Beste robotstofzuiger van 2023

Top 5 best geteste robotstofzuigers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 januari 2023 @13:11

beste_robot_stofzuiger_04

Jij bent op zoek naar de beste robotstofzuiger? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de robotstofzuiger van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 robotstofzuigers uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is IRobot Roomba j7+als beste robotstofzuiger uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste robotstofzuigers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een robotstofzuiger. Wist je bijvoorbeeld dat de beste robotstofzuiger ook een handig vuilstation heeft? Lees snel verder…

 

#1 Beste robotstofzuiger
iRobot® Roomba® j7+ – Robotstofzuiger. Met automatische vuilafvoer

Met automatische vuilafvoer

Deze robotstofzuiger van iRobot is voorzien van de nieuwste opties. Zo gaat deze robotstofzuiger zelfstandig terug naar zijn basisstation om op te laden maar leegt ie ook z’n afval. Zo kan deze stofzuiger dus dagen werken zonder dat jij iets hoeft te doen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€421,85 bij bcc.nl
bcc.nl (€421,85)

Naar de top 5

Top 5 beste robotstofzuigers van dit moment

Hoe komt deze top 5 robotstofzuigers tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 20 robotstofzuigers uitvoerig getest en vergeleken.

20 robotstofzuigers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 robotstofzuigers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. iRobot® Roomba® j7+ – Robotstofzuiger

  #1 Beste robotstofzuiger
  iRobot® Roomba® j7+ – Robotstofzuiger. Met automatische vuilafvoer

  Met automatische vuilafvoer

  Deze robotstofzuiger van iRobot is voorzien van de nieuwste opties. Zo gaat deze robotstofzuiger zelfstandig terug naar zijn basisstation om op te laden maar leegt ie ook z'n afval. Zo kan deze stofzuiger dus dagen werken zonder dat jij iets hoeft te doen.

  €421,85 bij bcc.nl
  bcc.nl (€421,85)
 2. 2. Roborock S6 Pure – Robotstofzuiger met dweilfunctie

  #2 Beste koop robotstofzuiger
  Roborock S6 Pure – Robotstofzuiger met dweilfunctie. Met dweilfunctie

  Met dweilfunctie

  Alles wat je zoekt in een robot stofzuiger voor een scherpe prijs. Deze stofzuiger heeft een dweil en dus tref je jouw woonkamer elke dag brandschoon aan/.

  €519 bij conrad.nl
  conrad.nl (€519,00)
 3. 3. Xiami Roborock S6 MaxV

  #3 Best beoordeelde robotstofzuiger
  Xiami Roborock S6 MaxV. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze robotstofzuiger kan maar liefst 150 minuten schoonmaken en is daarmee geschikt voor elk huis. Beweegt soepel om objecten en huisdieren heen. Is ook zeer gemakkelijk te bedienen via de app.

  €375,10 bij bol.com
  bol.com (€375,10)
 4. 4. Roborock S6/S60 – Robotstofzuiger met dweilfunctie

  #4 Beste robotstofzuiger met dweil
  Roborock S6/S60 – Robotstofzuiger met dweilfunctie. Dweil en stofzuiger in 1

  Dweil en stofzuiger in 1

  Wat een gemak deze stofzuiegr met dweil. Voorzien van een krachtige accu waardoor deze stofzuiger eenvoudig elk gemiddeld huis dagelijks helemaal schoon krijgt. De dweil functie is goed te noemen. Hoewel hardnekkige vlekken wat extra aandacht nodig hebben.

 5. 5. Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVB

  #5 Goedkoper alternatief
  Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVB. Een goedkope optie

  Een goedkope optie

  Deze robotstofzuiger met dweil is wat vriendelijker geprijsd. Je levert wel wat in, vooral het geluid is vergeleken met zijn concurrenten duidelijk meer maar deze stofzuiger maakt goed en systematisch schoon.

  €235,31 bij bcc.nl
  bcc.nl (€235,31)

Wat is de beste koop robotstofzuiger van dit moment?

