Beste muizengif van 2023

Top 5 best geteste muizengif volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:19

beste_muizengif

Jij bent op zoek naar het beste muizengif? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het muizengif van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 muizengiffen uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Luxan Sorkil Bloc als beste muizengif uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizengif van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van muizengif. Wist je bijvoorbeeld dat het beste muizengif onbereikbaar is voor kinderen en huisdieren en dus zeer veilig in gebruik? Lees snel verder…

#1 Beste muizengif
Luxan Sorkil Bloc muizengif pakket tegen muizen en ratten. Zeer compleet pakket muizengif

Zeer compleet pakket muizengif

Een lokdoos welke afgesloten is met een sleutel, hierdoor is dit muizengif in elk huishouden te gebruiken. Rechtstreeks contact met het muizengif is onmogelijk. Je krijgt 5 handige lokdoosje met muizengif.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muizengif van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizengif tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 15 muizengiffen uitvoerig getest en vergeleken.

15 muizengiffen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizengif worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Luxan Sorkil Bloc muizengif pakket tegen muizen en ratten

  #1 Beste muizengif
  Luxan Sorkil Bloc muizengif pakket tegen muizen en ratten. Zeer compleet pakket muizengif

  Zeer compleet pakket muizengif

  Een lokdoos welke afgesloten is met een sleutel, hierdoor is dit muizengif in elk huishouden te gebruiken. Rechtstreeks contact met het muizengif is onmogelijk. Je krijgt 5 handige lokdoosje met muizengif.

 2. 2. BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif 

  #2 Beste muizen en ratten gif
  BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif . Vernietig muizen en ratten

  Vernietig muizen en ratten

  Dit muizengif op basis van zeer aantrekkelijk graan en pasta plaats je bij voorkeur in een lokdoos maar kan ook los gebruikt worden. De samenstelling is zeer aantrekkelijk voor muizen en ratten en zal ze binnen enkele dagen uitroeien.

 3. 3. Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes

  #3 Meest krachtige muizengif
  Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes. Kant en klaar lokaas

  Kant en klaar lokaas

  Geschikt voor binnen en buiten en na inname zullen de muizen binnen enkele dagen sterven. De muizen drogen uit waardoor deze niet gaan rotten of stinken na overlijden.

 4. 4. HGX tegen muizen navulbare lokbox 

  #4 Goed alternatief muizengif
  HGX tegen muizen navulbare lokbox 
  Veilig voor kinderen en huisdieren. Deze lokdoos komt met 2 sachets gif. De muizen eten de aantrekkelijke lokpasta op en nemen dit mee. Hierna zullen de muizen binnen enkele dagen sterven.
  €9,95 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,95)
 5. 5. Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G

  #5 Groot verpakking muizengif
  Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G. Te plaatsen in een lokdoos

  Te plaatsen in een lokdoos

  Dit muizengif werkt het beste binnen. De korrelstructuur is niet geschikt voor natte omstandigheden maar werkt uiterst effectief. Door de grote hoeveelheid granen is dit muizengif zeer geschikt voor grote groepen muizen.

  €12,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€12,95)

Muizengif gezocht

Muizen wil je het liefste niet rondom je woning zien. Het zijn dieren die veel kapot maken en daarbij ook ziektes over kunnen brengen. Als er eenmaal een muis bij jouw huis zit, is de kans groot dat je binnen een korte tijd meer muizen hebt. Voordat je het weet, heb je een flinke plaag. Je moet daarom zo snel mogelijk overgaan tot het verspreiden van muizengif. Doordat er een groot aantal varianten beschikbaar zijn, is het niet eenvoudig om een goede keuze te maken. Onderstaande informatie zorgt daarom voor voldoende kennis en geeft jou de gelegenheid om antwoord te krijgen op jouw vragen.

Wat is muizengif?

Muizengif is speciaal ontwikkeld voor het verjagen en doden van muizen. Afhankelijk van het soort gif dat je aanschaft, kan je een flinke plaag hiermee verwijderen. Het gif is een samenstelling van verschillende ingrediënten, waar muizen niet van houden. Sommige muizen zullen er echter wel van eten, waardoor ze het gif binnenkrijgen en na verloop van tijd doodgaan. Door het muizengif in en rondom jouw woning te plaatsen, ben je snel van de plaag af en zorg je ervoor dat jouw huis weer hygiënisch is. Samen met andere maatregelen zal een plaag in de toekomst niet meer voorkomen.

