Beste slakkenkorrels van 2023

Top 5 best geteste slakkenkorrels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:38

beste_slakkenkorrels

Jij bent op zoek naar de beste slakkenkorrels? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de slakkenkorrels van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 slakkenkorrels uitgebreid getest en vergeleken. Na 24 uur onderzoek is Desimo slakkenkorrels als de beste slakkenkorrels uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste slakkenkorrels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van slakkenkorrels. Wist je bijvoorbeeld dat de beste slakkenkorrels zeer langdurig mee gaan? Lees snel verder…

#1 Beste slakkenkorrels
Desimo slakkenkorrels 250 gram. Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

Dit granulaat werkt tegen huisjesslakken en naaktslakken. De granulaat korrels zijn vocht en schimmelbestendig en hebben dus een langdurige werking.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€7,49 bij alternate.nl
alternate.nl (€7,49)

Naar de top 5

Top 5 beste slakkenkorrels van dit moment

Hoe komt deze top 5 beste slakkenkorrels tot stand?

24 uur getest door experts Onze experts hebben 10 slakkenkorrels uitvoerig getest en vergeleken.

10 slakkenkorrels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 slakkenkorrels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Desimo slakkenkorrels 250 gram

  #1 Beste slakkenkorrels
  Desimo slakkenkorrels 250 gram. Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

  Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

  Dit granulaat werkt tegen huisjesslakken en naaktslakken. De granulaat korrels zijn vocht en schimmelbestendig en hebben dus een langdurige werking.

  €7,49 bij alternate.nl
  alternate.nl (€7,49)
 2. 2. Luxan slakkenkorrels 500 gram

  #2 Beste koop slakkenkorrels
  Luxan slakkenkorrels 500 gram. Snel en effectief

  Snel en effectief

  Deze regenbestendige anti slakkenkorrels trekken slakken aan en worden opgegeten zonder al te veel slijmvorming. De slakken gaan daarna terug naar hun schuilplaats en zullen sterven.

  €13,50 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€13,50)
 3. 3. Anti-slak slakkenkorrels 400 gram

  #3 Beste biologische slakkenkorrels
  Anti-slak slakkenkorrels 400 gram. Veroorzaakt geen slijmsporen

  Veroorzaakt geen slijmsporen

  Deze natuurvriendelijke oplossing is vocht en schimmelbestendig en dus zeer effectief tegen de slakken in uw tuin. Begin met strooien zodra u de eerste vreetsporen aantreft in uw tuin

  €14,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€14,95)
 4. 4. Escar-Go tegen slakken, 1kg

  #4 Beste grootverpakking slakkenkorrels
  Escar-Go tegen slakken, 1kg. Grootverpakking anti slak

  Grootverpakking anti slak

  Een gelijkmatige verdeling van deze korrel geeft het beste resultaat tegen slakken. Bij voorkeur strooi je in de avond uren omdat slakken vooral in de nacht actief zijn.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 5. 5. Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

  #5 Beste langwerkende korrels tegen slakken
  Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels. Zeer langwerkende korrel

  Zeer langwerkende korrel

  De vaste structuur van deze slakken korrel is erg stevig en daardoor is deze korrel zeer lang actief tegen slakken. De handige strooibus is voorzien van een kind veilige sluiting.

Slakkenkorrels gezocht

Heb je veel planten in de tuin, waar je slakken op vindt? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk tot de bestrijding overgaat. Slakken kunnen namelijk veel schade aanbrengen aan jouw planten. Voordat je het weet, heb je geen plant meer over. Door zo snel mogelijk de bestrijding toe te passen, voorkom je grotere problemen. Hiervoor zijn goede slakkenkorrels nodig. De beste slakkenkorrels koop je alleen als je weet wat er allemaal mogelijk is en welke variant het beste bij je past. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies wat er allemaal mogelijk is en heb je binnen een korte tijd geen slakken meer in jouw planten.

Wat zijn slakkenkorrels?

Slakkenkorrels zijn korrels die je strooit voor het bestrijden van slakken. Slakken komen regelmatig af op planten in jouw tuin. In eerste instantie lijkt dit onschuldig, maar na verloop van tijd laat een slak zijn sporen na. Je ziet dat de slakken delen van de plant opeten. Tevens planten deze slakken zich voort, waardoor je binnen een korte tijd nog meer slakken op de planten en bloemen hebt zitten. Door de slakkenkorrels te strooien, zal jouw tuin niet meer aantrekkelijk zijn en blijven jouw planten in leven. De slakkenkorrels zorgen daarnaast voor het doden van de slakken die wel in de buurt komen. Ze kunnen zich hierdoor niet meer voortplanten.

