Beste muggenlamp van 2023

Top 5 best geteste muggenlampen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:58

beste_muggenlamp

Jij bent op zoek naar de beste muggenlamp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muggenlamp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 muggenlampen uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is VerminBuster muggenlamp als beste muggenlamp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muggenlampen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een muggenlamp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muggenlamp slechts 2 watt per uur verbruikt? Lees snel verder…

#1 Beste muggenlamp
VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Werkt voor alle vliegende insecten

Werkt voor alle vliegende insecten

Deze krachtige muggenlamp is te plaatsen of op te hangen en is zeer energiezuinig. De lamp verbruikt slechts 2W totaal en werkt op LED lampen. Deze garanderen een zeer lange levensduur.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muggenlampen van dit moment

Hoe komt deze top 5 muggenlampen tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 12 muggenlampen uitvoerig getest en vergeleken.

12 muggenlampen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muggenlampen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. VerminBuster Muggenlamp UV Licht 

  #1 Beste muggenlamp
  VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Werkt voor alle vliegende insecten

  Werkt voor alle vliegende insecten

  Deze krachtige muggenlamp is te plaatsen of op te hangen en is zeer energiezuinig. De lamp verbruikt slechts 2W totaal en werkt op LED lampen. Deze garanderen een zeer lange levensduur.

 2. 2. Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp

  #2 Beste koop muggenlamp
  Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp. Compact maar krachtig

  Compact maar krachtig

  Deze muggenlamp heeft een verbruik van 2W en is daarmee zeer energiezuinig. Dood alle vliegende insecten geruisloos en is eenvoudig te plaatsen of op te hangen.

  €12,99 bij bol.com
  bol.com (€12,99)
 3. 3. Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp

  #3 Meest krachtige muggenlamp
  Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp. Met afstandsbediening

  Met afstandsbediening

  Deze zeer krachtige muggenlamp is eenvoudig te reinigen en zo ontworpen dat deze veilig is voor kinderen en huisdieren. Met de bijgeleverde ketting hang je deze lamp eenvoudig op.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 4. 4. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #4 Beste muggenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black
  Ook voor op de camping. Deze muggenlamp heeft een oplaadbare accu en is tevens voorzien van een handige lamp. Zo kun je deze muggenlamp eenvoudig ophangen in de tent en heb je geen overlast van muggen maar wel verlichting.
  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 5. 5. Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp

  #5 Goed alternatief muggenlamp
  Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp. Werkt tot 100m2

  Werkt tot 100m2

  Een zeer handige muggenlamp die staand of hangend geplaatst kan worden. De gedode insecten worden door een stille ventilator in het opvangbakje gezogen voor optimale hygiëne.

Maak een einde aan overlast door muggen met de beste muggenlamp

Een groot deel van de zomermaanden kun je enorm veel last hebben van muggen. Als je buiten aan het chillen bent merk je er pas iets van als je al gestoken bent. Wanneer muggen in de slaapkamer zijn kan dat ten koste gaan van de nachtrust. Want het zoemen van de muggen en de wetenschap dat je gedurende de nacht zult worden gestoken maken je zo onrustig, dat je die muggen eerst dood wilt hebben. Een muggenlamp is een effectief middel om muggen op afstand te houden. In dit artikel krijg je tips voor het aanschaffen van de beste muggenlamp.

Welke muggen zorgen voor overlast?

Muggen komen in zeer grote aantallen voor, vooral in omgevingen met slootjes en vijvers en in perioden met warm weer. Van al die muggen is er maar een klein deel dat overlast veroorzaakt voor mensen. Van de meer dan 25 soorten muggen in Nederland zijn er maar een paar die ons steken, en dat wordt alleen gedaan door de vrouwtjes. Jammer genoeg kun je niet zien of een mug je wil steken of niet. Maar als je last krijgt van een muggenbult weet je dat je de pineut bent geweest.

Is een muggenbeet gevaarlijk?

Het is afhankelijk van het soort mug en van jouw gezondheid of je daar veel last van krijgt. Van een beet van een gewone mug krijgen de meeste mensen alleen een rode bult, die een paar dagen flink kan jeuken. Er zijn echter ook mensen die een heftige allergische reactie krijgen. Voor hen is het verstandig om maatregelen te nemen om een muggenbeet te voorkomen. Muggen staan er ook om bekend dat ze besmettelijke ziekten kunnen verspreiden. De bekendste ziekte is malaria, maar er zijn meer ziekten bekend die door muggen worden verspreid. Als je in een gebied in de wereld bent waar dergelijke muggen voorkomen moet je jezelf goed beschermen.

beste_muggenlamp_01

Waarom steken alleen vrouwtjesmuggen?

