Beste stootvoegrooster bijenbekjes van 2023

Top 5 best geteste stootvoegroosters bijenbekjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @13:16

beste_stootvoegrooster

Jij bent op zoek naar het beste stootvoegrooster bijenbekjes? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het stootvoegrooster bijenbekjes van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 7 stootvoegroosters bijenbekjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 15 uur onderzoek is 10-Pack bijenbekjes RVS als beste stootvoegrooster bijenbekjes uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste stootvoegroosters bijenbekjes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 6 tips voor het kopen van een stootvoegrooster of bijenbekjes. Wist je bijvoorbeeld dat het beste stootvoegrooster bijenbekjes komt in een 10-pack? Lees snel verder…

#1 Beste bijenbekjes
Bijenbekje Stootvoegroosters RVS 50mm 10st ongedierte rooster. 10 RVS roosters

10 RVS roosters

Direct je gehele huis aanpakken met dit 10-pack bijenbekjes. In RVS dus onderhoudsarm en eenvoudig aan te brengen. Zo kan de spouw blijven ventileren maar is er geen plek voor ongedierte.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€18 bij bol.com
bol.com (€18,00)

Naar de top 5

Top 5 beste stootvoegroosters of bijenbekjes van dit moment

Hoe komt deze top 5 stootvoegroosters of bijenbekjes tot stand?

15 uur getest door experts Onze experts hebben 7 stootvoegroosters bijenbekjes uitvoerig getest en vergeleken.

7 stootvoegroosters bijenbekjes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 stootvoegroosters of bijenbekjes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Bijenbekje Stootvoegroosters RVS 50mm 10st ongedierte rooster

  #1 Beste bijenbekjes RVS
  Bijenbekje Stootvoegroosters RVS 50mm 10st ongedierte rooster. 10 RVS roosters

  10 RVS roosters

  Direct je gehele huis aanpakken met dit 10-pack bijenbekjes. In RVS dus onderhoudsarm en eenvoudig aan te brengen. Zo kan de spouw blijven ventileren maar is er geen plek voor ongedierte.

  €18 bij bol.com
  bol.com (€18,00)
 2. 2. Bijenbekje Stootvoegroosters Antraciet RVS 50mm 

  #2 Beste bijenbekjes antraciet
  Bijenbekje Stootvoegroosters Antraciet RVS 50mm . In antractiete kleur

  In antractiete kleur

  Deze 50mm RVS stootvoegroosters komen in antraciet en daarmee zeer geschikt voor in de donkere voeg of voor huizen met een antraciet bies rondom het huis.

  €49,35 bij bol.com
  bol.com (€49,35)
 3. 3. Bijenbekje 70mm Grijs Antraciet (RAL 7016)

  #3 Beste 70mm bijenbekjes
  Bijenbekje 70mm Grijs Antraciet (RAL 7016). in 70mm formaat

  in 70mm formaat

  Speciaal voor de grotere ventilatiegaten is deze 70mm bijenbek zeer geschikt. In dit geval gaat het om een antraciet kleur welke onopvallende in de voeg geplaatst kan worden.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)
 4. 4. PestiGate Stootvoegroosters – 40 stuks

  #4 Goed alternatief bijenbekjes
  PestiGate Stootvoegroosters – 40 stuks. Mega pack bijenbekjes

  Mega pack bijenbekjes

  Zeer geschikt voor grote huizen of huizen met veel stootvoegen. Deze stootvoegroosters zijn eenvoudig op maat te maken en zijn dan ook zeer geschikt voor afwijkende maten stootvoegen.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 5. 5. Stootvoegrooster rvs Bijenbekje 50mm Verkeerswit

  #5 Beste witte bijenbekjes
  Stootvoegrooster rvs Bijenbekje 50mm Verkeerswit. Witte bijenbekjes

  Witte bijenbekjes

  Deze 50mm bijenbekjes zijn zeer geschikt voor witte huizen. Zo plaats je onopvallend een bijenbekje en houdt je ook op een esthetische manier ongedierte uit de spouwen.

  €25,07 bij bol.com
  bol.com (€25,07)

6 tips voor het kopen van de beste stootvoegrooster bijenbekjes

De bijenbek is ontwikkeld zodat insecten en ander ongedierte niet via de stootvoegen van de woning binnen kunnen komen of daar een nest kunnen maken. Dit is een stootvoegrooster van metaal (roestvrij staal), dat je kunt aanbrengen in de stootvoegen van je spouwmuren. Dit stootvoegrooster voorkomt dat insecten en ander ongedierte het huis binnenkomen, omdat het de cruciale stootvoeg in de muur afdekt. Omdat de roosters ventilatiegaten bevatten, kan er wel nog steeds geventileerd worden. Hierdoor kan eventueel aanwezig vocht toch naar buiten stromen.

