Beste muizen lijmplank van 2023

Top 5 best geteste muizen lijmplanken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:19

beste_muizen_lijmplank

Jij bent op zoek naar de beste muizen lijmplank? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizen lijmplank van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 7 muizen lijmplanken uitgebreid getest en vergeleken. Na 11 uur onderzoek is Lijmplank muizen als beste muizen lijmplank uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizen lijmplanken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een muizen lijmplank. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizen lijmplank voorzien is van een zeer krachtige lijm welke tot wel 3 maanden zijn werking behoudt? Lees snel verder…

#1 Beste muizen lijmplank
Lijmplank muizen | Muizenval | Lijmplaat – 4 stuks. 4 Lijmplaten

4 Lijmplaten

Plaats deze krachtige lijmplaat waar je de overlast ondervindt. De plakstrip kan zonder lokstof worden gebruikt en werkt zelfs tegen ratten. Eenmaal gevangen kan de muis of rat geen kant meer op en zal de muis sterven.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€24,95 bij bol.com
bol.com (€24,95)

Naar de top 5

Top 5 beste muizen lijmplanken van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizen lijmplanken tot stand?

11 uur getest door experts Onze experts hebben 7 muizen lijmplanken uitvoerig getest en vergeleken.

7 muizen lijmplanken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizen lijmplanken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Lijmplank muizen | Muizenval | Lijmplaat – 4 stuks

  #1 Beste muizen lijmplank
  Lijmplank muizen | Muizenval | Lijmplaat – 4 stuks. 4 Lijmplaten

  4 Lijmplaten

  Plaats deze krachtige lijmplaat waar je de overlast ondervindt. De plakstrip kan zonder lokstof worden gebruikt en werkt zelfs tegen ratten. Eenmaal gevangen kan de muis of rat geen kant meer op en zal de muis sterven.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 2. 2. PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks

  #2 Beste grote muizen lijmplank
  PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks. Zeer grote lijmplaten

  Zeer grote lijmplaten

  Deze grote plakstrips of lijmplaten werken uitstekend en de lijmlaag blijft maar liefst 3 maanden echt goed kleven. Deze lijmplaten zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. De lijm verliest dan zijn werking.

  €35,14 bij bol.com
  bol.com (€35,14)
 3. 3. Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm

  #3 Doe het zelf muizen lijmplank lijm
  Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm. Maak je eigen lijmplaat

  Maak je eigen lijmplaat

  Deze muizen en rattenlijm smeer je eenvoudig op een houten plaat en dan is afwachten. Voorzien van een aantrekkelijke geur waardoor je geen lokstof nodig hebt.

  €12,50 bij bol.com
  bol.com (€12,50)
 4. 4. Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen

  #4 Beste keuze voor grote overlast muizen lijmplank
  Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen. 10 grote lijmvallen

  10 grote lijmvallen

  Deze plakstrips komen in een set van 10 en kunnen gebruikt worden op elk oppervlak. Zo kun je eenvoudig je eigen muizen lijmplank maken. De lijmlaag is bijzonder krachtig.

  €41,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€41,99)
 5. 5. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #5 Diervriendelijk alternatief muizen lijmplank
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Diervriendelijk alternatief

  Diervriendelijk alternatief

  Wil je de muizen wel vangen maar niet laten sterven op een lijmplank? Dan is deze muizenvangkooi een goed alternatief voor een muizen lijmplank. Voorzien van 2 ingangen om de pakkans te vergroten.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)

Tips voor het aanschaffen van de beste muizen lijmplank

Wanneer jij last hebt van muizen in huis kan dat behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen voel je je daarmee onbehaaglijk in je eigen huis, het is ook nog eens echt slecht voor je gezondheid. De muizen poepen namelijk op heel veel plekken en laten op die manier bacteriën achter. Zeker wanneer je niet door hebt dat er iets is aangevreten door een muis is het een gevaarlijk obstakel. Als deze bacteriën in je eten komen kan dat al gauw ervoor zorgen dat je ziek wordt. Niet prettig en daarom een goede reden om hier wat aan te doen. Een muizen lijmplank is een voorbeeld van een middel waarmee je muizen kan bestrijden. Lees gauw verder om erachter te komen wat dit voor middel is, hoe je het gebruikt en installeert en wat de voordelen zijn ervan ten opzichte van andere bestrijdingsmiddelen van muizen.

