Beste RVS wandbrievenbus van 2023

Top 5 best geteste RVS wandbrievenbussen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 november 2022 @09:29

beste_rvs_brievenbus_04

Jij bent op zoek naar de beste RVS wandbrievenbus? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de RVS wandbrievenbus van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 RVS wandbrievenbussen uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Brievenbus Stoer! als beste RVS wandbrievenbus uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste RVS brievenbussen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een RVS wandbrievenbus. Wist je bijvoorbeeld dat de beste RVS wandbrievenbus zeer moderne looks heeft? Lees snel verder…

#1 Beste RVS wandbrievenbus
Brievenbus Stoer! – RVS. Prachtig RVS design

Prachtig RVS design

Superieure bouwkwaliteit in een RVS jasje. Deze degelijke wandbrievenbus is een aanwinst voor je woning en zal een leven lang mee gaan. Uiteraard geleverd met cilinderslot.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

toolmax.nl (€285,86)

Naar de top 5

Top 5 beste RVS wandbrievenbussen van dit moment

Hoe komt deze top 5 RVS wandbrievenbussen tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 13 RVS wandbrievenbussen uitvoerig getest en vergeleken.

13 RVS wandbrievenbussen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 RVS wandbrievenbussen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Brievenbus Stoer! – RVS

  #1 Beste RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Stoer! – RVS. Prachtig RVS design

  Prachtig RVS design

  Superieure bouwkwaliteit in een RVS jasje. Deze degelijke wandbrievenbus is een aanwinst voor je woning en zal een leven lang mee gaan. Uiteraard geleverd met cilinderslot.

  toolmax.nl (€285,86)
 2. 2. Brievenbus Bobi Xpress RVS

  #2 Beste ruime RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Bobi Xpress RVS. Bobi de brievenbus

  Bobi de brievenbus

  Een moderne en eigentijdse wandbrievenbus met de kracht van RVS. Nooit meer roest en zeer eenvoudig in onderhoud. Eventueel ook los te plaatsen met een brievenbusstandaard.

  brievenbusdirect.nl (€199,00)
 3. 3. Brievenbus Ouse – RVS

  #3 Beste koop RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Ouse – RVS. Praktisch en ruim

  Praktisch en ruim

  Geleverd met bevestigingsmateriaal dus je kunt deze oersterke wandbrievenbus direct aan de wand bevestigen. Op deze RVS wandbrievenbus krijg je 1 jaar garantie en zijn geschikt om naast elkaar te hangen.

  brievenbusdirect.nl (€89,00)
 4. 4. Brievenbus Allux 200 RVS

  #4 Beste RVS wandbrievenbus Allux
  Brievenbus Allux 200 RVS. 2 Jaar garantie

  2 Jaar garantie

  En maar liefst 12 jaar garantie op roest. Eenvoudig tegen de wand te plaatsen of los met een statief (niet bijgeleverd maar wel op voorraad). Een zeer degelijke wandbrievenbus.

  brievenbusdirect.nl (€109,00)
 5. 5. Brievenbus Allux LT150 RVS

  #5 Beste compacte RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Allux LT150 RVS. Sterk en compact

  Sterk en compact

  Een zeer functionele wandbrievenbus gemaakt van 1mm RVS. Maar liefst 12 jaar garantie op roest. Deze compacte brievenbus is te bevestigen aan de wand maar ook vrijstaand met statief.

  brievenbusdirect.nl (€114,95)

Hoelang gaat de beste wandbrievenbus RVS gemiddeld mee?

