Beste muizenpasta van 2023

Top 5 best geteste muizenpastas volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:20

beste_muizenpasta

Jij bent op zoek naar de beste muizenpasta? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenpasta van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 muizenpastas uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Muskil Excellent als beste muizenpasta uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenpastas van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een muizenpasta. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenpasta al werkt na 1 enkele opname? Lees snel verder…

#1 Beste muizenpasta
Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer effectief

Zeer effectief

Deze muizenpasta komt in 5 zakjes van 10 gram. Leg de (ongeopend) zakjes in de vermoedelijke looprichting van de muizen. De pasta is in kleine hoeveelheden al dodelijk. Indien je wilt monitoren of het voer aansluit is het mogelijk om de muizenkeutels met een speciale UV lamp op te sporen. De pasta laat een residu achter dat op te sporen is met deze lamp.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muizenpastas van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenpastas tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 10 muizenpastas uitvoerig getest en vergeleken.

10 muizenpastas vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenpastas worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram

  #1 Beste muizenpasta
  Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer effectief

  Zeer effectief

  Deze muizenpasta komt in 5 zakjes van 10 gram. Leg de (ongeopend) zakjes in de vermoedelijke looprichting van de muizen. De pasta is in kleine hoeveelheden al dodelijk. Indien je wilt monitoren of het voer aansluit is het mogelijk om de muizenkeutels met een speciale UV lamp op te sporen. De pasta laat een residu achter dat op te sporen is met deze lamp.

 2. 2. Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta 

  #2 Beste grootverpakking muzienpasta
  Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta . Groot voordeelpakket

  Groot voordeelpakket

  Deze muizenpast op basis van graan is zeer attractief voor muizen. De zakjes zijn makkelijk open te knagen en geven een voor muizen aantrekkelijke geur af. De knaagdieren sterven binnen 3-5 dagen na inname.

 3. 3. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #3 Beste vochtbestendige muizenpasta
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. Vochtbestendig en effectief

  Vochtbestendig en effectief

  Deze muizenpasta is zelfs bij zeer lage hoeveelheden al effectief. Voor zowel bruine ratten als muizen. 1 enkele opname is al dodelijk en daarmee is dit een snelle en doeltreffende pasta tegen muizen.

 4. 4. Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen 

  #4 Voordelig alternatief grootverpakking muizenpasta
  Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen . Handige voordeelverpakking

  Handige voordeelverpakking

  Dit lokaaspasta is klaar voor gebruik. Leg eenvoudig de zakjes neer op plaatsen waar je de muizen verwacht en de pasta zal zijn werk doen. Een enkele opname is al effectief.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Beste muizen en ratten muizenpasta
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Tegen muizen en ratten

  Tegen muizen en ratten

  Ook deze muizenpasta zit verpakt in zakjes. Het verschil met deze zakjes is dat de inhoud maar liefst 25 gram is. Perfect dus tegen grote plagen ratten of muizen. Leg de zakjes altijd op een onbereikbare plaats voor kinderen.

Beste muizenpasta

Ben je helemaal klaar met muizen in huis en zoek je goed muizengif of de beste muizenpasta? In dit artikel behandelen we alle ins en outs over de wereld van muizenverdelging en -vergiftiging, zodat je aan het einde van het artikel alles weet. Sta je soms gillend op tafel, schreeuwend naar je man dat hij wat moet doen aan die vieze viervoetertjes in huis? En schrik je soms ’s avonds van zo’n voorbij roetsjende langstaart? Of zijn je elektriciteitskabels inmiddels al helemaal doorgevreten en ben je het helemaal klaar? Dan is het tijd om iets te doen aan de muizenplaag in je huis. 

Waarom is een muizenplaag slecht?

We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat huismuizen een groot probleem zijn in Nederlandse woonhuizen. Maar er zijn ook mensen die ietwat nonchalant hun schouder ophalen en zich afvragen: wat maakt het uit? Nou, veel! Het is namelijk een grote oorzaak van ziektes als je veld- of bosmuizen in huis hebt: de uitwerpselen en urine kan al via stofdeeltjes ziekmakend werken doordat jij de stof inademt. Ook kunnen ze vreten van etenswaren in de keuken, zonder dat je het doorhebt: dan eet jij van dezelfde boterham en dat is ongezond. Dan zijn er ook nog de praktische redenen: een muis kan je isolatiemateriaal aanvreten, wat de gaskosten verhoogt en hij kan aan de elektriciteitskabels knabbelen. In het ergste geval moet jij je muur open laten maken om de kabels te verwisselen. Dat wil toch niemand.

