Beste strandstoel van 2023

Top 5 best geteste strandstoelen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 februari 2023 @16:15

beste_strandstoel

Jij bent op zoek naar de beste strandstoel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de strandstoel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 24 strandstoelen uitgebreid getest en vergeleken. Na 20 uur onderzoek is Crespo strandstoel als beste strandstoel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste strandstoelen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een strandstoel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste strandstoel van het topmerk Crespo is? Lees snel verder…

#1 Beste strandstoel
Bo-Camp Strandstoel Saint-tropez – Blauw. Lichtgewicht strandstoel

Lichtgewicht strandstoel

Deze Bo-Camp strandstoel zit comfortabel en heeft een verstelbare rugleuning. Met 3kg is deze strandstoel bijzonder licht/.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€44,95 bij kampeerwereld.nl
kampeerwereld.nl (€44,95)

Naar de top 5

Top 5 beste strandstoelen van dit moment

Hoe komt deze top 5 strandstoelen tot stand?

20 uur getest door experts Onze experts hebben 24 strandstoelen uitvoerig getest en vergeleken.

24 strandstoelen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 strandstoelen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Bo-Camp Strandstoel Saint-tropez – Blauw

  #1 Beste strandstoel
  Bo-Camp Strandstoel Saint-tropez – Blauw. Lichtgewicht strandstoel

  Lichtgewicht strandstoel

  Deze Bo-Camp strandstoel zit comfortabel en heeft een verstelbare rugleuning. Met 3kg is deze strandstoel bijzonder licht/.

  €44,95 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€44,95)
 2. 2. Eurotrail Minor Campingstoel – Oranje

  #2 Beste koop strandstoel
  Eurotrail Minor Campingstoel – Oranje. Past zelfs in de koffer

  Past zelfs in de koffer

  Deze zeer compacte strandstoel is in meerdere vrolijke kleuren beschikbaar en is zeer compact op te vouwen.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 3. 3. Eurotrail Campingstoel / strandstoel – St. Tropez – Oranje

  #3 Meest eenvoudige strandstoel
  Eurotrail Campingstoel / strandstoel – St. Tropez – Oranje. Lichtgewicht en compact opvouwbaar

  Lichtgewicht en compact opvouwbaar

  Een eenvoudige strandstoel met een comfortabele zit. Door het slimme vouwsysteem is deze strandstoel zeer eenvoudig mee te nemen.

  €22,95 bij bol.com
  bol.com (€22,95)
 4. 4. Redwood Portola Beach Vouwstoel

  #4 Goed alternatief strandstoel
  Redwood Portola Beach Vouwstoel. Kwaliteit van de Vrijbuiter

  Kwaliteit van de Vrijbuiter

  Redwood is het eigen merk van de Vrijbuiter en dat is te merken aan deze comfortabele strandstoel. De strandstoel is zeer compact op te vouwen en past makkelijk in een strandtas.

Een strandstoel kopen; lekker chillen op het strand, laat de zomer maar komen!

Het strand is een super fijne plek! En dan in het bijzonder in de zomer, met de zon hoog aan de hemel én een strakblauwe lucht. Vooruit, een koud drankje in de hand hoort er natuurlijk ook bij. En, een strandstoel! Want een strandstoel is essentieel in dit plaatje. Kan gewoon niet ontbreken. Jij bent mede daarom op zoek naar de voor jou perfecte strandstoel! Om het hierboven geschetste plaatje ook in de praktijk werkelijkheid te laten maken!

Wat is de strandstoel beste koop van dit moment?

Jij wilt een strandstoel kopen. Zo’n lekkere, relaxte en stevige strandstoel. Waar je heerlijk in kunt chillen. Op het strand, of gewoon in de tuin bijvoorbeeld. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over de beste strandstoel. Wist je bijvoorbeeld dat er naast de beste strandstoel ook de beste strandstoel die opvouwbaar is ter sprake komt? En wat dacht je van een strandstoel lichtgewicht? Ideaal om mee te nemen! Leuk dat je meeleest.

Een strandstoel (opvouwbaar) kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een strandstoel kopen. Een opvouwbare strandstoel, of misschien wel een strandstoel lichtgewicht. Een (lichtgewicht) strandstoel die lekker comfortabel zit en/ of ligt, en ook gemakkelijk mee te nemen is, wellicht. Een inklapbare strandstoel die niet zoveel weegt is dan ideaal!