Een robotstofzuiger beste koop kan je vervelend schoonmaakwerk en dus tijd besparen! In deze koopgids bespreken we de top 5 beste robotstofzuigers van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Wat is de beste koop robotstofzuiger? Info die je niet mag missen!

De robotstofzuiger die voor jou het beste is, is niet perse de beste robotstofzuiger 2020, de beste robotstofzuiger 2021 of de beste robotstofzuiger 2022. Het gaat in deze wat ons betreft ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de robotstofzuiger beste test is. 

Een robotstofzuiger die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste robotstofzuiger. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een robotstofzuiger beste koop voor jou.

Dat is misschien wel een robotstofzuiger met dweilfunctie! Of een robotstofzuiger die compact en klein van stuk is. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft robotstofzuigers, zodat jij jouw beste robotstofzuiger (en dweil) kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste robotstofzuiger (van dit moment)’? We bespreken de beste robotstofzuiger, de robotstofzuiger die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope robotstofzuiger te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de robotstofzuiger beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je robotstofzuiger met dweil (of zonder natuurlijk) gaat kopen.

Onze top 5 robotstofzuigers nader bekeken

Nummer 1:

Oke, toegegeven. Dit is niet de goedkoopste robot stofzuiger maar…

Wat een power, intelligentie en stamina. Maar liefst 75 minuten slimme zuigkracht en eenvoudig aan te sturen via een app. Dat is deze iRobot Roombla j7+.

Deze slimme robotstofzuiger leert je huis kennen en maakt doelgericht en logisch schoon. Doordat deze robotstofzuiger voorzien is van een, zelflerend, navigatie systeem is jouw huis binnen no time schoon. En dan bedoelen we ook echt schoon. Niet het verplaatsen van vuil.

Vastzitten in snoeren van speakers, opladers en rondslingerende sokken is verleden tijd. De smart stofzuiger herkent kabels, snoeren en alle andere objecten en manoeuvreert er eenvoudig omheen.

Heb jij een drempel tussen de woonkamer en de keuken? Geen probleem, de iRobot robot stofzuiger kan drempels over tot wel twee centimeter. Overigens kun je deze robotstofzuiger ook gebruiken in de omgeving van een trap. Het systeem herkent de afgrond en zal direct terugkeren.

Deze robot stofzuiger is natuurlijk aan te sturen via de app of via diverse smart home toepassingen als Alexa en Google Home. Maar er is meer….

Deze robotstofzuiger is middels de app op je smartphone verbonden en weet daarom wanneer je uit het huis bent. Exact op dat moment zal de robotstofzuiger zich aanleren om te gaan schoonmaken. Zo kom je dus altijd in een schoon huis thuis.

Nummer 2:

Deze beste koop robotstofzuiger met dweilfunctie is uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait. Deze beste robotstofzuiger met dweil kan met grote nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken. De reiniging voor meerdere kamers kun je dan ook voor programmeren. Hoe handig is dat!

Deze beste robotstofzuiger bezit 360° detectie. Hij kan trappen vermijden, zelfstandig uit de problemen komen en je waardevolle spullen omzeilen. Met een geschat reiniging bereik van 150 vierkante meter kan deze robotstofzuiger heel wat meters maken!

Nummer 3:

Alles wat je mag verwachten van een robotstofzuiger. Dat kunnen we wel concluderen na grondig onderzoek. Deze robot stofzuiger van het merk Xiaomi heeft een ingebouwde dweil. Super handig natuurlijk! Wel is het zo dat deze dweil functie niet te vergelijken is met een grondige dweilbeurt zoals je dat zelf zou doen. Het betreft meer de dagelijkse reiniging waardoor je elke dag het gevoel hebt van thuiskomen in een schoon huis.

De dubbele camera detecteert obstakels en navigeert er probleemloos omheen. Nooit meer veters uit de borstel van de robot stofzuiger halen dus. Het geavanceerde navigatie systeem bepaalt zelf de route door het huis en kan zelfs in het donker navigeren.

Tevens is deze robot stofzuiger voorzien van slimme technologie waardoor je deze eenvoudig kunt bedienen met de app of zelfs met Google Assistant.

