Beste mollenverjager van 2023

Top 5 best geteste mollenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:54

beste_mollenverjager

Jij bent op zoek naar de beste mollenverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de mollenverjager van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 mollenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is PetsBest Mollenverjager als beste mollenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste mollenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een mollenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste mollenverjager een combinatie is van granulaat en ultrasone verjager? Lees snel verder…

#1 Beste mollenverjager
PetsBest Mollenverjager – Mollengranulaat. Compleet pakket tegen mollen

Compleet pakket tegen mollen

Ultrasone geluiden in de grond en een granulaat waardoor mollen een afkeer krijgen van het gebied. Door het gebruik van beide middelen zagen wij binnen 2 weken geen mollen meer.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste mollenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 mollenverjagers tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 13 uitvoerig getest en vergeleken.

13 mollenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 mollenverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. PetsBest Mollenverjager – Mollengranulaat

  #1 Beste mollenverjager
  PetsBest Mollenverjager – Mollengranulaat. Compleet pakket tegen mollen

  Compleet pakket tegen mollen

  Ultrasone geluiden in de grond en een granulaat waardoor mollen een afkeer krijgen van het gebied. Door het gebruik van beide middelen zagen wij binnen 2 weken geen mollen meer.

 2. 2. Vulpes Verjager® Mollenverjager – 4 stuks

  #2 Beste koop mollenverjager
  Vulpes Verjager® Mollenverjager – 4 stuks. Set van 4 mollenverjagers

  Set van 4 mollenverjagers

  Deze mollenverjager werkt op zonneenergie en hierdoor kun je deze overal in je tuin plaatsen. Wij zagen wat later resultaat dan onze nummer 1 maar binnen 4 weken waren wij van de mollen af.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Mollenbestrijding 4 stuks 

  #3 Goed alternatief mollenverjager
  Mollenbestrijding 4 stuks . Eenvoudig en krachtig

  Eenvoudig en krachtig

  Deze mollenverjager werkt net als onze nummer 2 met ultrasone golven om mollen te weren en te verjagen. Werkt met ultrasone golven en vibratie en de gehel dag door. Zo verjaag je niet alleen aanwezige mollen maar ook weer je nieuwe bewoners van jouw gazon.

  €24 bij bol.com
  bol.com (€24,00)
 4. 4. MULTIGADGETS® – Mollenverjager – 10 Stuks

  #4 Beste mollenverjager groot oppervlak
  MULTIGADGETS® – Mollenverjager – 10 Stuks. Voor grote oppervlaktes

  Voor grote oppervlaktes

  Tot wel 300m2 mollen verjagen en dat 24 uur per dag en in alle omstandigheden want deze mollen verjagers werken op solar energie. Deze mollenverjager werkt ook tegen woelratten.

 5. 5. BSI – Mollen-Strooigranulaat – Mollenbestrijding

  #5 Beste granulaat mollenverjager
  BSI – Mollen-Strooigranulaat – Mollenbestrijding. Goed voor 100m2

  Goed voor 100m2

  Dit granulaat werkt uitstekend tegen mollen. Op zichzelf maar nog beter in combinatie met een ultrasone mollenverjager. Dit middel werkt gedurende 3 tot 4 maand en na 2 tot 4 weken zie je de eerste resultaten.

  €13,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€13,99)

Voorkom een omgeploegd gazon en ga op zoek naar de beste mollenverjager

Heb je last van mollen in je tuin? Deze dieren zien er misschien onschuldig uit, maar door ondergrondse gangen te graven kunnen ze wel degelijk voor overlast zorgen. Het is dus niet gek als ze op zoek bent naar een manier om deze dieren te bestrijden. In dit artikel vertellen we je hoe je de beste mollenverjager vindt.

Wat zijn mollen?

Mollen zijn kleine, knaagdieren die voorkomen in gebieden met grasland, landbouwgebieden en tuinen. Ze hebben lange, stevige snuiten en krachtige klauwen die ze gebruiken om tunnels te graven in de grond. Mollen leven ondergronds en komen zelden boven de grond. Ze kunnen schade aanbrengen aan gazonnen, landbouwgebieden en andere gebieden door de tunnels die ze graven. Mollen kunnen ook schade aanbrengen aan wortels van planten en aan andere ondergrondse infrastructuren. In sommige gebieden worden mollen beschouwd als plaagdieren door de schade die ze aanbrengen. 