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende (opvouwbare) strandstoelen die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een strandstoel (opvouwbaar of niet) zijn er verrassend veel opties en mogelijkheden.

Welke strandstoel (die inklapbaar is), is het beste? Welk merk strandstoel opvouwbaar moet ik kopen? Welke lichtgewicht strandstoel weegt het minste aantal kilogrammen? En wat is een comfortabele strandstoel van hout? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste strandstoel voor jou is niet perse de strandstoel (opvouwbaar of niet) beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een strandstoel die tevens de beste wordt genoemd.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste strandstoel opvouwbaar of misschien wel strandstoel lichtgewicht kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste strandstoel voor jou persoonlijk!

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste strandstoel (opvouwbaar en niet opvouwbaar)’? We bespreken de beste strandstoel in zijn algemeen, de strandstoel die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse de goedkoopste strandstoel te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor de strandstoel beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over (inklapbare) strandstoelen te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een strandstoel gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_strandstoel_01

De beste strandstoel (opvouwbaar), check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste strandstoelen (ook die opvouwbaar zijn) voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste strandstoel, opvouwbaar of niet, te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt strandstoelen van veel verschillende merken en met verschillende mogelijkheden. Zo heb je voldoende keuze wanneer het gaat om een strandstoel die tevens inklapbaar is. Ook voor wat betreft een strandstoel laag model is er bijvoorbeeld keuze te over. Het is maar net waar jij specifiek naar op zoek bent.

Ben je verder op zoek naar een strandstoel lichtgewicht, een strandstoel van hout, of een strandstoel met wielen wellicht? Of wil je graag een goedkope strandstoel scoren, en is het prijskaartje dus belangrijk?

Er zijn dus best wat opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een strandstoel (opvouwbaar). Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw eventuele specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een strandstoel. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke strandstoel opvouwbaar of niet, jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende strandstoelen en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste strandstoel!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een strandstoel?

Wanneer jij een strandstoel wilt kopen, een comfortabele strandstoel van hout, een strandstoel lichtgewicht en misschien tevens wel een lage strandstoel, waar jij je lekker in kan laten vallen, dan kan dat best even een flinke zoektocht zijn. Deze koopgids helpt je in ieder geval al effectief bij je zoektocht, want het is handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft strandstoelen die tevens opvouwbaar zijn (of niet).

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste strandstoel voor jou tot een succes. Gerichte punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een strandstoel precies?

Een strandstoel is niet perse alleen een stoel geschikt voor op het strand. Een strandstoel is in zijn algemeen een stoel waar je relaxed in kunt hangen en soms zelfs liggen. Op het strand, maar ook in de tuin of op de camping. Je hebt houten strandstoelen, maar ook strandstoelen van kunststof. Verder zijn er strandstoelen die opvouwbaar zijn, en kun je bijvoorbeeld ook een strandstoel met wieltjes kopen. Keuzemogelijkheden) te over dus.

Het gebruiksdoeleinde

Dat klinkt misschien een beetje gekkig, nadenken over het gebruiksdoel van een strandstoel. maar dat is het niet helemaal. Want ben jij op zoek naar een strandstoel om mee te nemen op reis, naar het strand bijvoorbeeld? Of zoek jij een fijne strandstoel voor in je tuintje op de camping? Of misschien voor in je tuin thuis? In het eerste geval is het handig dat een strandstoel makkelijk te vervoeren is. Een strandstoel lichtgewicht bijvoorbeeld, of een strandstoel met wielen? Een draagbare strandstoel, in ieder geval.

En wordt de strandstoel enkel gebruikt door jouzelf? Of ook door je partner? Die wellicht wat meer kilo’s weegt dan jij? Het belastbaar gewicht van een strandstoel kan verschillen per strandstoel. Houdt hier dan ook rekening mee.

beste_strandstoel_02
beste_strandstoel_01

Het type strandstoel

Een type strandstoel en het materiaal van de strandstoel, ook in deze heb je wederom keuze te over. Zoek je een strandstoel laag model, of wil je juist een hoog model? En wil je een strandstoel van kunststof, of wil je liever een strandstoel van hout? Dan kan dat ook. Een rieten strandstoel of rotan strandstoel is ook weer helemaal hip. Net zoals een strandstoel bedrukt met tekst of kleur. 

Een strandstoel die verstelbaar is, is hoe dan ook heel praktisch natuurlijk. Maar let hierbij zeker ook op het materiaal. Een strandstoel hout is vaak zwaarder dan een lichtgewicht strandstoel, en dus minder eenvoudig mee te nemen.