De verschillende varianten van slakkenkorrels

De slakkenkorrels komen in meerdere varianten. Hierdoor kan je ook gerichter kijken naar de juiste bestrijding. Je moet daarom wel eerst goed bekijken met welke slakken je te maken hebt, maar ook welke variant hier het beste bij past. De beste slakkenkorrels zijn immers de korrels die de slakken weghouden uit jouw tuin. Iedere variant heeft daarbij ook weer andere specificaties om rekening mee te houden. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe korrels zijn er daarom veel specificaties en varianten om rekening mee te houden en te zorgen dat jouw tuin weer volledig slakvrij wordt.

Sterkte maakt een verschil

De slakkenkorrels hebben als grootste specificatie dat de sterkte kan verschillen. De ingrediënten in de slakkenkorrels zorgen ervoor dat de slakken daadwerkelijk wegblijven. De sterkte kan dus een groot verschil opleveren in de daadwerkelijke bestrijding en helpt jou om weer minder slakken te ervaren in de tuin.

beste_slakkenkorrels

Drie tips voor het kopen van de beste slakkenkorrels

Doordat het niet eenvoudig is om de beste slakkenkorrels te vinden, moet je goed weten waar je allemaal op kan letten. Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn voor het maken van een keuze. Door deze factoren in het achterhoofd te houden, zorg je ervoor dat jouw tuin binnen een korte tijd vrij is van slakken. Onderstaande drie tips kunnen jou helpen om de beste slakkenkorrels te kopen voor jouw tuin. 

Tip 1: De hoeveelheid en jouw tuin

Voordat je begint met het aanschaffen van slakkenkorrels is het van belang dat je naar de tuin kijkt. Het oppervlak van de tuin moet namelijk als uitgangspunt genomen worden voor het maken van een keuze. Afhankelijk van het tuinoppervlak dien je ook te kijken naar de hoeveelheid korrels die je hiervoor nodig hebt. De slakkenkorrels komen hiervoor in verschillende verpakkingen, welke ook geheel andere inhouden hebben. Let op de inhoud van iedere verpakking, zodat je zeker weet dat je voldoende slakkenkorrels tot jouw beschikking hebt.

Tip 2: De ingrediënten in de slakkenkorrels

De slakkenkorrels komen in verschillende varianten, waarbij de ingrediënten ook aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen. Je moet daarom ook goed letten op de ingrediënten tijdens de aankoop. Veel mensen kiezen voor de biologische varianten. Deze zijn gemaakt van uitsluitend organische ingrediënten, zodat je een natuurlijke bestrijding hebt. In sommige gevallen moet er echter sterker geschut komen. Hiervoor zijn andere ingrediënten een vereiste. Wel moet je er rekening mee houden dat bepaalde ingrediënten ook schade aan zouden kunnen brengen aan de planten. Dit wil je te allen tijde voorkomen tijdens het bestrijden van de slakken.

Tip 3: De toepassingsmogelijkheden

Het belangrijkste is dat je de slakkenkorrels aanpast aan de toepassing die je voor ogen had. Je moet daarom alle toepassingsmogelijkheden meenemen in het maken van een keuze. De verschillende toepassingsmogelijkheden staan allemaal in de specificaties vermeld, zodat je gerichter kan kijken naar de beste slakkenkorrels. Let erop dat slakkenkorrels giftig kunnen zijn voor bepaalde dieren. Wanneer je katten of honden hebt, dien je dus voor een goede afzetting te zorgen als je de korrels hebt geplaatst. Je voorkomt hiermee dat je niet de juiste toepassing hebt en de huisdieren in gevaar komen.

Hoe voorkom ik problemen aan planten?

Slakken in jouw planten zorgen voor veel schade. Je wilt daarom geen extra schade aanbrengen aan de planten met het gebruik van slakkenkorrels. De beste slakkenkorrels zullen echter geen schade brengen aan jouw planten en de rest van de tuin. Het gebruik van de juiste ingrediënten zorgen ervoor dat de planten in leven blijven, maar de slakken niet meer terug te zien zijn. Daarnaast kunnen de juiste ingrediënten ook voorkomen dat de slakken dood in jouw tuin liggen. In plaats daarvan worden ze verdreven vanuit jouw planten en zullen ze naar een andere omgeving vertrekken. 

