Beste spray tegen maden van 2023

Top 4 best geteste sprays tegen maden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 16 februari 2023 @11:34

beste_spray_tegen_maden

Jij bent op zoek naar de beste spray tegen maden? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de spray tegen maden van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 sprays tegen maden uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is HomeGard maden spray als beste spray tegen maden uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste sprays tegen maden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een spray tegen maden. Wist je bijvoorbeeld dat de beste spray tegen maden snel en effectief werkt? Lees snel verder…

#1 Beste spray tegen maden
HomeGard Maden Spray 400ML. Veilig zonder gif

Veilig zonder gif

Dit middel werkt goed tegen maden overlast bijvoorbeeld in de vuilcontainer. Een simpele spray is voldoende om de maden te doden. Dit middel werkt niet preventief volgens onze bevindingen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste sprays tegen maden van dit moment

Hoe komt deze top 5 sprays tegen maden tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 12 sprays tegen maden uitvoerig getest en vergeleken.

12 sprays tegen maden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 sprays tegen maden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HomeGard Maden Spray 400ML

  #1 Beste spray tegen maden
  HomeGard Maden Spray 400ML. Veilig zonder gif

  Veilig zonder gif

  Dit middel werkt goed tegen maden overlast bijvoorbeeld in de vuilcontainer. Een simpele spray is voldoende om de maden te doden. Dit middel werkt niet preventief volgens onze bevindingen.

 2. 2. Excellent Maden weg – Ter preventie en behandeling van maden

  #2 Beste spray tegen maden huisdieren
  Excellent Maden weg – Ter preventie en behandeling van maden. Speciaal voor dieren

  Speciaal voor dieren

  Deze anti maden spray is geschikt voor wondverzorging bij dieren. De spray dient aangebracht te worden op de wond en zorgt voor een preventieve werking tegen maden.

  €23,80 bij bol.com
  bol.com (€23,80)
 3. 3. Roxasect Bevriezingsspay – Insectenbeschermingsmiddel – 500 ml

  #3 Beste bevriezingsspray tegen maden
  Roxasect Bevriezingsspay – Insectenbeschermingsmiddel – 500 ml. Vrij van insecticiden en gif

  Vrij van insecticiden en gif

  Deze bevriezingsspray werkt zeer effectief tegen maden en al het andere ongedierte. De spray is zo krachtig dat insecten direct zullen bevriezen en zullen sterven.

  €9,99 bij bol.com
  bol.com (€9,99)
 4. 4. HGX spray tegen kruipend ongedierte

  #4 Beste allround maden spray
  HGX spray tegen kruipend ongedierte. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze HG spray tegen kruipend ongedierte is een echte insectenkiller. Het doodt de insecten snel en effectief en laat geen geur of kleurstoffen achter. Dit middel is veilig in gebruik.

  €11,69 bij bol.com
  bol.com (€11,69)
 5. 5. Roxasect Spray tegen Kruipende Insecten en Wespen 

  #5 Goed alternatief spray tegen maden
  Roxasect Spray tegen Kruipende Insecten en Wespen . Krachtig en effectief

  Krachtig en effectief

  Wederom en middel tegen diverse soorten ongedierte en dus ook tegen maden. Spray het middel op de te behandelen plek en wacht een aantal minuten. Al het ongedierte zal snel sterven door de actieve stoffen in deze anti maden spray.

  €9,94 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,94)

Hoe vind je een goede spray tegen maden?

Je hebt veel overlast van maden met het zomerse weer en bent daarom op zoek naar de beste spray tegen maden. Waar je vind je zo’n anti maden middel? Je kan wel wat tips gebruiken bij je zoektocht. Ook wil je graag weten waar je dit soort sprays kan kopen. Wellicht zijn er ook andere methodes waarmee je maden kan voorkomen. Je leest hier alles over maden, het voorkomen van maden en de bestrijding ervan.

Een zomerse plaag

Maden komen altijd tevoorschijn in de zomer. Dat komt omdat ze dol zijn op warmte. Rottende etensresten zijn een perfecte bron voor maden. Als je je vuilnis niet op tijd weggooit zullen er maden tevoorschijn kopen. De krioelende witte wormpjes zien er heel vies uit. Het is ook echt onhygiënisch en bovendien stinken ze. Iedereen laat zijn vuilnis wel eens te lang staan en daardoor is het echt een veelvoorkomend probleem. Ook komen maden tevoorschijn als er ergens een dood dier ligt te rotten. Soms heb je dit niet eens door. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een dode muis in je schuur ligt, en dat dit je niet eerder is opgevallen. Je zal het snel doorhebben zodra de maden verschijnen en je ze kan ruiken. Je bestrijdt ze het beste met een anti maden spray.

