Beste Nespresso machine van 2023

Top 5 best geteste Nespresso machines volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 29 november 2022 @09:47

beste_nespresso_machine_01

Jij bent op zoek naar de beste Nespresso machine? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de Nespresso machinevan de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 Nespresso machines uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Magimix Nespresso als beste Nespresso machine uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste Nespresso machines van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een Nespresso machine. Wist je bijvoorbeeld dat de beste Nespresso machine zeer eenvoudig in gebruik is? Lees snel verder…

 

#1 Beste Nespresso machine
Magimix – Nespresso. Supersnel Nespresso

Supersnel Nespresso

Binnen 25 seconden een heerlijke espresso? Het kan met de Magimix. Een compacte en stijlvolle Nespresso machine, eenvoudig in onderhoud en die zichzelf uitschakelt na gebruik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€89,99 bij bol.com
bol.com (€89,99)

Naar de top 5

Top 5 beste Nespresso machines van dit moment

Hoe komt deze top 5 Nespresso machines tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 14 Nespresso machines uitvoerig getest en vergeleken.

14 Nespresso machines vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 Nespresso machines worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Magimix – Nespresso

  #1 Beste Nespresso machine
  Magimix – Nespresso. Supersnel Nespresso

  Supersnel Nespresso

  Binnen 25 seconden een heerlijke espresso? Het kan met de Magimix. Een compacte en stijlvolle Nespresso machine, eenvoudig in onderhoud en die zichzelf uitschakelt na gebruik.

  €89,99 bij bol.com
  bol.com (€89,99)
 2. 2. Krups Nescafé® Dolce Gusto® 

  #2 Beste koop Nespresso machine
  Krups Nescafé® Dolce Gusto® . Geschikt voor Dolce Gusto

  Geschikt voor Dolce Gusto

  Met 1 druk op de knop de beste espresso, Lungo of Latte? De hoeveelheid water is instelbaar dus jij hebt altijd de perfecte smaak binnen handbereik.

  €59,80 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,80)
 3. 3. Krups Nespresso Pixie XN304T 

  #3 Best beoordeelde Nespresso machine
  Krups Nespresso Pixie XN304T . Zeer compact formaat

  Zeer compact formaat

  Wel genieten van de beste espresso maar wil je niet teveel ruimte kwijt zijn? Deze Nespresso machine is zeer snel opgewarmd en uiterst eenvoudig in gebruik.

  €83,85 bij bcc.nl
  bcc.nl (€83,85)
 4. 4. Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto®

  #4 Beste Nespresso machine onder de 50 euro
  Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Eenvoudig maar volledig

  Eenvoudig maar volledig

  Dankzij de instelbare waterdosering bepaal jij zelf de sterkte van de espresso. Natuurlijk maak je met deze Dolce Gusto ook de lekkerste latte of cappuccino.

  €74,29 bij bol.com
  bol.com (€74,29)
 5. 5. Philips L’OR Barista Sublime

  #5 Beste Nespresso machine onder de 80 euro
  Philips L’OR Barista Sublime. 2 kopjes per keer

  2 kopjes per keer

  Dit moderne kunststukje van Philips maakt twee kopjes tegelijk en heeft ook nog eens een smal en compact formaat. Zeer degelijk gebouwd en het waterreservoir zit netjes weggebouwd aan de achterzijde.

  €59,15 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,15)

Wat is de beste nespresso machine?

De beste nespresso machine zorgt voor goede koffie en dus tevens voor een goed humeur.

De beste nespresso machine is in ieder geval gebruiksvriendelijk, kost geen uren aan onderhoud en past (qua omvang) op de plek waar jij de machine wilt neerzetten. Of dat nou op kantoor is of thuis.

Nespresso machine beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste nespresso machine. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een nespresso machine beste test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste nespresso machine, ook de nespresso machine die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste goedkope nespresso machine te zijn, maar is wel een nespresso machine met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

Wat is de beste nespresso machine? Check hier de top 5!

