Beste slakkenval van 2023

Top 5 best geteste slakkenvallen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:37

beste_slakkenval

Jij bent op zoek naar de beste slakkenval? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de slakkenval van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 slakkenvallen uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Guard’n Care slakkenval als beste slakkenval uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste slakkenvallen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een slakkenval. Wist je bijvoorbeeld dat de slakkenval <hier iets vertellen>? Lees snel verder…

#1 Beste slakkenval
GUARD’n care Slakkenbestrijding Slakkenval. Simpel maar doeltreffend

Simpel maar doeltreffend

Je vangt tot wel 50 slakken met deze val. De val is daarna te reinigen en weer klaar voor gebruik. Je vult de val met een lokstof of bier. Daar zijn slakken dol op.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste slakkenvallen van dit moment

Hoe komt deze top 5 slakkenvallen tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 8 slakkenvallen uitvoerig getest en vergeleken.

8 slakkenvallen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 slakkenvallen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. GUARD’n care Slakkenbestrijding Slakkenval

  #1 Beste slakkenval
  GUARD’n care Slakkenbestrijding Slakkenval. Simpel maar doeltreffend

  Simpel maar doeltreffend

  Je vangt tot wel 50 slakken met deze val. De val is daarna te reinigen en weer klaar voor gebruik. Je vult de val met een lokstof of bier. Daar zijn slakken dol op.

 2. 2. Slakkenval Set – Anti-Slak Val Vanger

  #2 Beste koop slakkenval
  Slakkenval Set – Anti-Slak Val Vanger. Set van 2

  Set van 2

  Deze slakkenval werkt hetzelfde als onze nummer 1 maar is iets minder stevig. Desondanks zal een slak deze vallen echt niet kapot kunnen krijgen. Vul de slakkenval met slakkenkorrels of met bier. Eenmaal binnen kunnen de slakken niet meer naar buiten.

 3. 3. Milieuvriendelijke Slakkenval

  #3 Mooiste slakkenval
  Milieuvriendelijke Slakkenval. Vang slakken met een slak

  Vang slakken met een slak

  Deze slakkenval vul je eenvoudig met bier wat een aantrekkingskracht heeft op slakken. De slakken zullen verdrinken in het bier. Gemaakt van aardewerk dus bij vorst wel naar binnen halen.

  €8,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€8,99)
 4. 4. Doctor Clean Slakkenvanger

  #4 Meest attractieve slakkenval
  Doctor Clean Slakkenvanger. Met extra lokvloeistof

  Met extra lokvloeistof

  Stevige slakkenvallen, je krijgt er twee namelijk. Vul de slakkenval met 200ml bier en voeg 2 a 3 druppels van de speciale lokstof toe en bevestig de deksel. Deze mix is zeer aantrekkelijk voor slakken. Eenmaal in de val zullen de slakken verdrinken.

 5. 5. ACTIE slakkenval – set van 3 stuks

  #5 3-pack slakkenval
  ACTIE slakkenval – set van 3 stuks. Nederlands product

  Nederlands product

  Deze aardewerk slakkenval komt met 3 slakken en kan daarmee de gehele tuin ontzien van slakken. Plaats de slakkenvallen vroeg in het voorjaar nog voor de slakken eitjes gaan leggen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

  €29,69 bij bol.com
  bol.com (€29,69)

Slakkenval gezocht

In Nederland zijn er veel slakken te vinden. Vooral na een hevige regenbui zie je veel slakken tevoorschijn komen. Deze dieren zijn voor mensen niet schadelijk, maar kunnen wel schade aanbrengen in jouw tuin. Zo eten ze bijvoorbeeld van jouw planten en bloemen. Door het voortplanten heb je binnen een korte tijd veel slakken rondom de woning. Een goede slakkenval voorkomt dat je na verloop van tijd de planten in de tuin moet vervangen. Maar wat moet je allemaal weten over deze slakkenvallen voordat je tot een aankoop overgaat? Onderstaande informatie geeft jou voldoende kennis en de juiste voorbereiding voor de aankoop.

Wat is een slakkenval?

