Beste staande brievenbus van 2023

Top 5 best geteste staande brievenbussen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 12 december 2022 @13:01

beste_staande_brievenbus

Jij bent op zoek naar de beste staande brievenbus? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de staande brievenbus van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 staande brievenbussen uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Geroba Litru Cortenstaal als beste staande brievenbus uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste staande brievenbussen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een staande brievenbus. Wist je bijvoorbeeld dat de bestestaande brievenbus een bijna onverwoestbare kwaliteit heeft? Lees snel verder…

#1 Beste staande brievenbus
Geroba vrijstaande brievenbus Litru – Cortenstaal. Prachtig Cortenstaal

Prachtig Cortenstaal

Een superstrakke brievenbus in cortenstaal. Echt een aanwinst voor je huis. Geleverd met een degelijk cilinderslot en wordt geleverd met bevestigingsmateriaal.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€359,95 bij bol.com
bol.com (€359,95)

Naar de top 5

Top 5 beste staande brievenbussen van dit moment

Hoe komt deze top 5 staande brievenbussen tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 staande brievenbussen uitvoerig getest en vergeleken.

12 staande brievenbussen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 staande brievenbus worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Geroba vrijstaande brievenbus Litru – Cortenstaal

  #1 Beste staande brievenbus
  Geroba vrijstaande brievenbus Litru – Cortenstaal. Prachtig Cortenstaal

  Prachtig Cortenstaal

  Een superstrakke brievenbus in cortenstaal. Echt een aanwinst voor je huis. Geleverd met een degelijk cilinderslot en wordt geleverd met bevestigingsmateriaal.

  €359,95 bij bol.com
  bol.com (€359,95)
 2. 2. Vrijstaande brievenbus SafePost 129

  #2 Beste moderne RVS staande brievenbus
  Vrijstaande brievenbus SafePost 129. Moderne RVS brievenbus

  Moderne RVS brievenbus

  Echt een aanwinst voor je huis. Deze brievenbus wordt geleverd met een cilinderslot en natuurlijk de bevestigingsmaterialen om de brievenbus te monteren daar waar jij dat wilt.

  €289 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€289,00)
 3. 3. Geroba vrijstaande brievenbus Verma

  #3 Best beoordeelde staande brievenbus
  Geroba vrijstaande brievenbus Verma. In prachtig zwart

  In prachtig zwart

  Een staalverzinkte zwarte brievenbus die past bij elke woning. Tijdloos design dat met het juiste onderhoud een levenlang mee gaat. Wordt geleverd met bevestigingsmaterialen.

  €329,95 bij bol.com
  bol.com (€329,95)
 4. 4. Pakketbrievenbus Allux 800 zwart

  #4 Beste staande pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Allux 800 zwart. Perfecte pakketbrievenbus

  Perfecte pakketbrievenbus

  Ontvang jij veel paketten en ben je niet altijd thuis? Dan is deze pakketbrievenbus echt geschikt voor jou. Geleverd met een sterk slot en bevestigingsmaterialen.

  €307,80 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€307,80)
 5. 5. Vrijstaande brievenbus Holiday

  #5 Goed alternatief staande brievenbus
  Vrijstaande brievenbus Holiday. Een prachtige brievenbus

  Een prachtige brievenbus

  RVS met mat zwarte brievenbus. Zeer degelijk gebouwd en gehuld in een strak design. Niet alleen qua kwaliteit een aanwinst voor je huis. Wordt geleverd met staalplaten voor de juiste bevestiging.

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Tips voor het kopen van de beste staande brievenbus

De beste staande brievenbus vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke modellen scoren het hoogst op het gebied van gebruiksgemak, kwaliteit en levensduur? Wat zijn goede merken? Hoe duur is een kwalitatief hoogstaande brievenbus? Als je op zoek bent naar de beste staande brievenbus, zul je ongetwijfeld met veel vragen zitten. Een goede staande brievenbus hoeft echt niet ontzettend duur te zijn, maar als je de specificaties van sommige dure modellen ziet, begin je daar toch aan te twijfelen. Lees verder voor tips als je van plan bent om op de korte termijn een staande brievenbus te kopen. De beste staande brievenbus vinden moet met deze tips vast en zeker lukken.

Hoe herken je de beste staande brievenbus?

