Beste muizen lokaas van 2023

Top 5 best geteste muizen lokaas volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:19

beste_muizen_lokaas

Jij bent op zoek naar de beste muizen lokaas? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het muizen lokaas van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 muizen lokaas uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Protect Home Granemix als beste muizen lokaas uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizen lokaas van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een muizen lokaas. Wist je bijvoorbeeld dat het beste muizen lokaas zeer goed werkt en komt in 2 zakjes van 25 gram? Lees snel verder…

#1 Beste muizen lokaas
Protect Home Frap Granenmix tegen Muizen – 2 x 25 Gram. Lokaas op basis van granen

Lokaas op basis van granen

Dit lokaas van Protect Home komt in twee verpakking van 25 gram en is zeer geschikt voor het gebruik in een muizen lokdoos. De granenmix is onweerstaanbaar voor muizen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€6,29 bij deoosteindeonline.nl
deoosteindeonline.nl (€6,29)

Naar de top 5

Top 5 beste muizen lokaas van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizen lokaas tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 12 muizen lokaas uitvoerig getest en vergeleken.

12 muizen lokaas vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizen lokaas worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Protect Home Frap Granenmix tegen Muizen – 2 x 25 Gram

  #1 Beste muizen lokaas
  Protect Home Frap Granenmix tegen Muizen – 2 x 25 Gram. Lokaas op basis van granen

  Lokaas op basis van granen

  Dit lokaas van Protect Home komt in twee verpakking van 25 gram en is zeer geschikt voor het gebruik in een muizen lokdoos. De granenmix is onweerstaanbaar voor muizen.

  €6,29 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€6,29)
 2. 2. Protect Home Frap Hard Block Lokaas tegen Muizen 

  #2 Beste muizen lokaas blok vorm
  Protect Home Frap Hard Block Lokaas tegen Muizen . In blokvorm

  In blokvorm

  Dit lokaas voor muizen komt in een blokvorm, muizen willen hier graag aan knagen en is dankzij de samenstelling bestand tegen vocht en schimmel. In de verpakking zitten 6 blokjes van 15 gram

  €10,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€10,95)
 3. 3. Protect Home Broditec G-29 Granen Muizen Lokaas

  #3 Meest krachtige muizen lokaas
  Protect Home Broditec G-29 Granen Muizen Lokaas. Zeer krachtige stof

  Zeer krachtige stof

  Dit lokaas van Home Protect komt in zakjes van 25 gram en is zeer dodelijk tegen muizen. Een enkele opname is al genoeg om een muis te doden. Wij raden aan om dit lokaas te gebruiken in combinatie met een lokdoos.

  €4,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€4,95)
 4. 4. Sorkil Bloc tegen muizen

  #4 Complete set muizen lokaas
  Sorkil Bloc tegen muizen. Muizendoosje met lokaas

  Muizendoosje met lokaas

  Een kant en klare oplossing, wel zo makkelijk toch? Bevat twee muizendoosjes met lokaas en is voorzien van een slot zodat kinderen en huisdieren er absoluut niet bij kunnen.

  €26,95 bij bol.com
  bol.com (€26,95)
 5. 5. COMPO Barriere Radikal Toxa Grains 

  #5 Goed alternatief muizen lokaas
  COMPO Barriere Radikal Toxa Grains . Uiterst krachtig middel

  Uiterst krachtig middel

  Dit lokaas is na 4 tot 10 dagen actief in de muizen en binnen een maand ben je van alle muizen af. Dit middel is dermate krachtig dat wij adviseren om dit middel alleen te gebruiken in zeer stevige muizen lokdozen.

  €11,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€11,95)

Op zoek naar goede muizen lokaas

Waar vind je de beste muizen lokaas? Door gebruik te maken van een goed lokaas kan je binnen korte tijd van je muizenoverlast af zijn. De beestjes komen er ten slotte sneller op af en zullen dus ook sneller in de val lopen. De overlast die de muizen veroorzaken is erg vervelend. Het ongedierte laat uitwerpselen achter en kan zo ziektes verspreiden. Daarnaast snoepen ze van je eten en knagen aan je meubels. Om muizen optimaal te kunnen bestrijden moet je vallen plaatsen met daarin een zeer aanlokkelijk lokaas. Hier kom je alles te weten over het beste lokaas, waar je het koopt en andere tips en tricks om van muizen af te komen.

Hoe voorkom je overlast door muizen?

