Beste opvouwbare wasmand van 2023

Top 5 best geteste opvouwbare wasmanden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 1 februari 2023 @16:31

beste_opvouwbare_wasmand

Jij bent op zoek naar de beste opvouwbare wasmand? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de opvouwbare wasmand van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 opvouwbare wasmanden uitgebreid getest en vergeleken. Na 2 uur onderzoek is Gadgy opvouwbare wasmand als beste opvouwbare wasmand uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste opvouwbare wasmanden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een opvouwbare wasmand. Wist je bijvoorbeeld dat de beste opvouwbare wasmand dankzij de waterbestendige stof geschikt is voor droog en nat wasgoed? Lees snel verder…

#1 Beste opvouwbare wasmand
Gadgy Opvouwbare Wasmand – Heupwasmand 45 L. Voor droge en natte was

Voor droge en natte was

Deze wasmand met een inhoud van 45 liter heeft een hard bamboe handvat en de stof is waterafstotend. Door de steundelen in de hoeken kun je de wasmand eenvoudig in en uit klappen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€27,95 bij bol.com
bol.com (€27,95)

Naar de top 5

Top 5 beste opvouwbare wasmanden van dit moment

Hoe komt deze top 5 opvouwbare wasmanden tot stand?

2 uur getest door experts Onze experts hebben 9 opvouwbare wasmanden uitvoerig getest en vergeleken.

9 opvouwbare wasmanden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Gadgy Opvouwbare Wasmand – Heupwasmand 45 L

  #1 Beste opvouwbare wasmand
  Gadgy Opvouwbare Wasmand – Heupwasmand 45 L. Voor droge en natte was

  Voor droge en natte was

  Deze wasmand met een inhoud van 45 liter heeft een hard bamboe handvat en de stof is waterafstotend. Door de steundelen in de hoeken kun je de wasmand eenvoudig in en uit klappen.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 2. 2. Multifunctionele Opvouwbaar Wasmand Siliconen

  #2 Beste koop opvouwbare wasmand
  Multifunctionele Opvouwbaar Wasmand Siliconen. Compacte opvouwbare wasmand

  Compacte opvouwbare wasmand

  Deze wasmand is gemaakt van kunststof en het vouwgedeelte is van siliconen gemaakt waardoor deze eenvoudig kan in en uitklappen. De wasmand heeft een compact formaat van 25 liter en is daarmee ook zeer geschikt voor op de camping.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Brabantia Opvouwbare Wasmand – 35 l – Grey

  #3 BEste Brabantia opvouwbare wasmand
  Brabantia Opvouwbare Wasmand – 35 l – Grey. Precies 1 wasmachine vulling

  Precies 1 wasmachine vulling

  Deze Brabantia opvouwbare wasmand heeft een inhoud van 35 liter. Dat is groot genoeg voor een complete wasmachine vulling. Deze wasmand is voorzien van een waterbestendige coating en is daarmee geschikt voor droog en nat wasgoed.

  €24,49 bij blokker.nl
  blokker.nl (€24,49)
 4. 4. Gadgy Wasmand met Deksel – Opvouwbaar – 103 liter 

  #4 Meest grote opvouwbare wasmand
  Gadgy Wasmand met Deksel – Opvouwbaar – 103 liter . Met uitneembare waszak

  Met uitneembare waszak

  Deze zeer ruime wasman heeft een uitneembare waszak waardoor je per machine vulling kunt werken. Deze wasmand is eenvoudig op te vouwen en is voorzien van een stevige bamboe rand.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)
 5. 5. Vivid Green wasmand met 3 vakken

  #5 Beste opvouwbare wasmand met 3 vakken
  Vivid Green wasmand met 3 vakken. 3 Vaks wassorteerder

  3 Vaks wassorteerder

  Deze opvouwbare wasmand heeft plaats voor 3 kleuren was. De was scheiden was nog nooit zo gemakkelijk. Het frame is van degelijk en stevig hout gemaakt en vouwt zeer snel in en uit elkaar.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)

De beste opvouwbare wasmand kopen; ruimte voor je (vuile) was en ruimte in huis!