Waarom heeft een woning een open stootvoeg?

De spouw is een andere naam voor de ruimte die te vinden is tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Deze wordt tegenwoordig meestal gevuld met een of ander isolatiemateriaal. Het is verrassend hoeveel mensen niet weten dat een spouw nodig is om ervoor te zorgen dat een binnenmuur goed droog kan blijven. Misschien is dit een handig weetje. Een manier om de spouw op te vatten is als een soort barrière of buffer tegen het vocht. Als er bijvoorbeeld regen of sneeuw tegen de buitenmuur sijpelt, zal het vocht uiteindelijk ook naar binnen gaan slaan. Dit zal gebeuren als de muur niet waterdicht is. Zowel de holte als de isolatie zullen op een gegeven moment nat worden. Daarnaast, als de holte niet voldoende ventilatie heeft, zal de binnenmuur ook nat worden. Je kunt het vergelijken met het openen van de ramen om frisse lucht in huis te laten als je wilt ventileren.

Veel moderne huizen bevatten meer dan honderd stootvoegen. Helaas is aan elk voordeel ook een overeenkomstig nadeel verbonden. De stootvoegen zijn namelijk een ideale plaats voor insecten en ander ongedierte om zich te vestigen. Ongedierte zoekt voortdurend naar afgelegen plekken om hun nesten te bouwen. Dit kan soms behoorlijk negatieve gevolgen hebben. In feite is de enige manier om van een nest af te komen het vergiftigen van de dieren die erin leven. Als je de ingang van het gebouw blokkeert nadat de dieren er al zijn ingetrokken, is het enige wat er zal gebeuren dat ze een andere uitgang zullen zoeken. Daarna zullen ze zich een weg naar binnen eten en graven en voor je het weet ben je gedwongen om met de ongewenste gasten af te rekenen. Als je problemen hebt met ongedierte in je huis, kun je het beste contact opnemen met een expert die gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Zij kunnen je de meest nuttige begeleiding bieden om een nest onder controle te krijgen. Maar uiteraard is het voorkomen van problemen de beste weg. In dit geval door gebruik te maken van de beste stootvoegrooster bijenbekjes.

Tip 1: Plaats een stootvoegrooster tijdens de bouw

Een stootvoegrooster kan nog steeds lucht doorlaten in je spouwmuur en wordt tijdens het bouwproces in de muur gebouwd. Helaas gebruikt bijna niemand deze methode, ondanks het feit dat het de meest effectieve techniek is om te voorkomen dat muizen je huis binnenkomen.

Stootvoegroosters zijn niet iets dat je vaak standaard geïnstalleerd zie worden op bouwprojecten. Bij het bouwen van een huis is het rechtstreeks delegeren van deze taak aan de metselaars een vrij eenvoudig proces dat weinig inspanning vergt. Qua milieuvriendelijkheid is het een aanrader. Er bestaat niet zoiets als duurzaam bouwen zolang stootvoegroosters niet als vanzelfsprekend in alle nieuwe huizen worden aangebracht tijdens de bouw. Als de roosters tijdens de bouw worden aangebracht, hebben stootvoegroosters een aantrekkelijk uiterlijk en zijn ze een hoogwaardig product. Na een bepaald punt wordt het uiterst uitdagend, zo niet onmogelijk. Er bestaat één en slechts één toepassing voor een stootvoegrooster en dat is in het proces van nieuwbouw wanneer open kruisingen afgedicht moeten worden.

beste_stootvoegrooster_01

Tip 2: Kies voor een juist formaat en een goede kleur

Hoewel het bijenbekje een prachtig product is, wordt hij helaas vaak op een oneigenlijke manier gebruikt. Dit is deels te verklaren door de verhoudingen van het bijenbekje. Je kunt vaak een het bijenbekje kopen die 5 of 7 centimeter is en omdat ze of te groot of te klein zijn, passen ze meestal niet goed. Het gat dat daarna achterblijft is groot genoeg voor ongedierte als muizen en wespen om je huis binnen te komen. Het bijenbekje dient in deze omstandigheden geen enkel doel. Als hij op de juiste manier geïnstalleerd wordt, is het bijenbekje wel een aantrekkelijk en hoogwaardig product. Ze zijn alleen geschikt voor gebruik in open stootvoegen die in je buitenmuur gaan en ze zijn er in verschillende kleuren en hoogtes om uit te kiezen.

