koelkast is een kleine koelkast, bespaar je met een kleine koelkast ook energie. Want uiteraard gebruikt ook een retro mini koelkast een stuk minder energie dan een regulier (groter) model. De energiekosten zijn deze dagen sky high! Dat weet iedereen en voelt ook iedereen in zijn of haar portemonnee. Dus kunnen bezuinigen en besparen op energiekosten is een gegeven waar iedereen blij van wordt, toch? 

Een retro mini koelkast kun je verder bijna letterlijk overal ‘kwijt’. Op de camping, op je slaapkamer, zelfs in je auto. Of natuurlijk ‘gewoon’ in de keuken. Er zijn zelfs al retro mini koelkasten te koop met een inhoud van slechts 4 liter! Als we het hebben over ieniemini..

Gelukkig is ook voor wat betreft inhoud wel weer keuze te over. Je kunt bijvoorbeeld ook een kleine retro koelkast kopen met een inhoud van 50 liter +. 

En wat dacht je van kleurenkeuzes? Zo zijn er mini koelkasten in allerlei kleuren te verkrijgen! Echt waar, in deze is er ook weer keuze te over. Wat dacht je van een mini koelkast retro roze, blauw of groen? Wanneer je liever voor neutralere kleuren gaat, kan dat ook! Een mini koelkast zwart bijvoorbeeld of een mini koelkast wit? Met neutrale kleuren als deze kun je eigenlijk niet ‘mis’ kopen. 

Uiteindelijk zullen de kleuren van je huis, keuken, slaapkamer, auto of waar jij je mini retro koelkast ook wilt gebruiken, waarschijnlijk doorslaggevend zijn in de kleurkeuze voor wat betreft jouw kleine retro koelkast. In deze is er geen goed of fout, beter of best!

De vele verschillende mogelijkheden en keuzes voor wat betreft een retro kleine koelkast kopen zijn enorm. Dit maakt beslissen echter ook wel lastiger. We hopen je middels deze blog hiermee verder te helpen. Onder andere middels de volgende alinea, waar op te letten wanneer je een mini retro koelkast aanschaft?

beste_mini_retro_koelkast_03

Mini koelkast retro kopen, waar op te letten?

Je hebt besloten dat je een mini koelkast wilt gaan kopen, en dan specifiek een mini retro koelkast, een mini koelkast met een fraai retro design. En dan het liefst een kleine koelkast retro met ook een klein(er) prijskaartje. Een kleine koelkast retro aanbieding is er gelukkig met grote regelmaat wel te vinden. Zowel online, op internet en in webshops, als offline, in megastores bijvoorbeeld.

Wanneer je een retro koelkast mini formaat wilt kopen, is het goed om vooraf even over een aantal zaken na te denken. Je wilt uiteraard een kleine retro koelkast kopen die een gunstig prijskaartje heeft, maar het moet tevens een mini koelkast zijn die uitstekend koelt! 

Het voornamelijke doel, het hoofddoel van een retro kleine koelkast; het koel houden van jouw producten! Dat blijft natuurlijk het voornaamste. Los van een mooi retro uiterlijk.

De vraag werpt zich dan op, waarvoor wil jij je kleine retro koelkast verder precies gaan gebruiken? Wat is het gebruiksdoel? Wil jij blikjes bier, cola of andere frisdranken koel houden in je mini retro koelkast? Of misschien kaas, brood(waren), olijven, gebak en andere veel voorkomende eetbare producten die gekoeld bewaard moeten worden, bewaren?

Of heb je een heel ander gebruiksdoeleinde voor ogen? Want dat kan natuurlijk ook! Wat dacht je van het opslaan van make-up of andere huidproducten die gekoeld bewaard moeten worden? Of wellicht maak je gebruik van medicatie die gekoeld bewaard moet worden, en is dat de reden dat je een mini koelkast retro style wilt kopen.

Wat het gebruiksdoel ook mag zijn, een ieder heeft als eerste rekening te houden met een zeker budget. Dat is nou eenmaal een feit. Het budget kan en zal per individu best behoorlijk verschillen en wij kunnen (en willen) niet in je portemonnee kijken. 