De verschillende varianten van het muizengif

Muizengif was in eerste instantie gemaakt van bepaalde ingrediënten. Het gif bestond hierdoor ook uit chemicaliën, die niet alleen schade aanbrengen aan de muizen, maar ook aan iedereen in de woning. Tegenwoordig bestaan er ook verschillende biologische varianten. Deze zijn beter voor jouw gezondheid, maar zijn wel schadelijk voor de muizen die jouw woning binnendringen. Iedere variant kan jou daarbij weer op een geheel andere manier helpen aan het verdrijven van de muizen en geven jou de gelegenheid om weer meer hygiëne te krijgen. 

beste_muizengif_01

Verschillende inhouden van de doosjes

Niet alleen kan de samenstelling van de ingrediënten van elkaar verschillen, maar ook kan de inhoud van het doosje met gif verschillen. Het is daarom van belang dat je de plaag goed bekijkt. Naarmate je meer muizen rondom de woning hebt, kan het zijn dat je voor een grotere hoeveelheid gif moet zorgen. Een goede verspreiding van het gif is dan wel een vereiste. Je voorkomt hiermee dat je op bepaalde plekken wel muizen hebt, terwijl op andere plekken het beste muizengif wel voor de gewenste resultaten zorgt.

Drie tips voor het kopen van de beste muizengif

Het beste muizengif is volledig aangepast aan jouw situatie. Alleen sta je dan wel nog voor een groot aantal keuzemogelijkheden. Het is daarom niet heel eenvoudig om een keuze te maken en de zoektocht tot een goed einde te brengen. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je al een eerste stap zet in de zoektocht en voorkomt dat het muizengif niet de gewenste resultaten oplevert bij jouw muizenplaag.

Tip 1: De ingrediënten van het muizengif

Een van de eerste factoren waar je naar moet kijken bij de aankoop van het beste muizengif is de samenstelling van de ingrediënten. Ingrediënten maken namelijk het verschil als het gaat om de bestrijding van het ongedierte. Bij ieder merk zijn een aantal eigen ingrediënten te vinden, maar je hebt ook veel overeenkomsten. De lijst is te allen tijde terug te vinden bij de productomschrijving, zodat je direct ziet in welke hoedanigheid alles komt. Door bijvoorbeeld uitsluitend voor muizengif van biologische ingrediënten te kijken, voorkom je ook problemen bij andere dieren in en rondom het huis.

Tip 2: De hoeveelheid

Ook de hoeveelheid muizengif is een belangrijke factor. Bij een aantal muizen hoef je namelijk minder gif te gebruiken dan wanneer er een plaag is. Professioneel muizengif komt daarom ook altijd in grotere hoeveelheden, omdat de professionals vooral voor de grotere plagen komen. Als het voornamelijk bedoeld is voor een aantal muizen, kan je kijken naar de kleinere doosjes. Deze staan ook minder in de weg tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Vooraf moet je daarom goed bekijken hoeveel muizen je rondom de woning hebt, zodat je de hoeveelheid gif hierop aan kan passen.

beste_muizengif_02

Tip 3: De toepassingsmogelijkheden

Het beste muizengif is multifunctioneel inzetbaar product. Desondanks hebben de verschillende varianten muizengif ook allemaal eigen toepassingen. Het is daarom van belang dat je de toepassingen bekijkt. Iedere toepassingsmogelijkheid levert weer nieuwe resultaten op en kan voorkomen dat de muizen zich voortplanten. Daarbij kunnen ook de hoeveelheid en de samenstelling van ingrediënten weer veranderen. De toepassingsmogelijkheden zijn daarom een belangrijk uitgangspunt voor jouw volgende aankoop en je krijgt te allen tijde het beste muizengif in handen.

Hoe voorkom ik problemen met het muizengif?

Het muizengif is een product dat grote resultaten op kan leveren. Hoewel er veel voordelen aan te behalen zijn, kan het ook problemen opleveren. Niet voor niets is muizengif verboden voor een groot aantal toepassingen. Het is daarom goed om voor jezelf op een rij te zetten hoe je de problemen kan voorkomen.