De beste muizenpasta als oplossing

Het is dus belangrijk om maatregelen te nemen tegen de muizenplaag bij jou in huis. Zonder maatregelen is het voor alle muissoorten enorm makkelijk om snel uit te groeien tot de hoofdbewoner in je huis: een gemiddelde muis kan al in zijn derde levensmaand kinderen verwekken en baren. Gemiddeld krijgt een muisje ook nog eens zo’n 5 à 6 babymuisjes. Reken maar uit hoeveel dat (exponentieel) per jaar kan zijn in goede omstandigheden. Een van de beste muizenverdelgers is muizenpasta. 

beste_muizenpasta_01

De beste muizenpasta uitgelegd

Wat is de beste muizenpasta en waar bestaat het precies uit? Gif om muizen mee uit te roeien komt in verschillende vormen. Zo wordt er ook wel gebruik gemaakt van blokjes en stukjes graan. Er is ook een giftige pasta ontworpen waar bos-, veld- en huismuizen van kunnen eten en waar ze uiteindelijk van uitdrogen en doodgaan. Het is dus een pasta dat bestaat uit lekkere etenswaren en meestal de gifstof brodifacoum. Deze giftige stof is een gif dat werkt als bloedverdunner en antistollingsmiddel. Doordat bloed dun wordt ontstaan er allerlei inwendige bloedingen. Muizen moeten wel meerdere keren eten van het middel om er echt dood aan te gaan, dus het duurt wel een paar dagen. Dat is overigens in je voordeel: er ontstaat geen argwaan bij andere muizen wat de vergiftigde bron van etenswaar is.

Hoe je de beste muizenpasta aanbrengt

Misschien denk je dat je de beste muizenpasta ergens op moet smeren en denk je: wat wordt dat een vieze boel op zolder. Nee hoor! Het gaat hier om een verpakking met daarin de muizenpasta. Het ideale van de pastadoos is dat je hem niet hoeft open te maken. Omdat de verpakking van karton is en de binnenkant lekker ruikt, zal een muis in al zijn onwetendheid zelf door het karton bijten en van de lekkere pasta smullen.

Bewezen effectiviteit van gif-pasta tegen muizenplagen

Uit onderzoek naar ongedierte kwam als beste muizenpasta uit de bus. Wetenschappers en experts op het gebied van bestrijding van ongedierte noemen muizengif in de vorm van zo’n pasta de meest effectieve manieren van het bestrijden van muizenplagen. Dankzij de lekkere pasta met zaden, nootjes en granen erdoor verwerkt eten de beesten maar al te graag van het middel. Natuurlijk zijn er vele soorten pasta’s te koop en de werkbare stof is in veel gevallen verschillend, maar de manier waarop het wordt gebruikt is overwegend hetzelfde. Het grote voordeel van de pasta is dat het goed tegen vocht kan: blokjes kunnen vaak oplossen in water en minder effectief worden. Dat zal met de vette beste muizenpasta niet zo snel gebeuren. 

Alternatieve opties voor muizen verdelgen

Het is heel goed mogelijk dat vanaf 2023 bepaalde soorten muizenpasta niet meer is toegestaan voor het gebruik, op professionele muizenverdelgers na. Stoffen als brodifacoum en difethialon zorgen voor inwendige bloedingen bij muizen, maar als andere roofdieren zoals vogels, honden of vossen de muisjes opeten, kunnen zij daar ook fataal door vergiftigd worden. Milieu- en natuurorganisaties lobbyen daarom al langer voor het verbieden van het gif. Er is nog wel muizengif toegestaan met de stof alfachloralose: deze stof maakt dat muisjes die ervan eten bewusteloos raken. Veld-, bos- en huismuizen kunnen na één eetbeurt al sterven: de stofwisseling wordt vertraagd en de lichaamstemperatuur daalt. Uiteindelijk sterft een muis aan onderkoeling.

