Beste stopcontact splitter van 2023

Top 5 best geteste stopcontact splitters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 mei 2023 @11:34

beste_stopcontact_splitter

Jij bent op zoek naar de beste stopcontact splitter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de stopcontact splitter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 18 stopcontact splitters uitgebreid getest en vergeleken. Na 2 uur onderzoek is Colorfun Sun stopcontact verdeler als beste stopcontact splitter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste stopcontact splitters van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een stopcontact splitter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste stopcontact splitter voorzien is van 3 geaarde stopcontacten? Lees snel verder…

#1 Beste stopcontact splitter
Colorful Sun® Stopcontact splitter . Voor 3 geaarde stopcontacten

Voor 3 geaarde stopcontacten

Deze handige horizontale stopcontact splitter is voorzien van kinderbeveiliging en randaarde. Je plaats deze horizontaal op het stopcontact, zeer geschikt voor verticale stopcontacten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€20,45 bij bol.com
bol.com (€20,45)

Naar de top 5

Top 5 beste stopcontact splitters van dit moment

Hoe komt deze top 5 stopcontact splitters tot stand?

2 uur getest door experts Onze experts hebben 18 stopcontact splitters uitvoerig getest en vergeleken.

18 stopcontact splitters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 stopcontact splitters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Colorful Sun® Stopcontact splitter 

  #1 Beste stopcontact splitter
  Colorful Sun® Stopcontact splitter . Voor 3 geaarde stopcontacten

  Voor 3 geaarde stopcontacten

  Deze handige horizontale stopcontact splitter is voorzien van kinderbeveiliging en randaarde. Je plaats deze horizontaal op het stopcontact, zeer geschikt voor verticale stopcontacten.

  €20,45 bij bol.com
  bol.com (€20,45)
 2. 2. Voomy Verdeelstekker 2 Voudig

  #2 Beste koop stopcontact splitter
  Voomy Verdeelstekker 2 Voudig. Met USB poorten

  Met USB poorten

  Deze Voomy verdeelstekker of stopcontact splitter is voorzien van 2 geaarde punten en 2 USB sockets. Perfect voor het opladen van smartphones of tablets.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)
 3. 3. Voomy Verdeelstekker – 3-Voudig Stopcontact Splitter 

  #3 Beste zwarte stopcontact splitter
  Voomy Verdeelstekker – 3-Voudig Stopcontact Splitter . In diep zwart met USB

  In diep zwart met USB

  Deze Voomy verdeelstekker heeft 3 geaarde stopcontacten en tevens 2 USB poorten aan de bovenzijde. Dit maakt deze stopcontact splitter een echte allekunner. Het gaat hier om een horizontale stekker aansluiting.

 4. 4. Stopcontact splitter – Verdeelstekker horizontaal 

  #4 Goed alternatief stopcontact splitter
  Stopcontact splitter – Verdeelstekker horizontaal . Optimale ruimte verdeling

  Optimale ruimte verdeling

  Deze verdeelstekker of stopcontact splitter is voorzien van 3 geaarde stopcontacten en zijn trapezium geplaatst. Hierdoor bespaar je meer ruimte.

 5. 5. Voomy Cube Verdeelstekker 7-Voudig

  #5 Meest compacte stopcontact splitter
  Voomy Cube Verdeelstekker 7-Voudig. Splitter in kubus vorm

  Splitter in kubus vorm

  Deze handige kubus wil je in huis hebben. Voorzien van 4 geaarde stopcontacten en 3 USB aansluitingen. Tevens is er een aan en uit knop zodat je geen overbodige stroom verbruikt.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)

Tips voor de aanschaf van de beste stopcontact splitter

Je zoektocht naar de beste stopcontact splitter kan soms lastig zijn door het brede aanbod wat je zowel online als in de winkels hebt. Door deze brede keuze kun je kijken naar wat jouw wensen zijn op het gebied van de splitter en waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Zo wordt de keuze al een stuk makkelijker. Daarna kun je op basis van de klantreviews kijken welke splitter het beste is. Zo is de kans erg klein dat je ontevreden bent met je aankoop. De splitters kunnen variëren van het aantal contactpunten en de uitstraling. Ook kunnen de ingangen van de contactpunten variëren. Kijk dus goed naar je stekkers zodat je hier jouw stopcontact splitter op aan kunt sluiten. De meeste splitters zijn te verkrijgen in het wit. Wanneer als jouw stopcontacten in huis zwart zijn kun je hier rekening mee houden of op zoek gaan naar een zwarte splitter. Zo weet je zeker dat alles mooi op elkaar aansluit in de woning.

