Beste reigerverschrikker van 2023

Top 5 best geteste reigerverschrikkers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:42

beste_reigerverschrikker

Jij bent op zoek naar de beste reigerverschrikker? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de reigerverschrikker van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 7 reigerverschrikkers uitgebreid getest en vergeleken. Na 120 uur onderzoek is Kunststof reiger als beste reigerverschrikker uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste reigerverschrikkers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een reigerverschrikker. Wist je bijvoorbeeld dat de beste reigerverschrikker een, jawel, reiger is? Lees snel verder…

#1 Beste reigerverschrikker
Plastic reiger vogel 87 cm. Oud maar goud

Oud maar goud

Een bewezen manier om reigers te weren uit de tuin of rondom de vijver is deze levensechte reiger. De stevige voet met grondanker zorgen dat de reiger stevig blijft staan.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€37,99 bij bellatio.nl
bellatio.nl (€37,99)

Naar de top 5

Top 5 beste reigerverschrikkers van dit moment

Hoe komt deze top 5 reigerverschrikkers tot stand?

120 uur getest door experts Onze experts hebben 7 reigerverschrikkers uitvoerig getest en vergeleken.

7 reigerverschrikkers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 reigerverschrikkers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Plastic reiger vogel 87 cm

  #1 Beste reigerverschrikker
  Plastic reiger vogel 87 cm. Oud maar goud

  Oud maar goud

  Een bewezen manier om reigers te weren uit de tuin of rondom de vijver is deze levensechte reiger. De stevige voet met grondanker zorgen dat de reiger stevig blijft staan.

  €37,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€37,99)
 2. 2. Vogelverjager met geluid en flits

  #2 Beste ultrasone reigerverschrikker
  Vogelverjager met geluid en flits. Ultrasone techniek

  Ultrasone techniek

  Deze ultrasone verschrikker werkt niet alleen tegen reigers maar tegen al het overlast in de tuin. Naast ultrasone golven is deze verjager ook voorzien van flitsen welke zeer afschrikkend werken tegen reigers en alle andere soorten vogels.

 3. 3. Afschriktape – Reigerverschrikker Pro

  #3 Eenvoudig alternatief reigerverschrikker
  Afschriktape – Reigerverschrikker Pro. Simpel maar doeltreffend

  Simpel maar doeltreffend

  Het is algemeen bekend dat reigers zeer schrikachtig zijn. Snelle reflecties van licht zijn vinden reigers absoluut niet prettig en na het plaatsen rondom onze vijver hebben we geen reigers meer gezien.

 4. 4. Summer Spark Vogel Afschrik Lint 80 meter 

  #4 Goede reigerverschrikker voor grote oppervlakte
  Summer Spark Vogel Afschrik Lint 80 meter . 80 meter afschriklint

  80 meter afschriklint

  Zeer geschikt om grote vijvers onaantrekkelijk te maken voor reigers en andere rovers. Hang het lint met een lengte van ongeveer 50cm tot 1 meter aan takken rondom het te beschermen object en reigers zullen snellen een andere plek kiezen.

  €7,99 bij bol.com
  bol.com (€7,99)
 5. 5. Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2

  #5 Allround ongedierte verschrikker
  Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2. Zeer krachtige reigerverjager

  Zeer krachtige reigerverjager

  Deze verjager werkt niet alleen tegen reigers maar is zeer nauwkeurig af te stellen zodat je elke vorm van ongedierte kunt weren. Werkt ook perfect tegen ratten en marters.

  €58,29 bij bol.com
  bol.com (€58,29)

Voorkom overlast in de tuin met een reigerverschrikker

Heb je overlast van reigers in je tuin? Deze vogels kunnen voor veel schade zorgen en je kunt daarom kiezen om de dieren te bestrijden met een reigerverschrikker. Zo voorkom je dat deze vogels je vijver leegeten. De keuze is echter enorm en het kan erg lastig zijn om een goede reigerverschrikker te vinden. Als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen met zoeken, helpen we je in dit artikel op weg. Want hoe koop je de beste reigerverschrikker?

