Beste muizenkorrels van 2023

Top 5 best geteste muizenkorrels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:18

beste_muizenkorrels

Jij bent op zoek naar de beste muizenkorrels? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenkorrels van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 18 muizenkorrels uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Raco Muizenkorrels als beste muizenkorrels uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenkorrels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van muizenkorrels. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenkorrels uiterst krachtig zijn? Lees snel verder…

#1 Beste muizenkorrels
Raco Muizenkorrels 100gram met 4 lokdozen. Compleet met 4 lokdozen

Compleet met 4 lokdozen

Een complete set om direct van de muizen af te zijn. De lokdozen zijn stevig afgesloten waardoor kinderen er niet bij kunnen. Per lokdoos plaats je een gesloten zakje. De muizen zullen de verpakking doorknagen en na inname van de korrels zullen ze binnen een paar dagen uitdrogen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen stankoverlast hebt van de dode muizen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muizenkorrels van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenkorrels tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 18 muizenkorrels uitvoerig getest en vergeleken.

18 muizenkorrels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenkorrels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Raco Muizenkorrels 100gram met 4 lokdozen

  #1 Beste muizenkorrels
  Raco Muizenkorrels 100gram met 4 lokdozen. Compleet met 4 lokdozen

  Compleet met 4 lokdozen

  Een complete set om direct van de muizen af te zijn. De lokdozen zijn stevig afgesloten waardoor kinderen er niet bij kunnen. Per lokdoos plaats je een gesloten zakje. De muizen zullen de verpakking doorknagen en na inname van de korrels zullen ze binnen een paar dagen uitdrogen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen stankoverlast hebt van de dode muizen.

 2. 2. 3 stuks Luxan Rexit Speciaal Graan Muizengif

  #2 Beste koop muizenkorrels
  3 stuks Luxan Rexit Speciaal Graan Muizengif. Op basis van granen

  Op basis van granen

  Deze zakjes Luxan muizenkorrels zijn gemaakt van granen en zijn na inname snel dodelijk. De muis zal uitdrogen waardoor je geen stankoverlast hebt. Bij voorkeur plaats je deze muizenkorrels in een af te sluiten lokdoos.

 3. 3. BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif 

  #3 Beste combinatie muizenkorrels en pasta
  BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif . Korrels en pasta

  Korrels en pasta

  Een combinatie waar geen muis tegen bestand is. Deze muizenkorrels zullen de muis binnen enkele dagen laten sterven vanwege uitdroging. Hierdoor zullen achtergebleven muizen geen stank achterlaten.

 4. 4. Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes

  #4 Beste muizenkorrels voor binnen en buiten
  Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes. Voor binnen en buiten

  Voor binnen en buiten

  Muskil muizenkorrels zijn gemaakt voor binnen en buiten en dienen bij voorkeur geplaatst te worden in een muizen lokdoos. Dit middel werkt binnen een aantal dagen en is zeer effectief.

 5. 5. Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G

  #5 Goed alternatief muizenkorrels
  Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G. Op graanbasis

  Op graanbasis

  Dit muizengif of muizenkorrels van CLAC dient geplaatst te worden in een voer of lokdoos. Het bevat antistollingsmiddelen en is daarmee dodelijk voor elke muis. In de verpakking vind je twee zakjes van 25 gram.

  €12,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€12,95)

De beste muizenkorrels om muizen mee te vangen

Heb jij een groot muizenprobleem in huis? Dat is natuurlijk behoorlijk vervelend. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je probleem oplost. Muizen in huis hebben namelijk een slecht effect op de gezondheid. Deze kleine dieren hebben de neiging om enorm veel uitwerpselen achter te laten. Hier zitten veel bacteriën in die niet goed zijn voor mensen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je ziek kan worden. 

Ook kunnen muizen voedsel van mensen aanvreten. Het kan zijn dat je het niet altijd door hebt wanneer dit is gebeurd. Als je dan van dit voedsel eet, is er ook een kans dat je ziek wordt. Al met al genoeg redenen om te zorgen dat je de muizen in huis aanpakt. Dat kan je doen door muizenkorrels te gebruiken. Wat dit precies zijn, hoe je ze gebruikt, en wat de voordelen van dit bestrijdingsmiddel zijn beantwoorden in dit artikel. Lees dus gauw verder zodat jij jouw muizenprobleem zo snel mogelijk kan oplossen.

