Beste ratzapper van 2023

Top 5 best geteste ratzappers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:03

beste_ratzapper

Jij bent op zoek naar de beste ratzapper? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de ratzapper van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 6 ratzappers uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Ratzapper tegen ratten als beste ratzapper uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste ratzappers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een ratzapper. Wist je bijvoorbeeld dat de beste ratzapper tot wel 50 ratten kan vangen met 1 set batterijen? Lees snel verder…

#1 Beste ratzapper
Ratzapper Tegen Ratten – Protect Home. Tot wel 50 muizen of ratten doden

Tot wel 50 muizen of ratten doden

Deze elektrische rattenval werkt middels een lokmiddel. Eenmaal binnen krijgen de ratten een elektrische schok waardoor ze snel gedood worden. De val geeft daarna een signaal dat er een rat of muis gevangen is.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€29,99 bij bol.com
bol.com (€29,99)

Naar de top 5

Top 5 beste ratzappers van dit moment

Hoe komt deze top 5 ratzappers tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 6 ratzappers uitvoerig getest en vergeleken.

6 ratzappers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 ratzappers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Ratzapper Tegen Ratten – Protect Home

  #1 Beste ratzapper
  Ratzapper Tegen Ratten – Protect Home. Tot wel 50 muizen of ratten doden

  Tot wel 50 muizen of ratten doden

  Deze elektrische rattenval werkt middels een lokmiddel. Eenmaal binnen krijgen de ratten een elektrische schok waardoor ze snel gedood worden. De val geeft daarna een signaal dat er een rat of muis gevangen is.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 2. 2. Pest-Stop – Elektrische rattenval 

  #2 Meest krachtige ratzapper
  Pest-Stop – Elektrische rattenval . Eenvoudig opnieuw te gebruiken

  Eenvoudig opnieuw te gebruiken

  Deze elektrische rattenval werkt hetzelfde als onze nummer één. Je plaats lokaas en nadat de rat in de val is gelokt krijgt deze een elektrische schok. Het indicatielampje geeft aan wanneer er een rat is gevangen en of de batterij moet worden vervangen.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 3. 3. OWLTRA® Elektrische rattenval 

  #3 Goed alternatief ratzapper
  OWLTRA® Elektrische rattenval . Tot wel 60 ratten uitschakelen

  Tot wel 60 ratten uitschakelen

  Deze elektrische ratzapper werkt op C batterijen. Dit zijn zeer krachtige batterijen. Deze ratzapper heeft een eenvoudige sluiting waardoor je dode ratten snel weg kunt gooien.

 4. 4. VerminBuster Elektrische Rattenval

  #4 Goedkoop alternatief ratzapper
  VerminBuster Elektrische Rattenval. Ratzapper voor binnen

  Ratzapper voor binnen

  Deze ratzapper is niet geschikt voor muizen aangezien deze kleiner zijn en daardoor de elektrische schok ontlopen. Gebruik een lokmiddel om de ratten aan te trekken.

 5. 5. Edialux Elektrische rat/muizen val

  #5 Ratzapper op netstroom
  Edialux Elektrische rat/muizen val. Goedkope elektrische rattenval

  Goedkope elektrische rattenval

  Deze ratzapper werkt middels een adapter en heet daarmee altijd voldoende stroom. Het is belangrijk om deze ratzapper te vullen met een attractief lokmiddel om de ratten te lokken naar de ratzapper.

  €40,48 bij bol.com
  bol.com (€40,48)

Hoe jij het beste van je ratten – en muizenprobleem afkomt

Wanneer je last hebt van ratten of muizen in huis, kan dat een hoop frustratie opleveren. Niet alleen omdat het ongezond en onhygiënisch is, maar ook omdat het een onbehaaglijk gevoel geeft en deze dieren simpelweg niet fijn zijn om in huis te hebben. Het is daarom van groot belang dat je bij het spotten van deze dieren gauw actie onderneemt. Op die manier zorg je dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, en vooral dat het niet veel erger wordt. Er zijn een hoop manieren waarop jij een ratten- en muizenprobleem kan aanpakken. In dit artikel vertellen we je hoe je in eerste instantie aan dit probleem kan komen, en hoe jij de ratzapper kan gebruiken als beste bestrijdingsmiddel om zo snel mogelijk de muizen uit huis te jagen.

