Beste pannenkoekenpan inductie van 2023

Top 5 best geteste inductie pannenkoekenpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 december 2022 @11:32

beste_inductie_pannenkoekenpan

Jij bent op zoek naar de beste pannenkoekenpan inductie? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de pannenkoekenpan inductie van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 17 pannenkoekenpannen inductie uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Greenpan essentials als beste pannenkoekenpan inductie uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste pannenkoekenpan inductie van dit moment. In dit artikel geven onze experts 4 tips voor het kopen van een pannenkoekenpan inductie. Wist je bijvoorbeeld dat de beste pannenkoekenpan inductie < PFAS vrij is? Lees snel verder…

#1 Beste pannenkoekenpan inductie
GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . PFAS vrij

PFAS vrij

Door de keramische anti-aanbaklaag heb je minder vet nodig en dus is deze pannenkoekenpan een gezondere oplossing. Het zorgt er ook voor dat de pan weer snel schoon is na gebruik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€33,99 bij bol.com
bol.com (€33,99)

Naar de top 5

Top 5 beste pannenkoekenpannen inductie van dit moment

Onze experts hebben 17 pannenkoekenpannen inductie uitgebreid getest om voor jou de beste pannenkoekenpan inductie te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste pannenkoekenpan inductie te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste pannenkoekenpannen inductie’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste pannenkoekenpannen inductie worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop onder het product en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste pannenkoekenpan inductie. Op deze manier vind jij snel de beste pannenkoekenpan inductie. Handig toch?  

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste pannenkoekenpan inductie
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . PFAS vrij

  PFAS vrij

  Door de keramische anti-aanbaklaag heb je minder vet nodig en dus is deze pannenkoekenpan een gezondere oplossing. Het zorgt er ook voor dat de pan weer snel schoon is na gebruik.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint

  #2 Beste hippe pannenkoekenpan inductie
  Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint. Prachtig frisse kleur

  Prachtig frisse kleur

  Een hele hippe pan gemaakt van geperst aluminium en natuurlijk voorzien van een anti-aanbaklaag voor vetarm bakken en een snelle reiniging. Met soft-touch handgreep.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  #3 Beste duurzame pannenkoekenpan inductie
  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Gaat tot 2x langer mee

  Gaat tot 2x langer mee

  De sterke anti aanbaklaag is voorzien van titanium deeltjes en daarmee extra duurzaam. Let wel; deze pannenkoekenpan is snel schoon te maken maar niet vaastwasserbestendig.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. Pannenkoekenpan – Crêpepan

  #4 Beste Crepe en pannenkoekenpan inductie
  Pannenkoekenpan – Crêpepan. Duurzame keuze

  Duurzame keuze

  Voorzien van anti-aanbaklaag en zeer eenvoudig schoon te maken. Bakken kan zelfs zonder boter door de marmeren laag en is daarmee dus een gezonde oplossing.

  €25,60 bij bol.com
  bol.com (€25,60)
 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  #5 Beste grote pannenkoekenpan inductie
  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Voor extra grote pannenkoeken

  Voor extra grote pannenkoeken

  Vaatwasserbestendig en uiterst sterk zoals je van Tefal mag verwachten. Het Thermo Signal in het midden van de pan geeft aan wanneer de pan heet genoeg is.

Beste pannenkoekenpan inductie

De beste pannenkoekenpan inductie kopen? Ook als je een inductie kookplaat hebt heb je de mogelijkheid om een speciale pannenkoekenpan aan te schaffen. Hoe je jouw pannenkoeken ook het liefste eet, met een pannenkoekenpan ben je verzekerd van een lekkere pannenkoek en heel veel gemak. Natuurlijk wil je weten waar je op moet letten als je een inductie pannenkoekenpan wilt aanschaffen. Hier lees je alle belangrijke informatie over de pannenkoekenpan inductie en ontdek je ook handige tips voor aanschaf en gebruik. Zo kun jij aan de slag gaan met het bakken van de lekkerste pannenkoeken!

Wat is een pannenkoekenpan inductie?

