Beste muizenverjager van 2023

Top 5 best geteste muizenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:20

beste_muizenverjager

Jij bent op zoek naar de beste muizenverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizenverjager van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 25 muizenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Pest Tech PT-221 als beste muizenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste muizenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een muizenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizenverjager ook zeer goed werkt tegen ratten en steenmarters? Lees snel verder…

#1 Beste muizenverjager
Pest-Tech PT-221 . Op zonneenergie

Op zonneenergie

Deze muizenverjager werkt zeer doeltreffend en alleen als er ongedierte in de buurt komt. Werkt met ultrasonische golven en een akoestisch signaal. Deze muizenverjager werkt ook uitstekend tegen katten en marters.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste muizenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizenverjagers tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 25 muizenverjagers uitvoerig getest en vergeleken.

25 muizenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizenverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Pest-Tech PT-221 

  #1 Beste muizenverjager
  Pest-Tech PT-221 . Op zonneenergie

  Op zonneenergie

  Deze muizenverjager werkt zeer doeltreffend en alleen als er ongedierte in de buurt komt. Werkt met ultrasonische golven en een akoestisch signaal. Deze muizenverjager werkt ook uitstekend tegen katten en marters.

 2. 2. Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager

  #2 Beste koop muizenverjager
  Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager. Werkt tegen zeer veel dieren

  Werkt tegen zeer veel dieren

  Deze muizenverjager is uiterst krachtig en maakt, indien gewenst, naast ultrasonische golven ook gebruik van lichtflitsen. Hierdoor worden ook katten, eekhoorns en ratten verjaagd.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Ongedierte en muizen verjager

  #3 Beste indoor muizenverjager
  Ongedierte en muizen verjager. Diervriendelijk ongedierte verjagen

  Diervriendelijk ongedierte verjagen

  Deze muizenverjager is zeer geschikt voor binnenshuis of in schuren. De ultrasone pieptoon verjaagt niet alleen maar maakt door de constante detectie de ruimte ook niet meer aantrekkelijk voor ongedierte.

 4. 4. Pest-Tech PT-501 

  #4 Goed alternatief muzienverjager
  Pest-Tech PT-501 . Werkt op accu en zonneenergie

  Werkt op accu en zonneenergie

  Deze zeer krachtige muizenverjager werkt snel en doeltreffend. Het krachtige LED flitslicht jaagt indien gewenst ook marters, katten en vossen weg. Detectie vindt plaats tot 9 meter afstand.

  €33,95 bij bol.com
  bol.com (€33,95)
 5. 5. Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2

  #5 Meest krachtige muizenverjager
  Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2. Meets krachtige verjager

  Meets krachtige verjager

  Je verjaagt ongedierte tot maar liefst 200m2 weg met deze Weitech dierenverjager. Deze verjager heeft een detectieafstand van maar liefst 16 meter en geeft direct de gewenste signalen af. Hierdoor is ongedierte echt verleden tijd.

  €58,29 bij bol.com
  bol.com (€58,29)

De beste producten om muizen te bestrijden met geluid

Heb jij een muizenplaag in huis? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Jouw eten wordt aangevreten, er worden bacteriën in huis verspreid die je liever niet hebt, en de woning komt onder de muizenpoep te liggen. Niet ideaal natuurlijk. Het is daarom belangrijk om dit probleem goed te bestrijden en aan te pakken, wil je voorkomen dat de muizenplaag te groot wordt en niet meer te bestrijden valt. Je kent vast wel de bekende producten zoals muizenvallen, plakstrips, lokdoosjes en ander gif waarmee je muizen goed kan bestrijden. Toch vindt niet iedereen dit fijne middelen om mee aan de slag te gaan. Vaak gaan de muizen hierdoor dood via een lijdzame weg die onnodig is. Muizen verjagen daarentegen is een ander middel dat ook in bepaalde mate effectief kan zijn om minder last te krijgen van muizen. In dit artikel vertellen we je alles over dit fenomeen, welke apparaten je daarvoor moet gebruiken, hoe je te werk gaat en wat de voordelen kunnen zijn.