Hoe werkt een stopcontact splitter

Een stopcontact splitter is een handige toevoeging in huis. Door deze splitter in je huidige stopcontact te steken kun je deze eenvoudig vermeerderen. Zo creëer je van een stopcontact met één opening ineens een stopcontact met 2 tot 5 contactpunten. Hiervoor hoef je verder niks te doen behalve de splitter in het stopcontact te plaatsen. Ideaal om zo meerdere apparaten tegelijk van stroom te voorzien zonder dat je gebruik hoef te maken van een stekkerdoos. Sommige splitters zijn voorzien van een aan- en uitknop. Zo kun je, wanneer alles uitstaat, de splitter uitschakelen. Hiermee voorkom je sluipverbruik en bespaar je uiteindelijk weer op je energierekening. Dit is ook handig wanneer je op vakantie gaat of wanneer je gaan slapen. Hierdoor draag je ook meteen jouw steentje bij aan het milieu. Doordat de aan- en uitknop is voorzien van een lampje zie je direct of de splitter aanstaat of juist niet.

De voordelen van een stopcontact splitter

Een stopcontact splitter zorgt ervoor dat jij meerdere apparaten tegelijk van stroom kunt voorzien op één plek. Heb je nu bijvoorbeeld een stopcontact met maar één ingang. Dan kun je hier eenvoudig iets aan veranderen. Door een splitter toe te voegen kun je van dit ene contactpunt ineens 2, 3, 4 of 5 punten maken. Zo kun je op dezelfde plek je telefoon en je laptop opladen en tegelijk je lamp aanzetten welke via een stekker is verbonden met de splitter. Het voordeel hiervan is, is dat je geen gebruik hoeft te maken van een grote stekkerdoos. Met de toevoeging van een splitter kun je direct profiteren van meerdere ingangen van je stopcontact. Kijk dus voor jezelf hoeveel apparaten je tegelijk wilt voorzien van stroom op de plek waar je de splitter gaat toevoegen. Zo kun je bepalen hoeveel contactpunten jouw splitter nodig heeft. Ook kun je natuurlijk meerdere splitters in huis toevoegen om zo ook op een andere locatie in de woning meerdere contactpunten te creëren. Zo heb je in iedere hoek van de woning extra toegang tot stroom en hoef je de stekkers er niet om en om steeds uit te trekken omdat je te weinig ruimte hebt in het stopcontact.

beste_stopcontact_splitter_01

Meer vrijheid in de keuken

Met een stopcontact splitter creëer je meer vrijheid in iedere ruimte van de woning, waaronder de keuken. Vaak heb je in de keuken niet voldoende stopcontacten voor alle apparatuur. Wil je meerdere apparaten tegelijk gebruiken zonder dat je wilt wachten tot het andere apparaat niet meer nodig is? Dan kan een splitter uitkomst bieden. Zo kun je de magnetron, de staafmixer en de waterkoker tegelijk gebruiken met hetzelfde stopcontact zonder dat je onderling hoeft te wisselen. Hiermee bespaar je tijd in de keuken en kun je alles tegelijk doen. Naast dat een splitter een fijne toevoeging is in de keuken kan deze op vrijwel alle plaatsen in huis worden gebruikt. Zo kun je hem toevoegen aan je thuiswerk kantoor, de slaapkamer, de badkamer of de woonkamer. Je creëert hiermee de mogelijkheid om diverse lampen te voorzien van stroom of meerdere apparaten tegelijk op te laden zonder dat er een grote stekkerdoos aan te pas hoeft te komen.

Veelgestelde vragen over een stopcontact splitter

Wat kost een stopcontact splitter

De prijs voor een splitter kan afhangen van de hoeveelheid contactpunten dat je kiest. De prijzen liggen doorgaans vrij laag voor een splitter. Voor een kleine 5 euro heb je al een degelijke splitter in huis. Je hebt hierbij de keuze uit een splitter voor een Euro-type C of een geaarde stekker. Ook is een combinatie van beide mogelijk. Diverse webshops en winkels hanteren andere prijzen waarbij de werking vrijwel hetzelfde is. Doe dus eerst goed onderzoek voordat je een splitter gaat aanschaffen. Zo kun je uiteindelijk geld besparen.

