Beste puzzelwoordenboek van 2023

Top 5 best geteste puzzelwoordenboeken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 24 maart 2023 @10:44

beste_puzzelwoordenboek

Jij bent op zoek naar het beste puzzelwoordenboek? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het puzzelwoordenboek van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 puzzelwoordenboeken uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Van Dale Puzzelwoordenboek als beste puzzelwoordenboek uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste puzzelwoordenboeken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een puzzelwoordenboek. Wist je bijvoorbeeld dat het beste puzzelwoordenboek van de beroemde uitgeverij van Dale is? Lees snel verder…

#1 Beste puuzelwoordenboek
Middelgroot puzzelwoordenboek. Dikke van Dale

Dikke van Dale

Het puzzelwoordenboek van de grote uitgever van Dale. Dit puzzelwoordenboek bestaat uit maar liefst 864 pagina’s speciaal voor de gevorderde puzzelaar. Je vindt alle soorten woordpuzzels in dit boek,

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€34,65 bij bol.com
bol.com (€34,65)

Naar de top 5

Top 5 beste puzzelwoordenboeken van dit moment

Hoe komt deze top 5 puzzelwoordenboeken tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 14 puzzelwoordenboeken uitvoerig getest en vergeleken.

14 puzzelwoordenboek vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 puzzelwoordenboeken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Middelgroot puzzelwoordenboek

  #1 Beste puuzelwoordenboek
  Middelgroot puzzelwoordenboek. Dikke van Dale

  Dikke van Dale

  Het puzzelwoordenboek van de grote uitgever van Dale. Dit puzzelwoordenboek bestaat uit maar liefst 864 pagina's speciaal voor de gevorderde puzzelaar. Je vindt alle soorten woordpuzzels in dit boek,

  €34,65 bij bol.com
  bol.com (€34,65)
 2. 2. 10 Voor Taal Puzzelwoordenboek Dl2

  #2 Beste koop puzzelwoordenboek
  10 Voor Taal Puzzelwoordenboek Dl2. 180.000 woorden in een boek

  180.000 woorden in een boek

  Dit puzzelwoordenboek biedt oplossingen. als het even te lastig is. Je vindt de woorden voorwaarts en achterwaarts alfabetisch zodat je altijd de oplossing kunt vinden.

  €22,90 bij bol.com
  bol.com (€22,90)
 3. 3. Van Dale Woordenboek voor puzzels – Extra groot

  #3 Grootste puzzelwoordenboek
  Van Dale Woordenboek voor puzzels – Extra groot. 400000 vragen en antwoorden

  400000 vragen en antwoorden

  Dit grote van Dale puzzelwoordenboek is onderverdeeld in rubrieken zodat je nog sneller het antwoord kunt vinden. Ook geschikt voor de moeilijkere puzzels.

  €52,50 bij bol.com
  bol.com (€52,50)
 4. 4. Train your brain! Kruiswoordraadsels

  #4 Beste puzzelwoordenboek kruiswoordraadsels
  Train your brain! Kruiswoordraadsels. Woordzoekers voor elke dag

  Woordzoekers voor elke dag

  Je krijgt maar liefst 100 woordzoekers in diverse en verrassende thema's. Goed voor dagenlang plezier. De layout is helder en overzichtelijk.

  €7,95 bij bookspot.nl
  bookspot.nl (€7,95)
 5. 5. We Love Kruiswoordraadsels

  #5 Compact puzzelwoordenboek
  We Love Kruiswoordraadsels. Ontspannend tijdverdrijf

  Ontspannend tijdverdrijf

  101 kruiswoordraadsel in diverse thema's. Zeer goed voor je hoofd en ontspanning. Dit puzzelboek is goed voor wekenlang puzzelplezier.

  €9,50 bij bookspot.nl
  bookspot.nl (€9,50)

Op zoek naar het beste puzzelwoordenboek?


Ben je een echte puzzelaar en op zoek naar het beste puzzelwoordenboek? Kan je ‘s nachts wakker gemaakt worden voor een kruiswoordraadsel, kennis puzzel of cryptogram? Niets is zo heerlijk als het meenemen van een puzzelwoordenboek op vakantie. In de avond kun je heerlijk op de bank wegkruipen met een puzzelwoordenboek op schoot. Terwijl je in de ene hand een potlood of pen hebt, houdt je in de andere hand een glas wijn vast – dát is pas leven! Het is dan ook een groot misverstand dat puzzelwoordenboeken alleen in verzorgingshuizen voor ouderen te vinden zijn. Als je dol bent op hersenkrakers. kun je met een gerust hart verder lezen om erachter te kopen waar je op moet letten als je een puzzelwoordenboek gaat kopen.