Gif in de strijd tegen maden

De beste sprays tegen maden bevatten eigenlijk altijd wel gif. Dit is veruit het best werkende middel als je van maden af wilt komen. Je kan het gif rond sprayen. Je kan het ook in de vorm van vloeistof toevoegen aan je vuilnisbak of groene bak. Zo dood je de eitjes en dus ook de maden die er anders uit zouden komen kruipen. Doe het gif in de bak en sluit hem goed af. Zo voorkom je giftige dampen die schadelijk zijn voor mensen en dieren. Bij een heel hardnekkig probleem met maden is het raadzaam om de gehele vuilnisbak goed schoon te maken. Laat de bak na de schoonmaakbeurt goed drogen. Vervolgens spray je de wanden van de bak helemaal in met het anti maden gif. Je zal nu gegarandeerd voor langere tijd verlost zijn van de maden.

beste_spray_tegen_maden_01

Wat verstaan we onder maden?

Eigenlijk zijn maden vliegen, maar dan in larven vorm. Vliegen leggen hun eitjes en als ze uitkomen zijn het larfjes. Later groeien deze larven uit tot maden en vervolgens worden het vliegen. Larven eten de resten van voedsel op. Vooral op vlees zijn ze dol. Ze kunnen makkelijk een heel dood dier opeten. De meeste mensen hebben een hekel aan maden. Ze gebruiken het liefst een spray tegen maden om van ze af te komen. Maden worden echter ook gebruikt voor nuttige toepassingen. Ze worden in de medische wereld bijvoorbeeld ingezet bij de genezing van wonden. Ontstoken vlees in een wond wordt door de maden opgegeten, waardoor de wond het beste zal genezen.

beste_spray_tegen_maden_01

Met deze vijf tips bestrijd je maden in je vuilnisbak

Je vuilnisbak staat altijd wel even open. De groene en grijze bakken in je tuin of schuur ook en die zijn bovendien nooit helemaal af te sluiten. Een vlieg heeft maar een kleine opening nodig om naar binnen te vliegen en eitjes te leggen. Uit deze eitjes komen maden en je hebt al snel een enorme hoeveelheid krioelende beestjes in je afvalbak. Met deze methodes kom je snel van de maden af. Bij een hardnekkige plaag kan je het beste een giftige spray tegen maden gebruiken.

Tip 1: Droog de maden uit met deze strooisels

Wat heel goed helpt in de strijd tegen maden is het verwijderen van vocht. Maden gedijen namelijk optimaal in een vochtige omgeving. Verwijder dus het vocht uit je afvalbak. Dit doe je het beste met de volgende producten. Ten eerste kun je zout gebruiken om over de maden te strooien. De maden zullen hierdoor uitdrogen. Daarnaast zijn ook kalk en zand aan te raden. Ze hebben een zelfde soort effect als zout. Dek de inhoud van je vuilnisbak af met een van deze drie opties en de maden zullen al snel dood gaan. Ook kunnen ze niet meer zo goed tegen de wand van je afvalbak opkruipen. Dat is een bijkomend voordeel. Je hoeft in de geval geen spray tegen maden meer te gebruiken.

Tip 2: Kook de maden

Deze anti maden tip werkt als de beste, maar is wel erg gruwelijk. Je kookt flink wat water en giet dit direct in je vuilnisbak over de maden heen. Ze zullen direct sterven door de hitte, want ze verbranden levend. Het nadeel van deze methode is dat de maden die zich onderin bevinden vaak niet bereikt worden. In dat geval heb je juist een vochtige omgeving voor ze gecreëerd en zal het probleem juist weer toenemen. Je doodt dus alleen de bovenste laag maden. Als je groene bak erg vol zit met afval is deze methode dus zeker niet de beste. Een spray tegen maden is bijna altijd een stuk effectiever. Je bereikt met deze spray een groter gedeelte van de vuilnisbak en er zullen meer maden sterven.