Deze kleine knaagdieren zijn dol op de kleinste kruimeltjes en daar komen ze dan ook onmiddellijk op af. Je moet je interieur dus altijd goed schoonmaken en zorgen dat er nergens verbogen restjes eten liggen. Muizen kunnen zich in de vreemdste bochten wringen en ze komen dan ook al snel binnen. Om dit te voorkomen kun je staalwol aanbrengen in spleten en kiertjes. Hiermee zal je de muizen uit je huis kunnen houden. Is het kwaad echter al geschied? Dan moet je de strijd zo goed mogelijk aan gaan. Dit doe je met het beste muizen lokaas. Plaats dit in een val om het lokaas zo effectief mogelijk zijn werk te kunnen laten doen.

Een schoon huis is een muizenvrij huis

Zoals gezegd is het van groot belang om hygiënisch te zijn in huis. Laat nooit eten slingeren en stofzuig regelmatig. Het eten dat je in huis hebt kan je het beste in dichte kasten bewaren. Wanneer deze kieren hebben maak je die dicht met staalwol. Daar kunnen muizen namelijk niet doorheen knagen. Denk aan plekken waar je normaal bijna nooit schoonmaakt. Daar kunnen zich toch wat kruimels ophopen in de loop van de tijd. Na een lekker diner ruim je meteen de tafel af en doe je de afwas. Vieze borden zijn een ware magneet voor muizen. Op strategische plekken in huis kun je muizenvallen neerzetten met een goed muizen lokaas. Doe dit langs muren en in hoeken. Er zijn diverse soorten vallen verkrijgbaar die werken met een muizen lokaas. 

beste_muizen_lokaas_01

Muizen houden van huizen

In de koude maanden gaan muizen op zoek naar aangename plekken om te verblijven. Bedrijfspanden of huizen zijn een ideale uitvalsbasis voor de slimme knaagdieren. Ze komen hier alles tegen wat ze nodig hebben. Ze kunnen er een warm nestje bouwen op zolder of in de buurt van je keuken. Naast warmte zijn ze in een huis ook verzekerd van voedsel. Daarom kom je ze ook zo vaak tegen in de buurt van je keuken. Ze eten graag mee met de pot. Een muis blijft nooit alleen, want als hij eenmaal een geschikt plekje heeft gevonden zullen er al snel meerdere muisjes volgen. De knaagdieren planten zicht ontzettend snel voort, dus voor je het weet is er sprake van een ware plaag. Je zult dan vallen met het beste muizen lokaas moeten gaan inzetten.

Plaats het beste muizen lokaas in de beste val

Het lokaas is van groot belang, maar de val zelf natuurlijk ook. Je hebt diverse soorten vallen op de markt. Van diervriendelijk tot super dodelijk. Je zal zelf moeten bepalen wat voor jou het beste werkt en ook waar je je prettig bij voelt. De een heeft geen moeite met het doden van muizen vanwege de overlast. Een ander vangt dit schattige diertje liever levend, om het vervolgens ergens in de natuur weer te kunnen uitzetten. Beide soorten vallen werken het beste met een goed muizen lokaas. Je kan een lokaas gebruiken in de vorm van standaard eten waar muizen dol op zijn. Denk hierbij aan pindakaas, kaas of een stukje fruit. Er is ook speciaal lokaas verkrijgbaar dat heerlijk ruikt voor muizen, maar waar ook gif in is verwerkt. Na het eten van dit lokaas zal de muis sterven. Hieronder lees je meer over het gebruik van verschillende vallen in combinatie met muizen lokaas.

De dodelijke en effectieve klapval

Bekend uit films en tekenfilms is de ouderwetse klapval. Dit apparaat wordt ook wel een muizenklem genoemd, omdat de muis erin wordt vastgeklemd. De val werkt met behulp van een springveer en een metalen klem die je moet spannen. Nadat je de klem hebt strak gespannen plaats je het beste en lekkerste muizen lokaas op de val. Het onderste deel van de val bestaat uit een soort plateautje van hout of plastic. Hier leg je het lokaas op. Als de muis het plateau betreedt om van het lokaas te eten zal de klem met een rotgang losschieten. Hierdoor wordt de muis geplet en is hij meestal in een keer dood. Het is een nare manier om van muizen af te komen, maar hij werkt wel erg goed. Bovendien hoef je niet met giftige stoffen te werken en sterft de muis een snelle dood zonder al te veel te lijden. Je moet dit type val altijd langs je muren neerzetten.

