Beste mollengaas van 2023

Top 5 best geteste mollengaas volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:54

beste_mollengaas

Jij bent op zoek naar het beste mollengaas? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk mollengaas van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 stuks mollengaas uitgebreid getest en vergeleken. Na 23 uur onderzoek is Mollenshop.com 100m2 mollengaas als beste mollengaas uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mollengaas van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een mollengaas. Wist je bijvoorbeeld dat het beste mollengaas  inclusief grondpennen komt? Lees snel verder…

#1 Beste mollengaas
Mollenshop.com 100m² mollengaas inclusief 100 gronddoekpennen. Goed voor een gemiddeld gazon

Goed voor een gemiddeld gazon

Mollengaas installeren doe je voordat de grasmat er in komt. Je bevestigd dit stevige gaas om de geegaliseerde bodem met de bijgeleverde grondpennen en mollen hebben geen schijn van kans meer.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€89,95 bij bol.com
bol.com (€89,95)

Naar de top 5

Top 5 beste mollengaas van dit moment

Hoe komt deze top 5 mollengaas tot stand?

23 uur getest door experts Onze experts hebben 12 stuks mollengaas uitvoerig getest en vergeleken.

12 stuks mollengaas vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mollengaas worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Mollenshop.com 100m² mollengaas inclusief 100 gronddoekpennen

  #1 Beste mollengaas
  Mollenshop.com 100m² mollengaas inclusief 100 gronddoekpennen. Goed voor een gemiddeld gazon

  Goed voor een gemiddeld gazon

  Mollengaas installeren doe je voordat de grasmat er in komt. Je bevestigd dit stevige gaas om de geegaliseerde bodem met de bijgeleverde grondpennen en mollen hebben geen schijn van kans meer.

  €89,95 bij bol.com
  bol.com (€89,95)
 2. 2. Mollenshop.com 200m² mollengaas (2M X 100M)

  #2 Beste koop mollengaas
  Mollenshop.com 200m² mollengaas (2M X 100M). Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Dit mollengaas is geschikt voor 200m2 maar is eenvoudig uit te breiden door simpelweg meer gaas te bestellen. Het gaas is niet door te bijten door mollen en krijgen dus geen kans in je gazon.

  €125 bij bol.com
  bol.com (€125,00)
 3. 3. Famiflora anti-mollengaas 1,5x20m – Maaswijdte 17x19mm 

  #3 Goed alternatief mollengaas
  Famiflora anti-mollengaas 1,5x20m – Maaswijdte 17x19mm . Lokaal mollen weren

  Lokaal mollen weren

  Dit mollengaas komt op een rol van 20 meter lang en heeft een breedte van 1,5 meter waardoor je snel brede stukken gaas kunt leggen. Ook dit gaas is niet kapot te krijgen door mollen en bevestig je in de grond voordat de grasmat gelegd gaat worden.

  €23,55 bij bol.com
  bol.com (€23,55)
 4. 4. Mollengaas 60 g/m² – 1 x 25 meter

  #4 Krachtig mollengaas
  Mollengaas 60 g/m² – 1 x 25 meter. 25 meter mollengaas

  25 meter mollengaas

  Dit mollengaas komt op een rol van 25 meter en heeft een breedte van 1 meter. Hierdoor kun je precies gaas plaatsen daar waar nodig. Dit gaas heeft een dikte van 60gr/m2

 5. 5. 75 M² mollengaas 60 g/m² + 50 gronddoekpennen

  #5 Complete set mollengaas
  75 M² mollengaas 60 g/m² + 50 gronddoekpennen. Inclusief gronddoekpennen

  Inclusief gronddoekpennen

  Direct aan de slag met dit mollengaas. Je legt maar liefst 75m2 mollengaas met dit complete pakket. Dit mollengaas heeft een dikte van 60 gram per vierkante meter.

