Beste NAS server van 2023

Top 5 best geteste NAS servers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:21

beste_nas_server_01

Jij bent op zoek naar de beste NAS server? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de NAS server van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 NAS servers uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Synology DS218play als beste NAS server uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste NAS servers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een NAS server. Wist je bijvoorbeeld dat de beste NAS server tot maar liefst 32 TB data kan opslaan? Lees snel verder…

#1 Beste NAS server
Synology DS218play – NAS – Barebone – 0 TB. Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

Deze netwerk reus van de marktleider Synology is eenvoudig tot 24TB te vullen met schijven. Aan boord vind je Apple Time Machine en Google Chromecast voor direct streaming naar tv’s en smartphones. Dankzij de 256-bit encryptie zijn je bestanden altijd veilig opgeslagen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€199 bij bol.com
bol.com (€199,00)

Naar de top 5

Top 5 beste NAS servers van dit moment

Hoe komt deze top 5 NAS servers tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 NAS servers uitvoerig getest en vergeleken.

12 NAS servers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 NAS servers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Synology DS218play – NAS – Barebone – 0 TB

  #1 Beste NAS server
  Synology DS218play – NAS – Barebone – 0 TB. Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

  Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

  Deze netwerk reus van de marktleider Synology is eenvoudig tot 24TB te vullen met schijven. Aan boord vind je Apple Time Machine en Google Chromecast voor direct streaming naar tv's en smartphones. Dankzij de 256-bit encryptie zijn je bestanden altijd veilig opgeslagen.

  €199 bij bol.com
  bol.com (€199,00)
 2. 2. Synology DS118 – NAS

  #2 Beste koop NAS server
  Synology DS118 – NAS. Compact maar krachtig

  Compact maar krachtig

  Met een opslag capaciteit van 12TB beschik je altijd over voldoende opslag thuis of op een klein kantoor. Kijk rechtstreeks vanuit de NAS 4K films. HDD wordt niet meegeleverd.

  €175 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€175,00)
 3. 3. Synology DS218play – NAS – RED 8TB 2x 4TB

  #3 Best beoordeelde NAS server
  Synology DS218play – NAS – RED 8TB 2x 4TB. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze zeer complete NAS server komt met maar liefst 8TB aan HDD ruimte. Stream eenvoudig in 4K naar elk device in huis of op kantoor. Indien je meer ruimte nodog hebt kun je deze NAS server eenvoudig uitbreiden tot 32TB aan geheugen.

  €419 bij bol.com
  bol.com (€419,00)
 4. 4. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

  #4 Beste alternatief NAS server
  Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS. Zeer compacte NAS server

  Zeer compacte NAS server

  Met een opslag van 8TB is deze NAS server groot genoeg voor elk huishouden. Delen en streamen is zeer eenvoudig via de app en dankzij de 256 bit encryptie zijn jouw bestanden altijd veilig.

  €338 bij alternate.nl
  alternate.nl (€338,00)
 5. 5. Synology DS120j – NAS

  #5 Meest compacte NAS server
  Synology DS120j – NAS. Perfect voor thuis

  Perfect voor thuis

  Deze NAS server is klein van stuk maar groot in prestaties. Perfect voor de opslag van bestanden die je veel deelt of veilig wilt opslaan. Wordt geleverd zonder HDD maar met krachtige Armada processor

  €106 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€106,00)

Wat is de nas server beste koop?

Met behulp van een nas server (Network Attached Storage) creëer je extra beveiligde opslag. Misschien vraag jij je af, hoe werkt een nas server? Met een nas server bewaar en beheer jij je bestanden via je wifi netwerk (als een soort van back up). Ook vertellen we je meer over de top 5 nas servers en krijg je antwoord op de vraag, wat is de nas server beste koop?

Nas server aanschaffen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De nas server -voluit Network Attached Storage- die het beste is en die zorg kan dragen voor jouw draadloze netwerk opslag, is niet perse de beste nas server van 2021 of de beste nas server van 2023. De nas server beste koop is die nas server die het beste bij jouw situatie en wensen past. Ongeacht beoordeling of jaartal.

We zetten in deze blog dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste nas server. Als het gaat om een goedkope nas server, maar ook wanneer je meer budget wilt besteden.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste nas server. We bespreken onder andere de beste nas (media) server, de nas server die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope nas server te zijn, maar is wel een nas server met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog nog met je willen doornemen voor aanschaf van een nas server.

