Beste muizenvangkooi van 2023

Top 5 best geteste muizenvangkooien volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:20

beste_muizenvangkooi

Jij bent op zoek naar de beste muizenvangkooi? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenvangkooi van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 muizenvangkooien uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Muizenvangkooi met 2 ingangen als beste muizenvangkooi uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenvangkooien van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een muizenvangkooi. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenvangkooi 2 ingangen heeft en je daarom sneller muizen zult vangen? Lees snel verder…

#1 Beste muizenvangkooi
Muizenvangkooi 2 ingangen. Eenvoudig maar doeltreffend

Eenvoudig maar doeltreffend

Deze muizenval uit gegalvaniseerd metaal is erg duurzaam. Het materiaal is sterk genoeg om jaren muizen te vangen en kan tegen een stootje. Heeft 2 ingangen om de pakkans te vergroten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€14,65 bij bol.com
bol.com (€14,65)

Naar de top 5

Top 5 beste muizenvangkooien van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenvangkooien tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 8 muizenvangkooien uitvoerig getest en vergeleken.

8 muizenvangkooien vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenvangkooien worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #1 Beste muizenvangkooi
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Eenvoudig maar doeltreffend

  Eenvoudig maar doeltreffend

  Deze muizenval uit gegalvaniseerd metaal is erg duurzaam. Het materiaal is sterk genoeg om jaren muizen te vangen en kan tegen een stootje. Heeft 2 ingangen om de pakkans te vergroten.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)
 2. 2. Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop

  #2 Meest professionele muizenvangkooi
  Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop. Professionele muizenvangkooi

  Professionele muizenvangkooi

  Vang tot wel 10 muizen met deze kooi. Voorzien van 2 ingangen om de vang kans te vergroten. Tevens heeft deze vangkooi een transparante deksel zodat je direct ziet wat de buit is.

  €21,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€21,95)
 3. 3. VerminBuster Diervriendelijke Muizenval 

  #3 Meest compacte muizenvangkooi
  VerminBuster Diervriendelijke Muizenval . Zeer compacte muizenval

  Zeer compacte muizenval

  Deze muizenvangkooi kan tot wel 10 muizen vangen en is voorzien van een grote transparante deksel. Door zijn compacte formaat erg goed te gebruiken onder kasten of lage ruimtes.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)
 4. 4. Vulpes Verjager® – Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen voor Binnen & Buiten

  #4 Meest eenvoudig te reinigen muizenvangkooi
  Vulpes Verjager® – Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen voor Binnen & Buiten. Met handige schoonmaakborstel

  Met handige schoonmaakborstel

  Je krijgt 2 diervriendelijke muizenvallen voor binnen en buiten. Schoonmaken is zeer gemakkelijk door de meegeleverde schoonmaakborstel. Deze muizenvangkooi is veilig voor kinderen en eventuele huisdieren.

 5. 5. Wonact Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen Voor Binnen en Buiten – 3 Stuks

  #5 Meest veilige muizenvangkooi
  Wonact Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen Voor Binnen en Buiten – 3 Stuks. Grootverpakking muzienvangkooi

  Grootverpakking muzienvangkooi

  Perfecte muizenvangkooi als je veel muizen hebt of op meerdere plaatsen. Je krijgt er maar liefst 3 welke eenvoudig schoon te maken dankzij de meegeleverde schoonmaakborstel. Deze muizenvangkooi is geschikt voor binnen en buiten.

  €20,95 bij bol.com
  bol.com (€20,95)

Beste muizenvangkooi

Wil je weten wat de beste muizenvangkooi is om de muizen op zolder te vangen? In dit artikel vertellen we je graag alles over hoe je afkomt van een muizenplaag. Staat vrouwlief bijna dagelijks gillend op de keukenstoel omdat er uit een gat in de muur een muisje voorbij komt rennen? Of hoor je tijdens het slapen geritsel en geknaag in de spouwmuur en houden de knaagdiertjes jou wakker? Dan is het tijd om de strijd aan te gaan met de muizen. Vaak geldt: één muisje, betekent dat er meerdere zitten, want het ongedierte leeft nooit in z’n eentje. Bovendien dragen ze allerlei ziektekiemen en infecties met zich mee: dat wil je niet in je huis. Hier zijn 5 tips voor hoe je de beste muizenvangkooi aanschaft om ervan af te komen.

