Beste muggenverjagers van 2023

Top 5 best geteste muggenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:58

beste_muggenverjagers

Jij bent op zoek naar de beste muggenverjagers? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muggenverjagers van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 muggenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Vliegenlamp 40 Watt als beste muggenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muggenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een muggenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muggenverjagers werkzaam is tegen al het vliegend ongedierte? Lees snel verder…

#1 Beste muggenverjager
Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige muggenverjager

Zeer krachtige muggenverjager

Deze LED lamp trekt al het vliegend ongedierte aan en dus ook muggen. Uitstekend geschikt voor grote ruimtes door zijn krachtige vermogen van 40 Watt.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€62,99 bij toolmax.nl
toolmax.nl (€62,99)

Naar de top 5

Top 5 beste muggenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 muggenverjagers tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 21 muggenverjagers uitvoerig getest en vergeleken.

21 muggenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muggenverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vliegenlamp led 40 Watt

  #1 Beste muggenverjager
  Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige muggenverjager

  Zeer krachtige muggenverjager

  Deze LED lamp trekt al het vliegend ongedierte aan en dus ook muggen. Uitstekend geschikt voor grote ruimtes door zijn krachtige vermogen van 40 Watt.

  €62,99 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€62,99)
 2. 2. Vliegenlamp met led

  #2 Beste compacte muggenverjager
  Vliegenlamp met led. Zeer compact en lichtarm

  Zeer compact en lichtarm

  Deze compacte muggenverjager is zeer geschikt voor op de slaapkamer door zijn lage lichtopbrengst. Eenvoudig bovenop een kast plaatsen en je hebt geen last meer van ongedierte. Deze lamp is geschikt voor ruimtes tot 30 m2.

  €32 bij bol.com
  bol.com (€32,00)
 3. 3. TDR-Elektrisch Oplaadbare vliegen

  #3 Meest multifunctionele muggenverjager
  TDR-Elektrisch Oplaadbare vliegen. Alles in 1

  Alles in 1

  Deze elektrische vliegenmepper is ook te gebruiken in zijn oplaadstation. Je schakelt de UV verlichting in en laat de vliegenmepper 's nachts zijn werk doen. Zo heb jij geen last van muggen.

  €20,99 bij bol.com
  bol.com (€20,99)
 4. 4. 4-Pack i4Goods Ultrasone Ongedierte Verjager

  #4 Beste ultrasone muggenverjager
  4-Pack i4Goods Ultrasone Ongedierte Verjager. Ultrasone muggenverjager

  Ultrasone muggenverjager

  Deze ultrasone muggenverjager werkt middels ultra hoge tonen welke niet hoorbaar zijn voor een mens maar wel voor ongedierte. Komt in een handig 4-pack zodat je deze overal kunt plaatsen.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 5. 5. Citin – Insecten Bestrijding – Anti Mug Stekker

  #5 Goed alternatief muggenverjager
  Citin – Insecten Bestrijding – Anti Mug Stekker. Geschikt tot 30m2

  Geschikt tot 30m2

  Deze muggenverjager werkt met een nieuwe werkzame stof en beschermt tot wel 45 nachten tegen muggen, ook de tijgermug zul je niet aantreffen in de desbetreffende ruimte.

Op zoek naar goede muggenverjagers

Waar koop je de beste muggenverjagers? Muggen zijn vervelend. Ze zoemen en ze prikken. Ze kunnen ook nog gevaarlijke ziektes overbrengen. Vooral de tijgermug is zeer gevaarlijk. In Nederland brengen muggen gelukkig geen enge ziektes zoals malaria en dengue over op mensen. Ze zijn echter wel zeer irritant. Ze bezorgen vooral veel overlast in de tuin. Ook in je slaapkamer kunnen ze voor vervelende situaties zorgen. Sommige mensen krijgen een allergische reactie als ze door een mug worden gestoken. Voor hen is het vinden van een goede muggenverjager helemaal belangrijk. Hier lees je alles over diverse soorten muggenverjagers en waar je ze kan kopen. Je krijgt tips om muggen te verjagen en krijgt een antwoord op al je prangende vragen over het bestrijden van muggen.

Waar komen die muggen toch vandaan?