Waarom heb ik last van ratten en/of muizen?

Helaas komt het veel voor dat mensen last hebben van muizen of ratten in huis. Het gaat vaak vooral om muizen, de kleine knaagdieren die in de vloer, het plafond en in de keukenkastjes kunnen zitten. Muizen komen in kolonies voor en kunnen zich zeer snel voortplanten. Een muizenvrouwtje kan tussen de vijf en tien keer per jaar een nestje krijgen en daar kunnen wel twaalf muizen uit voortkomen. Het probleem kan dus heel snel groter worden en dat maakt dat het belangrijk is om goed te zorgen dat je zo min mogelijk last krijgt van muizen. Welke maatregelen je daarvoor moet nemen leggen we later uit. 

Ook ratten kunnen een probleem zijn in huis. Ratten zijn een stuk groter dan muizen en hebben daarom dan ook vaak wat zwaardere middelen nodig om te worden bestreden. Over het algemeen bevinden woel – en muskusratten zich vaak rondom gebieden waar veel water te vinden is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huizen die aan een gracht of sloot staan. Een rat die zich op de zolder begeeft is al gauw een zwarte rat, terwijl ratten onder vloer vaak bruin zijn. 

De meeste muizen en ratten bevinden zich in steden of gebieden waar veel huizen staan. Dat is ook niet gek. Dat zijn namelijk de plekken waar heel veel eten te vinden is. En precies dat is dan ook wat deze dieren aantrekt. Zorg er daarom voor dat, wil je preventief zorgen dat je geen last krijgt van deze dieren, al jouw eten goed afsluit. Alles moet je in de koelkast doen en wat daar niet kan blijven, dat moet in plastic bakken of in potten afgesloten worden. Verder is het een goed idee om rondom jouw woning te checken waar plekken zijn waar de muizen of ratten naar binnen kunnen. Ze komen immers van buiten en dus is het een goed idee om deze plekken af te sluiten. Het zijn natuurlijk knaagdieren en dus komen ze al gauw door allerlei plekken heen. Het is daarom een goed idee om staal gaas of ijzergaas op de plekken te plaatsen die je vindt. Dat is wat lastiger om doorheen te komen.

Wat is het beste bestrijdingsmiddel voor muizen en ratten?

Er zijn een hele hoop bestrijdingsmiddelen op de markt die muizen en ratten kunnen verhelpen. Het ene middel is echter beter dan het andere middel. Een van de beste dingen die je kan kopen is de ratzapper. Dit is een vrij nieuwe manier waarop je ratten en muizen kan bestrijden. Je zou ook wel kunnen zeggen dat dit een elektrische muizenval is. De vaak zwarte doos werkt als volgt: door middel van een lokmiddel dat je in de muizenval plaatst, krijg je de muis of rat in de doos. Vervolgens krijgt het knaagdier een stroomstoot waardoor het dier vrijwel meteen overlijdt. Dat klinkt misschien hard, maar eigenlijk is dit de meest diervriendelijke dood die je het beestje kan geven. Veel andere middelen, zoals muizengif, plakstrips en klassieke muizenvallen geven een veel pijnlijkere dood omdat de dieren een stuk langer moeten lijden. 

Een ratzapper werkt meestal op vier grote c batterijen. Je vraagt je natuurlijk af hoe je weet dat een muis of rat in de doos is gegaan en is komen te overlijden. Aan de buitenkant van het apparaat kan je een knipperlichtje vinden dat afgaat wanneer je een knaagdiertje gevangen hebt. Dat is natuurlijk ideaal. Zo hoef je niet telkens de doos uit te zetten en bang te zijn dat er misschien toch een levend dier uitkomt. 

