Dé beste nespresso machines van nu

De beste nespresso machine: nooit meer chagrijnig door een goede bak koffie!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:01

Jij bent op zoek naar de beste nespresso machine. Dat snappen we helemaal, want goede koffie is sowieso (voor velen) een essentiële start van de dag! In deze blog vind je de beste nespresso machines : klik hier voor de top 5 beste nespresso machines. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste nespresso machine is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Nespresso Magimix Inissia M105 is.

beste_nespresso_machine_01

Zonder twijfel de beste nespresso machine, dit is ‘m!

Titel van het product

beste_nespresso_machine_05
Titel van het product Bekijk op Bol.com

Wat is de beste nespresso machine?

De beste nespresso machine zorgt voor goede koffie en dus tevens voor een goed humeur.

De beste nespresso machine is in ieder geval gebruiksvriendelijk, kost geen uren aan onderhoud en past (qua omvang) op de plek waar jij de machine wilt neerzetten. Of dat nou op kantoor is of thuis.

Nespresso machine beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste nespresso machine. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een nespresso machine beste test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste nespresso machine, ook de nespresso machine die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste goedkope nespresso machine te zijn, maar is wel een nespresso machine met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

Wat is de beste nespresso machine? Check hier de top 5!

De nespresso machine die het beste is, is niet perse de nespresso machine met het allerhoogste prijskaartje, of de nespresso machine die het best beoordeeld is. De nespresso machine die het beste is, is de nespresso machine die goed bij jou en je situatie past! 

We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste nespresso machine.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van de beste nespresso machine. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste nespresso machine die tevens compact is, is het belangrijk om te letten op afmetingen alvorens aanschaf. En heeft de beste nespresso machine wat jou betreft en absoluut een melkopschuimer, dan hoef jij je in principe niet te verdiepen in machines zonder melkopschuimer.

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste nespresso machine!

1

Nespresso Magimix Inissia M105

Beste Nespresso machine

beste_nespresso_machine_05

Binnen 25 seconden bereid jij een lekkere nespresso

One touch koffiespecialiteiten: Espresso | Café lungo Melkopschuimer: Nee Aantal programma’s: 2 Verstelbaar watervolume: Ja Aantal kopjes per keer: 1 Serveert heet water: Nee

De nummer 1 beste nespresso machine is de super compacte beste nespresso machine van 2022. Eenvoudig in gebruik en in onderhoud. Binnen 25 seconden bereid jij een lekkere nespresso. De redenen dat deze nespresso machine beste koop de eerste positie in deze top 5 van harte verdiend.

Wat we goed vinden:

 • Deze beste nespresso machine heeft een snelle opwarmingstijd, dus je bakje koffie is snel klaar!
 • Het gebruik en onderhoud zijn eenvoudig!
 • Deze nummer 1 beste nespresso machine schakelt zichzelf na gebruik automatisch uit.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze nummer 1 van de top 5 beste nespresso machine heeft géén melkopschuimer functie/ mogelijkheden!
2

Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408

Beste koop Nespresso machine

beste_koop_nespresso_machine

Professionele kwaliteit in minder dan 30 seconden

One touch koffiespecialiteiten: Cups Melkopschuimer: Nee Aantal programma’s: 1 Verstelbaar watervolume: Ja Aantal kopjes per keer: 1 Serveert heet water: Nee

Deze nummer 2 beste nespresso machine is ook weer een bijzonder compacte machine met een fantastisch design en strakke afwerking. Deze nespresso machine past dus in veel keukens en bereidt heerlijke nespresso terwijl je wacht. Ook extra grote koppen voor bijvoorbeeld onderweg behoren tot de mogelijkheden.

Wat we goed vinden:

 • De XL functie zorgt ervoor dat je extra grote koppen koffie kunt bereiden.
 • Je kunt met deze beste nespresso machine zowel warme als koude koffie creaties bereiden!
 • Deze koffiemachine heeft een A klasse energielabel en ook een eco stand!

Wat we minder goed vinden:

 • De nummer 2 beste nespresso machine is enkel geschikt voor Dolce Gusto cups!!
3

Krups Nespresso Pixie XN304T

Best beoordeelde nespresso machine

best_beoordeelde_nespresso_machine

Zeer compact formaat

One touch koffiespecialiteiten: Cups Melkopschuimer: Nee Aantal programma’s: 2 Verstelbaar watervolume: Ja Aantal kopjes per keer: 1 Serveert heet water: Nee

Pixie is de kleine uitblinker van Nespresso. De Krups Nespresso Pixie XN3045 is een opvallend compacte machine die, ondanks het formaat, veel innovatieve en geavanceerde functies bevat. De knoppen espresso en lungo bieden u keuze uit twee kopvolumes. Deze knoppen kunnen her-geprogrammeerd worden voor aangepaste volumes.