Muggen zijn dol op plasjes water. Dus als je water rondom je huis of in je tuin hebt staan komen daar veel muggen op af. In de plassen met water leggen ze eitjes en zo komen er dus steeds meer muggen tevoorschijn. Om je probleem te verminderen kun je het beste op zoek gaan naar de boosdoeners. Voorkom dat er na regen plassen blijven staan en dek bloempotten af. Maak je dakgoot schoon en giet overbodig water weg. Ook warme en broeierige hoekjes zijn zeer aantrekkelijk voor muggen. Verder kan je de beste muggenverjagers inzetten om van de muggen af te komen.

Muggen houden van mensen

Muggen komen af op bepaalde geuren. Daarom wordt de ene mens vaker gestoken dan de andere. Als ze niet van jouw geur houden heb je echt geluk. Je kan er ook weinig aan doen. Je ruikt nu eenmaal op een bepaalde manier aantrekkelijk voor een mug. Je vaker wassen heeft geen enkel nut. Je kunt gebruik maken van muggenverjagers, zoals een citroen spray, om de muggen weg te houden uit je slaapkamer. Toch is dit vaak niet de allerbeste manier. Ook moet je ervoor zorgen dat je de muggen buiten houdt. Dat ze je buiten steken op je terras is namelijk al erg genoeg. Het beste kun je horren aanschaffen en voor je ramen en deuren plaatsen. Zo voorkom je dat muggen je huis binnen komen. 

beste_muggenverjagers_02

Hoe behandel je een muggenbult het beste?

Als de muggenverjagers niet hebben geholpen en je toch gestoken wordt krijg je vaak een nare bult. De ene mens heeft er meer last van dan de andere. Het is belangrijk om de muggenbult zo snel mogelijk te behandelen zodat je er zo min mogelijk last van krijgt. Probeer niet te krabben, want daardoor wordt de jeuk juist erger. Je hebt sticks die je op de bult kan aanbrengen. Deze bevatten vaak azijn en eucalyptus. Ook heb je crèmes die helpen bij jeuk en de bult vaak ook indrogen. Als de bult echt heel erg is en helemaal opzwelt ben je waarschijnlijk allergisch voor muggen. Neem in dat geval zo snel mogelijk een tabletje met antihistamine in. Dit zal ervoor zorgen dat de bult sneller verdwijnt er minder zal jeuken.

beste_muggenverjagers_03

Met deze 6 tips bestrijd je muggen het beste

Je oma heeft een groot deel van deze tips waarschijnlijk ook gebruikt. Ze zijn oud, worden al jarenlang ingezet en ze zijn behoorlijk effectief. Er komt vaak geen gif aan te pas aan deze muggenverjagers. Je kan muggen namelijk heel goed aanpakken met gewone huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Sommige middelen zijn dodelijk en anderen werken het beste om muggen te verjagen. Met deze 6 tips wordt je een kampioen in het verjagen van muggen.

Tip 1: Gebruik de beste natuurlijke middelen tegen muggen

Er zijn heel wat natuurlijke geuren waar muggen niet van houden. Citroen, azijn en lavendel zijn de bekendste muggenverjagers. Citrus werkt heel goed tegen allerlei insecten. Doe een paar druppels citroensap op je kussen en de muggen zullen weg blijven. Een van de beste manieren om vliegende insecten zoals muggen te verjagen is het neerzetten van een citroen waarin je  wat kruidnagels steekt. Dit middeltje kan je buiten en binnen inzetten. Nog een muggenverjager is azijn. Doet het in een potje en de geur zal de muggen op afstand houden. Ten slotte kan je in je slaapkamer takjes lavendel ophangen. Dit ruikt lekker en houdt de muggen weggen. Een veel fijnere manier om muggen te verjagen dan sprayen met gif dus.

Maak zelf een spray om muggen te verjagen

Je kan op basis van deze natuurlijke middelen ook zelf een gifvrije spray maken. De beste muggenverjagers zitten vol stofjes die de muggen voor langere tijd weghouden. Zoals gezegd kan je citroen en lavendel goed inzetten. Ook menthol, pepermunt en eucalyptus zijn goede muggenverjagers. Voeg ze toe aan je zelfgemaakte spray. Toch moet je goed blijven opletten welke bestanddelen je gebruikt. Ook al zijn ze natuurlijk, je kan alsnog een allergische reactie krijgen. Je maakt de spray door de genoemde stoffen kort te koken in water. Als het water heeft gekookt zet je het vuur wat lager. Laat de bestanddelen vervolgens een tijdje intrekken. Als alles is afgekoeld giet je het mengsel door een zeef en giet je het vervolgens in een lege fles met spraydop. Je eigen muggenverjager is klaar voor gebruik.

