Dit zijn de top 5 beste toetsenborden

Met het beste toetsenbord tik je prettiger én sneller

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:19

Jij bent op zoek naar het beste toetsenbord voor je computer, laptop of tablet thuis, op je kantoor of werk/ hobbyplek of elders. Het maakt eigenlijk niet uit, je wilt gewoon het beste toetsenbord die er te koop is. Er is veel keuze wanneer het gaat om het beste toetsenbord, en ook wanneer het gaat om het beste toetsenbord en muis als set. Middels deze blog helpen wij je de zoektocht te vergemakkelijken naar het beste toetsenbord en muis. Leuk dat je meeleest! Klik hier voor de top 5 beste toetsenborden. Zit je krap in de tijd? Het allerbeste toetsenbord is de Logitech K120.

beste_toetsenbord_01

Logitech K120

beste_toetsenbord
Logitech K120 Bekijk op Bol.com

Wat is het beste toetsenbord?

Het beste toetsenbord is niet perse het allerduurste toetsenbord, of het toetsenbord die het best  beoordeeld is.  Het beste toetsenbord, of het beste draadloze toetsenbord en muis -het is maar net waar jouw voorkeur ligt- is het toetsenbord die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft het beste toetsenbord.

Het beste toetsenbord, lees hier alles wat jij nodig hebt!

Het beste toetsenbord, het blijft een moeilijk te bepalen product. Een toetsenbord is namelijk toch gewoon een toetsenbord? Dat klopt, maar ook toetsenborden gaan met hun tijd mee. Zo kun je denken aan draadloze toetsenborden, ergonomische toetsenborden maar ook toetsenborden speciaal gemaakt voor gamers en toetsenborden met verlichting.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een toetsenbord. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar het beste draadloos toetsenbord, dan heeft het niet zoveel zin om het beste toetsenbord met snoer mee te nemen in je vergelijking. Zo zijn er nog wat aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5!

Het beste toetsenbord? De top 5!

1

Logitech K120

Beste toetsenbord

beste_toetsenbord

Snel, doeltreffend en… goedkoop!

Draadloos: Nee Keypad: Ja Hoge toetsen: Ja Bluetooth: Nee Indeling: Ansi Verlichting: Nee

De Logitech K120 is een perfect toetsenbord voor alledaags gebruik. Aansluiten aan computer, laptop of tablet gaat soepel en eenvoudig met een USB kabel. Je zit dus niet vast aan batterijen of accu. Daarbij typt dit toetsenbord erg comfortabel. Het prijskaartje van de nummer 1 is bijzonder gunstig in combinatie met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt!

Wat we goed vinden:

 • Hoge toetsen voor extra comfort
 • Aansluiten is gemakkelijk met de USB kabel
 • Werk makkelijk met cijfers en berekeningen dankzij de keypad

Wat we minder goed vinden:

 • Niet draadloos
2

DELL KB216 toetsenbord

Beste koop

beste_koop_toetsenbord

Eenvoudig en praktisch

Draadloos: Nee Keypad: Ja Hoge toetsen: Nee soft toetsen Bluetooth: Nee Indeling: QWERTY Verlichting: Nee

Ook dit toetsenbord is een praktisch toetsenbord, je kunt er fijn mee werken en is eenvoudig in gebruik. Er zitten zowel sneltoetsen als multimediatoetsen op dit toetsenbord en dit zorgt voor werkcomfort (je kunt hierdoor onder andere snelle opties maken bij werken). Bovenstaande in combinatie met het prijskaartje maakt dat dit toetsenbord een verdiende 2de plek krijgt.

Wat we goed vinden:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zachte toetsaanslag

Wat we minder goed vinden:

 • Niet draadloos
3

Logitech MX Keys

Best beoordeeld

best_beoordeelde_toetsenbord

Nooit meer de draad kwijt

Draadloos: Ja Keypad: Ja Hoge toetsen: Nee soft toetsen Bluetooth: Ja Indeling: Qwerty Verlichting: Ja

De nummer 3 in deze top 5 is een draadloos toetsenbord. Ben je dus op zoek naar het beste draadloos toetsenbord, lees nu dan even aandachtig mee! Dit toetsenbord heeft, naast dat hij draadloos is, net dat beetje extra. Zo licht het toetsenbord op wanneer je met je hand in de buurt van het toetsenbord komt. Verder wordt het toetsenbord geroemd om de soepele toetsaanslag, met als gevolg het prettige typen. Een klasse apart! Het prijskaartje dat aan het toetsenbord hangt, is dat echter ook..

Wat we goed vinden:

 • Mooie vormgeving
 • De verlichting werkt prettig
 • Typt prettig

Wat we minder goed vinden:

 • Geen opslagplek voor de USB receiver
4

Silvergear Gaming Toetsenbord

Beste koop onder de 50 euro

best_beoordeelde_toetsenbord_50_euro

Gamekwaliteit voor een prikkie!