Daarnaast staat de ratzapper bekend om een hoge effectiviteit. Met de vier batterijnen die je erin plaatst kan je gemiddeld zo’n vijftig ratten en muizen doden. Wanneer het apparaat leeg is moet je simpelweg de batterijen vervangen en vervolgens doet deze het gewoon weer. De ratzapper staat dan ook bekend als een hele goede en effectieve manier om op de lange termijn het muizen of rattenprobleem op te lossen, terwijl je de dieren eigenlijk geen pijn doet. 

beste_ratzapper_01

Waar plaats ik de ratzapper?

De ratzapper kan je het beste plaatsen op een plek waarvan je weet dat daar veel muizen of ratten langskomen. Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar je de dieren uit hebt zien komen, waar je ze tot nu toe telkens gezien hebt, of de plek waarvan je weet dat de dieren daar naar binnen gaan. 

Het is belangrijk dat je het lokmiddel dat je in doos plaatst zo nu en dan vervangt. Muizen en ratten zijn namelijk zeer slimme dieren die het door hebben wanneer ze in gevaar zijn. Als te veel muizen en ratten overlijden of niet terugkomen doordat ze in de doos zijn gegaan met een bepaalde geur, zullen andere dieren die geur gaan vermijden en daar niet meer intrappen. Het beste is dus om zo nu en dan van lokmiddel te verwisselen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan graankorrels, noten, zaden of stukjes fruit. Dingen waarvan we weten dat muizen en ratten ze lekker vinden.

Wat doe ik als een rat of muis dood is?

Het is belangrijk dat je nooit het dode dier met je blote handen aanraakt. Ratten en muizen dragen namelijk heel veel bacteriën met zich mee waar mensen ziek van kunnen worden. Wanneer je de dieren met je blote handen aanraakt kan je deze bacteriën of ziektekiemen mee dragen en dus zelf ziek worden. Zorg er dus voor dat als je het dier uit de doos haalt, je altijd handschoenen draagt. Bovendien is dat handig zodat je er geen menselijke geuren op de doos komen. Dat kunnen met name ratten ruiken en dat zorgt er voor dat ze vervolgens niet meer op de doos afkomen. 

Nadat de dode rat of muis uit de doos is, kan je deze in een afgesloten plastic zak weggooien in een container die zich buiten bevindt. Gooi dit dier nooit in een prullenbak binnen weg. Buiten het feit dat dit echt niet lekker ruikt in huis, kan dat ook weer ander ongedierte zoals maden, vliegen en andere insecten aantrekken. En daar word je al helemaal niet vrolijk van natuurlijk.

Wat zijn de voordelen van een ratzapper?

Een ratzapper heeft zogezegd een heleboel voordelen. Voor het gemak plaatsen we deze graag nog even voor je op een rijtje.

Diervriendelijk

Het is al een paar keer gezegd maar toch halen we het graag nog een keer aan. Dit is namelijk een van de meest diervriendelijke manieren om van muizen en ratten af te komen. Door de enkele stroomstoot heeft het dier vrijwel geen besef van het feit dat het dood gaat, het is namelijk in één keer over. 

Andere manieren om muizen en ratten te verdelgen zijn wat meer omstreden. Zo zorgt muizengif voor een coma of inwendige bloeding waardoor het dier langzaam sterft. Rattengif is daarnaast niet meer beschikbaar voor particulieren. Dit mag alleen nog gebruikt worden onder strenge omstandigheden en door verdelgers met specifieke certificaten. Ook plakstrips waar de muis of rat op blijven plakken zijn niet al te diervriendelijk. Omdat het dier blijft vast plakken met de poten, raakt het in paniek en gaat het aan zijn eigen pootjes knagen. Een pijnlijke en langzame dood die zeer onnodig is. 

De ratzapper voorkomt dit allemaal. Met dit product zorg je voor een humane dood.

beste_ratzapper_02

Effectief

De ratzapper heeft een zeer hoge effectiviteit. Met maar vier batterijen heeft het apparaat een vermogen om maar liefst vijftig ratten of muizen te kunnen doden. En wanneer het apparaat leeg is vervang je simpelweg de batterijen waardoor hij het weer doet. Het product gaat dus lang mee en je kan er zeker van zijn dat je van jouw muizenprobleem af komt.