De juiste ingrediënten kiezen

De ingrediënten zijn hierboven al even benoemd. Het is namelijk van belang dat je te allen tijde de juiste ingrediënten aanhoudt. Door voor een biologisch product te kiezen heb je niet te maken met chemicaliën die de tuin aanpassen. Chemicaliën trekken namelijk niet alleen in de planten, maar ook in de grond. Hierdoor kan jouw tuin binnen een korte tijd slecht uitzien. De biologische varianten voorkomen deze schade en je geeft jezelf de gelegenheid om langer met de tuin te doen. Tevens zullen deze ingrediënten minder schadelijk zijn voor andere dieren in de tuin. Jouw huisdieren kunnen hierdoor gewoon blijven genieten van de buitenruimte, zonder dat je voortdurend op hoeft te letten wat ze aan het doen zijn.

Aanbevolen hoeveelheid aanhouden

De beste slakkenkorrels zijn niet alleen voorzien van goede ingrediënten, maar moeten ook in een bepaalde hoeveelheid gestrooid worden. Je moet op de verpakking daarom goed kijken welke hoeveelheid je dient te gebruiken. Vooraf voorbereiden is een vereiste om te voorkomen dat je jouw planten aantast. Als er niet direct resultaat zichtbaar is, moet je goed bekijken wanneer je tot herhaling over kunt gaan. Ook te vaak herhalen levert namelijk schade aan jouw planten op. Alles wat je moet weten is te allen tijde op de verpakking terug te vinden.

Niet direct op planten strooien

Hoewel je geneigd bent om de slakkenkorrels direct op de planten te strooien, is het beter om deze op de ondergrond te plaatsen. Je hebt hiermee namelijk niet alleen de korrels in de plant zitten, maar ook in de grond eromheen. De ingrediënten in de korrels worden door de planten opgenomen en zodra de slakken ervan eten, gaan ze er vandoor. Doordat de grond ook direct voorzien is van de ingrediënten, kan het nog betere resultaten opleveren. Als je de slakkenkorrels wel op de plant strooit, kan het gewicht de bladeren beschadigen. Dit levert daarom te allen tijde grotere problemen aan jouw planten op.

Hoe om te gaan met verschillende soorten slakken?

Als je goed kijkt in de tuin, zie je dat er verschillende soorten slakken voorkomen. Als eerste heb je bijvoorbeeld de naaktslakken. Deze komen zonder slakkenhuis en vallen direct op. Echter zijn er ook onder de slakken met slakhuizen weer verschillende varianten te vinden. Je moet daarom voor een gerichte bestrijding kiezen. De slakkenkorrels werken in sommige gevallen slechts tegen een bepaald soort slak. Wanneer je de slakkenkorrels goed uitzoekt op basis van de slakken in jouw tuin, zie je direct goede resultaten en voorkom je dat je uiteindelijk alsnog andere middelen nodig hebt.

Andere hulpmiddelen gebruiken

Hoewel de beste slakkenkorrels al goede resultaten opleveren moet je ook bekijken welke andere hulpmiddelen er mogelijk zijn. Net als bij de bestrijding van andere insecten en ongedierten kan je bijvoorbeeld ook speciale vallen plaatsen. Tevens kan je met verschillende huis, tuin en keukenmiddelen al de eerste resultaten zichtbaar hebben. Hier moet je vooraf wel goed onderzoek naar doen. Bepaalde hulpmiddelen kunnen namelijk schade aanbrengen aan de rest van de tuin, wat je weer wilt voorkomen. De hulpmiddelen combineren geven jou wel de gelegenheid om de slakken volledig uit jouw tuin te houden.

Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de slakkenkorrels

De beste slakkenkorrels leveren alleen resultaten op als je weet wat je moet doen. Je moet de korrels daarom op een bepaalde manier toevoegen aan de tuin. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het goed om de juiste voorbereidingen te treffen. Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de slakkenkorrels staat hieronder vermeld.

