Beste straalkachel van 2023

Top 5 best geteste straalkachels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 22 december 2022 @10:15

beste_straalkachel_01

Jij bent op zoek naar de beste straalkachel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de straalkachel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 straalkachels uitgebreid getest en vergeleken. Na 7,5 uur onderzoek is Purline Elektrische Kachel als beste straalkachel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste straalkachels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een straalkachel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste straalkachel als zeer effectief wordt ervaren? Niet alleen door ons maar ook door gebruikers. Lees snel verder…

#1 Beste straalkachel
Purline Elektrische kachel. Heerlijk infrarood

Heerlijk infrarood

Met 800W is deze straalkachel geschikt om 20m2 te verwarmen. De verstelbare thermostaat werkt eenvoudig en is zeer compact. Deze straalkachel is veilig door zijn omvalbeveliging.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€39,99 bij bol.com
bol.com (€39,99)

Naar de top 5

Top 5 beste straalkachels van dit moment

Hoe komt deze top 5 straalkachels tot stand?

7,5 uur getest door experts Onze experts hebben 15 straalkachels uitvoerig getest en vergeleken.

15 straalkachels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 straalkachels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Purline Elektrische kachel

  #1 Beste straalkachel
  Purline Elektrische kachel. Heerlijk infrarood

  Heerlijk infrarood

  Met 800W is deze straalkachel geschikt om 20m2 te verwarmen. De verstelbare thermostaat werkt eenvoudig en is zeer compact. Deze straalkachel is veilig door zijn omvalbeveliging.

  €39,99 bij bol.com
  bol.com (€39,99)
 2. 2. Alpina Elektrische Kachel

  #2 Beste koop straalkachel
  Alpina Elektrische Kachel. Voor extra warmte

  Voor extra warmte

  Deze compact op te bergen straalkachel doet precies wat ie moet doen, een ruimte extra verwarmen. Deze verstelbare warmte afgifte maakt deze straalkachel de ideale bijverwarming.

  €19,95 bij actie.deals
  actie.deals (€19,95)
 3. 3. Nince Elektrische Kachel Ventilatorkachel

  #3 Draaibare straalkachel
  Nince Elektrische Kachel Ventilatorkachel. Draaibare straalkachel

  Draaibare straalkachel

  Super handig volgens ons. Deze draaibare straalkachel verdeelt de warmte mooi door de ruimte en is met zijn 950W krachtig genoeg om elke middelgrote woonkamer te verwarmen.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)
 4. 4. VONROC Elektrische kachel – straalkachel 

  #4 Straalkachel met ventilator
  VONROC Elektrische kachel – straalkachel . Voor het grote werk

  Voor het grote werk

  Perfecte straalkachel voor in de garage of schuur. Met 3000W kan deze straalkachel eenvoudig tot 30m2 verwarmen. De ingebouwde ventilator zorgt voor een goede verspreiding van de warmte.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)
 5. 5. Malatec – Ventilator kachel

  #5 Meest krachtige straalkachel
  Malatec – Ventilator kachel. Voor grote oppervlaktes

  Voor grote oppervlaktes

  Tot maar liefst 50m2 kun je verwarmen met deze ventilator straalkachel. De ventilator blaast de warmte op een aangename manier de ruimte in. Deze straalkachel blijft stabiel staan door de handige en stevige pootjes.

Wat is de beste koop straalkachel? Info die je niet mag missen!

De straalkachel die voor jou het beste is, is niet perse de beste straalkachel van 2021, of de beste straalkachel van 2023. Het gaat in deze wat ons betreft ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de straalkachel beste getest is. Een elektrische straalkachel die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is het beste straalkacheltje. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een straalkachel beste koop voor jou.

Een infrarood straalkachel, een elektrisch straalkacheltje of een energiezuinige straalkachel, dat is dus degene die goed bij je past. Voldoet aan jouw wensen en eisen. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft beste straalkachel, zodat jij de jouwe kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste straalkachel (van dit moment)’? We bespreken de beste straalkachel, de straalkachel die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope straalkachel te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de straalkachel beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een (elektrische) straalkachel gaat kopen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een straalkachel?


Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop straalkachel, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste elektrische straalkachel, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Hoe werkt een (elektrische) straalkachel?