Overige opties

Voor wat betreft het kopen van een strandstoel is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de prijs, maar ook zeker de overige opties die er wel of niet zijn.

Want wil je graag specifiek een opvouwbare strandstoel? Of een strandstoel laag model?

Een strandstoel lichtgewicht? Of een heel klein inklapbare strandstoel? Een strandstoel met wielen of juist zonder wielen? De hiervoor genoemde opties zijn geen standaard opties bij een strandstoel. Heb jij in deze specifieke wensen, is het handig hier ook specifiek op te zoeken tijdens je ‘strandstoel zoektocht’!

Wat kost een strandstoel?

Een strandstoel kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende strandstoelen die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of een best geteste strandstoel (opvouwbaar) ook voor jou de beste strandstoel is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en ook opties die een strandstoel wel of niet heeft bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope strandstoel hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duurdere strandstoel niet perse goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over de beste strandstoel

Wat is de beste strandstoel?

De beste strandstoel, dat is niet één type merk of model. De strandstoel die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Een beste strandstoel is wat ons betreft sowieso een strandstoel die comfortabel zit (en misschien ook wel ligt). Een strandstoel die stabiel is en die gemakkelijk mee te nemen is. Een strandstoel lichtgewicht is wat dat betreft ideaal! Een strandstoel inklapbaar en lichtgewicht nog beter!

Wat is een goede strandstoel opvouwbaar?

Een goede strandstoel die opvouwbaar is, er is (gelukkig) keuze te over. Een opvouwbare strandstoel is ideaal, want gemakkelijk mee te nemen naar het strand of op reis. Een goede strandstoel opvouwbaar is volgens ons een strandstoel opvouwbaar lichtgewicht. Een strandstoel die ondanks zijn lichte gewicht stabiel en stevig is. Lekker zit en/ of ligt ook. En tevens tegen een stootje kan.

Hoe ziet een ouderwetse strandstoel er uit?

Een ouderwetse strandstoel en zijn looks? Een ouderwetse strandstoel is feitelijk al ouderwets te noemen wanneer jij dat vind. Want per individu kan het verschillen wat een ouderwetse strandstoel kan worden gevonden en wat niet. Onder een ouderwetse strandstoel scharen wij strandstoelen van hout. Uitklapbaar, met een kleurig zit en ligvlak van stof! Zwaar qua gewicht en niet gemakkelijk mee te nemen, maar wel oerdegelijk.

Waar koop ik een strandstoel?

Een strandstoel (opvouwbaar) kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of ‘het buitenleven’ winkels bijvoorbeeld) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com of kampeerwinkel.nl uitstekend uit de bus.

De beste strandstoel, de eindconclusie

Jij wilt een voor jou beste strandstoel kopen. Misschien ben je wel op zoek naar een strandstoel opvouwbaar voor bij het zwembad op de camping, of naar een strandstoel lichtgewicht voor achter in de tuin! Bij het zoeken naar een voor jou beste strandstoel zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

Het gebruik van de strandstoel

Wanneer het gaat om het kopen van een strandstoel is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan een beslissing nemen ook ingewikkeld maken. Wanneer je op zoek bent naar een strandstoel, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want waarom ben je op zoek naar een strandstoel?

Dat klinkt misschien een beetje als een gekke vraagstelling, maar dat is het niet helemaal. Want ben jij op zoek naar een strandstoel om mee te nemen op reis, naar het strand bijvoorbeeld? Of zoek jij een fijne strandstoel voor in je tuintje op de camping? Of misschien voor in je tuin thuis? In het eerste geval is het handig dat een strandstoel makkelijk te vervoeren is. Een strandstoel lichtgewicht bijvoorbeeld, of een strandstoel met wielen? Een draagbare strandstoel, in ieder geval.

En wordt de strandstoel enkel gebruikt door jouzelf? Of ook door je (zwaardere) man? Het belastbaar gewicht van een strandstoel kan verschillen per strandstoel. Het is ook verstandig hier rekening mee te houden! 

Het materiaal van de strandstoel


Een strandstoel en het materiaal van de strandstoel, ook in deze heb je wederom keuze te over. Wil jij een strandstoel van kunststof? Dat kan! Wil je echter liever een strandstoel van hout? Dan kan dat ook. Een rieten strandstoel of rotan strandstoel is ook weer helemaal hip. Net zoals een strandstoel bedrukt met tekst of kleur. 

