Beste slaapmuts van 2023

Top 5 best geteste slaapmutsen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 31 januari 2023 @12:27

beste_slaapmuts

Jij bent op zoek naar de beste slaapmuts? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de slaapmuts van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 slaapmutsen uitgebreid getest en vergeleken. Na 2 uur onderzoek is Zijden slaapmuts Bonnet als beste slaapmuts uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste slaapmutsen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een slaapmuts. Wist je bijvoorbeeld dat de beste slaapmuts van 100% zijden Bonnet is? Lees snel verder…

#1 Beste slaapmuts
Zijden slaapmuts – Bonnet – 100% silk bonnet. One size fits all

One size fits all

Deze 100% Bonnet zijden slaapmuts beschermt je haar tegen breken en houdt het haar gehydrateerd. De stof is erg zacht en zit erg comfortabel. Wordt geleverd inclusief satijnen opbergzakje.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€16,99 bij bol.com
bol.com (€16,99)

Naar de top 5

Top 5 beste slaapmutsen van dit moment

Hoe komt deze top 5 slaapmutsen tot stand?

2 uur getest door experts Onze experts hebben 10 slaapmutsen uitvoerig getest en vergeleken.

10 slaapmutsen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 slaapmutsen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Zijden slaapmuts – Bonnet – 100% silk bonnet

  #1 Beste slaapmuts
  Zijden slaapmuts – Bonnet – 100% silk bonnet. One size fits all

  One size fits all

  Deze 100% Bonnet zijden slaapmuts beschermt je haar tegen breken en houdt het haar gehydrateerd. De stof is erg zacht en zit erg comfortabel. Wordt geleverd inclusief satijnen opbergzakje.

  €16,99 bij bol.com
  bol.com (€16,99)
 2. 2. Beyeza Satijnen Slaapmuts voor Volwassenen – Hair Bonnet Satijn

  #2 Beste koop slaapmuts
  Beyeza Satijnen Slaapmuts voor Volwassenen – Hair Bonnet Satijn. Voorzien van grote elastische band

  Voorzien van grote elastische band

  Deze slaapmuts van Beyeza is geschikt voor elk haartype en houdt jouw haar gehydrateerd en glanzend. De grote elastische band zit bijzonder goed zonder teveel aanwezig te zijn.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Satijnen Slaapmuts voor lang haar

  #3 Beste slaapmuts voor lang haar
  Satijnen Slaapmuts voor lang haar. Speciaal voor lang haar

  Speciaal voor lang haar

  Een zeer ruime slaapmuts, speciaal voor lang haar. 100% satijn wat het haar gehydrateerd en langer glanzend houdt. Deze muts is voorzien van een elastische band waardoor hij voor elk hoofd geschikt is.

  €15,99 bij bol.com
  bol.com (€15,99)
 4. 4. COMBES Slaapmuts – Satijn – Nachtmuts

  #4 Beste slaapmuts voor kroeshaar
  COMBES Slaapmuts – Satijn – Nachtmuts. Perfect voor krullen of kroeshaar

  Perfect voor krullen of kroeshaar

  Gemaakt van 100% satijn met een comfortabele elastische band. Deze slaapmuts is ook zeer geschikt voor vrouwen met haarextensies en of vlechten.

 5. 5. Kinderen slaapmuts

  #5 Beste slaapmuts voor kinderen
  Kinderen slaapmuts. Speciaal voor kinderen

  Speciaal voor kinderen

  Speciaal voor kinderen met een grote bos krullen of lang haar dat je graag glanzend wil houden. De grote elastische band sluit goed af zonder knellend te zijn. Deze slaapmuts blijft 's nachts goed op zijn plaats zitten.

  €9,15 bij bol.com
  bol.com (€9,15)

Tips voor het kopen van de beste slaapmuts

Wanneer je op zoek bent naar een slaapmuts kun je op veel plekken terecht. Zo kun je dit product online in veel webshops vinden of je kunt naar dit product op zoek gaan in verschillende winkels. Hierbij kun je kijken wat de functie van dit product moet zijn. Er zijn meerdere redenen waarom je een slaapmuts zou dragen. Kijk dus waar jij hem voor gaat gebruiken om zo de juiste keuze te maken. Zo kun je kijken naar het materiaal waarvan de muts is gemaakt en naar de opdruk en de kleur. De mutsen zijn te verkrijgen voor mannen, vrouwen en baby’s. Hierdoor verschillen de mutsen enorm van elkaar. Ook de prijzen kunnen verschillen van dit product. Kijk dus waarvoor je de muts wilt gaan gebruiken om zo een product te vinden die voldoet aan jouw wensen en die past bij jouw budget.