De toepassing goed voor ogen

Als eerste moet je goed bekijken waar de slakken zich bevinden. Hier moet je jouw slakkenkorrels namelijk strooien. Vooraf een goede inspectie van de tuin kan daarom helpen om gerichter te bestrijden en ervoor te zorgen dat de slakken ook daadwerkelijk weggaan van de planten. De toepassingsmogelijkheden van de beste slakkenkorrels staan ook op de doos vermeld. Lees dit daarom ook goed door om te voorkomen dat je uiteindelijk alsnog geen resultaten ziet. De voorbereidingen helpen jou ook om sneller en efficiënter te werken.

Juiste hoeveelheid pakken

Je moet ook zorgen voor de juiste hoeveelheid slakkenkorrels. De hoeveelheid staat op de verpakking van de korrels, zodat je direct voor de gerichte toepassing gaat. In sommige gevallen moet je meerdere pakken aanschaffen om de volledige tuin te voorzien van de korrels. De hoeveelheid levert dan wel een verschil op met de slakken die op jouw planten zitten. Zorg er daarom voor dat de juiste hoeveelheid beschikbaar is en je direct over kan gaan tot de toepassing van de beste slakkenkorrels. 

Goed verspreiden door de tuin

Je moet de slakkenkorrels dan verspreiden door de tuin. Hiervoor kijk je als eerste naar de plekken waar veel slakken zitten. Hier moeten de korrels namelijk zorgen voor een goede dekking. Zorg er echter wel voor dat je overal voldoende korrels hebt zitten. Een goede verspreiding geeft jou de gelegenheid om de slakken uit jouw tuin te krijgen en te voorkomen dat je binnen een korte tijd weer last krijgt van deze dieren op de planten. Neem dus de tijd voor het verspreiden van de korrels, zodat je snel voldoende resultaat krijgt. 

Extra aanvullen waar nodig

Het is altijd goed om na het verspreiden van de slakkenkorrels alles nog een keer door te nemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een bepaalde plek bent overgeslagen. In dit geval kan je het beste zorgen voor een extra verspreiding. Hiervoor kun je de overgebleven slakkenkorrels verspreiden over de tuin. Het kan daardoor zijn dat je nog extra korrels aan moet schaffen. Je weet tijdens deze stap wel of je voldoende voorbereidingen hebt getroffen en de juiste hoeveelheden aangeschaft hebt om jouw tuin weer goed te krijgen.

Wachten op de resultaten

Het is dan van belang dat je wacht tot de slakken weg zijn. In eerste instantie kan dit lang duren. De slakkenkorrels moeten namelijk eerst beginnen te werken en de ingrediënten moeten zich verspreiden in de bloemen, planten en de grond. Je zult daarom even moeten wachten op de resultaten. In sommige gevallen moet je de behandeling nogmaals herhalen. Zorg er dan wel voor dat je de gebruiksaanwijzing goed doorneemt. Hierin staat precies hoe je de herhaling uitvoert en hoe je voorkomt dat er te veel slakkenkorrels in de tuin hebt liggen.

Veelgestelde vragen over de beste slakkenkorrels

Wat is een goede slakkenkorrel?

De beste slakkenkorrels zijn de korrels die de slakken direct uit jouw tuin verdrijven. De korrels zorgen niet alleen dat je geen slakken meer hebt, maar ook dat de planten weer goed kunnen groeien. Met de juiste ingrediënten zorg je ervoor dat de planten niet verder aangetast worden. Slakkenkorrels doen daarom meer dan alleen het bestrijden van de slakken en helpen jou bij een goede uitstraling van de tuin.

Welke slakkenkorrels passen het best bij mij?

De beste slakkenkorrels komen in verschillende varianten. Welke variant het beste bij je past, is daarom ook niet direct duidelijk. Er is geen enkel merk dat het beste is voor jouw tuin. Dit komt mede doordat alle varianten weer een geheel andere uitwerking kunnen hebben. Het is daarom ook niet direct te stellen welke slakkenkorrels het beste bij je passen. Hiervoor moet je jouw wensen en eisen op een rij zetten. Ook de toepassing waarvoor je de slakkenkorrels aanschaft neem je mee in het maken van een keuze. Alleen dan heb je de beste variant in handen en kan je het verschil maken.

Wat kost een doos slakkenkorrels?

De slakkenkorrels zijn in een groot aantal prijsklassen aan te schaffen. Iedere prijsklasse kent andere merken, welke ook weer andere varianten ontwikkeld hebben. Vooraf moet je daarom eerst jouw wensen duidelijk hebben. Vergeet ook niet om een budget op te stellen dat realistisch is. Wanneer je hier allemaal rekening mee houdt, kan je gerichter binnen de specificaties kijken en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.  