Hoe vind je de beste splitter

De beste splitter is voor iedereen ander doordat iedereen andere wensen en eisen heeft. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een splitter voor 3 of meer punten of voor een splitter met maar 2 punten? Welke stekkers ga je toevoegen aan de splitter? Door deze vragen te beantwoorden kun je voor jezelf kijken wat de beste splitter is. Ook kun je online reviews lezen van mensen die de splitter ook hebben aangeschaft. Zo zie je direct op dit een goede koop is en of je hier lang van kunt profiteren. Op basis daarvan kun je een weloverwogen keuze maken voor een nieuwe splitter.

Waarom een splitter en geen stekkerdoos?

Een stekkerdoos is vaak erg lomp en groot. Deze zie je in de ruimte liggen of kan zelfs in de weg liggen. Zeker in de keuken wil je jouw aanrechtruimte niet opgeven voor een grote stekkerdoos. Vaak zit hier ook een lange kabel aan welke je ook weer ergens kwijt moet kunnen. Om dit probleem te verhelpen kun je kiezen voor een splitter. Deze steek je eenvoudig in het stopcontact om zo direct meerdere contactpunten te creëren. Deze splitter neemt vrij weinig ruimte in beslag en kun je eenvoudig uit het stopcontact halen wanneer dit nodig is. Ook kun je hem gemakkelijk verwisselen per ruimte en snel opbergen wanneer je hem niet meer nodig hebt. De kosten voor een splitter liggen ook vele malen lager dan een stekkerdoos en vangen veel minder stof waardoor een splitter een veiligere keuze is.

Nogmaals onze top 5 beste stopcontact splitters op een rijtje

 1. 1. Colorful Sun® Stopcontact splitter 

  #1 Beste stopcontact splitter
  Colorful Sun® Stopcontact splitter . Voor 3 geaarde stopcontacten

  Voor 3 geaarde stopcontacten

  Deze handige horizontale stopcontact splitter is voorzien van kinderbeveiliging en randaarde. Je plaats deze horizontaal op het stopcontact, zeer geschikt voor verticale stopcontacten.

  €20,45 bij bol.com
  bol.com (€20,45)
 2. 2. Voomy Verdeelstekker 2 Voudig

  #2 Beste koop stopcontact splitter
  Voomy Verdeelstekker 2 Voudig. Met USB poorten

  Met USB poorten

  Deze Voomy verdeelstekker of stopcontact splitter is voorzien van 2 geaarde punten en 2 USB sockets. Perfect voor het opladen van smartphones of tablets.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)
 3. 3. Voomy Verdeelstekker – 3-Voudig Stopcontact Splitter 

  #3 Beste zwarte stopcontact splitter
  Voomy Verdeelstekker – 3-Voudig Stopcontact Splitter . In diep zwart met USB

  In diep zwart met USB

  Deze Voomy verdeelstekker heeft 3 geaarde stopcontacten en tevens 2 USB poorten aan de bovenzijde. Dit maakt deze stopcontact splitter een echte allekunner. Het gaat hier om een horizontale stekker aansluiting.

 4. 4. Stopcontact splitter – Verdeelstekker horizontaal 

  #4 Goed alternatief stopcontact splitter
  Stopcontact splitter – Verdeelstekker horizontaal . Optimale ruimte verdeling

  Optimale ruimte verdeling

  Deze verdeelstekker of stopcontact splitter is voorzien van 3 geaarde stopcontacten en zijn trapezium geplaatst. Hierdoor bespaar je meer ruimte.

 5. 5. Voomy Cube Verdeelstekker 7-Voudig

  #5 Meest compacte stopcontact splitter
  Voomy Cube Verdeelstekker 7-Voudig. Splitter in kubus vorm

  Splitter in kubus vorm

  Deze handige kubus wil je in huis hebben. Voorzien van 4 geaarde stopcontacten en 3 USB aansluitingen. Tevens is er een aan en uit knop zodat je geen overbodige stroom verbruikt.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.