Veilig en hygiënisch

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat jouw kinderen of andere huisdieren per ongeluk het gif op eten, of in aanraking komen met substanties die gevaarlijk voor ze zijn. Ook krijgen ze geen last van hoge geluiden zoals met de ultrasone muizenverjager. Of stappen ze per ongeluk zelf in een klassieke muizenval. Met dit apparaat weet je zeker dat alleen de muis of rat het loodje legt en niet iets anders. 

Bovendien is het een zeer hygiënische manier om de dieren te verdelgen. Alleen de doos waarin het dier loopt kan bacteriën bevatten, maar daarbuiten hoef je niets schoon te maken op het moment dat een muis of rat dood is gegaan. Dat scheelt tijd en veel handelingen. Daarom is het dan ook een heel goed apparaat om te gebruiken op plekken als restaurants en andere horecabedrijven, waar het vaak onhygiënisch is om met gif te strooien en om last te hebben van ratten en muizen.

Relatief goedkoop

Juist omdat je zo vaak gebruik kan maken van de ratzapper, spaar je uiteindelijk een hoop geld uit. Het zorgt er immers voor dat je geen geld hoeft uit te geven aan duur gif, aan verschillende vallen die je maar een keer kan gebruiken of andere dure middelen. Je moet er alleen voor zorgen dat je genoeg batterijen hebt en dat er lokaas in kan blijven liggen. Gelukkig is dat laatste niet zo duur, en zou je dat zelfs uit je eigen keuken kunnen halen.

Gemakkelijk in gebruik

De ratzapper is zeer makkelijk te gebruiken en dat kan door vrijwel iedereen worden gedaan. Zorg simpelweg dat de batterijen in het apparaat zitten, plaats wat lokaas aan de binnenkant van het product en druk daarna op de schakelaar. Die zet de ratzapper aan en zorgt ervoor dat als een rat of muis naar binnen wandelt, deze zijn schok krijgt. Het is uiteraard dus wel van belang dat je het lokaas erin legt als de doos uitstaat. Je wil niet zelf een schok krijgen natuurlijk.

Zijn er nog verschillen in de ratzappers?

Natuurlijk zijn er nog verschillen in de grootte en de batterijpower van de diverse ratzappers. Zo is er een ratzapper die wat beter voor muizen is omdat de behuizing wat kleiner is, en ook minder batterijpower vraagt. Dat scheelt natuurlijk want daardoor bespaar je ook weer op de batterij-energie en kan je langer muizen blijven vangen. 

Merk je dat je last hebt van ratten in huis? Dan wordt het aangeraden om een ratzapper te kopen die wat groter is en waar meer batterijen in moeten. Op die manier wordt de schok van de elektriciteitsstoot wat groter, en dat zorgt ervoor dat de rat ook echt het loodje legt. Je wil niet voor verrassingen komen te staan natuurlijk.

Meest gestelde vragen over een rat zapper

Help, ik ben bang voor muizen en ratten. Wat moet ik doen?

Wanneer je bang bent voor muizen of ratten, dan is de ratzapper bij uitstek de perfecte manier om toch van jouw muizen – of rattenprobleem af te komen. Op die manier hoef je namelijk vrijwel niet met het dier in aanraking te komen. In elk geval niet wanneer deze nog leven. Tegen de tijd dat je dood namelijk opent omdat het lichtje brandt, kan je er vrij zeker van zijn dat het beestje is overleden. Het is dan natuurlijk wel zaak dat je het dier uit de doos haalt en buiten weggooit. Mocht het zo zijn dat je dat liever ook niet doet, dan kan je dit misschien aan iemand vragen die daar wat minder problemen mee heeft. Je kan ook ervoor kiezen om een verdelger in te schakelen. Die kan voor jou de muizen en ratten uit de doos verwijderen. Let er wel op dat je deze dan elke keer moet laten langskomen om de muis of rat te verwijderen en dat dit natuurlijk ook kosten met zich mee brengt. Hoeveel kost een ratzapper?