Er zijn een aantal manieren om mollen te bestrijden, zoals het gebruik van chemische middelen, vallen en andere bestrijdingsmethoden. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen als je overlast hebt van mollen, omdat sommige methoden om mollen te bestrijden schadelijk zijn voor andere dieren of voor het milieu.

Wat doet een mollenverjager?

Een mollenval of mollenverjager is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om mollen te vangen of te verjagen uit gebieden waar ze overlast veroorzaken. Je hebt mollenverjagers die een bepaald geluid uitzenden dat mollen niet kunnen verdragen, waardoor ze uit de buurt blijven. Mollenvallen zijn dan weer speciaal ontworpen om mollen te vangen door middel van een valmechanisme. Er zijn verschillende soorten mollenverjagers op de markt, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij je behoeften past. Sommige mollenvallen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor gebruik in tuinen, terwijl andere geschikt zijn voor gebruik in landbouwgebieden. Mollenverjagers kunnen werken door het uitzenden van geluid of trillingen, of door het gebruik van elektrische stroom. Als je last hebt van mollen, kan het gebruik van een mollenval of mollenverjager een effectieve manier zijn om het probleem op te lossen.

beste_mollenverjager_01

De overlast die mollen veroorzaken

Er zijn een aantal tekenen waar je op kunt letten om te weten of je overlast hebt van mollen, zo veroorzaken mollen bijvoorbeeld mollenhopen. De beesten graven tunnels onder de grond en verplaatsen de aarde naar boven. Dit kan leiden tot het verschijnen van kleine hoopjes aarde op het gras, die bekend staan als mollenhopen. Als je deze hopen regelmatig ziet op je gazon of op andere gebieden, kan dit een indicatie zijn dat je overlast hebt van mollen. 

Verder kun je ook schade hebben aan je gazon door mollen. Als je merkt dat je gazon dunner wordt of holtes of kuilen ziet, kan dit een teken zijn dat je overlast hebt van mollen. Daarnaast kunnen ook planten schade ondervinden aan een mollenplaag, want mollen kunnen schade aanbrengen aan planten door de wortels te beschadigen of te verwijderen. Als je merkt dat bepaalde planten niet goed groeien of dat ze doodgaan, kan dit komen door mollen. In dat geval is het dus handig om op zoek te gaan naar de beste mollenverjager. 

beste_mollenverjager_02

Welke soorten mollenverjagers zijn er?

Er zijn verschillende soorten mollenvallen die gebruikt kunnen worden om mollen te vangen. Je hebt bijvoorbeeld mollenklemmen, mollenkokers, snaptrappen en elektrische mollenverjagers. Deze vallen en verjagers werken allemaal op een verschillende manier. Met het ene apparaat kun je bijvoorbeeld de mol opvangen in de val en hem ergens anders vrijlaten, terwijl het andere apparaat de mol gelijk doodt. Het is dus aan jou om de kiezen wat je het fijnste lijkt om te gebruiken om mollen te weren uit je tuin.

Andere middelen om mollen te bestrijden

Naast vallen en verjagers zijn er ook andere manieren om mollen te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik van maken geuren. Mollen zijn blind en misschien is dat wel de reden dat hun reukvermogen extra goed is ontwikkeld. Je kunt hiervoor geurbollen gebruiken. Deze bollen geven stank af, waardoor de mollen uit de buurt zullen blijven. Wees je wanneer je te werk gaat ook bewust van je eigen geur. Draag bijvoorbeeld geen handschoenen met latex en ga niet te werk met handen die naar zeep ruiken. Doordat mollen zo goed kunnen ruiken, zullen ze de geur opmerken en gelijk op hun hoede zijn. Zorg ook voor een fysieke barrière. Omhein je tuin bijvoorbeeld met gaas dat reikt tot grondwaterniveau. Hoewel dit veel werk is, houd je je tuin op deze manier vrij van mollen.