beste_muizen_lokaas_02

Een diervriendelijke val voor muizen

Een val die de muis in leven laat werkt net als een visfuik. De muis ruikt het lokaas en loopt zijn neus achterna de val in. Gebruik hiervoor het beste muizen lokaas zoals pindakaas of een stukje vlees. Eenmaal in de val kan de muis er niet meer uitkomen. Er valt een klepje achter hem neer of de uitgang is zo gemaakt dat hij te smal is om er uit te ontsnappen. De muis eet het lokaas op en moet vervolgens wachten tot jij hem weer bevrijdt. Dit soort vallen wordt vervaardigd uit hout, metaal of plastic. De muis blijft in leven en kan op een andere plek worden vrijgelaten. Het liefst reis je een eindje weg naar een natuurgebied waar de muis een mooi leven kan hebben. Deze diervriendelijke val werkt op zich goed. Omdat de muizen niet doodgaan zal je wel langer last van ze hebben. Je kan daarom ook kiezen voor een giftig muizen lokaas.

Maak gebruik van gif als muizen lokaas

Om voor eens en altijd van muizen af te zijn zul je gif moeten inzetten. Je kan het kopen in poedervorm of in de vorm van pellets. De stukjes gif ruiken en smaken lekker en de muizen zullen er zeker van eten. Het gif is ook best gevaarlijk voor mensen en dieren, dus plaats het altijd in een muizenval. Zo loop je niet het risico dat je kind er van eet. Als je veel last hebt van muizen moet je meerdere vallen aanschaffen en die op strategische plekken in je huis neerzetten. Door te eten van het gif zal de muis langzaam sterven. Dit kan gebeuren doordat zich stolsels in het bloed vormen. Ook bestaat er gif waardoor de muis schade aan zijn organen krijgt. Het is een niet duurzame en niet diervriendelijke manier om muizen te bestrijden. Het is wel een van de beste manieren.

Huur een ongediertebestrijdingsbedrijf in

Wanneer vallen en het beste muizen lokaas niet meer helpen moet je denken aan grover geschut. Als er meer dan tien muizen door he huis lopen is het steeds moeilijker om ze met traditionele vallen en lokmiddelen aan te pakken. Het is dan aan te raden om de hulp van een extern bedrijf in te roepen. Het beste bedrijf werkt volgens de wet en weet heel goed wanneer en waar ze van gif gebruik kunnen maken. De professionals gebruiken de juiste beschermende kleding en maken gebruik van de beste vallen met het beste muizen lokaas. Op die manier zullen ze jouw muizenoverlast optimaal bestrijden en ben je langdurig van dit ongedierte verlost. Zorg altijd voor goede isolatie als je huis aangepakt is met giftige bestrijdingsmiddelen. Je kan de verschillende ruimtes pas na een paar uur weer veilig betreden.

De 5 beste tips in de strijd tegen muizenoverlast

Om muizen effectief te bestrijden kun je wel wat tips gebruiken. Hieronder lees je de beste 5 tips. Gebruik ze verstandig om van de muizen af te komen. Vaak werken deze tips ook goed in de strijd tegen andere ongedierte. Dat is mooi meegenomen. Dan ben je meteen van meerdere soorten ongedierte verlost.

Tip 1: Vang muizen levend met een val

Muizenvallen met een luikje zorgen ervoor dat het dier dat je vangt blijft leven. Je lokt ze met het beste muizen lokaas en vervolgens zitten ze vast in de val. Ze komen natuurlijk af op de geur van het heerlijke lokaas en letten niet goed meer op waar ze heen gaan. De nieuwsgierige muis kan daardoor geen kant meer op. Er gaat een soort valdeur achter hem dicht en hij zal moeten wachten tot jij hem bevrijd. Dat is misschien even vervelend, maar hij leeft tenminste nog. Deze tip is heel geschikt voor mensen die van de natuur houden en gif willen vermijden. Dit type muizenval is wel wat minder effectief dan muizenvallen die de muis doden of gif tegen ongedierte. Die andere twee opties werken toch het beste als je voor eeuwig van de muizen verlost wilt zijn.

