De beste printer voor thuis. Check de top 5!

Haarscherp, zuinig en supersnel. Jij zoekt de beste printer voor thuisgebruik!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:21

Jij bent op zoek naar de beste printer voor thuisgebruik? Máár…er zijn nogal wat aanbieders. En waar begin je dan om de beste printer voor thuis te vinden? Deze koopgids helpt jou om de beste printer te vinden. Klik hier voor de top 5 beste printers voor thuis. Zit je krap in de tijd? De allerbeste printer voor thuis is de Canon Pixma TS3450

beste printer voor thuisgebruik

De beste printer voor thuisgebruik? Zoek niet verder, dit is ‘m

Canon Pixma TS3450

beste_printer_voor_thuis_01
Canon Pixma TS3450 Bekijk op Bol.com

Wat is de beste printer voor thuis?

De beste printer voor thuis hoeft niet altijd de duurste te zijn, of degene met de beste reviews of..noem maar op. De beste printer voor thuis is een printer die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste printers voor thuis.

De beste printer voor thuis kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

welke printers voor thuis ‘de beste keus’ zijn, het beste beoordeeld en ook ‘the best buy’ komt voorbij. Tenslotte geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. Heb je geen tijd of zin om de blog in zijn geheel door te lezen, dan vertellen we je bij deze alvast wat de nummer 1 printer voor thuis beste koop is, namelijk de Canon PIXMA TS3452 -All-in-one-printer. Wanneer je wel verder mee blijft lezen, leuk dat je aan blijft haken!

1

Canon Pixma TS3450

Beste printer voor thuis

beste_printer_voor_thuis_01

All in one voor een behoorlijk scherpe prijs

Printtechnologie: Inktjet Type printer: All in one Wifi: Ja NFC: Nee Printsnelheid zwart/wit: 25 pagina’s per minuut Printsnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut

Een printer met een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Uitermate geschikt voor thuisgebruik, omdat het scannen, kopiëren en printen super easy gaat. Ook heeft de printer een compact formaat, zodat hij op veel (werk)plekken past. Ook wanneer de (werk)ruimte niet groot is.

Wat we goed vinden:

 • Draadloos printen
 • Printen, scannen en kopiëren
 • Printen met Apple Airprint

Wat we minder goed vinden:

 • De printerkabel wordt niet meegeleverd
2

HP DeskJet 2720e All-in-One Printer

Beste koop

beste_koop_printer_voor_thuis

Geleverd met 6 maanden inkt

Printtechnologie: Inktjet Type printer: All in one Wifi: Ja NFC: Nee Printsnelheid zwart wit: 25 pagina’s per minuut Printsnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut

Een topkwaliteit printer die ook zeer geschikt is voor gezinsgebruik, veelvuldig gebruik dus als het gaat om kopieer, print en scan doeleinden. Zelfs als het gaat om het scannen, kopiëren of printen van foto’s is de kwaliteit goed! Altijd gebruiksklaar en in voor ‘actie’! Duurzaam en productief.

Wat we goed vinden:

 • Mooi design
 • Stevige kwaliteit
 • Eenvoudige installatie

Wat we minder goed vinden:

 • Niet randloos printen
3

Canon PIXMA MG2550S – All-In-One A4 Inkjetprinter

Best beoordeelde printer

best_beoordeelde_printer_voor_thuis

Eenvoud in al zijn klasse

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Wifi: Ja NFC: Nee Printsnelheid zwart wit: 25 pagina’s per minuut Printsnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut

Deze eenvoudige printer is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een ‘all in one’ printer voor regelmatig gebruik. Het printsysteem is dan ook afgestemd op dagelijks gebruiksgemak.

Wat we goed vinden:

 • Zeer stil
 • Kan randloos printen
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

Wat we minder goed vinden:

 • Geen draadloze mogelijkheden
4

Canon PIXMA TS5150

Beste koop onder de 100 euro

beste_printer_onder_100_euro

Draadloos printen, scannen en kopieren vanaf je computer, tablet of smartphone

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Wifi: Ja NFC: Nee Printsnelheid zwart wit: 25 pagina’s per minuut Printsnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut

De Canon PIXMA TS5150 is een betaalbare, All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen eenvoudig de mooiste foto’s en scherpe documenten printen.