Wanneer je de beste wandbrievenbus RVS gaat aanschaffen wil je ook weten hoe lang deze brievenbus gemiddeld meegaat. Bij goed onderhoud van de brievenbus kan deze makkelijk tientallen jaren mee. Dit komt doordat de beste wandbrievenbus RVS is gemaakt van roestvrij staal. Staal is een enorm sterk product wat prima tegen een stootje kan. Doordat het staal ook roestvrij is kan deze prima tegen een spatje maar hou er rekening mee dat RVS niet betekend dat het compleet bestand is tegen roest. De brievenbus hangt het hele jaar buiten waar hij alle weersomstandigheden te verduren krijgt. Door te kiezen voor een wandbrievenbus van RVS kan deze dit prima aan, mits deze goed wordt onderhouden. RVS zorgt ervoor dat de brievenbus waterdicht is waardoor jouw post ook droog blijft. Hoelang een wandbrievenbus meegaat hangt af van de tijd en onderhoud die jij in de brievenbus stopt. Het is aan te raden om de brievenbus regelmatig schoon te maken zodat de brievenbus zo lang mogelijk in goede staat blijft. Dit kun je maandelijks doen met milde reinigingsmiddelen en een spons. Door regelmatig de brievenbus te reinigen voorkom je dat roest zich kan hechten aan het materiaal. Dit kan na verloop van tijd voor zorgen dat het materiaal poreus wordt en daardoor niet meer sterk genoeg is met alle gevolgen van dien. Zorg dus voor een goed onderhoud van je brievenbus om zo jouw post veilig te stellen.

Het onderhoud van een de beste wandbrievenbus RVS

Ook al schaf je de beste wandbrievenbus RVS aan, het is en blijft een gebruiksvoorwerp die dag in dag uit buiten staat. Dit houdt in dat er wel wat onderhoud nodig is om zelfs de beste wandbrievenbus RVS mooi en netjes te houden. Hoewel de brievenbus is gemaakt van RVS is het een fabeltje dat dit soort staal niet kan roesten. RVS is namelijk wel vatbaar voor vliegroest. In de meeste gevallen is dit soort roest wel makkelijk en snel te verwijderen, mits je dit niet te lang laat zitten. Het goed onderhouden van je brievenbus is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien en zodat deze zo lang mogelijk mee gaat. Zie je tekenen van roest of viezigheid op de brievenbus? Dan ben je eigenlijk al te laat maar probeer dit toch zo snel mogelijk te verwijderen. 

Om vliegroest zo veel mogelijk te voorkomen kun je de brievenbus bij aanschaf direct al voorbehandelen met speciale middelen voor RVS zodat het RVS goed beschermd is. Hierdoor gaat de beste wandbrievenbus RVS zo lang mogelijk mee en blijft jouw post droog en beschermd. Het schoonmaken van de brievenbus doe je eenvoudig met een sopje en een schuurspons. Gebruik hiervoor milde producten of een RVS reinigingsmiddel waarmee je het RVS ook weer mooi kunt oppoetsen. Zo wordt jouw brievenbus weer blinkend schoon en hou je viezigheid en vliegroest op afstand. Wanneer roest zich vastbijt op het materiaal van de brievenbus is het lastig tot vrijwel onmogelijk om dit nog te verwijderen. Ook zorgt het ervoor dat je brievenbus minder stevig is wat ten nadelen is van jouw post. Goed onderhoud is dus van belang voor het uiterlijk van de brievenbus en voor de bescherming van jouw post en pakketjes.

Waarom kiezen voor een wandbrievenbus?

Het kan zijn dat je nu op het moment een brievenbusgleuf in je voordeur hebt. Dit is net zo handig want de post valt zo op je deurmat. Toch heeft een wandbrievenbus veel voordelen ten opzichte van de welbekende brievenbusgleuf in de voordeur. Als eerste zorgt de beste wandbrievenbus RVS voor meer sfeer bij de woning en kun je het ontwerp helemaal zelf uitzoeken. Daarnaast geeft het minder lawaai wanneer de postbode de post naar binnen schuift doordat je de klep niet hoort dichtklappen. Ook kunnen huisdieren er soms vandoor gaan met de post waardoor je belangrijke brieven niet leest of waardoor deze zijn verscheurd. De postbode zal je ook dankbaar zijn met een wandbrievenbus, zeker wanneer je aanwezige honden hebt. Een brievenbusgleuf laat daarnaast een hoop kou in huis wat kan zorgen voor tocht in de woning om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid tot inbraak door middel van je brievenbusgleuf. Om dit allemaal te voorkomen kun je kiezen voor een wandbrievenbus. Hierbij kun je toch snel en gemakkelijk bij je post komen, zonder alle nadelen van de brievenbusgleuf in de voordeur. Je kunt de beste wandbrievenbus RVS aanschaffen in verschillende formaten en modellen. Zo vind je altijd wel een leuke wandbrievenbus die helemaal past bij jouw woning.