Draadloos: Nee Keypad: Ja Hoge toetsen: Ja Bluetooth: Nee Indeling: Qwerty Verlichting: Ja

Ook dit toetsenbord is erg populair onder gamers (de titel sorteert hier dan ook alvast op voort). Het is echter niet alleen een goed toetsenbord voor gamers. De goed en hippe verlichting en handige multimediatoetsen maken dit toetsenbord voor veel gebruikers het beste toetsenbord.

Wat we goed vinden:

 • Fijne toetsen
 • Mooie verlichting
 • Robuust

Wat we minder goed vinden:

 • De kleurinstelling is niet aan te passen
5

Trust GXT 830 Avonn

Beste koop onder de 25 euro

best_beoordeelde_toetsenbord_onder_20_euro

Voorzien van maar liefst 12 mediatoetsen

Draadloos: Nee Keypad: Ja Hoge toetsen: Ja Bluetooth: Nee Indeling: Qwerty Verlichting: Ja

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft het beste toetsenbord is de Trust GXT 830 Avonn. Een toetsenbord die veel overeenkomsten heeft met de nummer 4 van de top 5. Zo bezit dit toetsenbord ook multimedia toetsen en verlichting. De prijs is ook prima te noemen en ligt zelfs ietsje lager dan die van de nummer 4. Wat echt als een nadeel kan worden ervaren, de verlichting van het toetsenbord is niet handmatig in te stellen.

Wat we goed vinden:

 • Goede prijs/kwaiiteit verhouding
 • Mooie verlichting
 • Duurzaam

Wat we minder goed vinden:

 • Verlichting is niet aan te passen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van het beste toetsenbord?

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van het beste toetsenbord, tot een succes. Het beste toetsenbord kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je het beste draadloze toetsenbord, of hoeft je toetsenbord niet draadloos te zijn? Wil jij een beste toetsenbord voor thuiswerken? Of gebruik jij een toetsenbord vooral om lekker te gamen? En gebruik je ook een muis, of juist liever niet? Wil je een toetsenbord met verlichting, of hoeft dit van jou niet zo? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft het beste toetsenbord hieronder uiteen.

beste_toetsenbord_02

Draadloos of niet?

Misschien wel de eerste vraag die jij jezelf moet stellen bij je zoektocht naar het beste toetsenbord is, ben ik op zoek naar het beste draadloze toetsenbord van 2021, een beste bluetooth toetsenbord, of ben ik op zoek naar een goed toetsenbord die niet draadloos hoeft te werken? Vergeet ook niet te kijken of je laptop of pc beschikt voor Bluetooth dan wel de aansluiting voor een USB Bluetooth dongel (een mooi woord voor een USB stekkertje dat een Bluetooth verbinding voor je opzet)

Ergonomisch verantwoord?

Een ergonomisch toetsenbord bevordert een gezonde werkhouding. Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord voor je vele typewerkzaamheden, is het wellicht handig om te zoeken naar het beste ergonomisch toetsenbord. Je wilt immers geen kromme vingers aan het einde van je werkdag.

Nu we het toch over een goede werkplek hebben, misschien ben je ook geïnteresseerd in een laptop standaard of misschien wel de beste bureaustoel. Wij helpen je graag met de beste keuzes maken, zo hebben we onlangs de beste printer voor thuis geselecteerd. Werk je veel op afstand? Dan is de beste webcam echt iets voor jou om te lezen.

Beste toetsenbord én muis?

Wanneer je op zoek bent naar een beste toetsenbord, focust je zoektocht zich dan enkel op het beste toetsenbord van 2021, of het beste toetsenbord en muis als set? Of misschien wel het beste draadloze toetsenbord en muis. Bij de meeste toetsenborden wordt niet standaard een muis meegeleverd. Dat is iets om rekening mee te houden dus!

Een numeriek toetsenbord (numpad)?

Wanneer je op zoek gaat naar het voor jou beste toetsenbord, dient dit dan een numeriek toetsenbord te zijn; een toetsenbord met cijfers (de cijfers bevinden zich aan de rechterkant van het bord)? Alle toetsenborden in de top 5 van deze blog zijn overigens numerieke toetsenborden.

beste_toetsenbord_04

Verlichting?

Veel toetsenborden hebben geen verlichting. Dat betekent niet dat een toetsenbord geen goed toetsenbord is, overigens. Dit hangt weer geheel van je eigen voorkeur af. De nummer 4 in de top 5, de Silvergear Gaming Toetsenbord – QWERTY – RGB Led Verlichting en ook de nummer 5 van de top 5 Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord – QWERTY / Zwart zijn beide voorzien van verlichting!

