Het beste toetsenbord? Check de top 5!

Jij bent op zoek naar een toetsenbord voor je computer, laptop of tablet thuis, op je kantoor of werk/ hobbyplek elders. Het maakt eigenlijk niet uit, je wilt gewoon het beste toetsenbord die er te koop is. Er is veel keuze wanneer het gaat om het beste toetsenbord, en ook wanneer het gaat om het beste toetsenbord en muis als set. Middels deze blog helpen wij je de zoektocht te vergemakkelijken naar het beste toetsenbord en muis. Leuk dat je meeleest!

Het beste toetsenbord van 2021 kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om het beste toetsenbord. We vertellen je in deze blog dus welke toetsenborden ‘de beste keus’ zijn, welk toetsenbord het best beoordeeld wordt en tevens bespreken we ‘the best buy’. Het beste draadloze toetsenbord komt ook voorbij! Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. Heb je geen tijd of zin om de gehele blog mee te lezen, dan vertellen we je bij deze alvast wat de nummer 1 beste toetsenbord is, namelijk de Logitech K120 – Toetsenbord – QWERTY ISO / Zwart. Dus ben je op zoek naar een goed toetsenbord, dan zit je met dit toetsenbord zeker goed. 

Wat is het beste toetsenbord?

Het beste toetsenbord is niet perse het allerduurste toetsenbord, of het toetsenbord die het best beoordeeld is. Het beste toetsenbord, of het beste draadloze toetsenbord en muis -het is maar net waar jouw voorkeur ligt- is het toetsenbord die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft het beste toetsenbord.

Het beste toetsenbord

Zoals aan het begin van deze blog al geschreven, op nummer 1 van de top 5 van het beste toetsenbord staat de Logitech K120 – Toetsenbord – QWERTY ISO / Zwart. Het is een perfect toetsenbord voor dagelijks gebruik, mede door de hoge toetsen die zorgen voor optimaal comfort tijden het typen. Dit, in combinatie met de zeer scherpe prijs maakt dat dit toetsenbord bovenaan het lijstje van het beste toetsenbord staat. Bij deze dus ook van harte aanbevolen!

De Logitech K120 – Toetsenbord – QWERTY ISO / Zwart wordt middels reviews uitstekend beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Daarbij is de prijs van 12,99 echt heel erg scherp, misschien zelfs wel laag te noemen. Kwaliteit voor een koopje, we kunnen het niet anders omschrijven. Als je ook op zoek bent naar andere vergelijking en beoordeling aspecten, lees dan hieronder meer over het best beoordeelde toetsenbord en het best buy toetsenbord.

Het best best beoordeelde toetsenbord

Het toetsenbord die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich het best beoordeelde toetsenbord noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? Het best beoordeelde toetsenbord van dit moment is een mond vol, namelijk de Corsair K95 RGB Platinum – Qwerty – Cherry MX Brown – Mechanisch Gaming Toetsenbord. 

Het is een lichtgewicht toetsenbord, heeft allerlei opties, zoals 8 mb opslag en verlichting instellingen die zorgen voor ultiem gebruikscomfort. De kwaliteit van de behuizing is hoog en gaat een leven lang mee. 

Het is een toetsenbord die door al zijn uitgebreide gebruiksmogelijkheden en extra’s ook erg geliefd is bij fanatieke gamers. Dit toetsenbord heeft zoveel extra’s, dat het wellicht misschien wel ‘te’ is, wanneer jij op zoek bent naar een beste toetsenbord die in de praktijk niet heel intensief gebruik wordt. Het prijskaartje dat hangt aan de Corsair K95 RGB Platinum – Qwerty – Cherry MX Brown – Mechanisch Gaming Toetsenbord is pittig, namelijk 134,90. Als je ons echter vraagt of je waar voor je geld krijgt is er 1 antwoord mogelijk, en dat is, absoluut. De reviews tonen dit ook aan, het toetsenbord krijgt 5 uit 5 sterren!