Wat we goed vinden:

 • Gemakkelijk draadloos printen
 • Automatisch dubbel printen
 • Dubbele papierinvoer

Wat we minder goed vinden:

 • Er wordt geen USB kabel meegeleverd
5

Epson EcoTank ET-2720

Beste printer voor thuis onder 250 euro

beste_wifi_printer_onder_250_euro

Nooit meer stressen om (dure) cartridges.

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Wifi: Ja NFC: Nee Printsnelheid zwart wit: tot 39 pagina’s per minuut Printsnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut

De Epson EcoTank ET-2720 legt de lat opnieuw een stukje hoger en is een, duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuze. Een EcoTank-printer is fundamenteel anders dan de meeste printers: de EcoTank-printer beschikt namelijk een groot inktreservoir dat je vult met de meegeleverde inktflessen in plaats van cartridges. De inktflessen koop je voor een tientje per stuk en zijn dus ook nog eens vele malen voordeliger dan een reguliere cartridge. Je bespaart gemiddeld 90% ten opzichte van andere printers met een EcoTank printer!

Wat we goed vinden:

 • Printen tegen lagere kosten
 • Eenvoudig te besturen via het LCD scherm
 • Zeer snel printen

Wat we minder goed vinden:

 • Geen USB kabel meegeleverd
 • Stevige aanschafprijs

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer voor thuis

Wanneer je op zoek bent naar de beste printer voor bij jou thuis, dan is het handig dat je helder hebt waar je op moet letten en op kunt selecteren. Het maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste printer voor thuis, tot een succes. Een printer voor thuis, de beste koop, die kun jij scoren door middel van het letten op onderstaande aandachtspunten.

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wil je de beste wifi printer voor thuis, een printer die je met een draadloze wifi verbinding kunt toevoegen aan je netwerk, of is dit niet nodig? ​En wat dacht je van de afdruk prestaties en het verbruik van cartridges? We zetten al deze keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste printer voor thuis hieronder kort uiteen. Een printer is een welkome aanvulling op het thuiskantoor. Zoek jij het beste toetsenbord of de beste webcam? Of misschien zoek je alleen de beste bureaustoel? Ubari helpt je verder!

beste_printer_voor_thuis_01

Printen, kopiëren en scannen?

Een belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen voor de aanschaf van de beste printer voor thuis is; waar wil ik mijn thuis printer voor gebruiken? Wil je printen, kopiëren en scannen? Dan ben je op zoek naar de beste all in one printer voor thuis! Een all in one printer is namelijk van alle drie de markten thuis, een printer, scanner en kopieerapparaat in één. 

Alle 5 de printers in de top 5 in deze blog zijn all in one printers. Er zijn ook printers op de markt die alleen printen. Dit zijn over het algemeen laser printers. De afdrukkwaliteit van deze printers is over het algemeen hoog. In sommige gevallen zijn printers met alleen een printfunctie goedkoper dan all in one printers. Maar dit is niet standaard het geval. De verwachting is dat een all in one printer nog meer terrein gaat winnen en ook het model beste printer voor thuis 2022 een all in one printer zal zijn.

Wifi of kabel?

Een volgende belangrijke vraag als het gaat om jou beste printer voor thuis is, of je op zoek bent naar de best wifi printer voor thuis, of dat je het ook wel ok vindt om met kabel te (moeten) printen. Steeds meer printers hebben wifi, zodat er draadloos geprint kan worden (ook vanaf je tablet of mobiele telefoon). Maar dit geldt zeker niet voor alle printers. Wanneer een printer geen wifi heeft, dan heb je een verbinding door middel van een kabel nodig tussen je computer of laptop en de printer om te kunnen printen.

De nummer 1 van de top 5 in deze blog is een printer voor thuis beste koop, wanneer je het prima vindt om met behulp van een kabel te printen. Deze printer is niet de beste wifi printer voor thuis omdat er geen wifi aanwezig is. Wil je wel graag wifi op je printer, zul je een andere printer uit de top 5 moeten kiezen, bijvoorbeeld de nummer 2: HP DeskJet 2720e All-in-One Printer.

beste_printer_voor_thuis_02

Dubbelzijdig/ enkelzijdig

Een andere vraag die jij je kunt stellen als het gaat om de beste printer voor thuis is, wil ik perse dubbelzijdig afdrukken en/ of scannen? Of is enkelzijdig voor mij ook ok? Niet elke printer heeft de (standaard/ automatische) optie om dubbelzijdig te printen/ scannen. Met dubbelzijdig printen bespaar je een hoop papier. Print je echter niet vaak en ook niet veel documentatie, kunnen we ons voorstellen dat het wel of niet dubbelzijdig printen/ scannen niet zo’n issue is.

