Beste strandmat van 2023

Top 5 best geteste strandmatten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 13 februari 2023 @12:21

beste_strandmat

Jij bent op zoek naar de beste strandmat? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de strandmat van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 strandmatten uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Intimo Strandmat (set van 2) als beste strandmat uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste strandmatten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een strandmat. Wist je bijvoorbeeld dat de beste strandmat een traploos verstelbare rugleuning heeft? Lees snel verder…

#1 Beste strandmat
Intimo Strandmat – 2 Stuks – Grijs. 2 heerlijk strandmatten

2 heerlijk strandmatten

Deze Intimo strandmatten zijn gemaakt van een zachte mat en hebben een traploos verstelbare rugleuning. De mat kan geheel plat worden neergelegd en is gemakkelijk mee te dragen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€32,99 bij dealdonkey.com
dealdonkey.com (€32,99)

Naar de top 5

Top 5 beste strandmatten van dit moment

Hoe komt deze top 5 strandmatten tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 20 strandmatten uitvoerig getest en vergeleken.

20 strandmatten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 strandmatten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Intimo Strandmat – 2 Stuks – Grijs

  #1 Beste strandmat
  Intimo Strandmat – 2 Stuks – Grijs. 2 heerlijk strandmatten

  2 heerlijk strandmatten

  Deze Intimo strandmatten zijn gemaakt van een zachte mat en hebben een traploos verstelbare rugleuning. De mat kan geheel plat worden neergelegd en is gemakkelijk mee te dragen.

  €32,99 bij dealdonkey.com
  dealdonkey.com (€32,99)
 2. 2. Repus – Picknickmat – Strandmat – Waterdicht

  #2 Beste waterdichte strandmat
  Repus – Picknickmat – Strandmat – Waterdicht. Zand proof en waterdicht

  Zand proof en waterdicht

  Een grote strandmat die geen warmte absorbeert en waterafstotend is. De mat komt in een handige draagzak en kan gewoon in de wasmachine. Komt met 4 haringen voor goed bevestiging.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)
 3. 3. Strandmat – Nooit meer zand op je handdoek

  #3 Beste zandvrije strandmat
  Strandmat – Nooit meer zand op je handdoek. Gemaakt van dubbellaags gaas

  Gemaakt van dubbellaags gaas

  Zand op je strandmat? Dat is verleden tijd. Het valt er namelijk gewoon dwars doorheen. Ondanks het gaas voelt de mat erg zacht aan. Dat strandmat is eenvoudig af te nemen met water.

  €15,50 bij bol.com
  bol.com (€15,50)
 4. 4. Rieten Strandmat – Oprolbare Rietmat 

  #4 Traditionele strandmat
  Rieten Strandmat – Oprolbare Rietmat . Een echte klassieker

  Een echte klassieker

  Wie kent deze mat niet. Nog steeds is dit 1 van de best verkochte strandmatten. De matten zijn eenvoudig schoon te houden en zand kan zich nergens hechten in het bamboe.

  €12,95 bij bol.com
  bol.com (€12,95)
 5. 5. Cheqo® Zandvrije Strandmat – Picknickdeken

  #5 Goed alternatief zandvrije strandmat
  Cheqo® Zandvrije Strandmat – Picknickdeken. Groot en zandvrij

  Groot en zandvrij

  Deze polyester strandmat is eenvoudig met haringen vast te maken en dankzij het dubbele gaas verdwijnt het zand zo naar de bodem. Het formaat van 150x200 cm is ruim genoeg voor 2 personen.

Een strandmat kopen; zon, zee, strand en relaxen, veel beter wordt het niet!

Je bent zomers vaak of het strand te vinden, of, je hebt net een heerlijke strandvakantie geboekt voor het voorjaar of de zomer. Lekker relaxen op het strand, met een lekker drankje in je hand en de zon op je bol. Jij bent mede daarom op zoek naar de voor jou perfecte strandmat. Om het hierboven geschetste plaatje aankomende lente of zomer ook daadwerkelijk te realiseren!

En laten nou de beste strandmat voor jou gevonden hebben!

Wat is de strandmat beste koop van dit moment?

Jij wilt een strandmat kopen. Misschien wel een strandmat met rugsteun. Waar je heerlijk op kunt chillen. Op het strand, in de tuin, aan het zwembad, of ergens anders misschien! 

In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over de beste strandmat. Wist je bijvoorbeeld dat er naast de beste strandmat, ook de beste strandmat met rugleuning aan bod komt? En wat dacht je van een rieten strandmat? Of de strandmat die het beste opvouwbaar is? Leuk dat je meeleest!