Beste muizenval die werkt tegen muizenplaag

Twijfel je toch nog aan het gebruiken van muizengif en vind je dat net iets te gortig? Dan zijn er nog talloze andere mogelijkheden om muizen te bestrijden op een wat vriendelijkere manier. Je kunt een muizenval zetten. Er zijn muizenklemmen die een dier op slag doodklemmen: deze kennen de meeste mensen als de traditionele muizenklem waar je flink je vinger in kunt bezeren. Ook zijn er muizenvallen waarmee je de muis vangt en vervolgens in het bos los kunt laten. Deze muizenval wordt echter door dierenactivisten ook bekritiseerd vanwege de enorm stress die een muisje voelt als hij in zo’n val is gevangen. Vaak sterven muizen in een val dan ook aan stress en dat vinden de activisten niet diervriendelijk. Er zijn ook muizen lijmplanken of kleefplaten die gemaakt zijn om muizen op te vangen.

beste_muizenpasta_02

Beste muizenkorrels tegen muizen

Naast de beste muizenpasta zijn er tegenwoordig ook een groot aantal soorten muizenkorrels te koop. De muizenkorrels hebben dezelfde soort werkzame stof als muizenpasta, maar hebben de consistentie van een poedertje gemixt met korrels. Omdat de muizen over het algemeen gewend zijn om dit soort consistentie te eten, nemen ze het dan ook sneller in dan bijvoorbeeld vergifblokken. Je kunt natuurlijk altijd combineren met verschillende soorten gif, zodat een muis wellicht in één keer meerdere vergifbronnen aansnijdt.

Beste muizengif om muizenplaag te voorkomen

We hebben het dus gehad over de zeer effectieve beste muizenpasta, maar ook over muizenkorrels en muizenblokjes. In principe maakt het niet zo’n verschil welke soort korrels, blokjes of pasta’s je gebruikt. De werkzame stof is overal hetzelfde. Wel zijn er steeds slimmere manieren hoe producenten van het vergif de gifstof verwerken in hun product: er zijn muizenvallen waar muizen van het gif moeten eten, maar er zijn ook doosjes die moeten worden aangevreten.

Koop een blok tegen muizen

Er zijn vele soorten gifblokken die gifstoffen bevatten die fataal zijn voor muizen. Het handige van de blokken is dat je nergens gif hoeft te strooien of aan hoeft te brengen. De muizen komen zelf naar het doosje toe en vreten die aan. Je kunt het beste muizenpasta in doosjes om de zoveel meter op zolder neerzetten: zo gaan de muizen van de ene naar de andere voedselbron en zullen meer binnenkrijgen.

Waar je het best muizenpasta kopen kunt

Tegenwoordig kun je in alle grote internetwinkels voor huis-, tuin- en keukenspullen de vergifdoosjes aanschaffen. Je kunt verschillende soorten kopen, je zou het zo gek niet bedenken: lokdozen, aanvreetdoosjes, kleefplaatjes, muizenlokkers. Kortom, alles wat je nodig hebt om de strijd aan te gaan met de onhygiënische viervoeters op zolder of in de spouwmuur.

Beperkingen van muizengif Nederland

Zoals eerder al kort gemeld zijn er bepaalde beperkingen op het gebruik van muizengif Nederland. Vanaf 2023 zijn er nieuwe regels die bepaalde werkzame stoffen verbieden: bepaalde gifstoffen mogen niet meer worden verwerkt in de lokdoosjes en aanvreetbakjes. Deze beperkingen zijn doorgevoerd omdat vergiftigde muizen worden opgegeten door roofdieren in de natuur met fatale gevolgen. Dit betekent overigens niet dat muizengif Nederland voorgoed verlaat: nee, er zijn nog genoeg andere soorten gif en werkzame stoffen die wel mogen worden gebruikt voor het bestrijden van je muizenplaag.

Voorkomen muizenplaag is beter dan bestrijden

Muizen leven op in plekken waar ze water, warmte en voedsel hebben. Het is dus belangrijk om te bedenken waar de muisjes in jouw huis die drie voorwaarden kunnen vinden. Is je keuken misschien niet schoon? Dan is het zaak om een grote opruiming te houden. Zitten er veel kieren in je vloer of in je muur, dan kun je die ook goed dichtmaken met bijvoorbeeld aluminiumfolie: dat is iets waar muizen niet doorheen kunnen bijten. Doe een hor op je ramen, maak gaten in de riolering dicht, maak je huis regelmatig schoon en berg eten op in ijzeren blikken of hard plastic potten. Dat zijn de dingen die je zelf kunt doen om een plaag te voorkomen: voorkomen is beter dan genezen, zullen we maar zeggen.

