Beste roeitrainer voor thuis van 2023

Top 5 beste roeitrainers voor thuis volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 december 2022 @09:37

beste_roeitrainer_01

Jij bent op zoek naar de beste roeitrainer voor thuis? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de roeitrainer voor thuis van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 roeitrainers voor thuis uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is NordicTrack RW900 als beste roeitrainer voor thuis uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste roeitrainers voor thuis van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een roeitrainer voor thuis. Wist je bijvoorbeeld dat de beste roeitrainer voor thuis echt een krachtpatser is? Lees snel verder…

#1 Beste roeitrainer
Roeitrainer – NordicTrack RW900. Geschikt voor de meest intensieve training

Geschikt voor de meest intensieve training

Met een gewicht van 48 kilogram is deze roeitrainer geschikt voor gebruik tot 130 kg. Met maar liefst 26 weerstanden zeer geschikt voor intensief gebruik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€1399 bij betersport.nl
betersport.nl (€1.399,00)

Naar de top 5

Top 5 beste roeitrainers voor thuis van dit moment

Hoe komt deze top 5 roeitrainers voor thuis tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 roeitrainers voor thuis uitvoerig getest en vergeleken.

12 roeitrainers voor thuis vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 roeitrainers voor thuis worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Roeitrainer – NordicTrack RW900

  #1 Beste roeitrainer
  Roeitrainer – NordicTrack RW900. Geschikt voor de meest intensieve training

  Geschikt voor de meest intensieve training

  Met een gewicht van 48 kilogram is deze roeitrainer geschikt voor gebruik tot 130 kg. Met maar liefst 26 weerstanden zeer geschikt voor intensief gebruik.

  €1399 bij betersport.nl
  betersport.nl (€1.399,00)
 2. 2. Roeitrainer – Xterra ERG600W

  #2 Beste koop roeitrainer
  Roeitrainer – Xterra ERG600W. Met waterweerstand

  Met waterweerstand

  De ideale roeitrainer voor beginner en gevorderde sporter. De waterweerstand maakt roeien zeer realistisch. Deze roeitrainer heeft een zeer scherpe prijs kwaliteit verhouding.

  €0 bij betersport.nl
  betersport.nl (€0,00)
 3. 3. Roeitrainer – Senz Sports R5000

  #3 Beste professionele roeitrainer
  Roeitrainer – Senz Sports R5000. Zeer geschikt voor lange mensen

  Zeer geschikt voor lange mensen

  Deze roeitrainer is bedoeld voor intensief gebruik. Maar gelukkig is de prijs zeer scherp te noemen. Met een maximaal te belasten gewicht van 150kg uitermate sterk te noemen.

  €699 bij betersport.nl
  betersport.nl (€699,00)
 4. 4. Roeitrainer – First Degree Neon Pro V

  #4 Beste goedkope roeitrainer
  Roeitrainer – First Degree Neon Pro V. Zeer stevig en stabiel

  Zeer stevig en stabiel

  Een echte krachtpatser, zo kun je deze roeitrainer wel noemen. Door gebruik van waterweerstand is voelt het alsof je op open water roeit. Deze roeitrainer is geschikt voor intensief gebruik.

  €0 bij betersport.nl
  betersport.nl (€0,00)
 5. 5. Roeitrainer – Focus Fitness Row 2

  #5 Zeer goede roeitrainer
  Roeitrainer – Focus Fitness Row 2. Perfect instap model

  Perfect instap model

  Ben je beginner of wil je simpelweg niet al te veel geld uit geven? Dan is deze inklapbare roeitrainer echt iets voor jou. Het perfecte instap model voor de sportieveling.

  €249 bij bol.com
  bol.com (€249,00)

Een beste roeitrainer kopen; jij hebt geen water nodig om aan je roei skills en je conditie te werken!