Wat zijn reigers?

Reigers zijn vogels die te vinden zijn in veel delen van de wereld en zijn gemiddeld tussen de 50 en 100 cm lang. Afhankelijk van de soort hebben ze een lange, slanke nek en lange poten. Ze zijn meestal grijs of bruin van kleur, met sommige soorten die opvallende kleuren hebben, zoals zwart-wit of zwart-wit-rood. Reigers zijn aanvankelijk waterdieren en voeden zich voornamelijk met vis, maar sommige soorten eten ook andere prooidieren, zoals kleine zoogdieren, reptielen en insecten.

Wat is een reigerverschrikker?

Een reigerverschrikker is een apparaat of een middel dat wordt gebruikt om reigers te verjagen van een bepaald gebied. Dit apparaat kan erg veel verschillende vormen hebben. Een imitatiereiger is een reiger die precies op een echte reiger lijkt. Het idee achter deze reigerverschrikker is dat reigers graag alleen vissen en niet van concurrentie houden. Wanneer een echte reiger de imitatiereiger ziet, zal de reiger dus schrikken en wegblijven uit jouw tuin. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een reigerverschrikker met sensoren, lichtflitsen, spiegelingen of geluid, in feite is de keuze eindeloos. Wat de beste reigerverschrikker voor jou is daarom ook erg lastig om te bepalen.

beste_reigerverschrikker_01

Waar leven reigers?

Reigers komen voor in veel delen van de wereld. Ze komen vooral voor in gebieden met voldoende water, zoals meren, rivieren, moerassen en kustgebieden. Sommige soorten reigers zijn echter ook te vinden in binnenlandse gebieden, zoals landbouwgronden en parken. Reigers hebben een goed aanpassingsvermogen en kunnen zich aan verschillende leefomgevingen aanpassen, van moerassen tot steden. Zo kan het gebeuren dat je opeens overlast ervaart van een reiger in jouw tuin. Reigers gaan vaak op zoek naar vis, dus zeker als je een vijver in de tuin hebt, is de kans aanwezig dat je vroeg of laat overlast ervaart van een reiger.

beste_reigerverschrikker_02

Hoe herken je een reigersplaag?

Er zijn een aantal tekenen die kunnen wijzen op overlast door reigers. Reigers maken bijvoorbeeld vaak lawaai en kunnen daarom overlast veroorzaken voor mensen die in de buurt wonen. Daarnaast kunnen reigers voedsel wegnemen van andere dieren, zoals vogels of andere huisdieren. Ook zie je dat ze soms rommel achterlaten op het dak of in de tuin, zoals veren, dons of uitwerpselen. Op het platteland zie je dat reigers problemen veroorzaken door bijvoorbeeld jonge planten op te eten of landbouwgewassen te beschadigen. Soms kunnen reigers ook agressief gedrag vertonen, zoals pikken naar mensen of huisdieren. Dit gebeurt echter zelden en is meestal het gevolg van stress of verdediging van hun nest.

Welke soorten reigerverschrikkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten reigerverschrikkers die kunnen worden gebruikt om reigers te verjagen. Een bekende soort reigerverschrikkers is een apparaat op basis van geluid. Deze verschrikkers maken lawaai om reigers te verjagen. Ze werken met een bewegingssensor of kunnen op afstand bediend worden. Reigerverschrikkers met reflecties maken gebruik van reflecterend licht om reigers te verjagen. Ze kunnen worden bevestigd aan de dakrand, de tuin of andere plaatsen waar reigers overlast veroorzaken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een elektrische reigerverschrikker. Deze apparaten projecteren bijvoorbeeld een bepaald beeld dat de reiger afschrikt. 

Houd wel in gedachten dat niet alle reigerverschrikkers alle permanente oplossing bieden, maar alleen een tijdelijke oplossing zijn. Het kan soms dus kan zijn om andere maatregelen te nemen om overlast door reigers te verminderen. Als je niet zeker weet welke verschrikker je moet kiezen, kun je altijd een expert inschakelen om om advies te vragen en naar jouw situatie te kijken.

