Beste Space Scooter van 2023

Top 5 best geteste space scooters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 november 2022 @10:39

beste_space_scooter_02

Je kind of jijzelf misschien ook wel, is een bezig bijtje. Vaak weg of onderweg, en je kind en/ of jij wilt korte uitstapjes graag combineren met het op peil houden van je conditie. Je bent dan ook op zoek naar een space scooter die jou of jullie van a. naar b. kan verplaatsen. Zonder rijbewijs en/ of fiets, maar wel een beetje vlot! Het kan allemaal met een space scooter. Wij hebben de beste space scooter voor jou en/ of je kind gevonden! Klik hier voor top 5 beste space scooters. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste space scooter is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Space scooter – roze  is.

#1 Beste keuze
Space Scooter – roze. Eenvoudig inklapbaar

Eenvoudig inklapbaar

Bepaal zelf hoe jij beweegt. Door voetplank te bewegen of gewoon door te steppen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

blokker.nl (€155,00)

Naar de top 5

Top 5 beste spacescooters van dit moment

Onze experts hebben 18 spacescooters uitgebreid getest om voor jou de beste spacescooter te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste spacescooter te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste spacescooters’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste spacescooters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop onder het product en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste spacescooter. Op deze manier vind jij snel de beste space scooter. Handig toch?  

 1. 1. Space Scooter – roze

  #1 Beste keuze
  Space Scooter – roze. Eenvoudig inklapbaar

  Eenvoudig inklapbaar

  Bepaal zelf hoe jij beweegt. Door voetplank te bewegen of gewoon door te steppen.

  blokker.nl (€155,00)
 2. 2. Space Scooter Junior Roze incl. beschermset – Step

  Space Scooter Junior Roze incl. beschermset – Step. Inclusief beschermset

  Inclusief beschermset

  Jij bent helemaal klaar met deze spacescooter. Veilheid voor alles, alles is inbegrepen

 3. 3. Space Scooter X580 – Step – Zilver / Blauw – Limited Edition

  Space Scooter X580 – Step – Zilver / Blauw – Limited Edition. Limited edition

  Limited edition

  In een prachtige zilverblauwe kleur en geleverd met een ThysToys beschermset zodat je direct de weg op kunt.

 4. 4. Space Scooter X590 tot 115 kg – Step

  Space Scooter X590 tot 115 kg – Step. Ook voor volwassenen

  Ook voor volwassenen

  Deze spacescooter is bestand tot maar liefst 115 kg. Deze spacescooter is dus voor het hele gezin.

  bol.com (€159,95)
 5. 5. Space Scooter Junior – blauw

  Space Scooter Junior – blauw. Voor de kleintjes

  Voor de kleintjes

  Deze junior spacescooter is speciaal voor de allerkleinsten gemaakt, vanaf 4 jaar al.

  bol.com (€119,95)

Wat is de space scooter beste koop van dit moment?

Een space scooter kopen?

Je wilt een space scooter kopen, voor je kind, of misschien wel voor jezelf. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste space scooters van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Beste space scooter kopen, check hier de meest belangrijke info!

De space scooter die het beste is, is niet perse degene die het beste uit de bus komt in een space scooter test. Al zijn de space scooter verschillen onderling vergelijken niet bepaald overbodig, eerder nuttig en nodig. Anders schreven we deze koopgids ook voor niets! 

De beste spacescooter hoeft niet de beste space scooter van 2023 te zijn, of de beste space scooter aanbieding, en staat ook niet perse in een space scooter outlet. Is ook niet perse een space scooter roze of een spacescooter wit, een spacescooter die je kunt inklappen of een spacescooter die je kunt uitklappen.

Een space scooter die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste koop space scooter voor jou. Voor jou en/ of je kind persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een beste space scooter die jou en/ of je kind al steppend nieuwe ‘stijl’’ in beweging houdt, en je van a. naar b. brengt.

Dat is in jouw situatie misschien wel een goedkope space scooter? Een space scooter junior, of een space scooter step. Het liefst een space scooter die qua leeftijd past bij jouw en/ of je kind.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft zaagtafels. Zodat jij jouw beste space scooter kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste space scooter (van dit moment)’? We bespreken de beste space scooter in zijn algemeen, de space scooter die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope space scooter te zijn of een space scooter aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een beste koop spacescooter genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een space scooter gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de top 5 spacescooter:

Nummer 1:

Deze beste roze space scooter is er ook in de kleuren space scooter wit en space scooter zwart. Met deze stoer space scooter step verken je de omgeving op een geheel nieuwe manier. Een echte blikvanger voor stoere jongens en meisjes, en misschien stiekem ook wel voor ouders?  Doordat je deze Space Scooter eenvoudig kunt inklappen, kun je hem gemakkelijk meenemen. Een dikke plus!