  €84,95 bij bol.com
  bol.com (€84,95)

Ga molshopen tegen met het beste mollengaas

Als je overlast ervaart van mollen in je tuin, kan dat erg vervelend zijn. Mollen doen op het eerste oog niets, maar door het graven van ondergrondse gangen kunnen ze voor veel schade zorgen. Het is dus niet vreemd dat je op zoek bent naar het beste mollengaas vindt. In dit artikel onderzoeken we hoe je mollen het beste kunt bestrijden.

Wat zijn mollen?

Mollen zijn kleine knaagdieren die veel voorkomen in gebieden met gras, landbouwgebieden of in tuinen. Ze hebben een lange snuit en met hun klauwen graven ze ondergrondse tunnels. Mollen leven dan ook ondergronds, dus je zult ze niet vaak boven de grond rond zien lopen. Door het graven van tunnels kunnen mollen schade aanbrengen aan landbouw, tuinen en andere gebieden waar ze zich bewegen. Daarnaast kunnen mollen schade aanbrengen aan de wortels van planten, of het algemene ondergrondse leven. Omdat ze voor overlast zorgen, worden ze daarom soms ook beschouwd als plaagdieren. 

Om mollen te bestrijden kun je verschillende middelen inzetten. Je kunt mollen bestrijden met natuurlijke middelen of chemische middelen om de dieren te verdelgen. Als je gebruikt maakt van mollengaas, gebruik je een effectieve manier om de dieren te bestrijden.

Wat is mollengaas?

Mollengaas is een soort gaas dat wordt gebruikt om mollen te vangen of te weren. Het is gemaakt van stevig geweven staaldraad en het zorgt ervoor dat wanneer mollen een molshoop willen graven, het ze niet meer lukt om de aarde naar de oppervlakte te krijgen. Het gaas wordt vaak gebruikt om mollen te weren uit tuinen of landbouwgebieden, omdat mollen kunnen schade veroorzaken aan wortels van planten en bomen en aan grasvelden door hun tunnelen te graven. Mollengaas wordt meestal op de grond gelegd rond de planten of het gebied dat beschermd moet worden en kan ook worden gebruikt om mollen te vangen door het gaas te plaatsen over een bestaand mollentunnel en het daarna op te tillen, zodat de mollen gevangen worden.

beste_mollengaas_01

De overlast van mollen

Als je denk dat je overlast hebt van mollen, kun je op een aantal tekenen letten om dit vast te stellen. Het meest duidelijke teken is dat mollen molshopen veroorzaken. Ze graven tunnels onder de grond en duwen de aarde daarbij naar de oppervlakte. Zo ontstaan er boven de grond weer molshopen. Kom je deze molshopen regelmatig tegen? Dan heb je wellicht last van een mollenplaag. 

Niet alleen molshopen zijn een teken van een mollenplaag. Ook holen of kuilen wijzen erop dat je overlast hebt van mollen. Ook je bloemen of planten kunnen lijden onder de aanwezigheid van een mol, want mollen kunnen ook schade aanbrengen aan de wortels van een plant. Wanneer je merkt dat je planten niet meer goed groeien of zelfs doodgaan, kan dat komen door een mollenplaag. Als je hier last van hebt, is het handig om de kijken naar het beste mollengaas voor in jouw tuin.

beste_mollengaas_02

Andere manieren om mollen te bestrijden

Hoewel mollengaas een effectief middel is om mollen te bestrijden, zijn er ook andere middelen die je kunt gebruiken tegen mollen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van geuren. Omdat mollen blind zijn, is hun reukvermogen zeer goed en daarom zijn ze ook gevoelig voor geuren. Om mollen tegen te gaan met geur, kun je geurbollen inzetten. Deze bollen geven veel geur af waar mollen niet van houden. Als gevolg zullen de mollen dus uit de buurt blijven. Als je aan de slag gaat met mollengaas, moet je je daarom ook bewust zijn van je eigen geur. Gebruik handschoenen en was je handschoenen niet met zeep voordat je aan het werk gaat. Mollen kunnen zeer goed ruiken, waardoor ze op hun hoede zijn en uit de buurt zullen blijven. 