De prijs zegt uiteraard niet alles over de kwaliteit van een product. Toch verkijken nog steeds veel mensen zich hierop. Als je op zoek gaat naar de beste staande brievenbus, ben je eigenlijk op zoek naar de hoogste prijs/kwaliteit verhouding. Je wilt de hoogst mogelijke kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Dat is natuurlijk de beste koop. Maar ook het gebruiksgemak van een staande brievenbus is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de brievenbus slechts met moeite open en dicht gaat. Je kunt dus op meerdere zaken letten als je op zoek bent naar de beste staande brievenbus.

Het volume van een staande brievenbus

Het volume van een staande brievenbus is van groot belang. Zeker als je met regelmaat grote pakketjes besteld, doe je er goed aan op zoek te gaan naar een staande brievenbus met een groot volume. Eveneens van belang is dat het niet te veel moeite kost om de post te verwijderen uit de brievenbus. Dat klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar de praktijk laat zien dat dit helaas niet altijd zo vanzelfsprekend is. Ga je de staande brievenbus vrijstaand plaatsen of tegen een wand? Hoeveel ruimte is er voor een staande brievenbus? Als je op zoek gaat naar de beste staande brievenbus, dien je al deze vragen voor jezelf te beantwoorden.

beste_staande_brievenbus_02

Sleutels

Hoeveel sleutels krijg je bij de staande brievenbus? Dit verschilt van brievenbus tot brievenbus. Zeker als je een grote familie hebt, kan het handig zijn om meerder sleutels te hebben. Dan is het handig om standaard een aantal sleutels bij de brievenbus te krijgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om sleutels bij te laten maken bij een sleutelmaker. Maar dat kost ook weer geld. Je bent waarschijnlijker voordeliger uit door de beste staande brievenbus uit te kiezen waarbij je een of meerdere sleutels krijgt. Voorts dien je scherp in de gaten te houden of er veel klachten binnen komen over het product dat je overweegt te kopen. Dat is geen goed teken. Sterker nog, deze producten kun je beter vermijden. Je merkt dat er veel komt kijken bij het vinden van de beste staande brievenbus.

Wat onderscheidt een goede van een slechte brievenbus?

De beste staande brievenbus onderscheidt zich op bovengenoemde vlakken van slechte brievenbussen. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. De beste staande brievenbus scoort niet alleen heel erg hoog op het gebied van prijs/kwaliteit verhouding, maar heeft bijvoorbeeld ook een sterke en degelijke constructie. De beste brievenbussen zijn vaak van staal gemaakt. De beste staande brievenbus heeft dikwijls een relatief grote opening. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen post kunt ontvangen, maar ook kranten. Als de opening klein is, leidt dat tot een verkreukelde krant. De puber die, vaak met tegenzin, de krantenwijk doet, propt de krant dan door de kleine opening. Dat wil je natuurlijk niet. De beste staande brievenbus komt op dit gebied goed naar voren. Vergeet dus niet daar op te letten als je gaat shoppen.

Het slot van de beste staande brievenbus

Als je op zoek bent naar de beste staande brievenbus, kun je erop letten of er een al dan niet luxueus draaislot aanwezig is. De beste staande brievenbussen worden gekenmerkt door het fijnzinnige oog voor detail van de ontwikkelaars en producenten. De bus afsluiten is dan geen enkel probleem. In sommige briefkasten kun je eveneens pakketjes ontvangen. Pakketbrievenbussen zijn doorgaans een stuk duurder dan normale brievenbussen.

Waterdichte constructie

Is de constructie van de staande brievenbus niet alleen stevig, maar ook nog eens waterdicht? Je hebt te maken een eersteklas staande brievenbus. Brievenbussen die 100% waterdicht zijn bestaan niet. Net als bij horloges. Als je de kans op vochtige post wilt minimaliseren, doe je er echter goed aan een staande brievenbus met een waterdichte constructie te kopen. Als je in een webshop rondkijkt om verschillende modellen te bewonderen, zal je al snel opvallen dat producenten en ontwikkelaars veel moeite steken in het ontwerp van brievenbussen. Op deze manier onderscheiden fabrikanten zich van elkaar. Slim toch?

beste_staande_brievenbus_03

Het ontwerp van de beste staande brievenbus

Wat voor ontwerp past goed bij jouw huishouden? Ga je voor landelijk, of toch voor klassiek? Een moderne of een traditionele brievenbus? Op de markt zijn prachtige en elegante brievenbussen verkrijgbaar. Of je nu een hippe of een ouderwetse brievenbus wilt, er is voor ieder wat wils. Bovendien kun je doorgaans kiezen uit talloze kleuren. Let je erop of de brievenbus roestvrij is? Zwart en wit zijn klassieke opties. Op deze kleuren raak je niet snel uitgekeken. Wil je een keer iets anders? Doe gek en koop een paarse staande brievenbus. Of wat dacht je van een kanariegele staande brievenbus?