Een pannenkoekenpan inductie is een pannenkoekenpan die is gemaakt om gebruikt te worden op een inductie kookplaat. Wanneer je op zoek gaat naar een pannenkoekenpan, is het slim om te kijken naar een specifieke warmtebron. Op deze manier ben je in staat om een goede keuze te maken en weet je zeker dat je optimaal profiteert van de beste pannenkoekenpan inductie. Sommige pannenkoekenpannen zijn geschikt voor meerdere warmtebronnen. Kijk hier altijd goed naar om zo een verkeerde aankoop te voorkomen. 

Een pannenkoekenpan inductie heeft vrijwel dezelfde uitstraling als een normale pannenkoekenpan. De randen zijn alleen een stuk lager dan een reguliere koekenpan, zodat het eenvoudiger is om de pannenkoek te draaien en uit de pan te laten glijden.

Dit moet je weten over de inductie kookplaat

De inductie kookplaat is een manier van koken. Bij inductie koken wordt de pan opgewarmd in plaats van de kookplaat. Staat de kookplaat aan maar staat er geen pan op? Dan gebeurt er niets. Haal je na het koken de pan van het vuur? Dan schakelt deze automatisch uit; de restwarmte die aanwezigheid is koelt zeer snel af. Een inductie kookplaat verwarmt een pan snel. Een ander groot voordeel is dat je weinig energie verliest als de pan wordt verwarmd. Wel is een goede aansluiting nodig omdat de inductie kookplaat veel elektriciteit nodig heeft. Heb je een inductie kookplaat? Het enige wat je dan hoeft te doen is het aanschaffen van pannen die hiervoor zijn gemaakt. Deze pannen nemen warmte goed op en worden dan ook goed en snel warm. Ook ideaal wanneer je pannenkoeken gaat bakken.

beste_inductie_pannenkoekenpan_02

De verschillen tussen meerdere soorten pannenkoekenpannen

Er zijn veel verschillende soorten pannen voor het bakken van pannenkoeken. Of je nu op een inductie kookplaat kookt, op een gasfornuis of een elektrische kookplaat: er is voor ieder wat wils op het gebied van pannenkoekenpannen. Bij een inductie pannenkoekenpan is de onderkant van de pan geschikt om gebruikt te worden op een inductie kookplaat. Omdat dit type kookplaat anders werkt dan bijvoorbeeld een gasfornuis is een andere onderkant nodig. Pannenkoekenpannen kunnen ook van elkaar verschillen op het gebied van formaat, materiaal en prijs.

4 tips voor het kopen van de beste pannenkoekenpan inductie

Wil je graag een pannenkoekenpan inductie aanschaffen? Dan is het goed om te weten hoe je ervoor zorgt dat je de beste pannenkoekenpan inductie aanschaft waar je heel lang van kunt genieten. Dit kan wanneer je de juiste tips mee neemt met het uitkiezen van een pannnekoekenpan. Hier lees je 4 tips om zo een goede aankoop te doen!

Tip 1: Warmtebron

Kijk altijd goed naar de geschikte warmtebronnen voor een pannenkoekenpan. Niet iedere pannenkoekenpan is geschikt voor de inductie kookplaat. Het is goed mogelijk om een pannenkoekenpan te selecteren op warmtebron. Dit betekent dat je meteen alle geschikte pannen ziet staan. Een pannenkoekenpan voor inductie vinden was hierdoor nog nooit zo gemakkelijk.

beste_inductie_pannenkoekenpan_03

Tip 2: Formaat en gewicht

Twee belangrijke tips voor het uitzoeken van een pannenkoekenpan voor inductie: het formaat en gewicht. Een inductie pannenkoekenpan is verkrijgbaar in diverse formaten. Wil je American pancakes maken, Franse crêpes of normale pannenkoeken? Voor al deze soorten zijn diverse formaten beschikbaar. Vergeet ook niet naar het gewicht te kijken. Een te zware pan is nadelig omdat deze slecht op te tillen is, maar een te lichte pan gaat sneller kapot. Zorg voor een mooie middenweg! Let vooral goed op de stevigheid van het handvat. Deze gebruik je om de pan op te tillen om zo de pannenkoek in de lucht om te draaien of op het bord te laten glijden.

Tip 3: Vaatwasser-proof

Niet iedere pannenkoekenpan is geschikt voor de vaatwasser. De meeste kunnen er wel tegen, maar de kwaliteit zal hierdoor wel achteruit gaan. Het is daarom slim om voor een pannenkoekenpan te kiezen die veilig in de vaatwasser kan. Op deze manier scheelt het je veel tijd, want je hoeft hem niet na gebruik niet af te wassen. Wanneer je een pannenkoekenpan inductie aanschaft staat er altijd bij of deze in de vaatwasser gereinigd kan worden. Een handig voordeel waar je optimaal van gaat genieten!

Tip 4: Anti-aanbaklaag

Kies bij voorkeur voor een inductie pannenkoekenpan met een anti-aanbaklaag. De pannenkoekenpan is dan voorzien van een speciale laag; deze voorkomt dat de pannenkoek aan de bodem vast gaat zitten. Een ander voordeel is dat je veel minder boter nodig hebt om de pan vettig genoeg te houden om zo de pannenkoeken te kunnen bakken. Met een anti-aanbaklaag kies je voor dubbel voordeel! 

Wil je liever een pannenkoekenpan zonder anti-aanbaklaag? Ook dat is mogelijk. Ga dan op zoek naar een pannenkoekenpan inductie, gemaakt van een sterke materiaal zoals plaatstaal of gietijzer. Wanneer je besluit toch wel te willen profiteren van een anti-aanbaklaag, heb je de mogelijkheid om dit zelf te realiseren op natuurlijke wijze met gebruik van het fornuis of de oven. 

Welke soorten pannenkoekenpannen voor inductie zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een pannenkoekenpan voor inductie, dan zul je ontdekken dat er tientallen mogelijkheden zijn. Sommige pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, maar andere zijn specifiek voor een inductie kookplaat.

Plaats hier de Zo gebruik je een pannenkoekenpan inductie op de juiste manier

Een groot voordeel van een pannenkoekenpan inductie is dat je hiermee heel snel pannenkoeken kunt maken. Hier lees je alle informatie voor het correcte gebruik van een pannenkoekenpan voor inductie. 

De voorbereiding op het bakken

Voordat je aan de slag gaat met je nieuwe pannenkoekenpan, heb je uiteraard eerst beslag nodig. Dit kun je zelf maken, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden in de supermarkt waar je alleen nog maar water of melk aan hoeft toe te voegen.

De juiste temperatuur kiezen

Koken op inductie gaat heel snel, waardoor het bakken van pannenkoeken nog sneller gaat dan op bijvoorbeeld een gasfornuis. De pannenkoeken lukken het beste wanneer je een middelmatige, gelijkmatige temperatuur aanhoudt. De pan moet al opgewarmd zijn wanneer je het beslag gaat toevoegen. De pan moet ongeveer 3 minuten opwarmen. Verhit de boter alvast in de pannenkoekenpan inductie. Daarna voeg je het beslag toe aan de pan, bijvoorbeeld met een soeplepel.

De pannenkoeken bakken

Laat het beslag goed uitvloeien en beweeg de inductie pannenkoekenpan heen en weer om alles goed te verdelen over de pan. Zorg ervoor dat je kiest voor een pannenkoekenpan met stevig handvat: zo is het extra makkelijk om de pan op te tillen, bijvoorbeeld voor het draaien of het uit de pan laten glijden van de pannenkoek. Je kunt er ook voor kiezen om kaas, appel of een ander beleg op de pannenkoek te plaatsen voordat je deze gaat draaien.

De pannenkoek omdraaien

Er zijn twee manieren waarop je kunt zien dat de pannenkoek aan de onderzijde mooi bruin is. Enerzijds kun je zien dat het beslag wat donkerder wordt aan de bovenzijde. Ook ontstaan er luchtbelletjes. Je kunt op twee manieren de pannenkoeken omdraaien. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om de pannenkoek met een spatel te draaien. Je kunt de pannenkoek ook  in de lucht gooien om ervoor te zorgen dat deze omdraait en vervolgens op de juiste zijde weer in de pan terecht komt. Dankzij de lage randen van de pannenkoekenpan is dit extra makkelijk. Met het in de lucht gooien van de pannenkoek loop je natuurlijk wel het risico dat deze wellicht naast de pan terecht komt. Is de pannenkoek klaar? Dankzij de schuine, lage rand kun je de pannenkoek eenvoudig op een bord laten glijden.