Een strandstoel die verstelbaar is, is hoe dan ook heel praktisch natuurlijk. Maar let hierbij zeker ook op het materiaal. Een strandstoel hout is vaak zwaarder dan een lichtgewicht strandstoel, en dus minder eenvoudig mee te nemen.

Overige (on)mogelijkheden van de strandstoel

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een strandstoel is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de prijs, maar ook zeker de overige opties die er wel of niet zijn.

Want wil je graag specifiek een opvouwbare strandstoel? Of een strandstoel laag model?

Een strandstoel lichtgewicht? Of een heel klein inklapbare strandstoel? Een strandstoel met wielen of juist zonder wielen? De hiervoor genoemde opties zijn geen standaard opties bij een strandstoel. Heb jij in deze specifieke wensen, is het handig hier ook specifiek op te zoeken tijdens je ‘strandstoel zoektocht’!

Er is dus geen goed of niet goed in deze. Wel jouw eigen voorkeur die meespeelt. Wil je graag een ouderwetse strandstoel (retro), of juist een draagbare strandstoel? Een toffe rieten strandstoel, of misschien wel een opblaasbare strandstoel? De keuze is geheel aan jou!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft de strandstoel beste koop. Namelijk een strandstoel opvouwbaar (of niet) vinden waar jij lekker in kunt relaxen! 

Maar ook een strandstoel die je gemakkelijk kan verplaatsen en/of op te bergen is. Een lichtgewicht strandstoel die toch stabiel en stevig is. Een draagbare strandstoel eigenlijk, die je gemakkelijk mee kan nemen. Op reis wellicht. Een mooie strandstoel aanbieding in deze is natuurlijk ook nooit verkeerd!

We hebben je verder uitgelegd dat een beste koop strandstoel die opvouwbaar is, niet per definitie ook de beste strandstoel voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal verschillen.

Welk strandstoel het beste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk. En/ of door de overige gebruikers van de strandstoel natuurlijk!

We hopen voor nu dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste strandstoel. Of deze strandstoel nou opvouwbaar is of niet. We wensen je verder vooral ook veel plezierige ‘hang en relax’ uurtjes in de zon toe!

Nogmaals onze top 5 beste strandstoelen op een rijtje

 1. 1. Crespo Strandstoel – AL-205 – Campingstoel

  #1 Beste strandstoel
  Crespo Strandstoel – AL-205 – Campingstoel. Zeer luxe strandstoel

  Zeer luxe strandstoel

  Deze Crespo strandstoel is van zeer hoge kwaliteit zoals je van Crespo mag verwachten. Deze strandstoel heeft een verstelbare rugleuning en een handig opbergvak aan de achterzijde.

  €89,90 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€89,90)
 2. 2. Bo-Camp Strandstoel Saint-tropez – Blauw

  #2 Beste koop strandstoel
  Bo-Camp Strandstoel Saint-tropez – Blauw. Lichtgewicht strandstoel

  Lichtgewicht strandstoel

  Deze Bo-Camp strandstoel zit comfortabel en heeft een verstelbare rugleuning. Met 3kg is deze strandstoel bijzonder licht/.

  €44,95 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€44,95)
 3. 3. Eurotrail Minor Campingstoel – Oranje

  #3 Meest eenvoudige strandstoel
  Eurotrail Minor Campingstoel – Oranje. Past zelfs in de koffer

  Past zelfs in de koffer

  Deze zeer compacte strandstoel is in meerdere vrolijke kleuren beschikbaar en is zeer compact op te vouwen.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 4. 4. Eurotrail Campingstoel / strandstoel – St. Tropez – Oranje

  #4 Goed alternatief strandstoel
  Eurotrail Campingstoel / strandstoel – St. Tropez – Oranje. Lichtgewicht en compact opvouwbaar

  Lichtgewicht en compact opvouwbaar

  Een eenvoudige strandstoel met een comfortabele zit. Door het slimme vouwsysteem is deze strandstoel zeer eenvoudig mee te nemen.

  €22,95 bij bol.com
  bol.com (€22,95)
 5. 5. Redwood Portola Beach Vouwstoel

  #5 Meest compact op te vouwen strandstoel
  Redwood Portola Beach Vouwstoel. Kwaliteit van de Vrijbuiter

  Kwaliteit van de Vrijbuiter

  Redwood is het eigen merk van de Vrijbuiter en dat is te merken aan deze comfortabele strandstoel. De strandstoel is zeer compact op te vouwen en past makkelijk in een strandtas.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.