Een slakkenval is een goed bestrijdingsmiddel om de slakken uit jouw planten te houden. Slakken houd je vaak niet tegen. Ze komen vaak tevoorschijn na regen. Met een groot aantal verschillende slakken kan het ook al snel een plaag worden. Een goede slakkenval zorgt dat de slakken niet meer in jouw planten zitten, maar in de val komen. Het ontwerp van de slakkenval zorgt ervoor dat de slakken er wel in gaan, maar niet meer uit kunnen komen. De slakken kunnen zich daarom ook niet meer voortplanten, waardoor de plaag binnen een korte tijd weg is en jij weer geniet van de planten en bloemen in de tuin.

De verschillende varianten van een slakkenval

Een slakkenval lijkt in eerste instantie altijd hetzelfde. Dit komt doordat de basis gelijk is. Echter zijn er veel verschillende varianten te vinden. De toepassingsmogelijkheden zijn hierdoor ook anders. Een slakkenval voor professioneel gebruik is namelijk vooral bedoeld voor de grote plagen op een groot stuk land, terwijl je voor huizen en tuinen weer geheel andere middelen krijgt. Daarnaast zijn er veel vallen die je zelf kan maken. Een slakkenval maken kan met verschillende middelen die je ongetwijfeld al in huis hebt staan, zodat je niet snel tot een aankoop over hoeft te gaan. 

beste_slakkenval_01

De afmetingen aanpassen aan de plaag

De slakkenval kopen kan ook op basis van verschillende afmetingen. Iedere afmeting kan namelijk aangepast worden aan de omvang van de plaag. Als je slechts eens in de zoveel tijd een paar slakken hebt, hoef je niet direct voor grote vallen te kiezen. Als er voortdurend veel slakken rondom de woning te vinden zijn, kan het zijn dat je voor een grotere val moet kijken. In dit geval heb je echter wel een goede plaatsing nodig. De slakkenval kan namelijk ook al snel in de weg komen te staan.

Drie tips voor het kopen van de beste slakkenval

Het aanschaffen van de beste slakkenval is niet altijd eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende specificaties waar je naar moet kijken. Iedere variant kent daarbij zijn eigen specificaties. Alleen zijn er ook een aantal overeenkomstige specificaties en factoren die een uitgangspunt kunnen zijn voor jouw slakkenval. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je beter voorbereid bent op het maken van een keuze.

Tip 1: De grootte van de slakkenval

Een van de eerste factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een slakkenval is de afmeting van de val. Het is namelijk van belang dat je de val op de situatie aanpast en daarbij ook goed bekijkt hoeveel ruimte er beschikbaar is om de val te plaatsen. Een goede slakkenval moet je dus helemaal aanpassen aan de plaag. Bij de grotere slakkenvallen heb je het voordeel dat er meerdere beesten tegelijkertijd in kunnen zitten. De kleinere vallen nemen minder ruimte in beslag en zijn ook eenvoudiger tussen jouw planten te plaatsen. Je hoeft er daarom geen hinder aan te ondervinden tijdens het gebruik.

Tip 2: Het onderhoud van de slakkenval

Het onderhoud van de slakkenval kan ook een doorslaggevende factor zijn voor de aankoop. Er zijn een groot aantal varianten die vrijwel geen onderhoud behoeven en welke je uitsluitend hoeft te vervangen met een nieuwe val. Echter zijn er ook modellen die je meerdere keren kan gebruiken en welke je dus ook goed schoon moet maken tussendoor. In dit geval moet je vooral bekijken hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan het onderhouden van de slakkenval. De beste slakkenval is een val die volledig bij deze wensen aansluit en waarmee je uitsluitend gemakken krijgt. Je voorkomt hiermee ook dat je meer bezig bent met de vallen dan het genieten van planten en bloemen.

beste_slakkenval_02

Tip 3: De extra benodigdheden

Wanneer je een goede slakkenval gevonden hebt, is het ook goed om te bekijken wat er allemaal meegeleverd wordt in het pakket. Het kan namelijk zijn dat je nog extra benodigdheden aan moet schaffen. Zo zijn er pakketten te vinden met de lokmiddelen voor de slakken, maar ook varianten zonder. Bij de standaard slakkenvallen heb je helemaal niets meer nodig, omdat je deze na verloop van tijd in zijn totaliteit moet vervangen. Het is echter wel van belang dat je zo goed mogelijk bekijkt wat er nodig is, zodat de bestrijding direct van start kan gaan.

Hoe voorkom ik problemen met de slakkenval?

