Beste muizenval van 2023

Top 5 best geteste muizenvallen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:18

beste_muizenval

Jij bent op zoek naar de beste muizenval? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenval van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 23 muizenvallen uitgebreid getest en vergeleken. Na 19 uur onderzoek is Wonact muizenval (6 stuks) als beste muizenval uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenvallen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een muizenval. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenval veilig maar zeer krachtig is? Lees snel verder…

#1 Beste muizenval
Wonact Muizenval – Muizenklem – 6 stuks. De klassieke muizenval

De klassieke muizenval

Deze muizenvallen komen in een set van 6 en voelen erg stevig aan. Het plateau is uiterst gevoelig maar het systeem is bijzonder veilig om te gebruiken. Deze muizenval is uiteraard herbruikbaar.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€14,95 bij bol.com
bol.com (€14,95)

Naar de top 5

Top 5 beste van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenvallen tot stand?

19 uur getest door experts Onze experts hebben 23 muizenvallen uitvoerig getest en vergeleken.

23 muizenvallen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenvallen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Wonact Muizenval – Muizenklem – 6 stuks

  #1 Beste klassieke muizenval
  Wonact Muizenval – Muizenklem – 6 stuks. De klassieke muizenval

  De klassieke muizenval

  Deze muizenvallen komen in een set van 6 en voelen erg stevig aan. Het plateau is uiterst gevoelig maar het systeem is bijzonder veilig om te gebruiken. Deze muizenval is uiteraard herbruikbaar.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 2. 2. Olenka – Diervriendelijke Muizenval

  #2 Beste diervriendelijke muizenval emmer
  Olenka – Diervriendelijke Muizenval. Diervriendelijke muizenval

  Diervriendelijke muizenval

  Deze muizenval werkt met een emmer en een valluik. Het is een zeer simpel systeem en kan veel muizen aan. Zet een lokstof op de emmer voor het valluik en wachten maar. Eenmaal in de emmer is er geen ontsnappen meer aan.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #3 Beste diervriendelijke muizenval
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Muizenval of vangkooi

  Muizenval of vangkooi

  Deze muizenval is diervriendelijk en heeft dankzij de 2 ingangen een grote vangkans. Voorzie deze muizenval van een lokaas of lokpasta en wachten maar.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)
 4. 4. Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop

  #4 Meest professionele muizenval
  Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop. Zeer professionele muizenval

  Zeer professionele muizenval

  Deze Ketchall muizenvangkooi of muizenval heeft plaats voor wel 10 muizen en heeft een slim systeem waardoor de muizenval ook na de 1e vangst actief blijft.

  €21,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€21,95)
 5. 5. VerminBuster Diervriendelijke Muizenval 

  #5 Meest compacte muizenval
  VerminBuster Diervriendelijke Muizenval . Zeer compact formaat

  Zeer compact formaat

  Deze muizenval is zeer compact en daarom perfect te plaatsen op moeilijk bereikbare plaatsen. De transparante deksel geeft inzicht in de hoeveelheid gevangen muizen.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)

Handige tips voor het kopen van de beste muizenval

Als je last hebt van muizen is het belangrijk om daar snel maatregelen tegen te nemen. Dat kan in de vorm van het strooien van gif of door het aanschaffen van de beste muizenval. Als je een muis hebt ontdekt is het best mogelijk dat die al geruime tijd in je woning bivakkeert. Als er meer muizen in je woning zitten kan hun aantal explosief stijgen. Binnen een paar maanden heb je van 2 muizen ineens te maken met een plaag van tientallen muizen. In dat geval is er sprake van een muizenplaag.

Mogelijkheden om muizen te bestrijden

De overlast van muizen voorkomen is niet zo moeilijk. Het aantal middelen waarvan je gebruik kunt maken is erg groot. Het is goed om je te realiseren dat het bestrijden van muizen er op neerkomt dat de muis wordt gedood. Dat kan door gebruik te maken van gif of door de beste muizenval te gebruiken. Gif strooien werkt uitstekend. Als je een muis hebt zien lopen leg je wat speciaal muizengif neer en dan is de muis binnen 24 uur dood. Muizengif heeft echter een aantal nadelen, waar je goed rekening mee moet houden.