De nespresso machine die het beste is, is niet perse de nespresso machine met het allerhoogste prijskaartje, of de nespresso machine die het best beoordeeld is. De nespresso machine die het beste is, is de nespresso machine die goed bij jou en je situatie past! 

We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste nespresso machine.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van de beste nespresso machine. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste nespresso machine die tevens compact is, is het belangrijk om te letten op afmetingen alvorens aanschaf. En heeft de beste nespresso machine wat jou betreft en absoluut een melkopschuimer, dan hoef jij je in principe niet te verdiepen in machines zonder melkopschuimer.

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen.

De top 5 beste Nespresso machines nader bekeken:

Nummer 1:

De nummer 1 beste nespresso machine is de super compacte beste nespresso machine van 2023. Eenvoudig in gebruik en in onderhoud. Binnen 25 seconden bereid jij een lekkere nespresso. De redenen dat deze nespresso machine beste koop de eerste positie in deze top 5 van harte verdiend.

Nummer 2:

Deze nummer 2 beste nespresso machine is ook weer een bijzonder compacte machine met een fantastisch design en strakke afwerking. Deze nespresso machine past dus in veel keukens en bereidt heerlijke nespresso terwijl je wacht. Ook extra grote koppen voor bijvoorbeeld onderweg behoren tot de mogelijkheden.

Nummer 3:

Pixie is de kleine uitblinker van Nespresso. De Krups Nespresso Pixie XN3045 is een opvallend compacte machine die, ondanks het formaat, veel innovatieve en geavanceerde functies bevat. De knoppen espresso en lungo bieden u keuze uit twee kopvolumes. Deze knoppen kunnen her-geprogrammeerd worden voor aangepaste volumes.

Nummer 4:

Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B creëer je de lekkerste koffievariëties. Dankzij de automatische waterdosering is deze koffiecupmachine eenvoudig in te stellen. Kies een variëteit, plaats de capsule en de Mini Me doet de rest. 

Nummer 5:

Met deze koffiecupmachine is oneindige koffievariatie mogelijk. Ga met de bekende aluminium capsules voor één kopje koffie. En ga met de nieuwe L’OR Barista XXL capsules voor twee kopjes of één extra grote kop koffie. L’OR Barista: Oneindige Creaties, Oneindig Genieten. Bekend van TV.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste nespresso machine?

Wanneer je op zoek bent naar de beste nespresso machine, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste nespresso machine, tot een succes. De beste nespresso machine kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

beste_nespresso_machine_01

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste nespresso machine, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. En wil je een nespresso machine voor op kantoor? Of voor bij je in de keuken huis? Een nespresso of koffiemachine is een van de belangrijkste zaken bij je (thuis)werkplek. Andere belangrijke zaken die wij onderzocht hebben zijn bijvoorbeeld de beste wifi versterker, de beste draadloze oordopjes en de beste noise cancelling koptelefoon. Hoeveel ruimte heb je voor de nespresso machine? Is het voor jou ook essentieel dat er een melkopschuimer op de machine zit en wil je ook koude dranken kunnen bereiden? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste nespresso machine hieronder kort uiteen.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een beste nespresso machine, is natuurlijk het bereiden van heerlijke nespresso. Of wil je ook graag andere dranken kunnen drinken? Bijvoorbeeld chocolademelk, thee, of misschien zelfs wel koude dranken, zoals ijskoffie? Niet elke nespresso machine kan andere dranken dan koffie of koude dranken bereiden. 