Afstandhouder

Soms krijg je bij een staande brievenbus standaard een afstandhouder. Dat vergemakkelijkt het montageproces aanzienlijk. De klep raakt de muur niet meer voortdurend aan als je een afstandhouder hebt. Een staande brievenbus vrijstaand plaatsen behoort tot de mogelijkheden. De beste staande brievenbus is een echte alleskunner. Doe jij daar straks je voordeel mee? Je kunt de showroom van fysieke winkels bekijken om staande brievenbussen in het echt te bewonderen. Dan merk je vanzelf bij welke staande brievenbus je een goed gevoel hebt. En bij welke niet. Weet jij al voor welke staande brievenbus je gaat?

De meerwaarde van de beste staande brievenbus

De beste staande brievenbus komt met name goed tot zijn recht aan het begin van de oprit. Opritten zijn doorgaans erg lang. Een oprit kan zelfs zo lang zijn, dat de overheid stelt dat de brievenbus verplicht dichter bij de weg geplaatst moet worden. Dit met het oog op het comfort van postbodes. Aan het einde van de oprit staat doorgaans geen muurtje. Je moet de brievenbus dus vrijstaand plaatsen. Gelukkig is dat geen enkel probleem voor een staande brievenbus. Als je ook nog eens de beste staande brievenbus koopt, hoef je je nergens zorgen meer over te maken.

Verschillende soorten en maten

Op de markt zijn verschillende soorten en maten staande brievenbussen verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van kolombrievenbussen? Deze luxueuze brievenbussen zijn van aluminium gemaakt en worden gekenmerkt door het fijnzinnige oog voor detail van de producenten en ontwikkelaars. Je kunt ze ook op een paal monteren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tegenwoordig mogelijk. Engelse brievenbussen worden steeds populairder. Heb je al een Amerikaanse brievenbus overwogen? Amerikaanse brievenbussen zijn doorgaans voorzien van een rode vlag. De postbode doet de vlag omhoog als hij of zij de post in de brievenbus doet. Dan zie je meteen of je post hebt als je thuis bent. Veel mensen vinden dat gezellig thuis komen.

Eindeloze mogelijkheden

Het zal ondertussen al wel duidelijk zijn geworden dat de mogelijkheden eindeloos zijn als je op zoek bent naar de beste staande brievenbus. Je kunt kiezen voor luxe staande brievenbussen met talloze decoraties, maar je kunt ook een standaard brievenbus kopen. Alles is mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen een staande brievenbus te kopen met een vak voor de kranten. Zo voorkom je dat de krant helemaal gekreukt is als je hem uit de brievenbus haalt. Bijvoorbeeld omdat de bezorger de krant met kracht door de brievenbus heeft geforceerd omdat de ingang te klein was. Als je een staande brievenbus met een grote ingang koopt, heb je dit probleem niet.

De beste staande brievenbus op voorraad

Kijk je in jouw favoriete webshop of de beste staande brievenbus op voorraad is? Je kunt ook naar een fysieke winkel gaan om staande brievenbussen in het echt te bewonderen. Als je de beste staande brievenbus besteld in een webshop, zul je merken dat het product in rap tempo wordt bezorgd; binnen enkele werkdagen kun je de staande brievenbus bij jou op de deurmat verwachten. Je hoeft de staande brievenbus alleen nog maar te monteren. Gelukkig is dat geen hogere wiskunde. Waarschijnlijk kun je dit gewoon zelf doen, maar je kunt ook de winkel vragen om de brievenbus te komen installeren. Welke mogelijkheid heeft jouw voorkeur?

Makkelijker dan ooit

Online bestellingen doen is makkelijker dan ooit. Met een druk op de knop ben je de trotse eigenaar van de beste staande brievenbus. Hopelijk kan je een beetje je weg vinden in het enorme aanbod van staande brievenbussen. Je moet de brievenbus nog wel aan je winkelmandje toevoegen. Vaak dien je een aantal persoonlijke gegevens op te geven alvorens je het product kunt kopen, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Er wordt heel zorgvuldig omgegaan met je persoonlijke gegevens door Nederlandse bedrijven. Hier ziet de Nederlandse overheid streng op toe. Je hoeft je wat dat betreft dus geen zorgen te maken.

