Alles over de beste powerbank van 2023

De beste powerbank: voor een beetje spanning in je leven

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 18 november 2022 @09:14

beste_powerbank_01

De beste powerbank, jij zoekt ‘m. Dat snappen we helemaal, want even je telefoon of tablet op kunnen laden, ook wanneer je onderweg bent, is gewoon super praktisch. In deze blog vind je de beste powerbanks : klik hier voor de top 5 beste powerbank. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste powerbank is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de MOJOGEAR XL 20.000 mAh EXTRA FAST Powerbank is.

#1 Beste product
MOJOGEAR XL 20.000 mAh. Snelladen met QuickCarge

Snelladen met QuickCarge

Laad tot maar liefst 6 keer je smartphone op. Veel apparaten? Deze powerbank kan wel 3 apparaten tegelijk opladen. De ideale reisgenoot in een compact maar krachtig jasje.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€27,99 bij bol.com
bol.com (€27,99)

Naar de top 5

Top 5 beste powerbanks van dit moment

Onze experts hebben 17 powerbanks uitgebreid getest om voor jou de beste powerbank te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste powerbanks te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste powerbanks’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste powerbanks worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop onder het product en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste powerbank. Op deze manier vind jij snel de beste powerbank. Handig toch?  

 1. 1. MOJOGEAR XL 20.000 mAh

  #1 Beste keuze
  MOJOGEAR XL 20.000 mAh. Snelladen met QuickCarge

  Snelladen met QuickCarge

  Laad tot maar liefst 6 keer je smartphone op. Veel apparaten? Deze powerbank kan wel 3 apparaten tegelijk opladen. De ideale reisgenoot in een compact maar krachtig jasje.

  €27,99 bij bol.com
  bol.com (€27,99)
 2. 2. iSetchi Powerbank

  iSetchi Powerbank. Lichtgewicht opladen met een magneet

  Lichtgewicht opladen met een magneet

  Niks geen kabels, plak deze powerbank gewoon aan je smartphone en je bent klaar om te gaan (en op te laden). Je laadt tot 2x je smartphone op met deze compacte powerbank.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Anker PowerCore speed powerbank 20.000 mAh

  Anker PowerCore speed powerbank 20.000 mAh. Een powerbank van kwaliteit

  Een powerbank van kwaliteit

  Met maar liefst 2.4 Amp laad je jouw smartphone of tablet snel, efficiënt en tegelijkertijd op. Voorzien van een batterijindicator dus je komt nooit voor een verrassing te staan.

  €74 bij bol.com
  bol.com (€74,00)
 4. 4. EasyAcc Powerbank 

  EasyAcc Powerbank . Een beest van een powerbank

  Een beest van een powerbank

  Gemaakt voor het ruige werk en dat is te zien. Voorzien van een led zaklamp en solar panel zodat deze powerbank zichzelf weer kan opladen. De ideale travelbuddy.

  €105 bij bol.com
  bol.com (€105,00)
 5. 5. Trust Primo Powerbank

  Trust Primo Powerbank. Extra hoge capaciteit

  Extra hoge capaciteit

  Laad je smartphone tot maar liefst 8x op. Gemaakt van gerecycled plastic laadt deze powerbank tot maximaal 3 apparaten tegelijk op. Tevens voorzien van batterij indicator.

  €24,65 bij bol.com
  bol.com (€24,65)

Welke powerbank is de beste?

De beste powerbank is die powerbank die goed bij jou past natuurlijk, maar in ieder geval een powerbank die jouw telefoon of tablet snel oplaad en handig mee te nemen is. De beste kleine powerbank is dus wat ons betreft tevens een beste lichtgewicht powerbank. We schrijven er hieronder meer over.

Powerbank beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De beste powerbank is niet perse de beste powerbank 2020, beste powerbank 2021, de beste powerbank volgens tweakers of de powerbank beste getest. De beste powerbank is de powerbank die goed bij jou en je situatie past! Ongeacht prijs of jaartal. We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft powerbank beste keuze.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste powerbank. Ook bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste powerbank, ook de powerbank beste getest en powerbank beste beoordeeld. Als laatste slaan we ook de ‘best buy’ niet over. Dat hoeft niet de beste goedkope powerbank te zijn, maar is wel een beste powerbank met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste powerbank?

Wanneer je op zoek bent naar de beste powerbank, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste powerbank iphone of andere apparaten, tot een succes. De beste powerbank kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste powerbank, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een powerbank uitsluitend voor gebruik onderweg, voor op je werk of misschien voor thuis? Wil je bijvoorbeeld de beste solar powerbank, de beste powerbank op zonne energie dus, of ben je op zoek naar de beste draadloze powerbank? Of misschien maakt je dit wel niets uit, maar wil je wel graag de beste goedkope powerbank. Of misschien wel een powerbank beste getest? 

We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste powerbank hieronder kort uiteen. Vergeet ook niet te kijken bij onze andere koopgidsen, we zochten ook de beste monitor voor thuiswerken, de beste laptop standaard en zelfs de beste bureaustoel, je zit er immers de gehele dag op. Werk je veel op afstand (thuiswerken) maar heb je wel vaak een online meeting? Vergeet dan ook niet te kijken naar de beste webcam. Wil je meer informatie over powerbanks? Hier vind je de beste powerbank 20.000 mah.

beste_powerbank_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een powerbank is natuurlijk het opladen van apparaten, zoals je telefoon of je tablet. Wel is het belangrijk om te bedenken welke apparatuur je het meeste gaat opladen met je powerbank. Een powerbank met een lage(re) capaciteit (10.000 mah of minder) is vooral geschikt voor het opladen van een smartphone of camera. Voor je tablet of e reader adviseren we toch wel een minimum capaciteit van 15.000 mah. Wanneer jij je laptop regelmatig wilt opladen, moet je eerder denken aan 40.000 mah.

Wanneer jij je beste powerbank regelmatig zal gebruiken onderweg, dan is het wenselijk dat de powerbank makkelijk mee te nemen is. De beste kleine powerbank of de beste lichtgewicht powerbank is dan ideaal. Goed om voorgaande allemaal in je achterhoofd te houden bij je zoektocht.

De capaciteit

We benoemden het hierboven al even. Er zit een groot verschil in oplaad capaciteit en vermogen van de verschillende powerbanks. De verschillende apparaten die je gebruikt, hebben over het algemeen verschillende oplaadtijden en ook verschillen ze voor wat betreft verbruik van energie. Het is dus goed om je te bedenken welke apparaten je (het meeste) gaat opladen door middel van je powerbank, zodat je de capaciteit kunt laten aansluiten tussen apparaat en powerbank.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is belangrijk, ook bij een powerbank. Zo zijn er powerbanks met allerlei extra opties. Bijvoorbeeld een powerbank met een zaklamp, valbescherming of LED verlichting die aangeeft wanneer er weer opgeladen dient te worden/ of het opladen voltooid is. Aan jou de keuze of en wel gebruiksgemak je wenselijk vindt.

Laadtijd en mogelijkheden

De ene powerbank kan sneller (op)laden dan de ander. Een powerbank met een vermogen van 5 Watt laadt veel minder snel dan een powerbank met bijvoorbeeld 12 Watt. Als je snel wilt opladen, is het beter een powerbank met meer Watt.

Sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten teglijk van stroom voorzien. Dit is echter niet standaard zo. Goed om hier op te letten alvorens de aanschaf wanneer dit voor jou een vereiste is. Ook zijn er powerbanks die zich opladen met behulp van zonne-energie. Maar ook dit is echt zeker geen standaard optie.

beste_powerbank_03

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende powerbanks die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een beste powerbank die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een beste goedkope powerbank? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste powerbanks. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze powerbanks uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veelgestelde vragen over powerbanks

Wat is de beste powerbank?

De beste powerbank, dat is niet één type model of merk en ook niet de powerbank beste van 2021. De beste powerbank is een persoonsgebonden keuze. Een goede powerbank is in ieder geval een powerbank waarbij gebruiksgemak voorop staat. Sowieso dus een vlotte laadtijd en een niet te zwaar gewicht. Een powerbank die je makkelijk mee kan nemen. Eigenschappen die praktisch elke powerbank gebruiker aanspreken. Voor de betse powerbank die op bovenstaande goed scoort verwijzen we jou naar de nummer 1 van onze top 5 beste powerbanks.

 

Waar voldoet een goede powerbank aan?

Een goede powerbank is (vrij) licht, laadt snel en het liefst meerdere apparaten tegelijk en is makkelijk mee te nemen (onderweg/ op reis). Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt. Heb je aan 1 oplaadsessie genoeg of moet de powerbank meerdere keren kunnen opladen? Ook de snelheid is hier natuurlijk van belang, je wilt immers geen uren wachten op een beetje “batterij” in je smartphone.

Welke powerbank moet ik kopen?

De powerbank die jij het beste kunt aanschaffen, is de powerbank die bij jou en je wensen past. Maar in basis adviseren we je een powerbank te kopen die gebruiksvriendelijk is. Thuis en op kantoor, maar vooral ook onderweg. Een lichte handzame powerbank heeft minder vermogen maar stop je eenvoudig weg in je jaszak. Wil je meer vermogen? Kies dan voor een zwaardere uitvoering powerbank.

 

Hoe kan ik mijn powerbank aansluiten op mijn apparaten?

Het aansluiten van een powerbank is erg eenvoudig. Je sluit de powerbank via  een usb kabel aan op je telefoon of ander apparaat, waardoor deze zichzelf oplaadt, net als bij een stopcontact. Stiekem een sloddervos of echt een hekel aan draadjes? Draadloos opladen is natuurlijk ook mogelijk bij diverse modellen. Leg eenvoudig je smartphone op de powerbank en tadáá! 

 

Beste powerbank (2021)? De eindconclusie

De beste powerbank is uiteraard ook een goede powerbank, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede powerbank zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. De capaciteit

De verschillende apparaten die je gebruikt, hebben over het algemeen verschillende oplaadtijden en ook verschillen ze voor wat betreft verbruik van energie. Het is dus goed om je te bedenken welke apparaten je (het meeste) gaat opladen door middel van je powerbank, zodat je de capaciteit kunt laten aansluiten tussen apparaat en powerbank. 

Een powerbank met een lage(re) capaciteit (10.000 mah of minder) zijn vooral geschikt voor het opladen van een smartphone of camera. Voor je tablet of e-reader adviseren we toch wel een minimum capaciteit van 15.000 MAh. Wanneer jij je laptop regelmatig wilt opladen, moet je eerder denken aan 40.000 MAh.

 1. Het gebruiksgemak

Ook de beste monitor en gebruiksgemak gaan hand in hand. Wanneer je veel onderweg bent, is het handig om op zoek te gaan naar de beste kleine powerbank en daarbij ook de beste lichtgewicht powerbank. Ook is het dan ook best handig wanneer je powerbank draadloos is. 

 1. Laadtijd en mogelijkhedem

Sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten tegelijk van stroom voorzien. Dit is echter niet standaard zo. Goed om hier op te letten alvorens aanschaf, wanneer dit voor jou een vereiste is.

Wanneer een beste powerbank op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort voor je, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste powerbank.

Dit zijn de beste 5 powerbanks op een rijtje:

Een handige samenvatting van alles wat hierboven geschreven is. Zo vind jij nog sneller de beste powerbank geschikt voor jouw gebruik. Veel succes met je keuze!

 1. 1. MOJOGEAR XL 20.000 mAh

  #1 Beste keuze
  MOJOGEAR XL 20.000 mAh. Snelladen met QuickCarge

  Snelladen met QuickCarge

  Laad tot maar liefst 6 keer je smartphone op. Veel apparaten? Deze powerbank kan wel 3 apparaten tegelijk opladen. De ideale reisgenoot in een compact maar krachtig jasje.

  €27,99 bij bol.com
  bol.com (€27,99)
 2. 2. iSetchi Powerbank

  iSetchi Powerbank. Lichtgewicht opladen met een magneet

  Lichtgewicht opladen met een magneet

  Niks geen kabels, plak deze powerbank gewoon aan je smartphone en je bent klaar om te gaan (en op te laden). Je laadt tot 2x je smartphone op met deze compacte powerbank.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Anker PowerCore speed powerbank 20.000 mAh

  Anker PowerCore speed powerbank 20.000 mAh. Een powerbank van kwaliteit

  Een powerbank van kwaliteit

  Met maar liefst 2.4 Amp laad je jouw smartphone of tablet snel, efficiënt en tegelijkertijd op. Voorzien van een batterijindicator dus je komt nooit voor een verrassing te staan.

  €74 bij bol.com
  bol.com (€74,00)
 4. 4. EasyAcc Powerbank 

  EasyAcc Powerbank . Een beest van een powerbank

  Een beest van een powerbank

  Gemaakt voor het ruige werk en dat is te zien. Voorzien van een led zaklamp en solar panel zodat deze powerbank zichzelf weer kan opladen. De ideale travelbuddy.

  €105 bij bol.com
  bol.com (€105,00)
 5. 5. Trust Primo Powerbank

  Trust Primo Powerbank. Extra hoge capaciteit

  Extra hoge capaciteit

  Laad je smartphone tot maar liefst 8x op. Gemaakt van gerecycled plastic laadt deze powerbank tot maximaal 3 apparaten tegelijk op. Tevens voorzien van batterij indicator.

  €24,65 bij bol.com
  bol.com (€24,65)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

5 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.8

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.