Andere producten die je kunt inzetten zijn een mollenvanger of een mollenverjager. Een mollenvanger is een apparaat dat mollen lokt en ze dan gevangen neemt of zelfs doodt. Een mollenverjager zorgt er juist voor dat een mol uit de buurt blijft, bijvoorbeeld door het verspreiden van een onaangenaam geluid. Deze middelen zijn effectief, maar tegelijkertijd ook minder diervriendelijk dan mollengaas.

Het gebruiken van gif

Het is niet toegestaan om gif te gebruiken bij de bestrijding van mollen. Dit mag alleen worden gebruikt voor professionele en gecertificeerde ongediertebestrijders. Het verbod bestaat omdat de kans om schade op de omgeving te groot is. Wanneer je gif gebruikt, dood je namelijk niet alleen de mol, maar ook een gedeelte van de natuur. Zo leidt de oplossing van het ene probleem weer tot een nieuw probleem. Een andere tijdelijke oplossing die niet altijd werkt is het intrappen van de molshoop. Het bestrijden van mollen neemt veel tijd in beslag en kan daarom erg vermoeiend zijn. Als tussentijdse oplossing kun je de molshopen intrappen, waardoor de mol de tunnel tijdelijk niet meer kan gebruiken, maar op de lange termijn zal de mol een nieuwe tunnel graven. Een andere tijdelijke oplossing is het plaatsen van een omgekeerde fles in de opening van de molshoop. Op deze manier wordt er een geluid geproduceerd dat de mol wegjaagt.

Waar komen mollen voor?

Mollen komen vrijwel overal ter wereld voor, maar je komt ze het vaakst tegen in een gematigd klimaat, zowel in het wild als in bebouwde gebieden. Mollen leven meestal ondergronds, waar ze tunnels en kamers bouwen om in te leven. Ze kunnen voorkomen in bossen, graslanden, akkers, parken, tuinen en andere gebieden waar voldoende voedsel en onderdak aanwezig is. Mollen zijn over het algemeen solitaire dieren en leven meestal alleen, maar sommige soorten kunnen ook in kleine groepjes leven.

Een mollenplaag herkennen

Er zijn verschillende manieren waarop je een mollenplaag kunt herkennen. Molshopen zijn heuvels van grond die mollen graven voor hun tunnels. Ze zijn rond en verhoogd en omgeven door een gaatje waardoor mollen naar binnen en naar buiten kunnen. Als je deze hopen in je tuin ziet, is de kans groot dat je last hebt van mollen. Mollen graven namelijk lange, wijde tunnels om zich te verplaatsen en voedsel te zoeken. Ze kunnen schade veroorzaken aan planten door hun tunnels te graven. Als je planten niet goed groeien, zwak zijn of zelfs dood gaan kan het betekenen dat je last hebt van een mollenplaag.

De oorzaak van een mollenplaag

Een mollenplaag kan verschillende oorzaken hebben. Een belangrijke factor die een mollenplaag veroorzaakt is het aanbod van voedsel. Mollen zijn namelijk geïnteresseerd is gewassen en wortels, dus ze zullen zich ook naar gebieden met gewassen begeven. Als je je nieuwe tuin aanlegt en daarbij gewassen plant, kan dit mollen aantrekken die zich vervolgens zullen nestelen in jouw tuin. Het kan het dus ook waard zijn om al van tevoren te investeren in mollenbestrijding. 

Een andere oorzaak van een mollenplaag is bijvoorbeeld de aanwezigheid van water. Mollen hebben water nodig om te overleven en zullen naar gebieden verhuizen waar voldoende water beschikbaar is. Ook als een gebied veel bescherming biedt, is dit aantrekkelijk voor mollen. Mollen zoeken namelijk naar plaatsen waar ze zich goed kunnen beschermen en verstoppen tegen roofdieren. Als er bijvoorbeeld een gebied is met voldoende struiken of andere dekking, kan dit mollen aantrekken. Ook een grote mollenpopulatie kan leiden tot een plaag.  Mollen kunnen zich snel voortplanten en als er geen natuurlijke vijanden zijn om de mollen in toom te houden, kan het aantal mollen snel toenemen.