Jij bent een sportieveling en je houdt van sporten. Crossfitt, bootcamp en aan je conditie werken met behulp van een roeitrainer. Want lekker fanatiek roeien, dat is echt helemaal jouw ding! 

Je wilt dan ook een beste roeitrainer voor thuis kopen! Thuis lekker roeien, zolang en zo vaak als jij maar wilt. Zonder dat je de deur uit hoeft lekker roeien en werken aan je conditie. Aan de andere kant, misschien wil jij wel niet thuis roeien, maar juist op het werk, of op de sportschool.

Wat is de beste roeitrainer van dit moment?

Jij bent (of gaat) op zoek naar een roeitrainer. Misschien wel naar de beste roeitrainer voor thuis. Zodat je thuis lekker aan de slag kan met een roeitrainer workout. Of misschien ben je wel op zoek naar de beste roeitrainers voor op je sportschool óf op kantoor. Zodat je onder kantoortijd even lekker wat kunt sporten/ roeien.

Wat meer te weten komen over roeitrainers en roeitrainers vergelijken voor aanschaf is dan best essentieel. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste roeitrainers. Leuk dat je meeleest!

Een roeitrainer kopen, je vindt hier de info die je nodig hebt!

Een roeitrainer is een fitnessapparaat die veel wordt gebruikt tijdens crossfit lessen en waarmee jij je spieren en conditie traint. Met een roeitrainer train je zowel je armen als ook je benen. Door de roeibewegingen train je de conditie en spieren in je armen. Door het verschuifbare zitbankje en je benen en knieën die meebewegen, train je ook de spieren in je onder en bovenbenen. Een win-win situatie dus! 

Vaak heeft een roeitrainer meerdere verschillende opties wanneer het gaat om trainingsprogramma’s. Hoe uitgebreider een roeitrainer qua opties en mogelijkheden, hoe uitgebreider de trainingsmogelijkheden, over het algemeen. Ook het materiaal van een roeitrainer is belangrijk. Staal is veel steviger dan plastic. Vaak ook veel degelijker, maar tevens zwaarder en ook duurder. Allemaal keuzes en opties waar wij je mee gaan helpen.

Want ook voor wat betreft het aanbod roeitrainers is de keuze, reuze.

De beste roeitrainer, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. De thuis roeitrainer die voor jou het beste is, is niet perse de roeitrainer die bovenaan staat in een roeitrainer test. Al doen we wel aan roeitrainer vergelijken in deze koopgids en is er ook sprake van een beste roeitrainer die we met je delen. We proberen op basis hiervan de vragen; wat is een goede roeitrainer voor thuis en wat is de beste roeitrainer voor thuis te beantwoorden.

Een roeitrainer die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste roeitrainer voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een roeitrainer die voldoet aan jouw wensen en voorkeuren. Zodat jij een voor jou fijne roeitrainer workout kunt volgen. Waar en wanneer je maar wilt. Thuis, onder werktijd op kantoor, of misschien wel in de/ je eigen sportschool.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste roeitrainer kan vinden. Of dat nou een beste roeitrainer thuis is, een roeitrainer voor op kantoor, een roeitrainer voor de hele familie, of een roeitrainer enkel voor jezelf. Een roeitrainer die op nummer 1 staat in een test roeitrainers, of een goedkope roeitrainer.

Wij hebben een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste roeitrainer (voor thuis)’? We bespreken de beste roeitrainer in zijn algemeen, de roeitrainer die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope roeitrainer te zijn of een roeitrainer aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een roeitrainer beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je (wellicht) een roeitrainer gaat kopen.

beste_roeitrainer_voor_thuis_02

Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste roeitrainer?

Wanneer jij je eigen roeitrainer wilt kopen en op die manier lekker in beweging wilt blijven, je conditie op peil wilt houden of verbeteren en aan je spierkracht wilt werken, dan zit je hier goed. Deze hele koopgids draait namelijk om de beste roeitrainer. Ook wanneer je op zoek bent naar een roeitrainer voor gebruik op je sportschool of op kantoor zit je hier goed.

