Beste muizenverdelger van 2023

Top 5 best geteste muizenverdelgers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:20

beste_muizenverdelger_01

Jij bent op zoek naar de beste muizenverdelger? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenverdelger van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 muizenverdelgers uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Muskill Excellent als beste muizenverdelger uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenverdelgers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een muizenverdelger. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenverdelger ook werkt tegen ratten? Lees snel verder…

#1 Beste muizenverdelger
Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer sterke pasta tegen muizen

Zeer sterke pasta tegen muizen

Deze muizenverdelger is gebaseerd op pasta en is zeer aantrekkelijk voor muizen. Pasta werkt door tot in het nest en zal binnen een aantal dagen alle muizen uitroeien.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muizenverdelgers van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenverdelgers tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 15 muizenverdelgers uitvoerig getest en vergeleken.

15 muizenverdelgers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenverdelgers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram

  #1 Beste muizenverdelger
  Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer sterke pasta tegen muizen

  Zeer sterke pasta tegen muizen

  Deze muizenverdelger is gebaseerd op pasta en is zeer aantrekkelijk voor muizen. Pasta werkt door tot in het nest en zal binnen een aantal dagen alle muizen uitroeien.

 2. 2. Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta 

  #2 Beste koop muizenverdelger
  Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta . Handige voordeelverpakking

  Handige voordeelverpakking

  Deze pasta met granen heeft een bijzonder snelle werking. De granen en pasta werken al bij minimale inname. De pasta zal meegenomen worden naar het nest alwaar alle muizen zullen sterven.

 3. 3. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #3 Beste muizenverdelger en rattenverdelger
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. Ook geschikt tegen ratten

  Ook geschikt tegen ratten

  Deze pasta werkt direct en bij minimale inname. Het lokaas werd dankzij de pasta achtige substantie snel opgenomen en zal de knaagdieren binnen enkele dagen doden.

 4. 4. Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen 

  #4 Goed alternatief muizenverdelger
  Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen . Voor in de lokdoos

  Voor in de lokdoos

  Deze muizenverdelger komt met maar liefst 5 zakjes. Zo kun je gemakkelijk alle mogelijke looproutes voorzien van deze muizenverdelger. De pasta is basis van Brodifacoum en is al met minimale inname actief.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Beste muizenverdelger voor grote overlast
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Onweerstaanbaar voor ratten en muizen

  Onweerstaanbaar voor ratten en muizen

  Deze grote verpakkingen, je krijgt 6x 25 gram verpakking, is zeer geschikt voor grote hoeveelheden ratten en muizen. Je legt ze eenvoudig in een lokdoos of op de mogelijke looproutes van de niet gewenste knaagdieren. Het middel is binnen enkele dagen dodelijk.

Beste muizenverdelger

Springen jij of je huisgenoten vaak gillend op een stoel omdat er een klein stuk ongedierte door het huis loopt en ben je op zoek naar de beste muizenverdelger? Last hebben van muizen komt in de beste huizen voor en vaak geldt dat als je één muisje ziet, dat er wel meer zijn. De beesten leven namelijk nooit helemaal alleen. Het is natuurlijk heel vies en onhygiënisch om muizen in huis te hebben en het is logisch dat je er snel van af wilt. In dit artikel leggen we je alles over het knaagdiertje haarfijn uit: hoe je de beste muizenverdelger aanschaft om van het ongedierte af te komen. Hier zijn 5 tips voor het aanschaffen van de beste muizenverdelger.

Wat is muizenverdelger?

Er zijn 101 methoden te vinden om van muizen in huis af te komen. Er zijn krachtige chemische preparaten die kunnen worden gebruikt om de beesten weg te krijgen. Maar er zijn ook veel ‘lifehacks’ zoals het simpele gebruik van sterke azijn, het dichtmaken van spleten in huis en het beter opruimen van je keuken. Ook kun je voor een niet-chemische oplossing kiezen: het zetten van een muizenval of een muizenklem, traditioneel met een blokje verse kaas. Lukt dat allemaal niet, dan is het belangrijk om sterkere methoden in te zetten: een muis gaat nooit vanzelf weg. Zeker als het bij jou in huis warm is, hij vindt af en toe eten en hij wordt niet weggejaagd of verdelgd, dan zal hij zich veilig voelen en het liefst blijven.