En zal de nespresso machine intensief worden gebruikt (op kantoor bijvoorbeeld), of voornamelijk privé en zal er in de praktijk sprake zijn van de bereiding van maar een paar kopjes koffie per dag? En welk(e) merk koffiecups gaan er in de machine die je op het oog hebt? Goed om voorgaande in je achterhoofd te houden bij je zoektocht en alvorens aanschaf!

beste_nespresso_03

De kwaliteit van de koffie

Plaats hier een paragraaf ofUiteraard wil je goede, lekkere koffie drinken. Wanneer je de beste nespresso machine aanschaft, is dat zeer waarschijnlijk je hoofddoel. En geheel begrijpelijk. Hoewel over smaak niet te twisten valt, raden we je aan reviews te checken over de kwaliteit van de koffie als het gaat om de beste nespresso machine die jij op het oog hebt. Hier valt veel informatie te vergaren. Tevens zijn er winkel waar jij je kopje koffie en eventuele andere drankjes kunt ‘proef drinken’ alvorens over te gaan tot aanschaf!

Gebruiksgemak en snelheid

Deze twee zaken gaan wat ons betreft hand in hand. Geen gebruiksgemak zonder snelheid en geen snelheid zonder gebruiksgemak. Met snelheid bedoelen we in deze overigens, geen minuten lang op je kopje koffie te hoeven wachten. Want daar heb ook jij over het algemeen vast geen tijd voor en zin in. Er zit veel verschil in snelheid van de machines. Zo zijn er nespresso machines die het water verwarmen in 3 seconden, maar ook machines die hier sowieso 1 minuut + over doen. En dat is echt een groot verschil, wanneer je haast hebt..

Let qua gebruiksgemak voor aanschaf van je beste nespresso machine vooral op reviews over het schoonmaken van de machine. Hoe vaak moet dat in de praktijk gebeuren en wanneer het nodig is, gaat het schoonmaken dan eenvoudig? Of moet bijvoorbeeld de halve machine eerst uit elkaar gehaald worden?

Beschikbare ruimte

Uiteraard verschillen de beste nespresso machines qua grootte en afmetingen van elkaar. Het is belangrijk hiermee rekening te houden. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk op de plek waar de nespresso machine komt te staan? Sowieso handig om die beschikbare ruimte eerst op te meten, alvorens over te gaan tot definitieve aanschaf.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende nespresso machines die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een nespresso machine beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een budget prijs nespresso machine. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

We geven je hier een kort antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de beste nespresso machine.

Wat is de beste nespresso machine 2022?

De beste nespresso machine is die nespresso machine die bij jou past en aan jouw wensen voldoet. Elk mens is anders en heeft dus ook zijn eigen wensen en voorkeuren. Toch zijn er drie belangrijke zaken voor wat betreft de beste nespresso machine die voor iedereen belangrijk zijn. Namelijk de kwaliteit van de nespresso, het gebruiksgemak van de machine en de snelheid waarmee er een lekker bakje koffie voor je neus staat.

 

 

Een nespresso machine, hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. In een nespresso machine plaats je speciaal hiervoor ontworpen nespresso cups van aluminium. De verpakking van de cup wordt na plaatsing en het indrukken van de startknop door de nespresso machine opengemaakt. Heet water zorgt met behulp van een pomp waar veel druk op staat dat de koffie door de machine wordt geperst en in jouw kopje terecht komt. 

Wat is een goede nespresso machine?

Het antwoord op deze vraag komt overeen met het antwoord op vraag 1. Wat ‘goed’ is,heeft mede te maken met persoonlijke voorkeur en wensen. Toch is een goede nespresso machine ons inziens vooral een machine die lekkere koffie zet duurzaam is, een tijdje meegaat dus en waarbij je niet te lang op je koffie hoeft te wachten!

 

Kunnen er ook koffie bonen in een nespresso machine?

Nee, alle nespresso machines werken met de bekende cups. Je kunt hier geen losse koffie bonen gebruiken bij het bereiden van een nespresso.

Welke verschillende soorten nespresso cups zijn er?

Naast cups van Nespresso, zijn er ook cups van andere merken verkrijgbaar. Te denken valt bijvoorbeeld aan cups van Douwe Egberts, Perla, L’or, Lavazza en Cáfe Royal.