Een strandmat kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een strandmat kopen. Een strandmat met rugleuning, of misschien wel specifiek een rieten strandmat. Een strandmat die opvouwbaar is, zodat je deze gemakkelijk mee kan nemen. Naar het strand, naar de camping, of waar naartoe dan ook. In ieder geval moet het een strandmat zijn waar je comfortabel op kunt zitten en/ of liggen.

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende strandmatten (met rugsteun en zonder rugsteun) die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een strandmat (ook met rugleuning) zijn er verrassend veel opties en mogelijkheden.

Welke strandmat (met rugsteun of zonder rugsteun), is het beste? Welk merk strandmat  moet ik kopen? Welke strandmat riet is tevens een prettige opvouwbare strandmat? En wat is een comfortabele strandmat? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste strandmat voor jou is niet perse de strandmat beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een strandmat die tevens de beste wordt genoemd.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste strandmat, of strandmat met rugsteun kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste strandmat voor jou persoonlijk!

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste strandmat (met rugsteun en ook zonder rugsteun)’? We bespreken de beste strandmat in zijn algemeen, de strandmat die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse de goedkoopste strandmat te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor de strandmat beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over strandmatten te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een strandmat gaat kopen.

beste_strandmat_01

De beste strandmat, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste strandmatten (ook met rugsteun) voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste strandmat met rugsteun of zonder rugsteun te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt strandmatten van veel verschillende merken en van verschillende materialen. Zo heb je voldoende keuze wanneer het gaat om een strandmat van riet. Of wat dacht je van een bamboe strandmat? Ook voor wat betreft een strandmat opvouwbaar is er keuze te over. Het is maar net waar jij specifiek naar op zoek bent.

Ben je verder op zoek naar een strandmat groot, of juist een strandmat klein? Een strandmat met rugleuning? Of wil je graag een goedkope strandmat scoren, en is het prijskaartje dus belangrijk?

Er zijn dus best wat opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een strandmat met rugsteun of zonder rugsteun. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw eventuele specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. 

En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een strandmat. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke strandmat jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is dus best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende strandmatten en de modellen en opties die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste strandmat!

beste_strandmat_02

Waar moet je op letten bij de aankoop van een strandmat?

Wanneer jij een strandmat wilt kopen, een comfortabele strandmat van riet, een strandmat goed opvouwbaar en misschien tevens wel een strandmat met rugsteun, waar jij lekker op kan relaxen, dan kan dat best even een flinke zoektocht zijn. Deze koopgids helpt je in ieder geval al effectief bij je zoektocht, want het is handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft strandmatten (met rugsteun of zonder rugsteun bijvoorbeeld).

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste strandmat voor jou, tot een succes. Gerichte punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een strandmat precies?

Een strandmat is niet perse alleen een mat geschikt voor op het strand. Een strandmat kun je ook gebruiken op je balkon of aan het zwembad. Je hebt strandmatten met rugsteun en ook zonder. Een strandmat met rugleuning zit eigenlijk tussen een strandmat en strandstoel in. Je kunt strandmatten van verschillend materiaal kopen. Te denken valt aan een rieten strandmat, een bamboe strandmat, een strandmat van polyester en een strandmat van stof.

Strandmat en het gebruiksdoeleinde


Wanneer het gaat om het kopen van een strandmat is er keuze te over. Wanneer je op zoek bent naar een strandmat, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want waarom ben je op zoek naar een strandmat?

Dat klinkt wellicht als een niet logische vraag, maar het is juist wel een logische vraag. Want ben jij op zoek naar een strandmat om mee te nemen op vakantie, naar de camping bijvoorbeeld? Of zoek jij een fijne strandmat voor op je balkon thuis? In het eerste geval is het handig dat een strandstoel makkelijk te vervoeren is. Een opvouwbare strandmat of een inklapbare strandmat is dan ideaal.

En hoe zit het met de ondergrond waar jij de strandmat gebruikt? Is dit beton, (kiezel)steen, gras of zand bijvoorbeeld? Het is van belang bij de materiaalkeuze van een strandmat. We vertellen daar hieronder meer over.

Materiaal van de strandmat

Wanneer je op zoek bent naar een strandmat lichtgewicht, speelt materiaal een rol. Ook zit er verschil in de stevigheid en de demping van materiaal. Wanneer jij je strandmat wilt gebruiken op een harde ondergrond (dus niet op gras bijvoorbeeld), dan is een strandmat met demping meer comfortabel en dus wenselijk. Wil je graag een strandmat opvouwbaar, dan is bijvoorbeeld een rieten strandmat ideaal. De keuze van een strandmat en het materiaal is dus best wel belangrijk.