Een slakkenval is een eenvoudige manier om van de slakken in en rondom de woning af te komen. De planten beschermen kan door de slakkenvallen op de juiste plaats te zetten. Echter ervaren veel mensen toch problemen met de slakkenval. Dit komt doordat ze geen rekening houden met bepaalde factoren. Er zijn een aantal factoren die jou helpen om alleen maar te profiteren van de beste slakkenval en geen andere werkzaamheden meer uit te hoeven voeren. Enkele opties voor het voorkomen van problemen staan hieronder vermeld.

Een goede plaatsing van de val

Een slakkenval moet je als eerste op de juiste plaats zetten. Als er slakken in een bepaalde hoek van de tuin zitten, heeft het geen zin om de bestrijding vanuit de andere kant van de tuin te doen. Een goede plaatsing is daarom een vereiste om problemen aan de slakkenval en alles er omheen te voorkomen. De plaatsing kan ook helpen om de planten weer goed te laten groeien. Alles wat je te dicht op de planten zet, kan immers de groei van de planten tegenwerken. Voordat je met de bestrijding begint, moet je daarom goed opletten waar je jouw nieuwe slakkenval plaatst.

Het juiste onderhoud uitvoeren

Een goede slakkenval werkt alleen als je hier ook een goed onderhoud aan uitvoert. Dit houdt dus ook in dat je de werkzaamheden regelmatig uitvoert. Het is belangrijk dat je je hier goed op voorbereidt. In de gebruiksaanwijzing van de val staat precies omschreven hoe je dit onderhoud uitvoert. Het vervangen van de lokmiddelen helpt ook weer om extra slakken aan te trekken. Je hoeft daarvoor alleen nog maar te bekijken welk lokmiddel je nodig hebt of dat je het lokmiddel zelf maakt met middelen die je al in jouw woning hebt liggen.

Regelmatig controleren

Het is bij een goede werking van de slakkenval ook belangrijk dat je regelmatig controleert of alles nog goed werkt. Bij deze controle kijk je in eerste instantie naar het lokmiddel. Zit er nog genoeg in? Heeft deze nog de gewenste werking? Ook kijk je naar de hoeveelheid slakken die er al in zitten. Deze slakken gaan dood, maar verdwijnen dus niet zomaar uit de val. Het kan daarom zijn dat de val vol komt te zitten. Als je merkt dat er al een aantal slakken in zitten, kan je deze eruit halen. Zo blijft jouw slakkenval ook beter werken en kan je de bestrijding op de juiste manier toepassen.

Hoe om te gaan met slakken rondom de woning?

Slakken zijn vervelend. Niet alleen laten ze een heel spoor van slijm achter, ook brengen ze schade aan de planten in jouw tuin. Terwijl je de tuin juist zo mooi mogelijk wilt houden om er optimaal van te kunnen genieten. Daarom zijn er verschillende manieren om preventief een bescherming tegen de planten te bieden. Bij een grote hoeveelheid planten kan je bijvoorbeeld al een val plaatsen. Een slakkenval maken met middelen in huis geeft jou al een eerste bestrijding. Een slakkenval van bier biedt ook al een groot aantal uitkomsten en de slakken zullen vanzelf sterven.

Kies voor slakkenkorrels als extra bestrijding

Naast het maken of aanschaffen van de beste slakkenval kan je ook gebruik maken van slakkenkorrels. Deze verspreid je rondom de planten, waarna er een werkende stof in de grond komt. De ingrediënten houden de slakken op afstand. Door voor een goede verspreiding te kiezen, weet je zeker dat er geen slakken meer in de woning zitten. Bekijk dan wel goed of er niets meer in en rondom de woning ligt waar de slakken op af komen. De preventieve behandeling van de tuin kan al voldoende bescherming aan jouw planten geven.

Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de slakkenval

De slakkenval is een eenvoudige manier om minder tot geen slakken meer in jouw woning te hebben. Hiervoor moet je wel het juiste gebruik hanteren. Aan de hand van een plan van aanpak voor het gebruik voorkom je dat je niet kan profiteren van de slakkenval. Onderstaand plan van aanpak kan een uitgangspunt zijn.

Alles voorbereiden

Voordat je de slakkenval kan plaatsen, moet je een aantal voorbereidingen treffen. Je krijgt na de aankoop een doos met verschillende onderdelen in huis. Deze dien je eerst in elkaar te zetten. De handleiding wordt te allen tijde meegeleverd, zodat je stap voor stap kan bekijken wat hiervoor nodig is. Zorg ervoor dat je de stappen in de goede volgorde uitvoert, zodat je de slakkenval goed in gebruik kan nemen. Kijk ook of er tips in staan voor het gebruik, zodat je deze mee kan nemen in de volgende stappen die je uit moet voeren voor het juiste gebruik van de slakkenval. 

