Alles over de beste powerbank van 2022

De beste powerbank: voor een beetje spanning in je leven

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 18 juli 2022 @10:04

De beste powerbank, jij zoekt ‘m. Dat snappen we helemaal, want even je telefoon of tablet op kunnen laden, ook wanneer je onderweg bent, is gewoon super praktisch. In deze blog vind je de beste powerbanks : klik hier voor de top 5 beste powerbank. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste powerbank is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST Powerbank is.

beste_powerbank_01

Zonder twijfel de beste powerbank van 2022

MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST

beste_powerbank_02
MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST Bekijk op Bol.com

Welke powerbank is de beste?

De beste powerbank is die powerbank die goed bij jou past natuurlijk, maar in ieder geval een powerbank die jouw telefoon of tablet snel oplaad en handig mee te nemen is. De beste kleine powerbank is dus wat ons betreft tevens een beste lichtgewicht powerbank. We schrijven er hieronder meer over.

Powerbank beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De beste powerbank is niet perse de beste powerbank 2020, beste powerbank 2021, de beste powerbank volgens tweakers of de powerbank beste getest. De beste powerbank is de powerbank die goed bij jou en je situatie past! Ongeacht prijs of jaartal. We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft powerbank beste keuze.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste powerbank. Ook bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste powerbank, ook de powerbank beste getest en powerbank beste beoordeeld. Als laatste slaan we ook de ‘best buy’ niet over. Dat hoeft niet de beste goedkope powerbank te zijn, maar is wel een beste powerbank met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

1

MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST Powerbank

De allerbeste powerbank

beste_powerbank_02

3 apparaten tegelijk opladen

Aantal aansluitingen: 3 Inclusief kabel: Ja Batterij capaciteit: 20000 mAh Aantal keer smartphone opladen: 6 keer Vermogen: 18 W. Draadloos op te laden: Nee

Deze allerbeste powerbank is de beste powerbank 20000 mah van dit moment en je laat je telefoon, pad of ander apparaat hier dan ook supersnel mee op. Hoewel deze powerbank echt wel behoorlijk compact is, is hij vanwege de grote batterijcapaciteit wel wat zwaarder. Nooit meer met een lege batterij van je telefoon of tablet zitten? Dan mag deze nummer 1 beste powerbank niet ontbreken!

Wat we goed vinden:

 • Laad jouw (smart)phone tot wel 6 keer sneller op door de grote laadcapaciteit.
 • Ondersteunt snelladen met Quickcharge 3.0 Android en USB-C Power Delivery iPhone
 • Je kunt drie apparaten tegelijk opladen via de 2 aanwezig USB- poorten en de USB-C- poort.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze beste powerbank is iets zwaarder dan de gemiddelde powerbank (408 gram)
2

iSetchi Magsafe Powerbank 10000 mAh

De beste koop Powerbank

beste_koop_powerbank

Draadloos opladen

Aantal aansluitingen: 3 aansluitingen Inclusief kabel: Ja Batterij capaciteit: 10000 mAh Aantal keer smartphone opladen: 2 keer Vermogen: 15 W. Draadloos op te laden: Ja

Deze beste koop powerbank is ook zeker een beste powerbank iphone, echter minder geschikt voor het zwaardere werk. Voor de beste powerbank voor je laptop kun je beter op zoek naar een wat ‘zwaardere’ variant. Dat neemt niet weg dat deze nummer 2 super handig en functioneel is. 

Bij deze MagSafe powerbank is een kabel dan ook niet meer nodig, waardoor hij gemakkelijker mee te nemen is. Dit gaat nog beter vanwege zijn zeer compacte design. Deze MagSafe powerbank is speciaal ontworpen om gemakkelijk de broekzak in de glijden, zodat je hem altijd en overal kunt gebruiken.

Wat we goed vinden:

 • Het meeneem formaat is ideaal en erg handig.
 • Deze nummer 2 beschikt over een stevige (MagSafe) magneet functie.
 • Een telefoon laad je met deze powerbank erg snel en easy op!

Wat we minder goed vinden:

 • Er zijn geen extra oplaadpunten aanwezig bij deze beste koop powerbank.
3

Anker PowerCore Powerbank – 20.100 mAh – Zwart

Best beoordeelde powerbank

best_beoordeelde_powerbank

Efficiënt en supersnel

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen Inclusief kabel: Ja Batterij capaciteit: 20100 mAH Aantal keer smartphone opladen: 7 Vermogen: 5W Draadloos op te laden: Nee

De best beoordeelde powerbank van dit moment is de krachtige Anker PowerCore Powerbank – 20.100 mAh – Zwart. Deze powerbank bezit PowerIQ, waardoor de Anker Powercore 20100 mAh automatisch herkent wat voor apparaat je wilt opladen en zorgt hij ervoor dat je apparaat zo efficiënt en snel mogelijk wordt opgeladen.

Het tegelijk opladen van meerdere apparaten, de capaciteit van 20.1000 mah en de inclusief kabel maken onder andere dat gebruikers van deze beste powerbank lovend zijn over de powerbank.

Wat we goed vinden:

 • Met een stroomsterkte van 2,4 ampere laad je ook je tablet of laptop eenvoudig en vlot op.
 • Door de 2 USB poorten kun je 2 apparaten tegelijk opladen.
 • De kwaliteit van deze powerbank en die deze powerbank levert is op alle fronten uitstekend.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze best beoordeelde powerbank kan niet draadloos opladen
4

24.000 mAh Waterdichte Outdoor Solar Powerbank

Beste powerbank onder 100 euro

beste_powerbank_onder_de_100_euro

Met solarfunctie!

Aantal aansluitingen: 2 USB Poorten Inclusief kabel: Ja Batterij capaciteit: 24000 mAh Aantal keer smartphone opladen: 7 keer Vermogen: 1,5 W. Draadloos op te laden: Nee

Deze beste koop powerbank onder de 100 euro is tevens de beste solar powerbank koop.

Met een grote capaciteit van 24.000 Mah, 2 USB-poorten én een dubbele quick charge functie biedt deze powerbank supersnel stroom aan al jouw apparaten. Makkelijk te laden via het stopcontact, mét als ondersteuning de zon. Teven de beste powerbank op zonne energie dus. Daarbij is deze powerbank waterbestendig en is er sprake van valbescherming.

Wat we goed vinden:

 • De enorme laadcapaciteit zorgt tevens voor een snelle laadtijd.
 • Er zit een zaklamp op deze powerbank die het zeer goed doet (fel licht geeft).
 • Met solar functie dus altijd klaar voor actie

Wat we minder goed vinden:

 • Deze best koop powerbank onder de 100 euro is relatief aan de zware kant.
5

Trust Mobile Prim

Beste powerbank onder 25 euro

beste_powerbank_onder_25_euro

Erg scherp geprijsd

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen Inclusief kabel: Ja Batterij capaciteit: 10000 mAh Aantal keer smartphone opladen: 4 keer Vermogen: 5 W Draadloos op te laden: Nee

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste powerbank?

Wanneer je op zoek bent naar de beste powerbank, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste powerbank iphone of andere apparaten, tot een succes. De beste powerbank kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste powerbank, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een powerbank uitsluitend voor gebruik onderweg, voor op je werk of misschien voor thuis? Wil je bijvoorbeeld de beste solar powerbank, de beste powerbank op zonne energie dus, of ben je op zoek naar de beste draadloze powerbank? Of misschien maakt je dit wel niets uit, maar wil je wel graag de beste goedkope powerbank. Of misschien wel een powerbank beste getest? 

We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste powerbank hieronder kort uiteen. Vergeet ook niet te kijken bij onze andere koopgidsen, we zochten ook de beste monitor voor thuiswerken, de beste laptop standaard en zelfs de beste bureaustoel, je zit er immers de gehele dag op. Werk je veel op afstand (thuiswerken) maar heb je wel vaak een online meeting? Vergeet dan ook niet te kijken naar de beste webcam.

beste_powerbank_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een powerbank is natuurlijk het opladen van apparaten, zoals je telefoon of je tablet. Wel is het belangrijk om te bedenken welke apparatuur je het meeste gaat opladen met je powerbank. Een powerbank met een lage(re) capaciteit (10.000 mah of minder) is vooral geschikt voor het opladen van een smartphone of camera. Voor je tablet of e reader adviseren we toch wel een minimum capaciteit van 15.000 mah. Wanneer jij je laptop regelmatig wilt opladen, moet je eerder denken aan 40.000 mah.

Wanneer jij je beste powerbank regelmatig zal gebruiken onderweg, dan is het wenselijk dat de powerbank makkelijk mee te nemen is. De beste kleine powerbank of de beste lichtgewicht powerbank is dan ideaal. Goed om voorgaande allemaal in je achterhoofd te houden bij je zoektocht.

De capaciteit

We benoemden het hierboven al even. Er zit een groot verschil in oplaad capaciteit en vermogen van de verschillende powerbanks. De verschillende apparaten die je gebruikt, hebben over het algemeen verschillende oplaadtijden en ook verschillen ze voor wat betreft verbruik van energie. Het is dus goed om je te bedenken welke apparaten je (het meeste) gaat opladen door middel van je powerbank, zodat je de capaciteit kunt laten aansluiten tussen apparaat en powerbank.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is belangrijk, ook bij een powerbank. Zo zijn er powerbanks met allerlei extra opties. Bijvoorbeeld een powerbank met een zaklamp, valbescherming of LED verlichting die aangeeft wanneer er weer opgeladen dient te worden/ of het opladen voltooid is. Aan jou de keuze of en wel gebruiksgemak je wenselijk vindt.

Laadtijd en mogelijkheden

De ene powerbank kan sneller (op)laden dan de ander. Een powerbank met een vermogen van 5 Watt laadt veel minder snel dan een powerbank met bijvoorbeeld 12 Watt. Als je snel wilt opladen, is het beter een powerbank met meer Watt.

Sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten teglijk van stroom voorzien. Dit is echter niet standaard zo. Goed om hier op te letten alvorens de aanschaf wanneer dit voor jou een vereiste is. Ook zijn er powerbanks die zich opladen met behulp van zonne-energie. Maar ook dit is echt zeker geen standaard optie.

beste_powerbank_03

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende powerbanks die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een beste powerbank die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een beste goedkope powerbank? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste powerbanks. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze powerbanks uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veelgestelde vragen over powerbanks

Wat is de beste powerbank?

De beste powerbank, dat is niet één type model of merk en ook niet de powerbank beste van 2021. De beste powerbank is een persoonsgebonden keuze. Een goede powerbank is in ieder geval een powerbank waarbij gebruiksgemak voorop staat. Sowieso dus een vlotte laadtijd en een niet te zwaar gewicht. Een powerbank die je makkelijk mee kan nemen. Eigenschappen die praktisch elke powerbank gebruiker aanspreken. Voor de betse powerbank die op bovenstaande goed scoort verwijzen we jou naar de nummer 1 van onze top 5 beste powerbanks.

 

Waar voldoet een goede powerbank aan?

Een goede powerbank is (vrij) licht, laadt snel en het liefst meerdere apparaten tegelijk en is makkelijk mee te nemen (onderweg/ op reis). Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt. Heb je aan 1 oplaadsessie genoeg of moet de powerbank meerdere keren kunnen opladen? Ook de snelheid is hier natuurlijk van belang, je wilt immers geen uren wachten op een beetje “batterij” in je smartphone.

Welke powerbank moet ik kopen?

De powerbank die jij het beste kunt aanschaffen, is de powerbank die bij jou en je wensen past. Maar in basis adviseren we je een powerbank te kopen die gebruiksvriendelijk is. Thuis en op kantoor, maar vooral ook onderweg. Een lichte handzame powerbank heeft minder vermogen maar stop je eenvoudig weg in je jaszak. Wil je meer vermogen? Kies dan voor een zwaardere uitvoering powerbank.

 

Hoe kan ik mijn powerbank aansluiten op mijn apparaten?

Het aansluiten van een powerbank is erg eenvoudig. Je sluit de powerbank via  een usb kabel aan op je telefoon of ander apparaat, waardoor deze zichzelf oplaadt, net als bij een stopcontact. Stiekem een sloddervos of echt een hekel aan draadjes? Draadloos opladen is natuurlijk ook mogelijk bij diverse modellen. Leg eenvoudig je smartphone op de powerbank en tadáá! 

 

Beste powerbank (2021)? De eindconclusie

De beste powerbank is uiteraard ook een goede powerbank, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede powerbank zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. De capaciteit

De verschillende apparaten die je gebruikt, hebben over het algemeen verschillende oplaadtijden en ook verschillen ze voor wat betreft verbruik van energie. Het is dus goed om je te bedenken welke apparaten je (het meeste) gaat opladen door middel van je powerbank, zodat je de capaciteit kunt laten aansluiten tussen apparaat en powerbank. 

Een powerbank met een lage(re) capaciteit (10.000 mah of minder) zijn vooral geschikt voor het opladen van een smartphone of camera. Voor je tablet of e-reader adviseren we toch wel een minimum capaciteit van 15.000 MAh. Wanneer jij je laptop regelmatig wilt opladen, moet je eerder denken aan 40.000 MAh.

 1. Het gebruiksgemak

Ook de beste monitor en gebruiksgemak gaan hand in hand. Wanneer je veel onderweg bent, is het handig om op zoek te gaan naar de beste kleine powerbank en daarbij ook de beste lichtgewicht powerbank. Ook is het dan ook best handig wanneer je powerbank draadloos is. 

 1. Laadtijd en mogelijkhedem

Sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten tegelijk van stroom voorzien. Dit is echter niet standaard zo. Goed om hier op te letten alvorens aanschaf, wanneer dit voor jou een vereiste is.

Wanneer een beste powerbank op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort voor je, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste powerbank.

Dit zijn de beste 5 powerbanks op een rijtje:

Een handige samenvatting van alles wat hierboven geschreven is. Zo vind jij nog sneller de beste powerbank geschikt voor jouw gebruik. Veel succes met je keuze!

MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST

De beste powerbank
beste_powerbank_02
MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST De beste powerbank Bekijk op Bol.com

iSetchi Magsafe Powerbank 10000 mAh

Beste koop powerbank
beste_koop_powerbank
iSetchi Magsafe Powerbank 10000 mAh Beste koop powerbank Bekijk op Bol.com

Anker PowerCore Powerbank

Best beoordeelde powerbank
best_beoordeelde_powerbank
Anker PowerCore Powerbank Best beoordeelde powerbank Bekijk op Bol.com

Lideka Powerbank 30000 mAh Charger

Beste koop onder de 100 euro
beste_powerbank_onder_de_100_euro
Lideka Powerbank 30000 mAh Charger Beste koop onder de 100 euro Bekijk op Bol.com

Trust Mobile Primo

Beste koop onder de 25 euro
beste_powerbank_onder_25_euro
Trust Mobile Primo Beste koop onder de 25 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!