De juiste ingrediënten vinden

Om grote problemen te voorkomen met het beste muizengif moet je goed kijken naar de ingrediënten. Muizengif is giftig voor een groot aantal diersoorten, doordat deze vaak gemengd zijn met chemicaliën. Je moet daarom op zoek gaan naar de ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de omgeving en waardoor je juist wel de dieren beschermd. De muizen zullen door het beste muizengif alsnog verdreven worden of zelfs gedood worden. Houd er dan wel rekening mee dat een groot aantal varianten muizengif verboden zijn, waardoor je wellicht zelf nog moet bekijken welke extra maatregelen je moet nemen tegen de muizenplaag.

Niet in de buurt van kinderen en huisdieren

Een van de grootste problemen die je tegenkomt, is dat er schade aan de gezondheid van dieren en kinderen komt. Dit komt mede doordat het muizengif bereikbaar is voor deze groepen. Kinderen zijn sneller geneigd om iets van de grond te pakken en afhankelijk van de leeftijd steken ze dit ook in de mond. Huisdieren komen ook overal in de buurt, omdat zij hier de gevaren niet van inzien. Het is daarom belangrijk om het muizengif buiten bereik van kinderen te houden. Zorg er daarbij ook voor dat het zo goed mogelijk opgeborgen blijft, zodat er niet onverhoopt nieuwe problemen ontstaan.

Extra hulpmiddelen inzetten

Hoewel het beste muizengif al grote resultaten op kan leveren, kan het zijn dat je toch liever naar alternatieven kijkt. Vooral doordat het niet altijd eenvoudig is om muizengif aan te schaffen, kan je bijvoorbeeld kijken naar extra hulpmiddelen. Een van de mogelijkheden die je dan hebt, is het plaatsen van een muizenval. Op dit gebied heb je veel verschillende varianten beschikbaar. Denk niet alleen aan de vallen die het ongedierte vermoorden, maar ook waarmee je ze uit kunt zetten in de natuur. Zorg er dan wel voor dat je weet wat je doet, zodat je niet snel weer nieuwe muizen in en rondom het huis hebt.

Hoe om te gaan met muizen in jouw woning?

Muizen komen altijd voor. Vooral als je vlakbij natuurgebieden woont, heb je hier regelmatig mee te maken. Het ongedierte zoekt voornamelijk naar voedsel in de omgeving. Als er voedsel gevonden is, blijven de dieren hangen. Ook kan het zijn dat andere muizen naar dezelfde plek komen. Je moet daarom zorgen dat de muizen die je vindt, direct weggehaald worden. Het muizengif zorgt ervoor dat ze na het in aanraking komen met het gif dood gaan en ze zich niet meer voort kunnen planten.

Een goede hygiëne toepassen

Hoewel het muizengif zorgt voor de doding van de muizen rondom de woning, moet je er ook voor zorgen dat de muizen daadwerkelijk weggaan. Je moet daarom een goede hygiëne toepassen. Zorg ervoor dat er niets te eten voor de muizen in jouw woning blijft liggen. Maak ook de plek waar je de muizen gevonden hebt goed schoon. De kans is namelijk groot dat het ongedierte ziektes met zich mee heeft gebracht, wat snel op jouw gezondheid kan slaan. Met een goede hygiëne en tips van een professional geef je jezelf een goede gezondheid en een betere leefomgeving.

Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van het muizengif

Om de grootste problemen te voorkomen met het gebruik van muizengif moet je niet alleen weten welke voorzorgsmaatregelen je kan treffen, maar ook welke stappen je moet doorlopen tijdens het gebruik ervan. Het beste muizengif zal namelijk niet helemaal uit zichzelf werken en kan er ook niet voor zorgen dat muizen in de toekomst uit jouw huis blijven. Om ervoor te zorgen dat jouw resultaten goed zijn, kan je onderstaand plan van aanpak doornemen.

De oorzaak achterhalen

Voordat je tot het bestrijden van de muizen overgaat, is het van belang dat je achterhaalt wat de oorzaak van de muizen is. Op het plattenland is het niet altijd te voorkomen, doordat je hier vaak ook voer en andere benodigdheden voor dieren hebt liggen. Midden in de stad heeft het vaak te maken met de hygiëne in huis. Door vooraf de oorzaak van het probleem aan te pakken is het bestrijden van de muizenplaag eenvoudiger en kan je ervoor zorgen dat je sneller een resultaat ziet.