Wanneer je een beste roeitrainer thuis of ergens anders wilt aanschaffen en je bent dus op zoek, misschien wel middels het checken van deze koopgids (goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn. Of je nou een beste roeitrainer voor thuis wilt aanschaffen of voor elders.

We hopen dat deze koopgids al veel duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft over een beste roeitrainer waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste roeitrainer, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een roeitrainer?

Een roeitrainer is een fitnessapparaat die veel wordt gebruikt tijdens crossfit lessen en waarmee jij kunt roeien op het droge. Met een roeitrainer train je zowel je conditie, uithoudingsvermogen alsmede spierkracht. Spierkracht van zowel je armen, benen, maar ook nek, schouders en rug. 

Door de roeibewegingen train je de conditie en spieren in je boven en onder armen. Door het verschuifbare zitbankje en je benen en knieën die meebewegen, train je ook de spieren in je onder en bovenbenen en rug. Een win-win situatie dus!

Het gebruiksdoeleind

Het doel van het gebruik van een roeitrainer voor thuis of ergens anders kan echt verschillen. En daarom is het belangrijk om hier vooraf wel even goed over na te denken. 

Koop jij een roeitrainer voor jezelf? Om af en toe gewoon eens een paar kilometer te roeien? Of wil je serieus aan de slag met roeitraining workouts en het verbeteren van je kracht en conditie? Of koop jij een roeitrainer misschien wel voor de hele familie? 

Misschien wil je een roeitrainer kopen voor op kantoor? Zodat jij en je kantoorgenoten lekker kunnen bewegen en roeien tijdens werktijd. Of heb je zelf een sportschool, en ben je zodoende op zoek naar meerdere geschikte roeitrainers en dus roeitrainers vergelijken?

Afhankelijk van het doeleinde waarvoor jij een roeitrainer of meerdere roeitrainers wilt aanschaffen, zul jij specifieke wensen en eisen stellen. Neem deze dan vooral ook mee tijdens je zoektocht, zodat de aangeschafte roeitrainer of roeitrainers niet teleur zal of zullen stellen.

beste_roeitrainer_voor_thuis_03

Het maximaal belastbare gewicht

Wanneer jij een roeitrainer wilt kopen, is het belangrijk te controleren hoeveel gewicht de roeitrainer die jij op het oog hebt, kan dragen. Het maximaal belastbare gewicht, wordt dit ook wel genoemd (in de specificaties). Het is dus verstandig om voor aanschaf al helder te hebben wie er allemaal gebruik gaat maken van de roeitrainer die jij wilt kopen. Ben alleen jij dat? Of misschien ook overige familieleden, kantoor leden of sportschool leden?

Het maximaal belastbaar gewicht is belangrijk voor wat betreft veiligheid van de persoon of personen die roeitrainer workouts of roei les gaan volgen op de roeitrainer. De meeste roeitrainers hebben een maximaal belastbaar gewicht van rond de 150 kg.

De roeitrainer moet het gewicht van de persoon die aan zijn conditie en/ of spierkracht werkt, natuurlijk wel voldoende en naar behoren kunnen dragen. 

Roeitrainers met een hoger belastbaar gewicht zijn vaak van betere kwaliteit dan roeitrainers die minder gewicht kunnen dragen.

Mobiliteit van de roeitrainer

Het gewicht van de roeitrainer zelf kan van belang zijn wanneer je de roeitrainer nog wel eens wilt of moet verplaatsen. Het materiaal is in deze relevant. Meestal geldt dat hoe zwaarder de roeitrainer is, hoe degelijker. Metaal verdient dan ook de voorkeur boven plastic, wanneer het gaat om kwaliteit. Al is plastic als materiaal natuurlijk veel lichter dan metaal.