De nadelen van muizengif

Bij muizengif worden er korrels of vloeibaar gif neergelegd op plekken waar de muis waarschijnlijk langs zal lopen. Het gif heeft een voor muizen aantrekkelijk smaakje, zodat een muis er graag iets van zal eten, en dat wordt hem fataal. Als die dode muis buitenshuis wordt gevonden door andere dieren, die hem opeten, kunnen ook die dieren last krijgen van het gif. Ze gaan er meestal niet meteen aan dood, maar kunnen er wel ziek van worden.

beste_muizenval_01

Gif is gevaarlijk voor de omgeving

Een ander nadeel waarom het gebruik van de beste muizenval de voorkeur heeft boven het strooien van gif is het gevaar voor de omgeving. Je zal op meerdere plekken gif neerleggen, maar daar kun je met je gezin wel rekening mee houden. Maar huisdieren als honden en katten, en soms ook kleine kinderen kunnen ermee in aanraking komen en er ziek van worden. Gif is dus goed toepasbaar als bestrijdingsmiddel tegen muizen, maar wees je ervan bewust dat dit een groot aantal neveneffecten met zich meebrengt. De beste muizenval is een veel hygiënischer manier om van de muizen af te komen.

Het principe van de beste muizenval

Als je gif gebruikt kun je dat vrijwel overal neerleggen waarvan je vermoedt dat een muis langs die plek loopt. Bij de beste muizenval is dat in principe ook zo, maar toch is het goed om het neerzetten van een muizenval met wat meer aandacht te doen. Muizen zijn namelijk best slim. Als je meerdere muizen wilt vangen lukt dat alleen als je de beste muizenval niet altijd op dezelfde manier neerzet. Bij de beste muizenval is het de bedoeling dat muizen met een lekker hapje in de val worden gelokt.

Muizen vangen, verjagen of meteen doden?

Zodra een muis van het voedsel gaat eten dat in de beste muizenval is gelegd treedt er een mechanisme in werking. Er kan een deurtje dicht klappen zodat de muis gevangen wordt. Een andere mogelijkheid is dat er een mechanisme in werking treedt dat de muis doodt. Voordat je besluit om op zoek te gaan naar de beste muizenval is het goed om voor jezelf te bedenken welk soort muizenval je wilt aanschaffen. Als de muis wordt gedood kan hij worden verwijderd door hem buiten te begraven of in de groene afvalbak te gooien. Als je de muis levend vangt moet je een manier weten om hem kwijt te raken.

beste_muizenval_02

Elektronische oplossing voor verjagen

Wie geen zin heeft om muizen te vangen kan kiezen voor een elektronische oplossing: een ultrasone muizenverjager. Dat is een apparaat dat een sensor heeft voor bewegingen. Als er beweging wordt gedetecteerd klinkt er uit een luidspreker een ultra hoge toon, waar muizen niet tegen kunnen. Als muizen een aantal keren te maken krijgen met dat geluid zullen ze op zoek gaan naar een andere verblijfplaats. Deze methode is voor jou weliswaar een oplossing, maar de kans is groot dat je je buren opzadelt met de overlast van jouw muizen.

De verschillende soorten beste muizenval

De verschillende soorten beste muizenval zijn niet duur. Meestal kost een muizenval maar een paar euro, tenzij je voor een bijzonder exemplaar gaat. Je krijgt nu een overzicht van de verschillende soorten muizenvallen en hun eigenschappen.

Houten muizenvallen

In het overzicht van de beste muizenval staat de houten muizenval nog steeds als één van de meest populaire producten om muizen te vangen. Hij bestaat al meer dan een halve eeuw, maar is in de loop der tijd gemakkelijker geworden in het gebruik. De houten muizenval heeft een sterke veer met behulp waarvan een beugel hard neer klapt, waardoor de nek van de muis wordt gebroken. Het mechanisme wordt getriggerd als een muis bij lokvoedsel komt, dat in deze beste muizenval is gelegd. Je kunt bij de houten muizenval lokvoedsel uit de winkel gebruiken, maar een stukje kaas werkt ook prima.

Trip Trap beste muizenval

Als je op zoek bent naar de beste muizenval die diervriendelijk is, kun je kiezen voor de Trip Trap muizenval. Die bestaat uit een constructie met een klapdeurtje, dat dicht slaat zodra de muis in de val is gelopen om van het lokvoedsel te eten. Als het deurtje dicht is gegaan kan de muis niet meer uit de val. Deze beste muizenval heeft ventilatiegaatjes, waardoor de muis minder stress heeft. Deze vallen zijn doorzichtig, zodat je meteen kunt zien of er een muis is gevangen.