Het is dus praktisch en handig om vooraf je budget zelf te bepalen en deze helder te hebben. Dit helpt je zoektocht naar een passende mini koelkast retro, de zoektocht naar een kleine koelkast retro, in te kaderen.

beste_mini_retro_koelkast_03

De prijs van een mini retro koelkast

Hoeveel mag een kleine retro koelkast jouw kosten? Zoals de prijzen van onze favoriete mini retro koelkasten in dit artikel ook al wel laten zien, de prijskaartjes variëren enorm. Zo zijn er mini koelkasten retro style van rond de 60 euro, maar lopen de prijzen al heel gauw op. Prijskaartjes van rond de 300 tot 500 euro zijn niet ongewoon wanneer het gaat om een kleine retro koelkast.

De prijzen van een retro mini koelkast lopen dus op tot wel rond de 500 euro. Met uitschieters van ver boven de 1000 euro. Dit zijn over het algemeen echter wel mini koelkasten retro geschikt voor professioneel gebruik. Voor in de horeca bijvoorbeeld. Wanneer je een mini koelkast die goedkoop is wilt aanschaffen, zit je voor een bedrag rond de 75 euro echt wel op een ‘koopje’. Maar een lage prijs is echt niet alles! Het is belangrijk om een beetje verder te kijken dan alleen het prijskaartje, voor wat betreft een retro kleine koelkast.

Want naast het budget, het prijskaartje van een mini koelkast retro, zijn ook je eigen wensen voor wat betreft opties en mogelijkheden belangrijk. We praten je daar in onderstaande alinea nog even wat verder over bij. Want we vertelden je het al eerder, de keuze voor wat betreft mini koelkasten, en ook klein retro koelkasten, is reuze.

Retro koelkast mini, overige opties en mogelijkhede

Wanneer je niet alleen maar op zoek bent naar een retro mini koelkast, maar op zoek bent naar een mini koelkast retro aanbieding, is een mini koelkast die goedkoop is voor jou essentieel. Dat snappen we helemaal, want het leven is al duur genoeg. Maar staar jezelf niet volledig blind op enkel de prijs!

Een goedkope retro mini koelkast moet natuurlijk van meer markten thuis zijn dan alleen maar het predikaat ‘goedkoop en retro’. Het is dus goed om stil te staan bij de verschillende opties en mogelijkheden die een kleine retro koelkast met een strakke prijs wel of niet heeft.

In de specificaties horende bij een mini koelkast retro kun je veel, of eigenlijk alles terugvinden over wat een kleine koelkast retro verder wel en ook niet ‘kan’. Het is dus belangrijk om altijd specificaties te checken, maar ook is het belangrijk om helder te hebben wat jouw eigen wensen zijn voor wat betreft overige opties en mogelijkheden.

Wil jij bijvoorbeeld een mini koelkast retro style met glazen deur? Het grote voordeel hiervan, je kunt zien wat er in je mini koelkast staat, zonder de deur open te hoeven doen. Dit scheelt energie en dus kosten. Daarbij staat het natuurlijk ook super tof, zo’n glazen deur. Maar dit is natuurlijk erg persoonlijk. Wellicht zit jij helemaal niet te wachten op een retro mini koelkast met glazen deur.

Misschien wil jij juist een mini koelkast retro style die ook een vriesvakje heeft? Dit is absoluut mogelijk, deze zijn absoluut te verkrijgen, maar een vriesvakje zit niet standaard in elke mini (retro) koelkast. Hier zul je dus zelf op moeten selecteren/ zoeken. Wanneer je eigenlijk nooit producten invriest, is een vriesvakje vooral zonde van de energie en van het ruimteverlies bij een mini retro koelkast.

Nog een ander belangrijk punt van aandacht, ben je op zoek naar een energiezuinige mini retro koelkast? Dan is het goed om te kijken naar een kleine koelkast retro met een energielabel A, B, of C. Het zijn de drie meest zuinige energielabels. Voor je beeldvorming, energielabel G is veruit het minst energiezuinige label. Verder als G gaat de energietabel dan ook niet.

Daarbij is naast het energielabel, het daadwerkelijke verbruik van een mini koelkast retro zeer relevant. Ook deze informatie is (over het algemeen) terug te vinden in de specs! Zeker niet vergeten deze specifieke informatie dan ook te checken. Je doet je portemonnee er een groot plezier mee!