Verder zijn er roeitrainers met en zonder wieltjes. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat roeitrainers die ‘rolbaar’ zijn met behulp van wieltjes, veel beter verplaatsbaar zijn dan roeitrainers die niet in het bezit zijn van wieltjes. Iets om in de gaten te houden bij aanschaf. Het kan een hoop getil, gesleep en rugproblemen voorkomen.

Wij vinden het persoonlijk een briljante uitvinding, roeitrainers die inklapbaar zijn. Wanneer je zeeën van ruimte hebt, maakt het je wellicht minder uit. Maar wanneer je een beetje moet schipperen qua sportruimte en overige (leef)ruimte, is het enorm fijn dat jij je roeitrainer ergens neer kunt zetten, lekker kunt roeien, aan je conditie en spierkracht kunt werken, en de roeitrainer na de workout ook net zo makkelijk weer op kunt bergen.

Opgelet, niet elke roeitrainer voor fitness doeleinden is inklapbaar! Check hieromtrent de specificaties voor aanschaf.

Het display

Een belangrijk onderdeel van een roeitrainer is het display. Want het display verschaft je, als het goed is, nogal wat informatie. Als de roeitrainer is voorzien van een weergave van je prestaties in watt, dan noemen we dat een ergometer. Je kunt dan bijvoorbeeld zien hoe hard je roeit, hoeveel (kilo)meter je al hebt geroeid, hoever je nog ‘moet’, en hoeveel calorieën je hebt verbrand (en eventueel nog gaat verbranden). Best hele waardevolle informatie dus. Helemaal wanneer je in specifieke training bent en het voor jou belangrijk is je groei te monitoren. In spierkracht en/ of in conditie.

De grootte van de display, de helderheid en de leesbaarheid zijn ook wel belangrijke aspecten. Deze aspecten verschillen per roeitrainer. Een belangrijk punt om zeker aandacht aan te besteden.

Trainingsprogramma’s

Op veel roeitrainers zit een trainingsprogramma, of trainingsprogramma’s. Je kunt dan dus een roei trainingsprogramma volgen met behulp van de roeitrainer. Hoe uitgebreid deze programma’s zijn, dat verschilt echt weer enorm per roeitrainer. 

Zo heb je roeitrainers waar enkel voorgeprogrammeerde workouts en trainingen mogelijk zijn. Maar er zijn ook roeitrainers waarbij je zelf trainingen of workouts kunt instellen en volgen. Je kunt zo dus heel specifiek trainen. En dat kan heel ideaal zijn. Het hangt echter weer volledig af van jouw eigen wensen en ideeën. Ook hangt het af van het gebruiksdoel.

Hartslag monitoren?

We hebben het al gehad over de opties en mogelijkheden die de verschillende roeitrainers wel of niet bezitten. Een niet standaard optie is een hartslagmeter.

Voor het trainen of bijvoorbeeld revalideren kan het belangrijk zijn om je hartslag te monitoren, te meten. Zo ook wanneer je aan het sporten bent of gaat met behulp van de roeitrainer. Er zijn roeitrainers waarmee je tijdens het roeien tevens je hartslag kunt meten. 

Over het algemeen is er dan een hand pulse systeem aanwezig. Dat is een systeem waarmee je middels sensoren die op de handvatten geplaatst zijn, je hartslag kunt meten. Maar ook andere manieren om je hartslag te meten zijn voorhanden. Te denken valt aan een oor pulse, een polsmeter, een hartslagmeter om je borst of een cardio pulse set. Uiteraard moet de roeitrainer dan wel gekoppeld kunnen worden met de betreffende hartslagmeter!

Wat kost een roeitrainer?

Als laatste. Een alinea die gaat over het prijskaartje dat hangt aan een roeitrainer. Misschien is dit voor jou heel relevant, misschien ook wel helemaal niet. Toch vinden wij het belangrijk om hier nog even aandacht aan te besteden.

