Beste pannenkoekenpan van 2023

Top 5 best geteste pannenkoekenpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 december 2022 @12:10

beste_pannenkoekenpan

Jij bent op zoek naar de beste pannenkoekenpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de pannenkoekenpan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 pannenkoekenpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is GreenPan Essentials als beste pannenkoekenpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste pannenkoekenpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een pannenkoekenpan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste pannenkoekenpan een keramische anti-aanbaklaag heeft? Lees snel verder…

#1 Beste product
GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Keramische topper

Keramische topper

Deze keramische pannenkoekenpan is geschikt voor elke warmtebron en door de zeer sterke anti-aanbaklaag maak je de pannenkoekenpan na gebruik snel weer schoon.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€33,99 bij bol.com
bol.com (€33,99)

Naar de top 5

Top 5 beste pannenkoekenpannen van dit moment

Hoe komt deze top 5 pannenkoekenpan tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 pannenkoekenpannen uitvoerig getest en vergeleken.

12 pannenkoekenpannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 pannenkoekenpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste keuze
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Keramische topper

  Keramische topper

  Deze keramische pannenkoekenpan is geschikt voor elke warmtebron en door de zeer sterke anti-aanbaklaag maak je de pannenkoekenpan na gebruik snel weer schoon.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint

  Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint. Fris kleurtje

  Fris kleurtje

  Deze stijlvolle pannenkoekenpan zal prachtig staan op het fornuis. Maar nog veel belangrijker; je maakt er de heerlijkste pannenkoeken mee. De soft touch handgreep ligt goed in de hand.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Duurzame keuze

  Duurzame keuze

  Deze pannenkoekenpan van Tefal is voorzien van een hele sterke anti aanbaklaag en daarmee dus zeer duurzaam. Niet alleen goed voor het milieu maar je bakt er ook de heerlijkste pannenkoeken mee.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. Pannenkoekenpan – Crêpepan

  Pannenkoekenpan – Crêpepan. Pannenkoeken en crêpes

  Pannenkoeken en crêpes

  Wat je ook wilt bakken, deze pannenkoekenpan kan het allemaal. De anti-aanbaklaag zorgt dat de pan na gebruik zeer eenvoudig schoon te maken is. Je kunt zelfs bakken zonder boter.

  €25,60 bij bol.com
  bol.com (€25,60)
 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Voor de grote eters

  Voor de grote eters

  Hou jij van grote pannenkoeken? Dan is deze Tefal pannenkoekenpan echt iets voor jou. De zeer solide pan is voorzien van een Thermo Signal waardoor je altijd precies weet of de pan op de juiste temperatuur is.

Dit is de beste pannenkoekenpan

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafenBen je op zoek naar de beste pannenkoekenpan? Er gaat niets boven zelfgebakken pannenkoeken: naturel, met zoete stroop of juist een hartige pannenkoek met kaas. Genoeg manieren om dit heerlijke gerecht te eten. Maar het is wel belangrijk om de pannenkoeken op de juiste manier te bereiden. Een van de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt, is met een pannenkoekenpan. Wat is de beste pannenkoekenpan die je op dit moment kunt aanschaffen en waar moet je op letten wanneer je een pannenkoekenpan gaat kopen? Dat lees je hier!

Wat is een pannenkoekenpan?

Zoals de naam doet vermoeden is de pannenkoekenpan een speciale koekenpan die kan worden ingezet voor het bakken van pannenkoeken. Een pannenkoekenpan is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je in staat bent om een pan te kopen die aan je wensen voldoet. Verderop lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij het uitkiezen van de beste pannenkoekenpan voor in jouw keuken.

Verschil pannenkoekenpan en normale koekenpan

Op het eerste gezicht lijkt een pannenkoekenpan niet anders dan een normale koekenpan. Er zijn wel degelijk verschillen. Een belangrijk verschil is dat de vorm van een pannenkoekenpan anders is. De rand is lager en schuiner, waardoor het makkelijker is om een pannenkoek te draaien met een spatel. Ook is het eenvoudiger om een pannenkoek in de lucht te draaien.

beste_pannenkoekenpan_01

Alles over het gebruik van een pannenkoekenpan

Een pannenkoekenpan is gemakkelijk in gebruik. Eerst warm je een beetje boter op in de pan. Zodra het klontje boter is gesmolten, kun je het beslag in de pan doen. De hoeveelheid beslag hangt af van de dikte van de pannenkoek die je graag wilt. Wacht tot de bovenkant droog is en draai de pannenkoek dan om. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je ervoor kiezen om de pannenkoek met een spatel te draaien, maar het is ook mogelijk om de pannenkoek te draaien door deze vanuit de pan in de lucht te gooien. Als het goed is draait de pannenkoek en komt deze op de goede kant terecht. Na weer 2 minuten kun je de pannenkoek gemakkelijk van de pan op een bord laten glijden. Dek het bord goed af zodat de pannenkoeken die je hebt gemaakt goed warm blijven.

