Beste Noise Cancelling Koptelefoon van 2023

Top 5 best geteste noise cancelling koptelefoons volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:23

beste_noise_cancelling_koptelefoon_4

Thuiswerken is inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar de concentratie is soms ver te zoeken. Schreeuwende kinderen, een hond die wil spelen en de wasmachine die onophoudelijke draait. Daarom ben jij nu op zoek naar de beste koptelefoon met Noise Cancelling. De ultieme manier om de concentratie terug te krijgen. Maar wat is Noise Cancelling eigenlijk en waarom heb je dat nou echt nodig? Wij zochten het voor je uit en selecteerden de top beste 5 Noise Cancelling koptelefoons voor jou. Na een uitvoerige test is dit volgens ons de beste wifi versterker: klik hier voor de beste Noise Cancelling koptelefoon. Kun jij weer ongestoord werken. Wel zo prettig.. Wil je liever de top 5 bekijken? Klik hier.

 

#1 Beste product
Sony WH-1000XM3 . Met ingebouwde microfoon

Met ingebouwde microfoon

Vernieuwd design en verbeterde Noise Cancelling. Voorzien van Smart Listening waarbij het geluid wordt afgestemd op jouw situatie.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

bol.com (€530,00)

Naar de top 5

Top 5 beste Noise Cancelling koptelefoons van dit moment

Hoe komt deze top 5 noise cancelling koptelefoons tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 17 noise cancelling koptelefoons uitvoerig getest en vergeleken.

17 noise cancelling koptelefoons vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 noise cancelling koptelefoons worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Sony WH-1000XM3 

  #1 Beste keuze
  Sony WH-1000XM3 . Met ingebouwde microfoon

  Met ingebouwde microfoon

  Vernieuwd design en verbeterde Noise Cancelling. Voorzien van Smart Listening waarbij het geluid wordt afgestemd op jouw situatie.

  bol.com (€530,00)
 2. 2. Sony WH-XB910N EXTRA BASS™

  Sony WH-XB910N EXTRA BASS™. Speciaal voor de muziekliefhebbers

  Speciaal voor de muziekliefhebbers

  Met maar liefst 30 uur batterijduur de perfecte reisgenoot. In slechts 10 minuten opladen weer 4,5 uur luistertijd. Voorzien van Extra Bass voor diepe bassen.

  coolblue.nl (€129,00)
 3. 3. Sony WH-1000XM4 –

  Sony WH-1000XM4 –. De opvolger van de XM3

  De opvolger van de XM3

  Met verbeterde Noise Cancelling en nog slimmere functies. In 10 minuten opladen voor 5 uur muziek en door de ingebouwde microfoon geschikt om te bellen.

  bol.com (€235,00)
 4. 4. Bose QuietComfort 45

  Bose QuietComfort 45. De absolute Hi-Fi keuze

  De absolute Hi-Fi keuze

  Ultiem luistergenot in een stijlvol jasje. Deze koptelefoon voorziet je van diep en kraakhelder geluid. Daarbij is deze koptelefoon uitermate geschikt om mee te bellen.

  coolblue.nl (€220,00)
 5. 5. Sennheiser HD 458BT

  Sennheiser HD 458BT. Kwaliteit voor een scherpe prijs

  Kwaliteit voor een scherpe prijs

  Perfecte prijs/ kwaliteit verhouding van het vertrouwde merk Sennheiser. Bomvol opties, waaronder noise cancelling en zelfs voorzien van stemassistent.

  conrad.nl (€169,99)

Wat is de beste Noise Cancelling Koptelefoon?

Jij zoekt de beste koptelefoon met Noise Cancelling en wij hebben de beste gevonden. Uiteraard een draadloze Noise Cancelling koptelefoon, draadjes leiden immers alsnog af. 

De beste Noise Cancelling Koptelefoon voldoet in ieder geval aan de volgende eisen:

Kwalitatief goede Noise Cancelling. Natuurlijk erg belangrijk. Je wilt immer ongestoord werken.

Als tweede punt is het belangrijk dat je er goed mee kunt bellen. Dat wil zeggen dat er een goede microfoon in de noise cancelling koptelefoon zit. Het liefst een stereo koptelefoon voor de beste bel ervaring.

Een noise cancelling koptelefoon werkt op een ingebouwde accu. Al onze geteste noise cancelling koptelefoons gaan minimaal 20 uur mee op een volle accu. Maar er komt natuurlijk een moment dat ook jouw koptelefoon aan de lader moet. Gelukkig zijn de meeste noise cancelling koptelefoons in staat om in 10 minuten al genoeg op te laden voor weer uren ongestoord werken.