Bijenbekjes zijn de meest effectieve strategie om dit probleem voor te zijn. Bijenbekjes worden gemaakt voor de stootvoegen die het meest gebruikt worden. Voor een verbinding die ongeveer 5 centimeter lang en 12 millimeter breed is, zou je een bijenbekje van 50 mm kunnen gebruiken. Voor een verbinding die ongeveer 7 centimeter lang en 12 millimeter breed is, zou je een bijenbekje van 70 mm kunnen gebruiken. Je denkt op dit moment waarschijnlijk dat de kleur van roestvrij staal niet past bij de stijl van je huis, waarin je momenteel woont. Daardoor heb je de mogelijkheid om de bijenbekjes in een andere kleur te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een antraciet of wit bijenbekje. Vaak is de kleur antraciet de meest populaire optie. Dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat hij een modieuzer uiterlijk heeft. Als je je zinnen hebt gezet op een bijenbek van roestvrij staal, heb je ook de mogelijkheid om hem te laten poedercoaten in een kleur naar keuze.

beste_stootvoegrooster_02

Tip 3: Plaats bijenbekjes in iedere open stootvoeg

Er bestaat een algemene misvatting dat vroeger alles beter was, maar dat is niet het geval als het gaat om het voorkomen van ongedierte in de spouw. Vroeger kreeg het voorkomen van ongedierte in je holte een aanzienlijk lagere prioriteit dan tegenwoordig. Sterker nog, vroeger werden gebouwen nooit gebouwd met enige vorm van spouw. Daarna was het voorkomen dat ongedierte je huis binnendrong ongetwijfeld een uitdagende klus om te ondernemen. Dit vereiste een aanzienlijke hoeveelheid werk, vooral in meer landelijke locaties. Een plaag is al begonnen voordat je er erg in had. Zelfs in deze tijd is het mogelijk dat muizen je huis binnen sluipen zonder dat je het weet.

Muizen zijn meestal ’s avonds of ’s nachts het actiefst, dus de kans is groot dat je niets merkt tot het veel te laat is. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Neem bijvoorbeeld het scenario waarin je op een warme zomermiddag in de tuin zit en geniet van een broodje met een glas wijn. Dat wil zeggen, totdat je plotseling een wesp ziet. Wespen geven mensen doorgaans geen angst, totdat ze beter op hun omgeving gaan letten en ze vaker beginnen op te merken. Je besluit de wespen te volgen omdat je nieuwsgierig bent naar waar ze heen gaan en ontdekt tot je verbazing dat ze in en uit de muur van je huis vliegen. De holte is het beste te betreden via de open stootvoegen. Zodra de koningin haar nestplaats heeft gevonden, is het voor jou te laat om de wespenplaag te stoppen. Het kan zich immers snel als een lopend vuurtje verspreiden nadat de koningin klaar is met het leggen van haar eitjes. In deze situatie is controle absoluut essentieel. Zorg er voor dat je iedere open stootvoeg meeneemt en voldoende bijenbekjes koopt. Op deze manier weet je zeker dat er geen ongedierte via een andere opening in de buurt naar binnen kan komen.

Tip 4: Kies voor een bijenbekje van RVS

Het is aan te raden om altijd voor een bijenbekje van RVS te kiezen. Omdat de roestvrijstalen component meerdere functies tegelijk kan vervullen, is de bijenbek van RVS superieur in kwaliteit, gebruiksgemak en esthetiek ten opzichte van kunststof stootvoegroosters. Bovendien heeft een stootvoegrooster van roestvrij staal een aanzienlijk langere levensduur en ziet het er chiquer uit. Omdat het materiaal van roestvrij staal is, is er daarnaast geen kans dat het bijenbekje gaat roesten.