5 tips voor het kopen van de beste pannenkoekenpan

Stel: je wilt een pannenkoekenpan aanschaffen, maar je weet nog niet zo goed waar je moet beginnen. Het aanbod is tenslotte enorm: en omdat alle pannenkoekenpannen veel op elkaar lijken, is het lastig om de beste pannenkoekenpan te kiezen. Een manier om hier verandering in te brengen, is het lezen van de onderstaande tips voor het kopen van een pannenkoekenpan.

Tip 1: De anti-aanbaklaag

Een van de manieren om ervoor te zorgen dat je profiteert van optimaal gemak, is door te kiezen voor een pannenkoekenpan met een anti-aanbaklaag. De pannenkoekenpan is in dit geval voorzien van een speciale laag die voorkomt dat de pannenkoek aan de bodem vast zit. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook een stuk minder boter nodig hebt. Wil je liever een pannenkoekenpan zonder anti-aanbaklaag? Kijk dan naar sterke materialen zoals plaatstaal of gietijzer. Wanneer je besluit toch wel te willen profiteren van een anti-aanbaklaag, heb je de mogelijkheid om dit zelf te realiseren op natuurlijke wijze met gebruik van het fornuis of de oven.

Vastgeplakte pannenkoeken voorkomen

Het is je vast wel eens overkomen: je bent pannenkoeken aan het bakken maar de pannenkoek blijft helemaal aan de bodem van de pan plakken. Er vervelend, want het is lastig om de pannenkoek nu nog mooi rond te houden. Een vastgeplakte pannenkoek komt door een gebrek aan boter, maar ook doordat er geen sprake is van een anti-aanbaklaag. Het is daarom slim om een pannenkoekenpan te kiezen met deze anti-aanbaklaag. Daar doe je jezelf voordeel mee!

Gezonder pannenkoeken bakken

Wist je dat het gezonder is om een pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag aan te schaffen? Je hebt namelijk minder boter nodig. Daarnaast moet je meerdere keren nieuw boter in de pan doen, om te voorkomen dat de pan te droog wordt en het beslag zich aan de bodem gaat hechten. Met een anti-aanbaklaag heb je minder boter nodig en zal de pannenkoek goed te draaien zijn.

Tip 2: Het formaat

Ook niet onbelangrijk om naar te kijken: het formaat van de pan. Er zijn verschillende formaten beschikbaar voor de pannenkoekenpan. Wil je pannenkoeken gaan maken met de pan, kijk dan voor een afmeting tussen de 24 en 28 centimeter. Wil je vooral crêpes gaan maken? Kijk dan voor een afmeting tussen de 20 en 24 centimeter. Wanneer je graag kleine pannenkoeken wilt maken is het aan te raden om voor het kleinste beschikbare formaat te kiezen. 

Tip 3: Het gewicht

Een van de tips waar je jezelf zeker een plezier mee doet, is door naar het gewicht van de pannenkoekenpan te kijken. Zorg ervoor dat de pan niet te zwaar is; zo is het extra lastig om deze op te tillen tijdens het bakken. Aan de andere kant moet de pan ook weer niet te licht zijn; hiermee lever je in op kwaliteit en loop je het risico dat de pan eerder kapot gaat. Zorg ervoor dat het handvat stevig vastzit en je dus altijd genoeg grip hebt op de pannenkoekenpan. 

beste_pannenkoekenpan_02

Tip 4: De rand

De laatste tip: let op de rand van de pan. Een goede pannenkoekenpan heeft een lage en minder schuine rand waardoor het extra eenvoudig is om een pannenkoek te draaien en uit de pan te laten glijden op het bord. Er zitten verschillen in de diverse pannenkoekenpannen: het is daarom slim om hier goed op te letten wanneer je een pannenkoekenpan gaat aanschaffen.