De juiste plaatsing verzorgen

Wanneer je de slakkenval in elkaar hebt gezet, moet je een goede plaatsing regelen. Hiervoor kijk je voornamelijk naar de planten die gevoelig zijn voor de slakken. Het is belangrijk dat je de slakkenval deze goede plaatsing geeft en tegelijkertijd ook de planten voldoende ruimte geeft om te groeien. Je wilt immers niet dat de planten zich niet verder kunnen ontwikkelen. Ook hiervoor vind je vaak veel tips terug in de handleiding. Vergeet daarom ook niet om dit deel van de handleiding door te nemen. Als je merkt dat de slakkenval het op die plaats niet goed doet, kan je altijd nog wisselen.

De eventuele lokmiddelen toevoegen

Na het vinden van een goede plaatsing is het wel van belang dat je bekijkt of je nog lokmiddelen toe moet voegen. De slakkenval moet immers de slakken ook goed aantrekken en dat kan alleen met de juiste middelen. Vergeet niet dat wanneer je de slakkenval tussen de planten zet, je het lokmiddel eerst toe moet voegen voordat je de val daadwerkelijk op de gewenste plek zet. Je kan een slakkenval met bier maken, maar ook een ander middel gebruiken dat aantrekkelijk is. Winkels verkopen verschillende middelen waar je naar kan kijken en waarmee je de slakken binnen een korte tijd uit huis hebt.

De val regelmatig leegmaken

Voor het juiste gebruik van de beste slakkenval is het ook belangrijk dat je deze regelmatig leegmaakt. Je kan hier een vaste dag per week voor aanhouden. Je voert een controle uit om te zien hoeveel slakken er al in zitten en haalt de dode slakken eruit. De dode slakken geven namelijk ook weer een geur af, waardoor de slakkenval de werking kan verliezen. De val regelmatig leegmaken zal daarom ook weer geheel andere resultaten opleveren en voorkomen dat je de slakkenplaag niet uit de tuin houdt.

Extra onderhoudswerkzaamheden uitvoeren

Het leegmaken van de val is niet het enige waar je aan denken bij het juiste gebruik van de slakkenval. Ook het benodigde onderhoud dien je uit te voeren. Hierbij kan je onder andere denken aan het vervangen van het lokmiddel. Hoewel je vaak gebruik maakt van natuurlijke producten, kunnen deze ook op een nadelige manier gaan werken. Door het lokmiddel regelmatig te vervangen voorkom je dat je op een later moment weer ander ongedierte aantrekt en hier een plaag van krijgt in en rondom de woning. De onderhoudswerkzaamheden uitvoeren gaat jou uitsluitend helpen bij de beste werking.

Veelgestelde vragen over de beste slakkenval

Wat is een goede slakkenval?

Een goede slakkenval is de val die ervoor zorgt dat de slakken niet meer op jouw planten zitten. De slakkenval is voorzien van een speciaal lokmiddel, dat de slakken aantrekt. De vallen komen hiervoor in een groot aantal varianten, zodat je hem helemaal aanpast aan jouw situatie en wensen. Iedere slakkenval heeft echter wel hetzelfde resultaat in de basis. De slakkenvallen hebben daarnaast meerdere specificaties die je aan kan passen aan de toepassingsmogelijkheden. Zowel voor een professionele bestrijding als voor privégebruik zijn de slakkenvallen aan te passen.

Welke slakkenval past het best bij mij?

Bij de zoektocht naar de beste slakkenval kun je je afvragen welke val het beste bij je past. Er is geen bepaald model dat het beste is en daarom ook het beste aangeschaft kan worden. In plaats daarvan is het verstandig om eerst jouw wensen en eisen op een rij te zetten. Van hieruit kan je namelijk beter naar de toepassingsmogelijkheden kijken van iedere slakkenval en een betere vergelijking maken. Je hebt daarbij ook voorkeuren op het gebied van merken en modellen.

Wat kost een slakkenval?