De reden waarom alleen vrouwtjesmuggen steken heeft te maken met de voortplanting. Muggen planten zich voort door middel van eitjes. Om die te kunnen produceren hebben de muggen veel eiwitten nodig. Die halen ze uit het bloed van mensen. Als je dus wordt gestoken door een mug zal die mug proberen zoveel mogelijk bloed op te zuigen. Dat kun je soms zien als muggen worden doodgeslagen. Soms geeft dat een grote bloedvlek op de muur. Het gaat dan om een mug die kort geleden iemand heeft gestoken.

Hoe kan een mug mensen vinden?

Als je met meerdere mensen buiten bent valt het op dat de ene persoon bijna nooit wordt gestoken door een mug, terwijl een andere onder de muggenbulten zit. Dat komt door de manier waarop muggen op zoek gaan naar mensen. Ze komen ten eerste af op de lichaamswarmte van mensen. Ook CO2, dat door ons wordt uitgeademd, is voor muggen een signaal dat er iemand is waar ze bloed van kunnen opzuigen. Daarnaast zijn muggen gevoelig voor licht. Dat kun je zien, want ze dansen vaak rond een heldere lamp.

Waarom wordt niet iedereen even vaak gestoken?

Er zijn allerlei redenen waarom niet iedereen even vaak het slachtoffer is van muggen. Als je een koude huid hebt zal een mug je minder gemakkelijk kunnen vinden. Sterk behaalde mensen hebben meestal ook niet zoveel last van muggen. Dat komt doordat de muggen dan niet zo gemakkelijk op de huid kunnen gaan zitten. Vaak wordt gezegd dat degenen die vaak worden gestoken zoet bloed hebben, maar dat is een fabeltje. Muggen komen af op de lichaamsgeur die ontstaat door bacteriën in je huid. Bij de ene persoon is die sterker dan bij anderen.

beste_muggenlamp_02

Methoden om muggen te verdrijven

De beste manier om geen last te hebben van muggen is zorgen dat ze niet in de buurt kunnen komen. Een effectieve manier om muggen uit de slaapkamer te weren is gaas voor de ramen doen. De paar muggen die dan nog in je woning komen glippen mee door een openstaande deur. Buitenshuis is deze methode niet toepasbaar. Daar wordt geprobeerd om de muggen op afstand te houden. Dat kan met een sterke lamp. Ook wordt vaak gewerkt met smeermiddelen op de huid, waardoor muggen uit de buurt blijven. De huid bedekken met kleding is een andere effectieve methode.

Nutteloze methoden om muggen uit de buurt te houden

Vooral de muggenlamp is een effectieve methode die helpt om niet gestoken te worden door muggen. Voordat dieper wordt ingegaan op de werking van de beste muggenlamp is het goed om ook enkele nutteloze methoden kort te bespreken. Want er zijn best veel dingen die worden gedaan tegen muggen, maar die geen enkele zin hebben. De meest bekende nutteloze methoden worden kort besproken.

Het licht uit laten

Muggen komen graag af op verlichting. Het heeft echter geen zin om het licht uit te laten als het ‘s avonds donker wordt. De reden waarom muggen pas ‘s avonds naar het licht toe vliegen is, dat ze pas tegen de schemering actief worden. Als je het licht uit laat zullen ze je echter ook feilloos weten te vinden. Muggen kunnen een mens al op 20 meter vinden door de lichaamswarmte en de lichaamsgeur die wordt uitgestraald. Het maakt dus niet uit of je in het donker zit of niet.

Rook

Het is mogelijk om muggen op een afstand te houden met rook. Dat moet echter wel een flinke hoeveelheid rook zijn, bijvoorbeeld van een barbecue of uit een vuurkorf. Als je geen last van muggen wilt hebben moet je de hele avond in de rook blijven staan, en dat is niet echt prettig. Als alternatief worden vaak wierookstokjes aangestoken. Het idee is, dat de rook uit die stokjes ook helpt om muggen op afstand te houden. Dit is echter een fabeltje, want de wierooklucht is zo minimaal dat de lichaamsgeur die je verspreidt veel sterker is voor de muggen.