Het beste puzzelwoordenboek vinden doe je zo

Je kunt zowel online als in fysieke winkels op zoek gaan naar het beste puzzelwoordenboek. Wist je dat ruim tien miljoen mensen in Nederland maar al te graag puzzelen? Je bent dus absoluut niet de enige die het heerlijk vindt om zijn of haar brein te kraken over een ingewikkeld raadsel. Of wat dacht je van een doorloper? Als je puzzelwoordenboeken bekijkt in een winkel, is het verstandig om te letten op het soort puzzels die je terug kunt vinden in de bundel. Het is ondertussen al duidelijk geworden dat er zeer veel verschillende soorten puzzels bestaan. Welke puzzels vind je het leukst? Het is belangrijk dat de bundel vol staat met jouw favoriete puzzels!

Jouw hobby uitbreiden met een puzzelwoordenboek

Misschien breek je graag je hoofd over de kruiswoordraadsels in de krant, maar is het nog nooit in je opgekomen om een puzzelwoordenboek aan te schaffen. Dan is het nu tijd om jouw hobby uit te breiden. Als je een nieuw puzzelwoordenboek koopt, kun je moderne woorden ruimschoots terug vinden in de bundel; je zult afkortingstekens terug vinden in het boek, alsook nieuwe woorden die Nederland heeft geleend uit bijvoorbeeld het Engels. Blijf bij de tijd met het beste puzzelwoordenboek! Let je erop uit welk jaar het boek komt?

beste_puzzelwoordenboek_02

Jouw taalkennis uitbreiden met een puzzelwoordenboek

Puzzelen in een boek is de perfecte manier om jouw taalkennis uit te breiden. Leren is nog nooit zo leuk geweest! Als er gevraagd wordt naar bekende Nederlanders, sporters of presentatrices, leer je bovendien het een en ander over de beroemde mensen van nu. Of wat dacht je van de winnaars van Oscars? De zangers die onlangs een hit hebben gescoord? Puzzelwoordenboeken spelen op een leuke en verrassende manier in op de actualiteiten. Des te meer reden om een relatief nieuwe bundel te kopen.

beste_puzzelwoordenboek_02

De rubrieken van het beste puzzelwoordenboek

Een goed puzzelwoordenboek heeft uiteenlopende rubrieken. Er moet voor ieder wat wils zijn. Te denken valt niet alleen aan biologie, muziek en sport, maar bijvoorbeeld ook aan specifieke categorieën als namen voor jongens en meisjes. Let je op de rubrieken van het puzzelwoordenboek voordat je het product in je winkelmandje plaatst? Uiteraard is het van belang dat de rubrieken die vertegenwoordigd zijn, aansluiten op jouw persoonlijke interesse. Het heeft weinig zin om een puzzelwoordenboek over sporters te kopen als je een hekel hebt aan sport.

De oplossingen

Aan het einde kun je vaak de oplossingen vinden van de puzzels. Als je even vastloopt – of als je een puzzel hebt afgerond – kun je aan het einde van het boek kijken naar de goede antwoorden. Een goed puzzelwoordenboek heeft een duidelijke lay-out die je meteen begrijpt. Staan de rubrieken bijvoorbeeld in kaders? Is er een systeem om de oplossingen snel te kunnen vinden? Of moet je eindeloos bladeren voordat je het antwoord hebt gevonden? Dat zijn allemaal zaken om op te letten als je een puzzelwoordenboek gaat kopen. Alleen zo vind je het beste puzzelwoordenboek.

De grootte van het beste puzzelwoordenboek

Er zijn puzzelwoordenboeken met verschillende groottes te koop. Weet je al welke grootte jouw voorkeur heeft? Als je een puzzelwoordenboek meeneemt in de koffer naar Spanje, is het handig als het boekje niet te groot is. Je kunt dan overwegen om een pocket versie te kopen. Als je thuis voor de open haard gaat puzzelen om te ontspannen na een lange dag op werk, kun je een groot puzzelwoordenboek kopen. Daarin staan vaak de leukste en spannendste hersenkrakers. Uiteraard kun je ook middelgrote puzzelwoordenboeken kopen. Welke grootte past het best bij jou en waarvoor je het boekje gaat gebruiken?

Ontspannen met een puzzelwoordenboek

Niets is zo ontspannend als puzzelen in een boek. Woordpuzzels oplossen is bijkans meditatief te noemen. Dat neemt echter niet weg dat de puzzels soms te moeilijk zijn. Je probeert al urenlang het juiste antwoord te vinden, maar helaas zonder succes. In dat geval kun je het antwoord opzoeken. Puzzelen moet uiteindelijk ook gewoon leuk blijven. Hoewel steeds meer mensen ervoor kiezen om online te puzzelen in een digitaal puzzelwoordenboek, is niets zo romantisch als puzzelen in een echt boek. Thuis, op vakantie of bij een vriend of vriendin.