Want een roeitrainer kopen, je kunt het in deze zo (relatief) goedkoop en ook duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende roeitrainers die er op de markt te koop zijn, verschillen echt behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een roeitrainer van een goede kwaliteit is, goed is in zijn algemeenheid, hangt echt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Want ook roeitrainers met een gemiddeld of scherp prijskaartje kunnen prima roeitrainers zijn. En jij? Ben je op zoek naar een beste roeitrainer die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een strakke roeitrainer aanbieding? Beide categorieën zijn meer dan voldoende te vinden. On en offline.

Een feit blijft, prijs zegt dus zeker niet altijd iets over wel of niet uitstekende kwaliteit. Een goedkope roeitrainer kan voor jou wel de beste zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een roeitrainer, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’. 

Hoeveel extra jij nodig hebt of denkt te hebben, dat kun je zelf het beste inschatten. Dat zal ook weer samenhangen met het gebruiksdoeleinde van je  roeitrainer voor thuis of voor elders. We komen hier later in deze koopgids nog wat uitgebreider op terug.

Veelgestelde vragen over een roeitrainer

Wat is de beste roeitrainer?

De beste roeitrainer, dat is niet één type model of merk. Een roeitrainer kopen die voor jou tevens de beste koop roeitrainer is, is een persoonsgebonden keuze. De beste roeitrainer is volgens ons in ieder geval een roeitrainer die prettig beweegt/ roeit. Verder gebruiksvriendelijk is, gemakkelijk in elkaar te zetten is en ook makkelijk inklapbaar is. Een roeitrainer ook die niet te veel ruimte in beslag neemt en een hele tijd mee gaat. Van stevige kwaliteit is dus.

Welke spieren train je met een roeitrainer?

Wanneer je aan het werkt gaat om een roeitrainer, dan gebruik je de spieren in je bovenarmen, de spieren in je onderarmen, je schouder en nek spieren. Ook gebruik je de spieren in bovenbenen en onderbenen. Enorm veel spiergroepen dus die aan de slag moeten.

 

Wat train je met een roeitrainer?

Met een roeitrainer kun je verschillende dingen trainen. Je kunt trainen op kracht, conditie, uithoudingsvermogen en techniek. Ook kun je verschillende spiergroepen trainen. Zoals beenspieren, armspieren, nek en schouderspieren. Een roeitrainer is dus een erg veelzijdig fitness apparaat.

Welke roeitrainer zal ik kopen?

Welke roeitrainer jij moet kopen, daar kunnen wij geen concreet antwoord op geven. Dat hangt namelijk samen met jouw persoonlijke voorkeuren, wensen, het gebruiksdoeleind en ook met je budget. Wel zouden wij kiezen voor roeitrainer die degelijk en van goede kwaliteit is, gebruiksvriendelijk is ook. Die makkelijk in elkaar zetten is en tevens inklapbaar is.

Welke roeitrainer is de beste voor thuis?

Ook bij de aanschaf van een roeitrainer voor thuis is het handig om je eigen wensen en voorkeuren in je achterhoofd te houden. Verder is het belangrijk om te letten op de juiste prijs en kwaliteitverhouding. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je beste roeitrainer voor thuis, maar wel betalen voor een roeitrainer thuis van goede kwaliteit.

Beste roeitrainer, de eindconclusie

De beste koop roeitrainer is uiteraard ook een goede roeitrainer om je conditie mee op te bouwen en je verschillende spieren te trainen. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste roeitrainer zijn er sowieso 5 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de 5 belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een roeitrainer gebruik hieronder voor je uit.

Het gewicht van de gebruiker

Wanneer jij een roeitrainer wilt kopen, is het dus zaak om een aantal punten helder te hebben voor wat betreft gebruik. Zo is het van belang te controleren hoeveel gewicht de beste roeitrainer die jij op het oog hebt kan dragen. Het maximaal belastbare gewicht, wordt dit ook wel genoemd (in de bijbehorende specificaties bijvoorbeeld). Het is dus verstandig om voor aanschaf al helder te hebben wie er allemaal gebruik gaat maken van de roeitrainer die jij wilt kopen.