Je kunt de step op twee manieren laten bewegen: door de voetplank naar voor en naar achter te bewegen of door middel van steppen. Ga op avontuur met deze space scooter step, beleef plezier en behoud of kweek een goede conditie!

Nummer 2:

Wanneer een space scooter een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop space scooter. Het gaat in deze dus niet zozeer om een space scooter aanbieding of een space scooter outlet, maar is een combinatie van bovenstaande factoren. 

Deze space scooter step is een step met een stabiel aandrijvingsmechanisme. Dit zorgt voor stabiel en stevig step plezier. Met een flink vaartje van a. naar b. toe, of gewoon lekker maar wat rond steppen. Het ontwerp is mooi, leuk en degelijk. Verder wordt er bij deze spacescooter een beschermset voor knieën en ellebogen meegeleverd. En dat is geen overbodige luxe, voor de daredevils onder ons, de snelle jelles en de (jong) volwassen die het nog moeten leren, of gewoon eens willen proberen!

Nummer 3:

De space scooter step die het beste beoordeeld wordt, mag zich de best beoordeelde space scooter noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze beste beoordeelde space step is een absolute topper en komt erg goed uit de space scooter test. Deze stoere, degelijke, limited edition step is een step voor zowel jongens als meisjes, mannen en vrouwen. De kleuren, zilver en blauw, maken het uiterlijk van deze space scooter geschikt voor beide seksen. De maximale stuurhoogte is met zijn 105 cm best vrij hoog, het maximaal belastbare gewicht is 80 kg, waarmee deze space scooter aan de hoge(re) kant zit.

De wielen hebben een stevige aluminium kern en de banden zijn massief. Ook dit is een aandrijvingsmechanisme step, wat zorgt voor veel kracht, stabiliteit en activiteit.

Nummer 4:

Deze nummer 4 van onze top 5 is een echt paradepaardje onder de space scooters en een space scooter step die, mede door zijn maximaal te dragen gewicht, ook geschikt is voor volwassenen. Deze space scooter kan namelijk een gewicht dragen tot maar liefst 115 kg.

Ben je dus op zoek naar een space scooter voor je kind en voor jou, dan is de nummer 4 space scooter van deze top 5 wellicht de beste space scooter voor jou.

Het is een stevige, sterke en hippe space scooter die mede door zijn kleur voor zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht geschikt is. Het ontwerp is leuk en duurzaam. Deze space scooter staat garant voor jarenlang space scooter step plezier. Voor zowel jong als oud!

Nummer 5:

Deze beste koop space scooter met een scherp prijskaartje van nog onder de 120 euro, is een terechte nummer 5 in deze top 5. Dit basismodel space scooter junior is dan wel geen space scooter aanbieding, maar heeft wel een zeer scherpe prijs en kwaliteitverhouding.

Een space scooter aanbieding is er altijd wel ergens. Het is alleen belangrijk om de kwaliteit ook in het oog te houden, naast de scherpe prijs. Deze stoere space scooter step is geschikt voor jonge kids in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar. Niet geschikt voor volwassenen dus. Deze space scooter is degelijk, het gebruikte materiaal is staal, en hij kan tegen een stootje! En dat is wel prettig bij en voor jongere kids! 

Wanneer je voor je jonge kind op zoek bent naar een space scooter junior, zit je met deze space scooter step zeker goed!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een space scooter?

Wanneer je een space scooter wilt kopen en je bent op zoek naar de beste koop spacescooter, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste space scooter, space scooter step of ook wel step space scooter, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een spacescooter

Een space scooter is eigenlijk in de praktijk ‘gewoon’ een elektrische step. Een step met een plank die lijkt op een skateboard, waar jij je voeten op kunt zetten. Je kunt steppen met je voet om voor te bewegen, maar ook gebruik maken van een pedaal. Met dit pedaal zet je de wielen van de spacescooter in werking, je beweegt dus door middel van je boven been(spieren) (en niet door te steppen met je voeten).

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een beste space scooter, is het handig om te weten wat de mogelijkheden en opties zijn. Dit in combinatie met je eigen voorkeuren maakt de zoektocht een heel stuk eenvoudiger!

Wil je een space scooter van een bepaald merk? Die een bepaald gewicht kan dragen? Met een specifieke kleur? Een space scooter met verstelbaar stuur? En wil je steppen, boarden, of allebei?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een space scooter gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft een spacescooter is best groot. Dit maakt beslissen niet per definitie makkelijk(er).