Wat zijn muizenkorrels precies?

Muizenkorrels zijn kleine korrels of zaden die als lokaas worden gebruikt om muizen naar een val te lokken. Deze korrels kunnen in verschillende vallen worden gebruikt, waaronder klikvallen, vallen met levende vangsten en lijmplaten. Enkele veel voorkomende soorten muizengranen zijn haver, tarwe en maïs. Deze granen hebben meestal de voorkeur van muizen omdat ze een natuurlijke voedselbron zijn die gemakkelijk toegankelijk en gemakkelijk te eten is. Muizenkorrels worden vaak gebruikt in combinatie met andere soorten aas.

De muizenkorrels bevatten muizengif. Over het algemeen zijn het graankorrels waarin een werkzame stof zit die niet goed is voor muizen. Wanneer ze dit opeten worden ze vergiftigd en heb je op die manier de muizen bestreden. 

Bij het gebruik van muizenkorrels als aas is het belangrijk om de korrels op een plaats te leggen waarvan bekend is dat muizen actief zijn. Dit kunnen gebieden zijn in de buurt van voedselbronnen, langs muren of in gebieden waarvan bekend is dat muizen nestelen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het specifieke type val dat wordt gebruikt, aangezien verschillende vallen verschillende aasvereisten kunnen hebben.

Over het algemeen kunnen muizenkorrels een effectieve manier zijn om muizen aan te trekken en te vangen, maar ze moeten met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt en als onderdeel van een uitgebreide strategie voor knaagdierbestrijding.

beste_muizenkorrels_01

Hoe werken muizenkorrels precies?

Muizengif werkt op basis van een antistollingsmiddel of een bloedverdunner die anticoagulantia heet. Wanneer de muis het gif krijgt, ontstaat er een inwendige bloeding waardoor het beestje sterft. Dat gebeurt pas nadat het meerdere muizenkorrels heeft gegeten. Hoewel het misschien lijkt alsof het een omslachtige manier is van het bestrijden van muizen, is het tegendeel waar. Muizen hebben het namelijk door als andere muizen snel dood gaan van iets waar ze van eten. Het is daarom niet handig om ze een middel te geven dat hiervoor zorgt. Dan krijgen ze het namelijk door en zullen andere muizen niet meer van hetzelfde gif eten.

Wat zijn de voordelen van muizenkorrels?

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende bestrijdingsmiddelen die je in kan zetten wanneer je last hebt van muizen. Waarom zou je moeten kiezen voor muizenkorrels? De voordelen van dit bestrijdingsmiddel hebben voor het gemak even op een rijtje gezet.

Natuurlijke voedselbron

Muizenkorrels zijn een natuurlijke voedselbron voor muizen, waardoor ze aantrekkelijker worden als aas. Het gaat daarbij natuurlijk niet om het gif dat erin zit maar om het omhulsel, dat vaak van graan is gemaakt. Muizen voelen zich eerder aangetrokken tot granen die vertrouwd en gemakkelijk toegankelijk zijn, dan tot onbekend of moeilijk te bereiken aas. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je veel sneller en gemakkelijker de muizen kan vangen, dan wanneer je geen muizenkorrels gebruikt. En je hoeft er dus vrij weinig voor te doen, dat scheelt een hoop tijd.

beste_muizenkorrels_02

Gemakkelijk te vinden en te gebruiken

Muizenkorrels zijn overal verkrijgbaar en gemakkelijk te vinden, waardoor ze een handige aasoptie zijn. Ze kunnen bij de meeste bouwmarkten of online worden gekocht en ze zijn gemakkelijk op te bergen en te vervoeren. Daarbij kan je met dit lokaas ervoor zorgen dat de muizen naar een plek gaan waar jij dat graag wil en kan je ze dus bijvoorbeeld lokken naar een plek waar jij graag hebt dat de muis eindigt. Zo kom je niet met dode muizen in je keukenkastje te zitten. 