Een slaapmuts voor de verzorging van het haar

Er zijn verschillende redenen om een muts te dragen tijdens het slapen. Zo kan een muts van bijvoorbeeld satijn ervoor zorgen dat je haar goed beschermd blijft. Zeker krullend haar kan baat hebben bij een satijnen muts voor het slapen. Hierbij blijft je haar mooi in model en zal het minder snel gaan klitten en afbreken. Ook wanneer je erg lang haar kan dit soms in de weg liggen. Een muts dragen tijdens het slapen zorgt ervoor dat je hier geen last van hebt. Wanneer je een haarmasker of een ander product in je haar wilt doen tijdens het slapen, kan en muts ervoor zorgen dat je kussen schoon blijft. Het product krijgt dan een aantal uur de tijd om goed in het haar te trekken. De volgende ochtend kun je het product weer uit je haar wassen waardoor je mooi en glad haar hebt. In veel gevallen kun je de muts in de wasmachine stoppen voor de volgende keer.

Een slaapmuts om het hoofd warm te houden

Een andere reden om een muts te dragen tijdens het slapen is om het hoofd warm te houden. Vroeger werden mutsen altijd gedragen tijdens het slapen. Dit kwam omdat men vroeger pruiken droeg. Hierdoor werd het hoofd ’s nachts erg koud en droeg met een muts. Ook werd de muts vroeger gedragen om de verspreiding van luizen tegen te gaan en om te voorkomen dat je luizen kreeg. Tegenwoordig hebben we wat meer haar en betere behandelmethodes tegen luizen. Voor degene die kaal aan het worden zijn kan een muts tijdens het slapen prettig zijn om het hoofd lekker warm te houden in de koudere maanden. Ook mensen die chemo ondergaan en hun haar verliezen kunnen baat hebben bij een muts voor het slapen om zo toch een lekker warm hoofd te hebben tijdens het slapen. Voor veel zorgt dit ook voor een geborgen en warm gevoel.

beste_slaapmuts_01

De verschillende soorten mutsen voor tijdens het slapen

Wanneer je zoekt op een slaapmuts zie je veel verschillende soorten voorbijkomen. Zo heb je mutsjes voor pasgeboren baby’s om hun hoofdje warm te houden. Ook vind je diverse mutsen voor volwassenen. Deze kunnen gemaakt zijn van katoen of van satijn. Satijn wordt vaak gebruikt voor het beschermen van het haar. Heb je net je haar mooi laten doen bij de kapper en wil je hier lang van genieten? Dan kan het slapen met een satijnen muts ervoor zorgen dat je kapsel mooi in model blijft. Ook wanneer je ’s nachts veel draait en woelt kan een satijnen muts ervoor zorgen dat je haar uit de knoop blijft. Zo word je ’s ochtends wakker met haar waar je direct met een borstel doorheen kunt komen. Een muts van katoen kan worden gedragen om het hoofd ’s nachts warm te houden wanneer je minder haar hebt of kaal bent.

beste_slaapmuts_02

De voordelen van een slaapmuts

Een slaapmuts kan worden gedragen ter bescherming van het haar. Zo zal het minder snel afbreken, minder snel klitten en blijft het kapsel goed in model. Ook voor het laten intrekken van producten kan een muts tijdens het slapen uitkomst bieden. Voor andere is een muts tijdens het slapen fijn om het hoofd lekker warm te houden. Misschien wil je ’s nachts de verwarming niet aanzetten waardoor het koud kan zijn in huis. Je hele lichaam kan warm gehouden worden door de dekens maar je hoofd ligt vaak in de kou. Een muts dragen tijdens het slapen zorgt ervoor dat je helemaal warm bent tijdens het slapen. Er zijn diverse redenen om een muts te dragen tijdens het slapen. Wanneer je een muts draagt ter bescherming van het haar kun je kiezen voor een satijnen variant. Dit is zeer zacht voor het haar en voorkomt klitten en knopen. Voor het warmhouden van het hoofd kun je kiezen voor een katoenen of wollen muts tijdens het slapen.