Een wasmand, geen huishouden die zonder kan. Om de simpele reden dat er ook geen huishouden bestaat zonder was. Want vuile was is er (helaas) altijd. En die was, die moet je ergens ‘kwijt’. In een wasmand, bijvoorbeeld.

Een opvouwbare wasmand is een wasmand die ruim genoeg is om veel was in kwijt te kunnen, maar die je ook klein kunt opbergen, kunt opvouwen (het woord opvouwbare wasmand zegt het al). En ruimtebesparing is altijd handig! Want ruimte kun je nooit teveel hebben, toch?

Laten wij nou de beste opvouwbare wasmand voor jou gevonden hebben!

Wat is de opvouwbare wasmand beste koop van dit moment?

Je wilt een beste opvouwbare wasmand kopen. Dit omdat jij en je was én je wasmand wilt kunnen opbergen. Een win- win situatie voor wat betreft het creëren van ruimte. Toch?

In deze koopgids vertellen wij je alles dat je moet weten over de beste opvouwbare wasmand. Bijvoorbeeld dat je ook een opvouwbare wasmand met deksel kunt kopen. En wist je ook dat er opvouwbare wasmanden in meerdere kleuren te verkrijgen is? Leuk dat je meeleest!

Beste opvouwbare wasmand kopen, je leest er hier alles over!

Je bent op zoek naar een goede opvouwbare wasmand. Want ook jij hebt (vuile) was, net als ieder ander. Een opvouwbare wasmand waar jij veel was in kunt stoppen, maar ook een wasmand die opvouwbaar is en daardoor gemakkelijk op te bergen. Want ook jij houdt je huis graag vrij van rondslingerende wasmanden. Wij snappen dat helemaal!

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende opvouwbare wasmanden die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een voor jou geschikte opvouwbare wasmand zijn er verschillende opties.

Welke opvouwbare wasmand kan ik het beste kopen? Wat is de beste opvouwbare wasmand met deksel, of de beste opvouwbare wasmand zonder deksel? Misschien ben je specifiek op zoek naar een opvouwbare wasmand zwart? Of een een opvouwbare wasmand in een witte variant?

De beste opvouwbare wasmand voor jou is niet perse de opvouwbare wasmand beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een opvouwbare wasmand die als beste is beoordeeld. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje en goede opvouwbare wasmand reviews komen tevens aan bod, zodat jij jouw beste opvouwbare wasmand kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste opvouwbare wasmand vinden naar jouw eigen wens!

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste opvouwbare wasmand? We bespreken de beste opvouwbare wasmand in zijn algemeen, de opvouwbare wasmand die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope opvouwbare wasmand te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor de wasmand opvouwbaar beste koop genoemd. Er valt ook best het één en ander te vertellen over een opvouwbare wasmand. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je jouw beste opvouwbare wasmand gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_opvouwbare_wasmand_01

De beste opvouwbare wasmand kopen, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste opvouwbare wasmanden voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste wasmand die opvouwbaar is, te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt opvouwbare wasmanden van verschillende merken, in verschillende prijsklassen ook. En ook de maten en het materiaal kan per individuele opvouwbare wasmand sterk verschillen.

Wil jij een opvouwbare wasmand in een specifieke kleur? Roze, rood of wit? Het kan allemaal. Alhoewel een opvouwbare wasmand zwart nog steeds het meest populair is. En wil jij een opvouwbare wasmand met deksel, of is dat wat jou betreft niet nodig? Een opvouwbare wasmand 40 liter, een opvouwbare wasmand 35 liter, of misschien wel kleiner? 24 of 20 liter? 

Zoals al eerder beschreven, de keuze voor wat betreft het aanschaffen van een opvouwbare wasmand is best groot. Het is goed om over je eigen wensen en voorkeuren na te denken alvorens een opvouwbare wasmand te kopen.