Welke soorten muizenverdelger werken

Er zijn vele soorten muizenverdelger waar je uit kunt kiezen als je last hebt van een muizenplaag. Je kunt beginnen met het simpel verjagen van de beestjes met allerlei middeltjes zoals chloor en azijn. Je kunt ook kiezen voor meer natuurlijkere producten zoals hete peper en zure uien. Ook zetten mensen traditioneel vallen of klemmen waarmee ze de muisjes doden. Als alles niet helpt, zijn er altijd nog chemische muizenverdelgers die korte metten met het ongedierte maken. Wist je dat mensen ook met geluid soms muisjes het leven zuur maken zodat ze uit huis vertrekken?

beste_muizenverdelger

Ongedierte bestrijden met muizengif

Als het uiteindelijk toch nodig is om chemische middelen in te zetten tegen de muizenplaag in je huis, dan is het belangrijk om een goedje te nemen dat korte metten maakt. Het gebeurt maar al te vaak dat een goedkoop en te simpel middeltje niet werkt en de muisjes blijven rondlopen door de keuken, woonkamer of slaapkamer. Werkzame stoffen in muizengif zijn bijvoorbeeld difethialon, difenacoum, brodifacoum en alphachloralose. Het is de bedoeling met deze middelen dat een muis de stoffen tijdens het eten binnenkrijgen. Als het goed is vind je binnen een aantal dagen één of meerdere dode muizenlijken in huis. 

Muizen doden met een muizenval

Muizenverdelger en muizengif worden in ons land vaak gebruikt om ongedierte weg te krijgen. De traditionele methode van een klapval, muizenval of muizenklem zijn toch een beetje uit de mode geraakt. Het is onhandig om het ding de hele tijd te zetten. Het is altijd een frustratie als je een dag later ontdekt dat de val is gesprongen, het kaasblokje is verdwenen en de muis is gevlogen. Met de beste muizenverdelger gaat het allemaal veel makkelijker: je legt een aantal blokjes tegelijk neer die effectief een einde maken aan het leven van je muisjes in huis. Het enige nadeel is dat je niet precies weet waar een muis doodgaat en dus kan hij soms enige weken liggen. Je hebt vast wel eens de geur van een dode muis geroken.

Beste muizen lokaas

Als je toch van de oude stempel bent en een muisje wilt verdelgen met een muizenval of -klem is het belangrijk om het juiste lokaas te gebruiken. Zonder het juiste lokaas kan je klem dagenlang staan, maar geen enkele viervoeter komt erop af. Veel mensen denken nog steeds dat het stereotype dat muisjes kaas eten klopt, maar dat is niet helemaal waar. De knaagdieren knagen het liefst op dingen die wij als mensen ook lekker vinden: een stukje spek, een broodje gedrenkt in zoete jam, maar ook chocoladepasta of pindakaas met stukjes noot erin. De reden dat muizen bij jou in huis zitten, is omdat ze ergens in de buurt dit soort voedsel kunnen vinden. Je kunt verschillende vallen zetten met verschillende ‘maaltijden’. 

Muizen snel verjagen

Het is belangrijk om te weten dat muisjes, hoe lief ze er soms ook uit zien, erg onhygiënisch zijn. Ze kunnen allerlei ziekten en infecties overbrengen. Eet dus ook nooit producten die door de beesten zijn aangevreten of van plekken waar je uitwerpselen hebt zien liggen in een kast of tussen de etenswaren in de schuur. Je kunt zelfs stof waar muizen in hebben gepoept inademen en ziek worden. Het is dus zaak om muizen snel en zorgvuldig uit te roeien. Ook als je een muis hebt gedood met welke beste muizenverdelger dan ook is het zaak om het beest op te ruimen met hygiënische maatregelen. Doe uit voorzorg handschoenen aan en – als je die nog hebt liggen – een mondkapje op. Een andere goede reden voor het daadwerkelijk beginnen met uitroeien van het ongedierte is dat ze zich snel uitbreiden. Binnen een jaar kunnen twee muizen al meer dan 20 kindermuisjes krijgen. 