Wat we goed vinden:

 • Zeer compact formaat, past daarom praktisch in elke keuken.
 • Op temperatuur in 25 seconden
 • Eenvoudig in gebruik

Wat we minder goed vinden:

 • Maakt wat meer geluid
4

Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe Artic Grey

Beste nespresso machine onder de 50 euro

beste_nespresso_machine_onder_50_euro

Creëer de lekkerste koffievariëties, gewoon thuis

One touch koffiespecialiteiten: Cups Melkopschuimer: Nee Aantal programma’s: 1 Verstelbaar watervolume: Ja Aantal kopjes per keer: 1 Serveert heet water: Nee

Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B creëer je de lekkerste koffievariëties. Dankzij de automatische waterdosering is deze koffiecupmachine eenvoudig in te stellen. Kies een variëteit, plaats de capsule en de Mini Me doet de rest. 

Wat we goed vinden:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Eenvoudig in gebruik
 • Schakelt zichzelf uit na gebruik

Wat we minder goed vinden:

 • Relatief klein reservoir

Philips L’OR Barista Sublime LM9012/60

Beste nespresso machine onder de 80 euro

beste_nespresso_machine_onder_80_euro

Zet met de espressomachine 2 kopjes tegelijkertijd of één grote kop koffie

One touch koffiespecialiteiten: Cups Melkopschuimer: Nee Aantal programma’s: 3 Verstelbaar watervolume: Nee Aantal kopjes per keer: 2 Serveert heet water: Nee

Met deze koffiecupmachine is oneindige koffievariatie mogelijk. Ga met de bekende aluminium capsules voor één kopje koffie. En ga met de nieuwe L’OR Barista XXL capsules voor twee kopjes of één extra grote kop koffie. L’OR Barista: Oneindige Creaties, Oneindig Genieten. Bekend van TV.

Wat we goed vinden:

 • Makkelijk te bedienen
 • Groot waterreservoir
 • Pakt alle cups zonder problemen

Wat we minder goed vinden:

 • Het snoer is aan de korte kant

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste nespresso machine?

Wanneer je op zoek bent naar de beste nespresso machine, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste nespresso machine, tot een succes. De beste nespresso machine kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

beste_nespresso_machine_01

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste nespresso machine, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. En wil je een nespresso machine voor op kantoor? Of voor bij je in de keuken huis? Een nespresso of koffiemachine is een van de belangrijkste zaken bij je (thuis)werkplek. Andere belangrijke zaken die wij onderzocht hebben zijn bijvoorbeeld de beste wifi versterker, de beste draadloze oordopjes en de beste noise cancelling koptelefoon. Hoeveel ruimte heb je voor de nespresso machine? Is het voor jou ook essentieel dat er een melkopschuimer op de machine zit en wil je ook koude dranken kunnen bereiden? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste nespresso machine hieronder kort uiteen.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een beste nespresso machine, is natuurlijk het bereiden van heerlijke nespresso. Of wil je ook graag andere dranken kunnen drinken? Bijvoorbeeld chocolademelk, thee, of misschien zelfs wel koude dranken, zoals ijskoffie? Niet elke nespresso machine kan andere dranken dan koffie of koude dranken bereiden. 

En zal de nespresso machine intensief worden gebruikt (op kantoor bijvoorbeeld), of voornamelijk privé en zal er in de praktijk sprake zijn van de bereiding van maar een paar kopjes koffie per dag? En welk(e) merk koffiecups gaan er in de machine die je op het oog hebt? Goed om voorgaande in je achterhoofd te houden bij je zoektocht en alvorens aanschaf!

De kwaliteit van de koffie

Plaats hier een paragraaf ofUiteraard wil je goede, lekkere koffie drinken. Wanneer je de beste nespresso machine aanschaft, is dat zeer waarschijnlijk je hoofddoel. En geheel begrijpelijk. Hoewel over smaak niet te twisten valt, raden we je aan reviews te checken over de kwaliteit van de koffie als het gaat om de beste nespresso machine die jij op het oog hebt. Hier valt veel informatie te vergaren. Tevens zijn er winkel waar jij je kopje koffie en eventuele andere drankjes kunt ‘proef drinken’ alvorens over te gaan tot aanschaf!

Gebruiksgemak en snelheid

Deze twee zaken gaan wat ons betreft hand in hand. Geen gebruiksgemak zonder snelheid en geen snelheid zonder gebruiksgemak. Met snelheid bedoelen we in deze overigens, geen minuten lang op je kopje koffie te hoeven wachten. Want daar heb ook jij over het algemeen vast geen tijd voor en zin in. Er zit veel verschil in snelheid van de machines. Zo zijn er nespresso machines die het water verwarmen in 3 seconden, maar ook machines die hier sowieso 1 minuut + over doen. En dat is echt een groot verschil, wanneer je haast hebt..

Let qua gebruiksgemak voor aanschaf van je beste nespresso machine vooral op reviews over het schoonmaken van de machine. Hoe vaak moet dat in de praktijk gebeuren en wanneer het nodig is, gaat het schoonmaken dan eenvoudig? Of moet bijvoorbeeld de halve machine eerst uit elkaar gehaald worden?