Parfums

Het is een zeer hardnekkig misverstand dat je muggen op een afstand kunt houden door veel parfum, aftershave of een citronella melk te gebruiken. Misschien vinden degenen die bij je in de buurt staan zo’n sterk luchtje prettig, maar de muggen kun je er echt niet mee afschrikken. Die komen af op je lichaamsgeur. Dat de ene persoon vaker wordt gestoken komt doordat de muggen de lichaamsgeur van de ene persoon lekkerder vinden dan die van de andere. Zelf kunnen wij die lichaamsgeur minder goed ruiken dan muggen. Parfums hebben daar geen enkele invloed op.

De werking van de beste muggenlamp

Er zijn twee principes op basis waarvan een muggenlamp werkt. Het doel van de lamp is de muggen weg te lokken van de plek waar mensen zijn. Verreweg de meeste muggenlampen doen dat met behulp van een lamp. De muggen zullen naar het licht vliegen, dus naar de muggenlamp. Er zijn ook muggenlampen die CO2 als lokmiddel gebruiken. De muggen denken dan dat er een mens in de buurt van de lamp is en zullen er naartoe vliegen. Doorgaans wordt ervan uitgegaan dat de muggenlampen op basis van CO2 minder effectief zijn dan die met een lamp.

Muggen verdelgen

Naast een lokmiddel zorgt de beste muggenlamp ook voor de verdelging van de muggen. Het zijn namelijk ook muggenvangers. De constructie van de lampen is zo gemaakt, dat de muggen die eenmaal naar binnen zijn gevlogen niet meer naar buiten kunnen. Bij veel soorten lampen zit er een gaas in de lamp, waar spanning op staat. Zodra de muggen tegen het gaas aanvliegen worden ze geëlektrocuteerd. Ze vallen vervolgens in een opvangbak aan de onderkant van de lamp.

Kleuren en de intensiteit van licht in de beste muggenlamp

Over de aanbevolen kleur en de lichtintensiteit kan niet zoveel worden gezegd. De meeste muggenlampen hebben een blauwachtig soort licht, dat niet al te fel is. Dat is vooral prettig als je de lamp in een slaapkamer wilt gebruiken. Het is niet duidelijk of de muggen worden aangetrokken door de kleur van het licht of door de lichtsterkte. Ondanks dat verschillende soorten muggen andere voorkeuren hebben wat betreft smaak, worden ze allemaal aangetrokken door het licht uit de meeste muggenlampen. Je mag er dus van uitgaan dat alle bekende soorten muggen met de beste muggenlamp kunnen worden weggelokt bij mensen.

Afstand tot de beste muggenlamp

Hoe groot het oppervlak is dat met een muggenlamp effectief kan worden bestreken is afhankelijk van het vermogen van de lamp. De beste muggenlamp voor buiten heeft een behoorlijk groot bereik. Zo’n lamp kan tot een meter of 30 rond de lamp effectief zijn. Het vermogen van een lamp voor binnenshuis, zoals in de slaapkamer, is veel kleiner. Hoe effectief de lamp is, is ook afhankelijk van de afstand die jij bewaart tot aan de lamp. Aanbevolen wordt om niet heel dicht bij de lamp te gaan zitten. Een afstand van een derde tot twee derde van de maximale reikwijdte van de lamp is optimaal.

Wat doet de beste muggenlamp?

Ondanks dat de beste muggenlamp de muggen vangt en verdelgt is dat niet de voornaamste reden waarom je niet meer wordt gestoken. Dat komt doordat het licht van de muggenlamp voor muggen interessanter is dan jouw lichaamswarmte en -geur. De lamp lokt de muggen dus uit jouw buurt en verdelgt de muggen die echt in de lamp terecht komen. Elk model muggenlamp is voorzien van een handleiding. Daarin kun je lezen wat de optimale plek is voor een muggenlamp en op welke afstand je het beste kunt gaan zitten.

Andere effectieve manieren om muggenbeten te voorkomen

Ondanks dat een muggenlamp de beste manier is om muggen op afstand te houden zijn er nog wel meer succesvolle middelen om de overlast van muggen te beperken. De voornaamste worden hier kort besproken.

Horren voor ramen en deuren

Om overlast van muggen in huis te beperken is het plaatsen van horren met fijnmazig gaas voor de te openen ramen en de buitendeuren zeer effectief. Dit is echter veel duurder dan de aanschaf van een muggenlamp. Horren gaan jarenlang mee.