Koop de beste muizenvangkooi voor op zolder

Van de honderden manieren om de strijd aan te gaan met het langstaartige ongedierte in huis, op allerlei manieren. Je kunt denken aan het kopen van chemisch gif waar de beesten van gaan eten: een muizenpasta, muizenkorrels of muizenblokjes. Deze manieren van het vergiftigen van muizen is vaak heftig: een muis leeft nog drie ellendige dagen en droogt vervolgens uit. Het is speciaal ontworpen vergif dat een dode muis niet gaat stinken maar geheel uitdroogt. Hoewel het effectief is, is het wellicht niet heel diervriendelijk. Bovendien is het vergif binnenkort of al verboden in Nederland. Daarnaast zijn er allerlei andere manieren: je kunt spleten dichtmaken in huis met foliepapier, de keuken vaker opruimen en azijn gebruiken, een geur waar muizen niet van houden. Experts zijn er nog steeds niet helemaal over uit of die methodes wel echt werken. Uiteindelijk zijn er twee goede opties die overblijven: een muizenvangkooi of een muizenklem. Laten we daar eens dieper op ingaan.

beste_muizenvangkooi_02

Waarom de beste muizenvangkooi voor muizen aan te raden is

Het verschil tussen de beste muizenklem en de beste muizenvangkooi is dat de eerstgenoemde het muisje op slag dood klemt. Een muizenvangkooi doet dat niet: een muisje loopt dankzij het aanlokkelijke lokaas in de val en kan de val niet meer uit. Het duurt misschien een paar uur voordat jij de muis vindt, maar vervolgens kan jij het beestje in het natuurgebied weer loslaten. Het is verreweg de meest natuurvriendelijke manier om een muis uit je huis te krijgen. Volgens experts is het enige nadeel van ook de beste muizenvangkooi, dat een muisje flink veel stress te verdragen heeft als hij eenmaal in de vangkooi is gevangen. En van die stress is het heel goed mogelijk dat een muisje alsnog het loodje legt. Check dus elke zoveel uur of er geen muisje in de val zit: dan red je als echte dierenvriend het leven van de muis.

Muizen moet je snel verjagen uit je huis

Denk niet dat het ‘leuk’ is om een muisje in huis te hebben: ook al ben je de grootste dierenvriend, muizen zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Het is niet anders dan ongedierte: de beesten kunnen allerlei ziektes en infecties overbrengen waar jij en je kinderen flink ziek van kunnen worden. Is er iets aangevreten in je voedselkast? Gooi het meteen weg en ga er echt niet van eten. Ook plekken waar je muizenpoep ziet liggen, moet je grondig schoonmaken en desinfecteren. Eet nooit producten waar uitwerpselen in de buurt liggen. Ook stof waar een muis in heeft geürineerd of gepoept is een ziektekiem: je kunt het stof inademen en ziek worden. Dat is een goede reden om een muizenpopulatie in huis uit te roeien, is het niet? Denk ook altijd na als je een muis in de beste muizenvangkooi hebt gevangen, dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Doe handschoenen aan en een mondkapje om. Wacht niet te lang met het aangaan van de strijd tegen een muizenplaag: de beesten kunnen zich enorm snel voortplanten dus voor je het weet heb je er 25.

Waar je de aanwezigheid van muizen aan kunt zien

Je hoeft niet eerst een muis te zien voordat je weet of de beesten in je huis voorkomen. Je kunt het zien aan knaagsporen: er zit een steeds groter wordend gat in de plinten, boven op zolder is de oude fauteuil of armstoel helemaal aangevreten of de etenswaren in de kast zijn opengebroken met muizentanden. Wees daar altijd alert op. Ook kan het vinden van muizenkeutels een aanwijzing zijn voor de aanwezigheid van het ongedierte. Soms is muizenpis of muizenurine zelfs te ruiken in een ruimte. Je kunt ze soms zelfs horen ritselen of piepen onder de vloeren, in de spouwmuur of in de plafonds. Kortom, een muis kun je nog wel over het hoofd zien soms, maar zitten er meer, dan is het niet te missen. Je gaat ze vanzelf opmerken.

Je kunt de beste muizenvangkooi zelf maken, doen of niet?