Wat veroorzaakt een reigersplaag?

Als je op zoek bent naar de beste reigerverschrikker, is het ook fijn om te fijn om te weten waardoor de plaag wordt veroorzaakt. Dit kan komen door de beschikbaarheid van veel voedsel. Als er voldoende voedsel beschikbaar is, kan het aantal reigers in een gebied toenemen, wat kan leiden tot overlast. Als er weinig natuurlijke vijanden zijn, zoals roofvogels of andere grote dieren, kan het aantal reigers ook toenemen en voor overlast zorgen. Het is echter lastig om zo maar roofdieren tevoorschijn te halen in je omgeving, dus in dat geval kun bijvoorbeeld kijken naar een reigerverschrikker die werkt op basis van geluid en het geluid van een roofdier nabootst. Soms kan een verandering in de omgeving ook leiden tot een toename van reigers. Denk hierbij aan de aanleg van nieuwe meren of rivieren, kunnen leiden tot een toename van het aantal reigers in een gebied.

Waar kun je reigerverschrikker kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een reigerverschrikker kunt verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij een tuincentrum in de buurt, of zoeken op internet naar online winkels die reigerverschrikkers verkopen. Je kunt ook overwegen om contact op te nemen met een specialist in overlast door reigers, die je wellicht kan helpen om de juiste oplossing te kiezen. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van het juiste type reigerverschrikker essentieel is om de overlast effectief te verminderen, dus het kan nuttig zijn om professioneel advies te vragen voordat je een aankoop doet.

Hoe gebruik je een reigerverschrikker?

Het gebruik van een reigerverschrikker kan sterk verschillen, afhankelijk van het type verschrikker dat je wilt aanschaffen en de specifieke situatie. Wel zijn er een aantal richtlijnen voor het gebruiken van een reigerverschrikker. Plaats de verschrikker bijvoorbeeld op een zichtbare plaats, reigerverschrikkers werken het beste als ze zichtbaar zijn voor de reigers. Plaats ze daarom op een plaats waar de reigers vrij zicht hebben op de verschrikker, zodat ze de reigerverschrikker zien en weg zullen blijven. Overweeg ook om meerdere reigerverschrikkers te gebruiken. Afhankelijk van het gebied dat je wilt beschermen tegen reigers, kun je investeren in meerdere reigerverschrikkers om het hele gebied te bedekken. 

Verplaats de verschrikker ook regelmatig. Sommige reigerverschrikkers werken het beste als ze regelmatig worden verplaatst of als hun plaats wordt aangepast. Dit kan de reigers afschrikken en hen helpen om zich niet aan de verschrikker te wennen. Op deze manier zorg je er voor dat ook de beste reigerverschrikker goed zal functioneren. Daarnaast kun je ook verschillende afschrikmiddelen combineren. Afschrikmiddelen werken soms het beste als ze in combinatie worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een geluidverschrikker gebruikt, kunt u ook reflecterende reigerverschrikker gebruiken om de afschrikking te versterken.

Waar moet je op letten bij het gebruik van reigerverschrikker?

Als je een reigerverschrikker wilt gebruiken, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten om het meeste effect te behalen. Zorg ervoor dat je de verschrikker op de juiste manier installeert en gebruikt volgens de instructies van de fabrikant, dus lees de gebruiksaanwijzing altijd goed door voordat je aan de slag gaat. Houd in de gaten hoe effectief de verschrikker is en onderhoud de reigerverschrikker ook regelmatig om ervoor te zorgen dat hij goed blijft werken.

3 Tips voor het vinden van de beste reigerverschrikker

Als je op zoek bent naar een reigerverschrikker, heb je erg veel verschillende modellen om uit te kiezen. Elke reigerverschrikker heeft weer verschillende functies en dus kan het erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. We geven je 3 tips om je die je kunt meenemen bij het maken van de keuze voor de beste reigerverschrikker.