Het lezen van recensies

Het is erg belangrijk om recensies te lezen van staande brievenbussen. Een mening is natuurlijk erg persoonlijk, maar door meerdere recensies met elkaar te vergelijken, kun je toch een goed beeld vormen van de kwaliteiten van een product. Online is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om recensies te vinden van vrijwel alle producten. Je kunt eenvoudigweg zien hoe producten mensen zijn bevallen. Wat hebben de mensen aan te merken op de brievenbus? Hecht je veel waarde aan dit nadeel? Het is belangrijk om altijd bij jezelf na te gaan of het nadeel dat de recensent noemt, ook voor jou een nadeel is. Uiteindelijk blijft het oordeel van een recensent namelijk een mening. Hoe professioneel de recensent zich ook voordoet.

Steeds meer vraag naar staande brievenbussen

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een staande brievenbus. Misschien is dat je al een keer opgevallen als je door een woonwijk fietst. Welke vorm heeft jouw voorkeur? Weet je al wat voor formaat je wilt kopen? Dat zijn allemaal zaken om op te letten als je op zoek bent naar de beste staande brievenbus. Ook de mogelijkheden op het gebied van installatie dien je nauwlettend in de gaten te houden. Sommige uitvoeringen zijn ruim te noemen. Zodoende kun je met deze brievenbussen zelfs pakketjes ontvangen. Dat geldt echter niet voor de meeste staande brievenbussen. Welk model is voor jou de beste staande brievenbus?

Aan welke eisen moet een staande brievenbus voldoen?

Je kunt ook in de webwinkel kijken voor accessoires. Bovendien kun je op de website van de webshop vaak meer informatie vinden over de producten. Bekijk je de specificaties voordat je het product koopt? Misschien zit er een addertje onder het gras. De keuze voor een staande brievenbus dient weloverwogen te zijn. De ingang dient minimaal 265 millimeter breed te zijn en 32 millimeter hoog. Dat heeft de Nederlandse overheid bepaald. Er is ook een minimale grootte vastgesteld voor de inwerpopening. Deze normen zijn op Europees niveau bepaald. Dat betekent niet dat Europa eisen stelt aan het design van een staande brievenbus. Wat dat betreft hebben bedrijven artistieke vrijheid als ze een brievenbus gaan ontwerpen.

Wat komt er kijken bij het monteren van een brievenbus?

Zoals reeds kort aangestipt, is het monteren van de beste staande brievenbus geen hogere wiskunde. Desalniettemin komen er een aantal dingen kijken bij het monteren van een brievenbus. Houd je rekening met de afstand tussen het huis en de brievenbus? Op welke hoogte monteer je de brievenbus? Je dient hier goed over na te denken voordat je aan de slag gaat. Bij voorkeur zet je de staande brievenbus zo dicht mogelijk bij de weg. Dat maakt het leven van postbodes een beetje makkelijker. De overheid heeft bepaald dat de brievenbus binnen tien meter van de weg geplaatst moet worden. Breng je een nummer aan op de brievenbus? Dat is verplicht als de staande brievenbus bij de weg staat. Anders weet een postbode niet waar hij de post moet bezorgen.

Meer dan genoeg om rekening mee te houden

Als je de beste staande brievenbus gaat kopen, is er dus meer dan genoeg om rekening mee te houden. Niet alleen tijdens het kopen, maar ook als je de brievenbus gaat monteren. Je hebt de keuze uit verschillende soorten staande brievenbussen. Heb je de hoogte van het budget al vastgesteld? Dat heeft uiteraard een grote invloed op de keuze voor een bepaalde brievenbus. Alleen als je al deze vragen hebt beantwoord, kun je moeiteloos de beste staande brievenbus voor jou vinden. Niet alle brievenbussen worden van staal gemaakt. Wist je dat er ook veel brievenbussen van aluminium worden gemaakt?

Accessoires

Je kunt qua accessoires nog denken aan een krantenrol en statief. Je kunt ook overwegen om verlichting te kopen voor de staande brievenbus. In sommige gevallen krijg je een krantenrol of statief bij de brievenbus. Onderhoudsmateriaal is snel en eenvoudig te bestellen bij jouw favoriete webshop, evenals een huisnummer. Maak jij het leven van een postbode ook een stukje makkelijker? Dat zal de persoon in kwestie ongetwijfeld kunnen waarderen.