Er zijn op internet allerlei originele manieren te vinden om een de beste muizenval of de beste muizenvangkooi helemaal zelf te maken. Er zijn allerlei ontwerpen te vinden waar je zelf zo’n systeem in elkaar kan knutselen. Sommigen vangen een muis in een gewone liter petfles. Anderen knutselen een beste muizenvangkooi in elkaar door de muis in een diepe emmer te laten vallen waar hij niet meer uitkomt. Lokken kan met die ‘lifehacks’ op verschillende manieren met verschillende soorten voedsel. Sommigen gebruiken pindakaas, anderen chocola of zelfs varkensspek. Ook zaden of nootjes vinden muizen helemaal geweldig. Hoewel het leuk is om een muis te vangen met een zelfgemaakte muizenvangkooi, wordt het door experts aangeraden om een professionele muizenvangkooi of muizenval te kopen. Sowieso ben je daar minder tijd aan kwijt, en je bent zeker dat het een getest en werkend product is.

Beschermde soorten vangen met de beste muizenvangkooi

Wist je dat er in Nederland bescherming geldt voor sommige muizen. Een veldmuis, bosmuis en woelmuis bijvoorbeeld, zijn beschermde muizensoorten die niet zomaar mogen worden gedood. Dat geldt gelukkig niet voor de muis die meestal in Nederlandse huizen zit: die mag gerust worden gedood. Een goede reden voor het aanschaffen van de beste muizenvangkooi is als je niet helemaal zeker bent of je te doen hebt met een gewone huismuis of een beschermde muis. Om helemaal zeker te zijn van je zaak, kun je muizenpoepjes opsturen naar een laboratorium en laten onderzoeken naar het muizensoort. In sommige gemeenten is dat zelfs helemaal gratis.

beste_muizenvangkooi_03

De beste muizenval is altijd diervriendelijk

Zoals we eerder al hebben behandeld, is een muizenval of muizenvangkooi een van de meest diervriendelijke manieren om een muisje kwijt te raken. Je wilt met de beste muizenvangkooi kopen ervoor zorgen dat je een muis niet hoeft dood te maken, maar los kan laten in de natuur waar het je geen problemen meer bezorgt. Maar er is nog een reden: de inzet van een alternatief zoals muizenpasta en andere soorten vergif, kan funest zijn voor de gezondheid van je honden of katten. Het is namelijk niet alleen giftig voor muizen, maar ook voor allerlei andere dieren. Je wil niet dat je cavia per ongeluk van de muizenblokjes smikkelt.  

Gebruik om de muis te pakken het beste muizen lokaas

Wil je graag een goede muizenval zetten? Dan is het belangrijk om het juiste lokaas te gebruiken. Wist je dat het traditionele blokje kaas eigenlijk helemaal niet zo populair is onder muizen? Zonder goed lokaas kun je wekenlang wachten tot de muis in de val is gelopen, maar de kans dat hij naar je val toekomt is klein. De kleine langstaartige knaagdieren houden eigenlijk van allerlei lekkernijen: dingen die wij ook lekker vinden. Eigenlijk lusten muisjes naast stinkkaas, ook een boterham, allerlei zaadjes en nootjes, maar ook chocopasta vinden ze heerlijk. Waarschijnlijk hebben jouw muizen al veel van deze producten op: de reden dat ze in een huis zitten, is een teken dat ze ergens voedsel kunnen vinden.

Alternatieven voor de beste muizenvangkooi kopen

Er zijn veel andere manieren om muizen te verjagen en er zijn de afgelopen eeuwen honderd en één manieren gevonden om een muis uit huis te krijgen. Eén van de nieuwste manieren om muizen te verjagen is een apparaatje dat ultrasone geluiden uitzendt: een frequentie die wij als mensen niet kunnen horen. Met ultrasoon geluid een muis wegjagen, heeft zich nog niet helemaal bewezen, maar het is een inmiddels vaak gebruikte manier. De theorie is dat muizen zich snel uit de voeten maken als ze het penetrante geluid horen. Het nadeel: de geluiden kunnen moeilijk door een betonnen muur. En laat dat nou net de plek zijn waar muizen zich vaak bevinden. Andere manieren zijn het gebruik van ammoniak, azijn en chloor. Ook deze middelen zijn bedoeld om de beesten uit het huis te verjagen.