Tip 3: Verjaag de maden met de geur van mottenballen

Een product dat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden is de mottenbal. Door de naam zou je denken dat deze ballen alleen motten verjagen. Ook andere insecten zijn er niet dol op. Van kakkerlakken tot vliegen. Ze hebben allemaal een grote hekel aan de geur die mottenballen afgeven. Het is dus aan te raden om wat mottenballen in je afvalbak te hangen. Vliegen zullen daardoor van de bak wegblijven en er dus ook geen eitjes meer in leggen. Je voorkomt hiermee dus de overlast door maden. Het is een van de beste en meer duurzame oplossingen tegen maden. Je zal in dit geval geen spray tegen maden meer nodig hebben.

Tip 4: Gebruik lavendel om maden af te schrikken

Nog zo’n geur waar insecten helemaal niet van houden is lavendel. De meest verantwoorde optie is het neerleggen of ophangen van wat bosjes lavendel onder de deksel van je afvalbak. Je kan de bosjes bijvoorbeeld aan een touwtje vastmaken en dit aan de bak bevestigen. Ook een spray met lavendel werkt als de beste. Hiermee kan je ook de zijkanten van je afvalbak behandelen. Verder kan je lavendelolie gebruiken om de bak mee in te smeren. Het voordeel is meteen dat je bak een stuk aangenamer zal ruiken. Dit is dus een verantwoorde en lekker ruikende methode in de strijd tegen vliegen en maden.

Tip 5: Zet een spray tegen maden in

Een speciale spray tegen maden is uiteindelijk toch meestal het beste en meest effectieve middel om maden te lijf te gaan. Deze spray bevat vaak giftige bestanddelen en je moet er dus niet zomaar mee in het rond spuiten. De inhoud kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen en huisdieren. Ook als volwassene moet je er niet teveel van binnen krijgen. Spray dus bijvoorbeeld in je container en sluit deze dan onmiddellijk af. Verlaat daarna de ruimte waar je de spray tegen maden hebt gebruikt. Kom hier pas na een paar uur weer terug en laat de ruimte eerst goed luchten. Je zal zien dat de maden bij bosjes dood gaan en er ook geen nieuwe eitjes meer uitkomen. Ook de vliegen de eitjes leggen gaan dood door de spray tegen maden. 

Hoe voorkom je de komst van maden?

In plaats van het gebruiken van een giftige spray en andere middelen tegen maden kun je ook voorkomen dat ze in je vuilnisbak terechtkomen. Leg een laagje zaagsel of papier op de bodem van je container. Hierdoor wordt vocht opgenomen en zullen er dus minder tot geen maden kunnen leven. Maden zijn namelijk gek op vochtige plekken. Gooi ook nooit in een keer vleesresten weg in je vuilnisbak. Dit vraagt om ellende met maden. Je kan de vleesresten beter eerst inpakken in plastic of aluminiumfolie. Zet je container ook nooit in de zon, want hierdoor gaat alles in de bak broeien en kunnen de maden heerlijk rondkruipen.

Maak je vuilnisbak goed schoon

Eens in de zoveel tijd leeg je je vuilnisbak of wordt je groene bak geleegd door de vuilnisophaaldienst. Als dit gebeurd is, is het aan te raden om de bank goed te reinigen. Spoel hem goed af en maak hem het liefste schoon met een sopje met schoonmaakmiddel of wat azijn. Nadat je dit gedaan hebt moet je de bak heel goed laten drogen. Zet hem helemaal open en laat alles goed luchten. Vochtige en warme plekken zijn immers een ideale voedingsbodem voor maden. Je kan de bak uiteindelijk nog even inspuiten met de beste spray tegen maden. Zo vorm je een laag in de bak die zeer onaantrekkelijk is voor vliegen. Ze zullen er niet snel meer eitjes in leggen.

Overlast van maden bij dieren

Maden zijn niet alleen vervelend in vuilnis. Ze kunnen ook voor veel overlast zorgen bij dieren. Vooral koeien en schapen hebben vaak last van maden. Als ze poepresten op hun achterkant hebben is dit aantrekkelijk voor maden. Ook in wondjes kunnen maden gaan zitten. De dieren krijgen dan de zogenaamde huidmadenziekte. De maden vreten zich in de huid van de dieren en dit is erg naar voor ze. Het kan in het ergste geval zelf dodelijk zijn. Check je dieren regelmatig op maden om te voorkomen dat ze overlast veroorzaken. Hou je vee goed schoon om maden te vermijden. Dit is de beste manier om maden te voorkomen.