Mollengaas gebruiken

Als je mollengaas op een effectieve manier wilt gebruiken, is het belangrijk dat je het product juist plaatst. Zo kun je mollengaas bijvoorbeeld niet plaatsen op een al bestaand gazon. Als je toch een gaas wilt plaatsen, kun je dus het beste je gazon laten vervangen. Daarnaast moet je je gazon klaarmaken voor het gaas voordat je aan de slag gaat. Zorg ervoor dat de grond egaal en gedicht is. Het gaas kun je vervolgens gewoon uitrollen over je gazon. Zorg er hierbij wel voor dat de gehele grond wordt gedekt, zodat er zeker geen nieuwe molshopen kunnen ontstaan.

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je mollengaas wilt gebruiken. Het gaas moet op minstens 30 cm diepte worden geplaatst om te voorkomen dat het wordt ondergegraven door mollen. Het is ook belangrijk om het gaas regelmatig te controleren op beschadigingen of losse stukken en het te repareren of te vervangen als dat nodig is. Zorg ervoor dat de gaasopeningen niet te klein zijn, zodat andere dieren er niet in kunnen komen en vast komen te zitten. Vermijd het plaatsen van het gaas in gebieden waar het vogels of andere dieren kan beschadigen. Zorg ervoor dat je de instructies voor het gebruik van het gaas op de verpakking of op de website van de fabrikant leest en volgt, en informeer jezelf over welke regels van toepassing zijn in jouw regio als je mollengaas wilt gebruiken.

3 Tips voor het vinden van het beste mollengaas

Zorg ervoor dat het gaas op de juiste manier wordt geplaatst. Als het gaas wordt gelegd rond planten of gebieden die je wilt beschermen, moet het op minstens 30 cm diepte worden gelegd om ervoor te zorgen dat mollen het niet kunnen ondergraven. Als je het gaas gebruikt om mollen te vangen, moet het op de mollentunnel worden geplaatst en opgetild zodra de mollen erdoorheen zijn gekropen.

Tip 2: Let op de gaasopeningen

Zorg ervoor dat de gaasopening klein genoeg is om ervoor te zorgen dat mollen er niet doorheen kunnen komen, maar groot genoeg om te voorkomen dat kleinere dieren er vast komen te zitten. Op deze manier voorkom je dat andere dieren gevangen raken. Met het beste mollengaas moet het lukken om dit te voorkomen.

Tip 3: Wees je bewust van de duurzaamheid

Controleer het gaas regelmatig op beschadigingen of gaten om ervoor te zorgen dat het blijft werken als mollengaas. Vervang beschadigd gaas zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat mollen niet kunnen ontsnappen of invasies kunnen voorkomen. Zo weet je zeker dat je bent verzekerd van een molvrije tuin. 

De voordelen en nadelen van mollengaas

Mollengaas is een effectieve en duurzame manier om mollen te weren of te vangen. Het is milieuvriendelijk, in tegenstelling tot chemische middelen of gif. Echter kan mollengaas duurder zijn dan andere methoden voor mollenbestrijding en het plaatsen van het gaas kan tijdrovend zijn, vooral als het op grote oppervlakken moet worden geplaatst. Als het gaas niet op de juiste manier wordt geplaatst, kan dit bovendien leiden tot schade aan planten of andere delen van de tuin. Het kan er ook toe dat andere, kleinere dieren vast komen te zitten als de gaasopeningen te klein zijn. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat mollengaas op de juiste manier wordt geplaatst en onderhouden.