Tips voor het aanschaffen van de beste muizenpasta

Goed, je weet nu al een hele hoop over wat de beste muizenpasta is en hoe je het toe moet passen. Om het proces van het uitroeien van veld-, bos- en huismuizen bij jou in de schuur, op zolder of in de spouwmuur te optimaliseren is het belangrijk om je wat tips mee te geven. Hier zijn vijf belangrijke tips die je kunnen helpen bij het oplossen van je probleem met het vieze ongedierte.

Tip 1: Koop muizengif dat muizen uitdroogt

Het is nu nog mogelijk om muizengif te kopen waar muizen van eten waardoor ze uitdrogen. De stof brodifacoum bijvoorbeeld is een sterk gif die na een paar dagen de dood tot gevolg heeft. Het voordeel is dat muizen door de stof uitdrogen en daardoor niet gaan stinken. Je wilt immers niet dat een vergiftigde muis na een maand pas wordt gevonden onder de bank, nadat je wekenlang de geur van rotte muis hebt moeten ruiken. Bovendien is dat erg ongezond en kan dat infecties veroorzaken.

Tip 2: Gebruik een pasta in een kant en klare doos

Het handigste is om een product te kopen dat kant en klaar gebruikt kan worden. Je wil natuurlijk niet met een lepel uit de besteklade met het giftige pasta gaan zitten smeren. Daarom zijn er verschillende soorten dozen en attributen bedacht waar je niets aan hoeft te doen. De muis moet zich gewoon door de verpakking vreten, waarna hij in contact komt met het ‘lekkere’ giftige voedsel. Een muis zal zich in een tijd van twee of drie dagen volvreten met het gif, langzaam doodgaan en uitdrogen.

Tip 3: Combineer muizengif zakjes met muizengif pasta

Het is altijd handig om verschillende soorten gif te combineren. Neem bijvoorbeeld de beste muizenpasta die je kan vinden en koop een paar muizengif zakjes met korrels. Op die manier weet je zeker dat je huismuizen van het gif gaan eten. Denk er wel aan om voordat je met je handen aan zo’n muizendoos of -zakje gaat zitten, dat je handschoenen aandoet. Daarna is het natuurlijk aan te raden om je handen met antibacteriële zeep grondig te wassen.

Tip 4: Lukt het echt niet, probeer professioneel muizengif

Het gebeurt soms dat als je een doos met de beste muizenpasta hebt neergezet, dat je na een week tijd nog steeds muizen voorbijziet rennen in je huis. Dat kan betekenen dat je huismuizen resistent zijn geworden voor het gif: het is dan zaak om gif te kopen met een andere werkzame stof. Resistent kunnen muizen worden als ze telkens een klein stukje van het gif binnenkrijgen: alleen de resistente muizen blijven over en zo kan een gifstof zijn werking verliezen. Een andere reden waarom een muis niet van het gif wil eten is de geur: sommige soorten muizen zijn slimmer dan de anderen en voelen dat er iets niet in de haak is. Dan gaan ze er niet van eten. Hier geldt hetzelfde: neem een ander soort vergif.

Tip 5: Bezoek een beste muizengif forum

Weet je even niet wat je moet doen om de hevige muizenplaag in je huis in de kiem te smoren? Ga met je vraag naar een muizenforum of een muizengif forum. Ook kun je een professionele muizenpasta verdelger inhuren. Geef de hoop niet op: een huis zonder muizen is zeker mogelijk.

Veelgestelde vragen over de beste muizenpasta

Is muizengif voor mensen ook gevaarlijk?

Het is niet aan te raden om de beste muizenpasta op brood te smeren bijvoorbeeld. Je zult er geen infectieziekte vak krijgen, maar het kan wel serieus effect hebben op het bloed in je lichaam. Met een klein beetje van de pasta zal je bloed wat dunner worden: blauwe plekken en wondjes zullen langer zichtbaar blijven. Als je meer van het spul hebt gegeten is het belangrijk om naar de dokter te gaan: zeker als je bloedverlies krijgt tijdens het plassen of poepen. Meestal komen de symptomen pas na 48 tot 72 uur na inname van het middel.