Wat is een muizen lijmplank?

Een muislijmbord, ook wel muizenval of plakkerige val genoemd, is een apparaat om knaagdieren te bestrijden. Het is ontworpen om specifiek muizen te vangen. De poten van de muizen blijven plakken aan de ‘lijmplank’ wanneer ze eroverheen proberen te lopen. Het lijmbord is meestal gemaakt van een plat stuk karton of plastic dat is bedekt met een sterke, kleverige lijm. Wanneer een muis over het lijmbord loopt, blijven zijn poten aan de lijm kleven, waardoor deze niet kan ontsnappen.

Muizenlijmborden worden vaak gebruikt in gebieden waar het niet haalbaar of wenselijk is om traditionele mechanische vallen te gebruiken, zoals in gebieden met kinderen of huisdieren. Ze zijn ook relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ongediertebestrijding. Het is echter belangrijk om muislijmborden zorgvuldig te hanteren en weg te gooien om te voorkomen dat de gevangen muizen onnodig lijden. Daarnaast is het altijd belangrijk dat je zo nu en dan checkt of er een muis is gevangen via het lijmplankje, anders kan de muis die erop is gestorven gaan ontbinden en dat zorgt voor onaangename geuren.

Wat zijn de voordelen van een muizen lijmplank?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van muislijmborden als methode voor knaagdierbestrijding. Het lijkt wellicht een nogal eenvoudige en misschien rare manier van muizen vangen. Maar niets is minder waar. We hebben daarom de voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

beste_muizen_lijmplank_01

Gebruiksgemak

De muizen lijmplankjes zijn relatief eenvoudig te gebruiken, omdat er geen lokaas of mechanische val voor nodig is. Gewoon het lijmbord plaatsen in een gebied waar muizen actief zijn, is meestal voldoende om ze te vangen. Je legt de strip met lijm simpelweg neer op een plek waarvan jij denkt dat de muizen zich daar begeven. Vervolgens kijk je een tijdje later of er een muis is gevangen en wanneer dat zo is, breng je deze naar buiten.

beste_muizen_lijmplank_02

Lage kosten

Muislijmborden zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan andere soorten muizenvallen, zoals mechanische vallen of elektronische apparaten. Dit kan ze een kosteneffectievere optie maken voor het beheersen van muizenplagen. 

Aas is niet nodig: Muislijmborden hebben geen aas nodig, wat handig kan zijn in situaties waarin aas niet effectief of moeilijk te gebruiken is. Bijvoorbeeld als de muizen niet worden aangetrokken door het aas dat wordt gebruikt, of als de ruimte toegankelijk is voor kinderen of huisdieren die in de verleiding kunnen komen om het aas op te eten.

Veilig voor gebruik in de buurt van kinderen en huisdieren

De muizen lijmplank bevat geen giftige stoffen of mechanische onderdelen die schadelijk kunnen zijn voor kinderen of huisdieren. Dit maakt ze een veiligere optie voor gebruik in huizen of andere gebieden waar kinderen of huisdieren aanwezig kunnen zijn. Met dit product zorg je er wel voor dat je de muizen vangt, maar je hoeft niet bang te zijn dat als je kind dit bijvoorbeeld per ongeluk in zijn mond stopt, het gelijk helemaal verkeerd gaat. Dat is alleen niet zo fijn voor je kind, die kleverige pasta is niet al te prettig om op je gezicht te krijgen.

Kan worden gebruikt in gebieden waar traditionele vallen mogelijk niet effectief zijn

Muizen lijmplanken kunnen worden gebruikt in gebieden waar traditionele mechanische vallen mogelijk niet effectief zijn, zoals in hoeken of op verticale oppervlakken. Wanneer je merkt dat ze uit een plek komen waar je lastig bij komt, is het dan ook handig om deze strip neer te leggen. Op die manier vang je hoe dan ook de muis, want die moet een keer uit de plek komen waar je verwacht dat ze zitten. 

