Beste paella pan van 2023

Top 5 best geteste paella pannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 16 februari 2023 @10:37

beste_paella_pan

Jij bent op zoek naar de beste paella pan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de paella pan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 paella pannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Garcima Paella pan als beste paella pan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste paella pannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een paella pan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste paella pan een klassieker is welke in Spanje wordt gemaakt? Lees snel verder…

#1 Beste paella pan
Garcima – Paella Pan – 46 cm – 3 tot 4 Personen. De klassieke paella pan

De klassieke paella pan

Deze Garcima is een simpele stalen paella pan voor 3-4 personen en heeft een diamter van 46cm. Het staal is zwaar en houdt daardoor lang warmte vast. Vet deze pan altijd in na gebruik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€24 bij bol.com
bol.com (€24,00)

Naar de top 5

Top 5 beste paella pannen van dit moment

Hoe komt deze top 5 paella pannen tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 12 paella pannen uitvoerig getest en vergeleken.

12 paella pannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 paella pannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Garcima – Paella Pan – 46 cm – 3 tot 4 Personen

  #1 Beste paella pan
  Garcima – Paella Pan – 46 cm – 3 tot 4 Personen. De klassieke paella pan

  De klassieke paella pan

  Deze Garcima is een simpele stalen paella pan voor 3-4 personen en heeft een diamter van 46cm. Het staal is zwaar en houdt daardoor lang warmte vast. Vet deze pan altijd in na gebruik.

  €24 bij bol.com
  bol.com (€24,00)
 2. 2. Garcima – Paella Pan Inductie – 30 cm – 1 tot 2 personen

  #2 Beste paella pan 1-2 personen
  Garcima – Paella Pan Inductie – 30 cm – 1 tot 2 personen. Compact en traditioneel

  Compact en traditioneel

  Speciaal voor de kleine huishoudens een klassieke paella pan die maar weinig ruimte inneemt. Geschikt voor alle warmtebronnen en door het dikke staal blijft de pan lang op temperatuur.

  €26,99 bij bol.com
  bol.com (€26,99)
 3. 3. Haute Cuisine – Paellapan 38 cm

  #3 Beste koop paella pan
  Haute Cuisine – Paellapan 38 cm. Geschikt voor alle warmtebronnen

  Geschikt voor alle warmtebronnen

  Deze paella pan heeft een doorsnee van 38 cm en is daarmee zeer geschikt voor 3-4 personen. Naast paella maak je in deze pan ook bijvoorbeeld risotto of een lekkere pasta.

 4. 4. La Estrella – Paella Pan Emaille – 55 cm – 6 tot 8 Personen

  #4 Beste paella pan 6-8 personen
  La Estrella – Paella Pan Emaille – 55 cm – 6 tot 8 Personen. Voor grote groepen

  Voor grote groepen

  Deze zeer grote paella pan is geschikt voor 6 tot 8 personen. Werkt op alle warmtebronnen maar kan ook uitstekend op een gasbrander worden geplaatst. Als accessoire kun je de brander en of de poten los bijkopen.

 5. 5. BK Black Steel Paellapan – Ø 38 cm

  #5 Meest professionele paella pan
  BK Black Steel Paellapan – Ø 38 cm. Zeer sterke paella pan

  Zeer sterke paella pan

  Paella maken in een BK pan voelt toch alsof je in een restaurant werkt. Een bijzonder sterke en stevige pan welke verkleurt door gebruik waardoor deze pan een patina-laag krijgt. Hierdoor wordt de anti aanbaklaag steeds sterker.

  €44,99 bij degrotewoonwinkel.nl
  degrotewoonwinkel.nl (€44,99)

Dit is de beste paella pan

Ben je op zoek naar de beste paella pan? Er gaat niets boven zelfgemaakte paella: met vis, vlees, groenten, of een vlees of vis vervanger, tofu bijvoorbeeld. Genoeg manieren om dit heerlijke gerecht te bereiden en te eten, in ieder geval. 

Het bereiden van paella en de voorbereidingen hieromtrent zijn onderdeel van de uiteindelijke kwaliteit van het gerecht. Zo is een goede, fijne en degelijke paella pan essentieel bij het goed en lekker bereiden van paella. Wat is de beste pannenkoekenpan die je op dit moment kunt aanschaffen en waar moet je op letten wanneer je een pannenkoekenpan gaat kopen? Dat lees je hier!

Wat is een paella pan?

Je wilt een paella pan kopen. Maar wat is een paella pan precies? Zoals de naam doet vermoeden is de paella pan een speciale pan die kan worden gebruikt voor het bereiden van paella. Paella is een van oorsprong Spaans gerecht, ook wel het nationale gerecht van Spanje genoemd. Paella bestaat uit rijst aangevuld met groenten, vlees, vis, zeevruchten en/ of verschillende kruiden. Je kunt Paella ook zonder vlees en vis eten.

Een paella pan is verkrijgbaar van verschillende merken en ook in verschillende maten. Zo heb je bijvoorbeeld een grote paella pan van 50 cm (plus), maar ook heb je een paella pan van 47 cm, of een paella pan van 36 cm. Verderop lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij het uitkiezen van de beste paella pan voor in jouw keuken.

Verschil paella pan en een standaard koekenpan

Een paella pan lijkt niet altijd anders dan een standaard koekenpan. Er zijn echter wel degelijk verschillen. Een belangrijk verschil is dat een paella pan over het algemeen 2 handvaten heeft. De rand is vaak ook schuiner, waardoor het makkelijker is om de paella mix in de pan te roeren en te mixen.

beste_paella_pan_01

Alles over het gebruik van een paella pan

Een paella pan is gemakkelijk in gebruik. Mede ook door zijn twee handvatten. Eerst warm je een beetje boter of olie op in de pan. Zodra de boter of olie is gesmolten, kun je ‘los’ gaan met de ingrediënten die je in de paella wilt doen. 

Paella kun je met verschillende ingrediënten bereiden. Zo heb je paella met zeevruchten, maar ook paella met kip. Of wat dacht je van vegetarische paella? Je kunt in feite kiezen wat je zelf lekker vindt. Rijst wordt wel standaard bij Paella geserveerd. Dit hoort dan ook helemaal bij het gerecht.  Naast een paella pan is bij het bereiden van paella een rijstkoker dan ook wel makkelijk.

In een paella pan kun je ook andere (rijst)gerechten bereiden dan alleen paella.  En dat is eigenlijk wel ideaal toch? Zo’n multifunctionele pan?

beste_paella_pan_02

5 tips voor de beste paella pan kopen

Jij wilt een paella pan kopen, maar je weet nog niet zo goed welke en waar op te letten. Het aanbod is namelijk best groot. En omdat paellapannen veel op elkaar lijken, is het lastig om de beste paella pan voor jou te kiezen. We hebben daarom onderstaande tips voor je uitgeschreven, zodat we bij kunnen dragen aan het vinden van de voor jou beste paella pan.

Tip 1: Het formaat

Het formaat van een paella pan is misschien wel het eerste om op te letten alvorens aanschaf. Er is namelijk veel keuze wanneer het gaat om de doorsnee van een paella pan.

Kook jij regelmatig voor grote gezelschappen, woon je in een groot gezin of een vol studentenhuis? Dan is het wellicht verstandig op zoek te gaan naar een grote paella pan. Een paella pan 47 cm in doorsnee, of misschien zelfs wel een paella pan 50 cm of groter qua doorsnee. Daar kunnen lekker veel ingrediënten in en zo weet je zeker dat iedereen genoeg te eten heeft (gehad)!

Naast een paella pan groot formaat, zijn er ook kleinere formaten te koop hoor. Dus past een grote paella pan niet bij jouw situatie, geen zorgen.  Een paella pan 36 cm of kleiner zijn er ook volop te koop. Je kunt qua formaat paella pan zelf het beste inschatten wat passend is. Dit zal dan ook vooral te maken hebben met de gebruikssituatie.

Tip 2: De anti-aanbaklaag

Wanneer je wilt profiteren van optimaal kook en bak gemak, is het echt heel erg verstandig om te kiezen voor een paella pan met een anti-aanbaklaag. Een paella pan met zo’n anti aanbaklaag is voorzien van een speciale laag die voorkomt dat de paella ingrediënten aan de bodem vast kleven. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook een stuk minder olie of boter nodig hebt. 

Wil je toch liever een paella pan zonder anti-aanbaklaag? Kijk dan naar sterke materialen zoals bijvoorbeeld gietijzer. Een paella pan van gietijzer is degelijk, maar vaak wel erg zwaar. Iets om rekening mee te houden wellicht. Niet voor iedereen is dat prettig en handig qua gebruik.

Tip 3: aanbranden voorkomen

De geur van aangebrand eten stinkt, en blijft vaak ook nog eens ‘hangen’. Daarbij kun je aangebrand eten over het algemeen niet meer op eten. Zonde en irritant! Het is daarom slim om een paella pan te kiezen met anti-aanbaklaag. We schreven daar in bovenstaande alinea al over. Maar ook is het verstandig om gewoon voldoende boter of olie te gebruiken bij het bereiden van de paella. Niet alleen wanneer er nog geen ingrediënten in de paella pan zitten, maar ook tussen de bereiding door is het vaak wenselijk om extra boter of olie toe te voegen. Dit alles voor een niet aangebrand en heerlijk eindresultaat! Je zult jezelf dankbaar zijn, en dat geldt vast ook voor jouw tafelgenoten!

Tip 4: Het gewicht

Een van de tips waar je jezelf zeker een plezier mee doet, is door naar het gewicht van de paella pan te kijken voor aanschaf. We benoemden het eerder in deze koopgids ook al even.

Een grote paella pan is niet perse zwaarder dan een kleine paella pan. Dit heeft vooral ook te maken met het materiaal van de paella pan.

Zorg ervoor dat de paella pan niet te zwaar is wanneer het dan lastig wordt voor jou om deze te hanteren (tijdens het koken). Aan de andere kant moet een paella pan ook weer niet te licht zijn; hiermee lever je in op kwaliteit en loop je het risico dat de pan eerder kapot gaat. Het is verder belangrijk dat de handvaten van een paella pan stevig zijn en dat je ze stabiel kunt vastpakken. Ze niet warm worden tijdens het koken ook!

Als laatste, let op de rand van de paella pan. Een paella pan heeft vaak een lagere en minder schuine rand. Maar niet iedereen vindt dit even prettig. Er zijn gelukkig ook hogere varianten paellapannen.

Tip 5: Waar en hoe kook je?

Een niet onbelangrijke laatste tip. Hoe kook jij? Heb jij thuis inductie, gas of een keramische kookplaat wellicht? Niet alle pannen zijn geschikt voor alle drie de verschillende manieren van koken. En ook niet wanneer je een paella pan en green egg gebruik wilt combineren. Of misschien een bbq en paella pan samen wilt gebruiken.

Houdt hier rekening mee bij aanschaf en check de specificaties van een paella pan. Want wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden in deze? Afhankelijk van jouw kook situatie (thuis) zul je zelf het beste een keuze kunnen maken. Er is in deze niet specifiek een goed of fout, beter of beste.

De voordelen van een beste paella pan

Je kunt natuurlijk een gewone koekenpan gebruiken om je paella in te bereiden. Maar het wordt aangeraden om toch voor een echte paella pan te kiezen. Het gebruik van een goede paella pan brengt de nodige voordelen met zich mee. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om een paella pan aan te schaffen:

Gemakkelijk vast te houden: door de (over het algemeen) 2 handvatten is het makkelijk om een paella pan vast te houden en te gebruiken. Dit gegeven draagt bij aan het bereiden van de door jou meest lekker paella!

Groot: zoals we al eerder schreven, er zijn grote paellapannen te koop. Ideaal, wanneer je voor meerdere keren wilt koken of voor grote gezelschappen een paella maaltijd wilt bereiden.-      

Goede prijs/kwaliteit verhouding: met de voor jou juiste paella pan kies je voor een goede kwaliteit pan die speciaal bedoeld is voor datgeen waarvoor hij gemaakt is, namelijk paella bereiden. Een paella pan draagt bij aan lekker paella en je kunt een paella pan zo duur en ook zo goedkoop mogelijk kopen als dat jij zelf wilt. Let daarbij ook altijd op een paella pan aanbieding.

Welke soorten paella pannen zijn er?

Ben je op zoek naar de beste paella pan? Dan is het belangrijk om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende modellen. Online vind je tientallen soorten paellapannen waarmee je heerlijke paella kunt maken. Deze pannen zijn op een aantal punten van elkaar te onderscheiden: er zijn dan ook diverse soorten paella pannen. Hier vind je een overzicht van de soorten paellapannen die verkrijgbaar zijn.

Paellapan met anti-aanbaklaag

Een paella pan is onder andere verkrijgbaar met anti-aanbaklaag. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat je paella gerecht in de pan minder snel aankoekt en aanbrandt, en ook dat je minder boter of olie nodig hebt om je paella te bereiden. Een zeker niet onbelangrijk bijkomend voordeel, daarnaast is het een stuk makkelijker om de paella pan na gebruik schoon te maken. Want van pannen schoonmaken en etensresten verwijderen, daar wordt toch helemaal niemand blij van?

Paella pan en het materiaal

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paella pan te kiezen zonder anti-aanbaklaag. Deze pannen zijn verkrijgbaar in materialen als gietijzer of RVS. Het voordeel van deze materialen zijn dat het degelijke materialen zijn. Die over het algemeen lang mee gaan.

Een RVS pan voor je paella pan heeft als voordeel dat je deze gemakkelijk kunt schoonmaken, ondanks dat er geen sprake is van een anti-aanbaklaag. Je kunt ook kiezen voor een paella pan van gietijzer. Deze zijn ook niet voorzien van een anti-aanbaklaag, maar het zijn wel zeer degelijke en sterke pannen. En daarbij ook nog eens prachtig om te zien.

Paella pan voor diverse warmtebronnen

Daarnaast zijn er dus ook paellapannen voor verschillende warmtebronnen. Of je nu een inductiekookplaat hebt, je elektrisch, keramisch of op gas kookt: voor iedere warmtebron is een geschikte paella pan te vinden. In je zoektocht kun je heel gemakkelijk en snel een warmtebron selecteren zodat je het complete aanbod ziet! Een juiste keuze maken in deze is wel belangrijk.

Een laatste tip, je kunt tevens kiezen voor een PFAS-vrije paella pan. PFAS zijn chemische stoffen die niet afbreekbaar in het milieu zijn. Dit betekent dat ze een risico vormen voor de gezondheid van mens en milieu. Kijk bij het uitzoeken van een paella pan dan ook of deze vrij is van PFAS. Op deze manier weet je zeker dat je een veilige en gezonde keuze maakt.

Plan van aanpak voor het bereiden van de lekkerste paella

Hoe zorg je ervoor dat jij de beste paella maakt? wij hebben een stappenplan(netje) voor je.

Als eerste, zorg ervoor dat je een goede paella pan in huis hebt! 

Ten tweede, bedenk welke paella ingredienten jij het leukst en lekkerst vindt om te bereiden/ eten.

Ten derde, zoek op basis hiervan een passend paella gerecht uit. Online of in een kookboek.

Ten vierde, haal alle benodigde ingrediënten in huis!

Ten vijfde, neem de tijd om het heerlijke paella gerecht te bereiden en misschien nog wel belangrijker, neem ook zeker de tijd om ervan te genieten tijden het eten!

Veelgestelde vragen over de beste paella pan

Wat is een goede paella pan?

De beste of een goede paella pan, dat is niet één type merk of model. De paella pan die voor jou goed is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. De beste paella pan moet ons inziens wel aan een paar randvoorwaarden voldoen. Zo moet de pan stevig zijn, maar niet te zwaar. Twee prettige handvatten hebben die niet warm worden tijdens het koken. Een anti aanbaklaag bij een paella pan vinden wij persoonlijk ook essentieel. Het voorkomt aanbranden en is gebruiksvriendelijk.  Het schoonmaken van een paellapan met anti aanbaklaag is een fluitje van een cent.

Vergeet verder niet te kijken naar de goede prijs-kwaliteitverhouding om te voorkomen dat je onnodig teveel betaalt. Een mooie paella pan aanbieding, daar wordt elke portemonnee blij van, toch?Welke pan kan ik het beste gebruiken voor paella?

Wij adviseren jou een specifieke paella pan te gebruiken voor en tijdens het bereiden van je paella. Want een paella pan is niet voor niets een paella pan, geschikt en zelfs gemaakt voor het bereiden van paella. Natuurlijk zou je ook paella kunnen bereiden in een reguliere koekenpan. Het is niet zo dat dit onmogelijk is. Maar hiermee krijg je paella technisch gezien niet het best mogelijke resultaat. De randen van een pan zijn vaak te hoog en ook heeft een reguliere koekenpan over het algemeen geen twee handvatten.  Zaken om rekening mee te houden.

Wat kost een paella pan?

De kosten voor een paella pan kunnen behoorlijk verschillen. Deze kun je voor een kleine €15 kopen, maar er zijn ook pannenkoekenpannen waar je €100 of meer voor betaalt. De verschillen in prijs zijn vooral gebaseerd op het materiaal, het formaat, het gewicht en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. De prijzen kunnen ook per merk verschillen. Het is aan te raden om goed op de aandachtspunten te letten en een kwalitatief goede paella pan te kiezen. Zo doe je een goede investering waar je jarenlang van kunt profiteren.

Het is altijd een aanrader om een vergelijking te maken tussen meerdere paella pannen. Kies bijvoorbeeld een specifieke afmeting of een pan voor een specifieke warmtebron: dan heb je alsnog de keuze uit tientallen soorten. Het is daarom slim om een vergelijking te maken, bijvoorbeeld op prijs, materiaal, afmeting en gewicht. Dit maakt het nog makkelijker om de voor jou beste paella pan aan te schaffen.

Waar moet je op letten als je een paella pan gaat kopen?

Er zijn verschillende zaken om op te letten als je een paella pan koopt. Let ten eerste op het materiaal; er zijn verschillende mogelijkheden. Let daarnaast op de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. Daarnaast kun je letten op het formaat: een kleine paella pan is minder geschikt voor het bereiden van paella voor grotere gezelschappen. Je kunt dan beter een grote paella pan aanschaffen met een doorsnee van 50 cm plus.

Een ander aandachtspunt is het gewicht: de pan en de handvatten moeten niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht.Welke paella pan past het beste bij mij?

Welke paella pan het beste bij jou past, is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Kijk naar hoe vaak jij Paella bereid en voor wie allemaal. Wanneer je op zoek bent naar extra gemak is het slim om een anti-aanbaklaag te kiezen.

Nogmaals onze top 5 paella pannen op een rijtje

 1. 1. Garcima – Paella Pan – 46 cm – 3 tot 4 Personen

  #1 Beste paella pan
  Garcima – Paella Pan – 46 cm – 3 tot 4 Personen. De klassieke paella pan

  De klassieke paella pan

  Deze Garcima is een simpele stalen paella pan voor 3-4 personen en heeft een diamter van 46cm. Het staal is zwaar en houdt daardoor lang warmte vast. Vet deze pan altijd in na gebruik.

  €24 bij bol.com
  bol.com (€24,00)
 2. 2. Garcima – Paella Pan Inductie – 30 cm – 1 tot 2 personen

  #2 Beste paella pan 1-2 personen
  Garcima – Paella Pan Inductie – 30 cm – 1 tot 2 personen. Compact en traditioneel

  Compact en traditioneel

  Speciaal voor de kleine huishoudens een klassieke paella pan die maar weinig ruimte inneemt. Geschikt voor alle warmtebronnen en door het dikke staal blijft de pan lang op temperatuur.

 3. 3. Haute Cuisine – Paellapan 38 cm

  #3 Beste koop paella pan
  Haute Cuisine – Paellapan 38 cm. Geschikt voor alle warmtebronnen

  Geschikt voor alle warmtebronnen

  Deze paella pan heeft een doorsnee van 38 cm en is daarmee zeer geschikt voor 3-4 personen. Naast paella maak je in deze pan ook bijvoorbeeld risotto of een lekkere pasta.

 4. 4. La Estrella – Paella Pan Emaille – 55 cm – 6 tot 8 Personen

  #4 Beste paella pan 6-8 personen
  La Estrella – Paella Pan Emaille – 55 cm – 6 tot 8 Personen. Voor grote groepen

  Voor grote groepen

  Deze zeer grote paella pan is geschikt voor 6 tot 8 personen. Werkt op alle warmtebronnen maar kan ook uitstekend op een gasbrander worden geplaatst. Als accessoire kun je de brander en of de poten los bijkopen.

 5. 5. BK Black Steel Paellapan – Ø 38 cm

  #5 Meest professionele paella pan
  BK Black Steel Paellapan – Ø 38 cm. Zeer sterke paella pan

  Zeer sterke paella pan

  Paella maken in een BK pan voelt toch alsof je in een restaurant werkt. Een bijzonder sterke en stevige pan welke verkleurt door gebruik waardoor deze pan een patina-laag krijgt. Hierdoor wordt de anti aanbaklaag steeds sterker.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Compact en traditioneel| Speciaal voor de kleine huishoudens een klassieke paella pan die maar weinig ruimte inneemt. Geschikt voor alle warmtebronnen en door het dikke staal blijft de pan lang op temperatuur.
Zeer sterke paella pan| Paella maken in een BK pan voelt toch alsof je in een restaurant werkt. Een bijzonder sterke en stevige pan welke verkleurt door gebruik waardoor deze pan een patina-laag krijgt. Hierdoor wordt de anti aanbaklaag steeds sterker.
Compact en traditioneel| Speciaal voor de kleine huishoudens een klassieke paella pan die maar weinig ruimte inneemt. Geschikt voor alle warmtebronnen en door het dikke staal blijft de pan lang op temperatuur.
Zeer sterke paella pan| Paella maken in een BK pan voelt toch alsof je in een restaurant werkt. Een bijzonder sterke en stevige pan welke verkleurt door gebruik waardoor deze pan een patina-laag krijgt. Hierdoor wordt de anti aanbaklaag steeds sterker.

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.