Best buy toetsenbord (onder de 25 euro)

Wanneer een toetsenbord een ‘best buy’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 25 euro uit willen geven aan een toetsenbord, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de best buy voor wat betreft een toetsenbord.

Als allerbeste best buy komt dan uit de test de Gembird bedraad USB toetsenbord / zwart – 1,5 meter. Het toetsenbord scoort 4 van de 5 sterren, een prima score. De reviews sluiten aan bij hoe dit toetsenbord ook zichzelf verkoopt. Geroemd wordt de goede kwaliteit in combinatie met de voordelige koop, de prijs van deze best buy is dan ook scherp te noemen, namelijk 12,99. Verder is het een lichtgewicht toetsenbord, iets dat veel mensen aanspreekt. 

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een toetsenbord. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar het beste draadloos toetsenbord, dan heeft het niet zoveel zin om het beste toetsenbord met snoer mee te nemen in je vergelijking. Zo zijn er nog wat aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5!

Inhoudsopgave

1. Het beste toetsenbord, de top 5

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van het beste (draadloze) toetsenbord

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

2.1.2 Draadloos of niet? 

2.1.3 Ergonomisch verantwoord

2.1.4 Beste toetsenbord en muis?

2.1.5 Een numeriek toetsenbord (num pad)?

2.1.6 Verlichting?

2.1.7 ISO indeling toetsenbord of de ANSI indeling?

2.1.8 Prijskaartje en garantie

3. Hoe wij testen

4. Het beste toetsenbord; de eindconclusie

1. Het beste toetsenbord, de top 5

Zoals al eerder in deze blog aangekondigd, hebben wij een top 5 van de beste toetsenborden voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het beste toetsenbord van 2021 en ook het beste draadloze toetsenbord te vergemakkelijken. En dat is prettig, gezien de uitgebreide keuze die er is. De top 5 tref je hieronder.

  1. Logitech K120 – Toetsenbord – QWERTY ISO / Zwart (prijs 12,99)

De Logitech K120 is een perfect toetsenbord voor alledaags gebruik. Aansluiten aan computer, laptop of tablet gaat soepel en eenvoudig met een USB kabel. Je zit dus niet vast aan batterijen of accu. Daarbij typt dit toetsenbord erg comfortabel. Het prijskaartje van de nummer 1 is bijzonder gunstig in combinatie met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt!

  1. DELL KB216 toetsenbord USB QWERTY US International Zwart (prijs 18,99) 

Ook dit toetsenbord is een praktisch toetsenbord, je kunt er fijn mee werken en is eenvoudig in gebruik. Er zitten zowel sneltoetsen als multimediatoetsen op dit toetsenbord en dit zorgt voor werkcomfort (je kunt hierdoor onder andere snelle opties maken bij werken). Bovenstaande in combinatie met het prijskaartje maakt dat dit toetsenbord een verdiende 2de plek krijgt.

  1. Logitech MX Keys – Draadloos toetsenbord met verlichting – QWERTY (prijs 94,40)

De nummer 3 in deze top 5 is een draadloos toetsenbord. Ben je dus op zoek naar het beste draadloos toetsenbord, lees nu dan even aandachtig mee! Dit toetsenbord heeft, naast dat hij draadloos is, net dat beetje extra. Zo licht het toetsenbord op wanneer je met je hand in de buurt van het toetsenbord komt. Verder wordt het toetsenbord geroemd om de soepele toetsaanslag, met als gevolg het prettige typen. Een klasse apart! Het prijskaartje dat aan het toetsenbord hangt, is dat echter ook..

  1. Silvergear Gaming Toetsenbord – QWERTY – RGB Led Verlichting (prijs 20,00)

Ook dit toetsenbord is erg populair onder gamers (de titel sorteert hier dan ook alvast op voort). Het is echter niet alleen een goed toetsenbord voor gamers. De goed en hippe verlichting en handige multimediatoetsen maken dit toetsenbord voor veel gebruikers het beste toetsenbord.