Want hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke opvouwbare wasmand jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende wasmanden opvouwbaar en de keuzes en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste en meest passende opvouwbare wasmand.

beste_opvouwbare_wasmand_02

Waar moet je op letten bij de aankoop van een opvouwbare wasmand?

Wanneer jij een wasmand die opvouwbaar is wilt kopen en je bent op zoek naar de allerbeste opvouwbare wasmand voor jouw persoonlijk, onder andere dus door middel van het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids al een stukje duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste opvouwbare wasmand voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een opvouwbare wasmand precies?

Een opvouwbare wasmand is een wasmand die je kunt opvouwen (het woord zegt het al). Dit zodat je ruimte kunt besparen, de op te vouwen wasmand gemakkelijk weg kunt ruimen en/ of mee kunt nemen. Op reis bijvoorbeeld. De grootte, de afmetingen en de inhoud van een opvouwbare wasmand verschilt per individueel type en/of merk opvouwbare wasmand.

De opvouwbare wasmand en het gebruik

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een opvouwbare wasmand is er best wat keuze! De keuze zit hem in de grootte, de maat en inhoud, in de prijs, maar ook hangt het samen met jouw gebruik. We lichten dat hieronder verder toe.

Ben je op zoek naar een opvouwbare wasmand waar was in moet van een heel gezin, of deel jij je huishouden bijvoorbeeld enkel met je vriend of vriendin? Het doet er voor wat betreft formaat van de opvouwbare wasmand zeker toe. 

Verder, ben jij wel op zoek naar een opvouwbare wasmand voor thuis gebruik? Of ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een opvouwbare wasmand voor camping gebruik? Waarschijnlijk is een klein(er) en vooral handzaam model dan wenselijk. 

Het is dus handig om vooraf al even na te denken over de gebruikssituatie en doel van jouw opvouwbare wasmand.

De grootte van de opvouwbare wasmand

In de vorige alinea benoemden we het al even, het formaat van een opvouwbare wasmand. De formaten van opvouwbare wasmanden verschillen. En dus de inhoud ook! Zo zijn er opvouwbare wasmanden met een inhoud van plus minus 20 liter, maar zijn ze er ook met een inhoud van 45 liter! Even zoveel verschil zit er in een individuele maat van een wasmand die opvouwbaar is. Welke maat en inhoud het beste bij jou past, zal zeker van de gebruikssituatie afhangen!

Overige kenmerken


We horen je denken, overige kenmerken van een opvouwbare wasmand, zijn die er dan?

Ja, die zijn er zeker. Wat te denken van het materiaal van een opvouwbare wasmand waar jij uit kunt kiezen? Er is (kunst)stof, maar ook bamboe bijvoorbeeld. Er zijn opvouwbare wasmanden die waterafstotend zijn, en ook wasmanden opvouwbaar die dit absoluut niet zijn!

En wat dacht je van het design van een opvouwbare wasmand? En de kleurkeuze? Een opvouwbare wasmand zwart en wit, maar ook roze, blauw, groen en paars. Je kunt het zo gek niet bedenken! 

Je hebt zelfs ronde en ook vierkante opvouwbare wasmanden. Je kunt het zo hip of zo ‘standaard’ kiezen als dat jij zelf wilt. Het is echter prettig dat je weet welke keuzes en mogelijkheden er zijn, alvorens de voor jou meest passende en wellicht ook mooiste of hipste opvouwbare wasmand aan te schaffen!

Het prijskaartje


Een opvouwbare wasmand kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende opvouwbare wasmanden die er te koop zijn verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! Er is dan ook best veel keuze.

Of de best geteste opvouwbare wasmand voor jou ook de beste is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf ook reviews en specificaties goed door voor aankoop. Dit verschaft je een hoop informatie.