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een space scooter zal over het algemeen helder zijn, namelijk het lekker spelen, ouwehoeren of je van a naar b brengen! Maar wil jij er één aanschaffen voor je kind? Voor je puber, of misschien wel voor jezelf? Het uiteindelijke gebruiksdoel en de gebruiker(s) zijn belangrijke factoren om me te nemen in je beslissing welke space scooter voor jouw situatie het meest passend is.

beste_spacescooter_02

Gewicht

Wie gaat er allemaal ‘spelen’ met de aan te schaffen space scooter en welk gewicht moet deze kunnen dragen? Niet alle space scooters zijn geschikt voor (jong) volwassenen. Er zijn spacescooters die enkel het gewicht van een kind of puber tot 60 kg kunnen dragen. Overbodig te zeggen dat deze space scooter steps niet geschikt zijn voor (zwaardere) volwassenen. 

Gelukkig zijn er ook spacescooters te koop die het dubbele aan gewicht kunnen dragen. Dus er is voor ieder wat wils en een mogelijkheid om een passende space scooter te vinden.

Het stuur

Een ander belangrijk aspect, het stuur van een space scooter. De meeste space scooters hebben een verstelbaar stuur, in ieder geval voor wat betreft hoogte. Maar niet elke space scooter is hiermee uitgerust. Het kan echter wel belangrijk en erg handig zijn, helemaal wanneer je een kind hebt die in de groei is. Of wanneer de space scooter wordt gedeeld met meerdere personen. 

Met een te laag stuur moeten steppen geeft ongemak en rugproblemen, zorg er dus echt voor dat de spacescooter die je op het oog hebt, een stuurhoogte heeft die bij je past. Wanneer je hier niet goed uitkomt, laat je dan even adviseren of lees je hierover online in.

Opties en accessoires

Er zijn space scooters waar standaard accessoires bij worden geleverd. Zeker niet bij allemaal overigens, dus is dit voor jou belangrijk, dan zul je er wel specifiek op moeten letten bij aankoop. Sommige space scooter steps leveren bijvoorbeeld standaard knie bescherming en elleboogbescherming. En wat dacht je van stickers, om je (step) space scooter op te leuken?

Verder vinden we het handig om nogmaals te benadrukken dat er space scooters zijn waar je mee kunt steppen (met je voeten op de grond) én mee kunt ‘boarden’. Voor wat betreft het laatste kun je op je board blijven staan en doordat je het board vanuit je bovenbenen beweegt, ga je vooruit. Je hoeft dus niet perse je voeten op de grond af te zetten.

beste_spacescooter_03

Wat kost een space scooter

Een space scooter kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende space scooters die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien, en hangt toch wel samen met de functies en mogelijkheden die een space scooter wel of niet heeft.

Of een space scooter goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een beste space scooter die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope space scooter aanbieding?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope space scooter kan voor jou wel de meest ideale space scooter zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een space scooter, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Veelgestelde vragen over een spacescooter

Wat is een space scooter?

Een space scooter is eigenlijk in de praktijk ‘gewoon’ een elektrische step. Een step met een plank die lijkt op een skateboard, waar jij je voeten op kunt zetten. Je kunt steppen met je voet, maar ook gebruik maken van een pedaal. Met dit pedaal zet je de wielen van de spacescooter in werking, je beweegt dus door middel van je boven been(spieren) (en niet door te steppen met je voeten).

Wat is de beste space scooter?

De beste space scooter, dat is niet één type model of merk. Een beste space scooter is een persoonsgebonden keuze. Een goede kwaliteit space scooter is volgens ons in ieder geval een spacescooter die gebruiksvriendelijk is, veilig ook natuurlijk, en waarop je soepel voortbeweegt. Verder is duurzaamheid wat ons betreft belangrijk.

 

Hoe hard gaat een space scooter?

Hoe snel iemand zich kan voortbewegen op een spacescooter, verschilt natuurlijk enorm per individu. De gemiddelde snelheid waarop een persoon zich op een spacescooter kan verplaatsen, is zo’n 5 tot 15 kilometer per uur.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een space scooter?

Wanneer je een space scooter wilt kopen, is het goed om het gebruiksdoel in je achterhoofd te houden. Is de spacescooter voor jou bestemd, of voor je kind(eren)? En wordt het echt gebruikt als een vervoersmiddel, vervanging van de fiets bijvoorbeeld, of meer als ‘spelletje’ rondom huis bijvoorbeeld? Hoeveel gewicht moet de space scooter kunnen dragen? En van welk materiaal is de space scooter gemaakt? In de specificatie van een space scooter vind je deze informatie terug.