Wat zijn muizenverjagers?

Wellicht heb je wel eens gehoord van vogelverjagers. Dit zijn kleine apparaten die rondom woningen worden opgehangen. Ze versturen een ultrasoon geluid, een geluid dat hoger is dan 20.000 hertz en daarmee voor veel mensen onhoorbaar is. Dat geluid zorgt er echter voor dat vogels liever niet in de buurt komen, ze krijgen namelijk last van dit geluid. Het is echter gebleken dat dit geluid ook een effect heeft op katten en op muizen. Omdat muizen vaak ook een groot probleem kunnen zijn in huizen, is het natuurlijk een welkome bijkomstigheid dat je met een zogenaamde muizenverjager hetzelfde effect kan creëren als bij een vogelverjager. 

Bij een ultrasone muizenverjager is het probleem wel dat het geluid niet door muren of wanden heen gaat. Wanneer je dus gebruik maakt van deze verjager, moet je deze plaatsen in de ruimte waarvan jij denkt dat daar de muizen zich bevinden. Je kan er ook voor kiezen om meerdere verjagers aan te schaffen en deze in de verschillende ruimtes in je huis te plaatsen. Deze verjager is echter niet aan te raden wanneer je ook andere huisdieren hebt, die krijgen namelijk ook last van dit geluid. Denk bijvoorbeeld aan vogels en katten.

Buiten het bestaan van muizenverjagers op basis van ultrasoon geluid, zijn er ook verjagers op basis van elektromagnetische golven. Dit worden ook wel de wat luxere versies van de eerstgenoemde muizenverjagers genoemd. Met deze muizenverjagers wordt het elektromagnetische veld dat zich rondom bijvoorbeeld elektriciteitskabels bevindt die je in een huis hebt, omgezet in pulserende vibraties die van verschillende kracht en frequentie kunnen zijn. Muizen vinden dat heel irritant. 

Een groot voordeel van deze muizenverjager is dat de elektromagnetische golven ook door muren en plafonds heen kunnen stralen. Dat zou er voor zorgen dat muizen die zich op die plekken bevinden, ook verdreven kunnen worden. Niet alleen muizen die zich laten zien. Vaak zijn dat namelijk de verdwaalde muizen die een onderdeel zijn van een veel grotere groep. Vooral voor spitsmuizen is dit goed, die beschouwen een huis namelijk vaak als hun territorium en kunnen daardoor lastig te verjagen zijn. 

Je kan ook kiezen voor een ionische muizenverjager. Deze is weer net een tikje anders dan de elektromagnetische of ultrasone muizenverjager. Een ionische muizenverjager houdt eigenlijk in dat er negatieve ionen door de lucht worden verspreid. Eigenlijk werkt dit een beetje hetzelfde als een zoutlamp. Hier ontstaan ook negatieve ionen die de zwaarder zijn dan de deeltjes in de lucht. Daardoor duwen de negatieve ionen deze deeltjes naar de grond en op die manier wordt de lucht in je huis gezuiverd. Dat zorgt er dan weer voor dat de ruimte minder aantrekkelijk wordt voor ongedierte zoals muizen. Deze muizenverjager is vooral geschikt voor grotere ruimtes, het apparaat heeft namelijk een groot bereik en kan op die manier goed werken voor bijvoorbeeld bedrijven.

De voor – en nadelen van muizenverjagers

Net als elk andere bestrijdingsmiddel zitten er natuurlijk verschillende voor – en nadelen aan muizenverjagers. Het is namelijk zo dat het soms zeker is bewezen dat muizenverjagers werken, maar in wetenschappelijk onderzoek is dit nog niet echt naar voren gekomen. Je kan er daarom niet vanuit gaan dat deze bestrijding (meteen) werkt. Sowieso wordt het niet gezien als een directe oplossing. De apparaten moeten er voor zorgen dat de muizen een onprettig gevoel ervaren, pas daarna zullen zij verdwijnen uit het huis. Maar het duurt vaak even voordat dit gebeurt. Als je last hebt van een grote muizenplaag is het dan ook niet aanbevolen om dit middel in te zetten. Op z’n minst is het dan van belang dat je de muizenjager combineert met andere bestrijdingsmiddelen tegen muizen. 