Vermijd gif bij het bestrijden van mollen

Wat niet is toegestaan is het gebruiken van gif. Het bestrijden met gif is alleen toegestaan door professionele ongediertebestrijders. Je mag het als particulier dus niet gebruiken. Dit is zo, omdat de kans op nevenschade te groot is. Bij het gebruik van gif wordt vaak niet alleen de mol, maar ook een deel natuur gedood, wat weer voor andere problemen zorgt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het bestrijden van mollen tijd kan kosten en dat het soms nodig kan zijn om meerdere methoden te gebruiken om het probleem op te lossen. Als tijdelijke oplossing voor het weren van mollen kun je ook de molshoop weer intrappen zodat de tunnel wordt dicht gegraven of een plastic fles zonder bodem in de opening zetten. De wind produceert daarmee trillingen die mollen niet kunnen verdragen, waardoor ze zullen wegblijven.

3 Tips voor het vinden van de beste mollenverjager

Als je mollen wilt bestrijden, heb je de keuze uit erg veel verschillende soorten apparaten. Het is niet makkelijk om het juiste middel te vinden. Bij je zoektocht naar de juiste verjager moet je rekening houden met erg veel verschillende factoren. Hieronder geven we alvast drie tips om je in de juiste richting te helpen.

Tip 1: kies een mollenverjager die aansluit op jouw behoeften

Er zijn verschillende soorten mollenverjagers op de markt, dus het is belangrijk om de juiste mollenverjager voor jouw behoefte en situatie te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van de omvang van het gebied waar de overlast door mollen optreedt, het soort mol dat aanwezig is en je budget. Ook is het belangrijk of je bij een val liever hebt dan de mollen worden gedood of dat je ze ergens anders weer wilt vrijlaten. Sommige mollenvallen zijn geschikt voor kleine tuinen, terwijl andere mollenvallen beter passen bij grotere gebieden. Door een lijstje te maken van je budget en de andere zaken die je belangrijk vindt kun je uiteindelijk een heleboel modellen afstrepen en zo de beste mollenverjager vinden.

Tip 2: vraag om professioneel advies

Omdat mollen grotere dieren zijn en niet zo makkelijk zijn om te verdelgen als bijvoorbeeld insecten, is het een goed idee om advies te vragen bij een deskundige. Dit kan helpen om de juiste mollenverjager voor jouw wensenlijstje. Een professional kan eventueel ook helpen om de oorzaak van de plaag te achterhalen en te helpen met het oplossen hiervan. Dit kan zijn door middel van het inspecteren van het gebied waar de plaag optreedt en door het geven van advies over welke mollenval het beste past bij je behoeften.

Tip 3: volg de instructies van de fabrikant

Volg de instructies op en geef niet je eigen invulling aan de uitleg. Op deze manier wordt de mollenverjager op de juiste manier geïnstalleerd en gebruikt. Dit kan helpen om te voorkomen dat het apparaat beschadigd raakt of niet naar behoren werkt. Het is ook belangrijk dat je de fabrikant raadpleegt voor specifieke aanbevelingen voor het vervangen van de val of bepaalde onderdelen indien nodig, dat is betrouwbaarder dan websites waar het product misschien goedkoper wordt aangeboden. Bovendien is het aan te raden om de val regelmatig te inspecteren op beschadigingen of veroudering en om de val te vervangen als dat nodig is. Het is ook aanbevolen om de verjager regelmatig te controleren en de mol te verwijderen als hij gevangen is, om ervoor te zorgen dat de mol niet te lang in de val blijft zitten.

Voordelen en nadelen ten opzichte van andere bestrijdingsmiddelen

Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, zijn er een aantal voordelen en nadelen aan een mollenverjager. Een voordeel is dat je mollen kunt bestrijden op een diervriendelijke manier, omdat de mol levend wordt gevangen en vervolgens kan worden vrijgelaten. Een mollenverjager is daarnaast ook effectief bij het bestrijden van mollen, omdat het specifiek gericht is op mollen en geen schade kan toebrengen aan andere dieren of planten. Daarmee is het ook een duurzame oplossing, want in tegenstelling tot gif dient het geen schade toe aan andere planten. Bovendien kan de mollenverjager kan worden gebruikt zolang er mollen in het gebied aanwezig zijn. Je schaft de mollenverjager namelijk één keer aan en hoeft er daarna voor een langere tijd niet meer naar om te kijken. 

Een nadeel van een mollenverjager is dat niet alle modellen gemakkelijk te installeren zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met het gebruik ervan. Als je de verjager niet op de juiste manier installeert, zal het apparaat ook niet juist functioneren en is het dus niet efficiënt. Ook kan een mollenverjager soms duur zijn in aanschaf en onderhoud. Verder kan een mollenverjager niet gebruikt worden om andere soorten knaagdieren te bestrijden, zoals ratten of muizen. Als je last hebt van meerdere soorten ongedierte is het dus niet heel efficiënt.