Tip 1: Kies het juiste type verschrikker

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn veel verschillende soorten reigerverschrikkers beschikbaar en dus is het belangrijk om te kiezen voor het type dat het beste past bij jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een stille oplossing, kun je een reigerverschrikker op basis van reflectie overwegen, of juist een imitatiereiger. Als je op zoek bent naar een afschrikmiddel dat actief werkt, kun je een reigerverschrikker met een geluidsfunctie kiezen of een reigerverschrikker met een elektrische functie.

Tip 2: Lees de beoordelingen van anderen

Voordat je een aankoop doet, is het verstandig om beoordelingen te lezen van mensen die het product al hebben gebruikt. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van de effectiviteit van het product en om eventuele problemen te identificeren die andere gebruikers hebben ervaren. Als jouw situatie overeen komt met die van andere gebruikers, kun je een goede inschatting maken over of dit voor jou de beste reigerverschrikker is.

Tip 3: Denk na over het doel van het product

Denk na over waarom je een reigerverschrikker wilt aanschaffen. Wil je de reigers weghouden van een specifieke locatie, of wil je ze volledig uit je omgeving verwijderen? Dit kan helpen om te bepalen welk type reigerverschrikker het meest geschikt is voor jouw situatie. Er zijn veel verschillende reigerverschrikkers beschikbaar op de markt, dus voor ieder doel is er een bijpassende reigerverschrikker beschikbaar. Zo kun je kiezen welke manier van bestrijden het meest geschikt is voor jou.

Wat zijn andere manieren om reigers te bestrijden?

Als je reigers wilt bestrijden, helpt een reigerverschrikker je al flink op weg. Toch zijn er ook nog andere manieren en methoden om reigers te bestrijden en voortaan uit je tuin te houden. Zo kun je ervoor zorgen dat de reigers geen nest meer hebben. Je mag dit niet doen wanneer de reigers aan het broeden zijn, maar wanneer de jongen zijn uitgevlogen kun je een vogelbestrijder inschakelen om het nestje weg te halen, zodat de reigers voortaan zullen wegblijven. 

Een andere manier om de overlast door reigers in te perken is door de hoeveelheid voedsel te verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je vijver afsluit, zodat de reiger niet meer bij de vissen kan. Op deze manier bouw je een fysieke barrière voor de reiger. Je kunt deze barrière ook creëren door te werken met prikkeldraad. Ook kun je afvalbakken weghalen, zodat ook dat geen voedselbron meer is.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een reigerverschrikker?

Het inzetten van een reigerverschrikker heeft zowel voordelen als nadelen. Het grootste voordeel is dat reigerverschrikkers zeer effectief zijn bij het bestrijden van overlast door reigers. Er is altijd wel een soort reigerverschrikkers dat werkt voor jouw situatie en ervoor zorgt dat de vogels wegblijven. Het grote aanbod is in dit geval dus ook zeker een voordeel, want zo kun je uitgebreid op zoek naar de beste reigerverschrikker. Ook zijn reigerverschrikkers vaak een goedkope manier om met de overlast om te gaan.Een nadeel van reigerverschrikkers is dat het soms alleen een tijdelijke oplossing biedt en dus niet alle problemen op de lange termijn kan oplossen. Ook kunnen sommige reigerverschrikkers storend zijn voor mensen in de omgeving, zeker wanneer het gaat om reigerverschrikkers op basis van geluid. Ook kan het voorkomen dat de reiger er bij een imitatiereiger achter komt dat het niet om een echte reiger gaat en dus niet meer gevoelig is voor de reigerverschrikker. In dat geval zul je de reigerverschrikker dus in combinatie met een andere bestrijdingsmiddelen moeten gebruiken.

Veelgestelde vragen over een reigerverschrikker

Welke soorten reigerverschrikkers zijn er beschikbaar?