Een elektrische straalkachel verwarmt de lucht in een ruimte. Deze lucht stroomt langs warme gloeidraden die in de straalkachel zitten en deze warme lucht stijgt vervolgens op. Hierdoor is er weer ruimte voor nieuwe warme lucht in de straalkachel, die deze vervolgens weer uitblaast in de te verwarmen ruimte. En zo gaat het door en door. 

Vaak is een straalkacheltje een infrarood straalkachel. Zo zijn er veel straalkachels met infrarood panelen te koop.

beste_straalkachel_02

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een straalkachel is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Een review over een straalkachel beste getest kan hierbij nuttig zijn. En verder, wil jij een energiezuinige straalkachel, een infrarood straalkachel of een straalkachel met thermostaat misschien?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft de beste straalkachel is best groot, en dit maakt beslissen over welk straalkacheltje voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een straalkachel is over het algemeen vrij duidelijk, het warmen van een kantoorruimte, schuur, bijgebouw of bijvoorbeeld slaapkamer. Of misschien ben je wel op zoek naar een straalkacheltje voor op de camping of een straalkacheltje voor je badkamer. Voordat je een een straalkachel gaat kopen, is het verstandig te bedenken hoeveel m2 je wilt verwarmen en hoeveel wattage je nodig hebt. 

Ook zijn er nog allemaal andere opties die een straalkachel kan bezitten. Afhankelijk van het gebruiksdoel, handig of minder handig. We nemen ze hieronder even met je door.

Functies bij een straalkachel

De functie van een straalkachel. Wanneer jij je medemens er naar vraagt, zal in 99% worden aangegeven dat een elektrische straalkachel is om te verwarmen. En dat klopt ook helemaal natuurlijk. Maar, sommige straalkachels kunnen óók koude lucht blazen. Je hebt dan dus een straalkacheltje en koeler tegelijk!

Overige opties die kunnen horen bij een straalkachel zijn:

Omvalbeveiliging (een straalkacheltje schakelt hierdoor automatisch uit wanneer deze omvalt en het risico op brand wordt zo geminimaliseerd).

Overhittingsbeveiliging (een straalkachel is in deze beveiligd tegen oververhitting. Schakelt zichzelf uit wanneer een te hoge temperatuur wordt bereikt).

Oscillatie functie ( deze functie zorgt ervoor dat de warmte snel en gelijkmatig door de te verwarmen ruimte wordt verspreid).

straalkachel met thermostaat ( je kunt in deze zelf de temperatuur instellen en regelen, dit maakt een straalkachel vaak ook een energiezuinige straalkachel)!

beste_straalkachel_03

De (warmte)kracht van een straalkachel

Hoe krachtig een straalkachel is hangt samen met het (maximale) wattage van een elektrische straalkachel. Hoe groter het wattage, hoe krachtiger het vermogen van een straalkachel om te (ver)warmen.

Voor de aanschaf van een straalkachel is het dus handig om na te gaan hoe groot de ruimte is die je wilt gaan verwarmen. Afhankelijk daarvan kun je een straalkachel of straalkacheltje zoeken die qua wattage het beste bij jouw situatie past. Dit laatste zorgt dan ook direct voor een energiezuinige straalkachel keuze.

Het verplaatsen van een straalkachel

Er zijn straalkachels die je kunt verplaatsen. En dat kan handig zijn, wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige straalkachel die je op meerdere plekken, thuis en op kantoor bijvoorbeeld, wilt gebruiken. Het is dan handig om te checken of de straalkachel waar jij je oog op hebt laten vallen beschikt over wieltjes en/ of handvatten. Want deze tools maken wel het verschil als je het hebt over een straalkachel die mobiel is of juist niet.

Prijskaartje van een straalkachel

Een straalkachel kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende elektrische straalkachels die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een straalkachel goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar elektrische straalkachel beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope straalkachel?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope straalkachel kan voor jou wel het beste straalkacheltje zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Veelgestelde vragen over een straalkachel

Hoe werkt een straalkachel?

Een straalkachel werkt over het algemeen op elektriciteit en wordt gebruikt voor de verwarming van een bepaalde ruimte. De straling die wordt afgegeven door een straalkachel is bijna altijd infrarood straling.

Welk formaat elektrische straalkachel heb ik nodig?

Dat hangt voor een groot deel samen met de ruimte die je met de straalkachel wilt verwarmen. Een grote(re) ruimte -bijvoorbeeld een flinke schuur- zal gebaat zijn bij een grotere straalkachel met meer kracht. Gaat het om een kleine(re) ruimte, een slaapkamer bijvoorbeeld, voldoet een kleiner straalkacheltje.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een straalkachel?