Waarom wordt muizengif wellicht verboden?

Milieuorganisaties zijn aan het lobbyen om muizengif en -pasta te verbieden voor particulieren. Huis-, bos- en veldmuizen die in woonhuizen smikkelen van gif zijn niet op slag dood en kunnen soms nog dagen of zelfs weken leven. Omdat ze wat versuft zijn en niet meer zo snel zijn als zonder het gif, zijn ze een makkelijke prooi voor andere roofdieren zoals vossen en andere dieren in het wild. Deze dieren krijgen dan ook van het vergif binnen en dat kan potentieel erg ongezond of zelfs dodelijk zijn voor die beesten. Waarschijnlijk mogen vanaf 2023 alleen nog professionele muizenverdelgers het vergif gebruiken in hun werk.

Mijn muizenpasta werkt niet, wat moet ik nu doen?

Soms werkt een bepaalde werkbare stof niet meer onder een populatie muisjes. Dat is vaak een teken dat de beesten resistent zijn geworden. Het is dan zaak om een ander, wellicht wat sterker, vergif te gaan gebruiken. Resistentie treedt op als muizenpopulatie lang een te kleine hoeveelheid gif binnenkrijgen: de sterke muizen die tegen het gif kunnen blijven over en breiden zich uit.

Hoe werkt muizenpasta precies?

Je kunt de beste muizenpasta in verschillende vormen aanschaffen. Vaak zit muizenpasta in zakjes, zodat je het niet hoeft aan te raken met je blote handen. Muizen zullen de zakjes zelf aanvreten en bij de pasta komen. Andere opties zijn het kopen van een doosje waar muizen zich ook in zullen vreten.

Hoe maak je snel een muis dood?

Heb je een muis weten te vangen en wil je weten hoe je hem snel doodmaakt? Je kunt een muis het makkelijkst verdrinken, dat is bovendien de meest hygiënische manier. Ook zijn er elektrische muizenvallen te vinden die een muis met een elektrische schok binnen een kwestie van een seconde dood maakt. Het klinkt allemaal wreed, maar dat zijn de twee meest pijnloze manieren om een muis te doden.

Nogmaals onze top 5 beste muizenpastas op een rijtje

 1. 1. Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram

  #1 Beste muizenpasta
  Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer effectief

  Zeer effectief

  Deze muizenpasta komt in 5 zakjes van 10 gram. Leg de (ongeopend) zakjes in de vermoedelijke looprichting van de muizen. De pasta is in kleine hoeveelheden al dodelijk. Indien je wilt monitoren of het voer aansluit is het mogelijk om de muizenkeutels met een speciale UV lamp op te sporen. De pasta laat een residu achter dat op te sporen is met deze lamp.

 2. 2. Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta 

  #2 Beste grootverpakking muzienpasta
  Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta . Groot voordeelpakket

  Groot voordeelpakket

  Deze muizenpast op basis van graan is zeer attractief voor muizen. De zakjes zijn makkelijk open te knagen en geven een voor muizen aantrekkelijke geur af. De knaagdieren sterven binnen 3-5 dagen na inname.

 3. 3. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #3 Beste vochtbestendige muizenpasta
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. Vochtbestendig en effectief

  Vochtbestendig en effectief

  Deze muizenpasta is zelfs bij zeer lage hoeveelheden al effectief. Voor zowel bruine ratten als muizen. 1 enkele opname is al dodelijk en daarmee is dit een snelle en doeltreffende pasta tegen muizen.

 4. 4. Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen 

  #4 Voordelig alternatief grootverpakking muizenpasta
  Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen . Handige voordeelverpakking

  Handige voordeelverpakking

  Dit lokaaspasta is klaar voor gebruik. Leg eenvoudig de zakjes neer op plaatsen waar je de muizen verwacht en de pasta zal zijn werk doen. Een enkele opname is al effectief.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Beste muizen en ratten muizenpasta
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Tegen muizen en ratten

  Tegen muizen en ratten

  Ook deze muizenpasta zit verpakt in zakjes. Het verschil met deze zakjes is dat de inhoud maar liefst 25 gram is. Perfect dus tegen grote plagen ratten of muizen. Leg de zakjes altijd op een onbereikbare plaats voor kinderen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.