Tip 5: Gebruik een bijenbekje in combinatie met gif

Investeren in een bijenbekje is niet alleen vriendelijk voor insecten, maar ook een onfeilbare techniek om ongewenste bezoekers uit je hol of huis te houden. Toch is het gebruik van gif noodzakelijk is om een nest of ongedierte in goede banen te leiden. Omdat de holte waarin ze gevangen zitten te diep is voor hen om op eigen kracht te ontsnappen, zullen de kleine dieren moeten worden uitgeroeid. Er is 99% kans dat alle beestjes die met het gif in aanraking komen zullen sterven. Je kunt de indringers het leed besparen van het binnendringen van je holte door ze in de eerste plaats tegen te houden, maar dat kan pas nadat je de dieren die al in de spouwmuur woonde hebt uitgeroeid. Door de manier waarop het bijenbekje gevormd, is het voor geen enkel beestje mogelijk om naar binnen te gaan. De “tanden” van de bijenbek bewegen dichter naar elkaar toe, waardoor de doorgang voor ongewenste beestjes wordt geblokkeerd, terwijl de lucht vrij door de opening kan circuleren. Als de diertjes dus eenmaal weggehaald zijn, is het bijenbekje zeker een diervriendelijke manier om ongedierte buiten te houden.

Tip 6: Zorg voor een goede plaatsing van het bijenbekje

Bijenbekjes kun je kopen bij een bedrijf dat over de nodige kennis beschikt. Bijenbekjes kunnen niet alleen aan het eind van het metselwerk geplaatst worden, maar ze kunnen ook tijdens het werk geplaatst worden. Het is niet vereist dat ze op hun plaats worden gezet voordat de metselaar is geweest, maar het zorgt wel voor een meer esthetisch uiterlijk als de metselaar ze tegelijkertijd op hun plaats kan zetten, zodat hij de bijenbekjes zonder kieren kan dichten. Woon je in een ouder of recenter huis? Dat maakt geen verschil! Bijenbekjes zijn vaak eenvoudig te plaatsen, in wat voor woning je ook woont.

Het maakt verder geen verschil of je twee linkerhanden hebt of dat je ongelooflijk bedreven bent met gereedschap. Het installeren van een roestvrijstalen bijenbekje is een eenvoudig proces waarvoor geen extra gereedschap nodig is. De breedte van het rooster kan veranderd worden zodat het overal tussen de 7 en 12 mm is. Je hoeft er zelfs niet voor te zorgen dat het helemaal recht zit, zolang het de opening maar voldoende afsluit. Het bijenbekje kan er op geen enkele manier, in geen enkele vorm, door kinderen of ongedierte uit worden gehaald. Dit is mede te danken aan het feit dat veel bijenbekjes vergrendeling slipjes hebben. De juiste diepte van het stootrooster blijft gehandhaafd dankzij de vier stootlippen. De montage van het stootrooster van het bijenbekje is daardoor heel eenvoudig.

Veelgestelde vragen over de beste stootvoegrooster bijenbekjes

Wat zijn enkele andere rooster mogelijkheden naast een stootvoeg?

Het beste stootvoegrooster of het bijenbekje is vaak de oplossing die gebruikt wordt als het nodig is om het aantal ventilatieopeningen in de spouwmuur te beperken. Daarnaast zijn er verschillende opties beschikbaar die kunnen helpen om de toegang tot de spouwmuur te beperken. Het is essentieel dat de alternatieven voldoende open ventilatie gebied behouden. Daardoor kan de spouw voldoende ventilatie krijgen en blijft de binnenmuur droog. Bovendien is het sterk aan te raden om waar mogelijk om te gaan met materialen die bestaan uit metaal. Dit heeft te maken met het feit dat muizen en ratten extreem spitse tanden hebben. Hierdoor zijn ze in staat door veel verschillende materialen heen te bijten, waaronder hout, plastic en karton. Materialen met een hoge hardheid, zoals aluminium en roestvrij staal blijven voldoende sterk.

Het gebruik van muizengaas of rattengaas is vaak een aanvaardbare vervanging. Aan de andere kant moet gaas meestal op de gewenste afmetingen worden geknipt. Bovendien is het erg moeilijk om gaas te bevestigen en het blijft niet altijd op de beoogde plaats. Bovendien wordt staalwol in veel toepassingen vaak gebruikt in plaats van een stootvoegrooster of een bijenbekje. Het is essentieel dat de staalwol de juiste dikte heeft. Hierdoor kunnen knaagdieren zoals muizen en ratten niet door het materiaal heen kauwen.

 Wat is het meest populaire stootvoegrooster?

Bijenbekjes zijn een veel voorkomende en geliefde stijl van gegrilde stootvoegen. Bij de constructie van deze stootvoegroosters wordt vaak roestvrij staal gebruikt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over oxidatie en zal het rooster zeer lang goed blijven functioneren. Bovendien is het bijenbekje eenvoudig op te zetten en houdt hij zelfs de kleinste ongewenste gasten, zoals spinnen en muggen, tegen om via de stootvoeg binnen te komen.