Nu er zoveel is gepraat over kosten besparen, vraag je je natuurlijk af hoeveel een ratzapper uiteindelijk kost. Ben je hier dan weer in één klap veel te veel geld aan kwijt? Een ratzapper kost meestal rond de 70 euro. Als je erover nadenkt dat je vaak tussen de 10 en 20 euro kwijt bent om een batch muizenvallen en gif per keer te kopen, kan je al vrij gauw op de som komen dat je minder geld kwijt bent als je een ratzapper aanschaft. Zeker wanneer je vijftig muizen of meer moet vangen.

Hoe komt de rat uit de doos?

Bij veel bestrijdingsmiddelen komt het voor dat het dier er niet goed uit komt te zien. Met gif krijgt het dier inwendige bloedingen en kan het opblazen. Bij muizenvallen komt er snel bloed en andere narigheid bij kijken. Hetzelfde geldt voor rattenvallen of kleppen. 

In een ratzapper komt geen bloed voor. Het dier krijgt een schok maar daarvan gaat de muis of rat niet bloeden. Wanneer je dus het beest uit de doos haalt, is deze nog helemaal intact. Het is wel van belang dat je, bij aanschaf van de ratzapper, goed in de gaten houdt of het lampje aan het knipperen is dat aangeeft of er een muis of rat in de doos zit. Als dat zo is, wil je deze er zo snel mogelijk uithalen. Zo zorg je ervoor dat het dier niet gaat ontbinden in de doos en hoef je deze dus niet nog extra schoon te maken. Bovendien vermijd je op die manier onaangename geuren die zich door het huis kunnen verspreiden.Nogmaals onze top 5 beste ratzappers op een rijtje

 1. 1. Ratzapper Tegen Ratten – Protect Home

  #1 Beste ratzapper
  Ratzapper Tegen Ratten – Protect Home. Tot wel 50 muizen of ratten doden

  Tot wel 50 muizen of ratten doden

  Deze elektrische rattenval werkt middels een lokmiddel. Eenmaal binnen krijgen de ratten een elektrische schok waardoor ze snel gedood worden. De val geeft daarna een signaal dat er een rat of muis gevangen is.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 2. 2. Pest-Stop – Elektrische rattenval 

  #2 Meest krachtige ratzapper
  Pest-Stop – Elektrische rattenval . Eenvoudig opnieuw te gebruiken

  Eenvoudig opnieuw te gebruiken

  Deze elektrische rattenval werkt hetzelfde als onze nummer één. Je plaats lokaas en nadat de rat in de val is gelokt krijgt deze een elektrische schok. Het indicatielampje geeft aan wanneer er een rat is gevangen en of de batterij moet worden vervangen.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 3. 3. OWLTRA® Elektrische rattenval 

  #3 Goed alternatief ratzapper
  OWLTRA® Elektrische rattenval . Tot wel 60 ratten uitschakelen

  Tot wel 60 ratten uitschakelen

  Deze elektrische ratzapper werkt op C batterijen. Dit zijn zeer krachtige batterijen. Deze ratzapper heeft een eenvoudige sluiting waardoor je dode ratten snel weg kunt gooien.

 4. 4. VerminBuster Elektrische Rattenval

  #4 Goedkoop alternatief ratzapper
  VerminBuster Elektrische Rattenval. Ratzapper voor binnen

  Ratzapper voor binnen

  Deze ratzapper is niet geschikt voor muizen aangezien deze kleiner zijn en daardoor de elektrische schok ontlopen. Gebruik een lokmiddel om de ratten aan te trekken.

 5. 5. Edialux Elektrische rat/muizen val

  #5 Ratzapper op netstroom
  Edialux Elektrische rat/muizen val. Goedkope elektrische rattenval

  Goedkope elektrische rattenval

  Deze ratzapper werkt middels een adapter en heet daarmee altijd voldoende stroom. Het is belangrijk om deze ratzapper te vullen met een attractief lokmiddel om de ratten te lokken naar de ratzapper.

  €40,48 bij bol.com
  bol.com (€40,48)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.