Veelzijdigheid

De beste muizenkorrels kunnen in verschillende vallen worden gebruikt, waaronder klikvallen en vallen met levende vangsten. Dit maakt ze tot een veelzijdige aasoptie die in verschillende situaties kan worden gebruikt. Zoals eerder gezegd kan je hierin ook bepalen hoe de muis overlijdt, en kan je dus voorkomen dat de muis een langzame pijnlijke dood sterft.

Effectiviteit

Buiten het feit dat de muizenkorrels gemakkelijk te gebruiken zijn, en dat ze in heel veel verschillende vallen kunnen worden gestopt, werken de muizenkorrels ook echt goed. Het lokaas voor muizen heeft namelijk precies in zich wat de muizen fijn vinden en dus kan het gegarandeerd worden dat de muizen op het lokaas af komen. Je weet dus zeker dat de muis in de val beland of doodgaat van de muizenkorrel zelf en het wordt daarom ook wel gezien als een zeer effectief middel. 

Een nadeel van de muizenkorrels is wel dat hier gif in zit. Het is daarom niet altijd even veilig om te gebruiken wanneer je een huis hebt waar ook kinderen en huisdieren aanwezig zijn. Wanneer zij in aanraking komen met de muizenkorrels doordat ze deze bijvoorbeeld opeten, kan dit serieuze risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat je de korrel op een plek legt waar kind en huisdier niet zo snel bij kunnen komen maar waarbij je alsnog de muis effectief kan bestrijden. 

Over het algemeen bieden muizenkorrels een aantal voordelen als aasoptie voor het vangen van muizen. Ze zijn een natuurlijke voedselbron die gemakkelijk te vinden en te gebruiken is, en ze zijn effectief in het lokken van muizen naar een val.

Hoe kan ik muizenkorrels kopen?

Het is niet altijd zo dat muizenkorrels als losse korrels verkocht worden. Je kan namelijk ook muizenkorrels in een lokdoosje krijgen. Dat zorgt er ook meteen voor dat de veiligheid van het gebruik van muizenkorrels in huis een stuk verbetert. Wanneer je zo’n doosje ergens plaatst, kan de muis er wel in maar kinderen of huisdieren kunnen niet bij het gif. Ook zijn deze doosjes heel handig wanneer je een bedrijf hebt. Het is namelijk een iets hygiënischere manier van muizen vangen, dan wanneer je bijvoorbeeld een lijmplank gebruikt waar een dode muis op blijft liggen.

Wat voor soort muizenkorrels kan ik krijgen?

Er zijn heel veel verschillende soorten muizenkorrels die je kan kopen. Voor welke je moet gaan en waarom, dat leggen we hier uit. Het grootste verschil tussen al deze korrels zit vaak in de kleur van het gif, en in de werkzame stof zelf. De meest voorkomende gifsoorten zijn difenacoum, brodifacoum, difethialon en alphachloralose. Wanneer je merkt dat je wel vaker last hebt van muizen in huis, is het verstandig om verschillende soorten gif te gebruiken. Als je namelijk altijd hetzelfde gif toepast, zal je merken dat er een bepaalde resistentie ontstaat en dan heeft het gif geen effect meer op de muis. 

Meestal zijn korrels gemaakt op basis van graan. Zoals al eerder uitgelegd, gaat het er vooral om dat de muizenkorrels zijn gemaakt van een natuurlijke bron zoals graan en tarwe. Dat vindt een muis namelijk lekker. Je zal dan ook merken dat muizenkorrels die zijn gemaakt van deze stoffen, heel snel worden opgepeuzeld en een zeer goed effect hebben. 

Zoals al eerder uitgelegd kan muizengif bestaan uit een bloedverdunner die anticoagulantia heet. Er is daarentegen ook nog een ander gif dat alfachloralose. Deze giftige stof heeft een ander effect dan het bloed verdunnende. Dit heeft namelijk een effect op het zenuwstelsel van muizen die daardoor in coma raken en vervolgens sterven. Dit is een hele giftige stof die absoluut niet door kinderen of huisdieren mag worden ingenomen. Daarom zit er dan ook vaak een bitterstof overheen die zorgt dat het niet kan worden opgegeten. De giftigheid is ook een van de reden dat gif met deze stof altijd in een lokdoos moet worden geplaatst.

Waar kan ik muizenkorrels het beste neerleggen?