Draadkist muizenval

Bij de draadkist beste muizenval is de vangkooi gemaakt van gevlochten verzinkt staal. Deze kooi is langwerpig en heeft aan één zijde een ingang. Een mechanisme met een veerconstructie bedient een deurtje. Als een muis naar het lokvoedsel in de vangkooi is gelopen komt hij tegen een pinnetje aan, waardoor het mechanisme in werking treedt en het deurtje dicht klapt. De muis is dan gevangen, maar wordt niet gedood. Doordat de kooi van draad is krijgt de muis voldoende zuurstof. Het op scherp zetten van het mechanisme gaat heel gemakkelijk, zonder dat je het risico loopt je vingers te bezeren.

Kantelval

Een kantelval is ook een diervriendelijke beste muizenval. Het voordeel van de kantelval is, dat het een simpeler oplossing is dan de draadkist muizenval en de houten muizenval, doordat er geen ingewikkeld mechanisme op scherp hoeft te worden gezet. De kantelval is een banaan vormige buis met een één zijde een opening. Als een muis door die opening naar binnen loopt om van het lokvoedsel aan het andere eind van de val te eten, kantelt de val in zijn geheel. Daardoor klapt er een deurtje voor de ingang dicht en is de muis gevangen.

Hoe duur is de beste muizenval?

Het aanschaffen van een muizenval uit het bovenstaande overzicht is niet zo vreselijk duur. Het goedkoopst zijn de houten muizenvallen. Die kosten circa € 3. De Trip Trap muizenval is aanzienlijk duurder, want die kost ongeveer € 10. Voor de draadkist muizenval moet ongeveer € 8 worden neergeteld, evenals voor de kantelval. Als je op zoek bent naar een professionele elektrische muizenval ben je meer geld kwijt. Verderop in dit artikel wordt deze beste muizenval besproken.

Wat doe je met de gevangen muizen?

Als je muizen hebt gevangen met de beste muizenval die de muizen doodt, kunnen de muizen gewoon in de tuin worden begraven of bij het groenafval worden gedaan. Als je lokvoedsel hebt gekocht is dat niet schadelijk voor andere dieren. Dus zelfs als de muizen door vogels of andere dieren worden opgegeten zal geen enkele dier daar last van hebben.

Muizen die levend worden gevangen kun je zelf doden, maar er zullen niet veel mensen zijn die dat willen doen. In de praktijk worden de meeste levend gevangen muizen buiten weer vrijgelaten. Als je in de stad woont betekent dit dat het probleem wordt verplaatst, want de muizen zullen zich ongetwijfeld in een andere woning gaan vestigen. Het beste is het om de muizen in een buitengebied vrij te laten, enkele kilometers bij je vandaan. Muizen leggen doorgaans niet zulke grote afstanden af en zullen zich dan waarschijnlijk niet meer in bewoond gebied gaan vestigen.

Hoeveel muizen wil je tegelijk vangen?

Als je een muis hebt gezien of gehoord kun je met een simpele beste muizenval die muis in de meeste gevallen wel vangen. Als dat is gelukt kun je de val nog een paar keer zetten, zodat ook eventuele andere muizen worden gevangen. Als er na een week geen muis meer in de val zit ben je waarschijnlijk verlost van de muizen. Wie last heeft van veel muizen kan beter de beste muizenval aanschaffen waarmee per nacht meerdere muizen kunnen worden gevangen. Dat is een val die zichzelf kan resetten. Dit zijn vaak professionele elektrische muizenvallen.

Elektrische beste muizenval

In bedrijven, bij boerderijen en soms ook in woonhuizen kan er soms een ware muizenplaag heersen. Het heeft dan geen zin om de simpele beste muizenval te gebruiken, want de capaciteit van deze vallen schiet tekort. De elektrische beste muizenval is dan een betere oplossing. Dit type muizenval bestaat uit een doos, waar de muis naar binnen loopt. Zodra hij binnen is wordt hij gedood door middel van een elektrische schok. De dode muis valt vervolgens in een opvangbak, waarna de beste muizenval gereed is voor een volgende muis. Soms kunnen er wel 10 of meer muizen per etmaal worden gevangen met zo’n elektrische muizenval.

Wat kost een elektrische muizenval?

Het zal geen verrassing zijn dat een elektrische muizenval duurder is dan een huis- tuin- en keuken muizenval. De prijzen beginnen bij € 50 voor een elektrische muizenval met een capaciteit van één muis per nacht. De muizendoders die meerdere muizen kunnen vangen zijn veel duurder. Maar als je last hebt van een serieuze muizenplaag is het toch echt de moeite waard om zo’n apparaat aan te schaffen. Een elektrische muizenval werkt beter als er professionele lokstoffen worden gebruikt. Voor de voeding wordt meestal gebruik gemaakt van AA batterijen, zodat je geen verlengkabels hoeft aan te sluiten. De batterijen hebben de capaciteit om ongeveer 100 muizen te doden.