Alternatieve methoden van muizen verjagen

Om muizenplagen te bestrijden moet je out of the box denken: de beesten zijn niet snel tevreden en kieskeurig en passen zich snel aan omstandigheden aan. Muizenverdelgers moeten dus steeds originelere manieren verzinnen om een einde te maken aan muizenplagen. Er zijn in de loop der tijd honderden alternatieve methoden van muisjes verjagen bedacht door mensen. Hier zullen we er kort een paar behandelen die makkelijk zijn voor jou om thuis toe te passen.

beste_muizenverdelger_02

Muizen verjagen met geluid

Geluid is tegenwoordig ook een middel om muizen te verjagen. Hoewel je de beestjes met geluid natuurlijk niet verdelgt, nemen ze wel de benen. Er zijn manieren om geluid te gebruiken dat je zelf niet hoort, maar dat een muis wel hoort. Dat zo genoemde ultrasone geluid zou vervelend genoeg zijn voor een muisje om de benen te nemen, en op zoek te gaan naar een ander tehuis. Een apparaatje om het ultrasone geluid voort te brengen is niet duur. Het nadeel is echter dat de geluiden moeilijk door beton, baksteen en isolatiemateriaal heendringen: de muizen in het plafond, op zolder en in de spouw zullen er niet door vertrekken.

Muizen verjagen met azijn

Je kunt ook eens proberen om de beesten te verjagen met het bewerken van je huis met azijn: de kleine viervoeters houden helemaal niet van die zure geur en zoeken dan liever een ander tehuis. Je kunt op die plekken in je huis waar je muizen hebt zitten, denk aan de zolder, kieren in de vloer of in de garage, azijn aanbrengen. Het is natuurlijk altijd zaak om voorzichtig te zijn met azijn, want het is een bijtende stof.

Muizen verjagen met chloor

Sommigen proberen de beesten te verjagen met het aanbrengen van chloor op verschillende plekken in huis waar muizen voorkomen. Het is een middel om een muizenplaag misschien te voorkomen, maar als je al muisjes in huis hebt is het echt geen wondermiddel: muizen hebben al snel door op welke plekken je chloor hebt aangebracht en zullen die plek mijden. Maar omdat muizen ook behoorlijk slim zijn nemen ze vaak gewoon een omweg om in de keuken je etensresten op te peuzelen. Chloor, maar ook azijn, is dus niet altijd de beste manier.

Ammoniak tegen muizen

Ook aan ammoniak hebben muizen een hekel. Dat komt omdat veel roofdieren in het wild, zoals wolven en vossen, hun gebied markeren door te plassen. Omdat deze beesten de natuurlijke vijanden zijn van muizen, herkennen ze de ammonia- of ammoniakgeur en hebben ze daar een bijzondere hekel aan. Het is eigenlijk best vergelijkbaar met het gebruik van chloor en azijn: voorkomen van muizen is misschien mogelijk, maar ze helemaal verjagen is eigenlijk niet te doen.

Aluminiumfolie om muizen buiten te houden

Een andere ‘lifehack’ is het gebruik van aluminiumfolie om muizen buitenshuis te houden. Op alle spleten en hoekjes waar de beesten uit kunnen kruipen kun je foliepapier proppen: hoe goed de tanden van de knaagdiertjes ook zijn, door aluminiumfolie heen bijten is vooralsnog een brug te ver. Dat geldt overigens ook voor voedselverpakkingen: die kun je het best in metalen of harde plastic verpakkingen stoppen zodat de knaagdiertjes ze niet openbijten.

Muizen verdelgen met de beste muizenverdelger, 5 tips

Nee, alle lifehacks op een hoopje, de beste manier om snel en voordelig af te zijn van een muizenplaag is en blijft het aanschaffen van een goede of zelfs de beste muizenverdelger. Zeker als we het hebben over een muizenplaag is die niet meer te bestrijden met simpele muizenvallen. Voorkom dat je uren gepassioneerd loopt te zoeken naar de beste manier om een muis je huis uit te krijgen. Waarom moeilijk doen als het veel makkelijker kan met een gewoon giftig middel. Hier geven we wat tips voor als je de beste muizenverdelger aan wilt schaffen.