Graankorrels die speciaal gemaakt zijn als muizenkorrels kan je het beste in droge ruimtes plaatsen. Dit soort muizenkorrels zijn dus niet geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de kelder, het balkon of de badkamer. In dat geval is het beter om bijvoorbeeld muizenpasta te gebruiken. In elk omstandigheid, vochtig of droog, is het verstandig om het gif in het doosje te doen zodat huisdieren en kinderen niet onbedoeld in aanraking komen met deze gevaarlijke stoffen. Overigens vinden muizen het ook fijn om zich in een doosje te begeven waarin ze lekker kunnen eten. Dat voelt beter voor ze dan wanneer de korrels gewoon open en bloot ergens liggen. 

Een andere reden waarom het niet handig is om muizenkorrels te plaatsen op een vochtige plek is omdat muizen in het algemeen opdrogen wanneer ze zijn gestorven. Daardoor zullen ze niet gaan stinken en dat scheelt een hoop nare geurtjes. Op een vochtige plek daarentegen, kan dit wel gebeuren. Zoals eerder gezegd, kan je ervoor kiezen om in dat geval muizenpasta te plaatsen hier. Dat is eigenlijk hetzelfde als muizenkorrels, alleen dan in een pasta vorm.

Hoe weet ik of de muizenkorrels werken?

Muizenkorrels liggen over het algemeen in een lokdoosje. Je plaatst deze op een plek waarvan je weet dat de muizen hier langs komen. Vervolgens kijk je na een of twee dagen of er van het gif is gegeten. Als dat het geval is, weet je dat de muizen het lekker vinden. Zorg dan vooral dat je het gif blijft aanvullen. Na een week of twee weken kan je nog eens checken hoe het met het gif gaat. Als je ziet dat hier niet meer van is gegeten na de laatste keer dat je het hebt aangevuld, weet je dat het een effect heeft gehad op de muizen. 

Een muis moet altijd meerdere korrels nemen om ook daadwerkelijk het effect te voelen van het gif. De plaatsbepaling is daarom nogmaals zeer belangrijk. Dat zorgt ervoor dat ze er ook echt van eten. Als je echter merkt dat het gif niet werkt omdat de muizen niet weggaat, of omdat het gif helemaal niet gegeten wordt, is het handig om over te gaan op een ander soort gif.

Wat moet je absoluut niet doen als je met muizenkorrels werkt?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je muizenkorrels gebruikt. Allereerst moet je het gif niet lukraak ergens neerleggen. Dat is niet alleen onnodig omdat de muizen er anders niet langskomen, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Ook moet je niet vergeten dat je gif hebt neergelegd. Als je het alleen maar plaatst, maar er verder niet naar omkijkt kan het uiteindelijk helemaal geen effect hebben. Tot slot is het belangrijk dat je er niet vanuit gaat dat alle muizen dood zijn zodra jouw gif op is. Daarom moet je het altijd blijven aanvullen totdat je merkt dat het gif helemaal niet meer gegeten wordt.

Hoe zorg je ervoor dat de muizen buiten de deur blijven?

Hoewel muizengif over het algemeen een zeer goede en effectieve manier is van het bestrijden van muizen, is het nadat ze dit hebben gegeten nog niet klaar. De muizen kunnen namelijk gewoon weer terug komen. Daarom is het zaak dat je gaten die in huis aanwezig zijn altijd goed dicht maakt en dat je er ook voor zorgt dat eten goed is afgesloten. Bewaar het bijvoorbeeld in plastic bakken en doe het eten niet lage keukenkastjes maar houd het bovenin de keuken.

Veelgestelde vragen over muizenkorrels

Waar kan ik muizengif halen?

Je kan een hoop verschillende soorten muizengif halen maar niet allemaal zijn ze even veilig. In principe kan je muizengif in de meeste winkels vinden. Zorg ervoor dat wanneer je muizengif koopt, je altijd kan lezen welke ingrediënten er in zitten. Wanneer dat niet zo is, is het vaak erg gevaarlijk gif dat, buiten het feit dat het ongezond is om te gebruiken, ook niet goed is voor het milieu. Daarom is het beter om deze muizenkorrels niet te gebruiken.