Diervriendelijke muizenvallen

Als wordt gesproken over de beste muizenval die diervriendelijk is wil dat niet meteen zeggen dat de muizen blijven leven. Ondanks dat het doden van een muis tamelijk rigoureus is, wordt er in een diervriendelijke muizenval voor gezorgd dat de muis niet onnodig lang hoeft te lijden. Dat is het geval in vrijwel elke beste muizenval. In de houten muizenval is de muis meteen dood doordat zijn nek wordt gebroken. In de elektrische muizenval is de muis meteen dood door een flinke elektrische schok.

Stress vermijden

Een muis kan behoorlijk lijden als hij gevangen wordt in de beste muizenval waar onvoldoende ventilatie is. Door de paniek van het niet meer weg kunnen en tegelijk in ademnood komen kan het diertje alsnog komen te overlijden. Om dat te voorkomen is elke beste muizenval waarin je de muizen levend vangt uitgerust met voldoende grote ventilatieopeningen. Desondanks moet je de muis geen dagen in de val laten zitten. Laat de gevangen muizen bij voorkeur dezelfde dag dat ze gevangen zijn weer vrij op een paar kilometer afstand van je woning.

Voorkom dierenleed door een doe-het-zelf muizenval

Het is mogelijk om zelf een beste muizenval te maken. Op internet zijn diverse bouwtekeningen te vinden. De materialen die je daarvoor nodig hebt zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Toch wordt het door professionals en dierenliefhebbers afgeraden om hiertoe over te gaan. De kans dat een doe-het-zelf muizenval niet goed werkt is groter dan bij een muizenval die je hebt gekocht. Als de val niet goed dicht klapt kan de muis daardoor een hele lijdensweg moeten doorstaan. Om dit te voorkomen kun je beter een muizenval kopen die gegarandeerd goed werkt.

Welk lokaas moet er in de beste muizenval?

Je kunt natuurlijk proberen om muizen in je beste muizenval te lokken met het klassieke brokje kaas, dat bekend is uit de tekenfilms van Tom & Jerry. Dit werkt echter lang niet zo goed als de professionele middelen die zijn ontwikkeld om muizen te vangen. Lokaas voor muizen is samengesteld uit stoffen die alle geuren bevatten van de voedingsstoffen van muizen. De diertjes ruiken deze middelen al vanaf een grote afstand en zullen worden aangetrokken door dit professionele lokaas. Een voordeel van deze stoffen is, dat ze geen giftige ingrediënten bevatten.

Waar wordt de beste muizenval neergezet?

Als je muizen in huis hebt of denkt dat er muizen rondlopen is het goed om op zoek te gaan naar aanwijzingen. Muizen hebben vaste looproutes, die je kunt vinden door op zoek te gaan naar muizenkeutels. Die zijn bruin en hebben de vorm van een rijstkorrel. Als je op zolder een hoeveelheid van die keutels bij elkaar ziet is de kans groot dat de muizen daar vaak langs lopen. Er is een grote kans dat je met de beste muizenval op die plek snel muizen zult vangen.

Zijn muizen te vangen met een rattenval?

Je zou verwachten dat muizen en ratten met dezelfde val gevangen kunnen worden, maar dat is niet het geval. Muizen en ratten zijn beide knaagdieren, die houden van voedsel dat gemakkelijk te vinden is. Een rat is echter veel te groot om in de beste muizenval te passen. Een muis past wel in een rattenval, maar weegt te weinig om het vangmechanisme te triggeren. Overigens werken de beste muizenval en een rattenval wel volgens hetzelfde principe.

Maak permanent een eind aan de overlast van muizen

Om acuut een einde te maken aan de overlast van muizen kun je de beste muizenval gebruiken. Maar het is niet voldoende om achterover te leunen als de muizen zijn verdwenen. Want de kans is groot dat je op een later moment in het jaar of in een ander jaar opnieuw last krijgt van muizen. Voor een permanente oplossing moet je je huis inspecteren op kieren en gaatjes, waar muizen door naar binnen kunnen komen, en die dichtmaken met kit of roosters.