Het installeren van de mollenverjager

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je een mollenverjager installeert. Volg altijd de instructies van de fabrikant, zodat de val op de juiste manier wordt geïnstalleerd en gebruikt. Dit kan helpen om te voorkomen dat de val beschadigd raakt of niet werkt zoals het hoort. Gebruik de val alleen volgens de voorschriften, want alleen dan is de val veilig voor gebruik. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je de val niet gebruikt op een manier waarbij mensen of andere dieren in contact kunnen komen met de val.

Zorg ervoor dat de verjager op een stabiele en veilige plek wordt geïnstalleerd, zodat de val niet kan omvallen of beschadigd raakt. Dit betekent dat je de val op een droge plek installeert, ver weg van mensen of andere dieren. Als je een mollenval gebruikt waarbij de mol blijft leven, is het belangrijk dat je de mol op een diervriendelijke manier verwijdert. Gebruik bijvoorbeeld handschoenen of een ander geschikt hulpmiddel, zoals een shovel of een stok.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het is moeilijk om te zeggen hoelang het duurt voordat een mol in een mollenval trapt, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren, zoals het type val dat je gebruikt, de locatie van de val en het gedrag van de mol. Sommige mollen kunnen binnen enkele dagen in de val trappen, terwijl andere mollen langer kunnen duren. Het is daarom aan te raden om de val regelmatig te controleren en de mol te verwijderen als hij gevangen is, om ervoor te zorgen dat de mol niet te lang in de val blijft zitten. Bij een mollenverjager die gebruik maakt van geluid zul je eerder resultaat zien. Deze verjager produceert een toon die mensen niet kunnen horen, maar mollen wel, waardoor ze gelijk weg zullen blijven.

Het effect van de mollenverjager

Als de mollenplaag voorbij is, kun je dat merken aan een aantal zaken. Als je geen nieuwe tunnels of holen ziet ontstaan in je tuin of op je eigendom, kan dit een teken zijn dat de mollenplaag voorbij is. Ook zie je geen mollen meer rondlopen in je tuin of op je eigendom. De mollen zullen je planten dus niet meer beschadigen en de grond niet meer omploegen. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat mollen soms terugkomen naar een gebied, dus het is aan te raden om op je hoede te zijn en te controleren of de mollenverjager nog altijd juist werkt en er geen nieuwe mollenplaag komt.

Veelgestelde vragen over de beste mollenverjager

Hoe weet ik dat ik een mol in de tuin heb?

Om te bepalen of je een mol in je tuin hebt, kan je op zoek gaan naar aanwijzingen zoals molshopen, gegraven tunnels, verdwenen planten en muizen. Molshopen zijn kleine hopen van aarde en gras die mollen op het oppervlak van de grond bouwen als ze tunnels graven. Deze heuvels zijn vaak rond en hebben een diameter van ongeveer 15 centimeter. Gegraven tunnels zijn tunnels die mollen in de grond graven. Als je deze tunnels ziet, is de kans groot dat je een mol hebt. Verdwenen planten kunnen een teken zijn van een mol, omdat mollen planten en bloemen kunnen opeten of beschadigen door de wortels te knagen. Als je planten in je tuin hebt die plotseling verdwijnen of niet goed groeien, kan dit een teken zijn van een mol. Muizen komen vaak voor in dezelfde gebieden als mollen, dus als je muizen in je tuin hebt, is de kans groot dat je ook een mol hebt. Als je twijfelt over de aanwezigheid, kun je een deskundige inschakelen voor het identificeren van mollen in je tuin.

Kan ik mollen veilig bestrijden als ik huisdieren heb?

Ja, maar het is belangrijk om de methode waarop je mollen bestrijdt in je achterhoofd te houden. Met een mollenverjager die geluiden en trillingen produceert zullen de meeste huisdieren geen problemen hebben, maar met andere methodes is het handig om na te kijken welke invloed het heeft op de huisdieren. Gebruik bijvoorbeeld geen giftige producten of chemicaliën om mollen te bestrijden, aangezien deze producten mogelijk giftig kunnen zijn voor huisdieren als ze erin komen. Gebruik ook geen vallen of klemmen, aangezien huisdieren deze kunnen beschadigen of verwonden als ze erin terechtkomen. Fysieke barrières, zoals een fysiek hekwerk of een net, zijn dan wel weer een veilige en effectieve manier om mollen tegen te houden.