Overige opties

Voor wat betreft het kopen van een strandmat is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de prijs, maar ook in de overige mogelijkheden die een strandmat wel of niet bezit.

Want wil je graag specifiek een strandmat opvouwbaar model? Of een strandmat lichtgewicht? Een strandmat met rugsteun? En wellicht ook met hoofdsteun? Een strandmat in een hippe kleur? Of set strandmatten in dezelfde kleur?

De hiervoor genoemde mogelijkheden zijn geen standaard opties bij elke strandmat. Heb jij in deze specifieke wensen, is het handig hier ook specifiek op te zoeken tijdens je strandmat zoektocht. 

Het prijskaartje van een strandmat

Een strandmat kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende strandmatten die er te koop zijn, verschillen beste wel van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een best geteste strandmat (met rugsteun of zonder) ook voor jou de beste strandmat is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en ook de mogelijkheden die een specifieke strandmat wel of niet heeft.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope strandmat hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duurdere strandmat niet perse goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over de beste strandmat

Wat is de beste strandmat?

De beste strandmat, dat is niet één type merk of model. De strandmat die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Een beste strandmat is wat ons betreft sowieso een strandmat met rugleuning. Waar je dus niet alleen op kunt liggen, maar ook een zittende houding kunt aannemen. Een strandmat die stevig is en die gemakkelijk mee te nemen is. Naar het strand bijvoorbeeld!

Wat is een goede strandmat met rugsteun?

Een strandmat met rugsteun, er is veel keuze! Een goede strandmat met rugsteun is wat ons betreft een strandmat met een stevige rugleuning, waar je fijn en relaxed tegenaan kunt ‘hangen’. Een strandmat die je rug dus op prettige wijze steun biedt, en die tegen een stootje kan. Verder kun je een goede strandmat met rugsteun eenvoudig meenemen, op reis bijvoorbeeld.

Wat is de beste strandmat kiezelstrand gebruik?

Wanneer je op zoek bent naar een strandmat voor gebruik op een kiezelstrand, dan is het vooral belangrijk dat deze strandmat stevig is en staat. Want kiezels zorgen niet bepaald voor stabiliteit én het is natuurlijk überhaupt niet aangenaam om op kiezels te liggen. Want ze doen pijn aan rug, benen, schouders, en armen. Dus een strandmat kiezelstrand gebruik is een dikke strandmat, die tevens stabiel staat. Zodat jij ondanks de kiezels, toch fijn en pijnloos kunt relaxen!Waar koop ik een strandmat?

Een strandstoel (met rugsteun of zonder rugsteun) kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of bij verschillende andere winkels in de stad) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

De beste strandmat, de eindconclusie

Jij wilt een voor jou beste strandmat kopen. Misschien ben je wel op zoek naar een strandmat opvouwbaar voor in je achtertuin, of naar een strandmat met rugsteun voor aan het zwembad bij de camping! Bij het zoeken naar een voor jou beste strandmat zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het gebruik van de strandmat

Wanneer het gaat om het kopen van een strandmat is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan doen beslissen ook ingewikkelder maken. Wanneer je op zoek bent naar een strandmat, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want waarom ben je op zoek naar een strandmat?

Dat klinkt wellicht als een niet logische vraag, maar het is juist wel een logische vraag. Want ben jij op zoek naar een strandmat om mee te nemen op vakantie, naar de camping bijvoorbeeld? Of zoek jij een fijne strandmat voor op je balkon thuis? In het eerste geval is het handig dat een strandstoel makkelijk te vervoeren is. Een opvouwbare strandmat of een inklapbare strandmat is dan ideaal. Wellicht een opblaasbare strandmat ook? Die je klein kunt vervoeren.

En hoe zit het met de ondergrond waar jij de strandmat gebruikt? Is dit beton, (kiezel)steen, gras of zand bijvoorbeeld? Het is van belang bij de materiaalkeuze van een strandmat. We vertellen daar in de volgende alinea meer over.

Strandmat en materiaalkeuze

Een strandmat en het materiaal van de strandmat, ook in deze heb je wederom keuze. Wil jij een bamboe strandmat? Een strandmat riet, een strandmat van kunststof of van polyster bijvoorbeeld? Dat kan allemaal! 