Nummer 4:

Deze robotstofzuiger met dweil heeft een iets hoger prijskaartje is zijn geld meer dan waard. Het is een kleine, compacte, zakloze robotstofzuiger. Dat betekent dat deze automatisch elke kamer zal afspeuren naar de kleinste vuiltjes zonder dat jij je daar druk over hoeft te maken. 

In totaal heeft deze robotstofzuiger een stof capaciteit van 0,48 liter en produceert deze tijdens zijn werkzaamheden grofweg 58 dB aan geluid. Deze robotstofzuiger werkt het beste als deze zich bevindt op een tapijt of harde vloer en beschikt over een accucapaciteit van 5200 mAh. 

Dit zorgt ervoor dat deze robotstofzuiger en dweil ruim 150 minuten looptijd heeft waarin deze grofweg 250 m² kan schoonmaken. Helemaal top toch! Jij hebt zo geen omkijken meer naar (een deel van) je huishouden!

Nummer 5:

Deze beste koop robotstofzuiger met een zacht prijskaartje van net onder de 100 euro is een goedkope robotstofzuiger, maar zorgt goed voor je vloer(en)! Deze robotstofzuiger zuigt de vloeren grondig om jou te verzekeren van een schone vloer, dit doet hij binnen 60 minuten. Met het speciale HEPA-filter wordt ervoor gezorgd dat de oppervlakken geheel stofvrij zijn.

Deze robotstofzuiger kan gemakkelijk worden bediend met de bijgeleverde afstandsbediening en daarnaast kan hij ook worden gestart of gestopt op de robot zelf.

Door een valbeveiliging sensor herkent de stofzuigrobot een hoogteverschil waardoor de stofzuiger niet van oppervlaktes af valt en kan beschadigen. De robotstofzuiger heeft verder speciale zijborstels voor de hoeken zodat ook de meest kleine hoeken goed kunnen worden gereinigd!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een robotstofzuiger?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop robotstofzuiger, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste robotstofzuiger, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Een robotstofzuiger heeft een ronde, platte vorm en vertoond uiterlijke vergelijkingen met een pannenkoek. Een robotstofzuiger heeft geen slangen en snoeren en kan zelfstandig je woonkamer, kantoor, keuken etc. stofzuigen, werkt op een accu. Er is een laadstation aanwezig waar een robotstofzuiger (over het algemeen) zelfstandig naar terug kan keren. Of er is een laadkabel, waar je de robotstofzuiger zelf aan moet ‘hangen’ wanneer de accu leeg is. 

Je kunt een robotstofzuiger met wat meer opties en mogelijkheden zo programmeren dat deze op verschillende momenten en plekken stofzuigt. Soms zelfs door middel van een app (wifi verbinding) of navigatiemethode. Dit kan wel enkel bij de duurdere modellen robotstofzuiger (met dweil).

De meeste robotstofzuigers maken gebruik van wifi, in ieder geval om aangestuurd te worden. Denk dus wel aan bijvoorbeeld de beste wifi router of de beste wifi antenne. Wil je het huis in 1 keer schoon hebben? Dan zou je ook kunnen kiezen voor de beste robotstofzuiger met dweilfunctie.

beste_robot_stofzuiger_04

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een robotstofzuiger en dweil in één? Een robotstofzuiger met dweilfunctie dus? En ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger 2020, beste robotstofzuiger 2021, of best robotstozuiger 2022 misschien? Of wil je specifiek een robotstofzuiger kopen die je kunt bedienen met app?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een robotstofzuiger gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft een robotstofzuiger die voor jou het beste is, is best groot. Dit maakt beslissen over welke robotstofzuiger voor jou de beste koop is, niet per definitie makkelijker.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een robotstofzuiger is over het algemeen vrij duidelijk, het stofzuigen van de door jou bedachte ruimtes. Het is echter wel noodzaak dat de robotstofzuiger die jij op het oog hebt, de oppervlakte van de stof te zuigen ruimte kan handelen (we komen hier in de volgende alinea nog even op terug). En ook de soort vloer die jouw robotstofzuiger moet schoon houden is hierbij een punt van aandacht. 