beste_rvs_brievenbus_01

Waar kun je de wandbrievenbus het beste plaatsen

Heb je voor jou de beste wandbrievenbus RVS gevonden en vraag je je af hoe en waar je deze het beste op kunt hangen? Dan zijn hier een aantal regeltjes voor. Het maakt niet uit of je de wandbrievenbus links of rechts naar de deur ophangt. Ook hoeft de brievenbus niet bij de voordeur geplaatst te worden, hoewel dit voor jezelf wel zo handig is. De wandbrievenbus mag ook bij het hek worden geplaats van de voortuin. Heb je een grote voortuin of een lange oprit waarbij de postbode meer dan 10 meter moet lopen om bij de brievenbus te komen? Dan dien je deze dichterbij te plaatsen. Verder zijn er een aantal regels met betrekking tot de hoogte waarop je de brievenbus gaat ophangen. Deze mag bijvoorbeeld niet hoger worden gehangen dan 1,8 meter en niet lager dan 0,6 meter. Op die manier kan iedereen gemakkelijk bij de brievenbus komen. 

Bij de aanschaf van de beste wandbrievenbus RVS krijg je hier alle middelen om de brievenbus aan de muur te bevestigen. Zorg altijd voor een goede en stevige montage zodat de brievenbus geen kant meer op kan. Zo is de brievenbus bestand tegen harde windstoten of andere weersomstandigheden. Een brievenbus kan een leuke toevoeging zijn aan de voorzijde van de woning. Kijk dus goed waar je de brievenbus gaat plaatsen zodat deze mooi tot zijn recht komt en zodat de postbode en jijzelf er makkelijk bij kan. Ook is het prettig dat je niet ver de deur uit hoeft om je brievenbus te legen.

Een stormvaste en waterdichte wandbrievenbus van RVS

Doordat RVS een zeer stevig materiaal is kan deze prima tegen een stootje. Dit is enorm belangrijk voor de bescherming van je post. Een brievenbus hangt het hele jaar buiten en krijgt daardoor flink wat te verduren. Zware windstoten, hagel of nieuwsgierige dieren kunnen een reden zijn dat de brievenbus kan beschadigen. Doordat RVS zo stevig is, is de kans ook kleiner op beschadigingen. Ook blijft je post droog doordat de beste wandbrievenbus RVS waterdicht is. Wanneer post in contact komt met water kan de inkt gaan doorlopen of kun je de post niet eens meer openmaken. Hierdoor kun je belangrijke informatie missen. Daarom is het van belang dat je kiest voor een solide wandbrievenbus van stevig materiaal. Hierdoor blijft je post goed beschermt en droog. De wandbrievenbus kun je eenvoudig openen met een sleutel. Hierdoor kun je in een keer alle post met gemak uit de brievenbus halen. 