Daarbij is het prijskaartje ook iets om blij van te worden. Voor slechts 20 euro heb je een kwalitatief goed toetsenbord.

* een mechanisch toetsenbord is  een toetsenbord die een switch van bewegende delen onder de toets heeft zitten. Een regulier toetsenbord daarentegen bestaat uit een rubberen switch. De productie hiervan is goedkoper, vaak reageerteen regulier toetsenbord trager dan een mechanisch toetsenbord.

  1. Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord – QWERTY / Zwart (prijs 16,99).

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft het beste toetsenbord is de Trust GXT 830 Avonn. Een toetsenbord die veel overeenkomsten heeft met de nummer 4 van de top 5. Zo bezit dit toetsenbord ook multimedia toetsen en verlichting. De prijs is ook prima te noemen en ligt zelfs ietsje lager dan die van de nummer 4. Wat echt als een nadeel kan worden ervaren, de verlichting van het toetsenbord is niet handmatig in te stellen.

We hopen je met deze top 5 beste toetsenbord pc, laptop en/of tablet een eindje op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze voor wat betreft het beste toetsenbord is reuze, en dat maakt filteren en kiezen niet bepaald makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je nog wat meer over de verschillen in toetsenborden en de verschillende mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het antwoord op de vraag; wat is voor mij het beste toetsenbord?

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van het beste toetsenbord?

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van het beste toetsenbord, tot een succes. Het beste toetsenbord kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je het beste draadloze toetsenbord, of hoeft je toetsenbord niet draadloos te zijn? Wil jij een beste toetsenbord voor thuiswerken? Of gebruik jij een toetsenbord vooral om lekker te gamen? En gebruik je ook een muis, of juist liever niet? Wil je een toetsenbord met verlichting, of hoeft dit van jou niet zo? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft het beste toetsenbord hieronder uiteen.

2.1.2 Draadloos of niet? 

Misschien wel de eerste vraag die jij jezelf moet stellen bij je zoektocht naar het beste toetsenbord is, ben ik op zoek naar het beste draadloze toetsenbord van 2021, een beste bluetooth toetsenbord, of ben ik op zoek naar een goed toetsenbord die niet draadloos hoeft te werken? In de top 5 van deze blog is de nummer 3 Logitech MX Keys – Draadloos toetsenbord met verlichting – QWERTY zoals de naam al zegt, draadloos!

2.1.3 Ergonomisch verantwoord?

Een ergonomisch toetsenbord bevordert een gezonde werkhouding. Wanneer je op zoek bent naar het beste toetsenbord voor je vele typewerkzaamheden, is het wellicht handig om te zoeken naar het beste ergonomisch toetsenbord. Een ergonomisch toetsenbord die erg goed scoort qua kwaliteit, prijs en reviews (5 uit 5 sterren), is de Microsoft Ergonomic toetsenbord USB QWERTY US International Zwart (prijs; 49,99). Ben je op zoek naar het beste ergonomische toetsenbord die draadloos is, komt de Logitech K860 ERGO Qwerty – Draadloos Ergonomisch Toetsenbord met Polssteun goed uit de bus.

2.1.4 Beste toetsenbord én muis?

Wanneer je op zoek bent naar een beste toetsenbord, focust je zoektocht zich dan enkel op het beste toetsenbord van 2021, of het beste toetsenbord en muis als set? Of misschien wel het beste draadloze toetsenbord en muis. Bij de meeste toetsenborden wordt niet standaard een muis meegeleverd. Dat is iets om rekening mee te houden dus!

2.1.5 Een numeriek toetsenbord (numpad)?

Wanneer je op zoek gaat naar het voor jou beste toetsenbord, dient dit dan een numeriek toetsenbord te zijn; een toetsenbord met cijfers (de cijfers bevinden zich aan de rechterkant van het bord)? Alle toetsenborden in de top 5 van deze blog zijn overigens numerieke toetsenborden.