Wanneer je echter merkt dat de muizenverjager een effect heeft op de muizen, bijvoorbeeld doordat je ze niet meer ziet of hoort, is het altijd van belang dat je het apparaat soms aan en uit zet. Muizen kunnen namelijk gewend raken aan het geluid en daardoor alsnog als het ware resistent worden tegen het geluid. De muizenverjager zal dan niet meer helpen en de muizen komen dan gewoon weer terug. Ook kan je kiezen om de frequentie soms te veranderen, ook dan voorkom je dat de muizen gewend raken aan het lawaai. 

Een voordeel van de muizenverjager is echter wel dat het een redelijk diervriendelijke manier is om van de muizen af te komen. Als je liever niet de muizen dood door vergiftiging of met een muizenval, dan is dit zeker een manier om uit te proberen. Het kan sowieso nooit kwaad om een muizenverjager in te zetten, je weet maar nooit of het werkt en het kan altijd alleen maar positief uitpakken. 

Ook is een voordeel dat het een bestrijdingsmiddel is dat je kan gebruiken in het bijzijn van kinderen. Zij lopen niet het risico dat ze bijvoorbeeld muizengif eten dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Kinderen hebben geen last van het geluid en zullen dus geen schade ondervinden van het gebruik van een muizenverjager.

beste_muizenverjager_01

Hoe gebruik ik een muizenverjager?

De muizenverjagers werken op verschillende manieren. Zo heb je de apparaten die werken op batterijen, die werken met een adapter of die allebei hebben. Het is de bedoeling dat met elke muizenverjager, het effect in elk geval na tien dagen wordt waargenomen. Hoe groter de muizenverjager, hoe eerder dit effect zal plaatsvinden. 

Je kan de muizenverjagers vaak helemaal instellen zoals jij dat wil. Zo heb je een stand voor muizen, maar vaak is er ook een stand om andere insecten te verjagen die je liever ook niet in huis hebt. Daarnaast kan je het volume instellen. Immers, hoe hoger het volume is, hoe irritanter het geluid en hoe sneller de muizen of insecten dus zullen verdwijnen. 

Het bereik dat je hebt met de verjagers is verschillend. Als je een ionische muizenverjager gebruikt, beschikt deze vaak ook al over de ulrasone en elektromagnetische technologie. Je kan dus verwachten dat deze het meeste effect heeft op de ruimte waarin het apparaat zich bevindt. Hierbij gaat er namelijk een effect door de ruimte heen, door de plafonds en muren, en via de lucht. Ideaal dus als je last hebt van een grote plaag en op verschillende manieren de muizen wil bestrijden. 

Meestal krijg je een snoer bij de muizenverjager. Mocht je dus ooit van ruimte wil verwisselen, dan is dat altijd mogelijk. Wanneer je geen stopcontact hebt in de ruimte waar je de muizen hebt, dan kan je er dus het beste voor kiezen om een muizenverjager op batterijen aan te schaffen. 

Een muizenverjager moet verder altijd droog zijn. Als deze op een plek komt te staan waar deze nat wordt, bijvoorbeeld buiten in de regen, zal het apparaat kapot gaan en kan je je muizen er niet meer mee verjagen. De muizenverjagers werken wel ook prima buiten, maar dan dus wel op een droge plek. Zeker wanneer je groente of fruit verbouwt kan het nuttig zijn om een muizenverjager voor buiten te hebben. 