Het maximaal belastbaar gewicht is belangrijk voor wat betreft de veiligheid van de persoon of personen die de roeitrainer gaan gebruiken. De roeitrainer moet het gewicht van de persoon die aan zijn conditie en/ of spierkracht werkt, natuurlijk wel voldoende en naar behoren kunnen dragen. 

Roeitrainers met een hoger belastbaar gewicht zijn vaak van betere kwaliteit dan roeitrainers die minder gewicht kunnen dragen. Dit is echter niet altijd het geval. Over het algemeen kan een roeitrainer van een degelijke kwaliteit een gewicht tot zo’n 150 kg dragen.

Mobiliteit van de roeitrainer

Het gewicht van de roeitrainer zelf kan van belang zijn wanneer je de roeitrainer nog wel eens wilt of moet verplaatsen. Het materiaal is in deze relevant. Meestal geldt dat hoe zwaarder de roeitrainer is, hoe degelijker. Metaal verdient dan ook de voorkeur boven plastic, wanneer het gaat om kwaliteit. Al is plastic als materiaal natuurlijk veel lichter dan metaal.

Verder zijn er roeitrainers met en zonder wieltjes. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat roeitrainers die ‘rolbaar’ zijn met behulp van wieltjes, veel beter verplaatsbaar zijn dan roeitrainers die niet in het bezit zijn van wieltjes. Iets om in de gaten te houden bij aanschaf. Het kan een hoop getil, gesleep en rugproblemen voorkomen.

Wij vinden het persoonlijk een briljante uitvinding, roeitrainers die inklapbaar zijn. Wanneer je zeeën van ruimte hebt, maakt het je wellicht minder uit. Maar wanneer je een beetje moet schipperen qua sportruimte en overige (leef)ruimte, is het enorm fijn dat jij je roeitrainer ergens neer kunt zetten, lekker kunt roeien, aan je conditie en spierkracht kunt werken, en de roeitrainer na de workout ook net zo makkelijk weer op kunt bergen.

Niet elke roeitrainer voor fitness doeleinden is inklapbaar. Wanneer dit voor jou wel een eis is, is het goed om de specs te raadplegen die bij de roeitrainer horen die je op het oog hebt.

Het display

Een belangrijk onderdeel van een roeitrainer is het display. Want het display verschaft je, als het goed is, nogal wat informatie. Als de roeitrainer is voorzien van een weergave van je prestaties in watt, dan noemen we dat een ergometer. Je kunt dan bijvoorbeeld zien hoe hard je roeit, hoeveel (kilo)meter je al hebt geroeid, hoever je nog ‘moet’, en hoeveel calorieën je hebt verbrand (en eventueel nog gaat verbranden). Best hele waardevolle informatie dus. Helemaal wanneer je in specifieke training bent en het voor jou belangrijk is je groei te monitoren. In spierkracht en/ of in conditie.

De grootte van de display, de helderheid en de leesbaarheid zijn ook wel belangrijke aspecten. Deze aspecten verschillen per roeitrainer. Een belangrijk punt om zeker aandacht aan te besteden. Want het goed kunnen aflezen van je sportstatistieken tijdens een workout is toch wel vrij essentieel..

Trainingsprogramma opties

Op veel roeitrainers zit een trainingsprogramma, of trainingsprogramma’s. Je kunt dan dus een roei trainingsprogramma volgen met behulp van de roeitrainer. Hoe uitgebreid deze programma’s zijn, dat verschilt echt weer enorm per roeitrainer. 