Als laatste punt maar wat ons betreft zeker een belangrijke is de kwaliteit van de muziek indien je dat wilt luisteren. Een goede noise cancelling koptelefoon laat gesprekken helder horen en voorziet muziek van heldere klanken en diepe bassen. Dus waar moet jij op letten:

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Noise Cancelling koptelefoon

Thuiswerken is anno 2022 een gemeengoed geworden. Maar waarschijnlijk heb jij niet de luxe dat je een apart kantoor hebt kunnen bemachtigen thuis en dus werk je aan de keukentafel of in de waskamer naast de kinderkamers. Erg gezellig natuurlijk maar het zorgt nogal eens voor afleiding. Wist je dat na elke vorm van afleiding het brein ongeveer 6 minuten nodig heeft om weer in zijn focus te komen? Dat kost je op een werkdag al snel een uur aan afleiding(!). De aanschaf van een Noise Cancelling koptelefoon maakt het verschil. Wij zochten de beste voor je uit…

Een prima concurrent voor een concurrerende prijs. Deze Noise Cancelling koptelefoon van Sennheiser voldoet ruimschoots aan onze gestelde eisen en heeft ook nog eens een accuduur van 30 uur. Als we toch een minpunt moeten benoemen zijn het de kleine oorschelpen. Mocht je nou wat grotere oren hebben dan kunnen de oorschelpen als aanwezig worden ervaren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Noise Cancelling koptelefoon?

Ultieme stilte, goede geluidskwaliteit of compatible met google Assistant? De mogelijkheden van een Noise Cancelling koptelefoon zijn bij eindeloos. En de keuze ook. Daarom is het belangrijk dat je eerst bepaalt waar je de Noise Cancelling koptelefoon voor wilt gebruiken. Een Noise Cancelling koptelefoon is een waardevolle uitbreiding voor je (thuis) werkplek. Maar vergeet naast de ultieme concentratie ook niet de juist zithouding. Speciaal daarvoor selecteerden we de beste bureaustoel, de beste monitor voor thuiswerken en zelfs het beste toetsenbord. Ben je veel onderweg maar wil je wel bereikbaar blijven? Wij zochten de beste oplossingen en selecteerden de beste powerbank

Als eerste, je eigen voorkeuren

Zoek je die ene alleskunner, of ga je voor iets minder accuduur maar wil je wel het allerbeste geluid? Zodra je deze keuze gemaakt hebt kunnen we gaan finetunen en zo komt de beste Noise Cancelling koptelefoon vanzelf boven drijven (pas er mee op, sommig zijn niet waterdicht. Noise Cancelling koptelefoons zijn voorzien van…. Active Noise Cancelling. Een digitale oplossing om geluiden van buitenaf te blokkeren. Hierdoor kun jij uiterst geconcentreerd en zonder afleiding werken, telefoneren of muziek luisteren. Wil jij de beste Noise cancelling koptelefoon dan zul je dus een aantal voorkeuren of afwegingen moeten maken. Allereerst de meest simpele afweging…

Bluetooth Noise Cancelling koptelefoon. Dat is de standaard geworden. Want als je concentratie wilt is het laatste wat je wilt een draadje dat langs je hoofd bungelt. Het is ook een beetje 2010 natuurlijk. Is een bedrade Noise Cancelling koptelefoon dan helemaal niet mogelijk? Jazeker, de meeste leveranciers leveren naast een oplaadkabel ook een audio kabel mee, zo kun jij muziek blijven luisteren zonder gebruik te maken van de accu. Erg handig voor lange reizen.

beste_noise_cancelling_koptelefoon_4

Bluetooth of bedraad?

Bluetooth Noise Cancelling koptelefoon. Dat is de standaard geworden. Want als je concentratie wilt is het laatste wat je wilt een draadje dat langs je hoofd bungelt. Het is ook een beetje 2010 natuurlijk. Is een bedrade Noise Cancelling koptelefoon dan helemaal niet mogelijk? Jazeker, de meeste leveranciers leveren naast een oplaadkabel ook een audio kabel mee, zo kun jij muziek blijven luisteren zonder gebruik te maken van de accu. Erg handig voor lange reizen.

s_not_the_question">

On-ear of over-ear? That’s (not) the question….