Welke nespresso machine is de beste? De eindconclusie

De beste nespresso machine is uiteraard ook een goede nespresso machine, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede nespresso machine zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. De kwaliteit van de nespresso

Uiteraard wil jij, wanneer je een nespresso machine aanschaft, dat deze machine jouw een lekkere bak nespresso ‘schenkt’! Wat ons betreft het allerbelangrijkste punt bij, of eigenlijk voor aanschaf. Over de kwaliteit van nespresso valt veel te lezen in reviews, vaak kun je in winkels ook zelf ‘voorproeven’, alvorens over te gaan tot aanschaf.

 1. Het gebruiksgemak

De beste nespresso machine en gebruiksgemak gaan hand in hand. Je wilt niet constant bezig zijn met een apparaat dat storing geeft, niet werkt of voor de zoveelste keer op een dag melding geeft dat hij moet worden schoongemaakt. Je wilt gewoon een lekker bakje nespresso, zonder gedoe! Ook op gebruiksgemak wordt (terecht) veel gereviewd.

 1. Snelheid

Wanneer jij s ochtends staat te wachten op je kopje nespresso, wil je die het liefst zo snel mogelijk voor je neus hebben staan. 5 minuten moeten wachten is beste zonde van je tijd. Er zit redelijk wat verschil in de snelheid van nespresso machines. Het is verstandig je hier voor aanschaf in te verdiepen.

Wanneer een nespresso machine op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste nespresso machine.

Om het je gemakkelijk te maken, hierbij nogmaals onze top 5 beste nespresso machines

 1. 1. Magimix – Nespresso

  #1 Beste Nespresso machine
  Magimix – Nespresso. Supersnel Nespresso

  Supersnel Nespresso

  Binnen 25 seconden een heerlijke espresso? Het kan met de Magimix. Een compacte en stijlvolle Nespresso machine, eenvoudig in onderhoud en die zichzelf uitschakelt na gebruik.

  €89,99 bij bol.com
  bol.com (€89,99)
 2. 2. Krups Nescafé® Dolce Gusto® 

  #2 Beste koop Nespresso machine
  Krups Nescafé® Dolce Gusto® . Geschikt voor Dolce Gusto

  Geschikt voor Dolce Gusto

  Met 1 druk op de knop de beste espresso, Lungo of Latte? De hoeveelheid water is instelbaar dus jij hebt altijd de perfecte smaak binnen handbereik.

  €59,80 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,80)
 3. 3. Krups Nespresso Pixie XN304T 

  #3 Best beoordeelde Nespresso machine
  Krups Nespresso Pixie XN304T . Zeer compact formaat

  Zeer compact formaat

  Wel genieten van de beste espresso maar wil je niet teveel ruimte kwijt zijn? Deze Nespresso machine is zeer snel opgewarmd en uiterst eenvoudig in gebruik.

  €83,85 bij bcc.nl
  bcc.nl (€83,85)
 4. 4. Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto®

  #4 Beste Nespresso machine onder de 50 euro
  Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Eenvoudig maar volledig

  Eenvoudig maar volledig

  Dankzij de instelbare waterdosering bepaal jij zelf de sterkte van de espresso. Natuurlijk maak je met deze Dolce Gusto ook de lekkerste latte of cappuccino.

  €74,29 bij bol.com
  bol.com (€74,29)
 5. 5. Philips L’OR Barista Sublime

  #5 Beste Nespresso machine onder de 80 euro
  Philips L’OR Barista Sublime. 2 kopjes per keer

  2 kopjes per keer

  Dit moderne kunststukje van Philips maakt twee kopjes tegelijk en heeft ook nog eens een smal en compact formaat. Zeer degelijk gebouwd en het waterreservoir zit netjes weggebouwd aan de achterzijde.

  €59,15 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,15)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

6 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.3

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.