5 tips voor het gebruik van de beste muizenvangkooi

Laten we alle ideeën van het bestrijden van muizen op ludieke wijze achter ons laten en ons richten op het gebruik van de beste muizenvangkooi. Hier hebben we een vijftal tips op een rijtje gezet om jou te helpen met het bestrijden van je muizenplaag op een milieu- en diervriendelijke manier. Het is belangrijk om snel en adequaat een muizenplaag te bestrijden om te voorkomen dat de muizenpopulatie zich uitbreidt.

Tip 1: Gebruik het lekkerste lokaas

Je staat al 1-0 voor als je gebruik maakt van lekker lokaas. Een muis zal nooit naar jouw beste muizenvangkooi komen als er geen lekkernij klaarligt voor hem. Met het juiste spekblokje, het lekkerste broodje pindakaas of een zoetig mueslireepje lok je een muisje beter dan met een traditioneel blokje kaas. Een goed lokaas is het halve werk. 

Tip 2: Ga altijd hygiënische te werk met de beste muizenvangkooi

Het is ongelooflijk riskant om een muizenvangkooi met een levende muis met blote handen aan te raken. Een muis kan allerlei gevaarlijke ziektekiemen met zich meedragen en infecties overdragen. Het is dus altijd aangeraden om handschoenen en mondkapjes te dragen. Zit ook nooit aan je gezicht, nadat je een muizenval hebt aangeraakt. Was ook altijd goed je handen met zeep. 

Tip 3: Gebruik muizenval voor meerdere muizen

Heb je last van een grote muizenplaag en wil je er snel van af? Dan is het ook heel goed mogelijk om een muizenval voor meerdere muizen te bestellen? Met zo’n val zorg je ervoor dat je in één keer een grote slag slaat. Je kunt er bijvoorbeeld vier tegelijk vangen. Met een goed lokaas en de juiste muizenval, ben je zo van de muizenplaag verlost.

Tip 4: Gebruik een elektrische muizenval

Soms is het niet mogelijk om het leven van een muis te redden. Dan is de meest diervriendelijke manier een elektrische muizenval. Dankzij de elektrische schok die een muis of een ratje toegediend krijgt, is het beest op slag dood. De elektrische muizenval is op de beste muizenvangkooi na, misschien wel de meest diervriendelijke muizenval die er op de markt te vinden is.

Tip 5: Lukt het niet, kies voor het beste muizengif

Krijg je de muizenpopulatie niet onder controle, dan is het toch echt zaak om korte metten te maken. Het gaat dan niet meer om diervriendelijkheid, maar om het hygiënisch houden van je huis. Kies altijd voor het beste muizengif: er zijn vergifsoorten die een muis snel doodmaakt. Er zijn ook andere soorten vergif die een muis doen uitdrogen: dat zorgt ervoor dat een dode muis niet gaat rotten en stinken, maar het beest sterft in dat geval een lange en ellendige dood. Het is niet heel diervriendelijk.

Veelgestelde vragen over de beste muizenvangkooi

Hoe kan ik een muizenplaag voorkomen?

Het is altijd belangrijk om een huis – vooral de keuken – schoon te houden. Als muizen niets te eten hebben, dan komen ze niet zo gauw bij jou in huis: immers er is geen bron van voedsel waar ze zich tegoed aan kunnen doen. De reden dat ze in je huis zitten, is vaak omdat je slordig bent met broodkruimels, etensresten en andere voedselresten. Ruim voedsel dus goed op in niet-aanvreetbare verpakkingen. En doe eens een grote schoonmaak om de boel op te ruimen.

Hoe zet ik een muizenval effectief?

Het bestrijden van muizen met een muizenval of muizenvangkooi is een van de meest diervriendelijke manieren om een muis mee te vangen. Immers: op die manier wordt een muis niet gedood. Je kunt hem daarna weer terug loslaten in de natuur. Het belangrijkste is het lokaas: iets wat lekker is voor de muis. Je kunt kiezen tussen chocola, havermout, brood en zelfs stinkkaas. Kijk natuurlijk elke dag of het lokaas niet is opgevreten zonder dat de muis in de val is getrapt.    

Helpt het houden van een poes tegen een muizenplaag?

Er zijn veel verschillende soorten poezen. De éne is dik, de andere is dun. De ene is lui, de andere is actief. Een dunne en actieve kat heeft vaak meer potentie als echte kattenjager dan een dikke luie kater. Als jouw poes een echte jager is en af en toe en muisje in zijn bek doodbijt, heb je een goede en ecologische manier gevonden om van een muizenplaag af te komen. Het is natuurlijk te verwachten dat de muizenplaag dan snel over zal zijn. Een kat die op muizenjacht moet, wil je natuurlijk niet te veel voedsel geven. Laat hem jagen om zijn voedsel te vinden. Toch is het niet altijd heel hygiënisch om een kat te houden die muizen vangt: zie je het al voor je dat je poes je slaapkamer binnenkomt met een dode muis in z’n bek. 