Populaire plekken voor muizen

Plafonds, vooral als die van hout zijn of als er een verlaagd plafond is geplaatst, zijn populaire plekken voor muizen. Ook een voorzetmuur of een spouwmuur zijn ideale plekken voor muizen om te verblijven. Vaak kun je hun pootjes horen trippelen als ze rondlopen. Als je op de begane grond een muis in je kamer ziet lopen is het vrij zeker dat die door een open deur naar binnen is gekomen. Toch moet je in dat geval ook op zoek gaan naar plekjes waar de muizen zich kunnen verbergen.

Veel gestelde vragen over een muzienval

Wat is de beste muizenval om van muizen af te komen?

Om definitief af te komen van muizen in je woning kun je de beste muizenval aanschaffen waarin muizen worden gedood. Als je dan een muis hebt gevangen kun je hem bij het groenafval doen of in de tuin begraven. Deze muis zal nooit meer bij jou of bij iemand ander in huis komen. Als je kiest voor de beste muizenval waarmee een muis wordt gevangen moet je voldoende aandacht besteden aan de plek waar je de gevangen muis zijn vrijheid terug geeft.

Waarom werkt professioneel lokaas beter dan een stukje kaas?

Het is best mogelijk om met een stukje kaas een muis te vangen. Professioneel lokaas heeft echter een sterkere geur, waardoor muizen vanaf een veel grotere afstand worden aangetrokken. Daardoor is de kans dat er muizen in de beste muizenval terecht komen een stuk groter.

Hoeveel muizen kun je vangen met de beste muizenval?

De meeste eenvoudige beste muizenval is geschikt voor het vangen van één muis per nacht. Als je veel muizen in je woning hebt is dat niet voldoende. Je kunt dan een professionele elektrische beste muizenval aanschaffen. Die doodt de muizen zodra ze de val binnenlopen en ruimen de dode muis meteen op. Daardoor kunnen er met zo’n beste muizenval wel 10 muizen per nacht worden gevangen.

Waar kun je gevangen muizen het beste vrij laten?

Als je met de beste muizenval een levende muis hebt gevangen moet je niet te lang wachten met het vrijlaten van het diertje. Kies voor een afstand van een paar kilometer van je woning, want anders is er een kans dat de muis na een paar dagen weer terug is. Laat muizen ook het liefst vrij in een natuurgebied. Als je ze in een wijk op een paar kilometer vanaf je woning vrij laat is de kans groot dat ze bij iemand anders in huis overlast gaan veroorzaken.

Nogmaals onze top 5 muizenvallen op een rijtje

 1. 1. Wonact Muizenval – Muizenklem – 6 stuks

  #1 Beste klassieke muizenval
  Wonact Muizenval – Muizenklem – 6 stuks. De klassieke muizenval

  De klassieke muizenval

  Deze muizenvallen komen in een set van 6 en voelen erg stevig aan. Het plateau is uiterst gevoelig maar het systeem is bijzonder veilig om te gebruiken. Deze muizenval is uiteraard herbruikbaar.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 2. 2. Olenka – Diervriendelijke Muizenval

  #2 Beste diervriendelijke muizenval emmer
  Olenka – Diervriendelijke Muizenval. Diervriendelijke muizenval

  Diervriendelijke muizenval

  Deze muizenval werkt met een emmer en een valluik. Het is een zeer simpel systeem en kan veel muizen aan. Zet een lokstof op de emmer voor het valluik en wachten maar. Eenmaal in de emmer is er geen ontsnappen meer aan.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #3 Beste diervriendelijke muizenval
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Muizenval of vangkooi

  Muizenval of vangkooi

  Deze muizenval is diervriendelijk en heeft dankzij de 2 ingangen een grote vangkans. Voorzie deze muizenval van een lokaas of lokpasta en wachten maar.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)
 4. 4. Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop

  #4 Meest professionele muizenval
  Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop. Zeer professionele muizenval

  Zeer professionele muizenval

  Deze Ketchall muizenvangkooi of muizenval heeft plaats voor wel 10 muizen en heeft een slim systeem waardoor de muizenval ook na de 1e vangst actief blijft.

  €21,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€21,95)
 5. 5. VerminBuster Diervriendelijke Muizenval 

  #5 Meest compacte muizenval
  VerminBuster Diervriendelijke Muizenval . Zeer compact formaat

  Zeer compact formaat

  Deze muizenval is zeer compact en daarom perfect te plaatsen op moeilijk bereikbare plaatsen. De transparante deksel geeft inzicht in de hoeveelheid gevangen muizen.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.