Dit is de top 5 béste PC speakers van 2022

Beste pc speakers: want het oor wil ook (heel) wat!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 18 juli 2022 @11:04

Jij bent op zoek naar de beste pc speakers. Dat snappen we helemaal, want een goed geluid is belangrijk, als je een muziekje opzet, maar ook wanneer je in een zoom meeting zit! In deze koopgids vind je de beste pc speakers : klik hier voor de top 5 beste pc speakers. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste pc speaker is? Klik hier voor de beste PC speakers.

beste_pc_speakers_01

Zoek niet verder naar de beste pc speakers; dit zijn ze!

Logitech Z200

beste_bluetooth_speakers_05
Logitech Z200 Bekijk op Bol.com

Wat zijn de beste pc speakers?

De best pc speakers zorgen in ieder geval voor een goed geluid dat uit je pc komt. Helder, duidelijk en mooi geluid waar je blij van wordt. Niet alleen wanneer je muziek luistert, maar ook wanneer je in een meeting zit. Een goede volume en bass regelaar zijn hierbij van belang. En wil je bijvoorbeeld muziek draadloos af kunnen spelen, dan zijn bluetooth verbindingsopties essentieel. En misschien wel het meest belangrijke punt, een set losse beste pc speakers moeten wel aangesloten kunnen worden op je computer.

Beste pc speakers, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste pc speakers voor muziek. En ook voor ander geluid en geluid in zijn algemeen, natuurlijk. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een beste pc speakers test. Maar er is meer.

Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste pc speaker, ook de pc speaker die het beste beoordeeld wordt én de ‘beste koop’. Dat hoeft niet de beste goedkope pc speaker te zijn, maar is wel een pc speaker met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

De pc speakers die het beste zijn, zijn niet perse de beste pc speakers met het allerhoogste prijskaartje, of de pc speakers die het best beoordeeld zijn. De pc speakers die het beste zijn, zijn de pc speakers die goed bij jou en je situatie passen! Of dat nou ging/ gaat om de beste pc speakers van 2018, 2019, de beste pc speakers van 2020, of de beste pc speakers van 2021. We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste pc speakers.

We selecteerden natuurlijk ook de beste koop PC speakers. Wanneer pc speakers een ‘beste koop’ stempel krijgen, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 50 euro uit willen geven aan pc speakers, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de beste koop voor wat betreft de beste pc speakers.

De pc speakers die het beste beoordeeld zijn (aan de hand van review gemiddelden), mogen zich de best beoordeelde pc speakers noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? Een bewezen pc speaker waarbij je uit mag gaan van honderden mensen die je al voor gingen.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van de beste pc speakers. Wanneer je veel gamed, of veel muziek luistert en dat de hoofdreden is voor aanschaf van pc speakers, dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer je ze voornamelijk om zakelijke redenen nodig hebt (vergaderen achter je pc bijvoorbeeld).

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste pc speakers

1

Logitech Z200 – Multimedia Speakers

Beste PC speakers

beste_bluetooth_speakers_05

Perfect geluid en heldere akoestiek

Aantal speakers: 2 Vermogen : 10 Wattpiek Hoofdtelefoonaansluiting: Ja Bluetooth: Nee Type aansluiting: USB Geluidsstandaard: Stereo

De nummer 1 beste pc speakers zorgen voor een perfecte geluid, een heldere akoestiek en rijk, gebalanceerde stereo. Je kunt je eigen audio instellingen erg eenvoudig zelf aanpassen door de stroom, volume en bas regelaars aan voor en zijkant van de speakers. Helemaal handig dus!

Wat we goed vinden:

 • Het design is compact en ook nog eens mooi.
 • Het gebruiksgemak van deze beste pc speakers is groot.
 • Er is een aux aansluiting voor koptelefoons aanwezig bij deze nummer 1 beste pc speaker.

Wat we minder goed vinden:

 • Door de vaste (snoer)aansluiting wordt de afstand tot je speaker beperkt.
2

Trust Asto – Mini Soundbar PC Speaker

Beste koop PC speakers

beste_koop_pc_speakers

De compacte computerspeaker

Aantal speakers: 1 (soundbar) Vermogen : 12 Wattpiek Hoofdtelefoonaansluiting: Ja Bluetooth: Nee Type aansluiting: USB Geluidsstandaard: Stereo

Deze nummer 2 beste pc speakers zijn ontworpen, dat ze precies onder een monitor passen, namelijk op horizontale wijze. Ziet het dus als een soundbar onder de PC speakers. Er is een handige koptelefoon en een microfoon aansluiting aanwezig aan de voorkant en de kabellengte van deze speaker is relatief lang, 1,4 meter. Voeding gaat eenvoudig via USB dus geen extra stroomkabel benodigd.