Tip 5: PFAS-vrij

Kies voor een PFAS-vrije pannenkoekenpan. PFAS zijn chemische stoffen die niet afbreekbaar in het milieu zijn. Dit betekent dat ze een risico vormen voor de gezondheid van mens en milieu. Kijk bij het uitzoeken van een pannenkoekenpan dan ook of deze vrij is van PFAS. Op deze manier weet je zeker dat je een veilige en gezonde keuze maakt.

De voordelen van de beste pannenkoekenpan

Je kunt natuurlijk een gewone koekenpan gebruiken om hier je pannenkoeken in te bakken. Maar het wordt aangeraden om voor een speciale pan te kiezen. Het gebruik van een goede pannenkoekenpan brengt de nodige voordelen met zich mee. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om een pannenkoekenpan aan te schaffen:

Gemakkelijk draaien: het draaien van een pannenkoek gaat nog eenvoudiger wanneer je de beste pannenkoekenpan hiervoor gebruikt. Dit komt door de lage randen van de pan.

Lager gewicht: je moet een pannenkoekenpan gemakkelijk kunnen tillen om deze te draaien. Gelukkig is een goede pannenkoekenpan lekker licht en daardoor eenvoudig wendbaar

Goede prijs/kwaliteitverhouding: met een pannenkoekenpan kies je voor een goede kwaliteit pan die verkrijgbaar is in diverse prijscategorieën.

Welke soorten pannenkoekenpannen zijn er?

Ben je op zoek naar de beste pannenkoekenpan? Dan is het belangrijk om te weten dat je d keuze hebt uit veel verschillende mogelijkheden. Online vind je tientallen soorten pannen waarmee je heerlijke pannenkoeken kunt bakken. Deze pannen zijn op een aantal punten van elkaar te onderscheiden: er zijn diverse soorten pannenkoekenpannen. Hier vind je een overzicht van de soorten pannenkoekenpannen die verkrijgbaar zijn.

Pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag

Een pannenkoekenpan is onder andere verkrijgbaar met anti-aanbaklaag. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat je minder boter nodig hebt om een pannenkoek te bakken, waardoor je pannenkoek ook nog eens gezonder is. Daarnaast is het een stuk makkelijker om de pan na gebruik schoon te maken: er blijft geen beslag aan de pan plakken.

Pannenkoekenpannen materialen

Je kunt er ook voor kiezen om een pannenkoekenpan te kiezen zonder anti-aanbaklaag. Deze pannen zijn verkrijgbaar in materialen als gietijzer, RVS en plaatstaal. Een RVS pan voor je pannenkoeken heeft als voordeel dat je deze gemakkelijk kunt schoonmaken, ondanks dat er geen sprake is van een anti-aanbaklaag. Je kunt ook kiezen voor een pannenkoekenpan van plaatstaal of gietijzer. Deze zijn ook niet voorzien van een anti-aanbaklaag, maar deze kun je er wel zelf inbranden. Dit kan op een natuurlijke manier met het fornuis of in de oven.

Pannenkoekenpan voor diverse warmtebronnen

Daarnaast zijn er ook pannenkoekenpannen voor verschillende warmtebronnen. Of je nu een inductiekookplaat hebt, je elektrisch, keramisch of op gas kookt: voor iedere warmtebron is een geschikte pannenkoekenpan te vinden. In je zoektocht kun je heel gemakkelijk en snel een warmtebron selecteren zodat je het complete aanbod ziet staan en je een goede keuze kunt maken. De beste pannenkoekenpan kiezen wordt op deze manier heel eenvoudig!

Plan van aanpak voor pannenkoeken bakken

Hoe zorg je ervoor dat je de beste pannenkoeken bakt? Als je aan de slag gaat met je nieuwe pannenkoekenpan is het goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt. Hier vind je een overzicht van de stappen die je moet doorlopen.

Maak het beslag in een aparte kom

Je maakt natuurlijk geen pannenkoeken zonder beslag. Dit bereid je van tevoren in een aparte kom. Je kunt een kant-en-klaar beslag aanschaffen uit een pak, je kunt ook zelf met bloem, eieren en melk aan de slag gaan. Zodra je een egaal beslag hebt, kun je deze naast de koekenpan zetten en aan de slag gaan met pannenkoeken bakken.

De boter in de pan

Of je nu een pannenkoekenpan hebt met een anti-aanbaklaag of niet, je begint altijd met het verhitten van een beetje boter in de pan. Als je pan een anti-aanbaklaag heeft, heb je minder boter nodig. Wacht even tot de boter is verhit. Daarna kun je, bijvoorbeeld met een soeplepel, het beslag in de koekenpan toevoegen.

Het beslag in de pan

De derde stap is het toevoegen van het beslag aan de pan. Laat het eerst goed uitvloeien en beweeg de pan eventueel heen en weer. Het is slim om een pan te kiezen met een sterk handvat, zodat je dit gemakkelijk kunt doen. Ook is het gewicht van de pan belangrijk: hoe zwaarder de pan, hoe minder eenvoudig het is om deze telkens op te tillen. Na ongeveer 30 seconden kun je eventueel beleg op de pannenkoek leggen, zoals appel, kaas, of iets anders naar wens.

De pannenkoek omdraaien

Is de bovenzijde van de pannenkoek droog? Dan kun je deze omdraaien. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt de pannenkoek in de lucht gooien om ervoor te zorgen dat deze omdraait en vervolgens op de juiste zijde weer in de pan terecht komt. Dankzij de lage randen van de pannenkoekenpan is dit extra makkelijk. Met het in de lucht gooien van de pannenkoek loop je natuurlijk wel het risico dat deze wellicht naast de pan terecht komt. Je kunt er ook voor kiezen om de pannenkoek met een spatel te draaien. Is de pannenkoek klaar? Dankzij de schuine, lage rand kun je de pannenkoek eenvoudig op een bord laten glijden.

De pan schoonmaken

Heb je het beslag opgemaakt? Dan is het etenstijd! Draai het fornuis uit en geniet van je heerlijke pannenkoeken. Hiermee geef je de pannenkoekenpan ook meteen even de tijd om af te koelen. De meeste pannenkoekenpannen zijn eenvoudig schoon te maken. Je kunt eerst met een keukenpapiertje langs de bodem om eventuele restjes weg te halen. Vervolgens kun je de pannenkoekenpan schoonmaken in de vaatwasser of met een zachte, natte doek.

Veelgestelde vragen over een pannenkoekenpan

Wat is een goede pannenkoekenpan?

Een pannenkoekenpan moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de rand laag en schuin zijn, maar moet er ook een stevig handvat aan zitten, vooral wanneer je de pannenkoek graag in de lucht wil draaien. Verder is het belangrijk om op zoek te gaan naar een pannenkoekenpan met een anti-aanbaklaag, om zo te voorkomen dat je pannenkoek aan de bodem blijft vastplakken. Daarnaast heb je ook minder boter nodig. Vergeet ook niet te kijken naar de goede prijs-kwaliteitverhouding om te voorkomen dat je onnodig teveel betaalt.

Waarom gebruik je een pannenkoekenpan?

Je gebruikt een pannenkoekenpan voor het maken van de lekkerste pannenkoeken. Je zou ervoor kunnen kiezen om de pannenkoeken in een normale koekenpan te bereiden, maar hiermee krijg je niet het best mogelijke resultaat. Ten eerste zijn de randen vaak te hoog en is het lastiger om een pannenkoek te draaien en uit de pan te laten glijden. Daarnaast is een normale koekenpan ook niet altijd voorzien van een anti-aanbaklaag en moet je meer boter gebruiken om ervoor te zorgen dat de pannenkoeken niet aan de bodem blijven plakken.

Wat kost een pannenkoekenpan?

De kosten voor een pannenkoekenpan kunnen behoorlijk verschillen. Deze kun je voor €20 kopen, maar er zijn ook pannenkoekenpannen waar je €30 of meer voor betaalt. De verschillen in prijs zijn vooral gebaseerd op het materiaal, het formaat, het gewicht en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. De prijzen kunnen ook per merk verschillen. Het is aan te raden om goed op de aandachtspunten te letten en een goede pannenkoekenpan te kiezen. Zo doe je een goede investering waar je jarenlang van kunt profiteren.

Vergelijk meerdere soorten pannenkoekenpannen

Het is altijd een aanrader om een vergelijking te maken tussen meerdere pannenkoekenpannen. Kies bijvoorbeeld een specifieke afmeting of een pan voor een specifieke warmtebron: dan heb je alsnog de keuze uit tientallen soorten. Het is daarom slim om een vergelijking te maken, bijvoorbeeld op prijs, materiaal, afmeting en gewicht. Dit maakt het nog makkelijker om de beste pannenkoekenpan aan te schaffen.

Waar moet je op letten als je een pannenkoekenpan koopt?

Er zijn verschillende zaken om op te letten als je een pannenkoekenpan koopt. Let ten eerste op het materiaal; er zijn verschillende mogelijkheden. Let daarnaast op de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. Daarnaast kun je letten op het formaat: een kleinere pan is geschikt voor crêpes, terwijl een grotere pan ideaal is voor normale pannenkoeken. Een ander aandachtspunt is het gewicht: de pan en het handvat moeten niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht. Ook niet onbelangrijk: de warmtebron waarop de pannenkoeken gebakken worden. Zo ben je in staat om de beste pannenkoekenpan te kopen.

Welke pannenkoekenpan past het beste bij mij?

Welke pannenkoekenpan het beste bij jou past, is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Kijk naar wat voor soort pannenkoeken je graag eet en hoe je ze wilt bereiden. Wanneer je op zoek bent naar extra gemak is het slim om een anti-aanbaklaag te kiezen. Kijk ook naar het handvat van de pan en welke jij prettig in de hand vindt liggen.

Nogmaals onze top 5 beste pannenkoekenpannen op een rijtje:

<strong data-lazy-src=
Keramische topper| Deze keramische pannenkoekenpan is geschikt voor elke warmtebron en door de zeer sterke anti-aanbaklaag maak je de pannenkoekenpan na gebruik snel weer schoon.
Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint
Fris kleurtje| Deze stijlvolle pannenkoekenpan zal prachtig staan op het fornuis. Maar nog veel belangrijker; je maakt er de heerlijkste pannenkoeken mee. De soft touch handgreep ligt goed in de hand.
Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm
Duurzame keuze| Deze pannenkoekenpan van Tefal is voorzien van een hele sterke anti aanbaklaag en daarmee dus zeer duurzaam. Niet alleen goed voor het milieu maar je bakt er ook de heerlijkste pannenkoeken mee.
<strong data-lazy-src=
Pannenkoeken en crêpes| Wat je ook wilt bakken, deze pannenkoekenpan kan het allemaal. De anti-aanbaklaag zorgt dat de pan na gebruik zeer eenvoudig schoon te maken is. Je kunt zelfs bakken zonder boter.
<strong data-lazy-src=
Voor de grote eters| Hou jij van grote pannenkoeken? Dan is deze Tefal pannenkoekenpan echt iets voor jou. De zeer solide pan is voorzien van een Thermo Signal waardoor je altijd precies weet of de pan op de juiste temperatuur is.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Keramische topper| Deze keramische pannenkoekenpan is geschikt voor elke warmtebron en door de zeer sterke anti-aanbaklaag maak je de pannenkoekenpan na gebruik snel weer schoon.
Fris kleurtje| Deze stijlvolle pannenkoekenpan zal prachtig staan op het fornuis. Maar nog veel belangrijker; je maakt er de heerlijkste pannenkoeken mee. De soft touch handgreep ligt goed in de hand.
Duurzame keuze| Deze pannenkoekenpan van Tefal is voorzien van een hele sterke anti aanbaklaag en daarmee dus zeer duurzaam. Niet alleen goed voor het milieu maar je bakt er ook de heerlijkste pannenkoeken mee.
Pannenkoeken en crêpes| Wat je ook wilt bakken, deze pannenkoekenpan kan het allemaal. De anti-aanbaklaag zorgt dat de pan na gebruik zeer eenvoudig schoon te maken is. Je kunt zelfs bakken zonder boter.
Keramische topper| Deze keramische pannenkoekenpan is geschikt voor elke warmtebron en door de zeer sterke anti-aanbaklaag maak je de pannenkoekenpan na gebruik snel weer schoon.
Fris kleurtje| Deze stijlvolle pannenkoekenpan zal prachtig staan op het fornuis. Maar nog veel belangrijker; je maakt er de heerlijkste pannenkoeken mee. De soft touch handgreep ligt goed in de hand.
Duurzame keuze| Deze pannenkoekenpan van Tefal is voorzien van een hele sterke anti aanbaklaag en daarmee dus zeer duurzaam. Niet alleen goed voor het milieu maar je bakt er ook de heerlijkste pannenkoeken mee.
Pannenkoeken en crêpes| Wat je ook wilt bakken, deze pannenkoekenpan kan het allemaal. De anti-aanbaklaag zorgt dat de pan na gebruik zeer eenvoudig schoon te maken is. Je kunt zelfs bakken zonder boter.

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.