Zijn er natuurlijke manieren om mollen te bestrijden?

Ja, er zijn natuurlijke manieren om mollen te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een fysieke barrière door een hek rondom de tuin te plaatsen. Ook kun je gebruik maken van geurballen. Deze ballen verspreiden die mollen niet kunnen tolereren, wanneer ze zullen wegblijven. De meeste manieren om mollen te bestrijden maken in ieder geval geen gebruik van chemische stoffen of gif, aangezien dit verboden is en de natuur kan schaden.

Wanneer is het beste moment om mollen te bestrijden?

Het beste moment om een mollenverjager te gebruiken hangt af van het type mollenverjager dat je gebruikt. Sommige mollenverjagers zijn bedoeld om op het oppervlak van de grond te worden geplaatst, terwijl andere mollenverjagers in de grond worden geïnstalleerd. De meeste mollenverjagers kun je het beste installeren in de lente of herfst, wanneer mollen actief zijn en op zoek zijn naar voedsel. Houd er wel rekening mee dat mollen het hele jaar door actief kunnen zijn, dus als je mollen in je tuin hebt, kun je op elk moment een mollenverjager inzetten. Het is echter wel belangrijk om uit te zoeken hoe de mollenverjager werkt en of deze effectief is op het moment dat je het gebruikt. Sommige mollenverjagers zijn bijvoorbeeld alleen effectief als mollen actief zijn en op zoek zijn naar voedsel, dus het gebruik van deze mollenverjagers tijdens periodes van inactiviteit kan minder effectief zijn.

Nogmaals onze top 5 beste mollenverjagers op een rijtje

 1. 1. PetsBest Mollenverjager – Mollengranulaat

  #1 Beste mollenverjager
  PetsBest Mollenverjager – Mollengranulaat. Compleet pakket tegen mollen

  Compleet pakket tegen mollen

  Ultrasone geluiden in de grond en een granulaat waardoor mollen een afkeer krijgen van het gebied. Door het gebruik van beide middelen zagen wij binnen 2 weken geen mollen meer.

 2. 2. Vulpes Verjager® Mollenverjager – 4 stuks

  #2 Beste koop mollenverjager
  Vulpes Verjager® Mollenverjager – 4 stuks. Set van 4 mollenverjagers

  Set van 4 mollenverjagers

  Deze mollenverjager werkt op zonneenergie en hierdoor kun je deze overal in je tuin plaatsen. Wij zagen wat later resultaat dan onze nummer 1 maar binnen 4 weken waren wij van de mollen af.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Mollenbestrijding 4 stuks 

  #3 Goed alternatief mollenverjager
  Mollenbestrijding 4 stuks . Eenvoudig en krachtig

  Eenvoudig en krachtig

  Deze mollenverjager werkt net als onze nummer 2 met ultrasone golven om mollen te weren en te verjagen. Werkt met ultrasone golven en vibratie en de gehel dag door. Zo verjaag je niet alleen aanwezige mollen maar ook weer je nieuwe bewoners van jouw gazon.

  €24 bij bol.com
  bol.com (€24,00)
 4. 4. MULTIGADGETS® – Mollenverjager – 10 Stuks

  #4 Beste mollenverjager groot oppervlak
  MULTIGADGETS® – Mollenverjager – 10 Stuks. Voor grote oppervlaktes

  Voor grote oppervlaktes

  Tot wel 300m2 mollen verjagen en dat 24 uur per dag en in alle omstandigheden want deze mollen verjagers werken op solar energie. Deze mollenverjager werkt ook tegen woelratten.

 5. 5. BSI – Mollen-Strooigranulaat – Mollenbestrijding

  #5 Beste granulaat mollenverjager
  BSI – Mollen-Strooigranulaat – Mollenbestrijding. Goed voor 100m2

  Goed voor 100m2

  Dit granulaat werkt uitstekend tegen mollen. Op zichzelf maar nog beter in combinatie met een ultrasone mollenverjager. Dit middel werkt gedurende 3 tot 4 maand en na 2 tot 4 weken zie je de eerste resultaten.

  €13,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€13,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.