Hierover nemen wij een hard standpunt in. Over-ear it is. On-ear koptelefoons sluiten de oorschelp simpelweg nooit helemaal af en dus komt er altijd omgevingsgeluid binnen. Niet wat je zoekt als je het ons vraagt. Buiten het feit om dat een over-ear Noise Cancelling koptelefoon beter aansluit zit deze ook stabieler op je hoofd. Brengt ons direct bij het volgende onderwerp;

Bellen met een Noise Cancelling koptelefoon

Bellen met een koptelefoon met Noise Cancelling is voor al onze modellen een standaard functies. Je verbindt eenvoudig je telefoon met bluetooth verbinding aan je koptelefoon met Noise Cancelling en je kunt bellen. De meeste modellen staan multi aansluitingen toe (zoals de JBL, Sony en Bose) waardoor je naadloos en zonder handelingen het geluid wisselt tussen je laptop en je telefoon. Luister je muziek op je Noise Cancelling koptelefoon via je laptop en krijg je een telefoontje binnen? Door simpelweg op te nemen schakelt de koptelefoon met Noise Cancelling zelfstandig over. De muziek wordt ook direct gedempt (bijvoorbeeld bij de Bose). Niemand hoort het dus als je stiekem naar K3 zit te luisteren. Oya lélé!

Beste_Noise_Cancelling_koptelefoon_3

Stembediening

Stembediening via je Noise Cancelling koptelefoon is opkomende trend. Onze huizen en kantoren worden steeds slimmer en natuurlijk staan de ontwikkelaars van Noise Cancelling koptelefoons niet stil in deze ontwikkeling. Het aanbod is nog wel beperkt maar de verwachting is dat het over een aantal jaar niet meer weg te denken is. (Denk jij nu, daar doe ik toch niets mee? Datzelfde dachten we in 1994 ook van de mobiele telefoon…)
Bose is hierin de absolute koploper met de integratie van Google Assistant waarmee je dus eenvoudig alle slimme apparaten in huis kunt bedienen. Hey Google! Wat is het volgende onderwerp?

Accuduur / opladen

Bij accuduur denken we al snel aan een bureau vol apparaten die dagelijkse zo niet meerdere keren per dag “aan de stroom” moeten. Gelukkig is de minimale accuduur van al onze geteste koptelefoons met Noise Cancelling 20 uur. Dat zijn ruim 2 werkdagen aan concentratie of een vlucht naar Perth, Australië. 
Als het aankomt op laadsnelheid is onze nummer 1 de absolute winnaar. In slechts 10 minuten heeft de accu zich voldoende opgeladen voor 5 uur gebruik. Overigens vinden wij dat de gehele top 5 prima resultaten kan overleggen als het aankomt op accuduur en acceptabele oplaadtijden. Ben jij uiterst kritisch en wil je het allerbeste? Lees dan snel verder.

Beste_Noise_Cancelling_koptelefoon_1

Wanneer geld geen rol speelt…

Dan is er aanbod genoeg. We zien dan vooral verbeteringen qua geluid en niet zozeer qua accuduur. De “grote jongens” in de Noise Cancelling markt stellen namelijk dat geluid belangrijker is dan accuduur. 

Een aantal Noice Cancelling koptelefoons zijn absolute toppers op het gebied van geluid en doen hierin geen enkele concessie. Dit gaat vaak iets ten koste van accuduur maar altijd zijn deze ruim geschikt om langdurig te genieten van hifi geluidskwaliteit.

Hoe wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste Noise Cancelling koptelefoons. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze Noise Cancelling koptelefoons uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veegestelde vragen over de beste Noise Cancelling koptelefoon

Wat is de beste Noise Cancelling koptelefoon?

De beste Noise Cancelling koptelefoon voldoet in ieder geval aan de volgende eisen:

 • Goede Noise Cancelling
 • Je moet er mee kunnen bellen
 • Snel opladen en voldoende accuduur
 • Kwalitatief goed geluid indien je muziek wilt luisteren

Verder kun je denken aan automatische herkenning van het dragen of automatische stemherkenning waardoor de muziek direct onderbroken wordt.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Noise Cancelling koptelefoon?

Uiteraard hangt dit af van je wensen. Ben je vooral opzoek naar perfecte geluidskwaliteit of wil je een betaalbare alleskunner? Let vooral op een goede accuduur, dit is van invloed op de Noise Cancelling. Dit artikel vertelt je alles over de aanschaf van een Noise Cancelling koptelefoon.

Hoe werkt een Noise Cancelling koptelefoon?