Soms beschikt een muizenverjager ook over een lichtflits. Dat heeft als doel om op donkere momenten, bijvoorbeeld in de nacht of simpelweg in een kamer waar het licht niet aan staat, de muis te demotiveren om in die kamer te komen. De lichtflits wordt namelijk als erg onaangenaam ervaren door de muizen en zorgt er daardoor voor dat ze zich niet meer laten zien. Deze lichtflits helpt echter alleen in de ruimte waar de muizenjager zich bevindt, en heeft geen effect door muren of plafonds heen. 

Zorg tot slot, zoals al eerder gezegd, altijd dat je een muizenverjager hebt die verschillende frequenties kan aanzetten, of meerdere geluiden heeft. Zo zorg je dat de muizen niet gewend raken aan het geluid en langzaamaan weer terugkomen. Als de muizenverjager dit niet kan, kan je er ook voor kiezen om het apparaat soms aan of uit te zetten.

beste_muizenverjager_02

Hoeveel kost een muizenverjager?

Je kan een muizenverjager al voor 20 euro aanschaffen. Het ligt er natuurlijk aan of je een muizenverjager met alleen één technologie koopt, dus met alleen ultrasoon geluid. Of dat je gaat voor een muizenverjager waar zowel ultrasoon geluid, als elektromagnetische golven en ionisch effect in zit. Wanneer je voor alle drie gaat, kan je er vanuit gaan dat je in elk geval 40 euro kwijt bent. 

Sommige muizenverjagers zijn groter gemaakt zodat deze een veel groter bereik hebben dan bedoeld is voor alleen een huiselijke keuken bijvoorbeeld. Dit soort muizenverjagers hebben vaak een bereik van in elk geval 300 vierkante meter en zijn dan ook zeer geschikt voor grotere ruimtes, bedrijfspanden en bijvoorbeeld magazijnen. De grotere verjagers zijn uiteraard ook wat duurder, gemiddeld tussen de 50 en 90 euro.

Veelgestelde vragen over een muizenverjager

Werkt de muizenverjager ook op ratten?

Het ligt volledig aan wat voor muizenverjager je hebt gekocht, of deze ook werkt op ratten. Zo zijn er muizenverjagers die twee speakers hebben, die over meerdere technologieën beschikken, en misschien zelfs een flitslamp hebben om nog meer af te kunnen schrikken, ook tijdens de avond en nacht. Dit soort verjagers kunnen zeker ook een effect hebben op ratten. Vergeet daarbij niet dat er ook muizenverjagers zijn die meerdere volumes kunnen aannemen die hoger zijn dan 20.000 hertz. Zoals gezegd, hoe hoger het volume, hoe beter het effect is op dieren. Niet alleen ratten kunnen op deze wijze aangepakt worden, maar ook insecten kunnen op die manier verdwijnen. Deze hebben vaak nog een hogere geluidsfrequentie nodig, iets wat zeker niet ongemogelijk is met sommige muizenverjagers. Je kan er wel vanuit gaan dat dit soort muizenverjagers over het algemeen duurder zijn dan een simpel apparaat dat bedoeld is voor één kamer.

Wat kan ik nog meer doen om preventief muizen te vermijden?

Het gebruik van een muizenverjager kan natuurlijk goed helpen maar wellicht merk je dat het toch niet optimaal werkt. In dat geval kan je nog een heleboel andere dingen doen om muizen, ratten en insecten te bestrijden. 

 

Voor muizen zijn er zeker nog heel veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er muizenkorrels met verschillende soorten gif. Deze worden vaak geplaatst in een lokdoosje waar de muis inkruipt waarna deze het gif opeet. Als je na een tijdje merkt dat het gif niet meer wordt gegeten, kan je er vanuit gaan dat het een effect heeft gehad. Ook kan je zorgen dat gaten en openingen die het huis in leiden, gedicht worden. Op die manier verklein je de mogelijkheid voor muizen om naar binnen te komen. Het is ook altijd een goed idee om eten netjes af te sluiten in potten en plastic dozen. Dat zorgt dat het niet alleen lastiger wordt voor muizen om bij het eten te komen, maar het wordt ook minder aantrekkelijk voor ze om op een plek te komen waar toch vrij weinig te halen valt. 