De postbode kan de post zelf aan de bovenzijde van de brievenbus stoppen. Dit kan door middel van een gleuf aan de bovenzijde of een handige klep. De klep zorgt er ook weer voor dat regenwater geen kans maakt waardoor je post extra beschermd is en droog blijft. Dit is zeker handig wanneer de wandbrievenbus niet onder een afdakje hangt en hierdoor meer regenwater kan opvangen. Daarnaast zorgt de extra klep ervoor dat er geen ongedierte of insecten in de brievenbus kunnen komen.

beste_rvs_wandbrievenbus_04

Hoe kies je het formaat van een wandbrievenbus

Een van de belangrijke punten bij de aanschaf van de beste wandbrievenbus RVS, is het formaat van de brievenbus. Om het formaat te bepalen kun je kijken naar de hoeveelheid post dat je ontvangt. Doordat tegenwoordig veel online wordt verstuurd ontvang je minder post dan vroeger. Ook als je een nee-nee sticker op de deur hebt zal je weinig post ontvangen. Je kunt het formaat dus laten afhangen van de hoeveelheid post dat je dagelijks of wekelijks ontvangt. De brievenbus zal zeker nog een lange tijd blijven bestaan doordat belangrijke brieven nog altijd worden verstuurd. Ook geboorte-, verjaardag- of kerstkaartjes komt nog als vanouds via de post. Ontvang je de krant of een bepaald magazine? Ben je soms dagen of weken van huis? Dan stapelt de post in de brievenbus zich ook rap op. Neem dit ook zeker mee in je beslissing over het formaat van de brievenbus. Hierdoor zal je altijd voldoende ruimte hebben zodat de postbode alle post netjes bij jou thuis af kan leveren, ook wanneer je een tijdje van huis bent. Naast de beste wandbrievenbus RVS kun je ook kiezen voor een pakketbrievenbus. Deze is groter van stuk en heeft een grotere opening. Hierdoor kan de postbezorger ook pakketjes bij jou achterlaten wanneer je niet thuis bent. Kijk dus goed naar jouw wensen en pas het formaat van de beste wandbrievenbus RVS hierop aan. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Design wandbrievenbussen van roestvrij staal

Iedereen heeft een andere smaak en daarom is de beste wandbrievenbus RVS voor jou compleet ander dan voor een ander. Een wandbrievenbus komt in verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een mooie design wandbrievenbus of kies je voor een simpele en meer standaard wandbrievenbus. De keuze voor de brievenbus laat je afhangen van jouw smaak, budget en de stijl van de woning. Wanneer je niet veel waarde hecht aan de uitstraling van de brievenbus, dan kun je kiezen voor een standaard modelletje. Deze zal nog steeds zeer goed functioneren, maar zal wat minder opvallen. Wanneer design echt in jouw straatje past, dan kies je voor een mooie en opvallende design wandbrievenbus in RVS. De stijl van de wandbrievenbus kun baseren op de stijl van je naamplaatje, het huisnummer of de voordeur om zo één geheel te creëren. De buitenzijde van de woning is tenslotte het visitekaartje van je woning en de eerste indruk die mensen van je huis hebben. Kies daarom zorgvuldig het ontwerp van jouw beste wandbrievenbus RVS uit voordat je overgaat op de aanschaf van de brievenbus. Doordat een brievenbus tientallen jaren meegaat zal je niet snel een nieuwe brievenbus aanschaffen. Daarom is het handig om goed na te denken over het ontwerp doordat je hier nog jarenlang tegenaan zal kijken.

RVS wandbrievenbussen in diverse kleuren

De beste wandbrievenbus RVS is een stevige wandbrievenbus die aansluit bij jouw wensen. RVS staat bekend om zijn zilveren kleur maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Je kunt ook een wandbrievenbus aanschaffen in een zwarte kleur welke is gemaakt van RVS. Hierdoor heb je een ruime keuze wanneer je op zoek bent naar de beste wandbrievenbus RVS doordat je helemaal zelf het ontwerp en dus ook de kleur kunt bepalen. Iedereen heeft een eigen smaak en stijl waardoor het fijn is dat er zoveel keuze is. Roestvrij staal zorgt ervoor dat de brievenbus lang meegaat en dat jouw post goed beschermd is. Zoals eerder besproken vergt roestvrij staal wel het nodige onderhoud om er zo voor te zorgen dat de brievenbus lange tijd mee gaat en mooi blijft. In ruil daarvoor krijg je er een stevige en robuuste wandbrievenbus voor terug waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Daarnaast hebben inbrekers geen schijn van kans bij RVS doordat dit bijna niet open te breken is. Je opent de brievenbus met de meegeleverde sleutel om zo bij je post te komen. Hierdoor is je post dus altijd netjes en veilig opgeborgen in de stevige wandbrievenbus van RVS.