Behandel je dieren met een goede spray of een ander middel tegen maden

Er zijn meerdere goede middelen op de markt als je maden bij dieren effectief wilt bestrijden. Het is belangrijk dat de spray of het strooisel dat je gebruikt een bepaald giftig stofje bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat de made niet meer optimaal kan leven en dat zijn groeicyclus afgebroken wordt. Je gebruikt de spray tegen maden in de stal van je dieren. Je kan hem tegen de wanden van de stal sprayen. Ook kan je een vloeistof gebruiken die je in de stal giet. Verder zijn er strooisels die je rondstrooit in de stal. Ze zijn ongevaarlijk voor je vee, maar pakken wel de maden aan. De beste spray zal jou schapen en koeien snel verlossen van die vieze maden op hun huid. 

Ga de strijd aan met vliegen

Maden zijn vies en onhygiënisch en je wilt ze dus bestrijden. Eigenlijk moet je ze een stap voor zijn. Waar komen maden namelijk vandaan? Ze komen uit de eitjes van vliegen en zullen later ook uitgroeien tot een vlieg. Om maden te bestrijden moet je dus in feite de strijd met vliegen aangaan. Koop dus de beste spray tegen vliegen en vang zo twee vliegen in een klap. Als je van de vliegen af bent, ben je namelijk ook van de maden verlost! Een goede spray tegen vliegen bevat gifstoffen. De vliegen kunnen hier niet goed tegen. Soms vinden ze de spray niet lekker ruiken. Bij het gebruik van een heftiger spray is deze zelf dodelijk voor de vliegen.

Alternatieve methodes van vliegenbestrijding

Naast sprays bestaan er ook andere methodes om vliegen en dus maden te vernietigen. Ouderwetse methodes als de vliegenmepper en de plakstrip werken behoorlijk goed. Bij plakstrips worden vliegen gelokt door de geur. Ze vliegen naar de strip toe, gaan erop zitten en kunnen dan niet meer los komen met hun pootjes. Ze sterven een onvermijdelijke dood. Deze methode is net als de vliegenmepper heel duurzaam. Er komt geen gif aan te pas. Met een vliegenmepper ren je gewoon achter de vlieg aan en hoop je dat je hem te pakken krijgt.  Als je hem in een keer dood mept voel je je de beste vliegendoder op aarde.

Zet een dispenser met het beste gif in

Je kan ook een dispenser met een middel tegen vliegen ophangen. Net als een spray tegen maden bevat deze een stof waar vliegen niet van houden. Om de zoveel tijd sprayt de dispenser een stofje uit. Hierdoor blijven de vliegen weg of komen ze om het leven. Een hele goede en makkelijke manier om van vliegen af te komen. Je hoeft er weinig voor te doen. Behalve af en toe de dispenser bijvullen. Het nadeel is dat dispenser behoorlijk duur zijn. Als je een boerenbedrijf hebt is het gebruik van een dispenser in je stallen wel een hele goede investering. Het is een van de beste methodes om vliegen en maden weg te houden van je vee.

De vier meest gestelde vragen over een spray tegen maden

Wat kost een spray tegen maden?

Je kan niet een eenduidig antwoord geven op deze vraag. Er zijn diverse soorten sprays tegen maden te koop en de prijzen van deze sprays lopen aardig uiteen. Het ligt vaak aan de werkzame ingrediënten hoe duur een spray is. Ook de hoeveelheid en het merk spelen een rol bij het bepalen van de prijs. Een spray die een giftige stof bevat is meestal duurder dan een variant op basis van natuurlijke stoffen. Een giftige spray werkt wel het beste als je maden wilt bestrijden. Ga wel altijd voorzichtig om met gif. Het is schadelijk voor het milieu en de dampen moet je nooit direct inademen. Als je je hier niet prettig bij voelt kan je je eerst alternatieve methoden gebruiken om van vliegen en maden af te komen.

Wat is de beste spray tegen maden?

De beste spray tegen maden is er bijna altijd eentje met gif. Als je maden probleem in een vergevorderd stadium is kan je niet meer volstaan met natuurlijke middeltjes. Een bosje lavendel in je container klinkt natuurlijk leuk en het ruikt ook heel lekker. Bij grote hoeveelheden maden is deze methode echter niet de meest optimale. Koop een goede spray tegen maden die effectieve werkzame ingrediënten heeft. De beste spray doodt de maden, voorkomt dat nieuwe eitjes uitkomen en schrikt ook de vliegen die de maden leggen af.