Tip 2: Zet een spray met DEET in

Een spray tegen muggen kan behoorlijk effectief zijn, maar het hangt wel sterk af van welke ingrediënten deze spray bevat. Een spray op basis van citroen schrikt de muggen af, maar is niet de beste manier om ze echt weg te jagen. Een spray op basis van DEET werkt het beste. Dat is al jaren bekend en ook je oma was een fan van deze spray. Het zenuwstelsel van de muggen raakt van slag door deze spray. Het gebruik van DEET zorgt ervoor dat de muggen lang wegblijven. Het is dus een uitstekende muggenverjager. Je moet je wel om de paar uur opnieuw insprayen om de werking te garanderen. DEET is echter een zeer giftig middel dat niet in een te hoge dosering gebruikt mag worden. Zeker voor kinderen en zwangere vrouwen geldt dat je een lagere doses moet gebruiken. 

Tip 3: Maak gebruik van horren en een klamboe tegen muggen

Deze tip is belangrijk als je muggen buiten je huis wilt houden. Je voorkomt dat ze binnenkomen en je lek prikken. Dit doe je het beste met behulp van horren. Dit is een soort gaas dat je voor je ramen en deuren kan plaatsen. Je kan het raam dan nog steeds open doen en genieten van frisse licht, omdat de lucht gewoon door het gaas kan komen. Insecten kunnen echter niet door de fijne gaatjes van het gaas heen kruipen of vliegen. Het is dus een zeer goede muggenverjager. Geniet van een fijne zomeravond in je woonkamer met de tuindeuren wijd open. De muggen kunnen niet bij je komen, omdat de hor je beschermt.

Een klamboe in je slaapkamer

Soms is het teveel moeite om een hor te laten installeren. De ramen en deuren moeten worden opgemeten en het is best een investering om horren te laten plaatsen. Koop in dat geval een goede klamboe. Een klamboe gebruik je in je slaapkamer. Je hangt hem aan je plafond boven je bed. Het is een soort doorzichtige tent van fijn gaas die jou bescherming biedt tegen stekende muggen tijdens je slaap. Zo kan je onbezorgd dromen terwijl je je geen zorgen hoeft maken om muggen. De klamboe wordt overal ter wereld ingezet en is een van de beste en oudste muggenverjagers. 

Tip 4: Schaf de beste elektrische muggenmepper aan

Een ouderwetse vliegenmepper werkt best goed tegen muggen. Je oma gebruikte deze mepper veelvuldig als muggenverjager. Nog beter is het om een moderne elektrische variant te kopen. Deze mepper in de vorm van een tennisracket is super effectief. Je doodt er optimaal zoveel mogelijk muggen mee. Door middel van batterijen activeer je de mepper. Als je een knopje aanzet zorg je ervoor dat het rooster van het racket onder stroom komt te staan. Zwaai het racket in de richting van de mug en hoor het insect knetteren zodra hij in aanraking komt met het rooster. Op deze manier kan je het beste veel muggen doden. Let wel op dat je kind of huisdier het racket niet aanraakt, want ze krijgen direct een schok. Deze is niet gevaarlijk, maar kan behoorlijk pijn doen. 

Tip 5: Koop een insectenlamp

Ook dit product bestaat al jarenlang. Met verloop van tijd is het steeds geavanceerder geworden en steeds beter gaan werken. We hebben het over de insectenlamp. Een lamp die werkt op basis van blauw UV-licht werkt het beste. Dit licht lokt insecten naar de lamp toe. Muggen, maar ook vliegen en motten worden aangetrokken door het blauwe licht. Ze vliegen direct op de lamp af en daar wacht hen een vervelende verrassing. De lamp is namelijk voorzien van een rooster dat onder stroom staat. Zodra de mug dit rooster raakt zal hij geëlektrocuteerd worden en dood neervallen. Onder de lamp hangt een handig reservoir waarin de lijkjes van de insecten worden opgevangen. Het is een van de duurdere, maar tevens zeer effectieve muggenverjagers.

