Beste toetsenbord van 2023

Top 5 best geteste toetsenborden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:22

beste_toetsenbord_01

Jij bent op zoek naar de beste toetsenbord? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het toetsenbord van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 17 toetsenborden uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Logitech K120 als beste toetsenbord uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste toetsenborden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een toetsenbord. Wist je bijvoorbeeld dat het beste toetsenbord zeer scherp geprijsd is? Lees snel verder…

 

#1 Beste toetsenbord
Logitech K120 – Toetsenbord. Perfect voor dagelijkse gebruik

Perfect voor dagelijkse gebruik

Een zeer scherp geprijsd toetsenbord met hoge toetsen voor comfort tijdens het typen. Het nummerieke toetsenbord draagt bij aan de snelheid van werken.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€14,99 bij alternate.nl
alternate.nl (€14,99)

Naar de top 5

Top 5 beste toetsenborden van dit moment

Hoe komt deze top 5 beste toetsenborden tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 17 toetsenborden uitvoerig getest en vergeleken.

17 toetsenborden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 beste toetsenborden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 

 1. 1. Logitech K120 – Toetsenbord

  #1 Beste toetsenbord
  Logitech K120 – Toetsenbord. Perfect voor dagelijkse gebruik

  Perfect voor dagelijkse gebruik

  Een zeer scherp geprijsd toetsenbord met hoge toetsen voor comfort tijdens het typen. Het nummerieke toetsenbord draagt bij aan de snelheid van werken.

  €14,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€14,99)
 2. 2. Dell KB216

  #2 Beste Dell toetsenbord
  Dell KB216. Voorzien van multimedia toetsen

  Voorzien van multimedia toetsen

  Zeer geschikt voor thuis en kantoor. Weliswaar dien je een USB aansluiting te hebben maar je hebt dus ook nooit een leeg toetsenbord. Wel zo prettig.

  €20,19 bij bol.com
  bol.com (€20,19)
 3. 3. Logitech MX Keys 

  #3 Best beoordeelde toetsenbord
  Logitech MX Keys . Draadloos met verlichting

  Draadloos met verlichting

  Het toetsenbord wordt verlicht als je met de hand in de buurt komt. Erg prettig voor mensen die in de avond werken of in donkere ruimtes. Toetsen zijn ergonomisch gevormd.

  €69,99 bij bcc.nl
  bcc.nl (€69,99)
 4. 4. Silvergear Gaming Toetsenbord

  #4 Beste toetsenbord met LED
  Silvergear Gaming Toetsenbord. Voor de fanatieke gamer

  Voor de fanatieke gamer

  Voorzien van RGB led verlichting en soft touch button systeem waardoor je nog sneller kunt typen. Natuurlijk is er ook een plekje voor multimedia toetsen.

  €24,98 bij bol.com
  bol.com (€24,98)
 5. 5. Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord

  #5 Beste koop gamer toetsenbord
  Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord. Perfect voor de beginnende gamer

  Perfect voor de beginnende gamer

  Dit stijlvolle QWERTY toetsenbord met RGB led verlcihting kan maar liefst tot 6 toets aanslagen tegelijk verwerken. Gamen en typen ging nog nooit zo snel.

  €26,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€26,99)

Wat is het beste toetsenbord?

Het beste toetsenbord is niet perse het allerduurste toetsenbord, of het toetsenbord die het best  beoordeeld is.  Het beste toetsenbord, of het beste draadloze toetsenbord en muis -het is maar net waar jouw voorkeur ligt- is het toetsenbord die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft het beste toetsenbord.

Het beste toetsenbord, lees hier alles wat jij nodig hebt!

Het beste toetsenbord, het blijft een moeilijk te bepalen product. Een toetsenbord is namelijk toch gewoon een toetsenbord? Dat klopt, maar ook toetsenborden gaan met hun tijd mee. Zo kun je denken aan draadloze toetsenborden, ergonomische toetsenborden maar ook toetsenborden speciaal gemaakt voor gamers en toetsenborden met verlichting.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een toetsenbord. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar het beste draadloos toetsenbord, dan heeft het niet zoveel zin om het beste toetsenbord met snoer mee te nemen in je vergelijking. Zo zijn er nog wat aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5!

Het beste toetsenbord? De top 5!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van het beste toetsenbord?