Waar wordt de beste spray tegen maden verkocht?

Online kan je uiteraard veel sprays tegen maden vinden. Het is heerlijk om online te shoppen, omdat je zoveel keuzes hebt. Je kan meteen de prijzen met elkaar vergelijken. Ook lees je er reviews die de voor- en nadelen van de sprays benoemen. Filter op inhoud, prijs en ingrediënten. Bekijk of je milieuvriendelijke sprays kan vinden. Lees ook altijd even na of de spray veilig te gebruiken is in de buurt van kinderen. Heb je een gezin? Bescherm ze dan tegen de giftige dampen van de spray. Je wilt natuurlijk van de maden af, maar niet ten koste van je gezondheid. In een gewone winkel is het ook mogelijk om een spray tegen maden te kopen. Het beste kan je naar een bouwwinkel of dierenwinkel gaan. Daar werken vaak specialisten die je advies kunnen geven bij de bestrijding van maden.

Zijn er alternatieve methodes om maden te bestrijden?

Als je liever niet een giftige spray tegen maden wilt gebruiken dan zijn er wel andere opties. Het is handig om deze duurzame methodes in een vroeg stadium van het probleem in te zetten. Dan werken ze namelijk het beste en ben je nog niet te laat. Als er eenmaal heel veel maden in je bak krioelen kan je ze niet langer bestrijden met mottenballen of zand. Je zal dan toch naar git moeten grijpen. Een van de eerste methodes in de strijd tegen maden is het onttrekken van vocht. Dit geldt voor de plek waar de maden het meest voorkomen. Meestal is de vuilnisbak of de groene bak. Ook in stallen komen maden vaak voor in de buurt van uitwerpselen van dieren.

Onze top 5 sprays tegen maden nogmaals op een rijtje

 1. 1. HomeGard Maden Spray 400ML

  #1 Beste spray tegen maden
  HomeGard Maden Spray 400ML. Veilig zonder gif

  Veilig zonder gif

  Dit middel werkt goed tegen maden overlast bijvoorbeeld in de vuilcontainer. Een simpele spray is voldoende om de maden te doden. Dit middel werkt niet preventief volgens onze bevindingen.

 2. 2. Excellent Maden weg – Ter preventie en behandeling van maden

  #2 Beste spray tegen maden huisdieren
  Excellent Maden weg – Ter preventie en behandeling van maden. Speciaal voor dieren

  Speciaal voor dieren

  Deze anti maden spray is geschikt voor wondverzorging bij dieren. De spray dient aangebracht te worden op de wond en zorgt voor een preventieve werking tegen maden.

  €23,80 bij bol.com
  bol.com (€23,80)
 3. 3. Roxasect Bevriezingsspay – Insectenbeschermingsmiddel – 500 ml

  #3 Beste bevriezingsspray tegen maden
  Roxasect Bevriezingsspay – Insectenbeschermingsmiddel – 500 ml. Vrij van insecticiden en gif

  Vrij van insecticiden en gif

  Deze bevriezingsspray werkt zeer effectief tegen maden en al het andere ongedierte. De spray is zo krachtig dat insecten direct zullen bevriezen en zullen sterven.

  €9,99 bij bol.com
  bol.com (€9,99)
 4. 4. HGX spray tegen kruipend ongedierte

  #4 Beste allround maden spray
  HGX spray tegen kruipend ongedierte. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze HG spray tegen kruipend ongedierte is een echte insectenkiller. Het doodt de insecten snel en effectief en laat geen geur of kleurstoffen achter. Dit middel is veilig in gebruik.

  €11,69 bij bol.com
  bol.com (€11,69)
 5. 5. Roxasect Spray tegen Kruipende Insecten en Wespen 

  #5 Goed alternatief spray tegen maden
  Roxasect Spray tegen Kruipende Insecten en Wespen . Krachtig en effectief

  Krachtig en effectief

  Wederom en middel tegen diverse soorten ongedierte en dus ook tegen maden. Spray het middel op de te behandelen plek en wacht een aantal minuten. Al het ongedierte zal snel sterven door de actieve stoffen in deze anti maden spray.

  €9,94 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,94)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.