Onze top 5 NAS servers nader bekeken

Nummer 1:

Deze allerbeste nas server met 2 sleuven is voorzien van 4k video transcodering en ideaal voor gebruikers die behoefte hebben aan een compacte en betrouwbare gedeelde opslagoplossing waarmee je belangrijke gegevens kan beveiligen en bestanden kan delen over verschillende platforms. De theoretische opslagcapaciteit is maximaal 24 TB. 

De “Play” toevoeging aan deze NAS betekent dat het veel mediabestanden in realtime kan transcoderen. 

De reviews zijn lovend over de opslagmogelijkheden, het eenvoudige gebruik en de prijs en kwaliteitsverhouding!

Nummer 2:

Wanneer een nas server een ‘beste koop’ stempel krijgt, is er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit.

Deze nas server beste koop is een krachtige en compacte 1-bay NAS die speciaal is ontworpen voor kantoren en thuisgebruikers voor efficiënt beheer, beveiliging en delen van gegevens. De nieuwe 64bit quad-core processor ondersteunt 10-bit 4K H.265 videotranscodering voor een rijkere multimedia entertainment ervaring. 

Eigenlijk een alleskunner dus en de kwaliteit alsmede het scherpe prijskaartje maakt deze server nas zeer terecht de beste koop!

Nummer 3:

De nas server die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde nas server noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde nas server is een NAS met 2 sleuven en voorzien van 4K videotranscodering. Deze NAS is ideaal voor gebruikers die behoefte hebben aan een compacte en betrouwbare gedeelde opslagoplossing waarmee je belangrijke gegevens kan beveiligen en bestanden kan delen over verschillende platforms. 

De theoretische opslagcapaciteit is maximaal 24 TB. De “Play” toevoeging aan deze NAS betekent dat het veel mediabestanden in realtime kan transcoderen. Handig voor TV’s en diverse andere apparaten. De interne schijven hebben een storage van maarliefst 8TB.

Deze best beoordeelde nas server krijgt dan ook een hoge waardering van zijn gebruikers van maarliefst 4,9 uit 5 sterren!

Nummer 4:

Maak back-ups en orden enorme hoeveelheden content van meerdere computers, smartphones en tablets op deze nas server, in je eigen privé netwerk, zonder duur abonnement.

Bewaar, open en stream je content overal waar je toegang hebt tot een internetverbinding. Dat kan met de mobiele My Cloud OS 5-app of via MyCloud.com op het web. Je vindt deze nas server snel in je netwerk en het apparaat kan via internet worden geïnstalleerd.

Nummer 5:

Ben je op zoek naar een NAS server maar heb je een beperkt budget of niet te veel eisen? Dan is deze NAS server de perfecte oplossing. Het instapmodel van Synology, perfect voor thuisgebruik of of een klein kantoor.

Let er wel op dat deze NAS server zonder een HDD (Hard Disk Drive) geleverd wordt. Deze dien je dus zelf aan te schaffen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nas server?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste nas-server, dan is het handig dat je antwoord hebt op de vraag; wat is een nas server, hoe werkt een nas server én wat kun je allemaal met een nas server? We hopen dat deze al heeft bijgedragen voor wat betreft het antwoord op deze vragen. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste server (nas), tot een succes. De perfecte nas server kun jij vervolgens vinden door middel van onderstaande punten van aandacht.

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een nas server is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een nas server kopen, of mag het ook een andere server zijn? En wil je een nas server beste koop, ben je op zoek naar een goedkope nas server, of is je budget ruim(er)? En wil je een draadloze nas server, of hoeft dit niet perse. En hoe zit het met de grootte van de opslagruimte en de snelheid die jij wenst?

Vergeet overigens niet om de beste wifi router, en beste wifi versterker te bekijken. Je wilt immers met optimale snelheid gebruik maken van de beste NAS server. Vanuit de beste bureaustoel natuurlijk. Dit zit een stuk comfortabeler.

En zo zijn nog meer voorkeuren en eisen te bedenken wanneer je een nas server gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus goed na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft nas servers is groot, en de diversiteit ook. Wat het kiezen zeker niet per se makkelijker maakt. Maar eerder lastiger.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een nas server zal over het algemeen zijn; het opslaan en ook delen van bestanden op een (externe) slimme, harde schijf. Het ideale aan een nas server is dat je deze op je eigen netwerk kunt aansluiten en je zo vanaf elke plek in huis (en elk apparaat) bij je bestanden.

Maar de vraag blijft natuurlijk wel belangrijk, hoe groot zijn de bestanden die je op wilt slaan, en hoeveel zijn het er? Is je nas server voor privé gebruik en/ of ook voor zakelijk gebruik? En wil je over de hele wereld bij je bestanden kunnen? Of alleen thuis?