Je bent geneigd om voor een duurdere variant slakkenkorrels te kijken. Echter is duur lang niet altijd beter. In plaats daarvan kan je beter kijken naar de ingrediënten waarvan de korrels gemaakt zijn. Je komt er dan vaak achter dat er een groot aantal specificaties zijn die overeenkomen tussen de varianten en binnen de prijsklassen. Duur hoeft het daarom niet te zijn om de slakkenkorrels aan te schaffen en je kan de beste resultaten behalen.

Waar let je op bij het kopen van slakkenkorrels?

Slakkenkorrels kopen kan in een groot aantal varianten, welke je in kan zetten om de slakken uit jouw tuin te verdrijven. Je moet daarom goed weten waar je allemaal op kan letten. Denk als eerste aan de toepassingsmogelijkheden van de korrels. Je hebt slakkenkorrels nodig die volledig bij de situatie passen. Ook let je op de hoeveelheid die je nodig hebt. De verpakkingen komen allemaal met een bepaalde inhoud, welke je aan moet passen aan jouw tuin. Ook de ingrediënten kan je onder de loep nemen. Kijk bijvoorbeeld of er geen schadelijke chemicaliën inzitten en of de slakkenkorrels giftig zijn voor huisdieren. Alle factoren samen zorgen dan voor de beste slakkenkorrels.

Waar kan ik slakkenkorrels kopen?

Slakkenkorrels zijn bij een groot aantal winkels aan te schaffen. Zo kan je slakkenkorrels bij Kruidvat in het assortiment terugvinden. Het grootste voordeel hierbij is dat je de verpakkingen allemaal in de hand kunt houden en de informatie goed door kan nemen. Ook zijn er altijd medewerkers van de winkel aanwezig die jou kunnen helpen bij het maken van een keuze. De beste slakkenkorrels kan je echter ook online terugvinden. Veel online verkooppunten hebben de slakkenkorrels in het assortiment opgenomen, zodat je op jouw gemak kan kijken welke korrels het beste bij je passen. Het maken van een vergelijking is hierdoor eenvoudiger en je kan de bestelling snel plaatsen.

Nogmaals onze top 5 beste slakkenkorrels op een rijtje

 1. 1. Desimo slakkenkorrels 250 gram

  #1 Beste slakkenkorrels
  Desimo slakkenkorrels 250 gram. Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

  Zeer aantrekkelijk (voor slakken)

  Dit granulaat werkt tegen huisjesslakken en naaktslakken. De granulaat korrels zijn vocht en schimmelbestendig en hebben dus een langdurige werking.

  €7,49 bij alternate.nl
  alternate.nl (€7,49)
 2. 2. Luxan slakkenkorrels 500 gram

  #2 Beste koop slakkenkorrels
  Luxan slakkenkorrels 500 gram. Snel en effectief

  Snel en effectief

  Deze regenbestendige anti slakkenkorrels trekken slakken aan en worden opgegeten zonder al te veel slijmvorming. De slakken gaan daarna terug naar hun schuilplaats en zullen sterven.

  €13,50 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€13,50)
 3. 3. Anti-slak slakkenkorrels 400 gram

  #3 Beste biologische slakkenkorrels
  Anti-slak slakkenkorrels 400 gram. Veroorzaakt geen slijmsporen

  Veroorzaakt geen slijmsporen

  Deze natuurvriendelijke oplossing is vocht en schimmelbestendig en dus zeer effectief tegen de slakken in uw tuin. Begin met strooien zodra u de eerste vreetsporen aantreft in uw tuin

  €14,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€14,95)
 4. 4. Escar-Go tegen slakken, 1kg

  #4 Beste grootverpakking slakkenkorrels
  Escar-Go tegen slakken, 1kg. Grootverpakking anti slak

  Grootverpakking anti slak

  Een gelijkmatige verdeling van deze korrel geeft het beste resultaat tegen slakken. Bij voorkeur strooi je in de avond uren omdat slakken vooral in de nacht actief zijn.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 5. 5. Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

  #5 Beste langwerkende korrels tegen slakken
  Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels. Zeer langwerkende korrel

  Zeer langwerkende korrel

  De vaste structuur van deze slakken korrel is erg stevig en daardoor is deze korrel zeer lang actief tegen slakken. De handige strooibus is voorzien van een kind veilige sluiting.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

7 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.