Tip 1: Gebruik muizengif

Muizengif is een snelle manier om van muizen in grotere getallen af te komen. Door het giftige lokaas neer te leggen op verschillende tactische plekken in huis, zorg je ervoor dat muizen er dagelijks van eten. Met de beste muizenverdelger gaan muizen binnen een week dood. Lees bij elk middel dat je koopt om muizen te verdelgen goed op de gebruiksaanwijzing: je hoeft nooit meer vergif te gebruiken dan nodig is. 

Tip 2: Gebruik gif dat niet stinkt

Een van de grootste nadelen van sommige soorten muizengif is dat muizen doodgaan op plekken waar je ze niet zomaar vindt. Dan liggen ze soms wekenlang te rotten en gaan ze stinken. Met het juiste muizengif zorg je er echter voor dat muizen uitdrogen en doodgaan: op die manier gaan ze niet stinken. Wel is het dan nog steeds zaak om de muis te vinden, dat is wel zo hygiënisch. Doe een dode muis altijd snel in een plastic zakje en bind die goed dicht. Vergeet daarna niet je handen goed te wassen met zeep.

Tip 3: Gebruik alleen zo nodig gif

Het beste muizengif en de beste muizenverdelger moet echt alleen worden toegepast als dat echt niet anders kan. Het is namelijk een zwaar middel wat ook schadelijk is voor mensen. Pas dus altijd goed op met kinderen, dat ze niet aan het middel komen. Ook is het belangrijk om het niet in de buurt te houden van huisdieren: heb je een hond of een hamster, dan kun je maar beter zorgen dat zij niet in aanraking komen met het gif. Als je het gif niet meer nodig hebt, gooi het dan nooit weg bij het reguliere afval, maar bij het chemisch afval. 

Tip 4: Gebruik de meest veilige en beste muizenverdelger

Er zijn hele handige producten op de markt als het gaat om muizenverdelgers. Je kunt tegenwoordig ook een speciale lokdoos kopen. Bij zo’n item kunnen muizen door een kleine kier de doos binnen waar ze kunnen ‘smullen’ van het gif. Omdat de doos dicht zit is het echter niet mogelijk voor kinderen om het gif in de doos aan te raken. Het is dus een hele veilige manier om van muisjes af te komen.

Tip 5: Werk samen met de buurt

Vaak zijn muizen geen lokaal probleem. Meestal als er in één huis een muis is gevonden, dan zijn er mogelijk muizen in het hele rijtjeshuis. Hetzelfde geldt natuurlijk voor appartementen en flats: zie je een muis in je appartement, bedenk dan dat de hele flat waarschijnlijk moet worden gereinigd. Het is dus altijd raadzaam om samen met de buren de strijd aan te gaan of om zelfs de vereniging van eigenaren op de hoogte te stellen.

Veelgestelde vragen over de beste muzienverdelger

Wat kan ik doen om muis in huis te voorkomen?

Je kunt ten eerste een grote schoonmaak houden. Muizen verblijven graag in huizen waar de vloer vol is met kruimels en waar de keuken een groot paradijs is van halfopen verpakkingen met allerlei zaadjes, brood en zoetigheden. Op het moment dat jij al je producten netjes opbergt en ervoor zorgt dat je muizen honger gaan lijden, gaan ze gauw op zoek naar een ander onderkomen waar ze wel kunnen eten.

Hoe zet ik een muizenval effectief?

Een muis in huis bestrijden met een muizenval is effectief als er niet meer dan een stuk of twee à drie muisjes in huis zitten. Een muizenklem is eigenlijk wel de gezondste manier om een muisje te doden voor zowel de mens als ook dankzij de snelle (en meest diervriendelijke) dood van een muis. Met het kiezen van een lekker lokaasje kan je variëren van chocolade tot havermout en van een stukje brood tot stinkkaas. Je moet natuurlijk elke dag controleren of het lokaas er nog op zit en of het niet is beschimmeld. Er zijn ook muizenvallen waar je een muis levend mee kan vangen: dat is nog diervriendelijker dan een klem waar een muis op slag dood is.  