DEET

In tegenstelling tot citronella en parfums is DEET wel een effectief middel tegen muggen en teken. In het buitenland wordt het veel gebruikt, vooral tegen muggen die besmettelijke ziekten verspreiden. DEET is verkrijgbaar in allerlei vormen, zoals sprays, gels en lotions. Kies bij elk middel voor een concentratie DEET van tot maximaal 50%. Bij veelvuldig gebruik van DEET kunnen allergische reacties optreden. Het is dus een kwestie van de juiste afweging maken: het risico van een insectenbeet nemen of een eventuele allergische reactie van DEET op de koop toe nemen.

Klamboe

Het risico op muggenbeten is het grootst als je ligt te slapen. Door een klamboe te gebruiken ben je veilig tegen muggen, want die kunnen je dan niet meer bereiken. Een klamboe is bovendien een leuke accessoire, die je slaapkamer een luxe uitstraling geeft. Deze oplossing is ook geschikt voor kinderen, want die vinden het prachtig om onder een klamboe te slapen. Je kunt een klamboe ook tijdens de vakantie gebruiken.

Vliegenmepper

Als er ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen toch muggen in je slaapkamer zijn doorgedrongen en als je van het gezoem niet kunt slapen is de vliegenmepper een goede oplossing. Muggen zijn meestal niet zo snel en kunnen vrij gemakkelijk worden doodgeslagen. Door gebruik te maken van een elektrische vliegenmepper gaat dan nog gemakkelijker. Een ander voordeel van de elektrische vliegenmepper is, dat er geen bloedvlekken op de wanden komen.

Ventilator

Muggen kunnen niet zo goed vliegen. Als er een klein beetje wind staat raken ze al snel uit koers. Van die kennis kun je in de slaapkamer gebruik maken. Zet een ventilator naast het bed, die over je heen blaast. De muggen raken dan ten eerste in de war, omdat ze je niet kunnen vinden door het verspreiden van de lichaamsgeur. Daarnaast kunnen ze niet tegen de luchtstroom in vliegen. Een ander voordeel van een ventilator tijdens warme zomernachten is, dat die verkoeling geeft.

Welk soort muggenlamp heb ik nodig?

Het aantal soorten muggenlampen is erg groot en ze werken allemaal uitstekend. Als je zo’n lamp wilt kopen is het echter zaak om er één uit te kiezen die geschikt is voor jouw situatie. Wie de beste muggenlamp in de tuin wil gebruiken heeft een krachtige lamp nodig. Dit soort lampen wordt aangesloten op het lichtnet. De kleinere exemplaren gebruiken maar weinig energie. Je kunt dan kiezen voor een muggenlamp op batterijen, op zonne-energie, of een oplaadbare accu.

Stroomverbruik

Over het stroomverbruik van de beste muggenlamp hoef je je geen zorgen te maken. De meeste lampen gebruiken niet meer dan 5 Watt. Als zo’n lamp gemiddeld 12 uur per dag wordt gebruikt kost dat per maand hooguit € 1. Zelfs nadat de energieprijzen in 2022 zo sterk zijn gestegen is de beste muggenlamp dus geen duur apparaat in het gebruik.

Vraagt de beste muggenlamp veel onderhoud?

Met de beste muggenlamp worden muggen gevangen en daarom is het nodig om die soms schoon te maken. De dode muggen vallen in een opvangbak. Dat is het belangrijkste onderdeel om schoon te maken. Doorgaans is het voldoende als dat één keer in de maand wordt gedaan. Als je met jouw beste muggenlamp heel veel muggen vangt kan het nodig zijn om de schoonmaakbeurt wat vaker uit te voeren. Als weinig muggen vangt is schoonmaken minder vaak nodig. Kijk gewoon af en toe een keer of er erg veel dode muggen in de opvangbak liggen.

Hoe wordt de beste muggenlamp schoongemaakt?

Voordat je de beste muggenlamp schoonmaakt kun je hem het beste uitzetten om te voorkomen dat je een schok krijgt. Het schoonmaken van de opvangbak gebeurt met een vochtige doek. Je mag daar wat reinigingsmiddel op doen. Dat zal ervoor zorgen dat het lekker gaat ruiken. De rest van de muggenlamp wordt afgenomen met een droge doek. Al met al kost het schoonmaken van de beste muggenlamp maar weinig tijd.

Conclusie

Er zijn heel veel manieren om de overlast van muggen terug te dringen, maar een muggenlamp die licht gebruikt om muggen aan te trekken is de meeste effectieve methode. Het aantal modellen dat verkrijgbaar is, is erg groot. Dat betekent dat er voor iedere situatie een geschikte muggenlamp leverbaar is. De beste muggenlampen zijn geschikt voor gebruik in en om het huis. Aangeraden wordt om in de tuin een krachtige muggenlamp op 220 Volt te gebruiken. Muggenlampen in huis zijn verkrijgbaar met batterijen, accu’s en op zonne-energie.