Conclusie

Ben je op zoek naar de beste staande brievenbus? Je dient op zoek te gaan naar de hoogste prijs/kwaliteit verhouding. Verkijk je niet op de naamsbekendheid van het merk. Je kunt talloze accessoires kopen bij een staande brievenbus. Te denken valt aan een krantenrol of statief. Vergeet niet de richtlijnen voor het monteren van een brievenbus in de gaten te houden. Noem jij jezelf binnenkort de trotse eigenaar van de beste staande brievenbus? Met deze tips in je achterhoofd moet dat ongetwijfeld lukken.

Veelgestelde vragen over een staande brievenbus

Wat zijn de voordelen van een staande brievenbus?

Een staande brievenbus kun je vrijstaand plaatsen. Dat is met name handig aan het einde van een oprit.

Kan ik de staande brievenbus tijdelijk volledig afsluiten?

Uiteraard is het mogelijk om de staande brievenbus tijdelijk volledig af te sluiten.

Is het ingewikkeld om een staande brievenbus te monteren?

Monteren is geen hogere wiskunde, maar je moet wel rekening houden met de normen die de Nederlandse overheid heeft vastgesteld. Zo worden er eisen gesteld aan de afstand die postbodes mogen lopen naar de staande brievenbus. Zet de brievenbus dus zo dicht mogelijk bij de weg. Vergeet je niet een huisnummer op de brievenbus te zetten?

Ik weet nog steeds niet welke staande brievenbus ik moet kopen. Wat nu?

Je kunt gratis en vrijblijvend het personeel van een winkel om hulp vragen. Waarschijnlijk kunnen ze je verder helpen. Als je het prettiger vindt, kun je ook online contact opnemen met een winkel of webshop. Dan kun je je twijfels delen met een persoon die weet hoe het aanbod van staande brievenbussen eruit ziet.

Nogmaals onze top 5 beste staande brievenbussen op een rijtje:

 1. 1. Geroba vrijstaande brievenbus Litru – Cortenstaal

  #1 Beste staande brievenbus
  Geroba vrijstaande brievenbus Litru – Cortenstaal. Prachtig Cortenstaal

  Prachtig Cortenstaal

  Een superstrakke brievenbus in cortenstaal. Echt een aanwinst voor je huis. Geleverd met een degelijk cilinderslot en wordt geleverd met bevestigingsmateriaal.

  €359,95 bij bol.com
  bol.com (€359,95)
 2. 2. Vrijstaande brievenbus SafePost 129

  #2 Beste moderne RVS staande brievenbus
  Vrijstaande brievenbus SafePost 129. Moderne RVS brievenbus

  Moderne RVS brievenbus

  Echt een aanwinst voor je huis. Deze brievenbus wordt geleverd met een cilinderslot en natuurlijk de bevestigingsmaterialen om de brievenbus te monteren daar waar jij dat wilt.

  €289 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€289,00)
 3. 3. Geroba vrijstaande brievenbus Verma

  #3 Best beoordeelde staande brievenbus
  Geroba vrijstaande brievenbus Verma. In prachtig zwart

  In prachtig zwart

  Een staalverzinkte zwarte brievenbus die past bij elke woning. Tijdloos design dat met het juiste onderhoud een levenlang mee gaat. Wordt geleverd met bevestigingsmaterialen.

  €329,95 bij bol.com
  bol.com (€329,95)
 4. 4. Pakketbrievenbus Allux 800 zwart

  #4 Beste staande pakketbrievenbus
  Pakketbrievenbus Allux 800 zwart. Perfecte pakketbrievenbus

  Perfecte pakketbrievenbus

  Ontvang jij veel paketten en ben je niet altijd thuis? Dan is deze pakketbrievenbus echt geschikt voor jou. Geleverd met een sterk slot en bevestigingsmaterialen.

  €307,80 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€307,80)
 5. 5. Vrijstaande brievenbus Holiday

  #5 Goed alternatief staande brievenbus
  Vrijstaande brievenbus Holiday. Een prachtige brievenbus

  Een prachtige brievenbus

  RVS met mat zwarte brievenbus. Zeer degelijk gebouwd en gehuld in een strak design. Niet alleen qua kwaliteit een aanwinst voor je huis. Wordt geleverd met staalplaten voor de juiste bevestiging.

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.