Daarbij, wil jij een beste robotstofzuiger met dweilfunctie? Omdat je robotstofzuiger niet alleen moet kunnen stofzuigen, maar ook dweilen? En wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger voor op kantoor, kan het ons voorstellen dat je graag wilt dat hij zijn werkt doet wanneer jij en je collegae niet aanwezig zijn. Een robotstofzuiger met app, een smart robotstofzuiger die je van afstand kan bedienen, is dan eigenlijk gewoon noodzaak.

beste_robotstofzuiger_05

Het bereik

Wanneer je op zoek gaat naar een robotstofzuiger, is het wenselijk om eerst te checken wat het bereik is van de robotstofzuiger die jij op het oog hebt. Welke oppervlakte moet de robotstofzuiger stofzuigen? En kan deze dat aan? 

Wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger voor een kantoor ruimte van 100m2, dan zal je robotstofzuiger aan andere specificaties moeten voldoen dan wanneer je een robotstofzuiger wenst voor je woonkamer van 20m2. Hoe groter de ruimte, hoe belangrijker een lange(re) accuduur en een snelle(re) laadtijd. Eigenschappen over de accu en informatie over de laadduur zijn altijd terug te vinden in de specificaties van een robotstofzuiger.

Opties

De verschillende robotstofzuigers die er te koop zijn, hebben ook tal van verschillende opties en mogelijkheden. Als eerste heb je een robotstofzuiger met dweilfunctie, maar ook robotstofzuigers die niet dweilen. Een robotstofzuiger met dweil is dus niet een standaard gegeven. 

Een beste robot stofzuiger is ook niet automatisch geschikt voor mensen met een allergie. Wanneer je last hebt van allergieën, is het handig om een robotstofzuiger met uitblaasfilter te kopen. Een HEPA filter (13 of 14 filter) is dan passend.

En wat dacht je van een beste robotstofzuiger met app? Wil jij je robotstofzuiger graag bedienen middels app? Ook dat kan, maar wederom zeker niet bij allemaal. Een robotstofzuiger wordt ‘Smart’ genoemd wanneer er een wifi verbinding mogelijk is. Dit is vooral handig wanneer je graag ‘op afstand’ wilt besturen. Bijvoorbeeld de robotstofzuiger op kantoor die buiten werktijden zijn werk moet doen. 

Er zijn verder robotstofzuigers op de markt die de ruimte in kaart kunnen brengen en zodoende een route kunnen vastleggen. De wat duurdere modellen robotstofzuigers die deze mogelijkheden hebben, maken een 3D kaart van de ruimte (door middel van laser) en kunnen zo zeer secuur en gestructureerd hun werk doen!

Laadstation of laadkabel

Een robotstofzuiger kan worden opgeladen door een laadkabel of een laadstation. Instapmodellen robotstofzuigers moet je over het algemeen laden door een laadkabel of een laadstation waar je de robotstofzuiger zelf naartoe rijdt of inzet.

Wanneer je een wat luxer model robotstofzuiger wilt kopen, dan heb je kans dat deze zelf naar een laadstation rijdt wanneer de accu (bijna) leeg is. Wat jij handiger vindt, een laadstation of laadkabel, is helemaal aan jou zelf en hangt natuurlijk ook weer van de situatie en het gebruiksdoel af.

Prijskaartje van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende robotstofzuigers die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien, en hangt toch wel samen met de functies en mogelijkheden die een robotstofzuiger wel of niet heeft.

Of een robotstofzuiger goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar robotstofzuiger beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope robotstofzuiger?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope beste robotstofzuiger kan voor jou wel de meest ideale robotstofzuiger zijn. Maar feit is, vaak krijg je bij een robotstofzuiger met dweilfunctie of zonder dweilfunctie, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

beste_robotstofzuiger_06

Hoe wij testen

Een schoon huis dat is wat jij wil. Een robotstofzuiger helpt je hierbij op weg. Maar welke robot stofzuiger kies je? Er is een enorm aanbod en daarbij zit er ook een enorm verschil in kwaliteit, slimheid en functies.