Over het algemeen kan de muizen lijmplank een handige en effectieve optie zijn voor het beheersen van muizenplagen in verschillende omgevingen. Het is echter belangrijk om de lijmplaten zorgvuldig te hanteren en weg te gooien om te voorkomen dat de gevangen muizen onnodig lijden.

Waar plaats ik een muizen lijmplank?

Wanneer je een muizen lijmplank gebruikt om muizen te bestrijden, is het belangrijk om het plankje in een gebied te plaatsen waar muizen actief zijn. Enkele mogelijke locaties om te overwegen zijn allereerst langs muren. Muizen hebben de neiging om langs muren te reizen, dus het plaatsen van een lijmplank tegen een muur of in een hoek kan een effectieve locatie zijn.

Ook in opberghokken of opslagruimtes kan je een lijmplank plaatsen. Muizen worden vaak aangetrokken door ruimtes waar voedsel wordt bewaard, zoals keukenkastjes bijvoorbeeld. Het plaatsen van een lijmplank in deze gebieden kan helpen muizen te vangen die mogelijk op zoek zijn naar voedsel. Daarnaast bevinden muizen zich vaak onder apparaten. Deze plekken gebruiken ze vaak als schuilplaats of als warmtebron. Het plaatsen van een lijmplankje onder apparaten zoals koelkasten of fornuizen kan helpen muizen te vangen die deze gebieden mogelijk gebruiken.

Tot slot kan je kijken in de buurt van toegangspunten. Muizen kunnen huizen binnenkomen via kleine openingen of gaten, dus het plaatsen van een lijmbord in de buurt van deze toegangspunten kan helpen om muizen te vangen die het gebouw proberen binnen te komen.

Het is belangrijk om het muizen lijmplankje regelmatig te controleren en gevangen muizen zo snel mogelijk te verwijderen om onnodig leed te voorkomen. Als het lijmplankje niet effectief is in het vangen van muizen, kan het nodig zijn om een andere locatie te proberen of om een ander type bestrijdingsmiddel te gebruiken.

Hoe effectief is een muizen lijmplank?

Een lijmplank is het meest effectief wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met andere methodes om muizen te vangen. Je wil natuurlijk ook ervoor zorgen dat de muizen uiteindelijk niet het huis in komen. Zorg er dus tegelijkertijd voor dat je openingen in je huis dicht maakt, dat je eten in plastic bakken doet waar ze niet bij kunnen, en dat je bijvoorbeeld je eten op hogere plekken in de keuken plaatst dan alleen in de lades of keukenkastjes onderin. 

Wat doe ik wanneer ik een muis heb gevangen?

Wanneer je een muis hebt gevangen op een muizen lijmplank zijn er een paar stappen die je moet nemen om te zorgen dat je ook daadwerkelijk van de muis af bent. Draag handschoenen in elke instantie. Om te voorkomen dat je in contact komt met de kleverige substantie op de lijmplaat, is het een goed idee om handschoenen te dragen bij het hanteren van de val. Ook is het hygiënischer om de (dode) muis niet aan te raken met je blote handen. Je weet namelijk niet wat voor bacteriën de muis met zich mee draagt. 

Vervolgens verwijder je de muis. Til de muis voorzichtig van de muizen lijmplank en gooi hem weg in een plastic zak. Zorg ervoor dat de zak goed is afgesloten voordat je deze in een vuilnisbak buiten gooit. Gooi deze in elk geval niet in de prullenbak thuis weg. Dat kan gaan stinken en wellicht andere muizen aantrekken. Gooi nadat je de muis hebt weggegooid, ook het lijmplankje weg. Ook hierbij is het slim om de lijmplank in een plastic zak te doen en buiten weg te gooien. 

Maak hierna het gebied schoon waar je de muis hebt gevangen. Als de muis uitwerpselen of ander vuil heeft achtergelaten op het lijmplankje of in het gebied waar de val was geplaatst, zorg er dan voor dat je deze grondig schoonmaakt. Gebruik een ontsmettingsmiddel om eventueel aanwezige ziektekiemen of bacteriën te doden.

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met muizen en lijmborden om te voorkomen dat ze in contact komen met mogelijk schadelijke stoffen of ziektekiemen. Als je je niet op je gemak voelt bij het hanteren van de muis of de val, kan je overwegen een professionele ongediertebestrijder in te huren om de muis te verwijderen en de val voor je weg te gooien.