De plaatsing bepalen voor het muizengif

Het is dan van belang dat je het beste muizengif op de juiste plaats in de woning zet. Hiervoor kijk je als eerste waar de muizen jouw woning in kunnen komen. Verschillende kieren en gaten zorgen al voor muizen in de woning. Het is van belang dat daarom op deze plekken voldoende gif komt te liggen. Ook kan je in de buurt van de keukenkastjes of voorraadkast nog muizengif plaatsen. Als je voornamelijk buiten muizen hebt zitten en deze niet in de woning wilt hebben, kan je ook buiten op strategische plekken gif en andere hulpmiddelen plaatsen.

Regelmatig controleren op dode muizen

Na het plaatsen van het muizengif is het van belang dat je oplet of de muizen er ook van gegeten hebben. In dit geval zijn er namelijk ook dode muizen in huis te vinden. Houd er rekening mee dat de muizen niet alleen in een bepaalde ruimte kunnen liggen, maar zich ook kunnen verstoppen in kieren en gaten. In sommige gevallen vertrekken ze naar de woonconstructie of de kruipruimte. Zorg er echter voor dat je de lichamen zoveel mogelijk weghaalt, zodat je nare geuren en andere problemen kan voorkomen in de woning. Deze controle behoort daarom ook tot de bestrijding van de muizen en andere ongedierte in en rondom de woning.

Het muizengif vervangen na verloop van tijd

Ook het beste muizengif is na verloop van tijd uitgewerkt. Je moet het gif daarom ook regelmatig vervangen. Je hoeft hiervoor alleen maar nieuwe doosjes te plaatsen en de oude te verwijderen. Een van de eerste symptomen waaraan je merkt dat het gif niet meer werkt, is als de muizen weer rondlopen in en rondom de woning. Echter is er ook een bepaalde werkingsduur, welke je terugvindt op de doosjes. Houd deze daarom goed in de gaten, zodat je op tijd tot de vervanging van het muizengif overgaat.

De eindinspectie

Wanneer je het muizengif voor een langere tijd hebt gebruikt en er geen muizen meer te zien zijn, moet je toch nog een goede inspectie uitvoeren. Kijk in alle ruimtes of je nog sporen tegenkomt, zoals bijvoorbeeld muizenkeutels. Ook moet je ervoor zorgen dat de volledige woning grondig schoongemaakt wordt. De schoonmaak bestaat onder andere uit het desinfecteren van oppervlakten. Zo voorkom je dat eventuele ziektes overgebracht worden. Zorg ook dat al het muizengif weg is uit de woning, zodat eventuele schade aan huisdieren niet voorkomt en je weer met een gerust hart in de woning rond kan lopen.

Veelgestelde vragen over het beste muizengif

Wat is een goed muizengif?

Een goed muizengif is het middel dat ervoor zorgt dat je binnen een korte tijd geen muizen meer in jouw woning hebt. Het muizengif bestaat hiervoor uit een groot aantal ingrediënten, die allemaal nauwkeurig samengesteld zijn. Het gif zit in een doosje, waardoor je aanraking kan voorkomen. Met het uitvoeren van de juiste handelingen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van het muizengif op de gewenste plek, zorg je dat de muizen binnen een korte tijd dood zijn. In combinatie met een goede hygiëne voorkom je dat je na verloop van tijd weer met een flinke muizenplaag te maken hebt.

Welk muizengif past het best bij mij?

Het beste muizengif zorgt ervoor dat je geen muizen meer in of rondom de woning terugziet. Met een groot aantal varianten zijn er voldoende opties die bij jouw situatie kunnen passen. Hiervoor moet je echter wel eerst weten welke er het beste bij je past. Er is geen specifiek merk dat het beste kan psasen. In plaats daarvan kijk je naar de wensen en eisen die je hebt. Aan de hand van jouw wensen kan je meerdere specificaties met elkaar vergelijken en voorkomen dat de muizen alsnog rond blijven lopen. Hoewel er dus geen eenduidig antwoord is op deze vraag, kan je met jouw wensen wel voor het beste muizengif zorgen en de muizenplaag verwijderen.

Wat kost het muizengif?

Muizengif is in meerdere varianten te verkrijgen. Daarom zijn er ook geen dezelfde prijzen terug te vinden bij het gif. Professioneel muizengif is over het algemeen duurder dan het muizengif dat je bij een supermarkt of andere winkel kan verkrijgen. De verschillende prijsklassen geven jou de mogelijkheid om het gif geheel aan jouw budget aan te passen. Bij iedere prijsklasse vind je ook weer nieuwe specificaties terug, waardoor je het middel nog meer aan jouw wensen aan kan sluiten.