Noise Cancelling zorgt voor een tegengeluid. Het analyseert het geluid dat binnenkomt via de microfoon en verdraait dit zodat jij minder last hebt van de geluiden om je heen. Hoe beter de kwaliteit van de Noise Cancelling koptelefoon, hoe beter er geluid gefilterd wordt.

Is Noise Canceling schadelijk?

Nee, dat is zeker niet waar.  Doordat de omgevingsgeluiden als het ware uitschakelt worden hoef je de muziek minder hard te zetten. Let er wel op dat je Noise Cancelling koptelefoon niet onnodig hard zet. Dit draagt direct bij aan langdurige gehoorbeschadiging.

Hoeveel dempt een Noise Cancelling koptelefoon?

Een over-ear Noise Cancelling koptelefoon (de schelp zit over je oren) dempt gemiddeld tussen de 25 en 37 dB omgevingsgeluid. Actieve Noise cancelling komt hier nog bovenop. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer er gefilterd wordt. Oordopjes en on-ear koptelefoons sluiten minder goed af en dempen dus minder.

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste Noise Cancelling koptelefoons. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze Noise Cancelling koptelefoons uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

De beste Noise Cancelling koptelefoon; de eindconclusie

De beste koptelefoon met Noise Cancelling, het blijft een persoonlijk ding. Wel is duidelijk dat op basis van een aantal gestelde voorwaarden de keuze overzichtelijk wordt. De meest belangrijke zaken hierin zijn: 

Geluidskwaliteit. Zowel van muziek als tijdens telefoongesprekken.

De mate van Noise Cancelling bij de koptelefoon. Kies je voor een eenvoudige Noise Cancelling of wil je maar liefst 11 niveaus?

Accuduur, alle Noise Cancelling koptelefoons in deze blog hebben minimaal 20 uur accuduur.

Jouw persoonlijke gebruik en voorkeuren spelen hierin een grote rol. Bepaal vooraf waarvoor je de Noise Cancelling koptelefoon primair gaat gebruiken. Werk, reizen of is telefonie ook een belangrijke eigenschap? 

Succes met jouw keuze!

Dit zijn de beste Noise Cancelling koptelefoons op een rijtje

 1. 1. Sony WH-1000XM3 

  #1 Beste keuze
  Sony WH-1000XM3 . Met ingebouwde microfoon

  Met ingebouwde microfoon

  Vernieuwd design en verbeterde Noise Cancelling. Voorzien van Smart Listening waarbij het geluid wordt afgestemd op jouw situatie.

  €530 bij bol.com
  bol.com (€530,00)
 2. 2. Sony WH-XB910N EXTRA BASS™

  Sony WH-XB910N EXTRA BASS™. Speciaal voor de muziekliefhebbers

  Speciaal voor de muziekliefhebbers

  Met maar liefst 30 uur batterijduur de perfecte reisgenoot. In slechts 10 minuten opladen weer 4,5 uur luistertijd. Voorzien van Extra Bass voor diepe bassen.

  €129 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€129,00)
 3. 3. Sony WH-1000XM4 –

  Sony WH-1000XM4 –. De opvolger van de XM3

  De opvolger van de XM3

  Met verbeterde Noise Cancelling en nog slimmere functies. In 10 minuten opladen voor 5 uur muziek en door de ingebouwde microfoon geschikt om te bellen.

  €235 bij bol.com
  bol.com (€235,00)
 4. 4. Bose QuietComfort 45

  Bose QuietComfort 45. De absolute Hi-Fi keuze

  De absolute Hi-Fi keuze

  Ultiem luistergenot in een stijlvol jasje. Deze koptelefoon voorziet je van diep en kraakhelder geluid. Daarbij is deze koptelefoon uitermate geschikt om mee te bellen.

  €220 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€220,00)
 5. 5. Sennheiser HD 458BT

  Sennheiser HD 458BT. Kwaliteit voor een scherpe prijs

  Kwaliteit voor een scherpe prijs

  Perfecte prijs/ kwaliteit verhouding van het vertrouwde merk Sennheiser. Bomvol opties, waaronder noise cancelling en zelfs voorzien van stemassistent.

  €169,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€169,99)

Hopelijk heb je genoeg informatie gevonden om jouw definitieve keuze te kunnen maken. Om het overzicht te behouden zetten we hieronder alle geteste Noise Cancelling koptelefoons nogmaals op een rijtje. Een beetje overzicht, wel zo prettig toch?

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

5 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews