Beste pakketbrievenbus van 2023

Top 5 best geteste pakketbrievenbussen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 19 december 2022 @10:50

beste_pakketbrievenbus

Jij bent op zoek naar de beste pakketbrievenbus? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de pakketbrievenbus van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 pakketbrievenbussen uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is Perel pakketbrievenbus als beste pakketbrievenbus uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste pakketbrievenbussen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een pakketbrievenbus. Wist je bijvoorbeeld dat de beste pakketbrievenbus een bijzonder goede prijs kwaliteit verhouding heeft? Lees snel verder…

#1 Beste pakketbrievenbus
Perel Pakketbrievenbus Helsinki. Met anti-diefstal beveiliging

Met anti-diefstal beveiliging

Een moderne zwarte brievenbus die erg degelijk gebouwd is waarbij je niet bang hoeft te zijn voor diefstal door de ingebouwde beveiliging. De brievenbus is door zijn coating weersbestendig.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€229 bij bol.com
bol.com (€229,00)

Naar de top 5

Top 5 beste pakketbrievenbussen van dit moment

Hoe komt deze top 5 pakketbrievenbussen tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 9 pakketbrievenbussen uitvoerig getest en vergeleken.

9 pakketbrievenbussen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 pakketbrievenbussen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Perel Pakketbrievenbus Helsinki

  #1 Beste pakketbrievenbus
  Perel Pakketbrievenbus Helsinki. Met anti-diefstal beveiliging

  Met anti-diefstal beveiliging

  Een moderne zwarte brievenbus die erg degelijk gebouwd is waarbij je niet bang hoeft te zijn voor diefstal door de ingebouwde beveiliging. De brievenbus is door zijn coating weersbestendig.

  €229 bij bol.com
  bol.com (€229,00)
 2. 2. Pakketbrievenbus Allux Grundform zwart

  #2 Beste strakke pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Allux Grundform zwart. Strak en stijlvol

  Strak en stijlvol

  Deze design pakketbrievenbus is voorzien van een zeer degelijk slot en heeft een beveiliging zodat pakketjes niet gestolen kunnen worden. Deze brievenbus is behoorlijk ruim en komt met 12 jaar garantie tegen roest.

  €439 bij bol.com
  bol.com (€439,00)
 3. 3. Pakketbrievenbus Hannover- mat grijs

  #3 Best beoordeelde pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Hannover- mat grijs. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Deze strakke pakketbrievenbus past bij elke woning en valt op door zijn simpele maar strakke design. Wordt keurig geleverd met alle installatie toebehoren en grondbevestiging.

  €144,99 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€144,99)
 4. 4. Joma Everest Mini pakketbrievenbus – RVS look

  #4 Beste RVS pakketbrievenbus
  Joma Everest Mini pakketbrievenbus – RVS look. Klein maar fijn

  Klein maar fijn

  Ontvang je regelmatig pakketjes maar wil je geen grote pakketbrievenbus? Dan is deze mini pakketbrievenbus een zeer goede aankoop. Solide gebouwden en voorzien van een degelijk cilinderslot.

  €205 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€205,00)
 5. 5. Allux 500 Antraciet

  #5 Beste alternatief
  Allux 500 Antraciet. Kan ook vrijstaand worden geplaatst

  Kan ook vrijstaand worden geplaatst

  Alle vrijheid met deze pakketbrievenbus. Degelijke kwaliteit zoals je van Allux mag verwachten en jij bepaalt of ie aan de muur komt of vrijstaand wordt geplaatst. Diefstal is onmogelijk door de terugslagklep.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)

Tips voor het kopen van de beste pakketbrievenbus

De beste pakketbrievenbus vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod van pakketbrievenbussen, online en in fysieke winkels, is bij vlagen overweldigend; de ene na de andere pakketbrievenbus wordt met kleurrijke letters en pakkende leuzen aangeprezen. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt kiezen voor brievenbussen voor buiten aan de muur, maar je kunt ook buitenbrievenbussen kopen. Je hebt brievenbussen in allerlei soorten en maten. Ben je het overzicht kwijt? Je bent niet de enige! Lees met een gerust hart verder voor tips als je op zoek bent naar de beste pakketbrievenbus.

Hoe vind je de beste pakketbrievenbus?

De beste pakketbrievenbus vinden is een vak apart. Ook anno 2022 kun je eenvoudigweg niet zonder een pakketbrievenbus. Deze brievenbussen bevestig je bij voorkeur aan een muur of langs de oprit. Pakketbrievenbussen zijn nadrukkelijk voor buiten bedoeld. Er worden weliswaar steeds minder brieven verstuurd, maar pakketjes bestellen bij online webshops wordt met de dag populairder. Zodoende is een pakketbrievenbus onmisbaar. Zonder pakketbrievenbus ben je nergens. Als je dan ook nog eens de beste pakketbrievenbus koopt, hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Je kunt eindeloos genieten van de beste pakketbrievenbus.

Overweldigend aanbod

Zoals reeds kort aangestipt in de eerste alinea, is het aanbod van pakketbrievenbussen overweldigend te noemen. Kies je voor een vrijstaande brievenbus? Of ga je toch voor een brievenbus voor de buitenmuur? Online kun je overzichten vinden van vele honderden brievenbussen. Elke brievenbus heeft andere plus-en minpunten. De beste pakketbrievenbus vinden te midden van dit enorme aanbod is een enorme klus. Maar als je weet waar je op moet letten, kun je de beste pakketbrievenbus sneller vinden dan je waarschijnlijk denkt. Maar waar moet je dan op letten?

beste_pakketbrievenbus_02

Aan deze eisen voldoet de beste pakketbrievenbus

De beste pakketbrievenbus voldoet in ieder geval aan de volgende eisen. Het is belangrijk dat de brievenbus hoog scoort op het gebied van gebruiksgemak. Het laatste wat je wilt als welwillende consument, is een brievenbus die bijvoorbeeld slechts met moeite open en dicht gaat. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de pakketbrievenbus hoogstaand is. De prijs/kwaliteit verhouding is natuurlijk van doorslaggevend belang voor je keuze, want je bent op zoek naar de hoogst mogelijke kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om de kwaliteit van pakketbrievenbussen te achterhalen.

Het lezen van recensies

Je kunt online recensies lezen van pakketbrievenbussen. Wat zegt de recensent over het gebruiksgemak van de pakketbrievenbus? Gaat de brievenbus op een vlotte manier open en dicht? Wat zegt de recensent over de kwaliteit van het product? Je kunt in meerdere webshops kijken hoe duur de pakketbrievenbus is. Op deze manier kun je een beeld vormen van hoe goed de desbetreffende pakketbrievenbus is. Maar dan ben je er nog niet.

Recensies met elkaar vergelijken

Er komt meer kijken bij het vinden van de beste pakketbrievenbus. Een recensie is natuurlijk erg subjectief. Dat betekent echter niet dat het lezen van een recensie meteen zinloos is. Je doet er echter goed aan om meerdere recensies met elkaar te vergelijken. Als je kijkt hoe elke recensent de kwaliteit en het gebruiksgemak van de brievenbus beoordeelt, kun je een beeld vormen van hoe goed of slecht de brievenbus waarschijnlijk is. Recensies met elkaar vergelijken is een goede manier om de beste pakketbrievenbus te vinden. Op deze manier kun je uiteindelijk een weloverwogen en goed onderbouwde keuze maken waar je later niet op terug komt.

Het materiaal van de brievenbus

Pakketbrievenbussen worden van verschillende materialen gemaakt. Zo kun je kiezen voor een stalen brievenbus. Het legen van stalen brievenbussen gaat over het algemeen heel erg soepel. Bovendien ben je met een stalen brievenbus goed beschermd tegen potentiële inbrekers. Gestolen pakketjes zijn verleden tijd als je een stalen brievenbus koopt. Hoeveel ruimte heeft de brievenbus die je wilt kopen? Als je regelmatig grote pakketjes besteld, doe je er goed aan een relatief grote brievenbus te kopen.

beste_pakketbrievenbus_03

De vorm van de beste pakketbrievenbus

Pakketbrievenbussen zijn (online) verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zoveel mag ondertussen duidelijk zijn. Maar wist je dat je ook nog talloze vormen in overweging kunt nemen? Wat dacht je van een smalle verticale vorm? Als je buiten niet zo veel ruimte hebt, kun je deze vorm overwegen. Zo zie je maar dat het antwoord op de vraag wat de beste pakketbrievenbus is, verschilt van persoon tot persoon. Hoeveel ruimte heb je in de voortuin voor een pakketbrievenbus? Dat is van groot belang als je op zoek gaat naar de beste pakketbrievenbus. Het installeren van pakketbrievenbussen is geen hogere wiskunde. Je hoeft slechts een gat te boren en klaar is Kees. Een kind kan de was doen!

De aanwezigheid van een naambord

Op sommige brievenbussen is standaard een naambord bevestigd. In andere gevallen moet je nog een naambord kopen bij de pakketbrievenbus. Qua ontwerp kun je kiezen uit meerdere stijlen. Maar ook de hoeveelheid sleutels die je bij het slot krijgt, kan verschillen van product tot product. Weet je al welke kleur jouw voorkeur heeft? Witte en zwarte brievenbussen zijn altijd al immens populair geweest, maar je kunt ook origineel uit de hoek komen met een andere kleur. Wit en zwart zijn klassieke keuzes. Je raakt niet snel uitgekeken op deze kleuren. Daar staat tegenover dat je met andere kleuren meer opvalt. Bijvoorbeeld bij de buren. Wat dacht je van een gele brievenbus?

De aanwezigheid van een krantenrol

Waar je ook op kunt letten als je een brievenbus gaat kopen, is of er een krantenrol aanwezig is. Sommige mensen vinden dat erg handig. Je hebt vast wel eens een brievenbus met een krantenrol in het echt gezien. Misschien zelfs wel bij jou in de buurt. Brievenbussen met krantenrollen zijn erg populair in Nederland. Wil je ook een brievenbus met krantenrol? Ga online op zoek naar deze brievenbussen en wie weet kun je een leuke aanbieding vinden. De krant zal niet beschadigen. De kranten worden (helaas) maar al te vaak bezorgd door tieners die chagrijnig zijn omdat ze vroeg uit de veren moesten. Een krantenrol is de oplossing. Gekreukelde kranten die door de brievenbus worden gepropt zijn definitief verleden tijd. Uiteraard kun je een krantenrol ook los bestellen of kopen in een fysieke winkel. Let je erop dat de krant niet nat wordt in de krantenrol als het regent? Dat kun je voorkomen door de brievenbus op een beschutte plek neer te zetten.

Kleine en grote pakketten

De grootte van de brievenbus bepaald of er ook grote pakketten in de brievenbus passen. Het is belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken. Wat is voor jou de beste pakketbrievenbus? Er komt veel kijken bij het vinden van de beste pakketbrievenbus. Dat zul je ondertussen wel gemerkt hebben. Maar wist je al dat je ook pakketbrievenbussen kunt kopen met ruitjes waar je doorheen kunt kijken? Dan hoef je de pakketbrievenbus niet te openen om te zien of er post is. Je kunt door de ruiten heen kijken om te zien of je post hebt. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit. Wat wil je nog meer?

Wat krijg je bij de beste pakketbrievenbus?

Je kunt verwachten dat je een slot krijgt bij de beste pakketbrievenbus. Maar vaak krijg je ook materiaal voor de montage geleverd bij een pakketbrievenbus. Zo ben je als consument van alle gemakken voorzien als je een pakketbrievenbus besteld. Je kunt de aanbiedingen in de gaten houden als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn. Dan ben je niet alleen de trotse eigenaar van de beste pakketbrievenbus, maar ben je ook nog eens niet zo veel geld kwijt. Online of in folders kun je de aanbiedingen in de gaten houden. Voor je het weet mag je jezelf de trotse eigenaar van de beste en goedkoopste pakketbrievenbus noemen. Dat wil jij toch ook?

Tijden veranderen

De tijden veranderen in rap tempo. Wie stuurt er tegenwoordig nog een liefdesbrief? Post verzenden gebeurt weliswaar steeds minder, maar pakketjes bestellen lijkt met de dag wel populairder te worden. Dit is waar een pakketbrievenbus om de hoek komt kijken, want deze brievenbussen zijn groot genoeg voor (middel)grote pakketjes. Volgens sommige mensen is de Allux 500 de beste pakketbrievenbus, maar daarover zijn de meningen verdeeld. Bovendien hangt het antwoord op de vraag wat de beste pakketbrievenbus is, af van jouw persoonlijke omstandigheden. Te denken valt bijvoorbeeld aan de grootte van de tuin. Je kunt ervoor kiezen om de brievenbus op een paal te bevestigen. Sommige mensen vinden dat er gezellig uit zien. Wat vind jij? Een postbode kan dan ook makkelijker bij de brievenbus.

Onmisbare onderdelen van de beste pakketbrievenbus

Een pakketbrievenbus bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen. Een pakketbrievenbus kan niet op een goede manier functioneren zonder een opening. Bij voorkeur is de opening tussen de tien en dertig centimeter, want dan is de opening groot genoeg voor de meeste pakketjes. Een pakketbrievenbus kan evenmin zonder een tussenbodem. Pas als de klep wordt gesloten komt het pakketje in een ander gedeelte van de pakketbrievenbus terecht. Dit gedeelte is alleen te bereiken door de pakketbrievenbus met een sleutel open te maken. Zo voorkom je dat het pakketje wordt gestolen.

Als je bang bent voor dieven, kun je beter geen brievenbus met ruitjes kopen. Dan kunnen dieven namelijk zien of het loont om de pakketbrievenbus open te breken. Dat is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. Dat betekent echter niet dat er met de bouw van een pakketbrievenbus geen rekening gehouden is met de veiligheid van het pakketje. Stelen is de inbreker zo moeilijk mogelijk gemaakt bij de beste pakketbrievenbus.

Poedercoating

De beste pakketbrievenbussen zijn niet alleen gemaakt van staal, maar hebben ook nog eens een poedercoating. Controleer je of de pakketbrievenbus een poedercoating heeft voordat je over gaat op de aanschaf van het product? De winkelprijzen kunnen bij sommige winkels verrassend laag zijn. Doe daar vandaag nog je voordeel mee door de beste pakketbrievenbus te bestellen. Er komen veel voordelen kijken bij het in huis halen van de beste pakketbrievenbus. Profiteer daar dus van!

Groot en heel groot

Je kunt kiezen uit grote en hele grote modellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Allux 800? Dit model is groot genoeg voor zelfs de grootste pakketten. Dan zit je altijd goed. Daar staat echter ook een groter prijskaartje tegenover. Welke optie heeft jouw voorkeur? Als je nooit grote pakketten besteld, is het natuurlijk nergens voor nodig om een groot model aan te schaffen. Dan ben je meer geld kwijt, terwijl je niet eens gebruik gaat maken van de extra ruimte. Hoeveel ruimte heb jij nodig? Veel of weinig?

Mooie ontwerpen

Online kun je talloze mooi ontwerpen bewonderen. Wat dacht je van Amerikaanse brievenbussen? Of Chinese brievenbussen? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Je kunt deze brievenbussen met of zonder paal kopen bij een webshop. Of in een fysieke winkel natuurlijk. Met name Amerikaanse brievenbussen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Deze brievenbussen hebben een rode vlag. Veel mensen vinden dat ontzettend leuk, want als er post is, staat de vlag omhoog. Dan moet de postbode wel op de hoogte zijn van het nut van de rode vlag. Een dergelijke vlag heeft als nadeel dat inbrekers ook kunnen zien dat er post is. Daar staat een gezellige rode vlag tegenover. Dat wil jij toch ook? Bovendien ben je met een slot in verreweg de meeste gevallen veilig voor sluwe inbrekers. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Wat voor stijl heeft de beste pakketbrievenbus?

Je kunt kiezen uit meerdere stijlen als je op zoek bent naar de beste pakketbrievenbussen. Van landelijk tot klassiek. Van modern tot traditioneel. Welke stijl heeft jouw voorkeur? Het is leuk als de stijl van de pakketbrievenbus aansluit op de stijl van de rest van het huis. Met name de buitenkant van het huis is wat dat betreft van belang. De buitenkant van het huis ziet een voorbijganger tegelijkertijd met de brievenbus. Als dit een mooi geheel vormt, is dat ontzettend leuk om te zien. Het is een kwestie van smaak welke brievenbus je het mooist vindt. Wat dacht je van een ouderwetse en nostalgische pakketbrievenbus? Deze zijn vaak niet van staal gemaakt, maar van aluminium.

Mogelijkheden genoeg

Als je op zoek bent naar de beste pakketbrievenbus, zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden. Je kunt ook nog brievenbussen overwegen te kopen die gemaakt zijn van blauwsteen. Dit zijn landelijke brievenbussen. Mocht je op het platteland wonen, dan kun je deze brievenbus met een gerust hart overwegen te kopen. Maar ook in de stad zie je steeds vaker brievenbussen van blauwsteen. Alles is tegenwoordig mogelijk als je op zoek gaat naar de beste pakketbrievenbus. Weet je al welke pakketbrievenbus jouw voorkeur heeft? Vergeet niet de grootte van de voortuin in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar een brievenbus. Alleen dan vind je de beste pakketbrievenbus voor jouw huis.

Conclusie

Houd de aanbiedingen scherp in de gaten om zo goedkoop mogelijk de beste pakketbrievenbus te scoren. Dan kun je eindeloos genieten van een eersteklas pakketbrievenbus die met gemak jaren mee gaat. Let je op de grootte van de brievenbus? Ook doe je er goed aan te letten op hoe moeilijk het is om de pakketbrievenbus open te breken. Je kunt kiezen voor een Amerikaanse brievenbus. Online bestellen komt steeds vaker voor. Een pakketbrievenbus is dan ook niet meer weg te denken uit de moderne tijd. De tijd dat je naar de buren moest als je niet thuis was toen een pakketje werd bezorgd, is verleden tijd. Het pakketje blijft altijd heel in de beste pakketbrievenbus. Doe jij daar vandaag nog je voordeel mee? Je kunt in verschillende webshops kijken voor een pakketbrievenbus.

Veelgestelde vragen over een pakketbrievenbus

Wat zijn de voordelen van het kopen van een pakketbrievenbus?

Een pakketbrievenbus werkt heel eenvoudig. Je kunt heel de dag door zonder problemen pakketten ontvangen. Je hoeft niet meer naar de buren als je een pakketje gemist hebt. Bovendien zijn de pakketjes veilig in deze brievenbussen. Bijvoorbeeld voor inbrekers.

Kan ik de pakketbrievenbus tijdelijk volledig afsluiten?

Het tijdelijk volledig afsluiten van een pakketbrievenbus is mogelijk.

Is het moeilijk om een pakketbrievenbus te monteren?

Het monteren van een pakketbrievenbus is relatief eenvoudig. Vaak komt een pakketbrievenbus met de bijbehorende installatiematerialen en een gebruiksaanwijzing.

Passen alle pakketjes in een pakketbrievenbus?

Nee helaas is dat niet mogelijk. Grote pakketten zullen niet in een pakketbrievenbus passen. Wel is het zo dat webshops altijd aangeven hoe groot het pakket is. Zo kun jij eenvoudig bepalen of het pakket wel of niet in je pakketbrievenbus pas.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 3.7

Nogmaals onze top 5 beste pakketbrievenbussen op een rijtje:

 1. 1. Perel Pakketbrievenbus Helsinki

  #1 Beste pakketbrievenbus
  Perel Pakketbrievenbus Helsinki. Met anti-diefstal beveiliging

  Met anti-diefstal beveiliging

  Een moderne zwarte brievenbus die erg degelijk gebouwd is waarbij je niet bang hoeft te zijn voor diefstal door de ingebouwde beveiliging. De brievenbus is door zijn coating weersbestendig.

  €229 bij bol.com
  bol.com (€229,00)
 2. 2. Pakketbrievenbus Allux Grundform zwart

  #2 Beste strakke pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Allux Grundform zwart. Strak en stijlvol

  Strak en stijlvol

  Deze design pakketbrievenbus is voorzien van een zeer degelijk slot en heeft een beveiliging zodat pakketjes niet gestolen kunnen worden. Deze brievenbus is behoorlijk ruim en komt met 12 jaar garantie tegen roest.

  €439 bij bol.com
  bol.com (€439,00)
 3. 3. Pakketbrievenbus Hannover- mat grijs

  #3 Best beoordeelde pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Hannover- mat grijs. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Deze strakke pakketbrievenbus past bij elke woning en valt op door zijn simpele maar strakke design. Wordt keurig geleverd met alle installatie toebehoren en grondbevestiging.

  €144,99 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€144,99)
 4. 4. Joma Everest Mini pakketbrievenbus – RVS look

  #4 Beste RVS pakketbrievenbus
  Joma Everest Mini pakketbrievenbus – RVS look. Klein maar fijn

  Klein maar fijn

  Ontvang je regelmatig pakketjes maar wil je geen grote pakketbrievenbus? Dan is deze mini pakketbrievenbus een zeer goede aankoop. Solide gebouwden en voorzien van een degelijk cilinderslot.

  €205 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€205,00)
 5. 5. Allux 500 Antraciet

  #5 Beste alternatief
  Allux 500 Antraciet. Kan ook vrijstaand worden geplaatst

  Kan ook vrijstaand worden geplaatst

  Alle vrijheid met deze pakketbrievenbus. Degelijke kwaliteit zoals je van Allux mag verwachten en jij bepaalt of ie aan de muur komt of vrijstaand wordt geplaatst. Diefstal is onmogelijk door de terugslagklep.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.