De pan schoonmaken

Als je alle pannenkoeken hebt gemaakt, kun je er heerlijk van gaan genieten. Draai de inductie kookplaat weer uit en haal de pan van het vuur. Deze zal dan ook automatisch uitschakelen. Heb je eventueel beslag geknoeid op de kookplaat? Dit kun je er heel gemakkelijk weer af krijgen. Als de inductie pannenkoekenpan is afgekoeld, kun je deze ook eenvoudig schoonmaken. Ga eerst even met een keukenpapiertje langs de bodem om eventuele restjes weg te halen. Vervolgens kun je de pannenkoekenpan schoonmaken in de vaatwasser of met een zachte, natte doek.

Ontdek de voordelen van een inductie pannenkoekenpan

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor de beste pannenkoekenpan inductie te kiezen? Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat je dankzij een inductie pannenkoekenpan ook op een inductie kookplaat de lekkerste pannenkoeken kunt bereiden. Daarnaast zijn er meer redenen om op zoek te gaan naar een goede pan voor het bakken van pannenkoeken. De belangrijkste voordelen lees je hier:

Diverse soorten: er zijn tal van soorten pannenkoekenpannen verkrijgbaar. Zo zijn ze specifiek voor de inductie kookplaat ontwikkeld, maar kun je ze ook vinden in uiteenlopende formaten, materialen en kleuren. Je vindt dus altijd een pannenkoekenpan die aan je wensen voldoet.

Lage rand: de rand van een pannenkoekenpan is extra laag, waardoor je de pannenkoek gemakkelijk met een spatel kunt draaien, maar de pannenkoek glijdt op deze manier ook eenvoudig uit de pan op het bord.

Wendbaar: een belangrijk voordeel van de pannenkoekenpan is dat deze goed wendbaar is dankzij het goede gewicht en het stevige handvat. Zo draai je pannenkoeken goed om.

Veelgesteld vragen over de pannenkoekenpan inductie

Hoe werkt een inductie pannenkoekenpan?

De beste pannenkoekenpan inductie werkt eenvoudig. Nadat je het beslag hebt gemaakt verhit je wat boter in de pan. Het is belangrijk om een gelijkmatige, middelmatige temperatuur te kiezen. Waar je bij gas pannenkoeken bakt op hoog vuur, is dit bij de inductie kookplaat niet nodig, omdat deze snel opwarmt. Als je het beslag hebt verdeeld over de pan wacht je tot de bovenzijde droog is: je weet nu dat de onderzijde mooi bruin is. Daarna draai je de pannenkoek om en bak je de pannenkoek aan de andere kant. Als je klaar bent met bakken haal je de pan van het vuur: de inductie kookplaat schakelt automatisch uit.

Wat is voor mij een goede pannenkoekenpan inductie?

Wat voor jou een goede pannenkoekenpan inductie is, hangt helemaal af van je eigen wensen. Het kan voorkomen dat je een pannenkoekenpan wilt aanschaffen die een specifiek materiaal heeft, een bepaalde kleur of binnen een bepaalde prijscategorie valt, is het heel goed mogelijk om een pan te vinden die aan deze wensen voldoet.  De beste pannenkoekenpan inductie is dan ook voor iedereen anders. Je doet er goed aan om vooraf te bepalen wat je wensen zijn, zodat het makkelijker wordt om uiteindelijk een goede keuze te maken waar je heel lang plezier van hebt. 

 

 

Wat kost een inductie pannenkoekenpan?

De kosten van een pannenkoekenpan inductie zijn verschillen per pan. De ene pan is beter betaalbaar dan de andere, maar het kan zijn dat je hierbij ook inlevert op kwaliteit. De verschillen in prijs hangen af van het materiaal, het gewicht, formaat, de geschiktheid voor een of meerdere warmtebronnen en het merk. Dit betekent dat de prijs van een pannenkoekenpan enorm kan variëren. Bekijk de mogelijkheden online.

Het is altijd slim om meerdere pannenkoekenpannen inductie met elkaar te vergelijken. Op deze manier is het makkelijk om de beste keuze te maken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de andere eigenschappen van een pannenkoekenpan. Zo is het prettig als de pan PFAS-vrij is en in de vaatwasser kan. Hier betaal je wat meer voor, maar je kiest dan wel voor kwaliteit en een lange levensduur. 

Het kan ook handig zijn om reviews te lezen van klanten die jou voorgingen. Dit geeft je een duidelijk beeld van de prijs-kwaliteitverhouding van een pannenkoekenpan. Daarnaast krijg je inzicht in hoe anderen het gebruik ervaren en of ze hem aanraden aan andere klanten. Het lezen van reviews kan heel nuttig zijn, vooral wanneer je twijfelt tussen meerdere opties.

 

 

Waarom gebruik je een inductie pannenkoekenpan?

Een inductie pannenkoeken gebruik je voor het maken van lekkere pannenkoeken op je inductie kookplaat. Heb je al een normale koekenpan voor inductie, dan kun je die zeker gebruiken, maar het loont om voor een speciale pannenkoekenpan inductie te kiezen. Een groot voordeel is de lage rand, waarmee het eenvoudig is om een pannenkoek te draaien en uit de pan te laten glijden. Daarnaast is de beste pannenkoekenpan inductie ook voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor je niet alleen gezonder bezig bent, maar je ook voor extra gemak zorgt met het schoonmaken.

Waar moet je op letten als je een inductie pannenkoekenpan koopt?

Er zijn meerdere punten om mee te nemen in je zoektocht naar een pannenkoekenpan inductie. Let er in ieder geval op dat de pannenkoekenpan geschikt is voor een inductie kookplaat. Daarna kijk je naar de mogelijkheden met materiaal en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. Verder is het slim om op het formaat te letten, evenals het gewicht van de pan. Heb je een vaatwasser? Bekijk dan ook of de pan in de vaatwasser gereinigd kan worden; dit is niet altijd het geval.

Het is daarnaast ook handig om te controleren of je pannenkoekenpan PFAS-vrij. PFAS is een verzamelnaam voor chemische stoffen die in sommige materialen terugkomen. Deze stoffen kunnen een risico vormen voor de gezondheid van mens en dier en kunnen daarnaast niet afbreekbaar in het milieu. De beste pannenkoekenpan inductie is altijd PFAS-

Nogmaals onze top 5 beste inductie pannenkoekenpan op een rijtje:

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste pannenkoekenpan inductie
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . PFAS vrij

  PFAS vrij

  Door de keramische anti-aanbaklaag heb je minder vet nodig en dus is deze pannenkoekenpan een gezondere oplossing. Het zorgt er ook voor dat de pan weer snel schoon is na gebruik.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint

  #2 Beste hippe pannenkoekenpan inductie
  Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint. Prachtig frisse kleur

  Prachtig frisse kleur

  Een hele hippe pan gemaakt van geperst aluminium en natuurlijk voorzien van een anti-aanbaklaag voor vetarm bakken en een snelle reiniging. Met soft-touch handgreep.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  #3 Beste duurzame pannenkoekenpan inductie
  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Gaat tot 2x langer mee

  Gaat tot 2x langer mee

  De sterke anti aanbaklaag is voorzien van titanium deeltjes en daarmee extra duurzaam. Let wel; deze pannenkoekenpan is snel schoon te maken maar niet vaastwasserbestendig.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. Pannenkoekenpan – Crêpepan

  #4 Beste Crepe en pannenkoekenpan inductie
  Pannenkoekenpan – Crêpepan. Duurzame keuze

  Duurzame keuze

  Voorzien van anti-aanbaklaag en zeer eenvoudig schoon te maken. Bakken kan zelfs zonder boter door de marmeren laag en is daarmee dus een gezonde oplossing.

  €25,60 bij bol.com
  bol.com (€25,60)
 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  #5 Beste grote pannenkoekenpan inductie
  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Voor extra grote pannenkoeken

  Voor extra grote pannenkoeken

  Vaatwasserbestendig en uiterst sterk zoals je van Tefal mag verwachten. Het Thermo Signal in het midden van de pan geeft aan wanneer de pan heet genoeg is.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.