Tip 6: Eet meer marmite

De Engelsen zijn er dol op: marmite. Dit is een soort smeerbare hartige pasta die je bijvoorbeeld op brood kan eten. Hoe voorkomt dit broodbeleg dat muggen je steken? Het schijnt te komen door de grote hoeveelheid vitamine B die erin zit. Vitamine B is sowieso een van de beste muggenverjagers. Het schijnt dat de vitamine B ervoor zorgt dat je minder aantrekkelijk gaat ruiken voor de muggen. Slik voor langere tijd vitamine B pillen en je zal al snel verschil merken. De muggen blijven weg en daarnaast zal je veel minder last krijgen van jeukende bulten.

Andere manieren om muggen te verjagen

Deze tips werken allemaal als de beste, maar je kan nog meer doen om van muggen af te komen. Je kan gif inzetten, al doe je dat misschien liever niet. Pesticiden en insecticiden werken als de beste als je van ongedierte af wilt. Het is daarom ook een van de beste muggenverjagers. Gif is en blijft echter een gevaarlijk middel dat ook een schadelijke invloed heeft op andere levende wezens. Als je gaat sprayen met een giftige muggenspray moet je er op letten dat je de ruimte daarna optimaal ventileert. Ook moet je ervoor zorgen dat je huisdieren in een andere ruimte zijn. 

Voorkom de komst van muggen

Sprays en andere bestrijdingsmiddelen zijn goede muggenverjagers, maar het is ook mogelijk om de overlast door muggen te voorkomen. Poeltjes met water zijn erg aantrekkelijk voor muggen. Ze leggen er graag hun eitjes in. Voorkom dus dat er zich plasjes water rondom je huis vormen. Het beste kun je bloempotten legen en dek ze vervolgens af. Ook hoge temperaturen zijn aantrekkelijk voor muggen. Lucht je huis goed door en maak daarbij gebruik van horren voor je ramen. Je wilt niet dat de muggen alsnog naar binnen vliegen. Verwijder de oorzaken van de muggenoverlast en verjaag ze zo.

De 5 meest gestelde vragen over de beste muggenverjagers

Wat is de beste muggenverjager?

Er is niet een beste muggenverjager. Er zijn meerdere middelen die goed helpen om muggen te verjagen. Daarnaast heeft het te maken met persoonlijke voorkeuren. De ene persoon zet heel gemakkelijk gif in om ongedierte te bestrijden. Deze persoon grijpt dus als snel naar een muggenspray met gif of DEET. Jij bent daar misschien niet zo’n fan van en je gebruikt liever natuurlijke middelen. In dat geval kan je gaan werken met citronella kaarsen, vitamine B gaan slikken of lavendel in je slaapkamer ophangen. Andere effectieve muggenverjagers die zonder gif werken zijn horren en klamboes. Deze producten werken zeer goed in de strijd tegen muggen.

Wat zijn de beste alternatieve muggenverjagers?

Onder een alternatieve muggenverjagers worden producten verstaan die je zelf kan maken of die je gewoon in huis kan vinden. Natuurlijk geuren zoals azijn, citroen, munt en lavendel werken heel goed om muggen te verjagen. Deze milieuvriendelijke ingrediënten kan je gebruiken om zelf een spray tegen muggen te fabriceren. Druppel eens wat citroensap op je kussen. Je zal zien dat de muggen daar ook niet van houden. Ook kan je vitamine B supplementen gaan slikken om minder aantrekkelijk te worden voor muggen. Het schijnt dat je met name door vitamine B12 een bepaalde geur gaat uitscheiden waar muggen helemaal niet van houden. Een beste manier om van muggenbulten af te komen dus.

Hoe duur zijn de beste muggenverjagers?

Dit hangt natuurlijk weer af van het type muggenverjager dat je gaat gebruiken. Een giftige insectenspray is duurder dan een spray met citroen. Het laten installeren van horren voor al je deuren en ramen is weer duurder dan het kopen van een klamboe. Als je minder te besteden hebt ga je waarschijnlijk voor goedkopere muggenverjagers. Bij een grote budget kies je eerder voor de aanschaf van een insectenlamp met UV-licht of een van de beste sprays op basis van DEET. Vanaf tien euro kan je al goede sprays tegen muggen kopen. Je zal voor jezelf moeten bepalen hoeveel geld je uit wilt geven om de stekende muggen te verjagen.

Waar let je op bij het kopen van muggenverjagers?