Afdruk prestaties

De beste printer voor thuis, daarbij horen uiteraard goede afdruk prestaties. Want laten we eerlijk zijn dat het één van de hoofddoelen is van een printer, jou voorzien van heldere, duidelijke en goed leesbare printjes. 

Alle printers in de top 5 van deze blog krijgen een meer dan ruim voldoende voor de afdrukkwaliteit. Het zijn dan ook niet voor niets de beste printers voor thuis van 2021. In het bijzonder de nummer 5, de Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer wordt in veel reviews geroemd om zijn hoge resolutie afdruk kwaliteit. Deze printer is voor veel mensen dan ook de beste all in one printer voor thuis gebleken.

Duurzaamheid/ verbruik

rbruik van de beste printer voor thuis, voor informatie daaromtrent moet je over het algemeen iets meer graven. Het zijn nog geen eigenschappen waarmee fabrikanten als eerste mee te koop lopen. De nummer 5 van de top 5 in deze blog ( de Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer) verdiend in deze weer een bijzondere aanbeveling doordat het een EcoTank printer is.

Deze printer heeft geen inktpatronen, maar wel een eenvoudig navulbaar inkttank systeem wat echt een stuk duurzamer en milieuvriendelijker is dan inktcartridges.

Prijskaartje en garantie

Natuurlijk is het erg belangrijk om bij de zoektocht naar de beste printer voor thuis na te denken over de vraag wat die printer maximaal mag kosten. Want de vraag ‘wat is de beste printer voor thuis’ is niet te beantwoorden zonder een antwoord hierop. Zo heb je een prima printer voor thuis onder de 100 euro, kijk maar naar het mooie prijskaartje van de nummer 4, de Canon PIXMA TS3450 – All-in-One Printer / Zwart, die hier ruimschoots onder blijft.

Dat is echter lang niet bij elke beste printer voor thuis het geval. De prijzen verschillen enorm. Goed om dit dus mee te nemen. Net zoals het stukje garantie. De prijs voor de beste printer voor thuis van 2021 lijkt overigens op geen enkele wijze een rol te spelen als het gaat om de garantie. Bij bijna elke printer is er sprake van garantie. Variërend van een jaar tot meerdere jaren, maar wordt gebruiksschade uitgesloten. Moet dus kunnen worden aangetoond dat het gaat om een fabrieksfout wat de oorzaak is van een eventueel euvel.

Het hiervoor geschetste zijn algemene ‘highlights’ en handvatten bij de aanschaf van de  beste printer voor thuis. Wellicht heb je zelf nog andere ideeën, wensen en eisen. Neem deze dan vooral (ook) mee in je besluitvorming en uiteindelijke aankoop keuze bij de beste printer voor thuis!

Dit is hoe wij de beste printer voor thuisgebruik hebben getest

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

De beste printer voor thuis; de eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste printer voor bij jou thuis. ​Want de keuze is reuze en dit vergemakkelijkt de zoektocht niet perse. 

Hoe je het ook wendt of keert, de beste printer voor thuis van 2021 en ook de beste printer voor thuis van 2022 en de jaren die volgen, ​is niet 1 vaststaand model, merk of type, maar is een printer die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes en plezier (en uiteindelijk gebruiksgemak) bij het uitzoeken en het gebruik van je thuis printer!

We maken het je makkelijk, hier nogmaals de top 5 beste printers voor thuis

Canon Pixma TS3450

Beste koop
beste_printer_voor_thuis_01
Canon Pixma TS3450 Beste koop Bekijk op Bol.com

HP DeskJet 2720e All-in-One Printer

Beste koop
beste_koop_printer_voor_thuis
HP DeskJet 2720e All-in-One Printer Beste koop Bekijk op Bol.com

Canon PIXMA MG2550S

Best beoordeelde printer
best_beoordeelde_printer_voor_thuis
Canon PIXMA MG2550S Best beoordeelde printer Bekijk op Bol.com

Canon PIXMA TS5150

Beste koop onder de 100 euro
beste_printer_onder_100_euro
Canon PIXMA TS5150 Beste koop onder de 100 euro Bekijk op Bol.com

Epson EcoTank ET-2720

Beste printer voor thuis onder 250 euro
beste_wifi_printer_onder_250_euro
Epson EcoTank ET-2720 Beste printer voor thuis onder 250 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!