Wil je bijvoorbeeld een robotstofzuiger die goedkoop is en kris kras rondjes door het huis rijdt of kies je voor een slimme robotstofzuiger met ingebouwde camera die moeiteloos tussen de rondslingerende kabels en sokken manoeuvreert?

Wij zochten het voor je uit. We hebben een selectie gemaakt op basis van prijs, functies en natuurlijk beoordelingen. Het enige dat jij hoeft te bepalen is welke functies de robot stofzuiger moet hebben. En een naam natuurlijk, want je reken er maar goed op dat je nooit meer zonder je nieuwste vriend kunt.

Veelgestelde vragen over een robotstofzuiger

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger ziet er een beetje uit als een pannenkoek. Het is een platte stofzuiger zonder slang en snoeren. Een robotstofzuiger kan zelf stofzuigen en werkt op een accu. Vaak is er ook een laadstation aanwezig waar een robotstofzuiger zelfstandig naar terug kan keren. Je kunt een robotstofzuiger zo programmeren dat deze op verschillende momenten en plekken stofzuigt.

Wat is de beste robotstofzuiger?

De beste robotstofzuiger, dat is niet één type model of merk. Een robotstofzuiger die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede robotstofzuiger is volgens ons in ieder geval een robotstofzuiger die vlot, maar accuraat stofzuigt, niet teveel herrie maakt en duurzaam in gebruik is.

Wat doet een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger die stofzuigt zelfstandig, heeft dus jouw hulp niet nodig. Of bijna niet, dan. Want je zult de robotstofzuiger met dweil of zonder dweil wel zelf moeten programmeren en/ of instrueren waar en wanneer stof te zuigen en/ of te dweilen.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een robotstofzuiger?

Wanneer je van plan bent een robotstofzuiger aan te schaffen, is het handig je in te lezen over de accuraatheid, snelheid, duurzaamheid en ook oppervlakte die een robotstofzuiger kan stofzuigen. Afhankelijk welke specificaties voor jou belangrijk zijn en hoe groot de oppervlakte is die jouw robotstofzuiger moet afleggen, kun je bekijken wat voor jou de beste robotstofzuiger is.

Beste robotstofzuiger, de eindconclusie

De robotstofzuiger beste koop is uiteraard ook een goede robotstofzuiger, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste robotstofzuiger, een beste robotstofzuiger met dweilfunctie of een beste robotstofzuiger zonder dweilfunctie, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Het bereik van een robotstofzuiger 

Wanneer je op zoek gaat naar een robotstofzuiger, is het handig om eerst te checken wat het bereik is van de robotstofzuiger die jij op het oog hebt. Welke oppervlakte moet de robotstofzuiger stofzuigen? En kan deze dat aan? En een zijsprongetje, is de robotstofzuiger die jij op het oog hebt geschikt voor jouw vloer? Bijna alle robotstofzuigers hebben een prima bereik als het gaat om gladde en harde vloeren. Maar bij tapijt of vloerkleden ligt dit nog wel eens anders.

De functies en mogelijkheden van een robotstofzuiger

De verschillende robotstofzuigers die er te koop zijn, hebben tal van verschillende mogelijkheden en functies. Als eerste heb je robotstofzuiger met dweilfunctie, maar ook robotstofzuigers die niet dweilen. Een robotstofzuiger met dweil is dus niet standaard. 

Een beste robot stofzuiger van 2023 is ook niet automatisch geschikt voor mensen met allergie. Wanneer je last hebt van allergieën, is het handig om een robotstofzuiger met uitblaasfilter te kopen. Een HEPA filter (13 of 14 filter) is dan per uitstek geschikt voor jou.

En wat dacht je van een beste robotstofzuiger met app? Wil jij je robotstofzuiger graag bedienen middels app? Ook dat kan, maar wederom zeker niet bij allemaal. Een robotstofzuiger wordt ‘Smart’ genoemd wanneer er een wifi verbinding mogelijk is. Dit is vooral handig wanneer je niet veel thuis bent en graag ‘op afstand’ wilt besturen. Aan deze slimme robotstofzuigers hangt overigens wel een hoger prijskaartje.