Een mol in de tuin herkennen

Er zijn een aantal dingen waar je naar kunt zoeken om te bepalen of je een mol in je tuin hebt. Zoek naar aanwijzingen zoals de bekende molshopen, gegraven tunnels, verdwenen planten en muizen. Molshopen zijn kleine hopen aarde en gras die mollen op het oppervlak van de grond bouwen als ze tunnels graven. Deze heuvels zijn meestal rond en hebben een diameter van ongeveer 15 centimeter. Gegraven tunnels zijn tunnels die mollen in de grond graven. Als je deze tunnels kunt zien, is de kans groot dat je een mol hebt. Verdwenen planten kunnen een teken zijn van een mol, omdat mollen planten en bloemen kunnen opeten of beschadigen door de wortels te knagen. Als je planten in je tuin hebt die plotseling verdwijnen of niet goed groeien, kan dit ook wijzen op de aanwezigheid van een mol. Muizen komen vaak voor in dezelfde gebieden als mollen, dus als je muizen in je tuin hebt, is de kans groot dat je ook een mol hebt. Als je twijfelt over de aanwezigheid van mollen kun je een expert inschakelen om de mollen in je tuin te vinden.

Wat is het beste seizoen om mollen te bestrijden?

Mollengaas is een effectief middel om mollen te verjagen uit je tuin. Het is belangrijk om te weten wanneer het beste moment is om dit soort gaas te gebruiken. Meestal is het het beste om mollengaas te installeren in de lente of herfst, wanneer mollen actief zijn op zoek naar voedsel. Houd er echter wel rekening mee dat mollen het hele jaar door actief kunnen zijn, dus als je last hebt van mollen in je tuin, kun je mollengaas op elk moment gebruiken. Voordat je mollengaas installeert, is het wel belangrijk om te weten hoe het werkt en of het effectief is op het moment dat je het gebruikt, dus lees de gebruiksaanwijzing goed.

Veelgestelde vragen over mollengaas

Hoe werkt mollengaas?

Mollengaas is een soort fysieke barrière die wordt geplaatst om mollen te weren of te vangen. Het gaas wordt meestal op de grond gelegd rond planten of gebieden die je wilt beschermen, of op de mollentunnel om mollen te vangen. Als het gaas op de juiste manier wordt geplaatst, kan het ervoor zorgen dat mollen niet kunnen ontsnappen of dat ze niet in staat zijn om nieuwe tunnels te graven. Als het gaas op de mollentunnel wordt geplaatst, kan het ervoor zorgen dat de mollen erdoorheen kruipen, waarna het gaas kan worden opgetild om de mollen te vangen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gaas op de juiste manier wordt geplaatst en onderhouden om ervoor te zorgen dat het effectief blijft werken.

Kan mollengaas schade veroorzaken aan planten of andere delen van de tuin?

Als mollengaas niet op de juiste manier wordt geplaatst, kan het leiden tot schade aan planten of andere delen van de tuin. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het gaas op minstens 30 cm diepte wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat het niet kan worden ondergraven door mollen. Als het gaas te dicht bij de oppervlakte wordt geplaatst, kan het leiden tot beschadiging van de wortels van planten of andere ondergrondse delen van de tuin. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het gaas op de juiste manier wordt geplaatst om schade te voorkomen.

Kan mollengaas andere dieren beschadigen?

Als het gaas niet op de juiste manier wordt geplaatst, kan het leiden tot het vastkomen van andere, kleinere dieren. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de gaasopeningen niet te klein zijn, zodat andere dieren er niet in kunnen komen en vast komen te zitten. Als je mollengaas gebruikt, is het aan te raden om de gebieden regelmatig te inspecteren op andere dieren die erin vastzitten, zodat ze op tijd kunnen worden bevrijd. Als je mollengaas gebruikt, is het dus ook belangrijk om te letten op het behoud van wilde dieren in de omgeving en te voorkomen dat het gaas wordt geplaatst in gebieden waar het vogels of andere dieren kan beschadigen.