Wanneer je van plan bent een straalkachel aan te schaffen, is het handig te letten op de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van een straalkachel. Ook specificaties over de warmte kracht en de tijd die een straalkachel nodig heeft om te verwarmen, zijn belangrijk.

Waar koop ik de beste straalkachel?

De straalkachel beste koop is uiteraard ook een goede staalkachel, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste straalkachel zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Beste straalkachel, de eindconclusie

De straalkachel beste koop is uiteraard ook een goede staalkachel, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste straalkachel zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Wattage

Hoe krachtig een straalkachel is hangt samen met het (maximale) wattage van een elektrische straalkachel. Hoe groter het wattage, hoe krachtiger het vermogen van een straalkachel om te (ver)warmen.

Voor de aanschaf van een straalkachel is het dus handig om na te gaan hoe groot de ruimte is die je wilt gaan verwarmen. Afhankelijk daarvan kun je een straalkachel of straalkacheltje zoeken die qua wattage het beste bij jouw situatie past. Let op dat je niet automatisch te hoog gaat zitten qua wattage dat je niet nodig hebt. Omdat je wellicht denkt; ‘beter teveel dan te weinig’. Dit komt de energiezuinigheid niet ten goede.

Functies

De functie van een straalkachel. Wanneer jij je medemens er naar vraagt, zal in 99% worden aangegeven dat een elektrische straalkachel is om te verwarmen. En dat klopt ook helemaal natuurlijk. Maar, sommige straalkachels kunnen óók koude lucht blazen. Je hebt dan dus een straalkacheltje en koeler tegelijk!

Mobiliteit

Er zijn straalkachels die je kunt verplaatsen. En dat kan handig zijn, wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige straalkachel die je op meerdere plekken, thuis en op kantoor bijvoorbeeld, wilt gebruiken. Het is dan handig om te checken of de straalkachel waar jij je oog op hebt laten vallen beschikt over wieltjes en/ of handvatten. Want deze tools maken wel het verschil als je het hebt over een straalkachel die mobiel is of juist niet.

Onze top 5 straalkachels nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Purline Elektrische kachel

  #1 Beste straalkachel
  Purline Elektrische kachel. Heerlijk infrarood

  Heerlijk infrarood

  Met 800W is deze straalkachel geschikt om 20m2 te verwarmen. De verstelbare thermostaat werkt eenvoudig en is zeer compact. Deze straalkachel is veilig door zijn omvalbeveliging.

  €39,99 bij bol.com
  bol.com (€39,99)
 2. 2. Alpina Elektrische Kachel

  #2 Beste koop straalkachel
  Alpina Elektrische Kachel. Voor extra warmte

  Voor extra warmte

  Deze compact op te bergen straalkachel doet precies wat ie moet doen, een ruimte extra verwarmen. Deze verstelbare warmte afgifte maakt deze straalkachel de ideale bijverwarming.

  €19,95 bij actie.deals
  actie.deals (€19,95)
 3. 3. Nince Elektrische Kachel Ventilatorkachel

  #3 Draaibare straalkachel
  Nince Elektrische Kachel Ventilatorkachel. Draaibare straalkachel

  Draaibare straalkachel

  Super handig volgens ons. Deze draaibare straalkachel verdeelt de warmte mooi door de ruimte en is met zijn 950W krachtig genoeg om elke middelgrote woonkamer te verwarmen.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)
 4. 4. VONROC Elektrische kachel – straalkachel 

  #4 Straalkachel met ventilator
  VONROC Elektrische kachel – straalkachel . Voor het grote werk

  Voor het grote werk

  Perfecte straalkachel voor in de garage of schuur. Met 3000W kan deze straalkachel eenvoudig tot 30m2 verwarmen. De ingebouwde ventilator zorgt voor een goede verspreiding van de warmte.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)
 5. 5. Malatec – Ventilator kachel

  #5 Meest krachtige straalkachel
  Malatec – Ventilator kachel. Voor grote oppervlaktes

  Voor grote oppervlaktes

  Tot maar liefst 50m2 kun je verwarmen met deze ventilator straalkachel. De ventilator blaast de warmte op een aangename manier de ruimte in. Deze straalkachel blijft stabiel staan door de handige en stevige pootjes.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.