Zo heb je roeitrainers waar enkel voorgeprogrammeerde workouts en trainingen mogelijk zijn. Maar er zijn ook roeitrainers waarbij je zelf trainingen of workouts kunt instellen en volgen. Je kunt zo dus heel specifiek trainen. En dat kan heel ideaal zijn. Het hangt echter weer volledig af van jouw eigen wensen en ideeën. Ook hangt het af van het gebruiksdoel. Handig dus om deze helder te hebben, al voordat jij je zoektocht start. Het kan een hoop teleurstelling achteraf voorkomen.

Hartslag monitoren, ja of nee?

We hebben het al gehad over de opties en mogelijkheden die de verschillende roeitrainers wel of niet bezitten. Een niet standaard optie is een hartslagmeter.

Voor het trainen of bijvoorbeeld revalideren kan het belangrijk zijn om je hartslag te monitoren, te meten. Zo ook wanneer je aan het sporten bent of gaat met behulp van de roeitrainer. Er zijn roeitrainers waarmee je tijdens het roeien tevens je hartslag kunt meten. 

Over het algemeen is er dan een hand pulse systeem aanwezig. Dat is een systeem waarmee je middels sensoren die op de handvatten geplaatst zijn, je hartslag kunt meten. Maar ook andere manieren om je hartslag te meten zijn voorhanden. Te denken valt aan een oor pulse, een polsmeter, een hartslagmeter om je borst of een cardio pulse set. Uiteraard moet de roeitrainer dan wel gekoppeld kunnen worden met de betreffende hartslagmeter! Dit is echt essentieel. Dus check hieromtrent altijd de mogelijkheden wanneer jij graag je hartslag wilt monitoren tijdens het gebruik van een roeitrainer.

Een laatste extraatje, soorten roeitrainers

Los van de 5 bovenstaande, essentiële aandachtspunten bij de aanschaf van een roeitrainer, willen we ook kort nog even wat meer vertellen over de soorten roeitrainers die er zijn. Of eigenlijk, de verschillende systemen waar roeitrainers op draaien.

De verschillende roeitrainers zijn het meest praktisch in te delen op basis van weerstand. De hoeveelheid weerstand, die bepaald hoe zwaar je training is of wordt. Hoe hoger de weerstand, hoe pittiger de training. In zijn algemeenheid zijn er vier verschillende weerstandsystemen waar gebruik van wordt gemaakt bij roeitrainers. Het gaat dan om luchtweerstand, waterweerstand, magneetweerstand en hydraulische weerstand. We vertellen je daar in de volgende alinea wat meer over.

Bij een roeitrainer die werkt op basis van luchtweerstand wordt de weerstand bepaald door de kracht die jij zelf op het apparaat uitoefent. Een nadeel van dit systeem kán zijn dat de luchtverplaatsing best wat geluid met zich meebrengt. Voor een ander is het wellicht juist ideaal en dient het als aansporing.

Bij een roeitrainer met waterweerstand werkt het mechanisme als volgt. Er is een met water gevulde trommel waar een schoep in si geplaatst. Hoe meer water er in de trommel zit, hoe harder je trekt, hoe meer weerstand je ervaart. Een roeitrainer met waterweerstand bootst by far de praktijk het beste na. Het daadwerkelijk roeien op water dus.

Bij een roeitrainer met magneetweerstand is er sprake van een magneet naast het vliegwiel. Je kunt hiermee de weerstand eenvoudig aanpassen. Hoe dichterbij de magneet bij het wiel staat, hoe zwaarder het roeien wordt. De bediening in deze is eenvoudig te noemen.

Bij een roeitrainer met hydraulische weerstand wordt de weerstand gecreëerd door met gas gevulde cilinders. Wanneer je de stand van de cilinder versteld, dan verhoog of verlaag jij de weerstand. Het voordeel van een roeitrainer met hydraulische weerstand is dat ze vaak niet zo duur zijn. Het nadeel is dat kapotte cilinders kostbaar zijn om te vervangen.