Wanneer moet ik een ongediertebestrijder inschakelen?

Het kan zijn dat je muizenkorrels hebt gebruikt maar dat deze uiteindelijk niet echt hebben gewerkt. In dat geval kan je andere bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen om een ongediertebestrijder in te schakelen. Die kan niet alleen de muizen vangen, maar jou ook helpen met zorgen dat je huis helemaal muisvrij wordt en blijft.

Werkt muizengif ook tegen ander ongedierte?

Als je niet alleen last hebt van muizen maar ook van ratten, dan kan muizengif zeker ook werken. Maar je zal vast al geraden hebben dat het muizengif in veel grotere hoeveelheden door de ratten gegeten moet worden, wil het een effect hebben op de ratten. Door wetgeving mag je geen rattengif kopen om voor particulier gebruik in te zetten. Daarom is het in dat geval een goed idee om muizenkorrels te gebruiken.

Wat gebeurt er als ik een dode muis in huis hebt?

Wanneer een muis is overleden doordat je deze gif hebt gevoerd, kan het zijn dat deze zich nog steeds in jouw huis bevindt. Hoewel het natuurlijk zo kan zijn dat je de muis niet ruikt omdat deze is opgedroogd, is het natuurlijk alsnog niet heel hygiënisch om dit in je huis te hebben. Het wordt altijd aangeraden om met plastic handschoenen te werken. Vervolgens stop je de dode muis in een plastic tas waarna je deze buiten in een container weggooit. Hetzelfde kan je doen met de lokdoosjes als je deze niet meer nodig hebt. Raak dit allemaal nooit aan met je blote handen, je wil namelijk niet in aanraking komen met eventuele bacteriën.

Nogmaals onze top 5 muizenkorrels op een rijtje

 1. 1. Raco Muizenkorrels 100gram met 4 lokdozen

  #1 Beste muizenkorrels
  Raco Muizenkorrels 100gram met 4 lokdozen. Compleet met 4 lokdozen

  Compleet met 4 lokdozen

  Een complete set om direct van de muizen af te zijn. De lokdozen zijn stevig afgesloten waardoor kinderen er niet bij kunnen. Per lokdoos plaats je een gesloten zakje. De muizen zullen de verpakking doorknagen en na inname van de korrels zullen ze binnen een paar dagen uitdrogen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen stankoverlast hebt van de dode muizen.

 2. 2. 3 stuks Luxan Rexit Speciaal Graan Muizengif

  #2 Beste koop muizenkorrels
  3 stuks Luxan Rexit Speciaal Graan Muizengif. Op basis van granen

  Op basis van granen

  Deze zakjes Luxan muizenkorrels zijn gemaakt van granen en zijn na inname snel dodelijk. De muis zal uitdrogen waardoor je geen stankoverlast hebt. Bij voorkeur plaats je deze muizenkorrels in een af te sluiten lokdoos.

 3. 3. BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif 

  #3 Beste combinatie muizenkorrels en pasta
  BSI – Brodi Kill Combi-Pack Graan & Pasta – Muizengif . Korrels en pasta

  Korrels en pasta

  Een combinatie waar geen muis tegen bestand is. Deze muizenkorrels zullen de muis binnen enkele dagen laten sterven vanwege uitdroging. Hierdoor zullen achtergebleven muizen geen stank achterlaten.

 4. 4. Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes

  #4 Beste muizenkorrels voor binnen en buiten
  Muskil muizengif korrels voor binnen en buiten – 5 zakjes. Voor binnen en buiten

  Voor binnen en buiten

  Muskil muizenkorrels zijn gemaakt voor binnen en buiten en dienen bij voorkeur geplaatst te worden in een muizen lokdoos. Dit middel werkt binnen een aantal dagen en is zeer effectief.

 5. 5. Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G

  #5 Goed alternatief muizenkorrels
  Muizengif CLAC RACO 25 TEGEN MUIZEN 2X25G. Op graanbasis

  Op graanbasis

  Dit muizengif of muizenkorrels van CLAC dient geplaatst te worden in een voer of lokdoos. Het bevat antistollingsmiddelen en is daarmee dodelijk voor elke muis. In de verpakking vind je twee zakjes van 25 gram.

  €12,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€12,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.