 Wanneer je op zoek bent naar een strandmat lichtgewicht, speelt materiaal een rol. Ook zit er verschil in de stevigheid en de demping van materiaal. Wanneer jij je strandmat wilt gebruiken op een harde ondergrond (dus niet op zand), dan is een strandmat met demping meer comfortabel en dus wenselijk. Wil je graag een strandmat opvouwbaar, dan is bijvoorbeeld een rieten strandmat ideaal. De keuze van een strandmat en het materiaal is dus best wel belangrijk.

Strandmat en overige opties

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een strandmat is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de prijs, maar ook in de overige mogelijkheden die een strandmat wel of niet bezit.

Want wil je graag specifiek een strandmat opvouwbaar model? Of een strandmat lichtgewicht? Een strandmat met rugsteun? En wellicht ook met hoofdsteun? Een strandmat in een hippe kleur? Of set strandmatten in dezelfde kleur?

De hiervoor genoemde mogelijkheden zijn geen standaard opties bij elke strandmat. Heb jij in deze specifieke wensen, is het handig hier ook specifiek op te zoeken tijdens je strandmat zoektocht. In de top 5 van deze koopgids zijn strandmatten met een aantal hierboven genoemde opties terug te vinden!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft de strandmat beste koop. Namelijk een strandmat opvouwbaar, een strandmat met rugleuning of welke strandmat dan ook vinden waar jij lekker op kunt relaxen! 

Dit moet natuurlijk tevens een strandmat zijn die je gemakkelijk kan verplaatsen en/of gemakkelijk in te klappen is. Een flexibele strandmat die toch ook tegen een stootje kan. Een strandmat die van alle markten thuis is, eigenlijk. Een mooie strandmat aanbieding in deze is natuurlijk ook nooit verkeerd!

We hebben je verder uitgelegd dat een beste koop strandmat met rugsteun of zonder, niet per definitie ook de beste strandmat voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal verschillen.

Welk strandmat het beste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk. En/ of door de overige gebruikers van de strandmat natuurlijk!

We hopen voor nu dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste strandmat. Hopelijk zorgt deze strandmat voor veel relaxte uurtjes aan het strand, zwembad, in de tuin of elders!

Nogmaals onze top 5 beste strandmatten op een rijtje

 1. 1. Intimo Strandmat – 2 Stuks – Grijs

  #1 Beste strandmat
  Intimo Strandmat – 2 Stuks – Grijs. 2 heerlijk strandmatten

  2 heerlijk strandmatten

  Deze Intimo strandmatten zijn gemaakt van een zachte mat en hebben een traploos verstelbare rugleuning. De mat kan geheel plat worden neergelegd en is gemakkelijk mee te dragen.

  €32,99 bij dealdonkey.com
  dealdonkey.com (€32,99)
 2. 2. Repus – Picknickmat – Strandmat – Waterdicht

  #2 Beste waterdichte strandmat
  Repus – Picknickmat – Strandmat – Waterdicht. Zand proof en waterdicht

  Zand proof en waterdicht

  Een grote strandmat die geen warmte absorbeert en waterafstotend is. De mat komt in een handige draagzak en kan gewoon in de wasmachine. Komt met 4 haringen voor goed bevestiging.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)
 3. 3. Strandmat – Nooit meer zand op je handdoek

  #3 Beste zandvrije strandmat
  Strandmat – Nooit meer zand op je handdoek. Gemaakt van dubbellaags gaas

  Gemaakt van dubbellaags gaas

  Zand op je strandmat? Dat is verleden tijd. Het valt er namelijk gewoon dwars doorheen. Ondanks het gaas voelt de mat erg zacht aan. Dat strandmat is eenvoudig af te nemen met water.

  €15,50 bij bol.com
  bol.com (€15,50)
 4. 4. Rieten Strandmat – Oprolbare Rietmat 

  #4 Traditionele strandmat
  Rieten Strandmat – Oprolbare Rietmat . Een echte klassieker

  Een echte klassieker

  Wie kent deze mat niet. Nog steeds is dit 1 van de best verkochte strandmatten. De matten zijn eenvoudig schoon te houden en zand kan zich nergens hechten in het bamboe.

  €12,95 bij bol.com
  bol.com (€12,95)
 5. 5. Cheqo® Zandvrije Strandmat – Picknickdeken

  #5 Goed alternatief zandvrije strandmat
  Cheqo® Zandvrije Strandmat – Picknickdeken. Groot en zandvrij

  Groot en zandvrij

  Deze polyester strandmat is eenvoudig met haringen vast te maken en dankzij het dubbele gaas verdwijnt het zand zo naar de bodem. Het formaat van 150x200 cm is ruim genoeg voor 2 personen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.