Beschikbare ruimte

Uiteraard verschillen de beste nespresso machines qua grootte en afmetingen van elkaar. Het is belangrijk hiermee rekening te houden. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk op de plek waar de nespresso machine komt te staan? Sowieso handig om die beschikbare ruimte eerst op te meten, alvorens over te gaan tot definitieve aanschaf.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende nespresso machines die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een nespresso machine beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een budget prijs nespresso machine. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

We geven je hier een kort antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de beste nespresso machine.

Wat is de beste nespresso machine 2022?

De beste nespresso machine is die nespresso machine die bij jou past en aan jouw wensen voldoet. Elk mens is anders en heeft dus ook zijn eigen wensen en voorkeuren. Toch zijn er drie belangrijke zaken voor wat betreft de beste nespresso machine die voor iedereen belangrijk zijn. Namelijk de kwaliteit van de nespresso, het gebruiksgemak van de machine en de snelheid waarmee er een lekker bakje koffie voor je neus staat.

 

 

Een nespresso machine, hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. In een nespresso machine plaats je speciaal hiervoor ontworpen nespresso cups van aluminium. De verpakking van de cup wordt na plaatsing en het indrukken van de startknop door de nespresso machine opengemaakt. Heet water zorgt met behulp van een pomp waar veel druk op staat dat de koffie door de machine wordt geperst en in jouw kopje terecht komt. 

Wat is een goede nespresso machine?

Het antwoord op deze vraag komt overeen met het antwoord op vraag 1. Wat ‘goed’ is,heeft mede te maken met persoonlijke voorkeur en wensen. Toch is een goede nespresso machine ons inziens vooral een machine die lekkere koffie zet duurzaam is, een tijdje meegaat dus en waarbij je niet te lang op je koffie hoeft te wachten!

 

Kunnen er ook koffie bonen in een nespresso machine?

Nee, alle nespresso machines werken met de bekende cups. Je kunt hier geen losse koffie bonen gebruiken bij het bereiden van een nespresso.

Welke verschillende soorten nespresso cups zijn er?

Naast cups van Nespresso, zijn er ook cups van andere merken verkrijgbaar. Te denken valt bijvoorbeeld aan cups van Douwe Egberts, Perla, L’or, Lavazza en Cáfe Royal.

Welke nespresso machine is de beste? De eindconclusie

De beste nespresso machine is uiteraard ook een goede nespresso machine, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede nespresso machine zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. De kwaliteit van de nespresso

Uiteraard wil jij, wanneer je een nespresso machine aanschaft, dat deze machine jouw een lekkere bak nespresso ‘schenkt’! Wat ons betreft het allerbelangrijkste punt bij, of eigenlijk voor aanschaf. Over de kwaliteit van nespresso valt veel te lezen in reviews, vaak kun je in winkels ook zelf ‘voorproeven’, alvorens over te gaan tot aanschaf.

 1. Het gebruiksgemak

De beste nespresso machine en gebruiksgemak gaan hand in hand. Je wilt niet constant bezig zijn met een apparaat dat storing geeft, niet werkt of voor de zoveelste keer op een dag melding geeft dat hij moet worden schoongemaakt. Je wilt gewoon een lekker bakje nespresso, zonder gedoe! Ook op gebruiksgemak wordt (terecht) veel gereviewd.

 1. Snelheid

Wanneer jij s ochtends staat te wachten op je kopje nespresso, wil je die het liefst zo snel mogelijk voor je neus hebben staan. 5 minuten moeten wachten is beste zonde van je tijd. Er zit redelijk wat verschil in de snelheid van nespresso machines. Het is verstandig je hier voor aanschaf in te verdiepen.

Wanneer een nespresso machine op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste nespresso machine.

Om het je gemakkelijk te maken, hierbij nogmaals onze top 5 beste nespresso machines

Nespresso Magimix Inissia M105

Beste nespresso machine
beste_nespresso_machine_05
Nespresso Magimix Inissia M105 Beste nespresso machine Bekijk op Bol.com

Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408

Beste koop nespresso machine
beste_koop_nespresso_machine
Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 Beste koop nespresso machine Bekijk op Bol.com

Krups Nespresso Pixie XN304T

Best beoordeelde nespresso machine
best_beoordeelde_nespresso_machine
Krups Nespresso Pixie XN304T Best beoordeelde nespresso machine Bekijk op Bol.com

Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe Artic Grey

Beste nespresso machine onder de 50 euro
beste_nespresso_machine_onder_50_euro
Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe Artic Grey Beste nespresso machine onder de 50 euro Bekijk op Bol.com

Philips L’OR Barista Sublime LM9012/60

Beste nespresso machine onder de 80 euro
beste_nespresso_machine_onder_80_euro
Philips L’OR Barista Sublime LM9012/60 Beste nespresso machine onder de 80 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!