Prijs zegt zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope opvouwbare wasmand hoeft niet slecht te zijn. Net zoals dat een veel duurdere wasmand die opvouwbaar is niet perse de beste voor jou hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes (en ervaringen)!

Veelgestelde vragen over een opvouwbare wasmand

Wat is de beste opvouwbare wasmand?

De beste opvouwbare wasmand, dat is niet één type merk of model. De opvouwbare wasmand beste koop, dat is degene die het beste past bij jouw eigen wensen. De beste opvouwbare wasmand is voor ons in ieder geval die wasmand opvouwbaar die ‘klein’ en netjes opgevouwen kan worden opgeborgen, maar waar je tevens veel was in kwijt kunt!

Hoe groot is een opvouwbare wasmand?

Hoe groot een opvouwbare wasmand is, dat hangt af van de individuele wasmand die jij op het oog hebt. De maten van wasmanden verschillen. In de specificatie van artikelen, dus ook die van een opvouwbare wasmand, vind je informatie over bijvoorbeeld het formaat en overige details die de moeite waard zijn te weten.

Welke opvouwbare wasmand camping gebruik kan ik het beste kopen?

Een opvouwbare wasmand voor camping gebruik is natuurlijk superhandig. Want ze zijn gemakkelijk mee te nemen op reis en ook constructief op te bergen. Dit door het feit dat een opvouwbare wasmand ‘klein’ op te bergen is. Hoe klein? Dat verschilt. We kunnen ons voorstellen dat ‘hoe kleiner hoe beter’ geldt voor een opvouwbare wasmand op de camping.

We geven je dus als tip bij de aanschaf van een opvouwbare wasmand camping gebruik voor te letten op de ‘opvouwbaarheid’.Een opvouwbare wasmand, waar te koop?

Een wasmand die tevens opvouwbaar is kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of huishoud winkels bijvoorbeeld) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste opvouwbare wasmand, de eindconclusie

Jij wilt een opvouwbare wasmand kopen, een wasmand die opvouwbaar is en die je dus makkelijk op kunt ruimen. Maar ook een wasmand waar jij je was gemakkelijk in kwijt kan. Bij het zoeken naar de voor jou beste opvouwbare wasmand zijn er sowieso 3 belangrijke punten van aandacht.

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het gebruik van een opvouwbare wasmand

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een opvouwbare wasmand is er best wat keuze! De keuze zit hem in de grootte, de maat en inhoud, in de prijs, maar ook hangt het samen met jouw gebruik. We lichten dat hieronder verder toe.

Ben je op zoek naar een opvouwbare wasmand waar was in moet van een heel gezin, of deel jij je huishouden enkel met je partner? Het doet er voor wat betreft formaat van de opvouwbare wasmand zeker toe. Verder, ben jij wel op zoek naar een opvouwbare wasmand voor thuis gebruik? Of ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een opvouwbare wasmand voor camping gebruik? Waarschijnlijk is een klein(er) en vooral handzaam model dan wenselijk. 

Het is dus handig om vooraf al even na te denken over de gebruikssituatie en doel van jouw opvouwbare wasmand.

De maat en inhoud van een opvouwbare wasmand

n de vorige alinea benoemden we het al even, het formaat van een opvouwbare wasmand. De formaten van opvouwbare wasmanden verschillen. En dus de inhoud ook! Zo zijn er opvouwbare wasmanden met een inhoud van plus minus 15 liter, maar zijn ze er ook met een inhoud van 40 liter plus! 

Even zoveel verschil zit er in een individuele maat van een wasmand die opvouwbaar is. Welke maat en inhoud het beste bij jou past, zal zeker van de gebruikssituatie afhangen!

Overige kenmerken van de opvouwbare wasmand

We horen je denken, overige kenmerken van een opvouwbare wasmand, zijn die er dan?

Ja, die zijn er zeker. Wat te denken van het materiaal van een opvouwbare wasmand waar jij uit kunt kiezen? Er is (kunst)stof, maar ook bamboe bijvoorbeeld. Er zijn opvouwbare wasmanden die waterafstotend zijn, en ook wasmanden opvouwbaar die dit absoluut niet zijn!