Als je naar het muizengif kijkt en de verschillende prijsklassen onder de loep neemt, kom je er ook achter dat duur niet altijd een betere oplossing is. Veel duurdere soorten komen van bekende merken, waarbij je vooral voor de naam betaalt. Je kan daarom ook naar een iets lagere prijsklasse kijken om dezelfde resultaten te boeken. Ga echter niet voor het goedkoopste spul. Hier zitten vaak schadelijke chemicaliën in verwerkt, wat schade aanbrengt aan jouw gezondheid en de omgeving. Door voor een middenklasse te kijken, heb je snel het beste muizengif in handen.

Waar let je op bij het kopen van het muizengif?

Muizengif kopen kan aan de hand van een groot aantal specificaties. Je moet deze specificaties daarom goed met elkaar vergelijken om te zorgen voor de beste keuze. Zo kan je bijvoorbeeld naar de toepassingsmogelijkheden kijken. Niet ieder gif is bijvoorbeeld geschikt om buiten te gebruiken. Als de bestrijding voornamelijk buiten plaatsvindt, moet je hier dus wel rekening mee houden. Let ook op de hoeveelheden die in de doosjes zit. Voor een grotere plaag dien je meer muizengif in huis te halen dan wanneer het om een enkele muis gaat.

Waar kan ik het muizengif kopen?

Muizengif is bij een groot aantal verkooppunten te verkrijgen. Het beste muizengif vind je bij de winkels die gespecialiseerd zijn in alles wat met dieren en de natuur te maken heeft. Zo is muizengif bij Boerenbond in een groot aantal varianten te verkrijgen. Bij deze winkels staan medewerkers ook voor je klaar om adviezen uit te brengen. Het muizengif bij Kruidvat of een andere winkel in jouw omgeving kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Ook hier vind je voldoende varianten terug. Online bestellen is ook mogelijk. De bestelling is eenvoudig te plaatsen en je kan op je gemak de vergelijking maken tussen de specificaties.

Nogmaals onze top 5 beste muizengif op een rijtje

 1. 1. Luxan Sorkil Bloc muizengif pakket tegen muizen en ratten

  #1 Beste muizengif
  Luxan Sorkil Bloc muizengif pakket tegen muizen en ratten. Zeer compleet pakket muizengif

  Zeer compleet pakket muizengif

  Een lokdoos welke afgesloten is met een sleutel, hierdoor is dit muizengif in elk huishouden te gebruiken. Rechtstreeks contact met het muizengif is onmogelijk. Je krijgt 5 handige lokdoosje met muizengif.

 2. 2. BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif 

  #2 Beste muizen en ratten gif
  BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif . Vernietig muizen en ratten

  Vernietig muizen en ratten

  Dit muizengif op basis van zeer aantrekkelijk graan en pasta plaats je bij voorkeur in een lokdoos maar kan ook los gebruikt worden. De samenstelling is zeer aantrekkelijk voor muizen en ratten en zal ze binnen enkele dagen uitroeien.

 3. 3. Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes

  #3 Meest krachtige muizengif
  Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes. Kant en klaar lokaas

  Kant en klaar lokaas

  Geschikt voor binnen en buiten en na inname zullen de muizen binnen enkele dagen sterven. De muizen drogen uit waardoor deze niet gaan rotten of stinken na overlijden.

 4. 4. HGX tegen muizen navulbare lokbox 

  #4 Goed alternatief muizengif
  HGX tegen muizen navulbare lokbox 
  Veilig voor kinderen en huisdieren. Deze lokdoos komt met 2 sachets gif. De muizen eten de aantrekkelijke lokpasta op en nemen dit mee. Hierna zullen de muizen binnen enkele dagen sterven.
  €9,95 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,95)
 5. 5. Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G

  #5 Groot verpakking muizengif
  Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G. Te plaatsen in een lokdoos

  Te plaatsen in een lokdoos

  Dit muizengif werkt het beste binnen. De korrelstructuur is niet geschikt voor natte omstandigheden maar werkt uiterst effectief. Door de grote hoeveelheid granen is dit muizengif zeer geschikt voor grote groepen muizen.

  €12,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€12,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.