Veelgestelde vragen over de beste muggenlamp

Hoe werkt de beste muggenlamp?

Een muggenlamp verspreidt licht, waardoor muggen worden aangetrokken. Zodra de muggen in de behuizing van de lamp vliegen kunnen ze niet meer naar buiten. Ze komen in de lamp tegen een stuk gaas aan met daarop stroom, waardoor ze worden geëlektrocuteerd en in een opvangbakje vallen.

Er liggen bijna geen muggen in de opvangbak. Werkt mijn muggenlamp wel goed?

Het doel van de beste muggenlamp is, dat muggen bij jou uit de buurt blijven. Als jij niet door muggen wordt gestoken doet de lamp zijn werk dus goed.

Hoe ver moet je van de beste muggenlamp af gaan zitten?

In het algemeen moet je ervan uitgaan dat je niet te ver van de lamp af moet gaan zitten, maar ook niet te dichtbij. Als je heel dicht bij de beste muggenlamp gaat zitten is er een kans dat de muggen die rond de lamp vliegen jou alsnog steken. Als je te ver van de lamp af blijft kun je worden gestoken door muggen die niet door de lamp worden aangetrokken. Wat de beste afstand is tot de beste muggenlamp is te vinden in de handleiding.Hoe vaak moet de beste muggenlamp worden schoongemaakt?

Het is doorgaans voldoende als de beste muggenlamp elke maand wordt schoongemaakt. Het schoonmaken van de lamp doe je met een droge doek. De opvangbak wordt met een vochtige doek, eventueel na toevoeging van een beetje schoonmaakmiddel, gereinigd. Als jij met de beste muggenlamp veel muggen vangt kan het nodig zijn om de lamp wat vaker te reinigen. Check daarvoor regelmatig het opvangbakje.

Welk bereik moet de beste muggenlamp voor de tuin hebben?

Voor een tuin kun je het beste en muggenlamp met een bereik van 30 meter aanschaffen. Dat houdt in dat muggen in een straal van 30 meter naar de lamp worden gelokt. Je kunt dan op een afstand van 5 – 15 meter van de lamp gaan zitten. Dichter bij de lamp kun je worden gestoken door de muggen die rond de lamp vliegen. Als je verder van de lamp af gaat zitten kunnen muggen jouw lichaamsgeur aantrekkelijker vinden dan het licht van de beste muggenlamp.

Nogmaals onze beste muggenlampen op een rijtje

 1. 1. VerminBuster Muggenlamp UV Licht 

  #1 Beste muggenlamp
  VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Werkt voor alle vliegende insecten

  Werkt voor alle vliegende insecten

  Deze krachtige muggenlamp is te plaatsen of op te hangen en is zeer energiezuinig. De lamp verbruikt slechts 2W totaal en werkt op LED lampen. Deze garanderen een zeer lange levensduur.

 2. 2. Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp

  #2 Beste koop muggenlamp
  Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp. Compact maar krachtig

  Compact maar krachtig

  Deze muggenlamp heeft een verbruik van 2W en is daarmee zeer energiezuinig. Dood alle vliegende insecten geruisloos en is eenvoudig te plaatsen of op te hangen.

  €12,99 bij bol.com
  bol.com (€12,99)
 3. 3. Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp

  #3 Meest krachtige muggenlamp
  Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp. Met afstandsbediening

  Met afstandsbediening

  Deze zeer krachtige muggenlamp is eenvoudig te reinigen en zo ontworpen dat deze veilig is voor kinderen en huisdieren. Met de bijgeleverde ketting hang je deze lamp eenvoudig op.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 4. 4. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #4 Beste muggenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black
  Ook voor op de camping. Deze muggenlamp heeft een oplaadbare accu en is tevens voorzien van een handige lamp. Zo kun je deze muggenlamp eenvoudig ophangen in de tent en heb je geen overlast van muggen maar wel verlichting.
  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 5. 5. Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp

  #5 Goed alternatief muggenlamp
  Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp. Werkt tot 100m2

  Werkt tot 100m2

  Een zeer handige muggenlamp die staand of hangend geplaatst kan worden. De gedode insecten worden door een stille ventilator in het opvangbakje gezogen voor optimale hygiëne.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.