Aansluiting

Bij een Nas server hoort een netwerkaansluiting, zodat je bekabeld internet(verkeer) hebt.

Het draadloos internet verkeer is er echter steeds meer en meer. Je zult dus moeten bedenken waar jouw voorkeur ligt in deze. Aansluitingen die een harddisk voor het netwerk kan hebben zijn USB, firewire en eSATA.

beste_nas_server_07

Harddisk en snelheid

Het formaat van een harddisk houdt verband met de grootte van de harde schijf. Er zijn twee formaten, 2,5 en 3,5 inch. De 2,5 inch is een laptop hard disk formaat. Hoe sneller je nas server, hoe sneller je bestanden ed. over kunt zetten.

De snelheid hangt ook af van de harde schijf of schijven die gebruikt worden, de processor, de snelheid van je wifi router en soms ook van de kwaliteit van je wifi versterker. Het is een samenspel van factoren dus en heeft niet alleen te maken met je nas. Goed om dit in je achterhoofd te houden.

Opslagcapaciteit

Bij een nas heb je een harde schijf nodig voor opslag. Over het algemeen moet je die er zelf nog apart bij kopen, want een nas server wordt vaak geleverd zonder harde schijf of SSD. Hoe groter de opslagcapaciteit van de schijf, hoe meer bestanden je er op kunt bewaren, uiteraard.

Een aan- en uitknop

De aanwezigheid van een aan/uit knop. Met behulp van een aan en uitknop kun je een nas server helemaal uitzetten, zodat je nas server geen stroom verbruikt op dat moment. Dat is eigenlijk enkel nodig wanneer jij je nas server langere tijd niet gebruikt. Veel mensen zetten een nas server echter eigenlijk nooit uit.

Prijskaartje

De prijskaartjes die horen bij een nas server, die verschillen!

De prijzen variëren letterlijk van 150 tot 1000 euro +. In dat opzicht kun jij de aanschaf van een nas server zo duur, en ook zo (relatief) goedkoop mogelijk maak als dat jij zelf wilt.

Uiteraard hangt de prijs van een nas server samen met een aantal factoren. Vooral ook de verschillende opties en mogelijkheden die een nas server heeft. Feit is dat hoe meer mogelijkheden en bijvoorbeeld opslag, hoe hoger het prijskaartje. 

Hoe je het ook wend of keert, het is voor aanschaf van een nas server essentieel om een budget vast te stellen. Het kadert je zoektocht in en dit vergemakkelijkt de uiteindelijke keuze.

beste_nas_server_08

Hoe wij testen

Jij bent op zoek naar een NAS server. Een belangrijke schakel tussen al je kostbare bestanden en je laptop, desktop of smartphone. Maar een NAS server is een ingewikkeld stukje techniek en waar moet je beginnen met de zoektocht naar de voor jou beste NAS server?

Wij helpen je graag. Door grondig te kijken naar de verschillen tussen diverse NAS servers maken we een top 5 van NAS servers die voor vele doelgroepen geschikt zijn.

Daarnaast kijken we ook goed naar gebruikerservaringen, deze reviews zijn van onschatbare waarde aangezien het een goed en breed beeld geeft van de ervaringen met een NAS server en de

Veel gestelde vragen over de beste NAS server

Wat is de beste NAS server?

De beste nas server, dat is niet één type model of merk, de beste nas server is dan ook een persoonsgebonden keuze. Een goéde nas server is in ieder geval een server inclusief die opties en mogelijkheden die jij wenst. Wanneer het gaat om zakelijk gebruik, maar ook bij prive gebruik. Wat de beste nas server voor jou is, hangt dus ook sterk af van je werk, hobby en/of gebruikssituatie.

Waar voldoet een goede nas server aan?

Een goede nas server is gebruiksvriendelijk, creëert veel (veilige) gebruik opslag en fungeert als een soort eigen clouddienst. Waar je op handige wijze je bestanden kunt bewaren en openen.

Welke nas server moet ik kopen?

De nas server die jij het beste kunt aanschaffen, is degene die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je beste nas server te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk zorgt voor hetgeen jij zoekt in een nas server qua opslag(ruimte), maar ook bijvoorbeeld snelheid.

 

Hoe kan ik mijn nas server installeren?

Sluit de stroomkabel van de nas aan op de voedingspoort en steek de stekker in het stopcontact. Verbind de nas via een netwerkkabel met je router. Zet de nas vervolgens aan en wacht tot je een piep(toon) hoort. Download vervolgens de benodigde software.