Tip 2: Plaats staalwol om gaten af te dichten

Je kan het muizenprobleem ook voor zijn. Voorkomen is beter dan genezen zegt het bekende spreekwoord. En voor muizenoverlast geldt dit zeker ook. Je hoeft dan geen muizen lokaas te kopen. Je kunt het beste staalwol aanschaffen dat vervaardigd is uit roestvrij staal. Ga op onderzoek uit in je huis en dicht alle kieren, spleten en gaten die je tegenkomt goed af met deze speciale wol. Muizen zullen zich niet meer door deze openingen kunnen wringen. Ook is het niet mogelijk voor ze om door de staalwol heen te eten. Sla je zolder en het dak niet over als je je huis muis proof gaat maken. De staalwol werkt het beste als je nog geen last hebt van muizen. Het is echt een preventieve maatregel. Staalwol is behoorlijk duurzaam en niet schadelijk voor het milieu.

Tip 3: Gebruik het beste muizen lokaas

Welke val je ook gebruikt, het is van het grootste belang dat jet het beste muizen lokaas inzet. Ze zijn dol op noten en kaas en ook van zoetigheid snoepen ze graag. Het doel van het lokaas kan verschillend zijn. Soms wil je de muis lokken om hem te vangen. Vaak heeft het lokaas als doel te muis te doden. Je kan het lokaas voor dat specifieke doeleinde in een klassieke klapval plaatsen. De muis ruikt het lokaas, komt er op af en vervolgens klapt de val dicht. Op die manier zal de muis sterven. Een ander soort lokaas werkt op basis van gif. Ook deze variant is aantrekkelijk voor de muis. Hij eet ervan en het gif zal zijn werk gaan doen in zijn lichaam. De muis zal langzamer doodgaan dan bij een klapval. Zet altijd vijf of meer vallen in als je de muis effectief te lijf wilt gaan. 

Tip 4: Maak gebruik van een professionele muizenbestrijder

Als je echt ten einde raadt bent en het probleem niet meer kan overzien is het tijd om een extern bedrijf te bellen. Deze bedrijven werken met giftig muizen lokaas dat voor gewone burgers niet verkrijgbaar is. Ze gaan geroutineerd te werken en weten precies waar ze de vallen en het gif moeten plaatsen. Professionals werken met belangrijke veiligheidseisen en laten je huis schoon achter. Ze geven je tips om nieuwe overlast voor te zijn en je bent gegarandeerd voor langere tijd van de muizen af. Het kost uiteraard wat meer om een bedrijf in te huren. Het is goedkoper om zelf wat vallen neer te zetten. Bij een echte muizenplaag is het inhuren van een extern iemand toch echt wel de beste oplossing. De overlast die muizen veroorzaken kan soms wel jaren duren en met een professional ben je zo van ze af.  

Tip 5: Zet het beste gif in als muizen lokaas

Wil je toch zelf aan de slag gaan met gif? Let dan op de volgende zaken. Het gif moet altijd in een val of een lokdoos geplaatst worden. Het kan anders gevaar opleveren voor andere levende wezens in je huis. Denk bijvoorbeeld aan je kat of je dochtertje. Je wilt natuurlijk niet dat zij van het gif eten. Het giftige muizen lokaas wordt vaak in de vorm van brokken verkocht. Ook een smeerbare variant is verkrijgbaar. Niet ieder gif werkt hetzelfde. Er zijn gifstoffen die verlammingsverschijnselen veroorzaken. Andere varianten zorgen ervoor dat er stolsels in het bloed ontstaan. Als de muis eenmaal dood is zal zijn lichaampje verdrogen en niet gaan stinken. Werk alleen in het uiterste geval met giftig lokaas. Het is een methode die belastend in voor het milieu en niet zo best is voor de volksgezondheid. Je kunt gif dus beter vermijden.  

De 3 meest gestelde vragen bij de aankoop van muizen lokaas

Hoe duur is het beste lokaas?

De prijs van muizen lokaas loopt behoorlijk uiteen. Dit komt omdat er zoveel varianten verkrijgbaar zijn. Het ligt er natuurlijk aan of het lokaas gif bevat of niet. Of het een professioneel middel is of dat het gewoon een stukje eten is uit je kast maakt ook uit. Als je kiest voor pindakaas, een nootje of een stukje kaas ben je in principe geen extra geld kwijt. Deze etenswaren had je waarschijnlijk toch al in huis. Voor de muis heb je maar een klein beetje nodig. Je zal dan meer geld kwijtzijn aan de muizenvallen waar je het lokaas in gaat plaatsen. Hier moet je ook rekening mee houden want muizen lokaas gebruik je nooit alleen. Je moet het altijd combineren met de beste muizenval. Dit kan een ouderwetse val zijn of een val waarin je de muizen levend vang. Bij giftig lokaas is het belangrijk dat de val niet toegankelijk is voor andere dieren.