Waar koop ik de beste space scooter?

Een space scooter kun je zowel offline (in megastores bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid en scherpe prijzen, dan komen de websites van Blokker.nl en Bol.com uitstekend uit de bus!

Beste space scooter, de eindconclusie

De beste space scooter is uiteraard ook een goede spacescooter. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een space scooter, een step space scooter, of misschien noem jij het wel een space scooter step, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een space scooter (step) hieronder voor je uit.

Te dragen gewicht

Wie gaat er allemaal ‘spelen’ met de aan te schaffen space scooter en welk gewicht moet deze kunnen dragen? Niet alle space scooters zijn geschikt voor (jong) volwassenen. Er zijn spacescooters die enkel het gewicht van een kind of puber tot 60 kg kunnen dragen. Overbodig te zeggen dat deze space scooter steps niet geschikt zijn voor (zwaardere) volwassenen. 

Gelukkig zijn er ook spacescooters te koop die het dubbele aan gewicht kunnen dragen. Dus er is voor ieder wat wils en een mogelijkheid om een passende space scooter te vinden.

Verstelbaar stuur (hoogte)

Een ander belangrijk aspect, het stuur van een space scooter. De meeste space scooters hebben een verstelbaar stuur, in ieder geval voor wat betreft hoogte. Maar niet elke space scooter is hiermee uitgerust. Het kan echter wel belangrijk en erg handig zijn, helemaal wanneer je een kind hebt die in de groei is. Of wanneer de space scooter wordt gedeeld met meerdere personen. 

Met een te laag stuur moeten steppen geeft ongemak en rugproblemen, zorg er dus echt voor dat de spacescooter die je op het oog hebt, een stuurhoogte heeft die bij je past. Wanneer je hier niet goed uitkomt, laat je dan even adviseren of lees je hierover online in.

Overige opties en accessoires

Er zijn space scooters waar standaard accessoires bij worden geleverd. Zeker niet bij allemaal overigens, dus is dit voor jou belangrijk, dan zul je er wel specifiek op moeten letten bij aankoop. Sommige space scooter steps leveren bijvoorbeeld standaard knie bescherming en elleboogbescherming. En wat dacht je van stickers, om je (step) space scooter op te leuken?

Verder vinden we het handig om nogmaals te benadrukken dat er space scooters zijn waar je mee kunt steppen (met je voeten op de grond) én mee kunt ‘boarden’. Voor wat betreft het laatste kun je op je board blijven staan en doordat je het board vanuit je bovenbenen beweegt, ga je vooruit. Je hoeft dus niet perse je voeten op de grond af te zetten. 

Wat jij het leukste of meest passend vindt, voor jezelf of voor je kinderen, dat kun je het beste zelf bepalen!

Nogmaals onze top 5 beste spacescooters:

 1. 1. Space Scooter – roze

  #1 Beste keuze
  Space Scooter – roze. Eenvoudig inklapbaar

  Eenvoudig inklapbaar

  Bepaal zelf hoe jij beweegt. Door voetplank te bewegen of gewoon door te steppen.

  €155 bij blokker.nl
  blokker.nl (€155,00)
 2. 2. Space Scooter Junior Roze incl. beschermset – Step

  Space Scooter Junior Roze incl. beschermset – Step. Inclusief beschermset

  Inclusief beschermset

  Jij bent helemaal klaar met deze spacescooter. Veilheid voor alles, alles is inbegrepen

 3. 3. Space Scooter X580 – Step – Zilver / Blauw – Limited Edition

  Space Scooter X580 – Step – Zilver / Blauw – Limited Edition. Limited edition

  Limited edition

  In een prachtige zilverblauwe kleur en geleverd met een ThysToys beschermset zodat je direct de weg op kunt.

 4. 4. Space Scooter X590 tot 115 kg – Step

  Space Scooter X590 tot 115 kg – Step. Ook voor volwassenen

  Ook voor volwassenen

  Deze spacescooter is bestand tot maar liefst 115 kg. Deze spacescooter is dus voor het hele gezin.

  €159,95 bij bol.com
  bol.com (€159,95)
 5. 5. Space Scooter Junior – blauw

  Space Scooter Junior – blauw. Voor de kleintjes

  Voor de kleintjes

  Deze junior spacescooter is speciaal voor de allerkleinsten gemaakt, vanaf 4 jaar al.

  €119,95 bij bol.com
  bol.com (€119,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.