De voordelen en nadelen van een RVS brievenbus

Er zijn diverse redenen dat je op zoek bent naar de beste wandbrievenbus RVS. Misschien ga je binnenkort verhuizen en vind je de huidige brievenbus niet mooi of heb je op het moment een brievenbusgleuf en wil je overstappen op een wandbrievenbus. Dan wil je wel weten wat de voordelen en nadelen zijn van een wandbrievenbus. Eigenlijk zijn er weinig nadelen aan een wandbrievenbus, zolang je maar een goede keuze maakt. De beste wandbrievenbus RVS is een stevige brievenbus die prima tegen een stootje kan en welke goed waterdicht is. Als enige nadeel heeft een wandbrievenbus dat je de deur uit moet om je post te pakken en dat je de brievenbus dient te monteren. Toch heeft een wandbrievenbus aanzienlijk meer voordelen dan de brievenbusgleuf in de deur. Je bespaart op de energierekening doordat de kachel een standje lager kan en je bent beter beschermt tegen inbraak. Reden genoeg dus om te kiezen voor een wandbrievenbus die mooi zal staan bij jouw huidige of bij jouw nieuwe woning.

Diverse materialen van de wandbrievenbus

Naast de RVS wandbrievenbus heb je een tal van brievenbussen in diverse materialen. Zo schaf je een wandbrievenbus aan van metaal, hout, kunststof, staal of aluminium. Al deze materialen hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. RVS is een stevig materiaal wat eigenlijk altijd wel een goede keuze is, zeker voor een wandbrievenbus. Daarom is dit ook een van de meest gekozen materialen voor de wandbrievenbussen. Dit is niet zo goed doordat RVS goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden en daarnaast zeer stevig is. Ook vind je RVS wandbrievenbussen in ontzettend veel modellen, formaten en uitvoeringen. Zo vind je altijd wel een leuke wandbrievenbus die mooi staat bij jouw woning. RVS kan ook worden gespoten waardoor jouw RVS brievenbus een mooie zwarte, antraciet of witte kleur krijgt. Zo heb je toch de solide kwaliteit van RVS, maar dan in een kleur die jij mooi vindt of die goed past bij jouw woning.

Hoe kies je de beste wandbrievenbus uit?

De beste wandbrievenbus kies je door te kijken naar jouw wensen en jouw budget. Ook let je goed op het materiaal waarvan de brievenbus is gemaakt. Zo weet je zeker dat je brievenbus die jij uitzoekt ook jarenlang meegaat waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt. Je kunt ervoor kiezen om de brievenbus af te stemmen om de stijl van je woning. Hierbij kun je kiezen tussen een moderne brievenbus, een klassieke of juist brocante brievenbus of een opvallende brievenbus. Ook ben je vrij in de kleur van de brievenbus. De beste wandbrievenbus kies je dus op basis van wat jij mooi vindt en wat jij bij de woning vindt passen. Neem hierin ook het formaat van de brievenbus mee, zodat je zeker weet dat jij netjes al jouw post ontvangt. Ook is het handig om van tevoren de muur op te meten. Zo weet je zeker dat de wandbrievenbus op de juiste plek past bij jouw woning. Dit voorkomt teleurstelling achteraf. Ook is het belangrijk dat je goed let op de montage van de wandbrievenbus zodat deze jarenlang prima op zijn plek blijft zitten. Hierdoor gaat er geen belangrijke post verloren en voorkom je dat je snel weer een nieuwe wandbrievenbus aan dient te schaffen. Door de grote hoeveelheid opties kun je altijd wel een leuk model vinden die past bij jouw smaak en woning.