En wat dacht je van het design van een opvouwbare wasmand? En de kleurkeuze? Een opvouwbare wasmand zwart en wit, maar ook roze, blauw, groen en paars. Je kunt het zo gek niet bedenken! Je hebt zelfs ronde en ook vierkante opvouwbare wasmanden. Je kunt het zo hip of zo ‘standaard’ kiezen als dat jij zelf wilt. 

Het is echter prettig dat je weet welke keuzes en mogelijkheden er zijn, alvorens de voor jou meest passende en wellicht ook mooiste, hipste, grootste, kleinste of misschien juist wel goedkoopste opvouwbare wasmand aan te schaffen!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste opvouwbare wasmand. Dit zodat jij de voor jou beste wasmand die opvouwbaar is kunt kopen. Misschien in het specifiek wel de beste opvouwbare wasmand camping gebruik, of gewoon voor dagelijks gebruik thuis.

We vertelden het al eerder. Welke opvouwbare wasmand voor jou en jouw (gebruik)situatie de meest passende is? Die vraag is uiteindelijk ook enkel te beantwoorden door jouzelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste opvouwbare wasmand!

Nogmaals onze top 5 beste opvouwbare wasmanden op een rijtje

 1. 1. Gadgy Opvouwbare Wasmand – Heupwasmand 45 L

  #1 Beste opvouwbare wasmand
  Gadgy Opvouwbare Wasmand – Heupwasmand 45 L. Voor droge en natte was

  Voor droge en natte was

  Deze wasmand met een inhoud van 45 liter heeft een hard bamboe handvat en de stof is waterafstotend. Door de steundelen in de hoeken kun je de wasmand eenvoudig in en uit klappen.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 2. 2. Multifunctionele Opvouwbaar Wasmand Siliconen

  #2 Beste koop opvouwbare wasmand
  Multifunctionele Opvouwbaar Wasmand Siliconen. Compacte opvouwbare wasmand

  Compacte opvouwbare wasmand

  Deze wasmand is gemaakt van kunststof en het vouwgedeelte is van siliconen gemaakt waardoor deze eenvoudig kan in en uitklappen. De wasmand heeft een compact formaat van 25 liter en is daarmee ook zeer geschikt voor op de camping.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Brabantia Opvouwbare Wasmand – 35 l – Grey

  #3 BEste Brabantia opvouwbare wasmand
  Brabantia Opvouwbare Wasmand – 35 l – Grey. Precies 1 wasmachine vulling

  Precies 1 wasmachine vulling

  Deze Brabantia opvouwbare wasmand heeft een inhoud van 35 liter. Dat is groot genoeg voor een complete wasmachine vulling. Deze wasmand is voorzien van een waterbestendige coating en is daarmee geschikt voor droog en nat wasgoed.

  €24,49 bij blokker.nl
  blokker.nl (€24,49)
 4. 4. Gadgy Wasmand met Deksel – Opvouwbaar – 103 liter 

  #4 Meest grote opvouwbare wasmand
  Gadgy Wasmand met Deksel – Opvouwbaar – 103 liter . Met uitneembare waszak

  Met uitneembare waszak

  Deze zeer ruime wasman heeft een uitneembare waszak waardoor je per machine vulling kunt werken. Deze wasmand is eenvoudig op te vouwen en is voorzien van een stevige bamboe rand.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)
 5. 5. Vivid Green wasmand met 3 vakken

  #5 Beste opvouwbare wasmand met 3 vakken
  Vivid Green wasmand met 3 vakken. 3 Vaks wassorteerder

  3 Vaks wassorteerder

  Deze opvouwbare wasmand heeft plaats voor 3 kleuren was. De was scheiden was nog nooit zo gemakkelijk. Het frame is van degelijk en stevig hout gemaakt en vouwt zeer snel in en uit elkaar.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews