De beste printer voor thuis. Check de top 5!

Jij bent op zoek naar een printer voor bij je thuis, in je werkkamer, studeerkamer, hobbykamer of elders in huis. En natuurlijk ben ook jij op zoek naar dé beste printer voor thuis, zowel kwaliteit als prijs technisch. Máár, er zijn nogal wat aanbieders.. We snappen het dan ook best wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben dus wat bomen voor je gekapt! Deze blog is dan ook speciaal geschreven om je echt verder te helpen bij je zoektocht naar de beste printer voor thuis!

de_beste_printer_voor_thuis_1
Volgens ons de beste printer voor thuis, en je betaalt nog geen €60.-

De beste printer voor thuis kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld van de beste printers voor thuis van 2021. We vertellen in deze blog welke printers voor thuis ‘de beste keus’ zijn, het beste beoordeeld en ook ‘the best buy’ komt voorbij. Tenslotte geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. Heb je geen tijd of zin om de blog in zijn geheel door te lezen, dan vertellen we je bij deze alvast wat de nummer 1 printer voor thuis beste koop is, namelijk de Canon PIXMA TS3452 -All-in-one-printer. Wanneer je wel verder mee blijft lezen, leuk dat je aan blijft haken!

Wat is de beste printer voor thuis?

De beste printer voor thuis hoeft niet altijd de duurste te zijn, of degene met de beste reviews of..noem maar op. De beste printer voor thuis is een printer die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste printers voor thuis.

Beste keus printer voor thuis

Zoals al eerder in de blog geschetst, op nummer 1 van de top 5 van beste printers voor thuisgebruik staat de Canon PIXMA TS3452 -All-in-one-printer. De prijs en kwaliteit verhouding maakt dat deze printer bovenaan het lijstje staat en we deze printer dan ook van harte aanbevelen.

Zo wordt de Canon PIXMA TS3452 -All-in-one-printer beoordeeld met maarliefst 4 uit 5 sterren en betaal je nog geen 60 euro voor deze printer! Kwaliteit voor een koopje, wat wil je nog meer? Als je toch ook op zoek bent naar andere vergelijking en beoordeling aspecten, lees dan hieronder nog even verder mee over de best beoordeelde printer en best buy printer.

Beste beoordeelde printer voor thuis

De naam zegt het al, de printer die het beste beoordeeld wordt, de hoogste waardering krijgt door kopers en/ of gebruikers, mag de titel ‘best beoordeelde printer voor thuis’ dragen. De best beoordelingen online over een printer voor thuisgebruik zijn er voor de HP OfficeJet Pro 9012 -All-in-one-printer. 

Een printer met enorm goede beoordelingen ( 5 uit 5 sterren) en reviews die de printer onder andere roemen om zijn handigheid, snelheid en goede beveiliging. Aan de HP OfficeJet Pro 9012 -All-in-one-printer hangt in vergelijking met de beste printer voor thuis keuze wel een iets ander prijskaartje, namelijk 239 euro. Hier krijg je kwalitatief echter een meer dan fantastische printer voor terug. In alle opzichten zoals hierboven benoemd, maar ook vooral als het gaat om de kwaliteit van printen. In kleur en in zwart wit is deze printer erg scherp te noemen.

Best buy printer voor thuis (onder de 100 euro)

Wanneer een printer een ‘best buy’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 100 euro uit willen geven aan een printer voor thuis, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de best buy printer.

Als allerbeste komt dan uit de test de HP DeskJet 2720e All-in-one Printer. Het is een printer die qua beoordeling het hoogste haalbare scoort, namelijk 5 uit 5 sterren. De reviews zijn dan ook lovend -scant, print en kopieert meer dan naar behoren- en ook over het prijskaartje zijn de meeste kopers/ gebruikers uitermate te spreken. Deze printer die een hoge waardering scoort en krijgt van zijn gebruikers, staat al bij jou thuis voor 76,95! Deze scherpe prijs maakt mede dat deze printer de best buy titel zeker verdiend!

Inhoudsopgave

1. Beste printer voor thuis, de top 5

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer voor thuis

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

2.1.2 Printen, kopiëren en scannen? 

2.1.3 Draadloze wifi of kabel?

2.1.4 Dubbelzijdig/ enkelzijdig

2.1.5 Afdruk prestaties

2.1.6 Duurzaamheid/ verbruik

2.1.7 Prijskaartje en garantie

3. Hoe wij testen

4. De beste printer voor thuis; de eindconclusie

de_beste_printer_voor_thuis_2

1 Beste printer voor thuis 2021, de top 5!

Zoals in het begin van deze blog aangegeven, hebben wij een top 5 van de beste printer voor thuis voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de beste all in one printer voor thuis te vergemakkelijken, en dat is prettig gezien de vele keuze die er is. De top 5 beste printers voor thuis ziet eruit als volgt.

  1. Canon PIXMA MG2555S – All-in-one Printer – Zwart (prijs 59.99)

Een printer met een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Uitermate geschikt voor thuisgebruik, omdat het scannen, kopiëren en printen super easy gaat. Ook heeft de printer een compact formaat, zodat hij op veel (werk)plekken past. Ook wanneer de (werk)ruimte niet groot is.

  1. HP DeskJet 2720e All-in-One Printer (prijs 74,95)

Een topkwaliteit printer die ook zeer geschikt is voor gezinsgebruik, veelvuldig gebruik dus als het gaat om kopieer, print en scan doeleinden. Zelfs als het gaat om het scannen, kopiëren of printen van foto’s is de kwaliteit goed! Altijd gebruiksklaar en in voor ‘actie’! Duurzaam en productief.

  1. Canon PIXMA MG2550S – All-In-One A4 Inkjetprinter (prijs 54,00)

Deze eenvoudige printer is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een ‘all in one’ printer voor regelmatig gebruik. Het printsysteem is dan ook afgestemd op dagelijks gebruiksgemak.

  1. Canon PIXMA TS3450 – All-in-One Printer / Zwart ( Prijs 90,75)

Deze veelzijdige, handige printer is perfect voor thuis gebruik. Hij scant, kopieert en print naar behoren en is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt hem tevens koppelen aan je smartphone.

 + De nummer 4 van de top 5 beste printer voor thuis kan draadloos printen, en dat is toch wel vrij ideaal!

+ Met de Canon PIXMA TS3450 kun je scannen, kopiëren en printen. Ook deze printer is van alle markten thuis dus.

+ Je kunt tevens printen met Apple Airprint met de Canon PIXMA TS3450.

– Bij de nummer 4 van beste thuis printer wordt niet standaard een printer kabel meegeleverd en deze zul je dan ook zelf moeten bijbestellen.

      5. Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer (Prijs 219,00)

De EcoTank-printer werkt iets anders dan de gemiddelde printer. Hij heeft een groot inktreservoir dat je vult met inktflessen die worden meegeleverd. Dit in plaats van de standaard cartridges. De inktflessen koop je voor tien euro per stuk en zijn dus voordeliger dan de standaard cartridges.

+ Ook met de nummer 5 van de top 5 beste printer voor thuis kun je scannen, kopiëren en printen. 

+ Je kunt met de Epson Ecotank printen tegen lagere kosten met de Epson Ecotank. Een voordeel die je voelt in je portemonnee dus.

+ De nummer 5 is gemakkelijk te besturen met het LCD scherm.

-Ook in het geval van deze Epson All-in-One Printer wordt een USB-printerkabel niet standaard meegeleverd, en zul je deze dus apart moeten bestellen (en betalen).

We hopen met deze top 5 een flink aantal ‘bomen’ te hebben gekapt waardoor jij ‘het bos’ weer ziet. Jij een goede keuze kunt maken als het gaat om de beste printer voor thuis, jou thuis, welteverstaan. ​In de volgende alinea vertellen we je nog wat meer over de verschillen in printers en de verschillende mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je vraag, ‘wat is de beste printer voor thuis’ te helpen beantwoorden.

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer voor thuis

Wanneer je op zoek bent naar de beste printer voor bij jou thuis, dan is het handig dat je helder hebt waar je op moet letten en op kunt selecteren. Het maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste printer voor thuis, tot een succes. Een printer voor thuis, de beste koop, die kun jij scoren door middel van het letten op onderstaande aandachtspunten.

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een ​beste printer voor thuis, is het goed om na te denken over je eigen wensen. Wil je de beste all in one printer voor thuis? Of is de beste printer scanner voor thuis voldoende? Wil je de beste wifi printer voor thuis, een printer die je met een draadloze wifi verbinding kunt toevoegen aan je netwerk, of is dit niet nodig? ​En wat dacht je van de afdruk prestaties en het verbruik van cartridges? We zetten al deze keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste printer voor thuis hieronder kort uiteen.

2.1.2 Printen, kopiëren en scannen? 

Een belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen voor de aanschaf van de beste printer voor thuis is; waar wil ik mijn thuis printer voor gebruiken? Wil je printen, kopiëren en scannen? Dan ben je op zoek naar de beste all in one printer voor thuis! Een all in one printer is namelijk van alle drie de markten thuis, een printer, scanner en kopieerapparaat in één. 

Alle 5 de printers in de top 5 in deze blog zijn all in one printers. Er zijn ook printers op de markt die alleen printen. Dit zijn over het algemeen laser printers. De afdrukkwaliteit van deze printers is over het algemeen hoog. In sommige gevallen zijn printers met alleen een printfunctie goedkoper dan all in one printers. Maar dit is niet standaard het geval. De beste printer voor thuis van 2021, de Canon PIXMA MG2555S – All-in-one Printer – Zwart is dus een all in one printer. De verwachting is dat een all in one printer nog meer terrein gaat winnen en ook het model beste printer voor thuis 2022 een all in one printer zal zijn.

2.1.3 Wifi of kabel?

Een volgende belangrijke vraag als het gaat om jou beste printer voor thuis is, of je op zoek bent naar de best wifi printer voor thuis, of dat je het ook wel ok vindt om met kabel te (moeten) printen. Steeds meer printers hebben wifi, zodat er draadloos geprint kan worden (ook vanaf je tablet of mobiele telefoon). Maar dit geldt zeker niet voor alle printers. Wanneer een printer geen wifi heeft, dan heb je een verbinding door middel van een kabel nodig tussen je computer of laptop en de printer om te kunnen printen.

De nummer 1 van de top 5 in deze blog is een printer voor thuis beste koop, wanneer je het prima vindt om met behulp van een kabel te printen. Deze printer is niet de beste wifi printer voor thuis omdat er geen wifi aanwezig is. Wil je wel graag wifi op je printer, zul je een andere printer uit de top 5 moeten kiezen, bijvoorbeeld de nummer 2: HP DeskJet 2720e All-in-One Printer.

2.1.4 dubbelzijdig/ enkelzijdig

Een andere vraag die jij je kunt stellen als het gaat om de beste printer voor thuis is, wil ik perse dubbelzijdig afdrukken en/ of scannen? Of is enkelzijdig voor mij ook ok? Niet elke printer heeft de (standaard/ automatische) optie om dubbelzijdig te printen/ scannen. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij de nummer 3, de Canon PIXMA MG2550S – All-In-One A4 Inkjetprinter in de top 5 van beste printer voor thuis. Met dubbelzijdig printen bespaar je een hoop papier. Print je echter niet vaak en ook niet veel documentatie, kunnen we ons voorstellen dat het wel of niet dubbelzijdig printen/ scannen niet zo’n issue is.

2.1.5 Afdruk prestaties

De beste printer voor thuis, daarbij horen uiteraard goede afdruk prestaties. Want laten we eerlijk zijn dat het één van de hoofddoelen is van een printer, jou voorzien van heldere, duidelijke en goed leesbare printjes. 

Alle printers in de top 5 van deze blog krijgen een meer dan ruim voldoende voor de afdrukkwaliteit. Het zijn dan ook niet voor niets de beste printers voor thuis van 2021. In het bijzonder de nummer 5, de Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer wordt in veel reviews geroemd om zijn hoge resolutie afdruk kwaliteit. Deze printer is voor veel mensen dan ook de beste all in one printer voor thuis gebleken.

2.1.6 Duurzaamheid/ verbruik

De duurzaamheid en het inktverbruik van de beste printer voor thuis, voor informatie daaromtrent moet je over het algemeen iets meer graven. Het zijn nog geen eigenschappen waarmee fabrikanten als eerste mee te koop lopen. De nummer 5 van de top 5 in deze blog ( de Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer) verdiend in deze weer een bijzondere aanbeveling doordat het een EcoTank printer is. Deze printer heeft geen inktpatronen, maar wel een eenvoudig navulbaar inkttank systeem wat echt een stuk duurzamer en milieuvriendelijker is dan inktcartridges.

2.1.7 Prijskaartje en garantie

Natuurlijk is het erg belangrijk om bij de zoektocht naar de beste printer voor thuis na te denken over de vraag wat die printer maximaal mag kosten. Want de vraag ‘wat is de beste printer voor thuis’ is niet te beantwoorden zonder een antwoord hierop. Zo heb je een prima printer voor thuis onder de 100 euro, kijk maar naar het mooie prijskaartje van de nummer 4, de Canon PIXMA TS3450 – All-in-One Printer / Zwart, die hier ruimschoots onder blijft.

Dat is echter lang niet bij elke beste printer voor thuis het geval. De prijzen verschillen enorm. Goed om dit dus mee te nemen. Net zoals het stukje garantie. De prijs voor de beste printer voor thuis van 2021 lijkt overigens op geen enkele wijze een rol te spelen als het gaat om de garantie. Bij bijna elke printer is er sprake van garantie, variërend van een jaar tot meerdere jaren, maar wordt gebruiksschade uitgesloten. Moet dus kunnen worden aangetoond dat het gaat om een fabrieksfout wat de oorzaak is van een eventueel euvel.

Het hiervoor geschetste zijn algemene ‘highlights’ en handvatten bij de aanschaf van de  beste printer voor thuis. Wellicht heb je zelf nog andere ideeën, wensen en eisen, neem deze dan vooral (ook) mee in je besluitvorming en uiteindelijke aankoop keuze bij de beste printer voor thuis!

Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak.

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn.

4. De beste printer voor thuis; de eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste printer voor bij jou thuis. ​Want de keuze is reuze en dit vergemakkelijkt de zoektocht niet perse. 

Los van het feit dat de nummer 1 van onze top 5, namelijk de Canon PIXMA MG2555S – All-in-one Printer voor veel mensen een goede keuze is in verband met de uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding (lage prijs, prima kwaliteit), hoeft dit niet zo voor jou te zijn. 

Wellicht past onze best beoordeelde printer, namelijk de HP OfficeJet Pro 9012 – All-in-one printer waar we aan het begin van de blog over schreven wel veel beter bij je. Omdat je op zoek bent naar een snelle, innovatieve, kwalitatieve en sterke printer van topkwaliteit. Of is onze ‘best buy’, namelijk de HP DeskJet 2720e All-in-One Printer ook daadwerkelijk voor jou de ‘best buy’. Simpelweg omdat deze printer perfect doet wat hij moet doen, slim print, zelfstandig met internet verbindt en in hoogwaardige kwaliteit print (je zodoende ook foto’s kunt printen). En dit alles voor een niet zo’n hoog prijskaartje.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste printer voor thuis van 2021 en ook de beste printer voor thuis van 2022 en de jaren die volgen, ​is niet 1 vaststaand model, merk of type, maar is een printer die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes en plezier (en uiteindelijk gebruiksgemak) bij het uitzoeken en het gebruik van je thuis printer!