 

De nas server beste koop, de eindconclusie

De beste nas server is uiteraard ook een goede nas server, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van je nas server zijn er sowieso 3 zaken die handig zijn mee te nemen in je overwegingen, alvorens definitieve aanschaf. We bespreken ze hieronder met je.

Aansluiting(en)

Bij een Nas server hoort een netwerkaansluiting, zodat je bekabeld internet(verkeer) hebt.

Het draadloos internet verkeer is er echter steeds meer en meer. Je zult dus moeten bedenken waar jouw voorkeur ligt in deze. Aansluitingen die een harddisk voor het netwerk kan hebben zijn USB, firewire en eSATA. USB en firewire werken eigenlijk allebei hetzelfde, (je kunt gegevens van een usb apparaat op de nas server zetten of andersom). Een eSATA aansluiting, daarmee kun je externe harde schijven aansluiten. De snelheid is hierbij hoger dan bij USB of firewire.

Type harddisk in combinatie met snelheid

Het formaat van een harddisk houdt verband met de grootte van de harde schijf. Er zijn twee formaten, 2,5 en 3,5 inch. De 2,5 inch is een laptop hard disk formaat. Hoe sneller je nas, hoe sneller je bestanden ed. over kunt zetten. De snelheid hangt ook af van de harde schijf of schijven die gebruikt worden, de processor en de snelheid van je router. Het is een samenspel van factoren dus en heeft niet alleen te maken met je nas.

Opslagcapaciteit

Bij een nas heb je een harde schijf nodig voor opslag. Over het algemeen moet je die er zelf nog apart bij kopen, want een nas server wordt vaak geleverd zonder harde schijf of SSD. Hoe groter de opslagcapaciteit van de schijf, hoe meer bestanden je er op kunt bewaren, uiteraard. Hoeveel opslag je nodig hebt en het beste kunt kopen, dat kun je zelf het beste bepalen.

5.2. (Niet evergreen) De beste nas server

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de nas server beste koop en je uitgelegd dat de beste server nas, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze blog je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste nas servers die beschreven zijn in deze blog vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

De top 5 NAS servers nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Synology DS218play – NAS – Barebone – 0 TB

  #1 Beste NAS server
  Synology DS218play – NAS – Barebone – 0 TB. Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

  Krachtige 1.4Ghz Quad-Core

  Deze netwerk reus van de marktleider Synology is eenvoudig tot 24TB te vullen met schijven. Aan boord vind je Apple Time Machine en Google Chromecast voor direct streaming naar tv's en smartphones. Dankzij de 256-bit encryptie zijn je bestanden altijd veilig opgeslagen.

  €199 bij bol.com
  bol.com (€199,00)
 2. 2. Synology DS118 – NAS

  #2 Beste koop NAS server
  Synology DS118 – NAS. Compact maar krachtig

  Compact maar krachtig

  Met een opslag capaciteit van 12TB beschik je altijd over voldoende opslag thuis of op een klein kantoor. Kijk rechtstreeks vanuit de NAS 4K films. HDD wordt niet meegeleverd.

  €175 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€175,00)
 3. 3. Synology DS218play – NAS – RED 8TB 2x 4TB

  #3 Best beoordeelde NAS server
  Synology DS218play – NAS – RED 8TB 2x 4TB. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze zeer complete NAS server komt met maar liefst 8TB aan HDD ruimte. Stream eenvoudig in 4K naar elk device in huis of op kantoor. Indien je meer ruimte nodog hebt kun je deze NAS server eenvoudig uitbreiden tot 32TB aan geheugen.

  €419 bij bol.com
  bol.com (€419,00)
 4. 4. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

  #4 Beste alternatief NAS server
  Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS. Zeer compacte NAS server

  Zeer compacte NAS server

  Met een opslag van 8TB is deze NAS server groot genoeg voor elk huishouden. Delen en streamen is zeer eenvoudig via de app en dankzij de 256 bit encryptie zijn jouw bestanden altijd veilig.

  €338 bij alternate.nl
  alternate.nl (€338,00)
 5. 5. Synology DS120j – NAS

  #5 Meest compacte NAS server
  Synology DS120j – NAS. Perfect voor thuis

  Perfect voor thuis

  Deze NAS server is klein van stuk maar groot in prestaties. Perfect voor de opslag van bestanden die je veel deelt of veilig wilt opslaan. Wordt geleverd zonder HDD maar met krachtige Armada processor

  €106 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€106,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.