Werkt de muizen lijmplank ook voor ander ongedierte?

Hoewel een muizen lijmplank effectief is in het vangen van muizen, is het mogelijk niet zo effectief in het vangen van andere soorten ongedierte, zoals ratten of grotere knaagdieren. Deze dieren zijn over het algemeen groter en krachtiger dan muizen, en ze kunnen mogelijk ontsnappen van zo’n lijmplankje of het alleen maar beschadigen.

Als je te maken hebt met een groter knaagdierprobleem, zoals ratten, kan het effectiever zijn om een ander type val te gebruiken, zoals een klikval of een levende vangval. Het is belangrijk om het juiste type val te kiezen voor het specifieke type knaagdier dat je probeert te bestrijden.

Naast vallen zijn er nog een aantal andere bestrijdingsmaatregelen die effectief kunnen zijn om de populatie muizen en ander ongedierte te verminderen. Deze omvatten het afdichten van toegangspunten, het verwijderen van voedsel- en waterbronnen en het gebruik van insectenwerende middelen of andere afschrikmiddelen. Vaak is het het meest effectief om een combinatie van bestrijdingsmaatregelen te gebruiken om een ongedierteprobleem effectief aan te pakken.

Wat zijn de beste muizen lijmplanken?

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van de beste lijmborden voor muizen. Allereerst de grootte. Kies een lijmplank die geschikt is voor muizen. Een muizen lijmplank die te groot is, is mogelijk minder effectief in het vangen van muizen, terwijl te kleine lijmplankjes moeilijk te gebruiken zijn of op niet de juiste manier weg te gooien zijn.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de lijm. Zoek naar lijmplankjes die een hoogwaardige lijm gebruiken die speciaal is ontworpen om muizen op hun plaats te houden. Sommige lijmplankjes kunnen een lijm van mindere kwaliteit gebruiken die mogelijk niet zo effectief is in het vangen van muizen. Dat zou natuurlijk zonde zijn wanneer je ze hebt neergelegd. Je verwacht dan een muis gevangen te hebben maar niets is minder waar.

Ook duurzaamheid kan een belangrijke factor zijn. Kies een muizen lijmplank die is gemaakt van duurzame materialen die niet gemakkelijk scheuren of beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat het lijmplankje op zijn plaats blijft en effectief blijft in het vangen van muizen. Gebruiksgemak speelt daarin natuurlijk ook een belangrijke rol. Probeer een muizen lijmplank te vinden die gemakkelijk te gebruiken en in te stellen is.

Hoeveel kost een muizen lijmplank?

De kosten van muizen lijmplanken kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid van de plankjes, evenals de winkelier of fabrikant waar je ze koopt. Gemiddeld kan je verwachten tussen de 5 en 10 euro te betalen voor een pakket met muizen lijmplanken. De prijzen kunnen echter hoger of lager zijn, afhankelijk van het specifieke product dat je kiest. Zo kan een pakket muizen lijmplankjes met een grotere maat of grotere hoeveelheid duurder zijn dan een kleiner pakket.

Het is ook de moeite waard om de totale kosten van het product te overwegen, inclusief eventuele extra kosten zoals verzend- of administratiekosten. Sommige detailhandelaren bieden bulkkortingen of aanbiedingen voor grotere bestellingen van muizen lijmplankjes, wat kan helpen om de totale kosten te verlagen.

Over het algemeen is de muizen lijmplank een stuk goedkoper dan andere soorten muizenvallen. De kosten van deze andere soorten vallen kunnen echter aanzienlijk variëren, waarbij sommige opties duurder zijn en andere goedkoper. Het is een goed idee om rekening te houden met de specifieke behoeften en omstandigheden van jouw situatie wanneer je besluit welk type muizenval de meest kosteneffectieve optie is.

Veelgestelde vragen over een muizen lijmplank

Zijn muizen lijmplanken verboden in Nederland?