Veelgestelde vragen over de beste slaapmuts

Waarvoor dient een slaapmuts

Een muts tijdens het slapen kan helpen om het haar beter te verzorgen en klitvrij te houden. Ook houdt het je hoofd warm tijdens het slapen. Dit is ideaal voor mensen met minder haar of mensen die kaal zijn.

Welke voordelen heeft een muts tijdens het slapen voor je haar?

Een muts dragen tijdens het slapen heeft als voordeel dat je ’s ochtends minder tijd kwijt bent aan het verzorgen van je haar. Ook kan het je helpen om je haar langer te laten groeien doordat het minder snel afbreekt. Zowel tijdens het slapen als tijdens de verzorging breekt het haar minder snel af doordat er minder klitten in het haar komen. Wanneer je ’s nachts een haarmasker wilt dragen kan een muts ervoor zorgen dat je kussen en je beddengoed schoon blijven.

Wat kost een muts voor het slapen?

De prijzen van deze mutsen kunnen verschillen afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Zo kan een satijnen muts tussen de 8 en 60 euro liggen en een muts van katoen ligt rond de 6 euro.

Waar koop je een muts voor het slapen?

Een muts voor het slapen welke specifiek is bedoeld voor de verzorging van je haar kun je kopen via diverse beauty webshops of haar winkels. Een muts voor het slapen om het hoofd warm te houden vind je weer in warenhuizen of online. Na een zoektocht op het internet kom je al snel uit bij diverse winkels die deze mutsen aanbieden. Maar bekijk voor eerst onze top 5 beste slaapmutsen.

Onze top 5 beste slaapmutsen nogmaals op een rijtje

 1. 1. Zijden slaapmuts – Bonnet – 100% silk bonnet

  #1 Beste slaapmuts
  Zijden slaapmuts – Bonnet – 100% silk bonnet. One size fits all

  One size fits all

  Deze 100% Bonnet zijden slaapmuts beschermt je haar tegen breken en houdt het haar gehydrateerd. De stof is erg zacht en zit erg comfortabel. Wordt geleverd inclusief satijnen opbergzakje.

  €16,99 bij bol.com
  bol.com (€16,99)
 2. 2. Beyeza Satijnen Slaapmuts voor Volwassenen – Hair Bonnet Satijn

  #2 Beste koop slaapmuts
  Beyeza Satijnen Slaapmuts voor Volwassenen – Hair Bonnet Satijn. Voorzien van grote elastische band

  Voorzien van grote elastische band

  Deze slaapmuts van Beyeza is geschikt voor elk haartype en houdt jouw haar gehydrateerd en glanzend. De grote elastische band zit bijzonder goed zonder teveel aanwezig te zijn.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Satijnen Slaapmuts voor lang haar

  #3 Beste slaapmuts voor lang haar
  Satijnen Slaapmuts voor lang haar. Speciaal voor lang haar

  Speciaal voor lang haar

  Een zeer ruime slaapmuts, speciaal voor lang haar. 100% satijn wat het haar gehydrateerd en langer glanzend houdt. Deze muts is voorzien van een elastische band waardoor hij voor elk hoofd geschikt is.

  €15,99 bij bol.com
  bol.com (€15,99)
 4. 4. COMBES Slaapmuts – Satijn – Nachtmuts

  #4 Beste slaapmuts voor kroeshaar
  COMBES Slaapmuts – Satijn – Nachtmuts. Perfect voor krullen of kroeshaar

  Perfect voor krullen of kroeshaar

  Gemaakt van 100% satijn met een comfortabele elastische band. Deze slaapmuts is ook zeer geschikt voor vrouwen met haarextensies en of vlechten.

 5. 5. Kinderen slaapmuts

  #5 Beste slaapmuts voor kinderen
  Kinderen slaapmuts. Speciaal voor kinderen

  Speciaal voor kinderen

  Speciaal voor kinderen met een grote bos krullen of lang haar dat je graag glanzend wil houden. De grote elastische band sluit goed af zonder knellend te zijn. Deze slaapmuts blijft 's nachts goed op zijn plaats zitten.

  €9,15 bij bol.com
  bol.com (€9,15)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.