Wat we goed vinden:

 • Je hebt een USB voeding, en hierdoor is er geen netstroom nodig!
 • Ook deze speakers zijn gebruiksvriendelijk, zo stel je het volume makkelijk in met een draaiknop aan de voorkant.
 • Deze nummer 2 beste pc speakers is een voordelige koop!

Wat we minder goed vinden:

 • De USB kabel is enkel voor voeding, niet voor invoer van geluid.
3

Logitech Z120 – Stereo speakers

Best beoordeelde PC speakers

best_beoordeelde_pc_speakers

Design speakers voor een prikkie

Aantal speakers: 2 Vermogen : 1,2 Watt Hoofdtelefoonaansluiting: Ja Bluetooth: Nee Type aansluiting: USB Geluidsstandaard: Stereo

De nummer 3 beste pc speakers zijn usb aangedreven speakers en kan op praktisch elke audiobron worden aangesloten! Verder zijn de speakers compact, eenvoudig aan te sluiten en super makkelijk te bedienen. Het geluid is daarbij ook prima te noemen. Wat wil je nog meer?

Wat we goed vinden:

 • Zeer compact formaat en een mooi design.
 • Een prima geluid voor een hele mooie prijs.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze stereo speakers produceren geen enorm geluid. Het vermogen is beperkt (1,2 W).
4

Logitech Z333 – Multimedia Speakers

Beste PC speakers onder de 70 euro

beste_pc_speakers_onder_de_70_euro

Heel veel power aan boord!

Aantal speakers: 3 (inclusief subwoofer) Vermogen : 40 Watt Hoofdtelefoonaansluiting: Ja Bluetooth: Nee Type aansluiting: Adapter / lichtnet Geluidsstandaard: Stereo

Met de nummer 4 beste pc speakers ben je verzekerd van een top geluid. Dit komt mede door de aanwezigheid van een krachtige en diepe bas. Deze speakers leveren 40 watt aan scherp, helder en gebalanceerd geluid. De voorwaarts gerichte subwoofer draagt hierin zeker zijn steentje bij. Middels de 3,5mm- en RCA-ingangen kun je vrijwel elk apparaat met een audio-uitgang aansluiten, zoals een computer, tablet, smartphone, of zelfs een tv.

Wat we goed vinden:

 • Deze nummer 4 is eenvoudig in gebruik, ondanks al zijn extra opties en mogelijkheden.
 • De kwaliteit van het geluid is gewoonweg fantastisch.

Wat we minder goed vinden:

 • De kabellengte van de speakers worden in sommige gevallen als wat kort ervaren.
5

Trust Arys 2.0 – Speakerset

Beste PC speakers onder de 25 euro

beste_pc_speakers_onder_de_25_euro

Design met een vol geluid, en diepe bas!

Aantal speakers: 2 Vermogen : 14 Watt Hoofdtelefoonaansluiting: Ja Bluetooth: Nee Type aansluiting: USB Geluidsstandaard: Stereo

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft de beste pc speakers heeft een piekvermogen van 14W en geeft een rijk geluid en bas. Het mooie design is een plus, alsmede het feit dat je door de 3,5 mm uitgang van de kabel deze eenvoudig aansluit op je pc of laptop.

Wat we goed vinden:

 • Deze pc speakers hebben een metalen raster voor extra bescherming.
 • De speakers met volumeregelaar hebben 2 ingangen om je hoofdtelefoon, tablet, smartphone of mp3-speler aan te sluiten
 • Een voordelige koop voor een relatief goede kwaliteit!

Wat we minder goed vinden:

 • De speakers zijn niet los van elkaar (te koppelen).

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste pc speakers?

Wanneer je op zoek bent naar de beste pc speakers, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste pc speakers, tot een succes. De beste pc speakers kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste pc speakers, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je pc speakers voor muziek die het allerbeste geluid produceren? Of wil je de beste speakers voor je pc om veelal (zoom) gesprekken en/ of online vergaderingen bij te wonen? En wil je pc speakers met allerlei extra’s? Of ben je op zoek naar de beste pc speakers voor een budgetprijs? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste pc speakers hieronder kort uiteen.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van pc speakers is natuurlijk een (goede/ prettig) geluid dat uit je computer, laptop, tablet etc. komt (versterken). Toch maakt het wel uit of het in deze gaat om muziek, geluid bij gamen of bijvoorbeeld bij online vergaderen. Vergeet daarbij ook niet het beste toetsenbord, de beste webcam en de beste wifi versterker.

We kunnen ons voorstellen dat de kwaliteit van geluid bij het luisteren van muziek nog veel belangrijker is dan bij online vergaderen.Het is goed om voorgaande in je achterhoofd te houden bij je zoektocht en alvorens aanschaf, wanneer het bijvoorbeeld gaat om kwaliteit van de bas en overige persoonlijke geluidsinstellingen.

beste_pc_speakers_03

De kwaliteit van het geluid

Over de kwaliteit van het geluid voor wat betreft de beste pc speakers wordt terecht veel gereviewd. Het is dan ook een enorm belangrijk ‘detail’, wat ons betreft het allerbelangrijkst.

De bas en de overige geluidsopties en persoonlijke instellingen spelen hierbij een grote rol. En daar zit voor wat betreft de beste pc speakers wel verschil in qua opties en mogelijkheden.

 Zo zijn er beste pc speakers zonder subwoofer, maar ook met subwoofer. Een subwoofer produceert enkel bassen, dus hele lage frequenties. Dat is niet voor elke zoekende naar de beste pc speakers ideaal.

Gebruiksgemak (draadloos of niet draadloos)

Bij de beste pc speakers hoort de term gebruiksgemak. Ook de beste pc speakers moeten eenvoudig te installeren zijn en eveneens eenvoudig in gebruik. Daarbij is het essentieel om te letten of de beste pc speakers die jij op het oog hebt, aansluiten bij en op jouw pc, tablet etc. In de letterlijke zin van het woord. Daarbij is er keuze uit niet draadloos gebruiksgemak, maar ook kun je draadloos bijvoorbeeld muziek afspelen. Dan moeten er wel bluetooth verbindingsopties aanwezig zijn! En dit is (nog) niet bij elke pc speaker het geval.

beste_pc_speakers_02

Beschikbare ruimte

Uiteraard verschillen de beste pc speakers qua grootte en afmetingen van elkaar. Het is handig hiermee rekening te houden. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk op de plek waar de pc speakers komen te staan?

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende pc speakers die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is.

Ben je op zoek naar de beste pc speakers die best iets meer mogen kosten, of ga je liever voor een budgetprijs? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Jij zoekt de beste PC speakers. En dus kies je voor goed geluid uit je PC of laptop. Niet alleen voor muziek maar ook online meetings vragen om goed en vooral helder geluid. Bij Ubari hebben we het selectiewerk al voor jou gedaan. Wij selecteerden 5 goede PC speakers speciaal voor jou. Dit doen we op basis van reviews maar vooral door vooraf selectiecriteria op te stellen waar de beste PC speaker van dit moment aan zou moeten voldoen.

Het enige dat jij nog hoeft te doen is een keuze te maken tussen een van deze 5 modellen. En daar wensen wij jou veel succes mee!

Veelgestelde vragen over PC speakers

Bestaan er ook draadloze pc speakers?

Ja, die bestaan. Er zijn zowel draadloze pc speakers als pc speakers met snoer op de markt/ te koop. In allerlei soorten, maten, merken en modellen. De keuze voor wat betreft draadloze pc speakers als speakers met snoer is reuze.

Wat zijn de beste pc speakers?

De beste pc speakers zijn speakers die goed bij jou wensen passen en natuurlijk aansluiting vinden op en bij jouw pc (of laptop, of tablet etc.) Het zijn daarbij natuurlijk speakers die zorg dragen voor een fijn, helder en mooi geluid. In de top 5 beste speakers van deze blog tref je speakers die in ieder geval aan dat laatste (fijn, helder en mooi geluid) voldoen.

Wat is een goed merk pc speakers?

Er zijn veel merken aanbieders van pc speakers. Er zijn dan ook veel goede merken pc speakers. Bekende en vooral gerenommeerde merken zijn Trus en Logitech. Maar staar je hier vooral niet blind op. Pc speakers moeten vooral ook aan jouw wensen en eisen voldoen. Dit hangt natuurlijk ook samen met de specificaties van pc speakers, en niet alleen met een merk.

Hoe sluit ik mijn pc speakers aan op mijn pc?

Dat hangt van de door jouw aangeschafte pc speakers af. Wanneer het draadloze speakers zijn, zal dit door middel van bluetooth zijn. Wanneer het pc speakers zijn met een snoer, plug je het snoer in je pc, laptop of tablet (met behulp van een usb kabel).

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van pc speakers?

Het is belangrijk op pc speakers te kopen die qua wensen bij jou passen, maar net zo belangrijk, die bij jouw pc, laptop of tablet passen. Aansluiting kunnen vinden en/ of contact kunnen maken, anders zal het qua geluid erg stil blijven. En dat is natuurlijk niet de bedoeling

Wat zijn de beste pc speakers? De eindconclusie

De beste pc speakers zijn uiteraard ook een goede pc speakers, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van goede pc speakers zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. Het geluid van de pc speakers

Uiteraard wil jij, wanneer je de beste speakers voor je pc aanschaft, speakers die zorgen voor een goed geluid. Een goed geluid is helder en intens. Wordt door jou als mooi ervaren. Hierbij een is goede volume en ook basregelaar essentieel. Hiermee kun jij het geluid en je voorkeuren hieromtrent, finetunen. Het is dus sowieso belangrijk om te letten op de specificaties van de volume en bas regelaar. Niet alleen wanneer je op zoek bent naar de beste pc speakers voor muziek. Maar dit is ook belangrijk wanneer het gaat om gamen en online vergaderen. 

 1. Het gebruiksgemak

De beste pc speakers en gebruiksgemak gaan hand in hand. Je wilt niet lang bezig zijn met een ingewikkelde installatie van pc speakers of speakers kopen die niet lekker werken, niet doen wat ze moeten doen. Je wilt gewoon goed geluid uit je beste pc speakers, zonder gedoe! Op gebruiksgemak wordt (terecht) veel gereviewd.

Deze kunnen waardevol zijn bij de beslissing van aanschaf voor de beste pc speakers voor jou.

 1. De verbindingsopties

Het is vrij essentieel dat jij je aangeschafte pc speakers op je pc, tablet, laptop (etc.) kunt aansluiten. Hebben de speakers die jouw interesse hebben (meerdere) audio ingangen, en welke zijn dat (matchen ze je met je pc)? Of wil je gaan voor een draadloze verbinding? Dan moeten er sowieso bluetooth verbindingsopties zijn. Let op, deze optie zit zeker niet op elke pc speaker.

Wanneer de beste pc speakers voor je pc op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste pc speakers.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste pc speakers ​zijn niet één vaststaand model, merk of type, maar zijn beste pc speakers die uiteindelijk het beste bij jou passen. Voldoen aan jouw persoonlijke keuzes en wensen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes bij het uitzoeken van jouw beste pc speakers!

Om het je gemakkelijk te maken, hier nogmaals onze top 5 beste PC speakers

Logitech Z200 – Multimedia Speakers

Beste PC speakers
beste_bluetooth_speakers_05
Logitech Z200 – Multimedia Speakers Beste PC speakers Bekijk op Bol.com

Trust Asto – Mini Soundbar PC Speaker

Beste koop PC speakers
beste_koop_pc_speakers
Trust Asto – Mini Soundbar PC Speaker Beste koop PC speakers Bekijk op Bol.com

Logitech Z120 – Stereo speakers

Best beoordeelde PC speakers
best_beoordeelde_pc_speakers
Logitech Z120 – Stereo speakers Best beoordeelde PC speakers Bekijk op Bol.com

Logitech Z333 – Multimedia Speakers

Beste PC speakers onder de 70 euro
beste_pc_speakers_onder_de_70_euro
Logitech Z333 – Multimedia Speakers Beste PC speakers onder de 70 euro Bekijk op Bol.com

Trust Arys 2.0 – Speakerset

Beste PC speakers onder de 25 euro
beste_pc_speakers_onder_de_25_euro
Trust Arys 2.0 – Speakerset Beste PC speakers onder de 25 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!