Het is aan jou zelf te bekijken welk type roeitrainer en welk weerstandsysteem/ werkingsmechanisme het beste bij jou past. Elk type heeft zo zijn eigen charmes, voor en nadelen. Er is geen goede of slechte keuze in deze. Enkel jouw eigen beste keuze!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de roeitrainer. Dit zodat jij de voor jou beste roeitrainer voor jouw toekomstige roeitrainer workout kunt bestellen. Of dat nou een roeitrainer voor thuis is, een roeitrainer voor op kantoor, of roeitrainers voor op de sportschool. 

We hebben je verder uitgelegd dat roeitrainer beste koop, of beste roeitrainer vergelijken, niet perse de beste roeitrainer voor jou hoeft te zijn. Welke roeitrainer voor jou het allerbeste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

Het aanbod van roeitrainers is echter best groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 5 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de nummer 1 roeitrainer uit de beste test voor roeitrainers, hoeft voor jou dus niet de beste roeitrainer te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een roeitrainer die aan jouw wensen, eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids opgemerkt en uitgelegd.

We wensen je veel succes en natuurlijk ook plezier bij je persoonlijke zoektocht naar de beste roeitrainer. Een roeitrainer die maakt dat jij lekker kunt werken aan je conditie en kracht. Die maakt dat je lekker in beweging blijft, waar en wanneer je maar wilt. Die niet alleen jouw conditie en kracht, maar wellicht ook die van je familie, collegae of sportclub leden op peil brengt of houdt. Zorgt voor een hoop plezier ook, want dat laatste is misschien nog wel het meest belangrijk. Dus roei ze, zo ver als je maar kan! 

 1. 1. Roeitrainer – NordicTrack RW900

  #1 Beste roeitrainer
  Roeitrainer – NordicTrack RW900. Geschikt voor de meest intensieve training

  Geschikt voor de meest intensieve training

  Met een gewicht van 48 kilogram is deze roeitrainer geschikt voor gebruik tot 130 kg. Met maar liefst 26 weerstanden zeer geschikt voor intensief gebruik.

  €1399 bij betersport.nl
  betersport.nl (€1.399,00)
 2. 2. Roeitrainer – Xterra ERG600W

  #2 Beste koop roeitrainer
  Roeitrainer – Xterra ERG600W. Met waterweerstand

  Met waterweerstand

  De ideale roeitrainer voor beginner en gevorderde sporter. De waterweerstand maakt roeien zeer realistisch. Deze roeitrainer heeft een zeer scherpe prijs kwaliteit verhouding.

  €0 bij betersport.nl
  betersport.nl (€0,00)
 3. 3. Roeitrainer – Senz Sports R5000

  #3 Beste professionele roeitrainer
  Roeitrainer – Senz Sports R5000. Zeer geschikt voor lange mensen

  Zeer geschikt voor lange mensen

  Deze roeitrainer is bedoeld voor intensief gebruik. Maar gelukkig is de prijs zeer scherp te noemen. Met een maximaal te belasten gewicht van 150kg uitermate sterk te noemen.

  €699 bij betersport.nl
  betersport.nl (€699,00)
 4. 4. Roeitrainer – First Degree Neon Pro V

  #4 Beste goedkope roeitrainer
  Roeitrainer – First Degree Neon Pro V. Zeer stevig en stabiel

  Zeer stevig en stabiel

  Een echte krachtpatser, zo kun je deze roeitrainer wel noemen. Door gebruik van waterweerstand is voelt het alsof je op open water roeit. Deze roeitrainer is geschikt voor intensief gebruik.

  €0 bij betersport.nl
  betersport.nl (€0,00)
 5. 5. Roeitrainer – Focus Fitness Row 2

  #5 Zeer goede roeitrainer
  Roeitrainer – Focus Fitness Row 2. Perfect instap model

  Perfect instap model

  Ben je beginner of wil je simpelweg niet al te veel geld uit geven? Dan is deze inklapbare roeitrainer echt iets voor jou. Het perfecte instap model voor de sportieveling.

  €249 bij bol.com
  bol.com (€249,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.