Het is niet verboden om een muizen lijmplank te kopen. Wel is het zo dat het niet is toegestaan om muizen te vangen met deze lijmplanken. Wanneer je ze bijvoorbeeld gebruikt in jouw bedrijf, kan het zijn dat je een boete ontvangt wanneer je wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook is de afgelopen jaren wel opgeroepen om het gebruik van lijmplanken te verminderen. Het zorgt namelijk voor een pijnlijke dood voor muizen die onnodig is. Vanuit een diervriendelijk oogpunt is het dan ook niet aan te raden om dit bestrijdingsmiddel te gebruiken.

Heb ik een lokmiddel nodig met deze lijmplanken?

Het is over het algemeen niet nodig om aas op een muizen lijmplank te gebruiken. Deze apparaten werken door een kleverige substantie te gebruiken om de muis op zijn plaats te houden zodra deze in contact komt met het oppervlak van het lijmplankje. Muizen worden aangetrokken door het lijmplankje zelf, in plaats van door een specifiek aas. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele situaties waarin het gebruik van aas toch nuttig kan zijn. Als je bijvoorbeeld een bijzonder ongrijpbare muis probeert te vangen, kan het gebruik van aas helpen om de muis alsnog naar de val te lokken. Enkele veel voorkomende aassoorten die op een muizen lijmplank kunnen worden gebruikt, zijn zaden, noten of stukjes fruit.

Houd er rekening mee dat als je besluit aas op een muizen lijmplank te gebruiken, het belangrijk is om een aas te kiezen dat veilig en geschikt is voor gebruik in een huiselijke omgeving. Vermijd het gebruik van giftig of potentieel schadelijk aas en houd het lijmplankje buiten het bereik van kinderen en huisdieren.Lijden muizen wanneer je lijmplanken gebruikt?

De muizen lijmplank is een zeer effectief middel maar ze zijn inderdaad heel vervelend voor een muis. Omdat ze vast zitten raken ze namelijk vaak in de stress. Dat zorgt ervoor dat ze aan hun eigen pootjes gaan knagen om alsnog los te komen. Dat zorgt niet alleen voor een pijnlijke dood, maar ook een hele onrustige. Het is daarom geen diervriendelijke manier om met lijmplanken van je muis af te komen.

Nogmaals onze top 5 muizen lijmplanken op een rijtje

 1. 1. Lijmplank muizen | Muizenval | Lijmplaat – 4 stuks

  #1 Beste muizen lijmplank
  Lijmplank muizen | Muizenval | Lijmplaat – 4 stuks. 4 Lijmplaten

  4 Lijmplaten

  Plaats deze krachtige lijmplaat waar je de overlast ondervindt. De plakstrip kan zonder lokstof worden gebruikt en werkt zelfs tegen ratten. Eenmaal gevangen kan de muis of rat geen kant meer op en zal de muis sterven.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 2. 2. PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks

  #2 Beste grote muizen lijmplank
  PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks. Zeer grote lijmplaten

  Zeer grote lijmplaten

  Deze grote plakstrips of lijmplaten werken uitstekend en de lijmlaag blijft maar liefst 3 maanden echt goed kleven. Deze lijmplaten zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. De lijm verliest dan zijn werking.

  €35,14 bij bol.com
  bol.com (€35,14)
 3. 3. Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm

  #3 Doe het zelf muizen lijmplank lijm
  Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm. Maak je eigen lijmplaat

  Maak je eigen lijmplaat

  Deze muizen en rattenlijm smeer je eenvoudig op een houten plaat en dan is afwachten. Voorzien van een aantrekkelijke geur waardoor je geen lokstof nodig hebt.

  €12,50 bij bol.com
  bol.com (€12,50)
 4. 4. Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen

  #4 Beste keuze voor grote overlast muizen lijmplank
  Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen. 10 grote lijmvallen

  10 grote lijmvallen

  Deze plakstrips komen in een set van 10 en kunnen gebruikt worden op elk oppervlak. Zo kun je eenvoudig je eigen muizen lijmplank maken. De lijmlaag is bijzonder krachtig.

  €41,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€41,99)
 5. 5. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #5 Diervriendelijk alternatief muizen lijmplank
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Diervriendelijk alternatief

  Diervriendelijk alternatief

  Wil je de muizen wel vangen maar niet laten sterven op een lijmplank? Dan is deze muizenvangkooi een goed alternatief voor een muizen lijmplank. Voorzien van 2 ingangen om de pakkans te vergroten.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.