Als laatste willen we de mogelijkheid tot navigatie nog even met je bespreken. We horen je denken, een robotstofzuiger die kan navigeren? Ja, zeker! Er zijn robotstofzuigers op de markt die de ruimte in kaart kunnen brengen en zodoende een route kunnen vastleggen. De wat duurdere modellen robotstofzuigers die deze mogelijkheden hebben, maken een 3D kaart van de ruimte (door middel van laser) en kunnen zo zeer secuur en gestructureerd hun werk doen! 

Laadstation of laadkabel

Een robotstofzuiger kan worden opgeladen door een laadkabel of een laadstation. Instapmodellen robotstofzuigers moet je over het algemeen laden door een laadkabel of een laadstation waar je de robotstofzuiger zelf naartoe rijdt of inzet. Wanneer je een wat luxer model robotstofzuiger wilt kopen, dan heb je kans dat deze zelf naar een laadstation rijdt wanneer de accu (bijna) leeg is. In sommige gevallen zal een (luxe) robotstofzuiger zijn werk weer zelfstandig hervatten op het moment dat deze opgeladen is. Over ontzorgen gesproken! 

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste robotstofzuiger en je uitgelegd dat de robotstofzuiger beste koop of een robotstofzuiger beste in test, niet perse de beste koop robotstofzuiger voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is best groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste robotstofzuigers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

De 5 beste robotstofzuigers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. iRobot® Roomba® j7+ – Robotstofzuiger

  #1 Beste robotstofzuiger
  iRobot® Roomba® j7+ – Robotstofzuiger. Met automatische vuilafvoer

  Met automatische vuilafvoer

  Deze robotstofzuiger van iRobot is voorzien van de nieuwste opties. Zo gaat deze robotstofzuiger zelfstandig terug naar zijn basisstation om op te laden maar leegt ie ook z'n afval. Zo kan deze stofzuiger dus dagen werken zonder dat jij iets hoeft te doen.

  €421,85 bij bcc.nl
  bcc.nl (€421,85)
 2. 2. Roborock S6 Pure – Robotstofzuiger met dweilfunctie

  #2 Beste koop robotstofzuiger
  Roborock S6 Pure – Robotstofzuiger met dweilfunctie. Met dweilfunctie

  Met dweilfunctie

  Alles wat je zoekt in een robot stofzuiger voor een scherpe prijs. Deze stofzuiger heeft een dweil en dus tref je jouw woonkamer elke dag brandschoon aan/.

  €519 bij conrad.nl
  conrad.nl (€519,00)
 3. 3. Xiami Roborock S6 MaxV

  #3 Best beoordeelde robotstofzuiger
  Xiami Roborock S6 MaxV. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze robotstofzuiger kan maar liefst 150 minuten schoonmaken en is daarmee geschikt voor elk huis. Beweegt soepel om objecten en huisdieren heen. Is ook zeer gemakkelijk te bedienen via de app.

  €375,10 bij bol.com
  bol.com (€375,10)
 4. 4. Roborock S6/S60 – Robotstofzuiger met dweilfunctie

  #4 Beste robotstofzuiger met dweil
  Roborock S6/S60 – Robotstofzuiger met dweilfunctie. Dweil en stofzuiger in 1

  Dweil en stofzuiger in 1

  Wat een gemak deze stofzuiegr met dweil. Voorzien van een krachtige accu waardoor deze stofzuiger eenvoudig elk gemiddeld huis dagelijks helemaal schoon krijgt. De dweil functie is goed te noemen. Hoewel hardnekkige vlekken wat extra aandacht nodig hebben.

 5. 5. Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVB

  #5 Goedkoper alternatief
  Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVB. Een goedkope optie

  Een goedkope optie

  Deze robotstofzuiger met dweil is wat vriendelijker geprijsd. Je levert wel wat in, vooral het geluid is vergeleken met zijn concurrenten duidelijk meer maar deze stofzuiger maakt goed en systematisch schoon.

  €235,31 bij bcc.nl
  bcc.nl (€235,31)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.