Welk stootvoegrooster heb ik nodig voor mijn toepassing?

Stootvoegroosters zijn er in verschillende maten voor verschillende bakstenen en bouwmaterialen. De hoogte van de meeste stootvoegen ligt meestal tussen de 5 en 7 centimeter. Het is een goed idee om ze van tevoren op te meten, zodat je een stootvoegrooster in de juiste maat kunt krijgen.

Het is mogelijk om een stootvoegrooster te construeren uit verschillende materialen. In sommige woningen wordt standaard een kunststof stootrooster aangebracht. Dit materiaal kan barsten of breken omdat het broos wordt door blootstelling aan de elementen. Bovendien kunnen knaagdieren zoals muizen en ratten door deze stof heen knagen. Daarom worden enkel de beste stootvoegroosters van RVS aangeraden. Deze zijn vaak langer houdbaar. Het oppervlak van een stootvoegrooster van roestvast staal kan gecoat zijn in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, zilver en grijs. 

Het verschilt van gebouw tot gebouw wat betreft het aantal stootvoegen. In de meeste gevallen is er om de één tot anderhalve meter een stootvoeg te vinden aan de boven- of onderkant van de spouwmuur. Dit maakt voldoende ventilatie mogelijk. Daarnaast vind je boven ramen vaak stootvoegen die vrij breed zijn. De primaire functie daarvan is het afvoeren van overtollig water. Het verdient aanbeveling om in elke opening van een woonhuis of bedrijfsgebouw een stootvoegrooster aan te brengen als het gebouw veel stootvoegen bevat.Nogmaals onze top 5 beste stootvoegroosters of bijenbekjes op een rijtje

 1. 1. Bijenbekje Stootvoegroosters RVS 50mm 10st ongedierte rooster

  #1 Beste bijenbekjes RVS
  Bijenbekje Stootvoegroosters RVS 50mm 10st ongedierte rooster. 10 RVS roosters

  10 RVS roosters

  Direct je gehele huis aanpakken met dit 10-pack bijenbekjes. In RVS dus onderhoudsarm en eenvoudig aan te brengen. Zo kan de spouw blijven ventileren maar is er geen plek voor ongedierte.

  €18 bij bol.com
  bol.com (€18,00)
 2. 2. Bijenbekje Stootvoegroosters Antraciet RVS 50mm 

  #2 Beste bijenbekjes antraciet
  Bijenbekje Stootvoegroosters Antraciet RVS 50mm . In antractiete kleur

  In antractiete kleur

  Deze 50mm RVS stootvoegroosters komen in antraciet en daarmee zeer geschikt voor in de donkere voeg of voor huizen met een antraciet bies rondom het huis.

  €49,35 bij bol.com
  bol.com (€49,35)
 3. 3. Bijenbekje 70mm Grijs Antraciet (RAL 7016)

  #3 Beste 70mm bijenbekjes
  Bijenbekje 70mm Grijs Antraciet (RAL 7016). in 70mm formaat

  in 70mm formaat

  Speciaal voor de grotere ventilatiegaten is deze 70mm bijenbek zeer geschikt. In dit geval gaat het om een antraciet kleur welke onopvallende in de voeg geplaatst kan worden.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)
 4. 4. PestiGate Stootvoegroosters – 40 stuks

  #4 Goed alternatief bijenbekjes
  PestiGate Stootvoegroosters – 40 stuks. Mega pack bijenbekjes

  Mega pack bijenbekjes

  Zeer geschikt voor grote huizen of huizen met veel stootvoegen. Deze stootvoegroosters zijn eenvoudig op maat te maken en zijn dan ook zeer geschikt voor afwijkende maten stootvoegen.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 5. 5. Stootvoegrooster rvs Bijenbekje 50mm Verkeerswit

  #5 Beste witte bijenbekjes
  Stootvoegrooster rvs Bijenbekje 50mm Verkeerswit. Witte bijenbekjes

  Witte bijenbekjes

  Deze 50mm bijenbekjes zijn zeer geschikt voor witte huizen. Zo plaats je onopvallend een bijenbekje en houdt je ook op een esthetische manier ongedierte uit de spouwen.

  €25,07 bij bol.com
  bol.com (€25,07)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.