En wil je een mini koelkast 12 volt? Of is deze 12v voor jou niet heilig? En hoe zit het met de mogelijkheid tot gebruik van een usb bij je mini koelkast? En ben je specifiek op zoek naar een kleur, design of retro model mini koelkast?

De inhoud van een mini retro koelkast

Heb je verder wensen omtrent de inhoud van je retro mini koelkast? Qua opties zijn er in deze ook weer mogelijkheden te over. Je hebt, zoals we eerder al schreven, echt hele mini – mini koelkasten. Een retro mini koelkast met een inhoud van plus minus 4 liter is echt klein! Er zijn echter ook kleine retro koelkasten met glazen deur van 60 liter plus! Een enorm verschil dus. 

Daartussenin heb je mini koelkasten met een inhoud van bijvoorbeeld 15 liter, 20 liter, 40 liter en 50 liter. Het is aan jou en je gebruiksdoel om te beslissen wat het beste bij jou en je situatie past. Dat kunnen en willen wij niet voor je doen. Maar qua inhoud ook opties te over dus.

Als laatste willen we de maten van jouw retro mini koelkast nog even doorspreken. De maten van een kleine retro koelkast kunnen onderling best behoorlijk verschillen. Afhankelijk van jouw retro koelkast mini en de ruimte die je hiervoor gereserveerd hebt (wel of niet kunt vrij maken ook), is de grootte, breedte en diepte van een mini koelkast retro meer of minder belangrijk. 

Dit alles is een belangrijk gegeven om je in je achterhoofd te houden, wanneer het gaat om opties en het maken van keuzes.

We hopen dat bovenstaande informatie bijdraagt of heeft gedragen aan het maken van een goede keuze voor wat betreft jouw beste mini koelkast retro en de aanschaf hiervan. Wij wensen je succes en uiteindelijk veel gebruiksgemak bij de aankoop en het gebruik van jouw retro kleine koelkast!

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

De beste mini retro koelkasten nogmaals op een rijtje

 1. 1. PRIMO PR110RKC Retro Koelkast

  #1 Beste mini retro koelkast
  PRIMO PR110RKC Retro Koelkast. Met 47 liter inhoud

  Met 47 liter inhoud

  Klein van stuk maar groot in prestaties. Deze retro mini koelkast heeft een klassieke crème kleur en koelkt bijzonder snel. Het vriesvakje is niet bedoeld om producten in te vriezen.

  €139,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€139,95)
 2. 2. PRIMO PR110RKR Retro Koelkast

  #2 Beste rode mini retro koelkast
  PRIMO PR110RKR Retro Koelkast. Een echte retro eyecatcher

  Een echte retro eyecatcher

  Onze nummer 1 beste retro koelkast maar dan in een dieprode kleur. Echt een verschijning die ook nog eens zeer degelijk gebouwd is. Ook hier is het vriesvakje niet bedoeld om producten in te vriezen. Daar is het vermogen te laag voor.

  €144,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€144,95)
 3. 3. Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge

  #3 Meest compacte retro koelkast
  Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge. Marmer look retro koelkast

  Marmer look retro koelkast

  Perfect voor het bewaren van skincare en beauty producten. Maar deze retro marmeren look koelkast schuwt natuurlijk ook het koel houden van drankjes niet. Met 10 liter aan de kleine kant.

 4. 4. Klarstein Solve koelkast

  #4 Meest opvallende retro mini koelkast
  Klarstein Solve koelkast. Rubiks Kube design

  Rubiks Kube design

  Wat is er nu meer retro dan een koelkast in de befaamde kleuren van een Rubiks Kube? Met 48 liter inhoud behoorlijk ruim en de perfecte aanvulling in elke bar of kantoor.

 5. 5. Klarstein Audrey Koelkast 70 Liter

  #5 Meest ruime mini retro koelkast
  Klarstein Audrey Koelkast 70 Liter. Een stijlvol statement

  Een stijlvol statement

  Een dieprode retro koelkast met chroom elementen. Je waant je zo weer in de vijftiger jaren. Maar wel met de techniek van nu waardoor drankje snel op de juiste temperatuur zijn.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.