Helpt een poes tegen een muizenplaag?

Het korte antwoord is ja. Het langere antwoord is: misschien, want er zijn verschillende soorten poezen. Is jouw poes een echte jager, dan is de kans dat er over een maand of twee nog muisjes rondlopen in huis erg klein. Er zijn echter ook hele luie katers met een dikke buik die helemaal geen zin hebben om achter de beestjes aan te hollen. Misschien komt dat ook door het fokprogramma dat alle wilde trekjes inmiddels weg heeft gehaald en een ‘perfect’ huiskattenras heeft gecreëerd. Wil je een echte muizenjager? Dan is het goed om een kat om ergens een boerderijkat te kopen: geef hem echter nooit te veel te eten, want ook daar wordt een kat lui van. Overigens is het nog maar de vraag of je echte een bloeddorstige kat in huis wilt hebben: een poes vangt een muis en sleept deze door het hele huis heen. Niet heel hygiënisch.

Wat is de beste muizenverdelger als het gaat om diervriendelijkheid?

Een muis verjagen met azijn, chloor of geluid klinkt natuurlijk heel diervriendelijk, want je maakt een muis niet dood, maar vaak helpen deze ‘lifehacks’ niet zo goed. Een goede muizenval, waarbij je een muis vangt in een val, is ook niet altijd diervriendelijk: muisjes gaan in zo’n val vaak dood aan de stress. Dan blijven er nog twee dingen over: een muizenklem die de muis op slag doodmaakt, of muizengif. Met muizengif stuur je een muis af op een langzame dood. Toch zegt men dat een knaagdier met muizengif weinig voelt van het proces van doodgaan. Ook moet een muis meerdere keren gif eten voor het doodgaat. We kunnen wel zeggen dat een muizenval de meest diervriendelijke dood is voor een muis.

Nogmaals onze top 5 beste muizenverdelgers op een rijtje

 1. 1. Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram

  #1 Beste muizenverdelger
  Muskil Excellent pasta muis5 x 10 gram. Zeer sterke pasta tegen muizen

  Zeer sterke pasta tegen muizen

  Deze muizenverdelger is gebaseerd op pasta en is zeer aantrekkelijk voor muizen. Pasta werkt door tot in het nest en zal binnen een aantal dagen alle muizen uitroeien.

 2. 2. Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta 

  #2 Beste koop muizenverdelger
  Voordeelverpakking: LUXAN Muizengif Pasta . Handige voordeelverpakking

  Handige voordeelverpakking

  Deze pasta met granen heeft een bijzonder snelle werking. De granen en pasta werken al bij minimale inname. De pasta zal meegenomen worden naar het nest alwaar alle muizen zullen sterven.

 3. 3. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #3 Beste muizenverdelger en rattenverdelger
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. Ook geschikt tegen ratten

  Ook geschikt tegen ratten

  Deze pasta werkt direct en bij minimale inname. Het lokaas werd dankzij de pasta achtige substantie snel opgenomen en zal de knaagdieren binnen enkele dagen doden.

 4. 4. Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen 

  #4 Goed alternatief muizenverdelger
  Protect Home Broditec Pasta Tegen Muizen . Voor in de lokdoos

  Voor in de lokdoos

  Deze muizenverdelger komt met maar liefst 5 zakjes. Zo kun je gemakkelijk alle mogelijke looproutes voorzien van deze muizenverdelger. De pasta is basis van Brodifacoum en is al met minimale inname actief.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Beste muizenverdelger voor grote overlast
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Onweerstaanbaar voor ratten en muizen

  Onweerstaanbaar voor ratten en muizen

  Deze grote verpakkingen, je krijgt 6x 25 gram verpakking, is zeer geschikt voor grote hoeveelheden ratten en muizen. Je legt ze eenvoudig in een lokdoos of op de mogelijke looproutes van de niet gewenste knaagdieren. Het middel is binnen enkele dagen dodelijk.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.