Er zijn erg veel verschillende soorten reigerverschrikkers beschikbaar en dus is het lastig om te zeggen wat voor jou de beste reigerverschrikker is. Zo kun je kiezen voor een imitatiereiger die op een echte reiger lijkt. Een reiger is het liefst alleen en zal dus uit de buurt blijven van jouw imitatiereiger. Je kunt daarnaast ook kiezen voor reigerverschrikkers op basis van geluid of een sensor. Bedenk je van tevoren goed wat jouw situatie is en vergelijk de verschillende reigerverschrikkers voordat je een product aanschaft.

Zijn reigerverschrikkers effectief?

Ja, reigerverschrikkers kunnen effectief zijn in het afschrikken van reigers en het verminderen van overlast, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze niet altijd een permanente oplossing bieden. Sommige reigerverschrikkers kunnen effectief zijn voor een beperkte periode, maar reigers kunnen terugkeren naar het gebied als de verschrikker wordt verwijderd. Het is ook belangrijk om te onthouden dat elk type reigerverschrikker anders werkt en dat sommige misschien beter geschikt zijn voor bepaalde omstandigheden dan andere. Het is daarom belangrijk om te overwegen welk type reigerverschrikker het beste past bij je specifieke situatie voordat je een aankoop doet.

Zijn reigerverschrikkers storend voor mensen in de omgeving?

Sommige reigerverschrikkers kunnen storend zijn voor mensen in de omgeving, afhankelijk van het type verschrikker dat wordt gebruikt. Geluidverschrikkers kunnen bijvoorbeeld geluidsoverlast veroorzaken voor mensen in de omgeving, terwijl een elektrische afrastering een zwakke elektrische stroom kan afgeven die niet schadelijk is, maar die sommige mensen wel storend kunnen vinden. Een reflecterende reigerverschrikkers is een stille optie die minder storend is voor mensen in de omgeving. Het is uiteraard belangrijk om te overwegen of het gebruik van een reigerverschrikker storend kan zijn voor mensen in de omgeving voordat je een aankoop doet.

Kunnen reigers zich aan reigerverschrikkers aanpassen?

Ja, het is mogelijk dat reigers zich kunnen aanpassen aan reigerverschrikkers na verloop van tijd. Dit kan gebeuren als de reigers blijven terugkeren naar het gebied ondanks het gebruik van de verschrikker. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de verschrikker op de juiste manier wordt gebruikt en om het gebruik van de verschrikker te evalueren als je de indruk hebt dat hij niet meer goed werkt. Het kan ook nodig zijn om het type reigerverschrikker te veranderen of andere maatregelen te nemen om de overlast door reigers te verminderen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

Het kan enige tijd duren voordat je resultaat ziet van het gebruik van een reigerverschrikker. Het kan enkele dagen of zelfs weken duren voordat de reigers zich aanpassen aan de verschrikker en zich terugtrekken uit het gebied. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de verschrikker voldoende tijd te geven om te werken voordat je oordelen over de effectiviteit ervan. Lees van te voren altijd de handleiding goed door om zeker te zijn dat je de reigerverschrikker op de juiste manier gebruikt. Zie je na een tijdje nog steeds geen effect? Dan kun je misschien kijken naar een andere reigerverschrikker.

Hoeveel reigerverschrikkers heb je nodig?

Als je op zoek bent naar de beste reigerverschrikker is het niet alleen belangrijk om te kijken naar het beste model, maar ook naar het aantal reigersverschrikkers dat je nodig hebt. Het is echter moeilijk om een specifiek aantal reigerverschrikkers te bepalen dat je nodig hebt, aangezien dat afhankelijk is van de grootte van het gebied waar je de verschrikkers wilt gebruiken en van hoeveel reigers er precies in het gebied aanwezig zijn. Voor een tuin heb je vaak al snel genoeg aan één of twee reigerverschrikkers, maar als het gebied groot is of als er veel reigers aanwezig zijn, kan het nodig zijn om meer reigerverschrikkers te gebruiken om ze te bestrijden. Het is belangrijk om het aantal reigerverschrikkers af te stemmen op jouw specifieke situatie, dus probeer zoek van tevoren goed uit hoe groot het gebied is en hoeveel reigers er zijn.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.