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van het beste toetsenbord, tot een succes. Het beste toetsenbord kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je het beste draadloze toetsenbord, of hoeft je toetsenbord niet draadloos te zijn? Wil jij een beste toetsenbord voor thuiswerken? Of gebruik jij een toetsenbord vooral om lekker te gamen? En gebruik je ook een muis, of juist liever niet? Wil je een toetsenbord met verlichting, of hoeft dit van jou niet zo? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft het beste toetsenbord hieronder uiteen.

beste_toetsenbord_02

Draadloos of niet?

Misschien wel de eerste vraag die jij jezelf moet stellen bij je zoektocht naar het beste toetsenbord is, ben ik op zoek naar het beste draadloze toetsenbord van 2021, een beste bluetooth toetsenbord, of ben ik op zoek naar een goed toetsenbord die niet draadloos hoeft te werken? Vergeet ook niet te kijken of je laptop of pc beschikt voor Bluetooth dan wel de aansluiting voor een USB Bluetooth dongel (een mooi woord voor een USB stekkertje dat een Bluetooth verbinding voor je opzet)

Ergonomisch verantwoord?

Een ergonomisch toetsenbord bevordert een gezonde werkhouding. Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord voor je vele typewerkzaamheden, is het wellicht handig om te zoeken naar het beste ergonomisch toetsenbord. Je wilt immers geen kromme vingers aan het einde van je werkdag.

Nu we het toch over een goede werkplek hebben, misschien ben je ook geïnteresseerd in een laptop standaard of misschien wel de beste bureaustoel. Wij helpen je graag met de beste keuzes maken, zo hebben we onlangs de beste printer voor thuis geselecteerd. Werk je veel op afstand? Dan is de beste webcam echt iets voor jou om te lezen.

Beste toetsenbord én muis?

Wanneer je op zoek bent naar een beste toetsenbord, focust je zoektocht zich dan enkel op het beste toetsenbord van 2021, of het beste toetsenbord en muis als set? Of misschien wel het beste draadloze toetsenbord en muis. Bij de meeste toetsenborden wordt niet standaard een muis meegeleverd. Dat is iets om rekening mee te houden dus!

Een numeriek toetsenbord (numpad)?

Wanneer je op zoek gaat naar het voor jou beste toetsenbord, dient dit dan een numeriek toetsenbord te zijn; een toetsenbord met cijfers (de cijfers bevinden zich aan de rechterkant van het bord)? Alle toetsenborden in de top 5 van deze blog zijn overigens numerieke toetsenborden.

beste_toetsenbord_04

Verlichting?

Veel toetsenborden hebben geen verlichting. Dat betekent niet dat een toetsenbord geen goed toetsenbord is, overigens. Dit hangt weer geheel van je eigen voorkeur af. De nummer 4 in de top 5, de Silvergear Gaming Toetsenbord – QWERTY – RGB Led Verlichting en ook de nummer 5 van de top 5 Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord – QWERTY / Zwart zijn beide voorzien van verlichting!

ISO indeling toetsenbord of de ANSI indeling?

Bij het kiezen van je beste toetsenbord, of het nou het beste draadloze toetsenbord is of het beste toetsenbord met een snoer, is de indeling van de toetsen een belangrijk iets. Er zijn twee soorten indelingen, namelijk de ISO indeling (universeel) waar de shift een grote toets is die rechts van het toetsenbord te vinden is, of de ANSI ( American National Standards Institute) indeling, die vooral ook veel in de VS wordt gebruikt.Om deze reden zijn toetsen zoals de “Ñ” typisch voor het Spaans of “Ç” van talen zoals Catalaans of Frans niet geïntegreerd in dit type toetsenbord. De shift toets zit ook rechts, maar is kleiner en langwerpig.

De toetsenborden in de top 5 zijn toetsenborden met een ISO indeling.

Prijskaartje en garantie

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, de prijzen van de vele toetsenborden die er te koop zijn, verschillen enorm. Dat maakt dat het handig is om vooraf na te denken wat je budget is wanneer het gaat om de aanschaf van het beste toetsenbord. Aan het beste draadloze toetsenbord hangt over het algemeen een wat hoger prijskaartje. Dit is ook terug te zien in de top 5 in deze blog. De nummer 3 Logitech MX Keys – Draadloos toetsenbord met verlichting – QWERTY heeft het hoogste prijskaartje, maar is dan ook het enigste draadloze toetsenbord in het rijtje.