Jouw kennis van de Nederlandse taal verdiepen

Met een puzzelwoordenboek kun je werken aan jouw kennis van de Nederlandse taal. Niet voor niets puzzelen veel mensen in een boekje terwijl de Dikke van Dale open op tafel ligt. De Dikke van Dale kun je overigens ook online raadplegen. De gratis versie heeft echter niet alle woorden die de Nederlandse taal rijk is. Wat dat betreft gaat er niets boven het hebben van het woordenboek op tafel. Dit neemt niet weg dat de online versie makkelijk werkt en heel erg overzichtelijk is.

Vandaag nog het beste puzzelwoordenboek kopen

Je moet dus op een aantal zaken letten als je op zoek gaat naar een puzzelwoordenboek. Welke puzzels kun je terug vinden in de bundel? Uit welk jaar komt de uitgave? Welke rubrieken zijn vertegenwoordigd in het boek? Is de lay-out overzichtelijk? Hoe groot is de bundel? Met deze tips in je achterhoofd moet het ongetwijfeld lukken om een puzzelwoordenboek te vinden waar je nog lang plezier aan kunt beleven. Of je nu houdt van anagrammen, woordzoekers of Zweedse puzzels.

Veelgestelde vragen over het beste puzzelwoordenboek

Wat voor soorten puzzelwoordenboeken zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten puzzelwoordenboeken. Sommige puzzelwoordenboeken richten zich op één rubriek. Bijvoorbeeld sport. Andere puzzelwoordenboeken hebben alleen maar woordzoekers.

Hoe duur is een puzzelwoordenboek?

De meeste puzzelwoordenboeken zijn tussen de tien en twintig euro, maar er zijn ook duurdere exemplaren.

Waar moet ik op letten als ik een puzzelwoordenboek ga kopen?

Sluiten de rubrieken die vertegenwoordigd zijn aan op jouw interesses? Vind je de lay-out overzichtelijk? Is er een systeem om snel en makkelijk naar de oplossingen te kijken, of moet je eindeloos in het boek bladeren? Er is meer dan genoeg om op te letten als je een puzzelwoordenboek gaat kopen.

Nogmaals onze top 5 beste puzzelwoordenboeken op een rijtje

 1. 1. Middelgroot puzzelwoordenboek

  #1 Beste puuzelwoordenboek
  Middelgroot puzzelwoordenboek. Dikke van Dale

  Dikke van Dale

  Het puzzelwoordenboek van de grote uitgever van Dale. Dit puzzelwoordenboek bestaat uit maar liefst 864 pagina's speciaal voor de gevorderde puzzelaar. Je vindt alle soorten woordpuzzels in dit boek,

  €34,65 bij bol.com
  bol.com (€34,65)
 2. 2. 10 Voor Taal Puzzelwoordenboek Dl2

  #2 Beste koop puzzelwoordenboek
  10 Voor Taal Puzzelwoordenboek Dl2. 180.000 woorden in een boek

  180.000 woorden in een boek

  Dit puzzelwoordenboek biedt oplossingen. als het even te lastig is. Je vindt de woorden voorwaarts en achterwaarts alfabetisch zodat je altijd de oplossing kunt vinden.

  €22,90 bij bol.com
  bol.com (€22,90)
 3. 3. Van Dale Woordenboek voor puzzels – Extra groot

  #3 Grootste puzzelwoordenboek
  Van Dale Woordenboek voor puzzels – Extra groot. 400000 vragen en antwoorden

  400000 vragen en antwoorden

  Dit grote van Dale puzzelwoordenboek is onderverdeeld in rubrieken zodat je nog sneller het antwoord kunt vinden. Ook geschikt voor de moeilijkere puzzels.

  €52,50 bij bol.com
  bol.com (€52,50)
 4. 4. Train your brain! Kruiswoordraadsels

  #4 Beste puzzelwoordenboek kruiswoordraadsels
  Train your brain! Kruiswoordraadsels. Woordzoekers voor elke dag

  Woordzoekers voor elke dag

  Je krijgt maar liefst 100 woordzoekers in diverse en verrassende thema's. Goed voor dagenlang plezier. De layout is helder en overzichtelijk.

  €7,95 bij bookspot.nl
  bookspot.nl (€7,95)
 5. 5. We Love Kruiswoordraadsels

  #5 Compact puzzelwoordenboek
  We Love Kruiswoordraadsels. Ontspannend tijdverdrijf

  Ontspannend tijdverdrijf

  101 kruiswoordraadsel in diverse thema's. Zeer goed voor je hoofd en ontspanning. Dit puzzelboek is goed voor wekenlang puzzelplezier.

  €9,50 bij bookspot.nl
  bookspot.nl (€9,50)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.