Waar kan je het beste muizen lokaas kopen?

Ook hier is weer niet een antwoord te geven op de vraag. Maak je gebruik van reguliere etenswaren? Dan kan je dus gewoon naar de supermarkt om het beste muizen lokaas aan te schaffen. Wil je wat effectiever te werk gaan en gebruik maken van een giftig lokaas? Wijk dan uit naar een goede bouwmarkt. Deze winkels hebben bijna altijd wel een aparte afdeling voor ongediertebestrijding waar het personeel je goed op weg kan helpen. Je kan daar ook meteen terecht voor de juiste muizenval om het lokaas in te plaatsen. Maak gebruik van een klapval, een fuik val of een lokdoos. Al deze spullen zijn ook online verkrijgbaar in diverse webwinkels. Hier kan je al je spullen in een keer betalen en thuis laten bezorgen.

Wat is het beste muizen lokaas?

Het beste muizen lokaas is per persoon verschillend. Als je werkt met een traditionele klapval is er veel keuze uit lokaas. Bijna alle spullen uit je etenskast zijn dan eigenlijk wel geschikt. Muizen hebben vaak wel een keuze voor pindakaas of noten, dus die kan je het beste in je val stoppen. Maak je gebruik van een val waarbij je de muis levend vangt, dan kan je ook gebruik maken van gewone lokmiddelen. Wil je de muizen echt uitroeien? Kies dan voor het beste muizen lokaas op basis van giftige bestanddelen. Hiermee zal je de muizen zeer effectief kunnen aanpakken. Plaats dit type lokaas altijd in een veilige lokdoos.  

Nogmaals onze top 5 beste muizen lokaas op een rijtje

 1. 1. Protect Home Frap Granenmix tegen Muizen – 2 x 25 Gram

  #1 Beste muizen lokaas
  Protect Home Frap Granenmix tegen Muizen – 2 x 25 Gram. Lokaas op basis van granen

  Lokaas op basis van granen

  Dit lokaas van Protect Home komt in twee verpakking van 25 gram en is zeer geschikt voor het gebruik in een muizen lokdoos. De granenmix is onweerstaanbaar voor muizen.

  €6,29 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€6,29)
 2. 2. Protect Home Frap Hard Block Lokaas tegen Muizen 

  #2 Beste muizen lokaas blok vorm
  Protect Home Frap Hard Block Lokaas tegen Muizen . In blokvorm

  In blokvorm

  Dit lokaas voor muizen komt in een blokvorm, muizen willen hier graag aan knagen en is dankzij de samenstelling bestand tegen vocht en schimmel. In de verpakking zitten 6 blokjes van 15 gram

  €10,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€10,95)
 3. 3. Protect Home Broditec G-29 Granen Muizen Lokaas

  #3 Meest krachtige muizen lokaas
  Protect Home Broditec G-29 Granen Muizen Lokaas. Zeer krachtige stof

  Zeer krachtige stof

  Dit lokaas van Home Protect komt in zakjes van 25 gram en is zeer dodelijk tegen muizen. Een enkele opname is al genoeg om een muis te doden. Wij raden aan om dit lokaas te gebruiken in combinatie met een lokdoos.

  €4,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€4,95)
 4. 4. Sorkil Bloc tegen muizen

  #4 Complete set muizen lokaas
  Sorkil Bloc tegen muizen. Muizendoosje met lokaas

  Muizendoosje met lokaas

  Een kant en klare oplossing, wel zo makkelijk toch? Bevat twee muizendoosjes met lokaas en is voorzien van een slot zodat kinderen en huisdieren er absoluut niet bij kunnen.

  €26,95 bij bol.com
  bol.com (€26,95)
 5. 5. COMPO Barriere Radikal Toxa Grains 

  #5 Goed alternatief muizen lokaas
  COMPO Barriere Radikal Toxa Grains . Uiterst krachtig middel

  Uiterst krachtig middel

  Dit lokaas is na 4 tot 10 dagen actief in de muizen en binnen een maand ben je van alle muizen af. Dit middel is dermate krachtig dat wij adviseren om dit middel alleen te gebruiken in zeer stevige muizen lokdozen.

  €11,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€11,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.