Wat is de meest diervriendelijke muizenbestrijder?

Er zijn heel veel manieren die diervriendelijk klinken, maar die niet echt werken. Eerder behandelden we al het gebruik van azijn en chloor, of zelfs het gebruik van hoge frequenties. Vaak is het zo dat deze ‘lifehacks’ niet altijd goed werken. Er zijn verschillende andere manieren die erg heftig werken: het gebruik van gif is misschien effectief, maar het is wel een middel waarbij de beestjes vaak een langzame dood sterven. Een goede muizenklem maakt de beestjes op slag dood, iets dat in dat geval wellicht beter is. Uiteindelijk blijft een muizenval of een muizenvangkooi over. Hoewel sommige beestjes eraan doodgaan van de stress is de kans dat een muis het overleeft toch royaal en kan je hem loslaten in de natuur.

Is er ook een beste muizenvangkooi voor buiten?

Ja, veel muizenvangkooien kun je ook heel goed buiten gebruiken. Zitten er veel muizen in je tuin? En is je moestuin niet meer veilig? Dan is het goed om de beste muizenval of muizenvangkooi te installeren in je tuin. Dat kan heel makkelijk en simpel en veel goede muizenvangkooien zijn geschikt voor buiten.

Nogmaals onze top 5 beste muizenvangkooien op een rijtje

 1. 1. Muizenvangkooi 2 ingangen

  #1 Beste muizenvangkooi
  Muizenvangkooi 2 ingangen. Eenvoudig maar doeltreffend

  Eenvoudig maar doeltreffend

  Deze muizenval uit gegalvaniseerd metaal is erg duurzaam. Het materiaal is sterk genoeg om jaren muizen te vangen en kan tegen een stootje. Heeft 2 ingangen om de pakkans te vergroten.

  €14,65 bij bol.com
  bol.com (€14,65)
 2. 2. Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop

  #2 Meest professionele muizenvangkooi
  Ketchall Levende Muizenvangkooi Tegen Muizen – Pest-Stop. Professionele muizenvangkooi

  Professionele muizenvangkooi

  Vang tot wel 10 muizen met deze kooi. Voorzien van 2 ingangen om de vang kans te vergroten. Tevens heeft deze vangkooi een transparante deksel zodat je direct ziet wat de buit is.

  €21,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€21,95)
 3. 3. VerminBuster Diervriendelijke Muizenval 

  #3 Meest compacte muizenvangkooi
  VerminBuster Diervriendelijke Muizenval . Zeer compacte muizenval

  Zeer compacte muizenval

  Deze muizenvangkooi kan tot wel 10 muizen vangen en is voorzien van een grote transparante deksel. Door zijn compacte formaat erg goed te gebruiken onder kasten of lage ruimtes.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)
 4. 4. Vulpes Verjager® – Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen voor Binnen & Buiten

  #4 Meest eenvoudig te reinigen muizenvangkooi
  Vulpes Verjager® – Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen voor Binnen & Buiten. Met handige schoonmaakborstel

  Met handige schoonmaakborstel

  Je krijgt 2 diervriendelijke muizenvallen voor binnen en buiten. Schoonmaken is zeer gemakkelijk door de meegeleverde schoonmaakborstel. Deze muizenvangkooi is veilig voor kinderen en eventuele huisdieren.

 5. 5. Wonact Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen Voor Binnen en Buiten – 3 Stuks

  #5 Meest veilige muizenvangkooi
  Wonact Muizenval – Diervriendelijke Muizenvallen Voor Binnen en Buiten – 3 Stuks. Grootverpakking muzienvangkooi

  Grootverpakking muzienvangkooi

  Perfecte muizenvangkooi als je veel muizen hebt of op meerdere plaatsen. Je krijgt er maar liefst 3 welke eenvoudig schoon te maken dankzij de meegeleverde schoonmaakborstel. Deze muizenvangkooi is geschikt voor binnen en buiten.

  €20,95 bij bol.com
  bol.com (€20,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.