 

Tot slot kan je ook kiezen voor drastischere maatregelen zoals muizenvallen en muizen plakstrips. Deze maatregelen zijn echter wel een stuk dieronvriendelijker omdat de muis vaak een lijdzame dood sterft. Als je dat liever niet hebt, wordt het niet aangeraden om deze methodes toe te passen. Een muizenverjager is dan juist de ideale manier.Ik ben bang voor muizen, wat nu?

Weet dan dat je in elk geval echt niet de enige bent. Heel veel mensen zijn namelijk bang voor muizen en vinden het heel vervelend om in de buurt van muizen te zijn. Mocht je het liever niet hebben om zelf muizen te bestrijden met verschillende methodes, dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om een professional in te schakelen. Die kan de muizen voor jou bestrijden en daarnaast heel veel handige tips geven waarmee jij als het goed is van je muizenprobleem kan afkomen. Wel zal je deze methode natuurlijk terug zien in de kosten, een ongediertebestrijder kost namelijk best wat geld.

Hoeveel muizen maken een muizenplaag?

Wat vaak het probleem is bij muizen en waarom het zo belangrijk is om ze te bestrijden, is dat ze zich heel snel kunnen voortplanten. Zo kan een muizenvrouwtje al gauw tussen de vijf en tien keer per jaar een nest maken van soms wel twaalf muizen. Dat kan dus snel in de cijfers lopen en dat veroorzaakt een plaag. Omdat de muizen soms wel 2,5 jaar oud kunnen worden, kan je in een hele korte tijd dus enorm veel muizen krijgen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk het probleem aanpakt om te voorkomen dat je last krijgt van een gigantische plaag.

Onze top 5 muizenverjagers nogmaals op een rijtje

 1. 1. Pest-Tech PT-221 

  #1 Beste muizenverjager
  Pest-Tech PT-221 . Op zonneenergie

  Op zonneenergie

  Deze muizenverjager werkt zeer doeltreffend en alleen als er ongedierte in de buurt komt. Werkt met ultrasonische golven en een akoestisch signaal. Deze muizenverjager werkt ook uitstekend tegen katten en marters.

 2. 2. Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager

  #2 Beste koop muizenverjager
  Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager. Werkt tegen zeer veel dieren

  Werkt tegen zeer veel dieren

  Deze muizenverjager is uiterst krachtig en maakt, indien gewenst, naast ultrasonische golven ook gebruik van lichtflitsen. Hierdoor worden ook katten, eekhoorns en ratten verjaagd.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Ongedierte en muizen verjager

  #3 Beste indoor muizenverjager
  Ongedierte en muizen verjager. Diervriendelijk ongedierte verjagen

  Diervriendelijk ongedierte verjagen

  Deze muizenverjager is zeer geschikt voor binnenshuis of in schuren. De ultrasone pieptoon verjaagt niet alleen maar maakt door de constante detectie de ruimte ook niet meer aantrekkelijk voor ongedierte.

 4. 4. Pest-Tech PT-501 

  #4 Goed alternatief muzienverjager
  Pest-Tech PT-501 . Werkt op accu en zonneenergie

  Werkt op accu en zonneenergie

  Deze zeer krachtige muizenverjager werkt snel en doeltreffend. Het krachtige LED flitslicht jaagt indien gewenst ook marters, katten en vossen weg. Detectie vindt plaats tot 9 meter afstand.

  €33,95 bij bol.com
  bol.com (€33,95)
 5. 5. Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2

  #5 Meest krachtige muizenverjager
  Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2. Meets krachtige verjager

  Meets krachtige verjager

  Je verjaagt ongedierte tot maar liefst 200m2 weg met deze Weitech dierenverjager. Deze verjager heeft een detectieafstand van maar liefst 16 meter en geeft direct de gewenste signalen af. Hierdoor is ongedierte echt verleden tijd.

  €58,29 bij bol.com
  bol.com (€58,29)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.