Bij de aanschaf van de beste muggenverjagers laat je je leiden door meerdere aspecten. Je zal letten op de juiste ingrediënten. Ze moeten het beste werken om muggen weg te krijgen of te doden. Je zal letten op de prijs en daarbij rekening houden met je budget. Ga voor jezelf na of je wel of niet op basis van gif de muggen wilt verjagen. Investeer in goede horren en los zo al grotendeels je probleem met de muggen op. Je zal dan in ieder geval binnenshuis geen producten tegen muggen meer hoeven gebruiken. In je tuin kan je gebruik maken van effectieve middelen zoals de insectenlamp. Ook kan je je altijd met een kleine hoeveelheid DEET insprayen voordat je naar buiten gaat. Dit is een van de beste muggenverjagers. Houdt wel rekening met de dosering. Deze mag niet te hoog zijn, want de gevolgen op lange termijn zijn schadelijk voor je gezondheid.

Waar kan je muggenverjagers het beste kopen?

Ten eerste zal je de muggenverjager moeten kiezen die bij jou past. Daarna kan je bepalen waar je deze het beste koopt. Als je gaat voor horren kan je terecht bij een bouwmarkt. Daar worden de horren vaak voor je op maat gemaakt. Ook voor giftige sprays kan je daar goed terecht. Als je kiest voor vitamine B pillen of producten op basis van natuurlijke ingrediënten kan je prima terecht in een supermarkt of apotheek. Lavendel of munt koop je bij een tuinwinkel of pluk je gewoon uit je eigen tuin. Als je zelf een spray gaat maken kan je hier een kant en klare lege spuitfles voor kopen bij een doe-het-zelfzaak. Naast fysieke winkels kan je natuurlijk ook online terecht voor al deze muggenverjagers. Online kan je tevens zoeken naar goede tips. Doe uitgebreid research om tot een goede keuze te komen. Vervolgens kan je de gekozen muggenverjager ook nog een thuis laten bezorgen. Nogmaals onze top 5 beste muggenverjagers op een rijtje

 1. 1. Vliegenlamp led 40 Watt

  #1 Beste muggenverjager
  Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige muggenverjager

  Zeer krachtige muggenverjager

  Deze LED lamp trekt al het vliegend ongedierte aan en dus ook muggen. Uitstekend geschikt voor grote ruimtes door zijn krachtige vermogen van 40 Watt.

  €62,99 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€62,99)
 2. 2. Vliegenlamp met led

  #2 Beste compacte muggenverjager
  Vliegenlamp met led. Zeer compact en lichtarm

  Zeer compact en lichtarm

  Deze compacte muggenverjager is zeer geschikt voor op de slaapkamer door zijn lage lichtopbrengst. Eenvoudig bovenop een kast plaatsen en je hebt geen last meer van ongedierte. Deze lamp is geschikt voor ruimtes tot 30 m2.

  €32 bij bol.com
  bol.com (€32,00)
 3. 3. TDR-Elektrisch Oplaadbare vliegen

  #3 Meest multifunctionele muggenverjager
  TDR-Elektrisch Oplaadbare vliegen. Alles in 1

  Alles in 1

  Deze elektrische vliegenmepper is ook te gebruiken in zijn oplaadstation. Je schakelt de UV verlichting in en laat de vliegenmepper 's nachts zijn werk doen. Zo heb jij geen last van muggen.

  €20,99 bij bol.com
  bol.com (€20,99)
 4. 4. 4-Pack i4Goods Ultrasone Ongedierte Verjager

  #4 Beste ultrasone muggenverjager
  4-Pack i4Goods Ultrasone Ongedierte Verjager. Ultrasone muggenverjager

  Ultrasone muggenverjager

  Deze ultrasone muggenverjager werkt middels ultra hoge tonen welke niet hoorbaar zijn voor een mens maar wel voor ongedierte. Komt in een handig 4-pack zodat je deze overal kunt plaatsen.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 5. 5. Citin – Insecten Bestrijding – Anti Mug Stekker

  #5 Goed alternatief muggenverjager
  Citin – Insecten Bestrijding – Anti Mug Stekker. Geschikt tot 30m2

  Geschikt tot 30m2

  Deze muggenverjager werkt met een nieuwe werkzame stof en beschermt tot wel 45 nachten tegen muggen, ook de tijgermug zul je niet aantreffen in de desbetreffende ruimte.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.