2.1.6 Verlichting?

Veel toetsenborden hebben geen verlichting. Dat betekent niet dat een toetsenbord geen goed toetsenbord is, overigens. Dit hangt weer geheel van je eigen voorkeur af. De nummer 4 in de top 5, de Silvergear Gaming Toetsenbord – QWERTY – RGB Led Verlichting en ook de nummer 5 van de top 5 Trust GXT 830 Avonn – Gaming Toetsenbord – QWERTY / Zwart zijn beide voorzien van verlichting!

2.1.7 ISO indeling toetsenbord of de ANSI indeling?

Bij het kiezen van je beste toetsenbord, of het nou het beste draadloze toetsenbord is of het beste toetsenbord met een snoer, is de indeling van de toetsen een belangrijk iets. Er zijn twee soorten indelingen, namelijk de ISO indeling (universeel) waar de shift een grote toets is die rechts van het toetsenbord te vinden is, of de ANSI ( American National Standards Institute) indeling, die vooral ook veel in de VS wordt gebruikt.Om deze reden zijn toetsen zoals de “Ñ” typisch voor het Spaans of “Ç” van talen zoals Catalaans of Frans niet geïntegreerd in dit type toetsenbord. De shift toets zit ook rechts, maar is kleiner en langwerpig.

De toetsenborden in de top 5 zijn toetsenborden met een ISO indeling.

2.1.8 Prijskaartje en garantie

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, de prijzen van de vele toetsenborden die er te koop zijn, verschillen enorm. Dat maakt dat het handig is om vooraf na te denken wat je budget is wanneer het gaat om de aanschaf van het beste toetsenbord. Aan het beste draadloze toetsenbord hangt over het algemeen een wat hoger prijskaartje. Dit is ook terug te zien in de top 5 in deze blog. De nummer 3 Logitech MX Keys – Draadloos toetsenbord met verlichting – QWERTY heeft het hoogste prijskaartje, maar is dan ook het enigste draadloze toetsenbord in het rijtje.

De garantie van en bij veel toetsenbord fabrikanten komt overeen met elkaar. Fabrieksfouten vallen altijd onder de garantie, euvels door gebruik niet.

3. Hoe wij testen

……………………………………………………………………………

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak.

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn.

.

Het beste toetsenbord, de Logitech K120

4. Het beste toetsenbord, de eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft het beste toetsenbord van 2021 – die trouwens qua kwaliteit en prijsverhouding erg veel lijkt op het beste toetsenbord van 2020-. ​We hopen dat dit is gelukt, want de uiteindelijke keuze is uiteindelijk geheel en alleen aan jezelf! En dat is, wanneer er veel keuze is, niet altijd makkelijk.

Los van het feit dat de nummer 1 van onze top 5, namelijk het Logitech K120 – Toetsenbord – QWERTY ISO / Zwart voor veel mensen een goede keuze is omdat het een fijn en praktisch toetsenbord is voor dagelijks gebruik en het prijskaartje daarnaast ook nog eens uitstekend is, hoeft dit voor jou niet het geval te zijn.

Wellicht past het best beoordeelde toetsenbord, de Corsair K95 RGB Platinum – Qwerty – Cherry MX Brown – Mechanisch Gaming Toetsenbord waar we aan het begin van de blog over schreven wel veel beter bij je. Omdat je veel gamed en houdt van innovatie, verder een strak design echt vind horen bij jouw beste toetsenbord. De hoogte van het prijskaartje jou ook minder deert.

Of zie je toch the best buy, de de Gembird bedraad USB toetsenbord / zwart – 1,5 meter het allermeest zitten? Dit omdat de prijs kwaliteit verhouding zo perfect is en het toetsenbord lekker licht is.

Hoe je het ook wendt of keert,het beste toetsenbord, beste draadloos toetsenbord en muis, maar ook bijvoorbeeld het beste ergonomische toetsenbord ​is niet één vaststaand model, merk of type, maar is een toetsenbord (met toebehoren) die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste toetsenbord.