Een goede slakkenval kent een prijskaartje. De bedragen die hierbij behoren verschillen aanzienlijk per model. Wanneer je op zoek gaat naar de beste slakkenval kan je daarom het beste eerst een maximum budget vaststellen. Zo kan je gerichter kijken naar de modellen die binnen een bepaalde prijsklasse beschikbaar zijn. De kosten van een goede slakkenval zorgen er dan ook voor dat de specificaties en de samenstelling van de ingrediënten verschillen. Hier dien je dus wel rekening mee te houden als je de slakkenvallen met elkaar vergelijkt en binnen de prijsklasse kijkt die je voor ogen had.

Waar let je op bij het kopen van een slakkenval?

Doordat er een groot aantal verschillende slakkenvallen te vinden zijn, moet je ook goed weten waar je allemaal op kunt letten tijdens de zoektocht. Als eerste kijk je naar de toepassingsmogelijkheden van de slakkenval. Voor iedere situatie zijn er weer andere varianten beschikbaar, waardoor je ook weer te maken krijgt met geheel andere specificaties. De specificaties, en dan met name de samenstelling van de ingrediënten, kunnen ook een belangrijk uitgangspunt zijn voor jouw aankoop. Let daarnaast op het onderhoud en de extra benodigdheden van de beste slakkenval.

Waar kan ik een slakkenval kopen?

Een slakkenval kopen kan bij een groot aantal winkels. Zo kan je als eerste naar gespecialiseerde winkels of bouwmarkten toe. De slakkenval bij Praxis aanschaffen helpt jou bijvoorbeeld niet alleen aan verschillende modellen, maar er staan ook altijd een aantal medewerkers voor jou klaar om jou te voorzien van adviezen. Ook kan je een slakkenval bij Action aanschaffen. Je hebt hiermee een goedkopere oplossing tot jouw beschikking. Online zijn er ook voldoende verkooppunten waar je op jouw gemak een vergelijking kan maken en de bestelling kan plaatsen. Liever een slakkenval maken met middelen in huis? Dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. 

Nogmaals onze top 5 beste slakkenvallen op een rijtje

 1. 1. GUARD’n care Slakkenbestrijding Slakkenval

  #1 Beste slakkenval
  GUARD’n care Slakkenbestrijding Slakkenval. Simpel maar doeltreffend

  Simpel maar doeltreffend

  Je vangt tot wel 50 slakken met deze val. De val is daarna te reinigen en weer klaar voor gebruik. Je vult de val met een lokstof of bier. Daar zijn slakken dol op.

 2. 2. Slakkenval Set – Anti-Slak Val Vanger

  #2 Beste koop slakkenval
  Slakkenval Set – Anti-Slak Val Vanger. Set van 2

  Set van 2

  Deze slakkenval werkt hetzelfde als onze nummer 1 maar is iets minder stevig. Desondanks zal een slak deze vallen echt niet kapot kunnen krijgen. Vul de slakkenval met slakkenkorrels of met bier. Eenmaal binnen kunnen de slakken niet meer naar buiten.

 3. 3. Milieuvriendelijke Slakkenval

  #3 Mooiste slakkenval
  Milieuvriendelijke Slakkenval. Vang slakken met een slak

  Vang slakken met een slak

  Deze slakkenval vul je eenvoudig met bier wat een aantrekkingskracht heeft op slakken. De slakken zullen verdrinken in het bier. Gemaakt van aardewerk dus bij vorst wel naar binnen halen.

  €8,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€8,99)
 4. 4. Doctor Clean Slakkenvanger

  #4 Meest attractieve slakkenval
  Doctor Clean Slakkenvanger. Met extra lokvloeistof

  Met extra lokvloeistof

  Stevige slakkenvallen, je krijgt er twee namelijk. Vul de slakkenval met 200ml bier en voeg 2 a 3 druppels van de speciale lokstof toe en bevestig de deksel. Deze mix is zeer aantrekkelijk voor slakken. Eenmaal in de val zullen de slakken verdrinken.

 5. 5. ACTIE slakkenval – set van 3 stuks

  #5 3-pack slakkenval
  ACTIE slakkenval – set van 3 stuks. Nederlands product

  Nederlands product

  Deze aardewerk slakkenval komt met 3 slakken en kan daarmee de gehele tuin ontzien van slakken. Plaats de slakkenvallen vroeg in het voorjaar nog voor de slakken eitjes gaan leggen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

  €29,69 bij bol.com
  bol.com (€29,69)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.