Is mollengaas milieuvriendelijk?

Ja, mollengaas is een milieuvriendelijke manier om mollen te bestrijden, in tegenstelling tot chemische middelen of gif. Het is niet giftig en het heeft geen negatief effect op het milieu of op andere dieren in de omgeving. Als het op de juiste manier wordt geplaatst en onderhouden, kan mollengaas lange tijd meegaan en hoeft het niet vaak te worden vervangen. Als je op zoek bent naar een manier om mollen te bestrijden zonder de natuurlijke omgeving te schaden, is mollengaas een goede keuze.

Zijn er regels waar ik rekening mee moet houden bij het gebruik van mollengaas?

Er zijn soms regels waar je rekening mee moet houden als je mollengaas wilt gebruiken. Het is aan te raden om je te informeren bij een lokale organisatie over welke wetten en regels van toepassing zijn op jouw gebied. Als je mollengaas gebruikt, is het belangrijk om deze wetten en regels na te leven om te voorkomen dat je in de problemen komt. Als je je niet zeker weet of er wetten of regels van toepassing zijn op jouw regio, kun je het beste een expert inschakelen die je kan vertellen wat je wel en niet mag doen.

Nogmaals onze top 5 mollengaas op een rijtje

 1. 1. Mollenshop.com 100m² mollengaas inclusief 100 gronddoekpennen

  #1 Beste mollengaas
  Mollenshop.com 100m² mollengaas inclusief 100 gronddoekpennen. Goed voor een gemiddeld gazon

  Goed voor een gemiddeld gazon

  Mollengaas installeren doe je voordat de grasmat er in komt. Je bevestigd dit stevige gaas om de geegaliseerde bodem met de bijgeleverde grondpennen en mollen hebben geen schijn van kans meer.

  €89,95 bij bol.com
  bol.com (€89,95)
 2. 2. Mollenshop.com 200m² mollengaas (2M X 100M)

  #2 Beste koop mollengaas
  Mollenshop.com 200m² mollengaas (2M X 100M). Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Dit mollengaas is geschikt voor 200m2 maar is eenvoudig uit te breiden door simpelweg meer gaas te bestellen. Het gaas is niet door te bijten door mollen en krijgen dus geen kans in je gazon.

  €125 bij bol.com
  bol.com (€125,00)
 3. 3. Famiflora anti-mollengaas 1,5x20m – Maaswijdte 17x19mm 

  #3 Goed alternatief mollengaas
  Famiflora anti-mollengaas 1,5x20m – Maaswijdte 17x19mm . Lokaal mollen weren

  Lokaal mollen weren

  Dit mollengaas komt op een rol van 20 meter lang en heeft een breedte van 1,5 meter waardoor je snel brede stukken gaas kunt leggen. Ook dit gaas is niet kapot te krijgen door mollen en bevestig je in de grond voordat de grasmat gelegd gaat worden.

  €23,55 bij bol.com
  bol.com (€23,55)
 4. 4. Mollengaas 60 g/m² – 1 x 25 meter

  #4 Krachtig mollengaas
  Mollengaas 60 g/m² – 1 x 25 meter. 25 meter mollengaas

  25 meter mollengaas

  Dit mollengaas komt op een rol van 25 meter en heeft een breedte van 1 meter. Hierdoor kun je precies gaas plaatsen daar waar nodig. Dit gaas heeft een dikte van 60gr/m2

 5. 5. 75 M² mollengaas 60 g/m² + 50 gronddoekpennen

  #5 Complete set mollengaas
  75 M² mollengaas 60 g/m² + 50 gronddoekpennen. Inclusief gronddoekpennen

  Inclusief gronddoekpennen

  Direct aan de slag met dit mollengaas. Je legt maar liefst 75m2 mollengaas met dit complete pakket. Dit mollengaas heeft een dikte van 60 gram per vierkante meter.

  €84,95 bij bol.com
  bol.com (€84,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.