Veelgestelde vragen over de beste RVS brievenbus

Wat is het beste materiaal voor een brievenbus?

Alle brievenbussen zijn van degelijke kwaliteit. De keuze voor materiaal hangt af van wat je mooi vindt. RVS zal nooit roesten, dat is absoluut een voordeel van RVS. Het zorgt er ook voor dat een broevenbus eenvoudig te reinigen is.

Kan ik de brievenbus het hele jaar buiten laten staan?

Ja, de brievenbussen zijn in principe waterdicht en kunnen daardoor het hele jaar buiten blijven staan. Zorg er wel voor dat de brievenbus goed stevig is gemonteerd.

Kan ik de brievenbus laten monteren of moet ik dat zelf doen?

Bij het online kopen van een brievenbus dien je deze zelf te monteren. Je kunt natuurlijk altijd hulp vragen aan bekende voor het monteren van de brievenbus.

Krijg ik garantie bij de aanschaf van een brievenbus?

Ja, op brievenbussen zit een fabrieksgarantie. Mocht er iets niet naar wens zijn of de brievenbus werkt niet naar behoren, dan kun je jouw geld terugkrijgen of een nieuwe brievenbus toegestuurd krijgen.

Wat als ik veel grote enveloppen en pakketten ontvang?

Dan kies je voor een pakketbrievenbus. In een regulieren brievenbus passen geen A3 enveloppen, posters of pakketjes. Wanneer je deze regelmatig ontvangt kun je kiezen voor een pakketbrievenbus.

Nogmaals onze top 5 beste RVS wandbrievenbussen op een rijtje:

 1. 1. Brievenbus Stoer! – RVS

  #1 Beste RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Stoer! – RVS. Prachtig RVS design

  Prachtig RVS design

  Superieure bouwkwaliteit in een RVS jasje. Deze degelijke wandbrievenbus is een aanwinst voor je woning en zal een leven lang mee gaan. Uiteraard geleverd met cilinderslot.

  toolmax.nl (€285,86)
 2. 2. Brievenbus Bobi Xpress RVS

  #2 Beste ruime RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Bobi Xpress RVS. Bobi de brievenbus

  Bobi de brievenbus

  Een moderne en eigentijdse wandbrievenbus met de kracht van RVS. Nooit meer roest en zeer eenvoudig in onderhoud. Eventueel ook los te plaatsen met een brievenbusstandaard.

  brievenbusdirect.nl (€199,00)
 3. 3. Brievenbus Ouse – RVS

  #3 Beste koop RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Ouse – RVS. Praktisch en ruim

  Praktisch en ruim

  Geleverd met bevestigingsmateriaal dus je kunt deze oersterke wandbrievenbus direct aan de wand bevestigen. Op deze RVS wandbrievenbus krijg je 1 jaar garantie en zijn geschikt om naast elkaar te hangen.

  brievenbusdirect.nl (€89,00)
 4. 4. Brievenbus Allux 200 RVS

  #4 Beste RVS wandbrievenbus Allux
  Brievenbus Allux 200 RVS. 2 Jaar garantie

  2 Jaar garantie

  En maar liefst 12 jaar garantie op roest. Eenvoudig tegen de wand te plaatsen of los met een statief (niet bijgeleverd maar wel op voorraad). Een zeer degelijke wandbrievenbus.

  brievenbusdirect.nl (€109,00)
 5. 5. Brievenbus Allux LT150 RVS

  #5 Beste compacte RVS wandbrievenbus
  Brievenbus Allux LT150 RVS. Sterk en compact

  Sterk en compact

  Een zeer functionele wandbrievenbus gemaakt van 1mm RVS. Maar liefst 12 jaar garantie op roest. Deze compacte brievenbus is te bevestigen aan de wand maar ook vrijstaand met statief.

  brievenbusdirect.nl (€114,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.