De garantie van en bij veel toetsenbord fabrikanten komt overeen met elkaar. Fabrieksfouten vallen altijd onder de garantie, euvels door gebruik niet.

beste_toetsenbord_03

Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

Veelgestelde vragen over het beste toetsenbord

Wat is het beste toetsenbord?

Een toetsenbord moet aansluiten bij je gebruik. Je werkt er immers vaak de gehele dag op. Een niet passend toetsenbord is letterlijk een aanslag voor je vingers. Kies daarom altijd voor een toetsenbord dat past bij jouw wensen. Dat kan een draadloos toetsenbord zijn maar ook een toetsenbord met ergonomische toetsen. Zeker wanneer je veel typt kan een ergonomisch toetsenbord erg prettig zijn.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een toetsenbord?

Let bij de aanschaf van een toetsenbord vooral op de gewenste functies. Werk je veel in de avond? Dan kan een verlicht toetsenbord erg prettig zijn. Een ergonomisch toetsenbord biedt vooral veel uitkomst als je vaak en veel moet typen.

Wat is een bluetooth toetsenbord

Een bluetooth toetsenbord werkt draadloos. Hierdoor heb je geen last van snoeren. Vaak krijgt je een bijgeleverde bluetooth USB-dongel meegeleverd om de connectie te maken met je computer of laptop. Let er wel op dat je één en de juiste USB aansluiting hebt op je laptop. Niet elke laptop beschikt nog over een USB-B aansluiting.

Het beste toetsenbord, de eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft het beste toetsenbord van 2023 – die trouwens qua kwaliteit en prijsverhouding erg veel lijkt op het beste toetsenbord van 2020 em 2021. ​We hopen dat dit is gelukt, want de uiteindelijke keuze is uiteindelijk geheel en alleen aan jezelf! En dat is, wanneer er veel keuze is, niet altijd makkelijk.

Hoe je het ook wendt of keert,het beste toetsenbord, beste draadloos toetsenbord en muis, maar ook bijvoorbeeld het beste ergonomische toetsenbord ​is niet één vaststaand model, merk of type, maar is een toetsenbord (met toebehoren) die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. Bepaal dus voor jezelf goed wat jouw eisen zijn bij een toetsenbord. Bij intensief gebruik raden we altijd een ergonomisch toetsenbord aan.

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste toetsenbord.

We maken het je makkelijk, hier nogmaals de top 5 beste toetsenborden

 1. 1. Logitech K120 – Toetsenbord

  #1 Beste toetsenbord
  Logitech K120 – Toetsenbord. Perfect voor dagelijkse gebruik

  Perfect voor dagelijkse gebruik

  Een zeer scherp geprijsd toetsenbord met hoge toetsen voor comfort tijdens het typen. Het nummerieke toetsenbord draagt bij aan de snelheid van werken.

  €14,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€14,99)
 2. 2. Dell KB216

  #2 Beste Dell toetsenbord
  Dell KB216. Voorzien van multimedia toetsen

  Voorzien van multimedia toetsen

  Zeer geschikt voor thuis en kantoor. Weliswaar dien je een USB aansluiting te hebben maar je hebt dus ook nooit een leeg toetsenbord. Wel zo prettig.

  €20,19 bij bol.com
  bol.com (€20,19)
 3. 3. Logitech MX Keys 

  #3 Best beoordeelde toetsenbord
  Logitech MX Keys . Draadloos met verlichting

  Draadloos met verlichting

  Het toetsenbord wordt verlicht als je met de hand in de buurt komt. Erg prettig voor mensen die in de avond werken of in donkere ruimtes. Toetsen zijn ergonomisch gevormd.

  €69,99 bij bcc.nl
  bcc.nl (€69,99)
 4. 4. Silvergear Gaming Toetsenbord

  #4 Beste toetsenbord met LED
  Silvergear Gaming Toetsenbord. Voor de fanatieke gamer

  Voor de fanatieke gamer

  Voorzien van RGB led verlichting en soft touch button systeem waardoor je nog sneller kunt typen. Natuurlijk is er ook een plekje voor multimedia toetsen.

  €24,98 bij bol.com
  bol.com (€24,98)
 5. 5. Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord

  #5 Beste koop gamer toetsenbord
  Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord. Perfect voor de beginnende gamer

  Perfect voor de beginnende gamer

  Dit stijlvolle QWERTY toetsenbord met RGB led verlcihting kan maar liefst tot 6 toets aanslagen tegelijk verwerken. Gamen en typen ging nog nooit zo snel.

  €26,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€26,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

5 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.8

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.