ISO indeling toetsenbord of de ANSI indeling?

Bij het kiezen van je beste toetsenbord, of het nou het beste draadloze toetsenbord is of het beste toetsenbord met een snoer, is de indeling van de toetsen een belangrijk iets. Er zijn twee soorten indelingen, namelijk de ISO indeling (universeel) waar de shift een grote toets is die rechts van het toetsenbord te vinden is, of de ANSI ( American National Standards Institute) indeling, die vooral ook veel in de VS wordt gebruikt.Om deze reden zijn toetsen zoals de “Ñ” typisch voor het Spaans of “Ç” van talen zoals Catalaans of Frans niet geïntegreerd in dit type toetsenbord. De shift toets zit ook rechts, maar is kleiner en langwerpig.

De toetsenborden in de top 5 zijn toetsenborden met een ISO indeling.

Prijskaartje en garantie

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, de prijzen van de vele toetsenborden die er te koop zijn, verschillen enorm. Dat maakt dat het handig is om vooraf na te denken wat je budget is wanneer het gaat om de aanschaf van het beste toetsenbord. Aan het beste draadloze toetsenbord hangt over het algemeen een wat hoger prijskaartje. Dit is ook terug te zien in de top 5 in deze blog. De nummer 3 Logitech MX Keys – Draadloos toetsenbord met verlichting – QWERTY heeft het hoogste prijskaartje, maar is dan ook het enigste draadloze toetsenbord in het rijtje.

De garantie van en bij veel toetsenbord fabrikanten komt overeen met elkaar. Fabrieksfouten vallen altijd onder de garantie, euvels door gebruik niet.

beste_toetsenbord_03

Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

Wat is het beste toetsenbord?

Een toetsenbord moet aansluiten bij je gebruik. Je werkt er immers vaak de gehele dag op. Een niet passend toetsenbord is letterlijk een aanslag voor je vingers. Kies daarom altijd voor een toetsenbord dat past bij jouw wensen. Dat kan een draadloos toetsenbord zijn maar ook een toetsenbord met ergonomische toetsen. Zeker wanneer je veel typt kan een ergonomisch toetsenbord erg prettig zijn.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een toetsenbord?

Let bij de aanschaf van een toetsenbord vooral op de gewenste functies. Werk je veel in de avond? Dan kan een verlicht toetsenbord erg prettig zijn. Een ergonomisch toetsenbord biedt vooral veel uitkomst als je vaak en veel moet typen.

Wat is een bluetooth toetsenbord

Een bluetooth toetsenbord werkt draadloos. Hierdoor heb je geen last van snoeren. Vaak krijgt je een bijgeleverde bluetooth USB-dongel meegeleverd om de connectie te maken met je computer of laptop. Let er wel op dat je één en de juiste USB aansluiting hebt op je laptop. Niet elke laptop beschikt nog over een USB-B aansluiting.

Het beste toetsenbord, de eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft het beste toetsenbord van 2022 – die trouwens qua kwaliteit en prijsverhouding erg veel lijkt op het beste toetsenbord van 2020 em 2021. ​We hopen dat dit is gelukt, want de uiteindelijke keuze is uiteindelijk geheel en alleen aan jezelf! En dat is, wanneer er veel keuze is, niet altijd makkelijk.

Hoe je het ook wendt of keert,het beste toetsenbord, beste draadloos toetsenbord en muis, maar ook bijvoorbeeld het beste ergonomische toetsenbord ​is niet één vaststaand model, merk of type, maar is een toetsenbord (met toebehoren) die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. Bepaal dus voor jezelf goed wat jouw eisen zijn bij een toetsenbord. Bij intensief gebruik raden we altijd een ergonomisch toetsenbord aan.

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste toetsenbord.

We maken het je makkelijk, hier nogmaals de top 5 beste toetsenborden

Logitech K120

Beste toetsenbord
beste_toetsenbord
Logitech K120 Beste toetsenbord Bekijk op Bol.com

DELL KB216 toetsenbord

Beste koop
beste_koop_toetsenbord
DELL KB216 toetsenbord Beste koop Bekijk op Bol.com

Logitech MX Keys

Best beoordeeld
best_beoordeelde_toetsenbord
Logitech MX Keys Best beoordeeld Bekijk op Bol.com

Silvergear Gaming Toetsenbord

Beste koop onder de 50 euro
best_beoordeelde_toetsenbord_50_euro
Silvergear Gaming Toetsenbord Beste koop onder de 50 euro Bekijk op Bol.com

Trust GXT 830 Avonn

Beste koop onder de 25 euro
best_beoordeelde_toetsenbord_onder_20_euro
Trust GXT 830 Avonn Beste koop onder de 25 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!